A Microsoft felvásárolná az EA-t, a Valve-et és a PUBG-t?

Szerző: xoki | 2018. January 30. | hír | 27 hozzászólás

Mielőtt belemennénk a részletekbe, fontos leszögezni, hogy pletyka szintű információról van szó, de azért nem akármilyenről. Lehetséges, hogy a Microsoft felvásárolná az EA-t, a PUBG-t és a Valve-et, amelyre azért nagyon kevés esély van.

A pletyka a Polygon oldalán bukkant fel először, ahol az Xbox One kevés exkluzív címeit tárgyalták. A Polygon egy „megbízható” forrást említett meg, amely állítólag közel áll a Microsofthoz. Összesen 130 milliárd áll a Microsoft rendelkezésére és például az EA piaci értéke 35 milliárd körül forog.

Elég nagy nevekkel dobálóznak, ezért nagyon nehéz bármit is elhinni ebből. A Valve felvásárlására pedig tényleg nagyon kevés esély van, míg az EA vagy a PUBG valószínűbbnek tűnhet. A PUBG remekül fogy a Microsoft konzolján, a cég és az EA pedig mindig is közeli kapcsolatban voltak. Az eddigiek alapján az EA tűnik a leglogikusabbnak, és ebben az esetben a Microsoftnak 36 milliárdot kéne kicsengetnie, ha tényleg a felvásárlás mellett döntene.

Persze akarni mindent lehet, de az nem jelenti azt, hogy úgy is történik majd minden. Másik szemszögből nézve pedig akár azt is mondhatnánk, hogy mindennek megvan az ára, csak legyen aki kifizesse azt. Az, hogy lesz-e bármi a fentiekből, még a jövő zenéje.

Hozzászólások: 26
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Gabe Newell a Valve alapítója és tulaja azt mondta, előbbb gyújtja fel a céget, minth bárkinek is eladja, Steam biztonságba van 😆
0
0
0
0
💬 4
csuz-li avatar
@pinky001: Azért, ha betámasztanának téged azzal, hogy kapsz mondjuk 32000 milliárd forintot (ennyije van a Microsoftanak készpénzben), te nem mondanád azt, hogy felülvizsgálod a régebbi kijelentésedet? Ez a Magyar állam költségvetésének majdnem a duplája, több, mint amit mi itt mindannyian együtt megtermelünk egy év alatt, hogy mást ne mondjak. Ennyiért bárki hajlandó s***et csinálni a szájából...
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Hiszed vagy sem, vannak emberek, akiknek vannak elveik és gerincük. Szerintem Gabe Newell dédunokáinak sem kéne már dolgozni. És ha már most több pénze van, mint amit élete végéig el tudna költeni, akkor megengedheti magának, hogy legyenek elvei 😆😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@pinky001: Nem hogy inkább kijönne végre a Half Life 3 😊
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: so true 😆😆😆😆😆😆
0
0
0
0
Shadow9 avatar
Egy világ fog bennem összeomlani, ha a Valve MS tulajdon lesz, de nem tudok tenni ellene semmit, ha erre megy a sors kereke...
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@Shadow9: Annyi előnye lenne, hogy a Forza megjelenne steamen is 😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát ebből a háromból kettőnek lenne igazán értelme. A PUBG jól pörög, de az csak egy divathullám, mint a Minecraft. Egyszeri kiadás és bizonytalan bevétel, aminek a részvényesek nem nagyon örülnek. Márpedig a részvényesek a hatalmas készpénzállománynak sem örülnek, mert az csak áll, de nem termel hasznot, tehát nagy a nyomás a vezetőségen, hogy kezdjenek valami hasznosat azzal a 130 milliárd dollárral, amin ül a cég. Hogy érthető legyen, mennyi pénzről van szó: ha a Microsoft kifizeti Magyarország teljes államadósságát, akkor még marad 25 milliárd dollár kávéra, meg csokira...
A PUBG csak alibizés lenne a fentiek miatt, amit még egyszer nem biztos, hogy benyelnek a részvényesek.
AZ EA már jó vásár, hiszen az egy sikeres cég és brend, ami hosszútávon is jövedelmet hozhat. Amúgy is kéne valami, ami Microsf exkluzívokat gyárt, mivel ebben le van maradva a cég a Sony mögött, holott a Microsoft jelenleg három divízióból él igazán az Azure-ből, az Office 360-ból és az XBOX-ból.
Persze a Valve lenne a legideálisabb nekik, csak az jóval drágább, bár a 130 milliárd elég sok mozgásteret ad, viszont stabil, hosszútávú biztos bevételeket termel, mivel jelenleg gyakorlatilag egyeduralkodó a digitális játékterjesztésben.
0
0
0
0
no avatar
Nem igazán tudom elhinni ezt a Valve dolgot. Az EA-t igen, az hanyatlik, minőségben meg pláne.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Valve-t ne akarják de az EA-t vihetik nyugodtan 😃
0
0
0
0
💬 2
TRACERHD avatar
@YoRHa 2B: Így igaz pénzéhes köcsögök.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@YoRHa 2B: Így igaz pénzéhes köcsögök.
0
0
0
0
kimi100 avatar
Én nem bánnám, ha az EA megszűnne kíváncsi lennék a bolondos Micro mit kezdene a cuccal. A valve meg kizárt, hogy az övék legyen.
0
0
0
0
rolex94 avatar
hogy ott b*n*a mg a *q*r*v anyukáját Billy G
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@rolex94: Köszönjük a különösen igényes és intelligens hozzászólást. Kár, hogy ezekről már ezer éve nem Bill Gates dönt.
0
0
0
0
no avatar
A Microsoft átmegy Disney-be?
0
0
0
0
💬 1
djsiegfried avatar
@norbi18: ''ugye nem mész át Turbóba''
0
0
0
0
no avatar
Valve, EA kizárt, még a jövőben is, ha csak csőd szélére nem jut valamelyik. PUBG-t szerintem még megtudják venni.
0
0
0
0
Der Fuhrer avatar
A Valve-ot erősen kétlem, hogy megveszik...
Na meg az EA. Ha nekik ilyenekre is telik...
PUBG? Vegyék nyugodtan.
0
0
0
0
💬 1
KalmarErik avatar
@Der Fuhrer: Én is mondom, hogy ha tényleg igaz lenne a hír, akkor az EA és Valve kiesik, és talán a PUBG, bár akkor Halo szindróma fog történni.
0
0
0
0
Thorin Oakenshield avatar
Gyönyörű! A Microsoft mindent fel akar vásárolni? Ha megveszik, akkor a Steam az övék lesz, és fene tudja, mit fognak állítani rajta! Már csak az Ubisoftra kell rátennie a kezét, és máris a világ legnagyobb cége lesz....
0
0
0
0
💬 3
hekli96 avatar
@Thorin Oakenshield: Már most is az 😉
0
0
0
0
hekli96 avatar
@Thorin Oakenshield: Ja és mindig is ez volt náluk a módi, ha valamiben lemaradtak vagy későn szálltak volna be, akkor felvásároltak egy céget ami rendelkezett a kellő tudással vagy technológiával. Pl.: Nokia, informatikai berkekben pedig a Hyper-V (ennek már nem emlékszem az eredeti nevére) de ott a Hotmail, Skype stb.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Thorin Oakenshield: Az Ubisoftot a kínaiak akarják megvenni
0
0
0
0
KalmarErik avatar
Maradt még annyi pénzük legalább? 😃 Bár asszem hoax a hír (mondjuk eléggé nyilvánvaló).
0
0
0
0
💬 1
Thorin Oakenshield avatar
@KalmarErik: Ez igaz! Tényleg szórja a pénzt. A Mojang után még ezeket is meg akarják venni
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció