Érvénytelenítik a garanciát a bányászatra használt kártyáknál?

Szerző: xoki | 2017. August 25. | hír | 30 hozzászólás

Egyre biztosabb, hogy hamarosan több gyártó is érvényteleníti fogja a garanciát, ha a terméküket bányászatra használják.

Az Inno3D az első vállalat, aki figyelmezteti a bányászokat, hogy érvényteleníthetik a kártyára adott garanciát, amely egy teljesen logikus lépés is, mivel ezeket nem arra tervezték, hogy egész nap, az év minden napján és teljes kihasználtság mellett működjenek. Nos, azért van itt egy kis bökkenő: hogyan derítik ki, hogy az elromlott kártyát bányászatra használták? Ebből pedig ismét adódik egy kérdés: vajon mennyi egy kártya élettartama normál kihasználtság mellett? Az Nvidia erre 5 év átlagot mondott. Egy ponton a kártyák így is, úgy is folyamatosan gyengülni kezdenek.

Ez az információ nem található meg a cég weboldalán, de egy Reddit felhasználó nemrég vett egy GTX 1060-at és az Inno3D egy elég egyértelmű figyelmeztetést helyezett el rajta, amely az alábbi képen látható.

Hozzászólások: 30
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Tök mind1 mit csinálnak. A bányászok rátelepedtek ezekre a kártyákra, nincs az a cég ami vissza tartaná őket a gamereknek szánt kártyáktól és ez már változni nem fog. Amúgy is a VRAM-ok is drágulnak, lesz még mi dobja a kártya árakat. A gamerek (főleg a budget gamerek) elfelejthetik ezt az ár/érték arány dolgot 😃 De ha legalább a RAM olcsóbb lenne.... De neeeem, annak is drágulnia kell. Én már várom mikor és mi miatt kezd el növekedni a processzorok ára 😃 Aztán jöhet a táp és onnantól már tényleg milliókba fog kerülni egy olyan gép is ami FullHD gamingre jó 😆
0
0
0
0
sasikaa avatar
Az a baj, hogy ahogy hallani a hírekben, drágul a Vram, így nem lesz olcsóbb a vidikártya. Sajnos lassan kezdem azt hinni hatalmas kartel-ezés van a háttérben a nyomott magas árak miatt... De támogatom a kezdeményezést, csak az a baj, hogy ha nem mondják meg hogyan deríti ki a cég hogy bányásztak vele, akkor perelhető, és hidjétek el, akinek tellik 10+ kártyára, az be is fogja perelni őket. főleg USA... Vagy. Ha nekem hal meg, akkor rámfogják hogy bányásztam vele, pedig eszem ágában sincs? Hogyan bizonyítom be? Érdekes kérdések nem?
0
0
0
0
💬 2
MaximumGame avatar
@sasikaa: Figyeli a driver a hőmersekletet ennyi is eleg
0
0
0
0
sasikaa avatar
@MaximumGame: Szerintem ez sem jelent igazi bizonyitékot. Ha állandó a hőmérséklet akkor bányászol? Vagy hogyan? Mert ahogy tudom a profik azt csinálják a kártyákkal. Stabilan tartják. Vagy a kiugró értéket nézik? Rossz szellőzéssel, rossz értékek lesznek NEM?
0
0
0
0
Vigilante avatar
Egyébként nem tudom mi a károsabb. Hogy én Max 55-60°C-on pörgetem 0-24 az RX 580-as bányáim, vagy a vérpistike gyári ventiprofillal napi 4-5 órát, de azt 75-80°C-on!?

Pl egy RX 580-as teszt erre:

https://kephost.com/images/2017/08/26/oc-ab-580.png
0
0
0
0
💬 1
noPublicFG avatar
@Vigilante: Itt a mennyiség a lényeg! Téged mi készítene ki jobban, ha napi tíz kilométert futnál, vagy, ha alvás nélkül le kellene sétálnod Budapestről Barcelonába? Na ugye!
0
0
0
0
feribk avatar
valaki mondja már el nekem mi a tököm az a bányászat??? 😃 😃
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@feribk: http://www.bitcoinbazis.hu/bitcoin-banyaszat-mukodese/ Ezt olvasgasd.
0
0
0
0
atemi105 avatar
@Tomi1112: Magát a bitcoint már nem videokártyákkal bányásszák, ez új, az ethereum.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Naja, ez abszolút a Teslák terepe, még a Quadro is inkább munkaállomásokba való, hogy az is bírná-e azt nem tudom.
0
0
0
0
xCube avatar
Nagyon szimpatikus hozzáállás és teljesen érthető gazdasági okai is vannak. Egy VGA nem 24/7 -es üzemre lett tervezve. Arra készülnek a Quadro és Tesla kártyák.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
kilóméter óra kell ezekbe is 😂
0
0
0
0
💬 2
hashimoto avatar
@YoRHa 2B: Arra is lenne cucc, hogy a nyomik, mielőtt apróra feltennék a szarjukat, visszapörgessék, like a real car.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@YoRHa 2B: jó ötlet 😆😆😆
0
0
0
0
no avatar
Pedig a garancia az a legdrasztikusabb kihasználtságra vonatkozik. Ha 100-on megy a kártya 0-24 akkor is ki kell tartani a garancia időn belül. De szerintem nem mondtam vele újat mivel ez így van az összes elektronikai eszköznél.
0
0
0
0
💬 5
NE0NFACE avatar
@LordSzalko: Ez nem egészen így van.Meg van határozva az átlag felhasználás fogalma.Van ahol a használati idő órákban van számolva.(Pl. a tv-k)
Hiába van 3 év gari, ha 0-24h ban 100%-on nyomod 18 hónap alatt elveszti a garanciát, mert nem átlagosan használod.
A másik meg a nem rendeltetésszerű használat.Ott egyből ugrik a gari.
Amúgy az nvidia gpu-k nál mindenhol a standard felhasználási körülményekre értik a garanciát.
Elolvastam a nagyját, de elég kacifántos.
A kötelező garancia az egy év. A többit a gyártó adja a saját feltételeivel...
0
0
0
0
no avatar
@NE0NFACE: Azért szerintem egy GTX szérián belül mások a standard-ok mint mondjuk egy Quadro széria esetében. GTX széria alapveően játékra van, ha én 0-24 játszok akkor azonkívül hogy élettelen vagyok nem követek el hibát és kötelesek cserélni a kártyámat ha elromlana, szerintem.

Nyilván az biztos meg van adva hogy mennyi a maximális hőfok amivel tényleg kibírja az adott garancia időt de az hogy mennyire terhelem és mennyi időn át az szerintem nem teljesen igaz.

Nyilván ha a alap órajeleket vagy a gyári tuningon felül hajtod a kártyát és beadja a derekát akkor nem biztos, hogy foglalkoznak veled.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Garancia 3 év, és mindegy mit csinálsz vele és mennyit. 3 év alatt kötelesek cserélni? Én még nem láttam például a videókártyának a dobozzán, hogy csak napi 8 órát játsz vele, mert különben elveszted a garanciát 😆 LOL
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@carl18: Nem 8 órát, hanem 12-órát.
3 years or 13,140 hours of usage (13,140 hours is based on an average 12 hours per day, 365 days per year for 3 years) whichever comes first
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@LordSzalko: A mostani tápom user guide-jában pl fel van tüntetve, hogy 24/7 működésre van tervezve. A régiében pont hogy az ellenkezőjére hívják fel a figyelmet. Ez nem új dolog. "Ipari" felhasználásra külön forgalmaznak termékeket. Nem véletlen. Más árkategória is. Egyébként rengeteg más eszköznél is sokszor megadják a várhatő élettartamot üzemórában és napban/évben is. Többnyire nem számolnak a gyártók heti hét napos folyamatos működéssel. Hardveresen is teljesen mások a 24/7 re gyártott cuccok. Ha minden vga-ra olyan kondenzátorokat, hűtést, stb szerelnének ami ezt bírja is,pont annyiba kerülne egy átlagfelhasználásra készült vga mint az nvidia quadro M vagy K sorozata. Kéne közepkategóriás teljesítményű kártya 300-500 ezerért? Lennének fejek szerintem....
0
0
0
0
Gerguszka avatar
Nem értem, én vagyok ennyire tudatlan vagy csak alapból nem értem, mi ez a bányások, mire értik mit jelent és miért pont így?
0
0
0
0
💬 2
hashimoto avatar
@Gerguszka: Hogy idézzem HakuDragon barátomat a Bitcoin bányászatról:
Célja a minél kevesebb munkával minél több pénzhez jutás...röviden


Spoiler!
0
0
0
0
atemi105 avatar
Nagyon helyes
Szerintem csak az arra kifejezetten készített kártyákkal lehessen bányászni.
0
0
0
0
wiza avatar
Baj az ,hogy egyetlen bitkoin kibányászása 4455 dollár szerinted ki nem szarja le ,ha egy kártya meghal mikor a haszon többszöröse a veszteségnek. Ennyit erről bár nemes cselekedet.
0
0
0
0
💬 1
Vigilante avatar
@wiza: Ether-t bányászunk bitcoin-t már rég nem éri meg GPU-val. Arra ott vannak az ASIC minerek (cél hardverek). 😉
0
0
0
0
Wihay avatar
Ez egy jó ötlet. Csak így tovább.
0
0
0
0
SzocaCicuBimBam avatar
Végre egy értelmes gyártó!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció