A YouTube és a Disney is fellépett PewDiePie antiszemita videói ellen

Szerző: xoki | 2017. February 14. | hír | 32 hozzászólás

A Disney tulajdonában lévő Maker Studios szerződést bontott PewDiePie-jal, mivel a legújabb videói náci vicceket és antiszemita utalásokat tartalmaztak.
Január 11-én már eltávolították egy videóját, ahol ő fizetett két személynek, hogy táncoljanak és vulgáris feliratot mutassanak a nézőknek.
Az alábbi videóban bocsánatkérése is hallható:

A Maker Studios szerint a legutóbbi videójával már átlépett egy határt, ezért többé nem köti őket össze szerződés.

A legismertebb youtuber említett videóit már maga a YouTube sem tolerálta. PiewDiePie csatornáját eltávolították a toplistások közül. Ezenkívül a Scare nevezetű videó sorozatának folytatását is megszakította, amely a YouTube Reden volt elérhető. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz majd vele a jövőben.

Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Hű, ezt a cikket levehetnétek, v. kitehetnétek 1 újat, amiben elnézést kértek h nem tudtatok objektívek maradni és nem a tényeket közöltétek, hanem csak lefordítottatok, v. bemásoltatok ide máshonnan vmi maszlagot.

Mások már alattam leírták, h miért is gáz ez a cikk nagyon, amit ide kibiggyesztettek róla. Nekem sem szimpi 1ébként a srác, de ilyen ócsárolós, befeketítős cikket akkor sem tennék ki senkiről sem, csak azért mert nem szimpi nekem. Ez így tényleg nagyon búlvársajtós oldal kezd lenni, ha az ilyenekre nem figyeltek és csak ész nélkül nyomjátok ki az éppen trendi híreket, anélkül, h utána is néznétek, miről is van igazából szó. 😀
0
0
0
0
Thomaz avatar
Hozom a popkornt gyerekek
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Össz-vissz két feltöltőt szoktam nézni napi szinten. Linus Tech Tips és PewDiePie.
Hogy miért tartozik ide PewDiePie is? Az az ember egyszerűen egy vicc, és ezzel teljes mértékben tisztában van. Azt azért nem mondanám, hogy nem szállt a fejébe ez a sok "siker", de teljesen tisztában van azzal, hogy ha ez nem lenne (sőt valójában így is) egy egyszerű ember. Egy senki, aki valójában alig tesz hozzá valamit az élethez azon kívül, hogy néha adományoz különböző célokra.

Ha valaki napi szinten nézi, az tudja is róla, hogy soha nem volt rasszista, sőt inkább az emberi hülyeségre világít rá pár videójával. Mindig is voltak bizonyos videói, amelyek aztán elindították a hatalmas hate-lavinát, mert valaki vagy valami nem tudta értelmezni a (néha igen sötét) humorát...
Szerintem érdekes emberke lehet, persze tényleg vannak furcsa megnyilvánulásai, de ettől függetlenül nem másabb, különlegesebb vagy antiszemitább más videósnál.

Ps.: Szívesebben nézitek a sok 12-14 lány videóját arról, hogy mi van a táskájában, meg épp miért utálja a szüleit (hogy nem kapott ájfonhetet meg nem b@szhat ennyi idősen) ?? Ezekkel vajon nem kellene valamit kezdeni ?

Az pedig külön kiábrándító, hogy kevesen tudnak az oldalon értelmesen vitatkozni.... Csak az megy, ha valakinek nem tetszik a véleménye, akkor annak szegény anyukája csukoljon halálra a sok emlegetéstől ??
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Komolyan kiábrándító, hogy itt is egymás szidása, és anyázása megy. Amúgy a szituációról az a véleményem, hogy a Disney döntése még megérthető, mert nekik vigyázni kell a hírnevükre, de a YouTube-é már más lapra tartozik. A hivatalos indoklás szerint ez gyűlöletbeszéd volt, ami azért nem igaz, mert PewDiePie nem antiszemita akart lenni, csak az emberi hülyeséget megmutatni.
0
0
0
0
susguy avatar
Komolyan, már ez az oldal is ennyire szennylap akar lenni?
Mindig is rühelltem PewDiePie videóit, viszont emberileg normális fazon, és most csak azért került a célpontba, mert a média végre talált valamit amit kivehet a kontextusból, elfordíthatja kedvére és bőszíthesse vele a népet, miközben pont azt követik el, amivel PewDiePiet "gyanúsítják".
Akit valóban érdekelne a dolog és nem csak ócsárolni akar egy ismert és sikeres ember mert az jólesik:
0
0
0
0
Barracuda6 avatar
Legion: senki nem mondta, hogy zsoze tartalmat csinál, vagy bármelyik magyar streamer különb lenne pewdiepienál. Mindegyik egy kaptafára épül, és annyi van belőle, hogy lassan nincsen senki aki nézze őket. Bár még így is "túl" nagy népszerűségnek örvendenek. Én soha nem néztem se streamet, se pedig gameplay videót. Mármint az utóbbit játékok vásárlása előtt. És a TheVR is hasonlót csinál, csak a tech videók mások. Nincs értelme összehasonlítani külföldi videósokkal őket, mert nekik nincs meg mindenre a lehetőségük, ami külföldön másoknak megvan.
0
0
0
0
soko avatar
LordSzalko Megfogalmaztad helyettem is 😀 !
Amúgy csak hogy ne legyen off : PewDiePie hiába ócsárolja mindenki elért egy olyan szintet amit a youtube-on nagyon senkinek sem sikerült .
Mielőtt valaki azt mondja életcél elérve, hogy internetes hős vagy egy majom lényegtelen , ha tudnátok mennyit keres tátva maradna a szátok 😃 Szóval jól csinálja hogy olyan hobbija van ami már ugyan munka neki de élvezi .
Mellesleg nem vagyok fan csak én így látom a dolgokat 😃
0
0
0
0
atemi105 avatar
Én még annyit tennék ehez hozzá, hogy ezt leginkább Uberdanger-ről gondoltam volna hogy megteszi, nem pewds-ról.
0
0
0
0
no avatar
Legion: Ez nem volt rossz de még azért édes kevés, mindenesetre a megnyilvánulásod még mindig elég proli. Itt mindenki a véleményét írja le a dolgokról, te pedig elkezdtél felvilágosítani mindenkit, csak fölöslegesen és alaptalanul 😆
0
0
0
0
Legion avatar
soko, kornel244, LordSzalko: Milyen "ész osztást" ti szerencsétlenek??? Leírtam a saját önálló véleményemet a posztról. A hozzászólás szekcióba. Tudjátok ami arra az egy kibas.zott dologra való egy poszton hogy leírd a saját istenverte véleményedet. flyaway2-nek van a leginkább igaza az egészben egyébként (ha már "ész osztásra" veritek), megy a fika meg a rinya mert egy poénja rosszul sült el. Tudta az a szerencsétlen, hogy tényleg megteszik? Nem. Be bukta, ennyi. Tipikus birka módszer első komment fikázás akkor a többi is az mert követni kell a nyájat, tisztelet a kivételnek.
0
0
0
0
BlackGoku avatar
flyaway2 tökéletesen egyetértek veled. Ennyi hülyeséget még egy helyen nem olvastam. Mindenkinek csak a másik szidása megy, meg a magyar youtube-osok istenítése. Könyörgöm, mindenki ember és mindenki hibázhat. Persze túllőtt a célon, meg is értem a partnercégek döntését. De nyilvánosan bocsánatot kért mindenkitől videó formájában. Persze ha valami jót tesz azt bezzeg mindenki leszarja, csak a fikázás megy 😃. Honnan veszitek hogy megjátssza magát? Beszéltetek vele életetekben egy szót is akár? Ha ő így érzi jól magát és így is a legtöbb feliratkozószám az övé a youtube-on akkor miért ne csinálhatná? Nem értelek titeket.
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Régen nem néztem pewdiepiet, nekem se tetszett ahogy visítozik a semmin. Most kezdtem el, kb 2 hónapja. Nekem nincs vele problémám perpill. Jobbam adja magát mint régen a gameplayekben. El van szállva magától, persze hogy el, ő a legnagyobb abban amit csinál. Ezen a videón is sírtam a röhögéstől. De persze, amikor valaki híresebb ember csinál egy ilyen dolgot akkor egyből mindenki leugatja, hogy büdös antiszemita náci. Amikor adománygyűjtést szervez akkor sehol semmi hír, senki nem írja, hogy hű de jószívű ember vagy hogy "mégse akkora g**i mint amimek gondoltam".
Csak a fikázás megy.
0
0
0
0
soko avatar
Ehhez nem akartam kommentálni . 😃
DE Legion7 : Dafuq......Istenem olyat jót nevettem most hogy úgy osztod az észt , hogy tisztába se vagy a dolgokkal .
Kezdjük ott nem sok egyedi magyar yt-s van de zsozé pont oda tartozik,ő nem megjátssza a drámákat meg a hülyüléseit hanem alapból egy ilyen ember .
Annó a Vr teljesen komoly volt majd hirtelen ahogy nőt a feliratkozók száma mert mindenki Pistin nevetett rögtön elkezdtek ők is hülyülni .
Nem azt mondom hogy nem jól tették mert jól ismerték fel a helyzetet nekem is kedvenceim 😀 !
0
0
0
0
Underworld avatar
ki tökömet érdekel ez a gyökér? ennyi esze volt=megjárta..naés!!? 😂

azt hitte neki mindent szabad,mert gazdag lett huhúú szánalmas..
0
0
0
0
Heizi avatar
Non-stop PewDiePie dráma. 😆
0
0
0
0
no avatar
Legion egyet értek veled. Szerintem is tul játszák magukat a játékokba. Herby nem játsza tul magát még is szakadtam néhány videóján. 😃
Lordszalko: Digital Foundry odazesz 😃 egyik kedvencem
0
0
0
0
Funes avatar
Szánalom, hogy már itt is ezt olvasni...
0
0
0
0
kornel244 avatar
Egy bu.iság ez egész csatorna. Meglátszik sokan milyen igényelnek ha ez teszik nekik...
Legion Te sem túl sok Zsoze videót láttál föleg nem mostanában mert nagyon nem arról szol az egész amit leírtál de azért okoskodsz Fail 😆
0
0
0
0
no avatar
Legion: Lol, mit éreztél mikor így megpróbáltad kiosztani az észt? 😆 Meg itt a fogalmazással is gondok vannak, "Az egyetlen értelmes youtube-os..." azért ne túlozzunk, külföldi tech videóktól még elég messze vannak, végül is állítani állíthatod csak támaszd is alá.
0
0
0
0
Legion avatar
Mennyi hate komment van itt, kár hogy Zsoze nyonomorék meg kb az összes streamer az Ő sémáját követi. Aki azzal akar jönni hogy "Zsoze" meg a többi gyökér egyedi stb. annak elárulom hogy rohadtul nem az. Az összes csak PewDiePie wannabe mert annak a baromnak sikerült megszednie vele magát. Az egyetlen értelmes youtube-os kb a TheVR a VR Tech miatt mert ott legalább van hasznos infó is és nem járatják le magukat folyamatosan a neten nézettségért lófej maszk viseléssel stb szánalmas dolgokkal, jó a jumpscarees gameplayeken ők is megjátsszák magukat.
0
0
0
0
Neo1989 avatar
Egyetértek én is rühellem a gyereket. Szánalmas alak.
0
0
0
0
no avatar
Sose kedveltem a csávót, ordibál meg visít mint egy 10 éves.
0
0
0
0
atemi105 avatar

Mondjuk mentségükre szóljon, hogy nem tudták mit jelent amit a táblára írtak.
0
0
0
0
Simon21 avatar
Hát régen felhúzta magát a YT-vel, az elején még vicces volt olyan 2011-12 tájékán de mostanra nagyon elszállt vele a ló! Amúgy semmi extra a srác Minecraftal kezdte és folyamatosan növekedett a feliratkozók száma. Manapság már csak egy vicc és csak azért nézik mert minden hülyeséget csinál amivel fel kelti a figyelmet ha ezt nem csinálná hát akkor semmi nem lenne belőle!
0
0
0
0
TheXperia avatar
Azt se tudom ki ez... Valami sztár? Senki nem nézi ezt haverok terén.
0
0
0
0
no avatar
Én is meglepődtem, mondjuk nem az én dolgom....
0
0
0
0
gamerINSANEdad avatar
Azért maradjunk annyiban,hogy a nácizmus és a Miki egér nem is állnak olyan távol egymástol. 😕
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Hú ezt a pjudipáj gyereket sose bírtam, nagyon irritáló egy figura. 😊
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció