Az AMD nem készít többé Radeon drivert Windows 8.1-hez

Szerző: xoki | 2017. July 28. | hír | 20 hozzászólás

17.2.2-es verziószámmal tegnap megjelent a legújabb Radeon Crimson ReLive Edition Driver, és sokaknak feltűnt, hogy nincs Windows 8.1-re új illesztőprogram.

Korábban megszűnt a 32 bites Windows 8.1 támogatása, tegnap óta pedig az újabb termékek esetében 64 bites drivert sem lehet találni az AMD oldalán. Természetesen az AMD-t megkérdezték erről és elárulták, hogy tényleg nem készítenek többé új Windows 8.1 drivert a Radeon kártyákhoz. Állításuk szerint nagyon kevesen vannak azon felhasználók, akiknek szükségük lenne rá.

Úgy látszik, ideje Windows 10-re váltani, mondjuk a Windows 7 driverek továbbra is elérhetők, de inkább egy újabb operációs rendszert érdemes telepíteni egy régebbi helyett.

Hozzászólások: 20
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Uhh. Őszintén, 2014-15-ben válthattam 7-esre xp-ről (?) 😃 Na de viszont a win10-re váltás gyorsan ment, év elején kis pénzt költöttem a gépre, váltottam új generációra (skylake) és kellett ahhoz egy lap is meg ram is aztán gépház is mert ami volt az pusztulatos volt és gondoltam ha ennyi minden új meg hangoztatva van, hogy windows 10 ready akkor miért is ne? Meghát, nővérem egyik ismerőse is win10-et használ és mondta, hogy nagyon jó. Aztán időközben miért is ne legyen SSD? Tavasszal be is szereztem, na azóta hasít a gép pedig nem az a high-end gép ez. 7mp alatt betölt használatra készen a rendszer, rekord 5mp pls 😃 Előző gépemmel (core2duo e6400, 4GB ram, 7800GTX......) kényelmesen kimehettem inni még felállt a rendszer. Na jó azért nem, 1 perc volt körül szerintem mire bekapcsolt. A lényeg, volt esélyem megtapasztalni a win10 működését HDD-ről (15mp átlag bootidő) és SSD-ről is egyaránt. Nincs okom panaszra, mind2 tárolóról megfelelően működik, gyors, betonstabil egy rendszer az biztos. Semmi pénzért nem váltanék vissza régebbi rendszerekre, bár hiányoznak de most már win10-en maradok. Már csak azért sem állnék vissza mivel ezt a verziót lehet leszedni ingyen az MS oldaláról is, persze lehet win7-et is de ahhoz a weboldalon be kell írnod már a kulcsot. Kulcsot meg tudtam szerezni 3000Ft-ért is szóval teljes értékű beaktivált rendszerem van. Még az a kevés korlátozás sem él ami annyi, hogy nem állítható a kinézet, háttér sem (ami megkerülhető úgy hogy jobbklikk képre, beállít háttérként). Frissítést is a win10 óta használok és nem vettem észre, hogy bármit ártana is a gépnek. Amúgy bárkinek ajánlanám ezt a rendszert, nagyon jó, érdemes rá váltani. És igen, az nem mind1 honnan szedi le az ember. Aki torrentről szedi le és, hogy santakigyo szavaival éljek, "Pistike Editiont" szedett le az ne csodálkozzon 😃 Hivatalos forrásból elérhető a microsoft oldalán ingyen ahogy azt már említettem, aki nem onnan szedi le annak csak azt tudom mondani, hogy GJ.... Még csak kulcsot sem kell beütni telepítéskor, át lehet ugrani ezt a részét a telepítésnek és később MS fiókkal beaktiválható avagy kulccsal is.
Igaz, hogy nálam hardverváltozás is történt és nem volt esélyem használni régi konfigon a win10-et, de kipróbálni régi konfigon már volt esélyem. Nem ajánlom senkinek úgy használni mivel sok cuki probléma léphet fel. Nekem egy ideig régebbi kárytám volt idén és azzal játék alatt volt, hogy resiznem kellett a gépet mert mindenféle pixel-szerű hibákat jelenített meg. Bátyám gépén meg a hanggal volt gond váltásnál, beropogott, kopogott, csattogott, recsegett, hol elment hol nem. Drivert is 8.1-hez valót használtam mert nem volt win10 driver pl a hangkártyához. A videókártyám esetében is hasonlóan tudtam csak megoldani hogy legyen fent driver. Bár visszagondolva jobban jártam volna az integrálttal még nem volt kártyám.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Aki játszik az előbb utóbb úgy is win 10 fog kikötni,meg aki nem az is.
Igaz még manapság sokszor belefutok olyan kérdésbe,hogy a "dx12 opció miért nem megy win 7 alatt?"
Szóval van akik még elhúzzák a váltást,van aki dacból de az az ő dolguk.
A win 10 a 8.1 hez képest semmivel se ad kevesebbet szóval ha át is vált semmi se veszít az illető.Sose értettem ezt a nem váltok dolgot.Anno xp-ről win7-re történő váltáskor is ez ment.Most meg ugyan ez van.De minek.......
Mert ez a hiba meg az a hiba mert itt ezt olvastam ott meg azt......De használni ugye talán nem is használta vagy épp valami korai változatból vont le következtetést,vagy épp lehet egy Pistike Editiont szedett le valahonnan és persze,hgoy gond volt vele.
Végső soron úgy is az lesz amit a nagyok akarnak.
0
0
0
0
B0untY avatar
Windows 8.1 a leggyorsabb rendszer a 10 után. Bár az 1507-es Win10 gyorsabb 😃. Én azt használom (Professional) és a GTA IV azon még jóbban fút. Persze csak 3 fps javulás bár nekem igy is jól ment csak az a "Windows 10" volt a lényeges 😃
0
0
0
0
Zoli869 avatar
Bassz.k meg azért sem váltok úgysem elsősorban játékra van fogva a gép. 😠
0
0
0
0
csibeszke37 avatar
Már itt is kezdődik a diktatúra.
Még jó, hogy már nem érdekelnek a játékok. Amennyi f@szság van a PC-s játékok körül, belefáradtam az egészbe.
Majd ha megjön a kedvem a játékhoz, akkor veszek inkább egy konzolt.
0
0
0
0
💬 5
H-ECTOR avatar
@csibeszke37: jó, vegyél😆
0
0
0
0
winrar avatar
@csibeszke37: Abban is AMD hardver van 😆.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@csibeszke37: Teljesen megértelek egyetértek veled! Ott a pont!
0
0
0
0
no avatar
@csibeszke37: Miért lenne ez diktatúra? Akkor töröld le a legfrissebb (ha az van) androidot a telódról mert diktatúra, hogy frissítették... Vagy a konzolra érkező szoftverfrissítéseket ne telepítsd ez kb olyan 😃 A win10 beállítások terén, ha arra gondolsz sokat fejlődött. Pl a frissítések települését meg tudod akadályozni win10 home alatt is. Ha pedig használod a frissítést most már max 18 órát adhatsz meg aktív időszakként (jobb, mint a 8 óra). Sőt, a rendszer ha te az aktív időszakon kívül használod a gépet sem kapcsol ki és áll neki erőszakosan frissíteni. Értesít, letöltheti, de nem fog neked újraindulni. Mellesleg, leállíthatod a frissítések letöltését a szolgáltatásokból. Ott kikeresed a windows update-t azt leállítás, kész. Nincs rád erőltetve semmi még win10 felhasználóként sem. 😀
0
0
0
0
no avatar
Szuper jó,hogy 1 hónapja raktam fel a 8.1-et.Miben jobb a win 10 a 8.1-nél?
0
0
0
0
💬 6
YoRHa 2B avatar
@Adamsfamily: hogy van támogatása 😂 de am sokban nem. nameg tud DX12-t WDDM 2.X.X et meg mennek az UWP-s játékok 😆
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
@Adamsfamily: Egy normálisabb start menüje van a 10-esnek...
Cserében van egy oprendszered ami rád fogja erőltetni a f.szságait. (pl beállítod, hogy mi legyen az alapértelmezett program bizonyos fájlkiterjesztésekhez, aztán fogja magát a windóz' aztán visszaállítja azt az ő általa preferált (hulladék májkrofostos) appra...
amúgy nem rossz a win10
0
0
0
0
Arnybiro avatar
@TeMeRolEee: Ez a visszaállítja az alapértelmezettre hülyeség. Már több mint másfél éve megy Win10 ezen a gépemen, és még mindig azokat a programokat használja alapértelmezettnek amiket én anno beállítottam.
0
0
0
0
domastus avatar
@H-ECTOR: Nekem a Creatorts update óta csinálja ezt, de igazából soha nem állítja át, csak az értesítés jön róla. De amúgy sokkal jobb, mint a 8.1.
0
0
0
0
xheynor avatar
@TeMeRolEee: sose tapasztaltam ilyet.
0
0
0
0
Wihay avatar
Köszönjük. Lehet én is nem sokára váltok 10-re.
0
0
0
0
GZol89 avatar
hát az faxa,még szerencse hogy most váltottam rendszert.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció