Csak a második negyedévben várhatók a 6 magos Ryzen CPU-k

Szerző: xoki | 2017. February 24. | hír | 17 hozzászólás

A héten hivatalos forrásból tudhattuk meg a Ryzen 7 CPU-k árát és megjelenését, valamint, hogy mire is képesek. Ezek a processzorok viszont a high-end gépekhez készültek, és sokan nem szeretnének nagyobb összeget kiadni egy-egy példányért. Ők inkább a közép-, illetve low-end processzorokra kíváncsiak.

Az alábbi kiszivárgott képen látható, hogy a Ryzen 7 március 2-án várható, a Ryzen 5 a második negyedévben érkezik, végül pedig a Ryzen 3 az év második felében várható.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mesterlovesz avatar
Ez az R7 es széria Magyarországon nagyon szűk réteget érint. Akinek a munkájához szükséges egy sokszálú nagy teljesítményű gép, annak nagyon jó választás lehet az ígéretek alapján. Aki gazdag PC gamer, az lehet még érdekelt, annak egy bevezetű szintű procicsere 200k forint. A többieknek szerintem ősz tájékán lesz leghamarabb értelmes opció az R5 ösökkel, ha kicsit lejjebb mennek az elszabadult alaplap és memória árak.
0
0
0
0
Hiroshi_Ayugai avatar
Nem is rossz taktika. Mikor kiadják a jóàrasított i7 szintű procikat, elég nagy hype veszi addigra is körül a procikat, kijönnek a független tesztek, ha minden igaz jobb teljesítményt hoz az intelnél, de ha nem is, hasonlót hoz töredék áron, ami lássuk be, ha valaki nem elvakult rajongó, megtalálja benne a jó üzletet. Az emberek többsége hajlamos egy egész márkát beazonosítani a csúcsmodellel, szóval ha van egy olyan prici, ami a leggyorsabb, az egész céget jobbnak ítéli meg a nép. 3 hínap alatt nem csak ez a helyzet szilárdulhat neg, de van idejük az R5 és 3-as szériák finomhangolására is. Bár kockázatos is lehet ez a stratégia, de talán nem buknak bele. Éljen a verseny szellem, jöjjenek a minél olcsóbb processzorok 😀
0
0
0
0
no avatar
gaborw: láttam őket 😀 de ezek még ugye az első szériák :/ és hát hogy őszinte legyek,nem akarok elsőre selejtbe nyúlni , ha már egyszer áldozok ebből a bitang erős magyar forintból, akkor ne keljen már 2x-er megvenni. valahol majd a közép hullámmal utaznék , ahol már vannak vélemények. az árhoz való viszonyításhoz és mind minőséghez.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Most e köré felépíteni egy olyan konfigot amivel lehet tervezni pár évre......minden csak nem olcsó.
Ez van,a gamer PC az sose volt olcsó.
0
0
0
0
no avatar
Gaborw:Láttam,hogy nagyjából annyi.A legolcsóbb,ami Asrock 38000,de az R7-hez meg 56 környékén kezdődnek az alaplap árak(Asrock ebből is a legolcsóbb).Ami azért nem mindegy,pláne ha a processzor is drágább.
Még 1 hét és kiderül,hogy ténylegesen milyenek ezek az R7-es processzorok és a nevesebb boltok mennyiért adják majd az alkatrészeket.
0
0
0
0
gaborw avatar
Azért egy i7 7700K-hez, dukál egy Z270-es lap, ami 40-45-től kezdődik! Az se olcsóbb!
0
0
0
0
no avatar
Nem értem,hogy ennek így mi értelme volt,hogy kiadták a nagyágyúkat,most meg 3-6 hónapot kell megint malmozni,hogy a többi is piacra kerüljön.
Nagyon kíváncsi leszek,hogy azért az árért,amennyiért itthon árulják majd,milyen teljesítményű processzort lehet kapni majd.
Az i7 7700K,amivel szembe állították az R7 1700-at,hiába erősebb az R7,ha i7-et vesz az ember olcsóbban kijön,ha gépet épít,mert az alaplapot annyival olcsóbban megkapja.Az az árverseny,amit itt reklámoz az AMD,nagyjából értelmét is veszti,mire ideér,mert annyi adót raknak rá,meg hasznot,hogy egyáltalán nem érződik.
Igazából nekem eddig egy i5-6600K volt a kiszemeltem,ami eléggé népszerű processzornak számít,majd elválik,hogy ténylegesen mennyit tud majd vele szemben az r5-1600X és mennyibe fog fájni,mert állítólag az i5 7600K-nál 50%-kal erősebb.Az i5 7600k körülbelül 75000 ft.
0
0
0
0
gaborw avatar
"Northwood26"-az alaplapokat már bemutatták! Cikkek is vannak már róluk, sőt árakat is láthatsz már. Msi, Asrock, Asus termékeiről, már magyar cikk is van! 😉 X370-ek és a B350-ek "elrajtoltak. Ezek a R7-hez vannak, az olcsó lapok meg majd később rajtolnak. Persze azok nem is az R7-hez lesznek!
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
R7 ek jó cuccok, de sztem az R5 ugyanazt fogja elérni mint az FX-8xxx
bár engem is az R3 1200X érdekelne 😆
0
0
0
0
no avatar
akkor már legalább várunk a deszkákra is hogy milyen lesz ott is a felhozatal
0
0
0
0
gaborw avatar
R7-en lesz a legnagyobb profit, persze, hogy nem az R5-öt és az R3-at fogják "tolni" először!
0
0
0
0
Propy avatar
KUR.A nyugodtan 😃... 😃 akarom mondani persze ,teljesen nyugodtak vagyunk 😃
0
0
0
0
no avatar
Na aki azért nem rakott még össze gépet mert azt hitte hogy márciusban majd olcsón szerez be i5 szintű procit az biztosan nyugodtan olvassa ezt a hírt. 😀
0
0
0
0
Csicso avatar
Sajnos az AMD egyre nagyobb vicc. CPU és GPU fronton is. Sajnálom DE CSAK, a versenyképessebb Intel - Nvidia árak miatt.
0
0
0
0
Propy avatar
Az oké, de addigra lesz annyi sporolt pénzem hogy R5 öt is vehetek 😃
0
0
0
0
no avatar
Szerintem nyáron lehet piacra dobják majd!
0
0
0
0
Propy avatar
Pedig én az R3 ra várok 😞
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció