Az Nvidia megakadályozza a kártyái mellé járó játékkódok továbbadását

Szerző: xoki | 2017. February 04. | hír | 18 hozzászólás

Az Nvidia GTX 1070 és 1080 kártyák vásárlása esetén egy For Honor vagy egy Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands játékkód birtokosai is lehetünk. Az akció pár napja vált elérhetővé, de a legújabb hírek szerint a kapott kódot csak a megvásárolt videokártya tulajdonosa tudja aktiválni, és ez elég nagy port kavart a játékosok körében. Ráadásul az a hír járja, hogy ez a jövőben is így marad minden csomag esetében.

A fent említett akció miatt sokan döntenek új kártya vásárlása mellett, ha egy kiszemelt játékukat is ingyen megkapják mellé. Sok olyan személy is van, aki nem tud az akcióról vagy esetleg már birtokolja a kártya mellé járó játékot.
Az Nvidia most összekötötte ezeket a játékokat és kártyákat a Geforce Experience nevű programjával. Ez azt jelenti, hogy a programnak kötelezően a gépen kell futnia ahhoz, hogy a kódot aktiválni tudjuk, ezzel eladhatatlanná és elajándékozhatatlanná téve azokat. Ez az egész nem merül ki ennyiben. A program figyeli majd a gép adatait, és csakis akkor lesz a kód beváltására lehetőség, ha a megvásárolt videokártya fizikailag benne van a gépünkben.

Elég érdekes döntés... Nincs logika abban, hogy miért ne adhatná tovább a játékot valaki olyan esetekben, ha például az már megvan neki, esetleg elajándékozná vagy akár szeretne visszakapni egy kicsit a nem túl olcsó videokártyájának árából.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Barci79 avatar
Nyilván ez egy átlag vásárlónak nem probléma csinál egy zsír új accot azon beaktiválja és eladja(ezt nem lehet kiszűrni). Míg a áruházakban "újracsomagolt" termékeknél nagyobb a sz.pás (mondjuk ez nem is baj 😃 ).
0
0
0
0
hashimoto avatar
kolbaszkarika: GTA IV.. xD
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Kicsit fura hogy olyan játékot adnak a kártyák mellé amiről tudvalevő hogy nem lesz túl jól optimalizálva. Eléggé letudja rombolni az ember érzéseit ha a zsír új kártyát 50fps-en látja. Adhatnának mellé inkább mondjuk őő pff.. valaki tud mondani egy új játékot ami jól van optimalizálva? 😃
0
0
0
0
noPublicFG avatar
Teljesen megértem ezt a döntést, elég csak a G2A-ra és társaira felnézni. Nagykerben végigbontott VGA-k kódjai (tudom, hogy a másik fele meg lopott bankkártyák).
Viszont egyet nem értek vele. 😕
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
A játék aktiválásához kell a kártya, nem a futtatáshoz.
0
0
0
0
hashimoto avatar
HakuDragon: Ne add "nekik" az ötletet, elég sok felesleges disztribúciós platform(hű, de szép szó) van már így is.. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ezzel tényleg csak annyi gond van, hogy igazából addig használhatod a játék kódot, ameddig nem váltasz később új kártyára.
Úgy értelmesebb lenne, ha ez a kód Experience alatt működne és kimondottan abból a programból lehetne letölteni futtatni. Akkor elég lenne az is, ha már mondjuk annál a felhasználónál egyszer aktiválva lett volna a kártya. Így a későbbi újabb kártyák mellé kapott ajándék kódokat is ebben a rendszerben lehetne gyűjtögetni ugyanazon felhasználói fiókba. Lenne egy kvázi Steam szerű rendszer
0
0
0
0
Barracuda6 avatar
Ajándék lónak ne nézd a fogát 😃 Bár amúgy tényleg nem értem, tudják, hogy ez az embereknek nem tetszik, de megcsinálják, mert megtehetik. Bármit megtehetnek, amíg van ember, aki lenyeli az összes baromságukat.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Azért az nv-nak van egy logikája b.szki.. 😃
0
0
0
0
atemi105 avatar
Ezért kell már végre az Amd-nek belehúzni, an Nvidia már mutatja a monopóliumuk jeleit.
0
0
0
0
enslaved avatar
Ez igaz, de ha csak egy kártyát veszel kód nélkül ugyanennyiért, akkor meg kell hozzá venned a játékot is pluszban. Egyébként meg szerintem nincs nagy jelentősége, ezen is majd azok háborodnak fel leginkább akiknek eszükben sincs új kártyát venni. A 970 - nél is azok lázadoztak legjobban amikor kiderült a vram probléma akiknek nem is volt soha, vagy volt de addig észre sem vették😀
0
0
0
0
fordmustang95 avatar
enslaved: Ha a kártyát nem veszed meg, ingyen kódot se kapsz, szóval bizonyos értelemben mindkettőt megveszed. Ez meg, hogy nem adhatod tovább kb akkora bunkóság, mint visszakérni az ajándékot, ha már neked adja (ingyen vagy pénzért) te rendelkezel felette, jogodban áll azt tenni vele amit akarsz.
0
0
0
0
enslaved avatar
winrar: Csak a kártyát veszed meg, a kódot ajándékba kapod hozzá.
0
0
0
0
winrar avatar
Ez elég rossz döntés. Ha vennék egy ilyen kártyát, akkor az az én játékom lenne, azt csinálnék vele, amit akarok. Jó hogy nem akadályozzák meg azt, hogy eladjam a videokártyát...
0
0
0
0
enslaved avatar
Valahol megértem, a kártya mellé kapott ingyen kódokat sokan eladogatták 10-15 ezrekért.
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
Ha csak az aktiváláshoz kell a progi + vga páros, akkor a haver gépébe be kell rakni a vga-t az aktiválás erejéig azt kész.
0
0
0
0
no avatar
Érdekes döntés, egyet is értem meg nem is. A fizikai bent lét tényleg elég komoly, pláne ha újabb kártyát veszel pl. egy 1080Ti-t de a promócióban kapott játékkal szeretnél tovább játszani...😜
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció