A Valve szerint könnyű kiszűrni, kik manipulálják az értékeléseket

Szerző: xoki | 2018. June 16. | hír | 11 hozzászólás

A Valve kitiltja azokat a fejlesztőket, akik bármilyen módon manipulálni próbálják a játékok értékelését.

A Steam Business csapatát erősítő Tom Giardino Cliff Harris tweetjére válaszolt, aki szerint több sebből is véreznek az online értékelések. Giardino szerint könnyű észrevenni, ha manipulálják az értékeléseket a Steamen, még akkor is, ha a hamis véleményeket hosszú idő leforgása alatt teszik közzé.

Tehát a Valve minden játékot és partnert kitilt, akik bármiféle módon manipulálni próbálják az értékeléseket, amelyek igazából nincsenek is akkora hatással az eladásokra, mint azt sokan gondolják.

A fentiekre már volt példa is, ugyanis az Acram Digital és az Insel Games már hasonló okok miatt kitiltásra kerültek a platformról.

Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tivike avatar
Nos én szoktam olvasni az értékeléseket. Első sorban a hazaiakat. Viszont inkább a tecső-n nézek gameplay-t. Inkább meghatározó. Bár pont mostanában vettem meg Steam-en a Division-t. 10€-ért életem egyik legjobb vétele volt annyira bejön. Pedig anno a gameplay-k alapján úgy voltam vele, hogy kihagyom. Fordítva is van így egyébként. Ott volt május végén az agony. Nagyon vártam régóta. A videók lenyűgöztek. Erre?! Megvettem és olyan hulladék volt, hogy ment a refund 1 óra múlva. A vendégértékelések beszédesebbek voltak. Summázva mindezt. Tök mindegy az értékelés meg a gameplay. Megveszed, kipróbálod, azt vagy bejön vagy nem. Így állok ezzel jelenleg. 😀
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@tivike: Divisionnek is megvan a maga árnyoldala, csak az 2 óra alatt nem derül ki. Jó játék, első végigjátszás is kb. 40 óra, de az endgame már problémásabb. Igaz 10€-ért min. 40 óra nem rossz arány, de az endgame az egyszerű grind.

Az, hogy egy játék jó-e vagy sem, gyakran nem lehet értékelés, youtube gameplay, refund idő alatt kideríteni, hacsak a ki nem emelik külön, hogy a játék valamely része defektes (single, multi, endgame, újrázás).

Értékelést szoktam olvasni, és ha gond van a játékkal ott ki is térnek rá, pl a Haegemonia esetében, hogy a steames verzió w7 x64-en fagyogat. Ennek ellenére megvettem, és az első küldetés simán lement, mondom rendben, hurrá. Következő közepén jött a fagyás. Ennyi, ment a refund.

Gameplay: Deep Rock Galactic. Érdekes gameplay videók után bezsákoltam, első küldetés totál más élményt adott, mint a gameplay videókban mutattak. Egyedül estem neki, másfél óra küzdelem után elbuktam a küldetést, mert a kellő mennyiségű ércet még megközelítőleg sem találtam meg, a pókok meg csak özönlöttek, lőszer meg elfogyott. Ennyi, ment a refund.
0
0
0
0
szilver avatar
Hát nem tudom ki hogy van vele,én még egyszer sem olvastam el az értékeléseket vásárlás elött,és rosszat még nem vettem ami nem tetszett volna.Nekem a gameplay mindent elárult egy játékról és az alapján döntöttem el hogy kell vagy sem.
0
0
0
0
tivike avatar
Mégis hogy lehet manipulálni? El sem tudom képzelni.
0
0
0
0
💬 2
susguy avatar
@tivike: Nem egy nagy ördöngösség: a saját játékaikra írnak értékelést kamu fiókokkal, próbálnak lefizetni embereket hogy jó értékelést írjanak, törlik a negatív értékeléseket és fórum témákat, stb.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
susguy avatar
Igaz, már majdnem el is felejtettem ezt az esetet 😆 Ha jól emlékszem, az egyik alkalmazottat kirugással fenyegette, mert nem volt hajlandó elvégezni a parancsot, majd végül ő volt az aki le is leplezte.
Azért akadnak ilyen cégek egy jó pár. Jobban belegondolva, egy-két AAA cég is ugyanezt teszi, csak ők review oldalakat fizetnek le és könnyebb dolguk van ismert címeket eladni.
0
0
0
0
pcboy avatar
Miért állítják azt hogy : ,,amelyek igazából nincsenek is akkora hatással az eladásokra, mint azt sokan gondolják."
Ha nincs hatása az eladásra akkor minek törődnek a hamis értékelések megszüntetésével? Szóval nyilvánosan tagadják azt hogy a hamis értékelés befolyásolják az eladást csak hogy Nekünk játékosoknak ne legyünk igazunk, miközben egymás közt ezt a tényt elismerik.
Magamból kiindulva ha teljesen ismeretlen az a játék amit kinéztem akkor igen is a steam vélemények és legfőbbképpen a youtuben látott gameplay videók alapján szűröm le azt, hogy megvegyem e a játékot vagy sem, hogy ne érezzem azt hogy vakon esetleg megveszek olyasmit ami esetleg nem fog tetszeni. Nagyon is számít vásárlás előtt a vélemények olvasása, nyilván a gyerekes félmondatos bugy, fuj, boringot benyögések nem manipulálják a döntésemet, mert azok az emberek unott arcú elkényeztetett emberek.

Utóbbi időben a játékfejlesztők túl sok energiát töltenek azzal hogy lenyomják erőszakosan a torkunkon a vásárlást, miközben ha igényesen megcsinálnák a játékot úgy hogy az megfogja az embert vagy ne lenne optimalizálatlan a dolog azzal sokkal többet nyernének mint az állandó pénzhajhász hozzáállás.
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@pcboy: Nincs akkora hatással =/= nincs hatással.
Még ha tényleg azt is állítanák, hogy nincs rá hatással, akkor is elég egyértelmű hogy az ilyenek miért kell tiltani...
Mellesleg a fordítás sem teljesen pontos, a lényeg az hogy "a felhasználói értékelések nem olyan egysíkuan tükrözik az eladásokat vagy a játék láthatóságát, ahogyan azt a fejlesztők elképzelik".
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Akkor lassan már csak az indie fejlesztők maradnak
0
0
0
0
💬 1
Rocky12 avatar
@SuperPuma: 😃 ez jó
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció