A virtuális valuták bányászata miatt növekedik az Nvidia kártyák ára

Szerző: xoki | 2017. June 20. | hír | 95 hozzászólás

A kriptovaluta bányászok miatt hiány van az AMD Radeon RX 580 és RX 570 videokártyákból, és úgy tűnik, ez így is fog maradni, viszont ezúttal az Nvidia kártyák árára is kihatással vannak ezek a bányászok.

Egy Reddit felhasználó aggódva írta, hogy egyik napról a másikra megnövekedett a GTX 1060 ára, ezért azzal a kérdéssel fordult fórumtársaihoz, hogy vegyen-e egyet mielőtt az árak tovább növekednek. Vajon tényleg a virtuális valuták bányászása okozza a hirtelen árnövekedést? Úgy tűnik, igen.

Ahogy az fent is látható, a GTX 1060 ára jelenleg az eddigi legmagasabb. Körülbelül 34%-os növekedés következett be 6 hét alatt, és jelenleg további növekedésre kell számítani. Hasonló a helyzet a GTX 1070 esetében is:

Természetesen ez még mindig nem bizonyíték arra, hogy az említett helyzet áll fenn, de kiindulva az AMD esetéből, van rá esély. Valószínűleg az Nvidia felé vették az irányt az AMD termékének hiánya miatt, arról nem is beszélve, hogy nagyot nőtt a bitcoin ára is, valamint ezek az új kártyák már több új fejlesztéssel is rendelkeznek.

Hozzászólások: 93
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Vigilante avatar
Hát gyerekek én csak ennyit tudok ehhez hozzáfűzni: 😂

https://prohardver.hu/dl/upc/2017-06/229607_20170529_231248.jpg
0
0
0
0
💬 5
Xsite avatar
@Vigilante: Nem semmi! 😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Vigilante: Gyorskötegelő + cserépléc FTW ! 😂
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Vigilante: És most hova szaladjunk? Megint a villogás..
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@Vigilante: És ez mennyit hoz havonta? 😃 Nem érdemesebb befektetni olyan "gépbe" ami direkt bányászatra lett kitalálva?
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Ez jó le is mentettem 😃 szakadtam Rajta 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
@carl18: Folyamatosan csökken az Ethereum árfolyama. Lehet eddig tartott a bányászláz...
[LINK]
0
0
0
0
Hiroshi_Ayugai avatar
@Puffin: Én is a napokban kezdtem el nézegetni, hogy zuhanni kezdett az Ethereum és a BTC ára is. Nagyon úgy néz ki, hogy ereszt a lufi, amit eddig pumpáltak. Ugyan itt GTX 1060 kártyát veszek megkímélt állapotban 😃
Ja, mégse
0
0
0
0
Vigilante avatar
@Hiroshi_Ayugai: Nah, most nem vettek egy pillantást az ether árfolyamára!? 😂😂😂 Ugye-ugye. 😉
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Első alkalom hogy valami a bitboltban olcsóbb, mint pcx-en 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Tisztaba kene rakni az ingyen elő dolgot.... Ha 3havonta kapja valaki elszamlasba a túlóràt munkaba, akkor azt a penzt 3 honap alatt megforgatva a 3 havi fizetesed is lazan kijön.. mert 3 honap alatt meglehet forgatni a penzt annyira... Ezzel a banyaszassal nem csak magukat gazdagitjak.. hanem a banki spekulansokat.... Àltalàba a pénzert barmit megtesznek az emberek... Embereket akik gazdagabbak meg több penz csabitja 0 munkaval.. mert a gep dolgozik... Meg mas embereket szinte ingyen dolgoztattnak.. Ezek mind szar emberek.. Àltalàba lelki serült embereket raknak be főnöknek is a vezetők.. mert azok a serülesük miatt zsarnokabbak !
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@MaximumGame: Hát épp ez az, meg itt van ez a sok netharcos. Akik az utcán már meg nem mondják élőbe ki miből vette az autóját. Itt meg leölnék a bányászokat, élőbe meglátnának egyet meg se szólalnának! 😃 Internet teret add, de nem hatalmat. Épp ez az hogy én is keményem dolgozok a pénzért, most amivel elkezdek bányászni az a félrerakot pénzem. Szóval nem csak a haszonért kell irigykedni hanem a kemény munkáért amiből az ember elkezdeni a bányászást. Érdekes a hétvégi 12 órázásra senki sem irigykedik. Sok szegénységi bizonyitvánnyal megáldott ember van itt, akik eljátszák hogy dolgozzok meg az ember a pénzért így meg ügy. Magyarországon tény hogy szegénység van nehéz belőle kirobbanni. Ha meg valaki annyira véleményt akar mondani mondja meg élőbe, elfogadom én a beszolásokat de akkor szemtől szembe is merje megmondani.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@carl18: élőbe mit akarsz
múltkor nekem is beugatott egy srác adtam neki egy fülest azt már rendőrt hívott 😆DDDDD
az ilyennek nem értem miért nagy a pofája (és az utcán 90%-a ilyen az embereknek) én ha beszólnék valakinek vállalnám a következményeket akkor sem jelenteném fel ha szarrá verne hisz én voltam bal*** de ma már nagyon kevés ilyen ember van

sosem attól kell fosni akinek nagy pofája van
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Moon_Breaker: ez nem thug life
ezt úgy hívják becsület
0
0
0
0
Hiroshi_Ayugai avatar
Én is mostanában szemezgettem a GTX 1060-al, gondoltam várok egy kicsit, hátha pozitív hatással lesz a piacra a hamarosan megjelenő AMD Vega család, aztán nem hogy csökkenne az ára, még fel is ment a bányászat miatt. Na hamarosan lecseng megint a bányász szezon 😀
0
0
0
0
no avatar
Nagyszerű, ezen tényleg csak azok tudnak mérgelődni, akik épp egy újítás előtt állnak, mint én is. Múlt héten végignyaltam az összes 1080-as árat price.ro-n, s kaptam egy asus-t 170k-ért. Gondolkodtam, hogy ha nem fog sokba kerülni az autóalkatrész amit választottam, akkor megveszem másik héten az 1080-at. Erre tessék.
Eddig mindig AMD videokártyám volt egy kivétellel. Mindig meg voltam elégedve velük, főleg a jelenlegi duóval, csak akárhogy is... telik az idő....De egyrészt most nincs semmi jó ajánlat AMD részről, másrészt az nvidia elfelejtve a felvásárlók egyik nagy szegmensét, emel az áron. Klassz.
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@pinti100: Az autóalkatrész értelmesebb invesztálás volt 😆
Ezek a kártyák nagyon durván túl vannak az emészthető árkategórián Spoiler!
Legalább is nekem,5 éve ez nem volt ilyen durva
0
0
0
0
Pokman avatar
Most mit rinyál itt mindenki az ingyenélésről meg stb. Ha tehetnétek ti is így élnétek, nem kell az irigység miatt leszólni másokat (én is irigylem őket). Ésszel keresik a pénzt, csak azért mert te nem vagy képes rá azért a másikat nem kell szidni. Az egyetlen dolog az, hogy elszedték előlünk a kártyákat, akkor rendeld őket előre, így következőkor nem lesz ilyen bajod. A tőzsdézés is hasonló ehhez, őket még sem szidjátok peddig ők több pénzt lopnak mint a bányászok.
Amúgy meg az ingyenélés azt jelenti h a másik nyakán élsz és amíg ő fizet neked mindent te henyélsz és kockulsz egész nap.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ők voltak az úttörők..valószínű ZX Spectrumokkal felvértezve 😊
https://www.pecsma.hu/wp-content/uploads/2015/05/644004_475524552469666_1074471524_n.jpg
0
0
0
0
💬 1
Puffin avatar
@SuperPuma: Öregapám is bányász volt! 😃 Csak neki nem Bitcoin-al fizettek... 😆
0
0
0
0
mojohnny avatar
Őszintén gratulálok az összes bányásznak vagy írhatnám azt is, hogy INGYEN ÉLŐKNEK (igen, így nagybetűvel, mivel az én értékrendem szerint csak az a tevékenység tekinthető munkának, amibe a Te magad erejét fektetted be, legyen az akár fizikai vagy szellemi munka és az után kapsz pénzt), mert akik ilyennel foglalkoznak, azok bizony azoktól veszik el az új kártya vásárlásának a lehetőségét, akik játszani szeretnének és miattatok lehet, hogy hónapokat kell várni az új kártyákra (Használt kártyát alapból nem is vennék, olyat meg pláne nem, ami 0-24-be lett hajtva 100%-os kihasználtság mellett.) Szóval taps-taps és remélem, hogy aki ilyennel foglalkozik, az a többszörösét fogja bukni rajta, mint amit belefektetett.
0
0
0
0
💬 14
Fukoshi avatar
@mojohnny: "értékrendem szerint csak az a tevékenység tekinthető munkának, amibe a Te magad erejét fektetted be"
Szerintem belefektettek ők is elég sokat, a videokártyákat nem ingyen szerezték be, ahhoz a pénzt sem csakúgy kapták, persze lehet hitelt vesznek fel az ilyesmire de akkor is.
Persze nagyon szar hogy felment emiatt az ára a kártyáknak, de ingyen élőknek hívni őket ***ság. Mindenki úgy keresi a pénzét ahogy akarja. Nem kell egyből "irígykedni" rájuk hogy milyen "könnyen" szereznek pénzt, főleg hogy a bányászathoz ma már vagy eszméletlen nagy befektetés kell, vagy még annál is nagyobb, hogy egyáltalán nyereséges legyen az ember.
0
0
0
0
mojohnny avatar
@Fukoshi: Kicsit félreértetted az előző hozzászólásomat. Szó sem volt arról, hogy irigykednék, mindinkább az volt a mondandóm lényege, hogy mivel készlethiány van a boltokban k*rva sok kártyából jelenleg, ezért nem tudok rendelni és így nem tudom összeállítani azt a konfigot, amire már évek óta várok. Pont magasról lesz*rom, hogy ki mennyit fektetett be vagy hogy ingyen szerezték be a kártyákat vagy sem, engem az csesz fel, hogy lehet, hogy emiatt az egész bitcoinos b***dás miatt majd csak hónapok múlva tudok rendelni videókártyát. Capiche?
0
0
0
0
sata avatar
@mojohnny: Szerinted az kit hat meg, hogy te épp most tudnál venni? Nem bántásból csak ez oda vissza így van 😉
0
0
0
0
mojohnny avatar
@sata: Azt vágom, hogy nem hat meg senkit, viszont ettől még rohadt ideges vagyok. Nem hiszem, hogy ha Te sokáig ácsingóznál valamire és ott lennél, hogy megvehesd akkor egy ilyen esemény nem idegesítene. Együttérzés fail...
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@mojohnny: te most akarod megvenni, ők meg megvették korábban, van ez így
0
0
0
0
mojohnny avatar
@H-ECTOR: Köszönöm, ez volt az első értelmes komment, amit eddig kaptam. 😉
0
0
0
0
no avatar
@mojohnny: Önsajnáltatás 😃 tiszta szánalmas vagy, azért vagy meghalva mert nem vehetsz időbe videókártyát. Élet nagy problémài 😜
0
0
0
0
Fukoshi avatar
@mojohnny: Ha boltba nem találsz, Hardveraprón ugyanúgy beszerezheted garanciával is. Sőt sokszor még olcsóbb.
0
0
0
0
Xsite avatar
@mojohnny: mojohnny: Megértelek, én is egy gagyi géppel szenvedtem -mint az látszik is- és mikor végre megvolt a pénz az új gépre, felment a kártyák ára. Elég mérges lettem én is, viszont pár nap + munkával meglett az ára szerencsére. De hát ők is emberek, nekik is szükségük van a pénzre, így hát ennyi miatt szerintem nem szabad elítélnünk őket.
0
0
0
0
Sztrelok avatar
@carl18: De még milyen iligy 😆
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Sztrelok: Beb@szós Bitcoin gyűjtős live lesz ebbű 😃
0
0
0
0
no avatar
@mojohnny: Nem értett félre semmit 😃! Ingyenélőknek hívtad őket feketén fehéren. Szerinted ők fán növesztették azt a pénzt, hogy megkeressék a bányászcuccokravalót? És őszintén ki a f@szt érdekel hogy illegális vagy sem? Senkit. Van belőle pénz. Pont. Nem kell mindig az állam f@szát szopni minden téren. Úgy is a felét Pénztárosék bandája lenyúlja. Az meg hogy pont most akarsz újítani, így jártál. Én is mostanában akartam, mégsem sírok. Most inkább várok még egy évet, hátha normalizálódnak a RAM árak is addig, és addig még kereshetek is hozzá.
0
0
0
0
kornel244 avatar
Megmondóm őszintén én örülök ennek a bányász hisztériának mert én is el akartam kezdeni 10 db 480-al és most helyette megtudtam válni tőlük elég jelentős pénzt kerestem így! De bánóm hogy annak idején nem vettem több vga-t. 😆
0
0
0
0
no avatar
Érdekes hozzá szollások érkeztek a témába. Nyugodjon le mindenki, nem fog ez a bitcoin láz se örökké fent lenni.
Aki ebből hasznot csinál és rá megvette a sok kártyát, ne csak a hasznot nézzétek hanem a kockázatot is. Lehet szeptemberben teli lesz videókártyával a hardverapro mert annyira lecsökken a haszon. 😃 Mindenkinek saját magánügye bevállalja-e a kockázatot. Ha van pénzed veszel pár pár kártyát kicsibe csinálod. Én is tervezem majd a munkahely mellé kipróbálom 1-2 kártyával. Mondjuk én inkább ezzel a adózás dologtól aggodok majd, mert a villany számla után még adózik is belőle az ember, úgy meg azért sokkat csökken a haszon. 😜 300E-ből jó ha 200E megmaradna. Mondjuk én kicsibe gondoltam, 6 kártyás GTX 1050 rendszert építeni. 😃
0
0
0
0
💬 3
Puffin avatar
@carl18: Csak ezek a kártyák amikkel teli lesz a hardverapró, szénné lesznek hajtva. Volt bányász 280X Toxic-hoz szerencsém. Nem kell többet olyan...
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@Puffin: Aki ésszel bányászik alul feszeli a kártyát a fogyasztás miatt s rendesen van hűtve stb. Én is így csinálnám. De igen, én se vennék olyat, mert hát kitudja... valószínűleg egyébként nem így használta az illető. Szerintem nincsenek többségben, aki ezekkel mókol, pedig nekik is megérné.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@carl18: Ha megfelelő karikat veszel ( s alul feszeled, ahogy szokták stb. ) szerintem simán visszahozza a villany árát.
0
0
0
0
no avatar
Lassan költséghatékonyabb lesz high end karit venni mint középkategóriásat lol.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@LordSzalko: Hát most majd nem ott tartunk. A GTX 1070-1080 árkülönbsége lassan lehet el fog tűnni.
0
0
0
0
davejam avatar
Elmennek ezek a jo édes k.... anyjukba. Kinézek egy jo kártyát és erre jönnek a bányások :'(
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@davejam: Akkor nincs más dolgod mint várni, majd ha újra lesznek kártyák a piacon akkor veszel. Na meg ha lesz értelmes áron!
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@davejam: Teljesen nem vágom, úgyhogy nem részletezem, de a lényeg, hogy bizonyos hiba miatt ősztől valószínűleg NV kártyák lesznek előnyben. ( vagy valami ilyesmi.. ) És ez azt jelentheti, hogy teli lesz RX karikkal a hardverapró pl.
Lesz kártya dögivel. Igaz, hogy hajtották őket és nem is biztos, hogy oda figyeltek a körülményekre, de.. 😃
Legalábbis valami hasonlót olvastam bányász fórumban PH-n. Aztán meglátjuk.
0
0
0
0
no avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Hát de most egy 2-3 év garanciás kártya 2-3 hónap max fél év használat után még nem lehet olyan rossz. De ha még is behalna ott a garancai cseréljék ki. Nem tudok miért sírnak ha garanciába fürdik 😃
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@carl18: Ahhoz viszont nem értek, hogy a garancia a bányászat miatti meghibásodásra/elhasználódásra is kiterjed-e. Ha valóban igen, akkor nincs akkora gond. 😀
0
0
0
0
Mordi avatar
@yugiohyugiohzebuyug: A bányászat ugyan olyan rendeltetésszerű használat.
Csak akkor jár garvesztéssel ha húzod az órajelet.
0
0
0
0
Puffin avatar
Egy bányász hozzáállása:
Bárkinek joga van bármennyi terméket megvennie. Lassan ott tartunk, hogy szerintetek a VGA olyan szükségleteket elégít ki, mint egy kiló kenyér. Nem az a hihetetlen, aki felvásárolja a kártyákat, hanem ti, akik ilyen hülyeségen elégedetlenkedtek. Mi lesz veletek, ha majd nem tudtok CS-ben kempelni? Szerintem az lenne az univerzum vége! Jó, hogy az öngyilkosságot nem fontolgatja, aki nem jut VGA-hoz. Bányászok és amíg a pénzem engedi, a létező összes nekem kellő VGA-t meg fogom venni. Majd rettentően kellemetlenül érzem magam, hogy valaki miattam nem tud otthon kockulni. Ja, mégsem...

Spoiler!
Sok ingyenélő... megveszi a kártyákat aztán termeli a pénzt. Erre kellene csak valami jó kis adó kis hazánkban... Crypto valuta adó. 😃 Írok is Viktornak! 😆
0
0
0
0
💬 16
enslaved avatar
@Puffin: Kiírjam eme "bányász" felhasználónevét?😆 Mondjuk azt azért hozzá kell tennem hogy amikor valaki megvesz mondjuk 50-60 kártyát akkor a pénzét még nem ebből szerezte. Ha én olyan felfogású lennék hogy akkor most gyerünk, vegyek meg egy halom kártyát és innentől dőljek hátra csak, akkor igazából senki nem szólhatna meg érte, mivel munkával szerzett pénzből lenne a vásárlás, ill. a bányászat sem illegális. Valahol azért érdekes ez a történet. Szerencsére én sem tartom semmire ezt az egészet, nem tartom munkának, pláne nem értékteremtőnek.
0
0
0
0
davejam avatar
@enslaved: Ezek komolyan nem tudok mit hozzá füzni. Igazad van.
0
0
0
0
Puffin avatar
@enslaved: Igaz, nem Etherum-ból hanem bitcoin-ból maradt rá...
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@Puffin: De nem, valahonnét a kezdőtőkét elő kell teremteni ehhez. 😀 A bányászat elkezdéséhez. Hiszen valóban nem olcsó. Szerintem ebben igaza lehet enslaved-nek.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Szánalmas a hozzá állás ahogy a bányászokhoz állnak az emberek. "Sok ingyen élő" Ingyen élő tudtommal az hogy nem csinál semmit nincs jövedelme és mások tartják el. Ha valaki saját eszéből tud pénzt csinálni és mondjuk bányászással kitermeli a saját havi szükségleteit vagy még többet is az miért baj? Mindegy hanyas szintű vagy itt, ez a saját szegénységi bizonyitványod hogy ennyire szüklátokörü vagy. Benne vagytok a mokus kerékbe mentek egyenesen a vak világba, mert az jobb hogy az emberek dolgozik és nem jut előre mert a fizetés amit kap 0. Nem egy ember ismerek havi 80-100e forintért halálra dolgozza magát. Ez egy ilyen világ, mindenki a saját életének kovácsa. Miért nem támadjátok a tözsdéseket is hogy mit képzelnek magukról hogy mernek ilyesmivel foglalkoznak. Küldjétek el öket is segédmunkásnak.
0
0
0
0
enslaved avatar
@carl18: Ne haragudj, de ha az ember dolgozik és képes a saját eszét kamatoztatni az nagyon is jut előre, hidd el nekem sokkal többet is keres mint egy bányász. Aki meg havi 80 ezret keres csak ott valami más gond van. Amikor azt írod mindenki a maga életének a kovácsa akkor érezned kellene a kettősséget abban amiket leírtál, mert ezek szerint aki 80 ezret keres az maga tehet róla elsősorban. Ez így is van, nem sírni kell folyton hanem tenni érte hogy jobb legyen. Valahol a bányász is próbálkozik, de erre nem lehet alapozni a jövőt.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Hát egy részt egyet értek valamilyen szinten maga tehet róla. Itt az alföldön ahol én élek nem csak magam az ember hibája hanem itt nincs lehetőség. Valaki itt egyetemi végzettséggel is 52e forintot keres közmunkán. Lehet hogy neked sikerült elhelyezkedned és jól megy a szekér, de néha nézz bele abba is milyen a helyzet magyarországon. Ebbe a témába bele lehet menni hogy minek csinált gyereket meg ilyenek, hát szokás minimálbérért kihajtani a fiatalokat. 😃 Én csak azt írom le amiket megtapasztaltam a környezetembe. A.K.A Abádszalók.
0
0
0
0
Puffin avatar
@carl18: Spoiler!
Jólvan menjél bányásszal te is csak... Nem keresek én sem olyan rosszul, de eszembe nem jutna hogy ilyen szarokkal próbáljak pénzt keresni. Ha akarnék meg tudnék venni pár VGA-t és nekiállhatnék, de nem látom a kimenetelét. Egy ideig biztos faxa, de inkább a házra meg stb-re költöm a lóvét...
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Hát én kipróbálom kicsibe ha jól megy kis bérkiegészítésnek jó volna 😀 Hát minden ember más, én nem dohányzom nem iszok egy próbát megér kicsibe kipróbálom. Az te hogy te így gondolod a saját véleményed. Attól a bányászás ugyan úgy menni fog, világ változik nem mindenbe a rosszat kell látni. Te is csak...? Mi akart ez lenni? Most engem is lenézel ? Nem írok inkább semmit csak potyára felhúznám magam... Én meg sportolni járok bleee. Nem is húzom az időt nyomok még 10 km-t bicóval 😃
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@carl18: Carl-al is egyet tudok érteni abban, hogy én sem értem a nagy mocskolódást. Mondjuk igen, az szomorú, hogy nem kapni a kártyákat a bányászat miatt és én is lehet ideg lennék, ha most szeretnék gépet újítani. De mégis.. ha egyszer működik a dolog és jövedelmező ( hozzáteszem nem betonbiztos dolog, lehet jövő héten már kevésbé lesz az, stb. , de jelenleg.. ), visszahozza a villanyszámla és a bele fektetett pénzt is, sőt, esetleg még pluszba is kijövök, akkor miért ne.
Legalábbis én így vagyok vele. Persze nem 50 kártyával és nem "főállásban", de ha majd lehetőségem nyílik rá lehet egyszer bepróbálkozok. Ha akkor is megfogja még érni valami. Amilyen számokat hallottam, egy próbát simán megér. Legalábbis nekem. 😀 Munka és/vagy tanulás mellett.

Ugyan akkor puffin ezen hsz-re írt válasza is megérthető. Van, akit teljesen hidegen hagy az egész. Eddig én sem foglalkoztam vele.
0
0
0
0
mojohnny avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Akkor megértheted, hogy én milyen idegben vagyok most. Full gépfelújítás előtt állok, mert végre sikerült annyi pénzt összegyűjteni, hogy belevágjak és élvezhessem azokat a játékokat, amikre már évek óta ácsingózok, erre tessék, készlethiány miatt nem kapható az a kártya, amit kinéztem. Van, ahol 3-4 hetet mondanak, máshol meg 3-4 hónapot, mire ismét kaphatóak lesznek újra a kártyák. F**K bitcoin!
0
0
0
0
no avatar
@mojohnny: Nem körülöted folyik a világ,rossz erre rájönni? 😃
0
0
0
0
mojohnny avatar
@carl18: Tényleg nem körülöttem FOROG a világ, ezzel képzeld tisztában vagyok. Viszont azt sem értem, hogy miért kell védeni ezt az egész "bányászkodunk-pénztkeresünk-dejónekünk" dolgot. Ha jól tudom ez egy illegális dolog, de persze nem fél senki, mert lekövethetetlen, de nehogy aztán mégis le lehessen követni. 😉 Vagy netalántán ne érje meg bitcoint bányászni, mert majd hirtelen az értéke a béka segge alatt lesz és ott maradnak az emberek a csomó túlhajtott videokártyájukkal, amik majd a kutyának sem kellenek. 😀 Egyébként meg nem én vagyok a kommentelők között az egyetlen, aki ki van akadva erre az egészre, de persze én vagyok az egoista, mert el mertem mondani a véleményem.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@mojohnny: Nem csak bitcoin létezik, van egy csomó más virtuális cucc. Ha az egyik nem éri meg, szerintem jön helyette más, ami felkúszik és megéri majd azt bányászni. Jelenleg ha jól tudom nem a bitcoin a legkifizetődőbb, illetve azt olvastam manapság azt csak célhardverrel éri meg bányászni.
Én viszont úgy tudom, hogy nem illegális. Az Nvidia például nem soká tervez kiadni kifejezetten bányász célra szánt kártyákat nem is olyan drágán. Na ha ezek kijönnek, lehet többen bepróbálkoznak vele és szintén eladják a jelenlegi erre használt játékos kártyáikat. Viszont azért azoknak is van hátránya, pl. nem tudja az illető eladni, csak bányászásra. Úgy viszont nehezebb. Nem fogják sokan venni szerintem, de majd meglátjuk. 😀 Valami hasonló egyébként nem lenne rossz, ami jól is működik és jól ki van dolgozva úgy, hogy jobban megérné azt venni mint a gamer kártyákat.. mert úgy ketté vállna a piac és nem vinnék el a kártyákat a játékosok elől pl.
0
0
0
0
no avatar
@mojohnny: Hát nem illegális. Jajj kezdj már el személyeskedni 32 évesen, most meg megsértödsz. 😃 én is leírtam a véleményem a megnyilvánulásodra. Tudtàl több évet várni, de pàr hónapot meg màr nem tudsz ? Víz a hülye mert a kacsa nem tud uszni? 😃 olyanokra mondjátok ingyenélő aki 10 kártyát is megvesz. Azt miböl vette segélyből? Vicc kategória amit itt írkálnak 😃
0
0
0
0
GalenDragonay avatar
@mojohnny: @mojohnny: Nem illegális, de az igaz hogy van benne kockázat. Egyébként szerintem így még jobban is jártál egy bizonyos szempontból, tekintve hogy pár hónap és itt a vega/volta, amik biztos hogy megérősebbek lesznek, mint a mostani kártyák (nagyobb teljesítmény - ugyanaz az árkategória, mint ahogy pl az 1070 is kb ugyanannyiba került megjelenéskor mint a 970, de vagy másfélszer annyit tud). 😆
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
De mi az a bitcoin? Olvastam még minden, de mit csinál a vga? Számol valamit amit pénze lehet váltani?
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
Nem értem honnan van a bányászoknak 2-3 vagy akár több kártyára is pénzük? mert nem 1 kártyával nyomatják... pl egy 90 ezres gtx 1060 vagy RX 580 ból 2-3... hogy a rákba? ennyire megéri ez a bányászásosdi, azt se tudom mi ez, füledismekkora...
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@bukta2: Nem mindenki ér minimálbérből, vagy folyamatosan fejleszti a riget. Alkoholistáknak miből van pénze mindig berugni? 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@bukta2: Én inkább azokat nem értem akik egyszeri piti kis haszon miatt eladják a saját kártyáikat és inkább nem játszanak hónapokig mert nem lehet majd kapni kártyát.
bukta2: Itt messze nem 2-3 kártyáról van szó, egyik ismerősöm most vett 30db!!!! 1070 - et😉 Én is ellenzem ezt a bányászós dolgot, mert semmi értékteremtő munkát nem látok benne (mondjuk munkát sem), de egy lottónyertes sem a kemény munka révén lesz milliárdos.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Hát épp ez az hogy lehet nagy a profit, de hát hatalmas a kockázat is. Lehet 2 hét múlva, lehet fél év múlva de ki durran az a lufi és akkor vissza a régi kerékvágásba. Hát a bányászás már tényleg a hétköznapi életbe is meglátszodik elég megnézni hogy rx kárytyákat 470-480-570-580 már nem is lehet kapni vagy ha igen dupla áron. És már a nvidia kártyákat kezdték felvásárolni, hát aki videókártyát akar venni annak nem pont ez a időszak a legjobb a vásárlásra. Szerintem ha a RX vega megjelenik azt is egyből elviszik a bányászok 😃
0
0
0
0
Floriian avatar
PONT GÉPVÁSÁRLÁS ELŐTT 1 HÉTTEl, GRATULÁLOK BÁNYÁSZOK. Mások megakarják valósítani a dreampcjüket, erre jöttök ti is elb.sszátok.. gratulálok nektek, öljétek meg magatokat.
0
0
0
0
💬 10
YourMomIsNotMale avatar
@Floriian: Van még ott, csak utána kell nézni.
0
0
0
0
Puffin avatar
@YourMomIsNotMale: Ja van... Vagy aranyárban vagy kitudja mikori szállítással...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
@Puffin: 470: 67ezer
570: 70ezer
480 4gb 75
480 8gb 81e
Ahonnan én tudok venni ott nem igen változott.
0
0
0
0
Puffin avatar
@YourMomIsNotMale: És ez hol van ha szabad tudni?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
@Puffin: compact2000.hu és árlista megtekinthető. Szülővárosomban 1 számtech bolt. Relatíve olcsón dolgozik az ürge, szinte nagykeráron. Nála kell érdeklődni.
0
0
0
0
davejam avatar
@YourMomIsNotMale: hol tudsz venni.? Elküldöd a linket?
0
0
0
0
Floriian avatar
@YourMomIsNotMale: Küldjél linket légyszíves 😃 , mert én hardverapron egy Strix RX580-at 170-ért láttam
0
0
0
0
no avatar
@Floriian: 16 évesen az élet nagy problémái 😃 bele ne haljá
0
0
0
0
Floriian avatar
@carl18: 😃 Csak ráknak van kedve még várni rá 😆
0
0
0
0
no avatar
@Floriian: GTX 1050TI van raktáron vedd azt! 😃
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Ez miatt nem tudok kártyát venni...
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@kenyerlangoss: Venni tudsz éppenséggel
0
0
0
0
ABSoN avatar
El tudná nekem ezt valaki magyarázni amúgy, hogy hogyan is működik ezeknek a kriptovalutáknak a "bányászata"? Utánaolvastam, de még mindig nem értem. :/ 😃
0
0
0
0
💬 1
YourMomIsNotMale avatar
@ABSoN: Veszel 1 gépet. SSD, egy minél kisebb fogyasztású CPU (én 1 magos celeront néztem, van ami 18w-ot eszik), 2-4 giga ram és 1 alaplap sok PCIe csatlakozóval. Ja és 1 erős táp is kell. Belerakod a minimum rx470es kártyád, felrakod a progit, beprogramozod, és menni fog a VGA-d 100%on kb minden percben. Ez a programozás attól függ, mit bányászol ,ezért nem írom le. (és azt sem, hogy hová kell belépni, poolokba stb)
Ekkor fog neked blokkokat hámozni a VGA-d, és minden kibányászott blokkért x mennyiségű coint kapsz. Ezt átváltod, és kész.
Tehát a gép a lényege, és az erősebb VGA. nvidia kártyákat elvileg nem érdemes használni, mert egy 1080 tud annyi erőt produkálni mint egy rx470.
Figyelni kell a fogyasztást is. Ez a lényege. Minél többen bányásznak, annál nehezebb a dolgod. Ezért sem szállnék én bele.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Én már áprilisban fel akartam szállni az ETH vonatra, de szerintem 1 fecske nem csinál nyarat ilyen téren. Tényleg alig vannak kártyák, de nem akarnám ezzel tölteni az időm. Kérdeztem olyan, aki márciustól kezdve csinálja, és azóta pénzben nem kap többet (napi 1.5 dollár tisztán), hiába kerül többe az ETH. 400%os az éves termelés 1 kártyán. Alsó hangon 300. Aztán eladod?
Várjatok. majd a kiégett, 1-2 éves RX-ek 20ezerért "nem javított" címszóval fognak menni hardveraprón. Rögtön teszek anyám gépébe is 2-t.
0
0
0
0
💬 2
hashimoto avatar
@YourMomIsNotMale: És az USB-s minerek? Nem nagy cuccok, de azok mehetnének éjjel nappal, mivel gondolom egy raspberry méretű cucc nem fog sokat fogyasztani. Csak, hát az adózás és egyebek befigyelnek.. 😃
0
0
0
0
Bali6543 avatar
@YourMomIsNotMale: Dik apa vettél volna ethereumot áprilisba most aranyeső lenne 😲
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció