A Steam natív PS4 kontroller támogatást kap

Szerző: xoki | 2016. October 13. | hír | 16 hozzászólás

A Valve a Steam Dev Days rendezvényen bejelentette, hogy a Steam DualShock 4 támogatást fog kapni.

A leleplezés a Steam Dev Days alatt történt meg Jeff Bellinghausen által, és úgy tűnik, a Valve más kontrollerek natív támogatását is tervezi, a PS4-é lesz az első. Egy frissítéssel a Steamen teljes személyre szabhatóság válik majd elérhetővé a Steam kontrollereken kívül más eszközökre is, kezdve a DualShock 4-gyel.

A PS4 kontroller Steam API-n keresztüli használata pont olyan, mint maga a Steam Controller. Nem csak egyszerűen egy szép és magas minőségű kontrollerről van szó, hanem ezen kívül rendelkezik érintőképernyővel és giroszkóppal.

Egyelőre nem tudni mely kontrollerek támogatását tervezi még a Valve, ráadásul azt sem árulták el, hogy a Dualshock 4 támogatása mikor válik majd elérhetővé.

Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xCube avatar
Nekem akkor adták a kezembe, amikor az Oculus -t próbáltam ki. Őszintén szólva én sem estem hanyatt tőle, a régebbi X360 -as kontrollernek lényegesen masszívabb hatása van. Hosszú távú tapasztalatom nincs vele de az első benyomás már messze volt a tökéletestől.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
A ps4 kontrollerehez kepest nekem alacsony minosegunek tunik, es egyaltalan nem mukodnek rajta siman a dolgok. Ismerosome fel ev utan mar akadozo joy-jal es nem olyan hatso gombokkal orvendeztetett, amelyeknek nem mindegy, hogyan nyomom oket, par hete ujat kellett vennie mert a bal hatuljan a folso gomb egyszeruen beesett... lehet, hogy pont hibasat fogott ki, de nem egy respose-ot lattam, hogy milyen gyorsan tonkremennek.
Ez veluk a bajom :/
0
0
0
0
Ajax avatar
Mert mi a baj az Xbox One kontrollerrel? Nekem tökéletesen működik, illetve a játékok is kivétel nélkül ezt támogatják.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Nem lenne rossz vegre egy normalis kontroller pcre. Vegre ki lehetne hasznalni egy csomo jatek giroszkopos funkcioit pcn is.
Es nem utolso sorban lenne vegre egy kontroller, ami rendesen mukodik, mert az ismerosomnel kiprobalt xbox one kontroller szerintem valami botranyosan sz@r...
0
0
0
0
Ajax avatar
Én Xbox One kontrollert vettem, már jó ideje azt használom. Nagyon jó, kényelemes is, bár DS3-ról nehéz volt át állni, mert előtte azt használtam, de az nem volt olyan jó, mert nem támogatták hivatalosan, és játékokba is Xbox kontroller logókat láttam, ami annyira amúgy nem zavart, csak rontotta az összképet. 😃 Na mind1, a lényeg, hogy az XO kontroller tényleg nagyon jó, hátul a fölső gombokat kellett nagyon szokni, hogy hogyan kell megnyomni, mert nem reagál mindenhol, de hamar hozzá lehet szokni. Illetve gyönyörűen néz ki a kontroller szerintem. 😀 Megérte.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Titan x Power: Én is 360 joyal játszom néhány játékot, de nem valami "minőségi" 😃
DS3-am van, szerintem jobb, a DS4 meg mégjobb lehet.
0
0
0
0
xCube avatar
@ Titan x Power: [LINK]
0
0
0
0
hashimoto avatar
Na, legalább lesz már valami normális kontroller is pc-re 😃
0
0
0
0
MoonW avatar
A visszatérés valóban nem pontos megfogalmazás, inkább az elmúlt 15 évben volt az a cél, hogy távolságot tartsanak, de már egyre több engedményt tesznek.

De nyit felé, mindkét nagy konzolgyártó. Nem sorolnám fel a legújabb dolgokat, mi is írtunk az egyikről.
Érdekli őket a PC-s piac, ezért a jelenlegi lépés (engedmény) a Valve felé. Hiába a nagy felhasználóbázis, azt meg is kell tudni őrizni. Főleg most, hogy a technológia elért egy falat, új dolgokkal kell előrukkolni.

Tudom, hogy a Win az MS-é, de eddig úgy tettek mintha nem egy cég lenne. Két külön brandjük van azonos vásárló csoportra a nagyobb profit érdekében. Az utóbbi években az MS is félretette a PC-s piacot gyenge próbálkozás volt az MS store is, aztán beadta a derekát és összefűzi az Xbox és Windows rendszerét, csak annak érdekében, hogy tartani tudja a pozícióját a Sonyval szemben.

Az hasonló architektúra és az alacsony szintű API-k is a crossplatform felé terelhetik a gyártókat.
0
0
0
0
Ajax avatar
MoonW: Az MS azért nyit a PC felé, mert övéké a Windows rendszer is, persze, hogy abból is pénzt akarnak látni. A Sony viszont semmilyen téren nem tér vissza a PC-re, ezt nem tudom miből szűrted le. Vagyis nem is az, hogy nem tér vissza, hanem nem nyit felé. Mert eleve sose érdekelte őket a PC, ami elég érthető, mivel a PS rajongói bázisa hatalmas, és semmi szükségük a PC-s közösségre. Ezzel meg most max azt akarják elérni, hogy PC-re is inkább az ő kontrollerüket használjuk, ne a Microfosét... De játékok terén a Sony nem fog változtatni, ezt hidd el.
0
0
0
0
xCube avatar
Megszokás kérdése. A DS3 és X360 esetében egyértelműen az X360 -asra szavazok (bár megszoktam a DS3 -at is), a DS4 viszont már sokkal kényelmesebb és precizebb, mint az elődje.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Szerintem az Xbox One kontroller sokkal kényelmesebb.
0
0
0
0
MoonW avatar
A végén még lehet, hogy nem csak az unokáink fogják megtapasztalni a mindennapi Cross-Platformot? A Sony és az MS is kezd visszatérni a PC felé, pedig tudjuk milyen szar is a PC, csak warezolnak és maguknak építgetik a gépet, nem menüből indítják a játékot, hanem dupla kattintással... pff.
A Valvenek is felkopik az álla... azért kényszerül ilyen lépésekre.

😆
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Na akkor szerintem ilyet veszek magamnak nem XBOX kontrollert. 😃 Mindig is PS párti voltam.
0
0
0
0
xCube avatar
Ez elég jó hír, bár gondolható volt azok után hogy a Sony bejelentette a DS4 PC kompatibilitását és a hozzá tartozó USB sticket.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció