Élő AMD Ryzen vs Intel Core benchmark videók

Szerző: xoki | 2017. February 23. | hír | 16 hozzászólás

A videók előtt fontos tudni, hogy a tesztelt CPU-k melletti összes alkatrészt az AMD választotta, ahogy a programokat is, valamint minden beállítást ők végeztek el. Az nem meglepő, hogy mindenben jobbnak akarnak látszani a konkurenciához képest, és ebből kiindulva mindent a lehető legjobban raktak össze. Ha ezek nagy része a vásárlóknál is jelen lesz, akkor nagyon erős és jó CPU-król beszélünk, amelyeket ráadásul az Intel termékeihez képest olcsón beszerezhetünk.

A CPU-k március 2-án jelennek meg hivatalosan mindenhol, már előrendelhetőkké is váltak.
Most pedig nézzük az összehasonlító videókat!

Battlefield 1 4K-ban egy Titan X kártyával:

Ryzen 7 1800X vs Intel i7-6900K a Sniper Elite 4 esetében egy RX 480 mellett:

Ryzen 7 1700 vs i7-7700K OBS:

Ryzen 7 1700X vs i7-6800K, különböző fejlesztői programok tesztje:

Végül pedig egy Excel benchmark:

Az AMD az alábbi kis grafikonnal azt is szemléltette, hogy a tervezett céljukat is felülmúlták, vagyis még gyorsabb teljesítménynövekedést értek el.

Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Infi:Ha megnézed mennyibe fáj egy olyan alaplap,amivel az 1700X-et ki lehet használni,akkor láthatod,hogy nagyjából ugyanott vagy,mintha i7-et vennél.Ráadásul az R7 1700 120000 lesz,hozzá veszel egy alaplapot,ami alsó hangon 40-50 ezer.Az i7-7700K,amivel szembe rakták 110 ezer körül mozog,hozzá egy Z170-es alaplap 35-40 ezer,kapásból ott tartok számolásnál,hogy minimum egy 20-assal drágábbra jön ki.
Nem azt mondom,hogy szart gyárt az AMD,de annyi b*zi adót rávernek mire ideér,hogy nem biztos,hogy olcsóbban kijössz.
Engem az R5 széria érdekel majd igazán,abból is az 1600x,de mint kiderült csak május végén,esetleg június elején várható a megjelenése.
Mindenesetre jó lenne,ha az AMD lépésével a vásárló réteg is nyerne annyit,hogy végre elkezdődjön egy tényleges árverseny és esetleg az intel processzoroknak is kicsit lemenjen az áruk.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
normális tesztet még senki nem látott de azért már "az intel elhúzhatja a szekeret" 😆D

vicc
0
0
0
0
Anthern avatar
Normális tesztek ugyis nemsokára jönnek 😃
0
0
0
0
kornel244 avatar
Azért az nem jó előjel hogy AMD benchmark-ban tudd ennyit mert minden elfogultság nélkül azt ki lehet jelentei hogy szeretnek ferdíteni!
0
0
0
0
Infi avatar
Az Intel elhúzhatja a szekeret 😃 meg az árait is lefele többet nem adják el olyan horribilis áron azokat a procikat ... 1700$ meg ilyenek .... 😀 1700 x et rendelem elő ahogy csak lehet.. !!! Hajrá AMD.
UI: Már csak a Vega kell üssön egy nagyot 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
Normál felhasználás mellett semmi értelmét nem látom egy I7 6700 lecserélésének, de még aki most akar fejleszteni annak is meg kell várni az értelmes teszteket, mert ez kb. olyan volt mint a Vega bemutatója.
0
0
0
0
gamer09 avatar
Nagyon el van ám rontva a videók "minősége" Nem igaz hogy egy állvány nem akadt amivel normális stabil videót tudod volna készíteni. De már csak egy hét és plusz mínusz 1-2 nap és itt vannak a Normális tesztek is azt már fél lábon is kivárom.. 😃D
0
0
0
0
bitpork avatar
A mozgó kézi kamerás, remegő, homályos videók semmit nem érnek. Naa jó a szemem kifolyt tőlük de ennyi.
0
0
0
0
istvan92 avatar
Ideje lenne villantani már valamit. Az fx el nem volt különösebben baj de eddig nagy volt az Intel fölény legalább biztatóbbak a jelek hogy beérik az Intel szintet de majd a felhasználói tesztek után majd minden kiderül
0
0
0
0
no avatar
Én értek mindent de hogy lehet az hogy egy i7 7700K val nem lehet rendesen dota 2-streamelni.... ez tényleg igy van? Mert dota 2 tapasztalatom nincs de youtubon elnézve sok magyar streamer ennél jóval gyengébb procikon is jó kis twitch streameket dob össze
0
0
0
0
no avatar
Ez meg a másik 😃
De az is lehet hogy tènyleg ugy ragták össze a pc-ket hogy tènyleg jót csinált az AMD ès tènyleg hozza azt a szinvonalat picivel mèg többet is mint az Intel .
0
0
0
0
MBenjo avatar
Mintha az Intel nem gondosan összeválogatott alkatrészekből álló gépekkel kreálná a promóciós anyagát... 😆
0
0
0
0
no avatar
Egy szóval sem azt irták hogy AMD kompatibilis holmit pakoltak össze meg h csak az AMD-Által támogatott szoftverek futnak.
Meg stb.
Az hogy ők pakolták össze az nem azt jelenti hogy szar . vagy megprobálják meghamisitani az eredmènyeket.
Lehet hogy tènyleg igy van hogy most jobb az AMD vagy sikerült nekik egy Intel szinvonalat nyujtani olcsobban .
0
0
0
0
fRstLO avatar
igy kell hulladék videókkal promozni...(nem a cikkre célzok) 😀 maradok a 4770kmnál
0
0
0
0
Danikika94 avatar
A videók előtt fontos tudni, hogy a tesztelt CPU-k melletti összes alkatrészt az AMD választotta, ahogy a programokat is, valamint minden beállítást ők végeztek el.


Tehát lehet hogy hülyeség DE ellenőrzött körülmények közt lehet hogy fordított esetben az Intel lenne jobb helyzetbe állítva, de mi van ha nem az AMD választja ki hanem a halandó ember hétköznapi körülmények közt? Akkor is ez lesz az eredmény?
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Minőségi videók azt meg kell hagyni.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció