A Warcraft film lett a legsikeresebb játékadaptáció

Szerző: xoki | 2016. June 20. | hír | 6 hozzászólás

A Warcraft film annak ellenére, hogy Amerikában eléggé alulteljesít, lehagyta az eddigi élen álló Prince of Persia adaptációját, amely 335 millió dolláros bevételt hozott a készítőknek, valamint a Tomb Raider film 225 milliós bevételét. Mellesleg az Angry Birds film 327 milliót hozott a konyhára, amely szintén nem kevés.

A Warcraft filmadaptációja hihetetlen, 377,6 milliós bevételt termelt, amelyből több mint 200 millió Kínának köszönhető, ezzel elérve a legsikeresebb játékadaptáció titulust.

Duncan Jones Twitteren rajongói kérdésekre adott válaszaiból kiderült, hogy ha úgy adódik, szívesen elkészítené a folytatást is. Állítása szerint nem kell azt gondolnunk, hogy már minden adott egy folytatásra, de közel járnak. „Reménykedek benne, hogy Taureneket is csinálhatok majd. Csak várnunk kell, és majd meglátjuk kapunk-e rá lehetőséget” – mondta Duncan Jones egy rajongónak.

A film tökéletes kikapcsolódást nyújt mindenkinek, attól függetlenül, hogy ismerjük a Warcraft világát vagy sem. Lehetséges, hogy ennek köszönheti sikerét és népszerűségét is.

World Of Warcraft
World Of Warcraft
World Of Warcraft
Megjelenés: 2004. November 23. (PC)
Műfaj: MMORPG
Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Barracuda6 avatar
Lehet szidni a fordítást, de valljuk be, bármilyenre fordították volna le, bárhogy fordítják mondjuk a "fel" varázslatot, akkor is mindenki azt mondja hogy rossz.
0
0
0
0
HufnagelPista avatar
A gond ott van, hogy manapság divat lehúzni a bizonyos dolgokat.
Sajnos a játékadaptációk mind ilyenek lesznek (a kritikusok le fogják húzni, már csak azért is mert játék adaptáció...)
Nem lehet egy x+1 órás játékidőbe olyan történetet elmesélni, ami valamilyen szinten "izgalmas" lesz a játékosok számára, de még épkézláb be is mutatja a világot a kívülállók számára... ha a playerek kedvét nézik, akkor mindenki más számára egy maszlag lesz, de valószínűleg a gamerek sem fogják szeretni -> a kritikusok lehúzzák... Ha viszont nem a játékosoknak csinálják, lehet a nagy közönség számára jó film lenne, de jön a nerdrage, és megint mindenki lehúzza a filmet...
Sajnos nem láttam a filmet, de ismerősök akik igen, azok jó véleménnyel voltak felőle, +gso-n a kommentek alapján is elég jó lett... tehát akkor csak megtalált valami balanszot a film, de ennek ellenére megint mindenki csak lehúzza, mert játék adaptáció...

Na pont ezért félek én a Mass Effect-féle filmes project-től is...
Imádom azt a világot, nagyon nagy potenciál van benne, élveztem minden egyes pillanatát... (na jó a 2 bolygófelderítése, szondázása siralmas volt)
Most azért nincs értelme leforgatni, beleölni a milliókat, hogy divatból szarozzák... annak valószínűleg az lenne a vége hogy egy többrészes filmciklust az első résszel be is fejeznek...

De lehet nagyobb közönség számára elismert lenne a világa, ha játék helyett egy normálisabb sorozatként jön ki... (írom azt hogy normálisabb, mert általában egy 22 részes sorozatból olyan 18 epizód csak ilyen "töltelék"-ként vannak jelen, a fő cselekmény nem mozdul, mindenki elbohóckodik magának és sokan ezt nézik, mert milyen jó...)
Persze az is igaz hogy a sci-fi sorozatok csak egy kisebb réteget mozgatnak meg, szóval az előbbi megállapításom elég ingatag lábakon áll...
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Még nem sikerült megnéznem moziban, de szerintem már megvárom hogy otthon nézzem meg. Érdekes hogy a kritikusok meg minden weboldal szidja milyen sz@r lett, de bárkivel beszélek aki látta nagyon tetszett neki.
0
0
0
0
Funes avatar
Ezek a nyers fordítások borzasztóak, google fordító szint... Inkább hagynák meg az eredeti angol nevet !
Lewisra se mondják azt, hogy lajos...
0
0
0
0
sunray20 avatar
Direkt megnéztem, és tényleg csak annyi pontja van Metacritic-en... Hihetetlen... Nem azt mondom, hogy felejthetetlen alkotás lett, de kívülállóként gond nélkül elmondhatom, hogy egy tökéletes délutáni kikapcsolódás moziban nézve. Természetesen vannak benne olyan dolgok amik furán hangzanak a magyar fordítás miatt (végzetpöröly - doomhammer), de ez nem a készítők hibája. Ezeken felül konkrét hibába úgy, hogy nem ismerem a történetet nem lehet belemenni.

Összességében aki nincs képben a történettel szerintem nagyon élvezni fogja, aki pedig minimálisan is, szerintem külön örömöt csal az arcára, hogy egy-egy ismerős nevű karaktert láthat mozivásznon.
0
0
0
0
atemi105 avatar
Kínai Wow gold farmerek 😆 Komolyan nézve viszon az, hogy a bevétel több, mint a fele Kínából jönn, az nem sokat jelent, plussz a film még mindig csak 29%os a Rotten Tomatoes-on és 32%os Metacritic-en
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció