A Disney és a Lucasfilm is reagált a Star Wars Battlefront 2 mikrotranzakcióira

Szerző: xoki | 2017. November 21. | hír | 14 hozzászólás

Nagyon úgy tűnik, hogy még mindig nincs vége a Star Wars Battlefront 2 körüli hercehurcának, ugyanis magasabb pozícióban lévő személyek sem hagyták szó nélkül a játék körüli bonyodalmakat.

A Battlefront 2 mikrotranzakcióit megjelenés előtt pár órával távolították el, miután az EA rengeteg negatív véleménnyel találta szembe magát. Ezt a döntést valószínűleg nagyban befolyásolta a Disney vezetője, James Pitaro is. A Lucasfilm szintén kifejtette álláspontját és kiderült, hogy az EA döntését támogatják, vagyis a mikrotranzakciók ideiglenes eltávolítása mellett állnak.

Ez az egész bonyodalom természetesen az eladásokra is hatással volt. A mikrotranzakciók visszatérnek majd a későbbiekben, de azt nem tudni, hogy milyen változásokra számíthatunk. Viszont annyi biztos, hogy nehéz lesz a felbőszült rajongók igényeire szabni azokat.

Star Wars Battlefront 2 (2017)
Star Wars Battlefront 2 (2017)
Star Wars Battlefront 2 (2017)
Megjelenés: 2017. November 17. (PC)
Műfaj: Akció, FPS, TPS
Fejlesztő: DICE
Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
KalmarErik avatar
Csak én unom már ezt a hisztit a Battlefront 2 körül? 😃
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@KalmarErik: Nem kötelező foglalkozni vele.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 6
enslaved avatar
Már írtam az Assassins esetében is, semmi baj nincs azzal ha egy single játék esetén beleteszik a mikrotranzakciókat egy játékba. Nekem pl. kevés az időm, a kínlódást sem szeretem, így több mint 50 ezret fizettem végül ezért a csodás játékért, és ebben még nincs benne a Season Pass, azért még leszurkolok 40 jurót. Online játékok esetén probléma ez igazából, mert ott az lesz a jobb aki többet fizet, lényegében az egészséges versenyszellem lesz oda, nem az nyer majd aki esetleg a legjobb lehetne (bár az élet már csak ilyen, pénzzel mindent megvehetsz az egészségen kívül). Szóval single esetén nem probléma, online módban azonban nem lenne szabad mert akkor értelmét vesztené, mondom ezt úgy hogy nem érdekel az online.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@enslaved: Szóval szerinted szívességet tettek neked azzal, hogy az AC-be fizethettél többet azért, hogy haladni tudjál egy 1játékos, azaz sztori mód játékban? OK... 😊 😂
0
0
0
0
santakigyo avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Ő döntése,vagy azt HISZI.És itt a lényeg.Elhitetik vele,hogy ő szabad döntése az,hogy ha haladni akar akkor fizet ha nem akkor nem.Közbe meg olyan dolgok elé állítsák,hogy úgy is fizetni fog az aki hajlik rá.És itt a lényeg.
Úgy építik ki a játék rendszerét,egy olyan játéknál ahol a sikerélmény farmoláshoz van kötve,hogy fizess és hamarabb megkapod a kívánt célt.Szabadon döntesz kis "noszogatással".
Mindenki azt tesz amit akar.
Ami egyébként nem is lenne gond.Lenne...de az,mert a játék haladását nehezítik,hogy ezáltal is vásárlásra "ösztönözzék" a játékost és az aki mondjuk nem akar pengetni lóvét az kösse fel a gatyát mert farmolhat ameddig csak kedve van ha haladni akar.
Lehet még ennyire nem vészes a dolog de nem lennék meglepve ha ez eljönne.Bár a játékos visszajelzéseket nézve és itt értem az egész világot,úgy látom,hogy nem mindenki van oda ezekért a fizetős dolgokért.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@santakigyo: Én megvettem az AC Origins Season Pass-al. Az én ízlésemnek ugyan túlzónak tűnt, hogy erőlteti a mikrotranzakciót, de kijátszottam a játékot anélkül, hogy bármi pluszt vettem volna. 39-es szinten fejeztem be a főszálat, a 40-ből, úgy, hogy még maradt bőven annyi mellékküldetés, hogy könnyedén kioldható legyen a 40-es is. A játékhoz alapból járó extra felszerelések jól ütemezett kioldásával meg ki lehet taktikázni az időszakos fegyverhiányt. Meg persze kell bele játékidő, de ugye azért vetem, hogy játsszak, jobban utálnám, ha 10-15 óra alatt kipörgethető lenne. Értem én enslaved-et. Pont ezért szoktam mondani, hogy ha jól van imprementálva a mikrotranzakció, akkor az kifejezetten hasznos. Én végig tudtam játszani kényelmesen minden további pénz nélkül, ő meg gyorsan, idő hiányában némi plusz pénzért és mindketten elégedettek vagyunk. Szerintem ez így megfelelő kompromisszum.
Az, hoyg a népeknek nem tetszik, az jórészt hype kérdése. Más játékokban is volt ilyen és ehhez hasonló, csak ott nem lett divat kritizálni. Persze nem akarom védeni az EA-t, de megértem őket is, mégis csak szeretnének a befektetésük megtérülésére hajtani, csak rosszul építették be a játékukba a pénzszerző lehetőséget, és utána meg rosszul kommunikálták le a felpörgetett negatív hyp-ot, mondjuk utóbbi jó kommunikálásához nagy kommunikációs zseninek kell lenni.
0
0
0
0
enslaved avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Mondjuk úgy hogy nem zavart egyáltalán. Megadták a lehetőséget ahhoz hogy kicsit könnyebben tudjon az ember haladni, de még így is 41 órám van benne pillanatnyilag, 76% - on állok és a 35. szinten vagyok. Ha azt nézem hogy a Call Of Duty - n alig 5 óra alatt végig szaladtam 15 ezerért akkor nincs ezzel semmi gond, ráadásul itt még kapom majd a DLC - ket is.
Ha azt nézem hogy volt időszak amikor képes voltam egy-két semmitérő androidos játékba is pár nap alatt beleölni akár 100 ezret is............. azért ég és föld a különbség azok meg az Origins között.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@enslaved: Te döntésed.Szerencsére sokan mások nem így vannak vele.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem kell azt szabdni sehova. Nem igénylik.
0
0
0
0
💬 3
YoRHa 2B avatar
@SuperPuma: Nincsenek igények 😂
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@YoRHa 2B: Az ingyenes FPS lövöldék épp azért voltak mindig elítélve, mert erősen Pay to Win formulára épültek.
Most nem azért, de így ez sem különb semmivel. (Max hogy már maga a játék sem ingyenes)
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@SuperPuma: Az tökmindegy sajnos, mivel eddig sem a játékosokért volt benne, csupa jószándékból tuszkolták bele a kiadók. Nem mondják, akkor is tudja mindenki, h előbb-utóbb újra bepróbálkoznak a kedves vásárlóknál/játékosoknál, a mégnagyobb haszon/profit, ill. magyarul: a mégnagyobb lehúzás reményében. EZ/Ubi már nálam is elérte, h tiltólistán vannak, semmit nem vagyok hajlandó megvenni már tőlük, szrencsére úgy is van 1 rakás sokkal jobb játék is elérhető, normális (értsd: nem kapzsi, semmirekellő) kiadóktól.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció