Az AMD Radeon Vega Frontier Edition erősebb, mint a Titan Xp

Szerző: xoki | 2017. June 27. | hír | 71 hozzászólás

A PCWorld közzétett egy cikket, amelyben a Radeon Vega Frontier Edition korai teszteredményeit vehetjük közelebbről szemügyre, ráadásul az eredményeket az Nvdia Titan Xp kártyával is összehasonlították. Két komoly számítási tesztre fókuszáltak. A SPECViewPerf 12.1 és a Cinebench R15 (OpenGL) teszteknél úgy tűnik, a Vega felülkerekedik a Titan Xp-n.

A teszt elég limitált, mivel valószínűleg korlátozva voltak, hogy mit tehetnek közzé az oldalon. Ettől függetlenül a PCWorld elárulta, hogy a Radeon Pro Vega Frontier Edition játékbeli teljesítménye jobb, mint amit a GTX 1080 nyújt, és csak egy kicsit marad el a GTX 1080Ti teljesítményétől.
Az alábbi képeken láthatók a SPECViewPerf 12.1 és a Cinebench R15 programokban végzett teszteredmények, vagyis a Radeon Vega Frontier Edition és az Nvidia Titan Xp összehasonlítása:

Tesztelték a Vega Frontier Editiont és a Titan Xp-t is a Doomban Vulkan API-val, majd a Preyt DirectX 11-ben, végül a Sniper Elite 4-et DirectX 12-ben. Ezek mind AMD-s címek. Annak ellenére, hogy játszhatták ezeket, nem tettek közzé semmilyen részletes elemzést. A teljes cikk itt található.

Hozzászólások: 71
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Játékoknál kenterbeveri még az 1080TI is nemhogy a titán XP ez egy hulladék kártya lett játékok szempontjából.
Több mint 50 fps különbség azért nem semmi.
0
0
0
0
💬 3
Puffin avatar
@Vass Gabor: Te inkább ne szólalj meg... 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
@Vass Gabor: Nem is játékra lett tervezve a kártya.....
0
0
0
0
DDarkness avatar
@Vass Gabor: A játékra szánt vega még csak most fog megjelenni.
0
0
0
0
Sztrelok avatar
@Moon_Breaker: Nézd a jó oldalát, erősebb mint az 580 😆
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Sztrelok: 1000 dollárért?
Csodálatos... 😃
0
0
0
0
Sztrelok avatar
@Moon_Breaker: Az AMD teljesítményt meg kell fizetni 😆
0
0
0
0
Sztrelok avatar
@Moon_Breaker: Egyébként még 3 Vega vissza amik TALÁN behozzák a bemaradást. 😆
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Moon_Breaker: Hogy lehet ilyen retardáltan kinézni, mint ez a csávó a videóban.. 😃
0
0
0
0
Sztrelok avatar
@hashimoto: Tudok én jobbat is 😆
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Sztrelok: Ennél van még lejjebb? 😃
0
0
0
0
Sztrelok avatar
@hashimoto: Van lejjebb. Nézz rá "forneverworld" jutyube csatijára 😆
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Sztrelok: Kiégtem, egyik rosszabb mint a másik 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Mivel mind2 nagy cég egy szálhoz fut 😃 így soha se lesz jobb az AMD mint az Intel mert az Igazgatójuk közös megegyezéssel megálapodtak 😀 Az AMD csak azért van hogy intel és NVidia eladja + pénzért amit kell !
0
0
0
0
💬 12
hashimoto avatar
@MaximumGame: Te ezeket a nevetséges elméleteket meg is kajálod? 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@MaximumGame: Gondolom mindenre van hasonló kifinomult összesküvés elméleted.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@xCube: Melyik a legnagyobb szemüveges kereskedelem az országba akkor 😀 ha összeskűvés elmélet kell
Amúgy a hülyék összeskűvésnek hívják akik még látnak is összefüggésnek látják ezeket 😃 de mind1
0
0
0
0
Vigilante avatar
@MaximumGame: Pedig elég szépen meglepődnétek, hogy mennyire egy "megszervezett" világban élünk. 😉 Persze a legegyszerűbb összeesküvés elméletet kiáltani. Megcáfolni az adott feltételezést már nem... Ez a baj ezzel a világgal, hogy a legtöbben nem gondolkoznak, nem keresik az összefüggéseket, csak sodródnak az árral. Illetve nézik órák hosszat a TV-ben azt a szennyet amit eléjük raknak. 😜 De azért hála égnek egyre többen már elkezdtek tisztán látni. 😉 Szal sztem ne is törődj az ilyen "azonnal összeesküvés elméletet kiáltok" emberkékkel. 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Sztrelok:

Mert mindenki tudja, ki a KFT. 😃
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@hashimoto: 😆😆😆😆😆
0
0
0
0
Sztrelok avatar
@hashimoto: Muszáj volt rám kontráznod? 😂
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Sztrelok: Aha, hiszen Berényi Miklós nem hiányzohat, ha az illuminatiról van szó. 😃
0
0
0
0
Sztrelok avatar
@hashimoto: Végül is 😞
0
0
0
0
Vigilante avatar
Ennyit tud FireStrike -ban:

https://kephost.com/images/2017/06/28/VegaFrontier.jpg
0
0
0
0
Districk avatar
Szervusztok!
Mint már írták előttem is. Azért gyengébb a játékok alatt az AMD kártyák mert ha jól megnézitek minden új játék úgy indul hogy lóbetűkkel van kiírva hogy "nVidia"!!! Semmi bajom az nVidiával! Volt már pár nVidia kártyám. Viszont ne várjátok már az AMD-től hogy FPS császár lesz ha egyszer nem az ők álltal használt architektúrára van optimalizálva a játék!!! Ehhez képest még mindig sok játékhoz elég az R9 290 is a Full HD 60FPS-hez. Nem értem hogy minek ettől több. De akinek van pénze annak az sem határ hogy UHD 60+FPS-e legyen.
Már régóta meg akartam kérdezni valamit az ilyen FPS mániás emberektől, mert megöl a kíváncsiság. Ti izgalomba jöttök ha 9999.... FPS-esetek van? Netán erekciótok is lesz tőle?Nem értem miért remegtek annyira amikor hiába van 100millió FPS-etek ha 60 és 600 között sem látjátok a különbséget! Na a másik nagy kedvencem az hogy zabál a hardver...... Ha bio benzint tankolsz az autódba is úgy fog menni mintha prémium üzemanayagot tankolnál bele? Teljesítményt akarsz játékok, vagy programok alatt? Akkor ne sajnáld rá az áramot!
Na és akkor végezetül a hőfok..... ismét érzékeny ponthoz kerültünk!!! Az nVidia nem melegszik ugye, sem az intel? Elektronikai alkatrészekről beszélünk, ezeknek van egy hatásfoka. Minél nagyobb a teljesítmény annál nagyobb hőt is termel. Megfelelő hűtéssel nincs azzal sem baj.
Nem kell megölni hogy ki mertem nyitni a számat, de nem értem miért ocsáróljátok állandoan az AMD-t!
Személy szerint jól sikerült kártyának tartom! Az ára is ember barátabb mint az nVidiá-é. Nekem grafikailag is szebbnek tűnik vele sok játék. És mivel magyarországon élek és nem havi 800ezer a fizetésem így nálam ez sokkal fontosabb mint hogy az FPS-re verjem a pöcsöm hogy "haver 5millió FPS-em van max beállításokkal xy játék alatt!"
0
0
0
0
💬 11
xCube avatar
@Districk: Az nvidia egy ideje azt a vonalat követi, hogy egy architektúrán belül két csúcschipet készít. Az egyik kimondottan játékokra készül és amolyan közép - felső kategória (GTX 1080), a másik a komplex számításokban is remekel de játékokra is jó (abszolút felső kategória). Na most az első csúcskártyák azokkal a chipekkel jönnek ki, amik a kor aktuális játékigényeinek felelnek meg, direkten erre fejlesztik őket, így a teljesítményük ezért is jobb. Az AMD ezzel szemben a GCN architektúra óta egy általános architektúrát használ, ami a komplex számításokra lett kihegyezve. Ezekben rommá is veri az nvidia kártyákat, játékokban viszont kicsit lemarad, vagy ugyanolyan teljesítmény mellett kicsit többet fogyaszt. Hogy ki milyen kártyát vesz az mindenki saját döntése, nekem volt már mindenféle, most nvidia van, mert ár / érték arányban elég jó volt múlt év szeptemberében.

Az FPS -ről szólva... . Manapság a FHD felbontás alapvető, egy olcsó számítógép is képes a mai játékokat élvezhetően futtatni magas részletesség mellett ezen a felbontáson. Az élet itt viszont nem áll meg, sokan vesznek 21:9 -es WQHD vagy 4K UHD megoldásokat, mert már ezek is elérhetők. Ilyen felbontásokon már sok játéknak kell a nagyobb kakaó, ha nem 20-30FPS -en akar valaki játszani. És miért is jó a sok FPS? Például egy 100Hz -es monitoron 100FPS -el játszani kevésbé fárasztó a szemnek és nagyobb élmény is. Ez teljesen preferencia kérdése. Aki kérkedik a számokkal ahelyett, hogy élvezné őket az vessen magára, de a többieket, akik az élmény miatt hajlandóak többet fizetni, azokat kérlek ne ítéld el, ez egy egyéni döntés.
0
0
0
0
Districk avatar
@xCube: Nem azokat ítélem el akik azért törekednek a minél magasabb fps-re mert 4k-ban szeretnének élvezhetően játszani. Hanem azokat akik itt fikázzák az AMD-t hogy mennyire szar. De hogy szar. Csak játékok alatt nem mutatkozik meg úgy az ereje! Az hogy ki mit vásáról az szerintem egyértelmű volt, mivel senkinek semmi köze mások magánéletéhez, pénzéhez és hogy ki mire költi azt!
Csak már kicsit unalmas hogy minden AMD cikket lehúznak az elfogult Intel és nVidia párti emberek.
Gyorsan megjegyezném hogy tetszenek az nVidiák, de maximum 980Ti-t vennék belőle egyenlőre és azt is csak Mátrix verzióból! 😀
Ne haragudj ha félre érthetően fogalmaztam! De nem azok az emberekhez szólt a kérdés akik a játék élmény miatt csinálják!
0
0
0
0
Hiroshi_Ayugai avatar
@Districk: Sok a buta és elvakult az ember, egy-kettő azt sem tudja merre van arcal, nem csoda, hogy ilyen "okos" gondolatok csúsznak ki a fejükből 😀
0
0
0
0
no avatar
@Districk: Inkább az AMD-s nagy fanboyok az AMD POWER gépükkel várják az általad leírt fps császárságot, engem nem érdekel az fps csak a monitorom hz-hez limitálom az fps-t több fölösleges, ettől függetlenül az fps az egy jelző, attól függetlenül, hogy falhoz vághatod mennyi.

Oké kinyitottad a szádat, mint minden normális ember, ha már egyszer fórum tag így illik. Na lol.

mellékesen 60 fölött is látni a különbséget hz-től függ 😀

Sok ember Magyarországon él de ennek a fizetéshez semmi köze nincs, ha nagyon akarod megoldod, hogy sok legyen. lehet kint is dolgozni, itthon meg elköltöd és még sok más alternatíva, igaz sosak még ott tartanak, hogy csak a gyárban dolgozást ismerik el munkának. De hát Magyarországon élünk és ez az átlag mentalitás.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: Elismerem, szép kis géped van, de attól hogy te intel párti vagy még ne nézd ennyire le az AMD-seket, mert oké hogy az intel jobb, de drágább is... azért ezt ne felejtsük már el. mondom ezt úgy hogy most intelre építettem.csak leírtad a véleményed, értem én, énis az enyém.
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Elfogadom a véleményed. Csak azoknak az embereknek a véleményét nem fogadom el akik alaptalanul írnak nagy igéket egy témában.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Districk: Mert mint az Ipfoss telefon az Nvidia is ilyen vidat lett 😃 Árban kurva drága AMD hez képest, és mégis veszik 😃
AMD mindig is több évig fullon használható kártyákat gyártott 😀 mert sosem sporólt a Vram al sem... Nvidia most pár éve fejlesztette a spúrolt Vramokat 😀
0
0
0
0
Districk avatar
@MaximumGame: Pontosan ezért nem is veszek már mást csak AMD-t. Esetleg egy 980Ti Mátrix ami még vonzó számomra. 😆😉
0
0
0
0
no avatar
@MaximumGame: Az “Ipfoss” telefonokban mégis minden évben erősebb hardver van mint más droid telefonokban 😀

Érdekes aki a boltunka be jön úgy, hogy most bebizonyítja minden áron, hogy az jobb az Android és azon belüli nagy márkás telefonok az mindig csalódva távozik és nem egy váltott át utána “ipfoss”-ra. Szimplán egy hozzáértő ember magyarázta el neki az iOS és más eszközökkel való együttműködését.

Inkább az mondja az Apple termékekre, hogy szarok, aki beszűkült látásmódú és ragaszkodik a saját nem helytálló véleményéhez.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@LordSzalko: Nekem iphone-om van, ugyanúgy kalap szar.. 😃
Az ezer plusz egy nyűgjével, a nagy vizuális parasztvakításaival akarja eladni magát a sok balf.sznak 300-akért egy telefont!!!!
Vettem egy 4s-t olcsón, köszönöm szépen, ameddig ketyeg ez a szar marad, utána veszek egy Xiaomi-t vagy nexust.. 😃
Nem minden apple cucc szar, de irreálisan nagy árat kérnek egy viszonylag 0 dologért.. 😃
Látom nem csak intel és nvidia fan vagy, hanem iphoneos is.. Nem csodálkozom semmin.. 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
Akárhogyan is nézzük, az AMD most eléggé feljött még ha nem is az élre, először a Ryzen-ek most meg ezek, oké ezek még nem nagy info-k de a semmitől több.
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@bukta2: Ideje is volt, kicsit érdekesebb lesz a hardvervilág 😀 .
0
0
0
0
kornel244 avatar
Megint az megy mint cpu fronton! Jönnek itt a maszatolt "előzetesek" hogy ilyen meg olyan erősek lesznek a kártyák és megint jön a pofára esés, hogy mégsem verik a konkurenciát játékokban. De látom már előre az lesz szöveg de hát másra is használják az emberek pl bányászata de abban erősebbekk lesznek... 😂
0
0
0
0
💬 3
Hiroshi_Ayugai avatar
@kornel244: Te amúgy hol jártál, mikor megjelentek a Ryzen procik? mert az koránt sem volt pofára esés 😃
0
0
0
0
kornel244 avatar
@Hiroshi_Ayugai: Játékokban igen csak csalódás volt ahhoz képest amit sokan vártak.
0
0
0
0
Hiroshi_Ayugai avatar
@kornel244: Azért az, hogy játékok alatt csalódás, az nagyon erős 😃
https://www.youtube.com/watch?v=UJBwXp😆em8
De persze kinek, hogy...
Azt se felejtsük el, hogy pár éve még labdába sem rúgott, most meg azért bőven jó vétel. De te inkább szemléld a piacot egy nézőpontból, jó lesz az neked 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Hat mar mind1 mert Nvidia ugy felemelte az àrakat hogy AMD nek kedvezni fog.. amig elvileg sok ember szerint gyenge R9 390X en szepen megy minden maxon .... Es nem csupan full HD ba!
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@MaximumGame: R9 390X eléd durca kártya főleg ha azt nézzük hogy nem mostani darab,oké réginek sem mondható de azóta már volt 2 generáció,400/500-as széria és néztem tegnap teszteket és sok helyen megfogja játékokban a 390x az 580 at,elismerésem!
0
0
0
0
no avatar
"erősebb" gondolom pontokban mint eddig, csak aztán játékban valahogy nem látni azt a "nagy" erőt. Na de majd 1-2 év múlva megírják rendesen a drivert. 😊
0
0
0
0
💬 8
TeMeRolEee avatar
@LordSzalko: Itt nem a driverrel van a fő probléma, a fő gond itt az, hogy az nvidia megveszi a fejlesztőket kilóra és ők az ő kártyáira optimalizálnak, ennyire egyszerű.
Kriptobányászatban pl a 480-am erősebb mint egy 1060, holott a játékokban sokszor a 1060 a gyorsabb.
0
0
0
0
Levwi avatar
@TeMeRolEee: Igen ez az amit sokan nem vesznek észre, hogy az amd már nagyon régóta veri az nvidiát számítási teljesítményben, de valamiért ez játékok alatt nem mutatkozik. A sok lusta játékgyártó pedig nem képes optimalizálni, vagy nem is akarnak. A gcn architektúra nagyon erős, de még mindig nagy ívben tojnak rá a fejlesztők.
0
0
0
0
no avatar
@Levwi: Én is tojnék rá, ha nincs rá kereslet. 😀 Senki se foglalkozik olyannal ami kevésbé fogy mint az ellentábor. Minek optimalizáljak olyanra amiből nincs annyi haszon.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@LordSzalko: ez meg egy ördögi kör lenne, ha így lenne, de nem azért nem foglalkoznak vele, mert nincs kereslet, hanem mert az nV többet fizet
0
0
0
0
kornel244 avatar
@Levwi: Kit érdekel számítási teljesítmény ha az NV kártyán jobban teljesítenek a játékok? Itt most nem tudtok jönni azzal hogy szövegel "munkára van" 😃 (nem erre a kártyára értem)
0
0
0
0
no avatar
@TeMeRolEee: Üdvözöllek a játékiparban.
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
@LordSzalko: Az itt a vicc, hogy a konzolok alapja GCN architektúra, így elméletileg nem szabadna olyan sok időbe és erőforrásba kerüljön átportolni egy konzol gamet PC-s vga-kra, főképp gcn alapú vga-kra...
0
0
0
0
bukta2 avatar
@TeMeRolEee: Így igaz
0
0
0
0
HGabe avatar
Most biztosan kapok majd hideget-meleget, de ez a teszt egy picike részletben sántít:
Korábban már bebizonyosodott, hogy a Titan Xp sokkal -esetenként akár 25-28%-kal- rosszabbul teljesít Ryzen processzorokkal, mint Intellel. Vagyis, megnéznék egy olyan tesztet, ahol az TXp-t intel CPU hajtja.
0
0
0
0
💬 4
Levwi avatar
@HGabe: Én pedig megnéznék egy olyan tesztet ahol az nvidia drivere nem fogja vissza a ryzent. Mert itt ezek szerint ez a gond. Vagy csak szimplán látszik a számítási teljesítmény beli különbség az amd javára. Mert terraflops-ban veri az amd az nvidia mezőnyt.
0
0
0
0
no avatar
@Levwi: Szerintem ha játékról van szó mindenki magasról tesz a számítási teljesítményre mert játékban egyáltalán nem látszik meg a nagy előnye. 😊
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@LordSzalko: Főleg olyan tesztben, ahol nem játékra való videokártyákat tesztelnek.
0
0
0
0
HGabe avatar
@Levwi: Nagyon sokan dobálóznak azzal, hogy Tflops ennyi, annyi, amannyi, de ezek inkább csak számok, és csak iránymutatónak jók. Vagyis, kb be tudod lőni, hogy ez kártya durván erre lehet képes, de többre nem mész vele. Ezek az adatok steril tesztekben számítanak inkább, de valós felhasználáskor nem érvényesülnek úgy, ahogyan az emberek nagyobb része hiszi.
Az nVidia driver meg baromira nem fogja vissza annyira a Ryzen-t, mint azt az AMD posztokban szeretné elhitetni. GTX 980-nassal, aztán szűz telepítéssel, AMD RX 580-assal is ugyanazt a teljesítményt tudta leadni, a különbség annyi volt, hogy az 580 kicsit korábban állt meg, mint a 980.
(Egyébként, itt is érdekesek a tesztek, mert pl, a Far Cry: Primal esetében odavésték, hogy 1080p-ben, kimaxolt grafikával (texture pack-kel) a GTX 980 maximum 69 FPS-re képes, amit fogalmam sincs, hogyan mértek, mert nálam 87 volt a legtöbb, ami kijött, gyári beállításokkal. Amikor OC-ztam a kártyát, akkor 92-93 körül volt a felső.)

Szóval, ahogy már írtam, nem kell mindent elhinni, amit a steril tesztek mutatnak.
Abban meg Szalkonak teljesen igaza van, hogy a játékos nem a számítási teljesítményt keresi, hanem azt, hogy melyik kártya teszi magát jobban oda a játékban, mert valljuk be:
A legtöbben még mindig a játékok miatt fejlesztünk, ha fejlesztünk.
(Egyébként, a Cinebench előre skriptelt menete eleve nem ad teljesen pontos képet, így a mai napig rejtély, miért erőltetik ennyire.)
0
0
0
0
Vigilante avatar
Hát gamekre meg elmarad az 1080 Ti-től, de azért drágább is. 😜 Akkor a Radeon Vega RX hová lesz pozicionálva!? Mert arról annyit lehetett hallani, hogy kicsit lesz csak erősebb az 1070-nél, cserébe az is zabálni fog, mint az állat! 😜 Igaz szegény AMD-nek, van honnan felküzdenie magát. De ezzel még így nem fognak árversenyt elindítani. 😜 De mivel már megvan az 1080 Ti, így ez nem is akkora baj. 😂
0
0
0
0
💬 7
Sztrelok avatar
@Vigilante: A legkisebb VEGA lesz az 1070 szintjén az RX Vega core (szinte belebizsergek amikor le írom ezt a nevet 😃😉. Az 1080-nak lesz a Vega Eclipse és az 1080ti,TintanX,Titan XP-nek jut a Vega nova.De majd meglátjuk hogy ez a három über király névvel felvértezett AMD shinobi mennyire kapja el a felső Nv-ket. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Sztrelok: Nyilván úgy mint anno a Fury X.

Spoiler!
Sehogy.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@LordSzalko: Fury X-en kívül ismersz mást is?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@LordSzalko: neked a zintel vagy az envídija fizet, hogy folyton savazd az amd-t?
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@H-ECTOR: @H-ECTOR
valszeg mindkettő 😃DDD
0
0
0
0
hashimoto avatar
@V1VOnX: V1VOnX: Az a lényeg, ha az értelemmel kéne világítania, sötétben maradna 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció