A Windows 10 új frissítése gondot okoz több monitor használatakor

Szerző: xoki | 2017. January 13. | hír | 17 hozzászólás

Azok, akik frissítették az operációs rendszerüket a legújabb verzióra és több monitort is használnak játékokhoz, beleütköztek néhány bosszantó hibába.

A Windows 10 legújabb verziója magával hozott néhány problémát is olyan esetekben, amikor 3D applikációt szeretnénk használni több monitor mellett. A hiba jellegzetessége a késleltetett vagy levágott kép.
Jelenleg ha ilyen probléma merülne fel, akkor azt az alábbi két módon orvosolhatjuk:
- ablakos módban indítsuk
- csak egy monitort használjunk addig, amíg nem érkezik a javítás

A Microsoft tud a hibáról és már nagy erőkkel dolgozik a megoldáson, addig is a fenti javaslatok ideiglenes megoldást jelentenek azoknak, akik találkoznak ezzel a hibával.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
még jó h nekem csak 1 monitorom van habár a vidim támogatja h max 3 monitort kössek rá de,nekem elég 1 is 😀
0
0
0
0
gibdj avatar
"Feladatkezelőben vagy hálózati kapcsolatoknál is látszik hogy üresjáratban nem küld\fogad semmit a neten."

S mi van, ha a Microsoft ezen adatcsomagokat úgy küldi, hogy ne generáljon adatforgalmat? Megtehetik. Elvégre ha figyelni 0-24-ben, hogy mit csinálsz a gépen, és gyűjtögetik a személyes és egyéb infókat, akkor erre is gondolhattak, és csak röhögnek a markukban. Tőlem azt küldözget amit akar, ha ettől jobb lesz a rendszer. Akkor gondolom a google-t sem használod, a közösségi oldalakat is kerülöd, és ha teheted a gépet offline állapotban tartod. Nem kell félni a semmitől.
Persze tiszteletben tartom mások véleményét, de nem kell ijesztgetni a naiv felhasználókat.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Szerintem a legtöbb esetben a Microsoft is csak azért gyűjt be amiért szinte minden szoftver fejlesztő cég, hiba keresés és analizálás, meg felhasználói élmény javítás (utóbbit fel is ajánlja telepítéskor tiltásra), előbbi pedig pont azért fontos hogy az ilyen hibákat mint a mostani, kiküszöböljék.

Amúgy ilyen alapon telltale játékkal se játszon senki mert a játék során begyűjti az összes döntésedet és ha megállapítja hogy a ezek alapján egy pszihopata sorozatgyilkos vagy, utolsó steam login helyét lekéri és jelenti a TEK-nek hogy ugyanmár fogjanak el. 😆
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
De milyen személyes adatokat féltetek ti a microsfttól? Copys filmeket, zenéket? Képeket? Nem igazán érdekli őket hogy miket tárolsz. Ha meg titkolni valód van, azt ne a gépen tartsd.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Hát ahogy a YT videóban is mondja a srác, van aki szereti ha microsofték figyelik mit csinál a gépén és személyes adatokat gyűjtenek be tőle, van aki nem. 😀
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Végülis nincs tele a net guide-okkal meg how-to leírásokkal a Win7-es telemetry kikapcsolásáról... 😃

De amúgy miért tiltanék le egy olyan funkciót ami a rendszer szerves eleme, és ellát olyan javításokkal amik megelőzik azt hogy kíváncsi (és leginkább hozzáértő) emberek beleférkőzzenek az én gépembe?
Sose értettem miért nem lehet elviselni a Windows Update olykori telepítgetését. Persze előfordulnak bakik, mint amiről a cikk is szól, de milyen szoftverrel nem esik ez meg? (Na jó talán az aknakeresővel...)

Ez pont olyan hogy megveszel egy VGA-t de a gyári lemezről telepíted fel a drivert és le is tiltod hogy frissítsen, aztán panaszkodsz hogy az új játékok el se indulnak a gépeden pedig bőven képes lenne rá a cucc hogy fusson.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Windows 7 mitől lenne ilyen? (főleg amit Kori papa heggeszt össze)

Win7 -et felrakom, letiltom a windows update -et a szolgáltatásoknál, WAT -ot letörlöm és ennyi.
Feladatkezelőben vagy hálózati kapcsolatoknál is látszik hogy üresjáratban nem küld\fogad semmit a neten.

Nem telepít fel magától semmi mini játékot, reklámot, nem állítja vissza a privacy szarokat automatikus háttér frissítések után meg hasonló nyalánkságok.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Gibdj: 😆
Plusz a tojástartók a falon, nehogy lehalgassanak😂
0
0
0
0
gibdj avatar
Ez most komoly?😆 Szerinted a Win 10 az első, ami gyűjti a telemetria és egyéb adatokat? A Windows 7 nem ilyen, dehogy is. Meg az XP sem, szó sincs róla.

Egyébként meg lehet hogy igazad van, érdemes résen lenni, mert naponta hallani, hogy embereket tartóztattak le, mert a Win küldi hogy melyik mappában van a poresz, és teli van mindig a sajtó azzal is, hogy a Microsoftos alkalmazottak széttrolkodják a netet az emberek személyes és biztonsági adataival. Az alufólia sapka remélem kéznél van.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Hogy mi a gond a win10 -zel ?
kb. csak ennyi :



Viszont DX12 miatt kénytelen leszek felrakni a win7 mellé, de szigorúan csak játékra használom majd. 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én sem értem miért szidják annyian. Nekem tökéletesen megy. Érdekesség képen nemrég egy HP Deskjet 3320-as nyomtatóval is tudtam róla nyomtatni, ami nem egy mai darab. Kicsit kutatni kellett a neten, de ahogy a 7 alatt el lehetett indítani, úgy ugyan azzal a módszerrel a 10 alatt is. Javarészt szerintem sokaknak az a baj hogy adott program vagy játék nem megy a 10-el. Pedig sokszor adott programot kellene frissíteni. Játékot meg kompatibilitással indítani.
0
0
0
0
winrar avatar
Pár év és használható lesz...
0
0
0
0
gibdj avatar
Nekem eddig semmi gondom nincs vele, pedig dolgozom is a géppel. Amit nem értek, ha valaki szerint nem jó operációs rendszer, az nem értem miért nem írja le mi a hiba, talán lenne megoldás a gondjára. Azt pedig le merem fogadni, hogy 1000 fikázóból 1 az, akinek tényleg a Windows 10 okoz gondot.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Még jó, h mindenkire megpróbálták ráerőszakolni ezt az új Winfost de megfelelően támogatni ezt sem bírják.
0
0
0
0
WeKing avatar
1 monitorom van, az is egy f*s... problem solved 😃
0
0
0
0
atemi105 avatar
A windows 10-nek melyik frissítése nem okozott bármilyen problémát?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció