AMD Ryzen: új információk a megjelenésről és az árról

Szerző: xoki | 2017. January 23. | hír | 19 hozzászólás

A kínai Chiphell oldal fórumán felbukkant néhány új információ a Ryen processzorok megjelenésével kapcsolatban, valamint az árával kapcsolatban is található némi információmorzsa.

Lehetséges, hogy a Ryzen a tervezettnél később válik majd elérhetővé, ugyanis az alaplap gyártók néhány BIOS bugot fedeztek fel, amelyeket mindenképpen javítani kell. Úgy tűnik, a 8 magos modellek megjelenésére február vége felé számíthatunk, ahogy az várható volt, viszont a 4 magosakra még néhány hónapot várnunk kell. Az új információk szerint a 8 magos 16 szálas Summit Ridge SKU jelenik majd meg legelőször.

A CPU-k árával kapcsolatban nem derült ki sok minden, de ami igen, azt sem kell szentírásnak venni, mivel nem hivatalos információról van szó. Úgy tűnik, az árak a vártnál nagyobbak lesznek. Az említett oldalon a 8 magos processzorok 580-720 dollárig terjedő áron találhatóak meg. A 4 magosakról viszont egyelőre nincs ilyen jellegű információ.

Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
en mar megrendeltem oket, elvileg megjelenes utan mar masnap hozza hermes, arakat itt talaljatok, szamolja ra egy 10est es kb az lesz a hun ara is.

[LINK]

azert az eleg szomoru, hogy at,hu,sk -ba nincs pre-order, de kozbe meg ro,si,hr,rs-be van, ehhh

[LINK]
0
0
0
0
cszolee79 avatar
Még ha jó is lesz, amíg nagy OEM-ek (HP, Dell, Lenovo) el nem kezdik a gépeikbe pakolni, ez is max pár %-os rétegtermék lesz ruppótlan harmadikvilágbelieknek (incl. Magyarország).
Nem hiszem hogy bármilyen production környezetbe betenné bárki, nem éri meg a jövőbeli szopást, inkompatibilitást, bizonytalan supportot.

Otthonra jó lehet bohóckodni ha nincs pénz jobbra 😉
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Passmark nem sok mindent mond. Játékokban meg minden egyébben sokkal erősebb egy sandy i5, mint az az athlon.
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin27:
"Ha hozzák azt, hogy egyszálas teljesítménye 40%-al jobb lesz, akkor már talán eléri a sandy i5 egyszálas teljesítményét."

A legutóbbi technológiához mérten ígérték a többletteljesítményt, az pedig a Excavator cpu család.
A passmark szerint ebbe a családba tartozó Athlon X4 845 éri el a közel 1800as pontszámot ami az i5 sandys cpu család átlaga.

Az intel megelőző csapást mért az amdre, ontja a kicsi, olcsó de jó minőségű cpukat a piacra. (lásd a 2magos HT-s pentiumokat)
Ha az AMD az alsóbb szegmensből kiszáll és/vagy elszállnak az árai, az erősen bukásgyanús.
0
0
0
0
shadowgn avatar
vártam ezt a procit... csak nem akarok még1x befürödni, mint annak idején az fx-el.... eddig nem bántam meg hogy váltottam...
0
0
0
0
Hiroshi_Ayugai avatar
Az intel most monopol helyzetben van a csúcs procik terén, ha lesz konkurencia, ugyan most drágán fog mind két cég dobálózni velük, de előbb utóbb ez árversenyt szül.
Amúgy meg fölösleges itt találgatni, majd kiderül, mikor kijön a ryzen, milyen is lesz, intel verő, vagy sem.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Griff55: Semmi meglepő nincs ebben. Írtam korábban is hogy az AMD nem azért olcsó mert jó fejek, hanem azért mert annyival rosszabb a másik oldalnál. Cpu szinten is. Sokan szorítanak az AMD-nek a technológiai felzárkózásért, mérsékeltebb hardver árakat remélve mind a három gyártótól. Nos, ha az AMD felzárkózik akkor annyi fog történni hogy vehetjük majd Intel meg Nvidia árban, és akkor borzasztó nagy sírások lesznek, meg növekvő konzol eladások. Véssétek kőbe. 😃
0
0
0
0
griff55 avatar
Pfff azért ezek elég komoly árak! Pedig bíztam abbam, hogy az d most is hozni fogja a kedvező árait , de eléggé elszaladt a ló az inteles árak irányába
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ha hozzák azt, hogy egyszálas teljesítménye 40%-al jobb lesz, akkor már talán eléri a sandy i5 egyszálas teljesítményét. Csak ugye van még mellette +4 szál ami olyan mint a HT. Tehát kb egy sandy i7-es teljesítményű lesz remélhetőleg a legkisebb ryzen.
Kíváncsi leszek mit hoznak majd ki belőle.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
hunsanyi: Azért várjuk ki a megjelenést. A Phenom és a Bulldozer is be volt harangozva Intel verőnek a megjelenés előtt. Előbbiből a 4 magos változat tudta kb. az első generációs C2D E6000-es sorozattal tartani a lépést, utóbbi pedig sosem lépett át magabiztosan egy Ivy Bridge i5 szintet.

Mondjuk, hogy merik így árazni, már önmagában ad okot optimizmusra. Így már a csúcsmodelltől elvárható egy i7-5820 vagy 6850K szint.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Eddig vártam arra , hogy akkor majd új platformra váltani. De lassan inkább beruházok egy i5-re és kész. 😆
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Hunsanyi: remélem tévedsz az árazást illetően
0
0
0
0
gamer09 avatar
Én nagyon szurkoltam ennek az egész Amd ryzen dolognak. De egyre jobban úgy tűnik hogy ez is befog fuccsolni. (Szerintem ) Nem lesz ott teljesítményben amit ígértek vagy amit a tesztek mutattak. De remélem tévedek.
0
0
0
0
Sztrelok avatar
Semmi sem felhőtlen ami AMD 😆 Amúgy én inkább a 6 magosokra vagyok kíváncsi nem a 4-8 magosakra 😂
0
0
0
0
Larten avatar
Teljesítményben elvileg pár százalékkal lesz erősebb, mint az Intel Pentium E 5200, ráadásul az új hűtési technológiának hála télen ki is húzhatod otthon a fűtést. AMD rezsikökkentés, bicsiz.
0
0
0
0
no avatar
520 Dollár? 720 dollár ? Majd meglátjuk a teljesítményt 😃
0
0
0
0
gibdj avatar
Úgy hárommal jobb, de kettővel másabb. Viszont néggyel számolva ugyan az lehet, ha egynél többször.
0
0
0
0
no avatar
Ez mennyit tud többet vagy kevesebbet egy core i7 6800K-nál?
0
0
0
0
Propy avatar
Ennél azért csak olcsóbbak lesznek 😃 (Nagyon remélem) 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció