A Capcom felveszi a harcot a kalóz oldalakkal

Szerző: xoki | 2017. February 05. | hír | 50 hozzászólás

Kevesebb, mint egy hét alatt sikerült feltörni a Resident Evil 7 védelmét, amelyen ráadásul a Denuvo másolásvédelem volt. Úgy tűnik, ez az egyik oka annak, hogy a Capcom több felszólítást is küldött a Google számára, hogy távolítsák el a különböző kalóz tartalmakat.

A Capcom főként a Resident Evil 7 eltávolítását kérte a keresőmotorokból, de a panaszai között szerepelnek a link rövidítő oldalak is. Ezek a weboldalak URL címet rövidítenek le, és minden kattintás után részesedést kaphat a feltöltő. Ezeket főleg kalózok használják, és pont ezért a panaszlevelét az ismertebb link rövidítő oldalaknak is eljuttatta a cég.

Egyelőre nem tudni milyen további lépéseket tervez a Capcom, viszont az egyik céljukat elérték, ugyanis a link rövidítő oldalak már eltávolították a játék linkjét. Persze ez csak ideiglenes, mivel mindig lesz új feltöltő, de egy jó kezdet lehet a kalózkodás megakadályozására.

Hozzászólások: 49
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bitpork avatar
Hol vannak már a fallout 2 hosszúságú játékok? Meg a Morrowind? Alig akad. Ami van (pl Witcher, vagy Fallout4 vagy GTAV) azok jó eladásokat produkálnak.
0
0
0
0
santakigyo avatar
A kiadók részesedése,na meg a sok marketing munkának is ára van.Mi a bajnak kell élőszereplős trailer meg a sok fizetős cikk?Ezt persze a játékossal fizettetik meg.
A gond ott van,hogy már egyre többen nem hisznek a sok kamu gameplay videónak meg a sok regénynek és ha van más mód a beszerzéshez akkor azt választják.
És ez világszerte így megy mert a torrentezés nem csak nálunk van jelen.
0
0
0
0
kornel244 avatar
Shark_Ryan Egyet kell veled értenem sajnos :/
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Látom mindenki ignorálja Milton jogos észrevételét, hogy a játékipar nem csak AAA címekből áll, továbbra sem csak ezekkel lehet játszani.
0
0
0
0
Fukoshi avatar
Szerintem 99%-ban az oka a torrentezésnek az, hogy eszméletlenűl undorítóan drágák a játékok, és a DLC-k season passok is pofátlanok, egy SinglePlayer játékért 50 eurót, vagy 80 eurót kiadni, utána kb 10-20 óra játék után kitolni, és ennyi volt? Meg a nagy lóf@szt.
A másik meg, lehet hogy fejlesztések mostmár sokba kerülnek, de annyi fejlesztésbe csak nem kerül, hogy 60-120 eurókba kerüljenek miatta a játékok, amiket alig fejlesztenek, (igen te Call of Duty), már lassan az összes kiadó átáll arra, hogy évente kidobnak egy siettetett bugos, szemetet, aminek nincsen semmi története, nem is magát a játékot fizetjük meg hanem a marketinget, lassan az egész játékipar olyan lesz mint az Apple, túlárazott szerencsétlenség.
0
0
0
0
susguy avatar
mikej95:
Még mindig nem a kalózkodásra fogom a kiadók életképtelenségét és pofátlanságát. Viszont amiket írtál még mindig csak az úgynevezett "AAA" címeket takarja, és az esetek többségében pont ezek azok a játékok, amik minőségben meredeken alul múlják magukat, pont az általad említett jelenség miatt; többet költenek marketingre, mint a fejlesztésre.
Nem kell úgy csinálni, mintha csak ezekkel lehetne játszani, főleg ha ennyire egyértelmű mindenkinek, hogy ezekben a cégekben sose lehet megbízni. Van kismillió más cím, kisebb nagyobb, olcsóbb és jobb minőségű, megbízható cégektől, bőven lehet válogatni, nem kötelező folyton a mainstream címeket bújni. Ha egy játék csak úgy éri meg, hogy az ember letorrentezi, akkor valószínűleg szimplán nem éri meg a játékkal foglalkozni egyáltalán.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Régebben nekem is csak tört játékaim voltak, mert nem volt lehetőségem megvenni. Manapság már az eredeti van túlnyomó részben, de akad még tört is. Javarészt azért mert azok a tört játékok amik fent vannak ma már tudomásom szerint nem is kapható eredetiben. Például Need for Speed Ubderground 2, Need for Speed Most Wanted(2005), S.W.I.N.E.
Utolsó vásárlásom a Farming Szimulator 17 volt, bár vele együtt jött az Euro Truck Simulator 2 Francia DLC is. Előtte mivel az Euro Truck Simulator 2 alapjátékát tavaly januárjában itt az oldalon nyertem, megvettem hozzá a Going East és Skandináva DLC-t is. Előtte törtben megvolt a teljes játék összes létező DLC-vel, de lemondtam róla és inkább eredetivel játszok csak map DLC-kel.
0
0
0
0
susguy avatar
Palanova:
A No Man's Skynál szerintem bőven elég volt az összes vásárló felháborodása, nem kellett ahhoz még külön letorrentezni. Másrészt meg nem arról volt szó, hogy csak próba képpen tölti le Jóska, és ha tetszik neki akkor megveszi, ezzel én egyet is értenék. Itt arról volt szó, hogy Jóska még a lomtárat is torrentről akarja beszerezni, mert Jóska megteheti.
0
0
0
0
Barci79 avatar
Szerintem teljesen felesleges a kalózkodás ellen harcolni, időt és pénzt vesz csak el. Aki jól él és van pénze az úgy is megveszi/megvette a játékot akinek meg nincs az akkor sem veszi meg ha nincs tört verzió (saját tapasztalatból mondom most jól élek régebben viszont nem így volt és bizony tört játékokkal játszottam 1-2 kivétellel, most meg 1 sincs a gépen).
Egyébként a már említett X órás próbajátékot (teljes játékban) támogatom én is, mint ahogy az Originen is volt/van ilyen.
0
0
0
0
Thomaz avatar
Denuvo és egyéb más anti piracy-vel foglalkozó vállalat akár hogy lép fel, a kalózok mindig felzárkóznak.
0
0
0
0
kornel244 avatar
Ennek annyi értelem van mint szarnak a pofon 😃 Mert aki kalózkodik az tudja hogy honnan szerezze be az árut 😃
0
0
0
0
Fbalika1996 avatar
Ez a kalózkodás érdekes téma és szerény véleményem szerint sokra nem fog menni a Capcom, se akármelyik másik cég. Ha olyan egyszerű volna megszüntetni a kalózkodást, már rég nem létezne. Szerintem.
Én például azért szoktam játékokat letölteni, hogy meglássam, hogy tetszik e vagy sem s ha unásig is játszottam, de tetszett, akkor megveszem, ha meglátom egy boltban és megengedhetem magamnak. Ilyen volt pl a Skyrim vagy a GTA 4, de a Tomb Raider 2013 is. Plusz nem akarok úgy járni, mint anno a COD Ghosts-szal. Megvettem a megjelenés napján és hát... Nem akarom azt mondani, hogy egy nagy kalap szar az egész játék, de... Az. Sajnálom érte azt a pénzt, pedig "csak" 12k volt.
A demok helyett meg egy másik jó ötlet szerintem, amikor adnak X óra ingyen játékidőt és aztán eltudod dönteni, hogy megveszed e vagy ennyi elég volt belőle. Ezt csinálták a legújabb Need For Speeddel is Originen. A játék nem jött be, de legalább nem kellett kalózkodni és kitudtam próbálni és eltudtam dönteni, hogy nem kell... 😃
0
0
0
0
no avatar
maniaccc12:
a letöltés attól még lopás, bár lehet hogy ez szerencsétlen fogalmazás, a megkárosítás jobb lenne talán, hiszen amit letöltesz, azért nem fizetsz, vagyis a készítőt-kiadót megkárosítod a termék árával. Más kérdés, hogy a termék, önmagában nem veszt az értékéből akármennyien is letöltik, és a készítő-kiadó akármennyi másolatot készíthet belőle.

xsebix:
sajnos ezt nem tudod kivédeni, demokkal sem. Szémtalan példa van rá, hogy a demo szép, jó, tartalmas, csak a kész játék már nem igazán.
A grafikai butítás az jó példa, hogy azért a készítőknek-kiadóknak is kellene hogy legyen felelőssége.
A helyzet az, hogy max úgy tudod megoldani, hogy attól a készítőtől-kiadótól nem veszel többet. De akkor már 10+ éve nem lenne Electronic Arts, Ubisoft, Activision.

Milton:
remek, csak nem tudod mi alapján eldönteni hogy rossz-e az adott játék, ha nincs demo és/vagy kicsit több refound idő.

Attól hogy hamis ígéretekkel, félkészen kerül piacra egy termék, még lehet hogy érdekes, legfeljebb nem teljes áron. Lásd a No Man's Sky esetét. Közel sem azt hozta amit ígértek, némileg visszabutítva került ki, és még mindig 60€ a Steamen. Itt is lehetett olvasni olyan véleményeket, hogy 60€-t messze nem ér, max 5-10€-t. Vagyis játszottak volna vele, ha a készítő-kiadó figyelembe veszi hogy sérült a termék, és csökkentett áron kellene értékesítenie.

santakigyo:
Az oldal olvasói ekkor "jutnak" hozzá. De akkor is fel szokott pörögni egy téma ha éppen nyílt hétvége valamelyik játékban.
A feltörés-védelem-optimalizálatlanság meg nem igazán függ össze szerintem. A honosítás már más kérdés.
0
0
0
0
santakigyo avatar
".....minek törjék magukat a készítők ha úgyis feltörik a játékaikat"

Amíg a denuvot nem törték fel addig mennyi olyan játék jött ki ami tele volt hibával vagy épp egy optimalizálatlan tákolmány volt???
Homefront,Dishonored 2,watch Dogs 2...Csak így hirtelen 3 cím amiből 2 még fel sincs törve de igen csak gondokkal küszködött/küszködik.
Nem azért nem optimalizálnak mert jaj úgy is ellopják hanem mert kevesebb pénz és mert úgyis mindenki instant rendeli elő mert az E3 bemutatott trailer alapján összepisálta magát az örömtől.

Nem kell a warezra fogni mert régen is volt mégis korszakalkotó játékok születtek,fejlesztők emelkedtek ki a semmiből.Ma meg mi van???Ezen nevek gyalázása.
Nagy lett a hype a téma körül az a baj.És a fura az ,hogy itt az oldalon is gyakorlatilag akkor aktív játék témája ha az fel van törve.
Persze a warezt szinte mindenki szidja.......
0
0
0
0
maniaccc12 avatar
enslaved: a warez minden csak nem lopás... tegyük fel bemegyek a rendőrségre és elmondom a rendőr bácsinak hogy letöltöttem egy játékot, vagy azt mondom neki hogy elloptam a szomszéd tv-jét.... melyiknél fog a pofádba röhögni és melyiknél fogsz egy cellában kikötne.... na ugye...
0
0
0
0
Vigilante avatar
Nah az ám a pofátlan! 😆
0
0
0
0
Thomaz avatar
Feltörték Denuvo weboldalát minden kiszivárgott (e-mailek is, amikben pár fejlesztő érdeklődik a védelem iránt) kikerült a nyilvános hálózatra és ez még semmi a Denuvo aktivációs szervereinek az elérési útját is megtalálták.
0
0
0
0
enslaved avatar
xsebix: Az már egy másik történet, de erre lehetne mondani hogy minek törjék magukat a készítők ha úgyis feltörik a játékaikat?
Látod, ez meg az ő részükről nem mentség, mert azokkal is kitolnak akik meg megveszik, de legalább javításokat eszközölnek hozzá idővel. Szóval mindenkinek igaza van meg senkinek sincs😀
0
0
0
0
xsebix avatar
enslaved

Ès mi a helyzet akkor, ha fizetsz 1 játékért ès egy fèl kèsz tele minden hibával való gamet kapsz? Mert nem ritka manapság az sem... vagy nem èppen olyan a játék mint ahogy berahangozzak.. Erre a legjobb példa anno a Watchdogs 1 volt..
Igaz az nem lopás csupán csak atveres az ugye rendben van..😀
0
0
0
0
enslaved avatar
maniaccc12: A warez egy lopás, és az is marad, más emberek munkáját lopják el, már eleve itt nem oké az egész. Ha te mondjuk alkotnál valami világrengetőt, valaki más meg lenyúlná az ötletedet, mit szólnál hozzá? A zenében is ugyanez van, a jobb magyar bandák koncertekből tartják fenn magukat, mert a lemezeladások a béka feneke alatt vannak éppen a sok letöltés miatt. A lopás az lopás, nem lehet azzal védekezni hogy szegény vagyok, mert akkor ennyi erővel aki éhes az mehet rabolni, mivel éhes. Robin Hood szindróma (bocs Milton😀😉, csak amikor az játszódott elnyomás volt, most viszont mindenki előtt ott a lehetőség.
0
0
0
0
susguy avatar
maniaccc12:
A gond az, hogy senki fejéhez sem fognak fegyvert fegyvert, hogy csak videójátékokkal töltheti a szabad idejét, és lehetőleg akkor is a legdrágábbakkal. Bőven messze vagyok attól, hogy gazdagnak lehessen nevezni, érdekes módon mégis bőven el tudom magam látni elegendő játékokkal amikért fizetek, anélkül, hogy milliós hiteleket kéne fölvennem.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Sokan lewarezolják, mert tudják, hogyúgy sem büntetik meg.
Németországban úgy tudom, hogy az ilyen eseteket a szolgáltató kitudja szűrni és a rendőrség bevonásával már érkezik is házhoz az 5000€-s bírság
0
0
0
0
maniaccc12 avatar
Ez a warez vs nem warez, mindig is vita tárgya lesz... a gazdagok megtehetik hogy megvesznek minden játékot, mig a szegényebbek nem... aztán jön a gazdag, hát de ha neked nincs pénzed, akkor ne játssz, menj le a játszó térre .... csak ez nem igy működik, a szegény gamer is játszani szeretne az új játékokkal, és nem engedhet meg magának több ezer forint kiadást egy játékért, mikor azt a nehezen megkeresett pénzt kajára, meg ruhára meg egyéb élethez fontos dolgokra kell hogy költse, azt a megspórolt kis pénzét meg nagy része a gépe fejlesztésére fogja költeni, mert a mai játékokhoz már lassan fél milliós gépek kellenek hogy egyáltalán elinduljanak.... ezúton természetes hogy letölti az adott játékot, ha már évekig gyűjtött arra a fránya gépre.... az meg a másik hogy a fiatalabb korosztálynak meg van akinek nem vesz meg mindent anyuci, meg apuci és tesz le mindent az asztalára.... ha a gazdagnak van pénze és tetszik neki a játék vegye meg, örüljön neki hogy megteheti, és ennyi... akinek meg nincs, az meg töltse le, és élvezze a játékot.... a kiadók nem fognak éhen halni, meg a fejlesztők se, mivel a gazdagok megfogják venni a játékaikat ha jót csinálnak, és a wareznek köszönhetően olyan emberekhez is eljut a program, akik alapesetben nem tehetik meg hogy megvegyék... és majd később lehet hogy fordul majd a kocka és a szegény megteheti majd hogy megvegye a játékot, a gazdag meg nem...
0
0
0
0
susguy avatar
Palanova:
Nem mondom, hogy nem gond amiket írsz, de semmi köze a kalózkodáshoz. Ha egy játék szar, nem fogom letölteni ahelyett, hogy megvenném; szimplán nem fogok vele játszani.
A cikk pedig 2011-es.

ghost0003:
Igen, történelem könyvekből tanultuk, mikor Robin Hood a gazdagoktól lopta sorra a legújabb Call of Dutyt és szétosztotta a szegények között. Igaz gépük nem volt, nem mellesleg éhen is haltak, de ezek szerint a számítógépes luxuscikkek voltak a legfontosabbak.
0
0
0
0
enslaved avatar
ghost0003: Az utolsó mondatod érdekes felfogásra vall................
0
0
0
0
ghost0003 avatar
Attilamester2 Tokeletessen egyet ertek minden mondattal ! En abban a hejzetben vagyok, ha megszertnem venni is esetleg , amit persze nem engethetek meg magamnak, mert nalunk (RO) a minimal ber kb 40 % at kell fizetni az ujonnan kiadott game -k ert . Ja es minimum 50 km kellene utaznom ,hogy beszerezzem !😃
.... regen is voltak emberek (kalozok) akik gazdagoktol raboltak a szegenyek javara !
0
0
0
0
Attilamester avatar
Sziasztok!

Még annyit mondanék a dolgokhoz, hogy sajnos én sem engedhetem meg (mindig) hogy megvegyem az eredeti Játékot pedig sokat azonnal meg szeretnék venni ami megtetszik. Kipróbálás elött viszont a Trailerek nekem nem elegek, inkább leszedem valahonnan kipróbálom majd azután döntöm el hogy megveszem-e az eredetit! pl Legutobb a Dark Souls 3.-mat is eszerint vettem meg nemrég akciósan, így nem 15.-25K kellett fizetni érte, vagy a Mortal Új részét is volt szerencsém letesztelni egy Rendezvény alkalmával így (hogy a régebbi verziók közül is megvan pár eredetiben mind jó áron találtam) így Akciósan 6800.- ért sikerült Megvennem régebben. Személy szerint Támogatnám a készítőket ha reális RÉGIÓ Szerinti Árazással adnák őket (Magyarországi Fizetéseket "IS" Figyelembe vennék) Azaz Indulásnál PC + Konzolok Átlagárai nem 18-25K.-s Áron indulnának itthon hanem kb mondjuk megfizethető árszinten 7000- max 12000 Ft-s Premieres Belépő áraik lennének aztán 1-2 hónap múlva mérséklődhetnének. mindezt úgy számolva hogy egy-egy "Földi Halandó kicsiny hazánkban" is meg tudjon ezáltal venni akár havonta 2 neki megtetsző Címet is ha épp szeretne.
Mindezt addig ameddig nem igazítják Régió szintre az árazást addig nem tudják elérni a feltöréseket és visszaéléseket mert sajnos Sokan rá vannak kényszerülve ha a legujjabb játékokkal szeretnének játszani hogy keressenek valami egyszerű megoldást vagy Alternatív megoldást a játékok megszerzése érdekében, ezt a nagy kiadók természetesen rossz szemmel nézik mert így persze nagy bevételtől esnek el és mindig a Crack-er Csapatokat teszik felelőssé. De nemegyszer találkozhattunk olyan játékkal is amit felpromóztak hogy milyen jó is lett /lesz és megjelenés után rengeteg Negatív kritika érte őket Főként olyan Játékosoktól akik megvették és nagyot csalódtak az egész játékban.
Ezellen tehetnének a Készítők ismét egy DEMO-kiadásával ahogy régebben. Ja hogy a mai világban már nem éri meg elkészíteni a demókat hát akkor magukra vessenek....
Szívem szerint Tavalyi címek közül amik tetszettek játékok (16 Cím.) és mind meg kellett volna vennem kb 210.000 Ft.-ra lett volna szükségem hogy megvegyem ezt ha havi szintre le is bontjuk akkor is 13000 Körül kellett volna rááldozni egész évben. (2 Hőz találtam előzetes Gameplayt +1 Hez volt elérhető Demo) Így én nyugodtan kijelenthetem nem érné meg minden egyes nekem tetsző címet megvennem, tavaly így 5 Játéket szereztem be összesen amik tényleg el lettek találva, így tavaly 34000 Ft.-körül áldoztam összességében a "PC-s Játékgyártóknak" És Kövezzen meg bárki nyugodtan aki hasonló cipőben jár hogy sem demóval nem tud kipróbálni egy - egy játékot sem olcsón beszerezni a kívánt címet de még így is azt mondja hogy szerinte sem helyes a Cracker csapatok tevékenysége és mindig megpróbálja az aktuális játékot megvenni amint az kijött. Én Mindaddig ameddig nem változik hazánbkban a helyzet nagyon meggondolom mely címeket veszem meg, és kerül a polcra a többi mellé. (Jelenleg az új Mass Effect A.-ra leszek kíváncsi hogy milyen lesz mennyibe vesztegetik- majd és megéri-e majd rááldozni)

U.I.: A Doom is kicsit egyhangúvá válik néha de akciósan 7500Ft.-ért nem volt vészes kiadás mert szerettem minden részét még annó Fiatalkoromban volt nagy szám Win 95-98-as ME.-s Időkben Nagy Sztár a game a Duke Nukemmel Karöltve 😃
0
0
0
0
Neo1989 avatar
Van 1 rossz hírem nem a google-böl szerzik a játékokat hanem torrentröl.
És onnan nem szeded le.
0
0
0
0
no avatar
mocika9: nem hiszem hogy a vas ára miatt nem vesznek eredeti játékokat. Ok nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden karácsonyra összerakasson egy 250.000.- gépet, de azért álljon meg már a menet. I5-gtx1070-1080p-60 FPS alatt is van élet.
Abban egyetértek, hogy mire egy játék ára leesik elfogadhatóra (10-20$), addigra már nem nagyon kapható. pl. Anno 1404 gold, Ubinál már nem kapható, steamen vígan vehető.
0
0
0
0
mocika92 avatar
Szép és jó ötlet. Mindent valahol el kell kezdeni. Nem jósolok az ilyen fellázadásnak hosszú jövőt.
De tény, - ahogy sokan írták előttem - egy demo , bár megmenteni nem fogja, de gyérítheti a kalózkodást.
Itt a gond az, hogy a kedves magyar állampolgár a fizetését nem erre fogja költeni, hanem a számlák, adók befizetésére, aztán étel, EÜ, s mi marad ?
Sokan nem engedhetik meg maguknak a hiper-szuper gépeket, s mire felhúzzák a játék kedvéért, addigra nem találják meg sehol, csak kalóz oldalakon. Vagy éppen elfelejti addigra.
0
0
0
0
no avatar
Milton: szép gondolat, de nem egészen értek egyet vele. Nem csak szolgáltatási gond, hanem keményen árazási és minőségbeli is.
Szolgáltatási gond azokban az esetekben amiket felsorolt. Az ok.

Viszont keményen árazási és minőségi is. A félkész, digitálisan elérhető termékek 60$ árusítása mellé, még 40$ seasonpass, amiket a kivágott/bele nem került/beígért de később kerül fejlesztésre/félbehagyott (tetszőleges aláhúzandó) tartalmak, ami mellett még bugos, optimalizálatlan, visszabutított, hamis ígéretekkel reklámozott cuccot próbálnak eladni nekünk.
Érdekes tőle olvasni hogy a minőségre nem tér ki, mikor minden vackot greenlightol, meg early accessel, (mennyit is szakít a steam vele, 30% körül minden értékesítés után?) következmények nélkül.

Elítélendő a kalózkodás. Nincs semmi amivel meg lehet indokolni a létjogosultságát.
A kipróbálás szokott a legtöbb érv lenni, de sajnos 2-3 óra nem elég semmire, 10+ óra esetén meg végignyomható sok esetben az adott 60+40$ játék. Ez is gond. Legfeljebb nem vesszük meg a szutykaikat.

Bár az is érdekes kérdés hogy ha varázsütésre visszaesne az eladás, és eltűnne a kalózkodás, akkor mit lépnének a kiadók. Sosem fog megtörténni, de gondolatkísérletnek érdekes.

Szintén érdekes és ezerszer körbefutott téma: hogyan hat a kalózkodás a valós eladási adatokra. Csökkenti? Növeli? Biztos?

De ne feledjük, hogy nem csak a játékpiac küzd a kalózkodással, hanem az ekönyv és filmpiac is. Itthon legálisan horror összegekért lehet ekönyvet venni (típusa válogatja persze, de van simán 3000.- körüli is). Ugyanazt Németországból már nem veheted meg régiókód miatt, harmada annyiért. Emellett olyan korlátozások vannak, hogy pl. DRMet kezelő szoftvert akarnak felrakni az ekönyolvasóra, csak egy eszközön olvashatod, stb...ezzel szemben megfelelő oldalon kb 8 perc alatt megvan amit keresel. Kötöttségek és korlátok nélkül. Amíg ezt nem tudják legálisan, elfogadható áron (régiónként megfelelő árazással, nem a tervezett EU-n belül német árakat görög fizetések mellett) prezentálni addig a helyzet nem fog változni.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Szerintem nem fogyott rosszul a RES 7.
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
enslaved avatar
Vigilante, félreértesz. Nekem édes mindegy ki hogyan szerez meg egy játékot vagy zenét, nem engem károsít meg vele.
Ellenben Tyrion elég jól megfogalmazta a lényeget.
0
0
0
0
susguy avatar
A feltörés így is úgy is megérkezett volna, a kérdés az, hogy ettől függetlenül mennyien veszik a játékot. Van játék amihez védelem sincs jóformán, mégis veszik mint a cukrot. Ezzel a hisztivel meg úgy se mennek semmire, legfeljebb páran kacagnak rajtuk egy sort.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Persze értem én, hogy így gonoszak a kiadók, meg úgy, és sokszor tényleg nem méltányosak, de most nem csodálom, hogy a Capcom felhúzta magát. Megreformálták a sorozatukat, egy kifejezetten jó játékot adtak ki, hozzá demót, aztán feltörik a játékot egy hét alatt. Azért nem lehet kellemes, amikor ez úgy történt meg, hogy nem volt gond a hozzáállásukkal.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Konzolra is jönnek ki bugos,optimalizáltatlan dolgok pedig ott nincs warez.
0
0
0
0
Vigilante avatar
enslaved: Már pedig olyan nem létezik, csak úgy lehet az ilyet, hogy végig netes kapcsolatot kell tartania a gamenek. Máshogy nem kivitelezhető. Amit ember készített védelem, azt emberek fel is fogják törni, szóval ne nagyon reménykedj ebben! 😉
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Csodálom, hogy a gusztustalanul rossz portok miatt még nem köteleznek kiadókat/fejlesztőket pénzbírság megfizetésére.
0
0
0
0
enslaved avatar
Na igen, az érem másik oldala meg az lenne ha AAA - s címként nem egy szar bugokkal teli játékot kapnánk, viszont a kiadók meg tudják hogy úgyis feltörik, lehet ezért sem erőltetik meg magukat.
0
0
0
0
bassus16 avatar
És így vesz meg az ember megjelenés napján olyan csodálatos játékokat mint Watch Dogs, AC Unity,BF4.
Egyébként ha a warez ellen tüntetnek akkor a vásárlóknak nem jár azért valami, hogy e3-on meg videókon beharangozzák a játékot és te meg megkapsz egy lebutított bugyuta játékot? Ráadásul nagy cégek teszik ezt: Ubisoft, 2K,
0
0
0
0
susguy avatar
Az igazi az volna ha a kiadók képesek lennének vásárlóbarát szolgáltatásokat nyújtani.

Ez a cikk jutt mindig ilyenkor eszembe:
[url]http://www.escapistmagazine.com/news/view/114391-Valves-Gabe-Newell-Says-Piracy-Is-a-Service-Problem
[/url]

"We think there is a fundamental misconception about piracy. Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem. If a pirate offers a product anywhere in the world, 24 x 7, purchasable from the convenience of your personal computer, and the legal provider says the product is region-locked, will come to your country 3 months after the US release, and can only be purchased at a brick and mortar store, then the pirate's service is more valuable."
-Lord Gabe Newell
0
0
0
0
enslaved avatar
Jól teszi a Capcom. Az igazi az volna ha végre tényleg csinálna valaki egy feltörhetetlen védelmet. A játékokhoz ingyenes demókat kellene biztosítani, így mindenki eldönthetné megéri e neki megvenni.
0
0
0
0
susguy avatar
Ennek pont annyi értelme van (és sikere lesz) mint a Blizzard Rule34 elleni küzdelmének.
0
0
0
0
shadowgn avatar
resident eVIIl-hez tényleg volt demó😀 meg ez jó szöveg, de tudjuk hogy aki letölti az 99% hogy nem veszi meg, ha nincs multi.
steamen 3 óra a próbaidő (de ez a megvásárlástól számított pár napig érvényes csak). ennyi idő alatt az kiderül hogy fut e a gépen, meg hogy tetszik e... néhány cím még ki is játszható ennyi idő alatt.
0
0
0
0
HGabe avatar
Ha még 24 óra volna, akkor az... mondhatjuk, hogy határeset, de asszem, hogy Steamen ez mindössze 2 óra.
Vagyis, beállítások+X percnyi bevezető+megszoknád a játékot és... ja, hogy lejárt a 2 óra?
ha belegondolok, azért akad pár játék, amit -demo hiányában- látatlanban vettem meg, de szívesen visszapasszolnám az eladónak. 😃
0
0
0
0
soosaw avatar
HakuDragon30
Ennél spec van 😃 De amúgy teljes mértékben egyetértek veled!! 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Van aki azért warezolja le, mert nincs demo, látatlanban meg nem veszi meg.
A pénzvisszaigénylős marhaságnak meg nincs értelme. (Elvégre az csak 24 óra vagy hogy, van amit meg azért nem árt 1 hétig ízlelgetni)
Azt mondom első lépésként biztosítsanak demo verziót a fejlesztők.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Nagyon helyes. Én megelegédnék csak 1-2 játékkal 1 évben de az legyen tényleg minőségi. Viszont igazán nagy összeggel játékfejlesztésbe így elég kevesen mernek belevágni, tudván h sokan úgy sem hajlandóak 1 petákot sem fizteni majd a munkájukért.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció