Elindult a Gépigény.hu: Az év játéka díj 2017 szavazás

2017. December 03. | hír | 63 hozzászólás

Ismét eltelt egy év, és ismét a ti véleményetekre vagyunk kíváncsiak. Szerintetek idén melyik játék érdemli meg az Év játéka címet?

A választás idén sem könnyű, hiszen a jó játéknak induló címek a "csilivili grafika" és a "hűha játékmenetek" mellett is tartogattak bőven negatívumokat, mint pl. mikrotranzakció, optimalizálatlanság, újabb bőr lehúzása, kevés tartalom, és satöbbi.

Az idei Gépigény.hu: Az év játéka díj szavazásában, ahogy eddig is, egyetlen játékot választhattok, ami számotokra az év legjobb játéka. Idén a 300 legnépszerűbb játék listájából választhattok, amihez gyorskeresőt is készítettünk, valamint a határidő lejártáig már szabadon megváltoztatható lett a szavazat, arra az esetre, ha valaki meggondolná magát.

Szavazás zárása: 2017. december 18. 23:59:59 (UTC)
Eredményhirdetés: 2017. december 19.

A szavazást ezen az oldalon érhetitek el: https://gepigeny.hu/goty/2017

Jó szavazást!

Hozzászólások: 62
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mocika92 avatar
Na, mi lett az eredmény ?
20.-a van. 😃
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Csodálkozni fogok, ha nem a HellBlade lesz. Azért egy összesen 20 fős csoport egy ilyen játékot tud csinálni, az nem kis teljesítmény. Megérdemelnék. Továbbá látvány, audio és történet szempontjából (mert ugye ezek alapján döntünk) is hatalmasat alkottak!
0
0
0
0
Laurentinus avatar
Ne őrüljünk már meg. Mik ezek az idei címek?... Aláírom, hogy voltak hibái az Andromeda-nak, de hát könyörgöm az egy galaktikus eposz. Tonnányi munkával benne, és egy új ME era-nak a lehetséges előtörténete. Nem egy kategória, nem egy fényév a többi fenti címmel. Aki picit tájékozott, hogy miként is minősítünk egy játékot, az jó szívvel nem szavaz másra. 1-2 címet leszámítva ez az év olyan száraz volt mint a Góbi-sivatag.
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@Laurentinus: "Tonnányi munkával benne" aminek több mint a felét kidobták, mert 3 évbe telt mire rájöttek, hogy nagyon rossz úton haladnak. A harcrendszeren kívül (ami alapból le van butítva) egy normálisan élvezhető része nem volt a játéknak, esetleg a bolygók látványvilága.
Nem tudom mi alapján minősíthetném, hogy nem hogy jó legyen, de még az "év játéka" cím közelébe is kerüljön, más címekhez viszonyítva.
0
0
0
0
Adam815 avatar
Cuphead - Nem üzletelek mocskos, kapzsi kiadókkal és félkész munkát végző fejlesztőkkel. És a sok tucat játék közül is csak pár érdekelt idén, de egyre jobban veszítem el a hitemet a AAA játékiparban.

Függetleneket támogatom, idén is sok független fejlesztésű játékot vettem (egyiket sem bántam meg), AAA címet csak régit, de jót.

Illetve szeretem a horrort, így a RE7 és az Outlast 2 is közel áll a szívemhez. Na, azért csak van kivétel AAA-t illetően.
0
0
0
0
Daventos avatar
Nekem a Prey és Battlefront II az év játékai. Előbbi a kiváló játékmenete miatt, utóbbi pedig az epic multi miatt
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Hellblade -nek kéne nyernie.

Megérdemli a Ninja Theory, keményen megdolgoztak érte. 😀
0
0
0
0
Pii89 avatar
Nehéz döntés. Két játék közt vergődöm nagyon. Az egyik a Hellblade a másik meg a Nioh. Csinálok egy másik ACCot, és szavazok mindkettőre 😆

Hellblade esélyes is lehetne az év játéka címre, mert nem mindennapi élményt nyújtott. Konkrétan sokszor a hideg rázott tőle és még levegőt is elfelejtettem néha venni. Megmondom az őszintét, a végén még el is érzékenyültem, amit nem sok játék tud elérni.

Nioh meg...őróla inkább nem mondanék semmit. 😃 Rétegstílus nagyon, így nincs sok esélye, mert jóval kisebb rajongótábora van egy soulslike játéknak, pedig megérdemelné. De hát ez van, ha egy játékban van kihívás és nem csak kettőt kell kattintani a győzelemért 😃
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
Én nekem sràcok ki mit mond de a Shadow of War nagyon bejōtt úgy mint grafikailag, úgy mint jàték menet story stb...
0
0
0
0
piw0t avatar
nekem ha elfelejtjük a bugokat akor az Ark:survival evolved
0
0
0
0
Orionn avatar
Nekem az Assasinn's Creed Origins jött be a legjobban.
0
0
0
0
💬 1
Wihay avatar
Lehet hogy az új AC lesz a befutó.
0
0
0
0
💬 1
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Wihay: Igen, nagy eséllyel 1ébként vmi "mainstream" cím, ahogyan mondani szokás, ofc. 😊
0
0
0
0
FoLey avatar
Számomra amire voksoltam South Park: The Fractured But Whole.
Szórakoztató,humoros,South Park hangulatú és sztori is jó többet nem kell mondanom.
Ott volt még a The Walking Dead New Frontier,de valahogyan nem ütött akkorát mint az előzö két évadja.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Nekem ezzel csak az a baj, hogy a maga kategóriájában több játék is nálam elnyerte idén az év játéka díját... Viszont mivel itt csak EGYETLEN szavazatot adhatok le, így nem lesz a kép igazán teljes, hiszen hiába tartok 5-6 játékot is akár PC-n idén minőséginek, csak egyetlen egyre nyomhatok szavazatot. :/

Egy TOP5-re szavazás mondjuk már árnyaltabb, pontosabb képet adhatna szerintem.

Nálam legalább is így fest 2017 jelenleg (Jelenleg, mivel nem minden új, idei játékkal volt időm játszani, egyáltalán csak belekezdeni, pl. az új Divinity: Original Sin 2 megvan a steam könyvtáramban + rengeteg jó értékelést kapott másoktól de mivel még nem volt rá időm, így ők még most tőlem szavazatot nem kapnak.)

RPG-ben: ELEX a király nálam, a Piranha Bytes végre ismét igazán visszatért ömagához (legalábbis szerintem), a GOTHIC játékok után ebbe végre ismét simán beledobtam 100+ órát egyetlen kijátszásra és még rengeteg felfedezetlen részlet maradt a világában így is! 😂 Nem is szólva akkor még a 2 másik frakció általi játékélményről, új küldetésekről/tartalmakról. 😀
Klasszikus, zúzós AKCIÓ: új Wolfenstein II. (a The New Colossus c. rész, az eleje legalábbis nagyon bejön, éppen nekikezdtem 3 napja.)
INDIE: Hellblade: Senua's Sacrifice (Még ezt sem játszottam sajnos végig de iszonyat hangulatos és minőségi, nem tapasztalni egyáltalán, h indie játékkal van dolgunk. Illetve maga a játék állítólag nem túl hosszú de nem is volt túl drága, szóval azt hiszem a játéka ára arányos a hosszával, a tartalom mennyiségével.)

Ezenfelül pl. az ECHO is számomra 1 iszonyat hangulatos sci-fi indie játék, remek tálalással, szóval nálam az is a top játékok között szerepel ebben az évben. 😀
0
0
0
0
armagedon32 avatar
Az a baj hogy nem mostanában jelent meg hasonló olyan jó játék mint a witcher 3 talán a assasin origin.
0
0
0
0
Thorin Oakenshield avatar
A TES Legends egy nagyon jóra sikeredet kopi. Én szerintem van esélye.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Bár nem túl sok idén megjelent játékkal játszottam, azok közül a Hellblade vitte nálam a pálmát.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
Nekem a Resident Evil 7-re esett a választásom, a másik játék ami szóba jöhetett nálam az a Hellblade volt, a listában lévő játékoknak a felét ismerem, azok egyáltalán nem tetszenek, de mivel mostanában nem játszok semmit, vagy csak alig, így nem is nagyon érdekelnek a játékok, tehát a többit nem ismerem, de biztos van köztük 1-2 értelmes játék is.
0
0
0
0
tivike avatar
Simán Hellblade! 😀 Amúgy a RE7 is igen erős esélyes szerintem.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
Nem szavazok mert nem játszok 😆
0
0
0
0
💬 4
Doge avatar
@Zoli869: Akkor miért vagy egy játékos oldalon? *Facepalm*
0
0
0
0
Rockos avatar
@Doge: Elnézést kérek, de én idefele jövet nem láttam egy "Játékosoknak fenntartott weboldal" vagy "Belépés kizárólag gamereknek" táblát sem. A játékok mellett előfordulnak más témák is az oldalon, ugyan úgy, mint ahogy egy PC-t sem csak játékra lehet használni.
0
0
0
0
no avatar
@Doge: Ez nem egy kifejezetten játékos oldal, legalább legyél ezzel tisztában, ha valakinek meg akarsz mondani valamit lol.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@Doge: worosp8 neked köszönöm

MrDog312 Te meg inkább fényezd tovább a bohócodat mivel azt sem tudod milyen ize van a p-betűsnek (és itt nem a piára gondolok) dedókám 😀
0
0
0
0
no avatar
Sok játékot vártam , hogy majd ilyen jó és olyan jó lesz, de egyik sem nyerte el a tetszésem.Azért gyorsan végigfutok a listán, adok egy voksot.Semmi, nem megy ,de talán a ... .Szégyen szemre a RE7 egyáltalán nem jött be.
0
0
0
0
Kelori avatar
A hellblade elég erős ebben a mezőnyben.
0
0
0
0
zsivko avatar
Nincs kategória, nagy a szórás. Hogyan szavazzak valamire amiből csak két játékra tellett?
0
0
0
0
hekli96 avatar
Nálam a NieR:Automata abszolút befutó. Évek óta várok már egy játékra ami ilyen kreatívan, ötletesen van összerakva, és nem csak az agyatlan hentelésről szól, hanem van mondanivalója, mélysége. Arról nem beszélve, hogy mostanra kegyetlen jól lett optimalizálva.
0
0
0
0
CuRi avatar
Kellemes meglepetés volt az új CoD. Mivel én egyértelműen FPS fanboy vagyok, nálam a Call of Duty WW2 a nyerő, minden hibájával együtt. Bár ha ez az év erős lett volna, akkor valószínű nem ez a választásom, de sajnos ismét annyi csalódás érte a játékosvilágot, hogy egy közepesen jó CoD-ra már azt kell mondani, hogy a legjobb volt idén. Szeretem a Star Wars-t mint témát is, és az új játékban nálam nem is a mikrotranzakciós botránnyal van a fő probléma, hanem egyszerűen hamar unható. Várnék már egy jó sztori orientált háborús FPS-t, de erre sajnos nincs most sok esély ahogy áll a piac, főleg a nagy kiadók részéről nem, akik meg is tudnák valósítani.
0
0
0
0
Vigilante avatar
Quake Champions 😀, pedig az RE7 is nagyon jóra sikeredett! 😀

Van is egy fajta Vram igénye. 😆

https://www.kephost.com/images/2017/12/03/QuakeChampions_2017_06_15_23_09_32_812.jpg
0
0
0
0
csibeszke37 avatar
A lista 90%-a értelmetlen Indie játék. Én a RE7-re szavaztam.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Spoiler!
Nektek még biztos anyuci pénzeli a játékok megvételét (Tisztelet a kivételnek!).
Az én időmben még kazettás konzol utánzattal nyomtam a játékokat:
https://m.cdn.blog.hu/su/supernaturalmovies/image/s%C3%A1rga.jpghttps://alkupiac.hu//kepek/termekek/1256100/1256185_2_retro-tv-jatek.jpg
0
0
0
0
💬 10
SuperPuma avatar
@Gyrger72: Olyan bal oldali gép még volt is 😆 Azt igen szerettem.
Jelenleg is még van egy PolyStation fantázianevű NES klón.

Spoiler!
Közeljövőben veszek is két olcsó fapad PC kontrollert és le lesz egy csomó játék töltve emulátorra. (szombaton akartam venni, de a M betűs szaküzletben nem találtam)
0
0
0
0
BlackDog avatar
@Gyrger72: A sárga kazettás Terminátor nekem is volt!!! 😆DDD Hetente kellett új joystickot vennem a piacon mert a super márió mindig felidegesített 😆DDDDD
0
0
0
0
thug85 avatar
@Gyrger72: Mindkettő volt. Úristen mennyire jó volt. Összejöttünk a haverokkal és egész nap nyomtuk. Mortal Kombat, Tekken, Super Mario, Contra.... Stb.
0
0
0
0
susguy avatar
@Gyrger72: Spoiler!
"Nektek még biztos anyuci pénzeli a játékok megvételét (Tisztelet a kivételnek!)."
Beszél az, aki Steam Wallet kód generáló után kunyerál...
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@susguy: Spoiler!
Valakinek fáj az igazság! Különben meg minek fizetnék ezekért a játékokért, mikor nagy része fent van a neten másoltba. Ami tetszik meg szeretném olcsón beszerezni! Ebből neked mi bajod származik?
0
0
0
0
Bukta avatar
@Gyrger72: Spoiler!
Nektek még biztos anyuci pénzeli a játékok megvételét (Tisztelet a kivételnek!).


Spoiler!
Különben meg minek fizetnék ezekért a játékokért, mikor nagy része fent van a neten másoltba.


Ezt csak én nem tudom normálisan felfogni és csak én gondolom azt hogy lényegében a 2 állítás majdnem ugyan az, csak a második valamivel rosszabb?
0
0
0
0
susguy avatar
@Gyrger72: Spoiler!
"Valakinek fáj az igazság!"
Szép, hogy őszintén bevallod 😀


@Bukta
Ne aggódj, nem benned van a hiba 😆
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Gyrger72: Volt mindkettő.Az első képen szereplő még a 90-s évek vége felé is álom volt.Hatalmas élményt nyújtottak.Emu létezik mind a kettőhöz.Néha előveszem nosztalgiázás gyanánt.
Hova fejlődött innen a technika.....
0
0
0
0
no avatar
@Gyrger72: Az első képen látható konzol nekem most is meg van 😃 Imádtam
0
0
0
0
Csicso avatar
@Gyrger72: Nekem a jobboldali volt, bírtam.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Nem baj, ha széles a választék, a lista háromnegyedére úgyse szavaz senki. És egyébként is, nem egyéni mérlegelés, hanem népszerűség szerint vannak ide kilistázva a játékok. Egyébként érdekes, mert nekem a Horizon és a Zelda annyira nem ejtett ámulatba, nekem a RE 7, a What Remains of edith Finch, a Wolfenstein 2, és a Shadow of War voltak a befutóim.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nálam az AC Origins volt a befutó, savaztam is rá. Mármint, szavaztam. 😃
0
0
0
0
💬 1
EgyKer17 avatar
@hashimoto: Ez a "savaztam" nagyon nagy poén volt. Mindenesetre egyetértünk. 😃
0
0
0
0
mk10 avatar
Annyi a baj hogy nem lehet kettő játékra tenni a voksomat pedig számomra azok vitték a ez évben a díjat 😀
Shadow of war, Wolfeinstein 2
0
0
0
0
FoLey avatar
Aki PUBG-re szavaz az nem tudja mi is valójában az a játék.
Tavalyit sem értem minek raktatok voksot BF1-re egy unalmas multis játékra.

Ki lehetne lőni ezeket a multis játékokat semmi értelme a szavazásnak. 😊
0
0
0
0
💬 2
thug85 avatar
@FoLey: Egyén függő. Engem speciel pont a multis játékok tudnak hosszú órákra lekötni. Másra nem is szoktam költeni, mert nem tud sokáig a géphez szögezni. Az új Wolfenstein is tök jó játék, mégis 30-40 percnél nem játszottam vele többet mert untam. A multit nem tudom megunni, illetve nagyon sokára.
0
0
0
0
FoLey avatar
@thug85: Kinek mi az ízlése nekem például a sztori miatt hajlok és csak arra koncentrálok. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azért van ott pár jó játék is. A voksomat le is tettem az egyik mellé.

Viszont az gond, hogy van csomó kisebb cím, amiről eddig nem is hallottam a nagy (pozitív/negatív) hype tenger miatt.
pl a Heliborne érdekelt volna.
0
0
0
0
no avatar
És hol vannak a nagyobb nevek amik meg is érdemlik a díjat? Mert itt csak selejteket látok felsorolva. Máshol, a nagyobb minőségi munkák helyet kaptak, itt nem. Nem is tudtam, hogy ez a gépigény ennyire egy elit oldal. 😜
0
0
0
0
💬 2
Tyrion Lannister avatar
@LordSzalko: Melyikekre gondolsz?
0
0
0
0
hekli96 avatar
@LordSzalko: Igazából teljesen mindegy, hogy benne vannak-e a kevésbé ismert de akár minőségi indie játékok. Mert a tömegek úgyis megszavazzák a pubg-ot, cod-ot, Battlefrontot 2-t, esetleg a Fifát. Hiába nem raktak le ezek semmi újat vagy kreatívat az asztalra ezek fogják behúzni úgyis. (és most fognak megölni, hogy "DE IGENIS A FELSOROLT CÍMEK IGENIS MESSZE A LEGTÖBBET ADTÁK IDÉN"😉
0
0
0
0
susguy avatar
Super Mario Odyssey? The Legend of Zelda: Breath of the Wild? Hol vannak a címek amik meg is érdemlik a díjat? 😞
Na jó, azért került be egy-két értékelhető cím (bár úgy se fognak nyerni): What Remains of Edith Finch, Dead Cells, Cuphead
A lista többi tagjának nagy része röhejes, hogy egyáltalán a listára került, főleg a "tripül éj" címek
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
Egyik se éri meg, hogy szavazzak rá 😃
0
0
0
0
mocika92 avatar
Unturned-re a kutya se fog szavazni. nem is tudom, hogy került be oda. ×D

Spoiler!
Kicsit csalás, mert a 98%-ával nem is játszottam, Így nem lehet szavazni.
Amivel meg igen, az nem méltó rá. ×D
0
0
0
0
💬 2
KRZT963 avatar
@mocika92: Szavazzak az Unturnedre? 😊😆
0
0
0
0
mocika92 avatar
@KRZT963: Szavaz a ragya! ×D
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció