Az AMD reagált a Ryzen értékelésekre

Szerző: xoki | 2017. March 03. | hír | 152 hozzászólás

Az AMD elmagyarázta, hogy miért nem hozza a Ryzen a várt teljesítményt 1080p esetében.
Rengeteg teszt jelent már meg a high-end CPU-król. A Ryzen remekül teljesít munkák elvégzése esetében, de alulmarad a legtöbb játéknál, ha az Intel legjobb termékeihez hasonlítjuk azt.

A legtöbb teszt ugyanazt mutatja, hogy nem éri el a várt teljesítményt. Valahol elenyésző, de sok helyen elég kimagasló különbség is megfigyelhető. Most az AMD reagált erre és kifejtette ennek a lehetséges okát.
Elmondásuk szerint a fő ok, amiért 1080p esetében nem hozza a várt eredményeket az, hogy a fejlesztők nem optimalizáltak rá, hanem csak az Intel termékeire. Most lesz majd erre lehetőség a CPU-k megjelenése után. Kiemelték, hogy optimalizálás nélkül is magas FPS-t, és sima, gördülékeny élményt nyújtanak.

Tehát ezek alapján az AMD szerint a teljesítmény csak növekedni fog, ahogy múlik az idő az új játékok megjelenésével és a régiek további optimalizálásával.

Hozzászólások: 151
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
AMDMonsteR avatar
Szerintem egyedul a lapok miatt kellene varni, a BIOS problemak miatt, de persze azokhoz is jonnek meg a frissitesek boven, csak egyenlote "Nealhem szindomaval" kuszkodnek 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
kornel244: Hát 100e nem kevés. Én mondjuk még vártam volna a helyedben, mert játékra nem a legjobb, ez látszik is a tesztekből. Arra elég lesz várhatóan, sőt talán jobb is a kisebb, 4/8-as verzió is és akkor még többet spórolsz. (Az intelek közül sem teljesítenek túl jól a 8 szálnál többet futtató processzorok a játékok alatt.)
0
0
0
0
kornel244 avatar
Nem olcsó az biztos , de kb 100e-t spórolok így ha nem intelt veszek. Ami szintén nem kevés 😃
0
0
0
0
no avatar
Ja hát az más! 😀 Jó lesz szerintem ez is játékra! 😀 Ez is elég drága amúgy szerintem 😀
0
0
0
0
kornel244 avatar
Carl18 Játékra kell 1080ti mellé, mert egy komolyabb i7 kellenne még pénzt áldozni csak az asszony nem nagyon értékeli mert nem régen adtam el a gépet, és családi kasszát amugy sem akaróm megcsapolni 😳
0
0
0
0
no avatar
Szerintem biztos jól fog muzsikálni, mire használod amúgy a gépet? Mire kell a 8/16 szál ?
0
0
0
0
kornel244 avatar
H-ECTOR "Egy hete még nagyban szidtad, ez elég nagy pálfordulás😆 mondjuk remélem nem az 1800(x)-at" Hol szidtam én?? Csupán csak reálisan álltam a dolgokhoz és amilt írtam azokat most is fenntartom! Amúgy ha nem tetszik nagyon gyorsan túl is adok rajta 😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Egy hete még nagyban szidtad, ez elég nagy pálfordulás😆 mondjuk remélem nem az 1800(x)-at
0
0
0
0
kornel244 avatar
Elcsábultam és vettem egy ilyen porcit 140e-ért!! Egy hét vagy max két hét és itt van 😆 (remélem nem bánom meg)
0
0
0
0
no avatar
Kornel: Egyszálas teljesítmény elég szépen fejlődött. csuz-lee: 😃 Igen engem is az zavar hogy sokan nem fogják fel hogy a Ryzen jelenleg még nagyon új, annyira hogy ez a teljesítményre is kihatással van. Azért mikor kijött a hat magos csoda FX 6300 és hiába volt 6 magos a 4 magos I5 könnyen lenyomtam renderelés alatt is. Cinebench 11.5 I5-3470 5,62 FX 6300 4,5, hiába volt több szálas az fx, több szálon se tudja amit az i5 4 magon. Most a Ryzennél kiszámoltam mennyi pontot kap majd a R5 1600X 6/12 cpu és 13,5 pontot kap majd cinebencbe 11.5-ben kb, 1800X-ből ki indulva. 6700K kap 10,2 pontot szóval, biztos jövőre nézve lesz benne nagy tartalék 😀
https://prohardver.hu/dl/upc/2017-03/243060_bios_1_50_r7win_2.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
carl18:
"Majd ha az intel dob piacra nulárol új processzor családot, az se fog olyan könnyen menni."
Volt már ilyen. Az Intel is megszenvedte a Nehalem piacra dobását. Az volt az utolsó igazán nagy architektúra-fejlesztésük és bizony ott is sok gond volt az elején. Ott is sok újítás volt (L3, új megközelítésű SMT, dinamikus erőforrás-kezelés, stb.), amit részben szoftveresen is követni kellett volna, így nem igazán tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket induláskor. A ryzennél is be lett vezetve többek közt egy új típusú SMT, szóval részben beleléptek ugyan abba a cipőbe.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Most olvastam, hogy a szerverpiacon is alávágnak az Intelnek.
Rendesen!
https://prohardver.hu/hir/amd_naples_32_zen_mag_adatkozpont.html
0
0
0
0
kornel244 avatar
Arról van valami teszt hogy az egy szálas teljesítmény mennyivel lett jób? Érdekelne mert sókat mmo-zok.
0
0
0
0
no avatar
Volt baj úgy látom! 😃 Nem győztem olvasni mik történtek a jelenlétem nélkül! 😀 Mesterlövészel egyetértek! A 6 magos 12 szálas Ryzen szinte ugyan azt fogja tudni játékok alatt mint a 1800X és azért ez a teljesítmény minden igaz 259 dollár lesz nyitó árral ami jó vétel lesz szerintem. + a Ryzen még friss platform lesz még bios meg stb optimalizálás szóval javul még itt kicsit a helyzet. Majd ha az intel dob piacra nulárol új processzor családot, az se fog olyan könnyen menni.
0
0
0
0
hashimoto avatar


Tök felesleges vitázni. Jelenleg ezzel úgy néz ki, nagyjából azonos teljesítményt kapunk olcsóbban, ha a Ryzen-t választjuk. Eddig az intel volt a zászlóshajó, nem kell irigyelni azt, hogy az AMD is kicsit feljebbtornászta magát.. 😃

Intel is jó, AMD is jó. Mindegyiknek megvan a maga nyűgje, és az ok, amiért szeretjük.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Proci csere evente 😆 Ez azert tetszett... Egy A8-as APU-val vagyok el mar 4 eve, (ok, nem FX) hutot veletlen kellett cserelni, mert takaritaskor rosszul akasztottam meg es eltort 😃
Nagyjabol fel eve kezdtem el ugy erezni, hogy keves lesz mar, de meg mindig kielegito szamomra. Amugy nemsokara mar nagyon nagyon esedekes a proci csere, es annak ellenere, hogy lesz keret intelre nem hinnem hogy abbol az arbol, amibol egy fel gep kijon, egy procit fogok venni, azert a + 10FPS-ert, ami kulonbseg meg valoszinu csokkenni fog.
Es en is megvarom azt a 6/12-es R5-ost.

Annyi helyen olvasom, hogy mennyire temetik az AMD-t, meg milyen gyenge lett, es hiaba, hogy nincs epkezlab BIOSa, vagy drivere, es hiaba megy tul az intelen munkateljesitmenyben, mindenki osztja. Szerintem meg jelen helyzetben is jobb beruhazas mint egy intel.
Meg nekem aztan mindegy, ki osztja, max csinalok egy kis popcorn-t, csak ne olyanrol irjon, amit nem tapasztalt, vagy nem olvasott utana...
0
0
0
0
santakigyo avatar
Nekem most lesz 4 éves.Eddig nem is húztam rajta pedig lehetne.Idén kap egy jobb hűtőt mert a mostani felengedi 70 fok köré néha ha meleg van a szobában.Persze terhelés alatt.
Aztán majd a többi kialakul.Idén nem akarok foglalkozni vele,más terv van más téren.
0
0
0
0
csuz-li avatar
santakigyo: Hát az az idő még nem jön el egy darabig 😀
Amúgy anno, mikor a mostani gépemet kezdtem tervezni alapból pont a 3770-el szemeztem. Mindig Intelem volt, szóval adta volna magát. Azért néztem, mert úgy számoltam - és egyelőre úgy tűnik, hogy jól becsültem - hogy az a processzor kiszolgálna 5-6 évig, de talán tovább is kényelmesen.
0
0
0
0
santakigyo avatar
csuz-li Azért írtam,hogy majd ha értelme lesz akkor váltok.Aztán majd meglássuk mikorra jön el az az idő. 😀
Ez az AMD vs INTEL téma sose fog alábbhagyni.Éveken keresztül jobb volt az Intel ez tény de semmi sem tart örökké.
Az Intel érzésem szerint elszemtelenedett főleg az árak terén.Illő volna valakinek helyre rakni.Talán most kicsit megtörténik.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Nem nagyon tudom eldönteni amikor ilyen alaptalan fikázást látok akkor ordítanom vagy nevetnem kéne? Igazán le lehetne akadni már erről az AMD="bélsár" témáról... Pláne a melegedés, meg a minőség szempontjából... Amikor az Intel nem képes normális hűtőpasztát rakni a processzor kupolája alá, aminél még az is előfordulhat, hogy ténylegesen kupola alakja van... Ennyit a minőségről.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nekem a húzott!! 8350, 4,4GHz-en, 1,284V-on, 54-57 fok maxon terhelve, idle állapotban 30-40 😃 (Ha a szobában melegebb van, előfordul a terhelés alatt 60 is.)
Én mégkevesebbet, 4k-t költöttem hűtőre. (Volt egy Dark Rock 3-am is, de az nem szuperált jól valamiért.)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Louis Cyphre: Az AMD VGA driverével sincs több gond, mint az Nvidiával. (Tapasztalatom szerint kevesebb, de ez szubjektív).
A processzor évenkénti cseréje meg akkora marhaság, hogy a fal adja a másikat. Én 2014-ben vettem életem első AMD processzorát, egy i5-760 után. Azóta meg van és sem processzort, sem hűtőt nem kellett cserélnem. Pontosabban két évre rá lecseréltem a gyárit egy olcsóbb Zalman-ra (6e Ft és nem 15-20e, ahogy te álmodtad...), hogy halkabb legyen a gép, hogy úgy mondjam: "családi okokból".
Sütni nehéz rajta, mert ellentétben az Intel átlagos 72°C-os üzemi hőmérsékletével, az FX-é csupán 61°C. (Ez az a maximális érték, ami felett már a processzor önvédelemből csökkenti a teljesítményét, vagy végső esetben lekapcsol.)
Az, hogy meddig tart ki, egy jó kérdés: Az Intel e8400-am 7 évig kiszolgált, amivel nagyon meg voltam elégedve. Az i5 egy hónap után repült, a mostani fx pedig idén 3 éves és nem látom, miért kellene lecserélnem, mivel a játékoknak tökéletesen megfelelő (épp a Ryzen tesztekből llátszik, hogy erre a céla pl.: tomb Raider alatt az i7-6950x-nél is jobb, bár alacsonyabb felbontáson azért elmarad tőle 2-3 fps-el, de mivel az ára 10% az említett Intelének, szerintem ennyi belefér.)

Szóval szépet írtál, de legközelebb előbb olvass utána...
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
Hát az AMD mindig egy dologban volt nagyon jó: a magyarázkodásba. 😀 Hogy az ATI részleg 10+év alatt nem tanult meg drivert megírni, megint más dolog, ezért vannak ilyen anomáliák, hogy a nyers erőben jóval erősebb Atit szarrá aláz egy gyengébb Nvidia.😃
Mondják, hogy mert az Intel drága...igen, egyrészt a minőséget meg kell fizetni, de...ha arra gondolunk, veszel AMD-t, rögtön kezdheted a hűtés cseréjével (15-20 e). és utána évente a procc cseréje...hát, az Intelt megveszed, és ha nem mindent ultrahigh 120 FPS-el akarsz játszani, akár 4-5 évig is kitat, sok ismerősöm még i3-at használ mai napig, AMDS-ek meg évente ( velem együtt) cserélték a procit 50-60-70-ért, akkor hosszú távon mi éri meg jobban?
Azért majd télire beszerzek egy AMD-t fűtés céljából, és am. is univerzális süthetek rajta pl tojást, és egyebek, megvan az AMD haszna is.😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
santakigyo: Ha játékra lesz, akkor inkább 8 szálasra válts. Azzal jobban jársz, mint 6/12-vel.
Mondjuk el nem hiszem, hogy a mostani i7-ed nem lesz még kényelmesen elég pár évig...
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Nem értelek titeket, minden új termékkel így van, amikor kijön nem hozza azt a teljesítményt amit hoznia kéne, így volt ez az új nvidia kártyáknál, így volt a 6xxx intelenél, de ahogy telt az idő annál jobban kijött a teljesítmény növekedés.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Én meg elvagyok a húzott 8350-el, csak kéne egy normális vga. 😃
0
0
0
0
santakigyo avatar
Őszintén szólva váltani fogok 6 mag 12 szálra vagy 8 mag 16 szálra DE csak is akkor ha annak értelmét látom.Jelen pillanatban az én igényeimnek tökéletesen megfelel a jelenlegi is.
Ezért se érdekelt a 3. generáció után megjelent intel procik egyike se pedig lett volna lehetőségem cserélni már jobbra.
Majd ha érzem azt amit a Q szériás procimnál is éreztem,hogy eljött az idő akkor.És ha az AMD így halad akkor lehet ő lesz de addig még lesz 1-2 generáció.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
santakigyo:Szerintem próbáld meg majd az R5 1600X-et. Az egy jó kis proci lesz 100e alatt!
0
0
0
0
santakigyo avatar
Spoiler!
hááát a mostani procimat 50% akció keretein belül vettem anno,csupán csak a kérdésre,hogy honnan van nem igazán akart az eladó válaszolni és csak annyit mondott ha baj van őt hívjam ne a garancia papíron szereplő üzletet.Nos ezzel sok mindent elárult de nem érdekelt mert sokat spóroltam.Na meg az akkori videokártyámat is hasonló elven szereztem.Ott volt is para mert a garanciához szükséges papírokról elfeledkezett az eladó.Igaz nem volt gond vele,még mai napig teszi a dolgát másnál.

Ha ha lenne egy értelmes több évre tervezhető proci 100 alatt akkor tuti vétel lenne.Én ebben bízom és átnéznék az AMD oldalára amit még sose tettem meg.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Miért, eddig milyen hardverednél kellett aggódnod hogy honnan van? 😀
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ez nagyon jó ár érte.Gondolom a 4 meg 6 magos változatok olcsóbbak lesznek.Jó lenne végre egy értelmes procit megszerezni 100 alatt úgy,hogy bemegyek a boltba és megveszem és nem kell azon aggódni vajon honnan van 😃
0
0
0
0
no avatar
https://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/ryzen-7-x8-1700-3ghz-am4-p360772089/
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Ragequit😆😆😆😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Jó lesz ez a Ryzen. Ha mind ilyen jó lesz kategórián belül, akkor lehet akár a legsikeresebb széria is.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Ő erősködik, hogy találkozzunk erre megadom a saját címemet de az nem tetszett neki. Nem akart utánam rohangálni... :"D
FoLey: Valamilyen oknál fogva nem unja meg. :/
0
0
0
0
TheXperia avatar
Ide nem szándékozom visszajönni. Minek jöjjek vissza. Semmi értelme. További szép estét.

Amúgy már 7. profilom volt. Szóval már kezdetek óta itt voltam. Ti még akkor lent a játszótéren játszottatok kb.
0
0
0
0
FoLey avatar
bassus16 3. profilja lesz.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Majd visszajössz egy másik profillal.
Nem ez az első úgy gondolom....
0
0
0
0
FoxX avatar
Az szép volt...😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Ehhez mit is szóljak? 😆 ragekid előtört! 😆 De amúgy is ha nem akar talizni,mert te kedvezményezed a személyeskedést akkor miért ragelsz?
https://i.ytimg.com/vi/VEX8mNU36Tk/maxresdefault.jpg
0
0
0
0
bassus16 avatar
Mondtam, hogy van ott baj. :"D
0
0
0
0
bassus16 avatar
Sajnos személyesen nem akar találkozni csak füst volt. :/ (kifogás kifogás hátán)
Pedig lehet dűlőre jutottunk volna....
Ezek után még jelentéktelenebb a véleményed számomra. Játsz inkább a laptopoddal...
0
0
0
0
FoLey avatar
Én azt hiszem itt leírtam a véleményemet neked...
0
0
0
0
TheXperia avatar
Én is Szekszárdi vagyok szóval ha van valami problémád velem azt elmondhatod személyesen. Szívesen meghallgatlak és elfogadom amit mondasz majd, ha az normálisan történik. Vagy esetleg még bárkinek baja lenne az nyugodtan megüzenheti nekem email-be. Téma lezárva részemről.
0
0
0
0
FoLey avatar
Bücselekmény? Ezen besírtam 😆DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
A honlap szabályait semmilyen formában nem sértettem meg Pár hónappal ezelőtt megsértetted csak erre nem is emlékszel. Bár most is "mennyi dark van itt ....". 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció