Cyberpunk 2077: nincs tervben online rész

Szerző: xoki | 2018. March 23. | hír | 36 hozzászólás

Tavaly a CD Projekt Red a Cyberpunk 2077 kapcsán elárulta, hogy különböző online elemeket terveznek elhelyezni a játékban, amelyek segítségével hosszabb életű játékot hozhatnak létre. Úgy tűnik, ez mégsem fog megvalósulni, ugyanis a sokak által várt játék esetében jelenleg nincs tervben semmilyen online rész elkészítése.

A Cyberpunk 2077 egy teljes értékű egyjátékos élményt fog nyújtani, amelyért egyszer kell majd fizetni. Sokan azt szeretnék, hogy a The Witcher 3 által kitaposott utat kövesse a cég. A pénzügyi beszámoló alatt három alkalommal is hangoztatták, hogy single-player játékról van szó, amelybe nem tesznek bele felesleges, oda nem illő extrákat.

Továbbra is minden ötletet átgondolnak, de a jelenlegi Cyberpunk 2077 egy történet vezette egyjátékos szerepjáték, mindenféle mikrotranzakció vagy rejtett dolog nélkül, pont mint a The Witcher 3 esetében is.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 36
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
enslaved avatar
Mikrotranzakció nem baj ha lenne minden játékban, legfeljebb aki nem akar az nem él vele.
0
0
0
0
💬 23
susguy avatar
@enslaved: Hess innen.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@susguy: Ezzel nagyon nem értek egyet. Azért mert te képes vagy fizetni minden játékban attól még nem kéne ezt a haszonszerző mikroztranzakciós dolgot minden játékba "alapnak" venni. Akik ilyet raknak a játékba általában túl kapzsik lesznek és túllőnek a célon (lásd : EA Battlefront 2-vel). (U.i: Ez enslaved-nek szólt csak rossz emberre kattintottam válasz íráskor)
0
0
0
0
enslaved avatar
@V1VOnX: Az lenne a lényeg hogy ne lőjenek túl a célon, kb. úgy mint ahogy az Assassins esetében sem tették. Félreértés ne essék, én sem szeretném ha a PC az android sorsára jutna, főleg ha az ember meg is veszi 15-20 ezerért az adott játékot. Mint lehetséges opció legyen jelen, warezolóknak legfeljebb nem jár semmi, ami nem is baj😆
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Majd pont azért fognak sírni a warezolók, mert nem tudtak XP-t venni egy singleplayer játékban. Mert ugye nem lehet megoldani csalásokkal. Vagy csak játszani a játékkal, ahogy egy normális ember tenné.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Az hogy egy ember normális e vagy sem nem abban merül ki hogy többet fizet e egy játékért vagy sem. Eléggé el vagy tévedve.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@enslaved: Warezolóknak ott van a trainer, illetve egy-két unlocker a problémára. A játék árán felül miért is kéne ,hogy legyenek mikrotranzakciók? Lásd Witcher 3-ban sem volt semmi ilyen mégis az egyik legnagyobb hírnévvel rendelkező és az egyik legközkedveltebb játék. Nem a mikrotranzakciók teszik jobbá a játékot. A mikrotranzakciók csak lehúzások és kapzsi haszonszerzési céllal léteznek.
0
0
0
0
enslaved avatar
@V1VOnX: Én még mindig nem értem miért is fáj az annyira egyeseknek hogy lehetőség van játékon belüli mikrotranzakcióra. Mint már írtam nem kell élni vele, nem kötelező.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Miért fáj neked, hogy nincs minden játékban? Attól még, hogy ennyire pénzt akarsz költeni, még nem kell mindegyik játékból kávéautomatát csinálni ami mikrotranzakciókat dobál cappuccino helyett.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@susguy: +1 Milton
enslaved
Nem értem,hogy miért kellene fejőgéppé alakítani minden játékot.
0
0
0
0
enslaved avatar
@V1VOnX: Milton, V1VOnX: Nem értitek miről beszélek azt látom. Egy single játék esetében nincs abban semmi kivetnivaló ha könnyítésként vannak a játékban mikrotranzakciók. Természetesen ezt nem úgy kell megoldani hogy anélkül a játék rendkívül nehéz (habár erre is láttunk már példát, Dark Souls sorozat) legyen, hanem több nehézségi fokozattal a megszokott módon lehessen játszani velük. Még mindig nem értem mi ezzel a baj? Nem arról van szó hogy kénytelen vagy vásárolni mert anélkül nem tudsz tovább haladni mint az android esetében (sosem felejtem el mi pénzt elköltöttem egykoron az olyan kis fos játékokra). Mondjuk ott meg magáért a játékért nem fizetsz alapból a legtöbb esetben, és utána szabadon dönthetsz megéri e hogy fizess érte vagy sem.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Értjük, hogy mire gondolsz, csak
1) Semmi értelme. Ha fizetősen el lehet érni bármilyen könnyítést, akkor az bekerülhetett volna fizetős forma nélkül is. Azon felül már csak felborul a balance, ami csalásnak számít, és amiért épeszű ember nem fizetne. Vagy rájön, hogy a játék egyértelműen nem neki való, ha a játékmenettel való haladást szenvedésnek éli meg.
2) Fájdalmasan naív dolog azt hinni, hogy nem élnének vissza ezzel a cégek, ha lenne rá kereslet, főleg hogy már most is ezzel próbálkoznak.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@susguy: Fizetős kőnnyítés legtöbb helyen alapból benne van ingyen easy fokozatként. Ha már az easy is túl nehéz valakinek és fizetni akar, annak meg nem való az a játék.😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@Warlordcommander: Nem feltétlenül azért él valaki a fizetés lehetőségével mert amúgy nem tudná végig játszani az adott játékot, hanem mert szeretne mielőbb a végére jutni, ugyanis ezek csak játékok, egyfajta szórakozás az ember életében. Az ember játszik egy jót, végére ér, és jöhet a következő.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@enslaved: Persze hogy szórakozás, nekem is csak az a hobbim mellet. Én a skyrimet is godmode ba toltam végig mert nem akartam szenvedni néhány helyen de hogy azért fizessek hogy előbb vége legyen. Nekem fölösleges, az a jó ha sokáig eltökölök vele. Általában napi 1 órát csak szóval egy 10 órás játékot is egy hétig csinálok😆, de nagyon nem érzem szükségét a mikróknak. Persze lehet benne mert mért ne de akkor olyat áruljanak amit meg is tudsz szerezni, plusz grindelni se kelljen érte. Persze nem ez van mert vagy grindelsz vagy csak mikrós extra a cucc. Na ezért hülyeség.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Ezzel csak azért nem értek egyet, mert nem feltétlenül szenvedésnek éli meg az ember a játékot mondjuk abban az esetben ha egy helyen az istennek nem tud tovább jutni, pedig nagyon szeretné folytatni. Ilyenkor jöhet egy kis mikrotranzakció (ami megjegyzem sokkal olcsóbb mint egy új egy Elite Xbox kar vásárlása😆😉, és a probléma megoldva.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Ha minél előbb a végére akarsz jutni, akkor ne játssz vele, és már vége is. Az uninstall gombért még fizetni se kell.
Ha már annyira a végére akarsz jutni, hogy inkább pénzt dobálj a monitorhoz, minthogy megpróbálnál normálisan játszani, ne adj isten egy walkthrough-ra rákeresni guglin, akkor vagy ennyire nem élvezed a játékot, vagy ennyire lusta vagy átküzdeni magad egy akadályon.

Egy normális játékban nincs olyan pont, hogy az addig megtanultak alapján ne lehessen tovább jutni normális keretek között, ergo mikromarhaságokra az égvilágon semmi szükség.
Ha egy játékban egy ponton nem lehet tovább jutni az addig megtanultak alapján normális keretek között, akkor:
1) szimplán balfasz a fejlesztő, esetleg egy refundot kell kérni, nem pedig külön bónuszt fizetni az inkompetenciájukért.
2) direkt pakolták tele unfair részekkel és mikrotranzakciókkal, hogy lehúzzák azt a pár agyalágyultat, aki képes ezért fizetni.
Nagyon szereted felhozni az android játékokat mint rossz példát, megsúgom hogy ez pont ugyanaz a jelenség; vagy fizetsz azért, hogy élvezhető legyen, vagy direkt szenvedsz.

Persze, a játékok szórakozásra vannak. Csak a legtöbb embernek az a szórakozás, hogy megküzdjön a kihívásokkal, nem pedig az hogy pénzt dobjon ki az ablakon mikor találkozik egyel.
Ha pedig tényleg csak akkor tud élvezni egy ember egy játékot, ha semmi kihívás sincs benne, akkor nem a fejlesztőknek fizet a csalásokért, hanem ismét előveszi a guglit, és keres cheateket, konzol parancsokat vagy trainereket.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Még mindig itt tartasz hogy egy játék jelenti a kihívást? Sok kihíváson vagyok már túl a való életben és még áll előttem sok, de azok nem a játékok. A játékok max. a kikapcsolódást jelentik számomra. Le is zárhatjuk ezt szerintem.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Nem azért kihívás, mert játék, hanem azért játék, mert kihívás. Miért vesz az ember lövöldözős játékot, ha nem azért, hogy leküzdje az ellenfelet? Ja, persze, hülye vagyok, azért hogy lefizesse őket valós pénzzel!
Ha neked a pénz szórása a kikapcsolódás, csak hajrá, de ha folyton megjelensz ezzel az EA által támogatott "minden játékba kell mikrotranzakció" propaganda szöveggel minden egyes játéknál amiben van bárminemű kihívás, ne lepődj meg, ha csúnyán néznek rád.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Nem lepődöm meg, de nem is zavar. Úgysem te vagy én fogjuk eldönteni melyik játékban lesz mikrotranzakciós lehetőség és melyikben nem.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@V1VOnX: Olyan mintha enslaved meg vass gabika váltogatnák egymást, az egyik mindig itt ossza az észt. 😃

Lehet hogy szobatársak egy elmegyógyintézetben? 😲
0
0
0
0
enslaved avatar
@Moon_Breaker: Én általában csak este vagyok itt mert napközben dolgozom. A sértéseidet meg tartsd meg a rokonságodnak ha kérhetem.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Nem vagyok madár.
0
0
0
0
bitpork avatar
@enslaved: De szabad sem vagy amíg fejnek a cégek. Meg kell venni 50€ pézé és support solved. Minden ezen felüli kiadás lejmolás.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
Nem is baj az,hogy nincs !
Mikroztranzakció se legyen ! (bár CDPR-től ki nem nézném,hogy ilyet tennének)
Ha legalább 75%-os erőfeszítést beleadnak már komoly lesz a játék . Őket ismerve viszont ennél jóval többet adnak bele 😀 .
0
0
0
0
susguy avatar
Nem kell feltétlenül befosni egy kis minimális online bónusztól, főleg egy olyan cégnél ahol tudjuk, tényleg igyekeznek a játékosokra is gondolni, nem csak a profitra.
The Talos Principle egy tökéletes példa, üzeneteket lehetett hagyni falakon, amiket más játékosok megtalálhattak és elolvashattak. Ebben ki is merült a játék online része, de egy nagyon ötletes és érdekes kis bónusz, ami igenis nagyot dobott egy amúgy teljesen singleplayer élményen. Egy Cyberpunk játékban is bőven elférhetne valami online érdekesség, azért vannak elég kreatívak a fejlesztők.

Persze nem azt mondom hogy baj, ha kimarad egy ilyen, de nem is feltétlenül ártott volna ha bekerül valami. A sok kis kidolgozott részlet volt ami nagyon tetszett a Witcher 3-ban is.
0
0
0
0
foley951 avatar
Ha csak fele olyan jó lesz, mint a Witcher 3 már top 5 játék lesz 2018-ban (ha idén jön ki).
0
0
0
0
💬 4
Mizushio avatar
@foley951: Nem jön idén. 2019-2020-ra ígérik és azt mondják hogy sokkal jobban lesz és sokkal több lesz a tartalom mint a witcher 3-ban.
0
0
0
0
bitpork avatar
@Mizushio: Lesz az még halasztva nyugi! Az EU-s támogatást 2019-ig kérték és kapták meg a Lengyel kormánytól. És az a teljes project csak egy részét fedezi sajnos 😞
0
0
0
0
ors11 avatar
@bitpork: A CDnek nem erőssége a határidőre való dolgozás 😃 Egyetlen mentségük, mint minden másra is, hogy ők csinálták a Witcher 3-at, ami szerintem is az egyik legjobb játék. Nagyon remélem, hogy nem törik bele a bicskájuk, hogy netalán nem ugorják majd meg az emberek magas elvárásait.
0
0
0
0
WeKing avatar
@Mizushio: Az nem baj ha később jön, inkább dolgozzanak rajta +1-2 évet és kapjunk egy teljes, kész játékot, minthogy valami hanyag munkával kiszúrják a szemünket. Witcher 3 tökéletes példa arra, hogy igenis van igény a jól kidolgozott single player orientált játékokra 😀 Felesleges kapkodni, siettetni őket, én tudok várni 😃
0
0
0
0
bitpork avatar
@TRACERHD: Szívemből szóltál!
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@TRACERHD: Mármint online rész vagy maga a játék? Remélem nem utóbbira gondoltál...
0
0
0
0
Brainen avatar
Az egyik legjobb csapat, ha nem a legjobb 😊
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció