A Microsoft szerint a Windows 7 hamarosan teljesen elavul

Szerző: xoki | 2017. January 17. | hír | 46 hozzászólás

A Windows 7 mainstream támogatása 2015 januárjában ért véget, de további 5 évig még biztonsági javításokat ígért a Microsoft, amely egész pontosan 2020. január 14-én ér véget. Ez sok esetben nem elég, még akkor sem, ha a biztonságról van szó.

A cégeknek és különböző szervezeteknek elengedhetetlen a megfelelő időben történő váltás, mivel hatalmas veszélynek tehetik ki az adataikat. Például az utóbbi időben több támadás is érte a német vállalatokat, amelyeket a Windows 10 biztonsági funkció megakadályozhatott volna.

Az új megjelenő hardverek teljes támogatásához pedig mindenképpen a Windows 10 lesz ajánlott. Ilyenek a legújabb Intel CPU-k, de a hamarosan megjelenő Ryzen is.

Hozzászólások: 44
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
reszler112233 avatar
NSD4rKn3SS
Totálisan egyet értek. Nekem anno muszáj volt 7-re váltani XP-ről mert már 4 GB memóriával vettem az előd gépem, és azt csak 64 bites rendszer kezeli. Így lett a 7.(Boltban vételkor persze ezt nem mondta az eladó, hogy te barom ne vegyél eredeti 32 bites XP-t mert a 4 GB memóriát nem fogja lekezelni.)
A mostani gépemre először 7-et raktam, de azzal lassabb volt mint a 10-el. Kb. 3 napig volt 7 ezen a gépen.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Szerintem pont úgy váltja a 10 a 7-et ahogy a 7 az XP-t.
Legalábbis ha az emlékezetem nem csal az ismerőseim ugyan úgy voltak azzal a váltással mint ezzel.
"Minek ez? Jó a régi, már megszoktam..."
"Minden máshol van benne mint eddig, nem tetszik."
"Ocsmány ez, ocsmány az."
"Lassabban megy a gépem vele, meg kifagy/megfagy."
0
0
0
0
no avatar
DX 12 miatt úgy is mindenki váltani fog aki ki akarja használni az újabb VGA-kat. Marketing.
0
0
0
0
Heizi avatar
Kár. Pedig imádom. Ez volt a normális Windows...
0
0
0
0
pinkyke avatar
én sok ideig használtam a windows7-tet nekem nagyon be jött szerintem még a windows10-nél is jobb volt abból a szempontból h úgy állítottad be ahogy akartad ezzel szemben a windows10-et nem igazán lehet mert minden szarért ugat nem azt mondom h szar a windows10 mert nekem is az van de,tele van olyan programokkal amit nem is használok és csak a töredékét lehet kikapcsolni és ez 1 kicsit zavaró volt.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Sokak ellenére nálam a gépemen és a laptopomon is Win 10 van és gond nélkül megy. Laptoppal a Win 10 megjelenése után volt kis gondom mikor átfrissítettem, de az azért volt mert még nem volt 10-es driver hozzá. Amint az meglett azóta gond nélkül megy.(Igaz beiktattam a driver frissítéssel egy BIOS frissítést is.)
0
0
0
0
winrar avatar
Majd ha megcsinálják normálisra a Windows 10-et, akkor váltok rá, addig marad a 7. XP a kedvencem, de a Win7 a legstabilabb Windows szerintem. Mellesleg gyors és szép is.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
Nekem i5os gepemen van win10, ott a 7 hasznalhatatlan, azon nincs is semmi baj, mibel hd5770em van nem is tud drivert frissiteni. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
FX-nek kifejezetten hasznos is a W10. Viszont egy Core 2-vel nem éreztem semmiféle gyorsulást. Pont ugyanúgy ment a gép, mint a hetessel.
0
0
0
0
csuz-li avatar
InfernoDante: Hát én win7-ről frissítettem a család mindhárom gépét és még egy csomó ismerősét 10-re. Ebből kettőt kellett újraraknom később, de nem a win 10 miatt, hanem felhasználó "okossága" miatt ("tisztítóprogram", vírus, ami még a visszaállítási partíciót is törölte). Az enyém is még az eredetileg frissített verzió. Sosem csináltam rajta tiszta telepítést és még sincs semmi gond, sőt gyorsabb a gép jóval, mint 7 alatt volt. A családban is csak az egyik gépet raktam egyszer újra tiszta telepítéssel (Ékezetes volt a felhasználónév elsőre...). Még csak kulcsot sem kért, mert az alaplapba szépen le lett tárolva a kulcs és automatikusan aktiválta magát a win.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
InfernoDante
Pedig csak úgy aktiválja magát, HA a microsoftos fiókodhoz van rendelve termékkulcs, vagy ha az alaplapod bios-a/uefi-je tartalmaz kulcsot.
A Win10-nél a fiókos verzióval méginkább leegyszerűsítette a Microsoft az aktiválást.

Persze mindegyik megoldásnak van kritériuma, például csak azt a típusú Win10-et tudja beaktiválni amihez tartozik a kulcs, azaz ha Pro x64-et akarsz telepíteni egy Home kulcsal rendelkező alaplappal/fiókkal legyen az 32 vagy 64 bites, nem fogja tudni aktiválni. De ez egyértelmű szerintem.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
Megis mit lehet azon el***? Formazol, telepitesz, kesz. Ezen nincs mit el***. Kulonben is ha azt mondod hogy nem kell kodot beirni mi alapjan aktivalna? Csak ugy? Jo is lenne.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
InfernoDante: akkor meg valamit elb*sztál, nekem és sok-sok más ember gépén frankón működött a frissítés, és a tiszta telepítés után sem volt gond. Mondom én, aki azóta már 4x húzta újra.

bszilvagyi: ezt megoszthattad volna velünk😆 (vagy lehet, hogy megtetted, de én nem láttam😃😉
0
0
0
0
hashimoto avatar
H-ECTOR: Én az aktiválást úgy oldottam meg, hogy ms fiókhoz kötöttem a kulcsot, és alaplap csere után sem balhézott 😃
0
0
0
0
Csicso avatar
Jajjj, a vista megjelenésével elavult az xp a win 7 megjelenésével elavult a vista, a win 8 megjelenésével elavult a win 7 .... folytassam??

Ettől függetlenül HA a hardvereid és a szoftvereid bírják akkor érdemes mindig a legújabb oprendszert használni én ezt teszem. Meg vagyok elégedve a win 10-el, de van egy régi - 2007 nyári modell - notebookom amin win 7 fut mert egy fontos programomat nem tudom kiváltani úgyhogy az a gép win 7-el fog kimúlni.
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Én még mindig win7-et használok,akkor elavulok hamarosan. 😀
0
0
0
0
InfernoDante avatar
H-ECTOR: Az meg szimplan hulyeseg. Kiprobaltam, semmi nem tortent csak megjelent jobb oldalt hogy aktivaljam, addig nem is tunt el onnan.
Es igy van, kb mindegy milyen oprendszer van ha valamit akarnak megszerzik. De hat a cikk nevebol is lehetett tudni hogy csak marketing.
0
0
0
0
Windu mester avatar
Akkor inkább már linux + wine
Na meg sántakígyónak is igaza van, ha valamit nagyon fel akarnak törni, azt úgy sem adják fel. Egy rendszer biztonságáért 90%-ban a felhasználó felel, ha mindent jól csinál, a win2000 is biztonságos, ha meg össze-vissza töltöget mindent, akkor a win10 sem menti meg.

Ez inkább csak ilyen marketing duma, mivel már nincs ingyen a win10.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
InfernoDante: nem is kell, hogy elfogadja a win7 kódját. Azt a mezőt üresen kell hagyni, és aktiválja magát a rendszer
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ha olyan dolog van a gépeden akkor azt el is fogják lopni ha elakarják függetlenül attól,hogy milyen oprendszered van.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
Igen, be lehet allitani az aktov idoszakot de nyilvan akkor van bekapcsolva a gepem ha hasznalom is, ha nem hasznalom akkor kikapcsolom, es akkor is tudna frissiteni (mivel letolti magatol kikapxsolasnal fel szokta telepiteni meg mielott leall) ergo semmi ertelme.
Ezt az ingyenes frissitest meg hagyjuk mar... Teljesen normalisan mukodo win7rol frissitettem 3 gepet es mindegyiken lassu volt tisztan kellett felrakni utana egyiken se fogadta el a 7 kodjat. En meg nem fogom hivogatni emiatt a Microsoftot, akarhanyszor ujratelepitem a gepet.
Autofrissitest meg hiaba irja 10bol 9 ember hogy neki nem frissit attol annak az 1nek igen, hiaba van megfeleloen beallitva. Gephaz is ha par percig a talcan van lefagy es nem jon vissza, eleg idiota hibai vannak, de mindegy, akinek egyik sincs jelen az hasznalja nyugodtan. 😀 Majd ha egyszer normalisan fog mukodni en is hasznalni fogom.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Basszus még a jó öreg CS 1.6 is megy gond nélkül 😃
barátnőm öccse win 10 gépen tolja néha.
0
0
0
0
FoLey avatar
HakuDragon Miért kérdezed? Nálam még simán ment. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Aki úgy ráér, az próbálja mán' ki, hogy megy-e Win10-el a CoD2
0
0
0
0
reszler112233 avatar
pinkyke:
Melyik játék nem megy 10 alatt? Ami 7 alatt megy annak menni kell 10 alatt is csak lehet hogy kompatibilitást kell átállítani vagy rendszergazdaként indítani. Vagy esetleg a kettőt egyszerre.Nekem 10 alatt még a S.W.I.N.E. játék is megy gond nélkül pedig az nem egy mai darab, sőt még a Roller Coaster Tycoon első része is.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Lehetetlen nincs, mindenre van megoldás. De mindegy is, nem akarom még jobban szét-offolni a komment szekciót. 😃
0
0
0
0
pinkyke avatar
hát igazából jobban szerettem a windows 7-tet csak h mivel a skylake proci nem szereti a win7-tet így muszály voltam win10-et rakni nem mintha gondom lenne a win10-el csak én jobban szerettem a 7-tet mert azt ugy álíthattam be ahogy nekem tetszik vagy is azt kapcsoltam ki amit csak akartam a win10-be meg nem lehet szinte semmit se kikapcsolni mert mindenbe bele köt
viszont azt aláíróm h a 10 az jobban kezeli a ramokat meg a vidiket is csak az a gáz h van pár játék ami csak win7-alatt fut win10-en nem és azért folyton átrakni h win7-be fusson a játék az elég gáz
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Pryszkinz
Utána olvastam, driver probléma, és az ASUS a hunyó 😃
[LINK]

Ez a legfrisebb egyenesen az ASUS oldaláról, legtöbb embernek megoldotta a problémáját.
0
0
0
0
Barci79 avatar
nincs semmi baj a win 10-el tökéletesen használható ráadásul ingyen vágták oda mindenkihez. Itthon 4 gépből 3 gépen ez fut hiba nélkül a 4. gépen(laptop) is csak egy ősrégi kínai program (led fal beállításához) miatt van win 7.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nekem sincs semmi gondom a win10-el. Sőt annyi sincs, mint a 7-el volt, ha már itt tartunk. Ráadásul kifejezetten jót tett a processzorom teljesítményének a váltás.
A frissítésekkel nincs gond. Nekem Home verzió van, ami a legkevésbé rugalmas ebből a szempontból, de még sosem volt vele problémám. Az aktív időszakon kívül indul újra, ha épp nem használom a gépet, ahogy azt reszler is írta. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy feldobja, hogy frissítéshez újra kell indítani. Ha kedvem van és épp úgy alakul, akkor újraindítom, ha nincs kedvem, akkor a kikapcsolásnál a "kikapcsolás és frissítés"-t választom este. Még soha nem fordult elő, hogy nekem akár csak egy kicsike kis kellemetlenségem adódott volna ebből.

Hardcore:
Ad egy: nem kell új gép a win10-hez, felmegy az a régire is. (arról nem is beszélve, hogy a Microsoftnak pénzügyileg semmi haszna nincs az új gépből, tehát indokolatlan a "$"-jel használatod)
Ad kettő: Mindenkihez hozzávágták ingyen a win 10-et, szóval megint csak nem értem, hogy miért a sok $ jel.
Ad három: nem kötelező 10-re váltani, elmegy akármeddig a 7 is, csak senki nem garantálja, hogy ha új hardvert teszela gépbe, akkor az le tudja majd kezelni, illetve, hogy azon az újabb játékok elindulnak (utóbbi biztos, hogy nem, mert mindenkinek egyszerűbb modern dolgokat használni a régiek helyett).
XP-t használni nem életveszélyes, sőt például a botnetek kezelői kifejezetten ajánlják, nekik ugyanis sok a hasznuk belőle. Itt indokolt a következő: $$$$$$$
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Pryszkinz
Megoldás:

Start menübe beírod hogy rendszer, majd megnyitod
Bal oldalt "Speciális rendszerbeállítások"-ra kattintasz
Felugró ablakban "Hardver" fülre kattintasz
Azon belül "Eszköz telepítési beállításai"
Rámész a "Nem"-re és mentés

Csatlakozok sunny474 válaszához, mióta kijöttek az első RC verziók azóta használom a Windows 10-et, soha semmi gondom nem volt vele amit ne tudtam volna megoldani 5 perc alatt. Viszont ami miatt megszerettem az az hogy build-ről build-re látszik a javulás minden egyes frissítéssel, és hogy a Microsoft végre hallgat a felhasználói véleményekre, tapasztalatokra. Olyannyira megszeretttem hogy amikor bedöglött a telefonom áttértem Androidról, és vettem egy Lumia 550-et. Nem bántam meg.
0
0
0
0
sunny474 avatar
Miután kiadták a 10-et nekem azóta nem volt problémám vele egy gépen se. Se driverekkel, se semmivel. Telepítés után letiltom ami zavar 2 perc alatt és annyi. A win 8. start menüjével pl. nem voltam kibékülve. A 10-esnél nem zavar semmi vizuálisan. Az tény, hogy az MS túl agresszívan erőlteti a váltást, de a folyamatos fikázást se értem, legyen az driver,op. rendszer. Ezer +1 komment van minden software alatt, hogy ez nem jó, az nem jó. Én ha 1-2 évente egyszer futok bele olyan hibába amit 2perc guglizással nem lehet megoldani, hanem ténylegesen vmi nem klappol, pedig 1 linuxos gép kivételével az összesen 10es fut nálunk.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
InfernoDante
Nekem semmiféle drivert nem frissít a pro verzió.Csak magát az oprendszert. Újraindulni meg újraindul, ha telepít egy frissítést, de azt aktív időszakon kívül, amit meg te beállíthatsz neki mikor legyen. Én belőttem 22-23 órára. Én ekkor már sokszor kikapcsolom a gépet, ha mégse mint most is akkor netezek. Ilyenkor ugyebár nem az aktív időszakot nézi mert folyamatosan kattintgatok, vagy gépelek.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
Ha nem frissitene magatol a win10 vga drivert annak ellenere hogy ki van kapcsokva az auto frissites, akkor nalam maradt volna, de mivel frissit amd meg meg mindig nem tud drivert irni, igy marad a 7. Hiaba okvasom hogy mar belehuztak es jo driverek jonnekmki, rohadtul nem. Gephazban is hiaba van alapertelmezett alkalmazas beallitas ha nem dobja fel az alkalmazast ott, ez az automatikus win frissites is ***sag, hiaba van Pro verziom amirol azt irtak nem indul unra magatol ha frissit, dehogynem... Eleg idegeisto hibai vannak (meg?), szoval hiaba nem lesz biztonsagos, marad.
0
0
0
0
blastwave avatar
Ha végre jók volnának driver támogatások WIN10-re, akkor frissíteném a gépet. De erre még van 3 év, talán az alatt a gyártók már feltalálják magukat.
0
0
0
0
zsivko avatar
Komolyan, kinek kell a windows aki nem játszik?! Múltkor leültettem az asszonyt a Linux Mint 18.1 elé és 2 perc alatt feltalálta magát.
Fater is tök jól elvan a linux-al.
0
0
0
0
no avatar
balazs0117: Win10-nél nagyjából ugyanúgy használhatod, ha szánsz 2-3 percet a start menü és az asztal beállítására.
0
0
0
0
Alex500 avatar
XP ről pont azért váltottam annak idején nem kezelte a 775 ön a sata aljzatot csak telepítés közben floppyzni 2 jára megúntam. Örülök hogy ki hagytam a Vistát
0
0
0
0
santakigyo avatar
Anno az xp korában mennyien tiltakoztam,hogy átváltsanak win 7 😃 Emlékszem az akkori felháborodásokra 😃
Most ugyan ez megy a win 10 esetében is.Majd hozzászoknak,hogy ez van.
Annyi,hogy most kicsit "erősebben" kampányoltak a win 10 mellett.Gondolom tudták,hogy évek kérdése mire mindenki rászánja magát és hát valahogy sürgetni kellett a népet.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Amúgy én meg XP-t használok most 😊 Vicc nélkül. (A rossz 8600al csak az megy normál módban)
Azok a szerverek Win10-el is meg lettek volna támadva ugyanúgy.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Hű, hát megértem még azt is ha véletlenül vki Win XP-t használ de hogy Vista-t! 😊 😲 😂

Ha meg már vki váltott XP-ről annó, akkor tehát min. Win7-re, attól meg nem sokban különbözik a Win8 + a Win10 sem, mármint a felhasználói felület terén. Win8-ra Win7-ről otthoni használatra tényleg nem volt égető szüksége sokaknak váltani de mondjuk mivel a Win10-re váltás ingyenes volt, nem sok értelme volt kihagyni a Win7 után. Vista után meg pláne nem.
0
0
0
0
ppista avatar
Kár,hogy elavul mert már teljesen megszoktam,már ezer éve ezt használom. Kénytelen leszek a gépemre WINDOWS 10-t tenni.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Nagydolog én most is Vista-t használok annak már a kiterjesztett támogatás is lejár áprilisban, lehet ideje lesz váltani 😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció