A Microsoft új megoldáson dolgozik a zsarolóprogramok ellen

Szerző: xoki | 2017. July 02. | hír | 5 hozzászólás

A Microsoft egy új biztonsági funkciót próbál kikísérletezni a zsarolóprogramok ellen, amely hamarosan elérhetővé válik a legújabb Windows 10 tesztverzióban. A „Controlled Folders” nevezetű funkció bevezetésével szeretnék megakadályozni, vagy legalábbis lecsökkenteni a zsarolóprogramok terjedését.

A Controlled Folders figyelemmel kíséri majd a felhasználó által meghatározott mappákat és blokkol minden gyanús tevékenységet. Hamarosan a tesztelők is hozzáférést kapnak az új funkcióhoz, amely az év végén érkező Fall Creators Update részét képezi.

A Microsoft a Windows Defender részeként alkotta meg az új funkciót, ahol annak beállításait is találjuk majd. A kiválasztott mappákban csak azok a programok végezhetnek változtatást, amelyek nem kerültek feketelistára. Ha a Defender nem tarja biztonságosnak a programot, figyelmeztetni fogja a felhasználót, aki aztán eldöntheti, hogy engedélyezi-e azt avagy sem.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
faragoka avatar
rakd újra gépet úgy hogy mentsd le az adatokat én úgy csináltam
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Inkább a Store-t kéne rendbe rakni.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@djsiegfried: A Store ugyanolyan használhatatlan vacak, mint a GfWL anno. Senki nem akarja használni, nem is igazán lehet mire (az UWP-s alkalmazások nagy része kacat), ráadásul használhatatlan is (rossz a felülete, rejtélyes módon nem működnek funkciók egyeseknek, stb.).
0
0
0
0
no avatar
Gondolom ez már a kiszivárgott adatokból kiderült a hackerek számára 😊
0
0
0
0
💬 1
Zoli869 avatar
@LordSzalko: Meg ki tudja még mi jutott ki. 😆😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció