Chrome: hamarosan elnémítja az automatikusan induló videókat

Szerző: xoki | 2018. March 22. | hír | 4 hozzászólás

Biztosan mindenki találkozott már olyan oldallal, amelyet meglátogatva egy ismeretlen forrásból érkező hang bukkant fel vagy rögtön egy videó fogadott, amely a legtöbb esetben maximális hangerőn indult el.

A Google erre próbált megoldást találni, amely hamarosan elérhetővé is válik a következő frissítéssel. Januárban megjelent egy frissítés, amely lehetőséget adott ezen weboldalak elnémítására, de hamarosan erre automatikusan is sor kerül. Az eredetileg januárban érkező Chrome 64-es frissítéssel tervezett funkció a Chrome 66-os frissítéssel érkezik.

Hamarosan senki nem fog véletlenszerű hangokat hallani, és felesleges adathasználatra sem kerül sor ily módon. Ez a frissítés már tesztelés alatt áll, így hamarosan elérhetővé válik mindenki számára.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YoRHa 2B avatar
ha csak szimplán alétezésüket blokkolná jobb lenne a dolog 😃
0
0
0
0
Sidexixs avatar
Ezt csak én tartom baromi nagy hülyeségnek?! Mert ha automatikusan elindult valami hanggal akkor megkerestem és bezártam ha olyan volt, most majd lenémítja a chrome és ha nem veszem észre akkor fut majd a háttérbe?!
ClapClap
0
0
0
0
💬 1
santakigyo avatar
@Sidexixs: Most ez alatt nem azt érti,hogy nem is indul el a videó???Mert irja,hogy felesleges adathasználatra nem kerül sor....az oké de ha csak elnémitja attó még a videó fut ami ugye adattal ját.Ebből gondolom,hogy el se fog indulni,ha meg még is csak némitás.....akkor sok értelme valóban nincs.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció