50%-kal gyorsabb a Ryzen 5 1600X, mint a Core i5 7600K?

Szerző: xoki | 2017. February 17. | hír | 100 hozzászólás

Pár érdekes kép került fel az internetre, amelyen néhány CPU-Z benchmark eredmény látható. Úgy tűnik, a tesztelt CPU a 6 magos, 12 szálas Ryzen 5 1600X volt. Az említett CPU alapórajele 3.3GHz, a turbo pedig 3.7Ghz, és úgy tűnik, kiemelkedő teljesítménye van.

A képek elég hitelesnek tűnnek, már-már Photoshop mesteri szint kellene ahhoz, hogy az elrejtett megjelöléseket ilyen módon elhelyezze valaki, de ettől függetlenül nem kell szentírásnak venni ezt az egészet.
A Ryzen 1888 pontot ért el single-threaded (egy magos) teljesítményben, amely körülbelül megegyezik a Core i7 6850K teljesítményével. A Ryzen multi-threaded teljesítménye pedig 12544 pontot ért el, amely jobb a Core i7 6850K 10872 pontjától.

A 4 mag összehasonlítása egy 6 magos processzorral azért nem éppen helytálló, de számítások szerint ezek a processzorok egy árkategóriába kerülnek majd. Egy 4 magos i5 7600K eredményeihez hasonlítva pedig 50%-kal jobb eredményeket mutat a Ryzen.

Hozzászólások: 100
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
hashimoto avatar
Vigilante: Állat egy procid van :DD
0
0
0
0
no avatar
Én több pontot kaptam 😂😆😊
0
0
0
0
Vigilante avatar
Ryzen 5 1600X 3.3Ghz Cinebench R15 Benchmark

https://kephost.com/images/2017/02/18/Ryzen51600X3.3Ghz.jpg

Az enyém spec ennyit tud 4,5 GHz-en (5820k 6mag/12 szál ugyan úgy)

https://prohardver.hu/dl/upc/2017-02/229607_bench.png
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Intel-fanboy 😃 😃 😃
Gondolom senki nem szedi le a gépház oldalát és nézegeti a logót. Akinek MOST Intelje van, az nem Intel-fanboy, hanem teljesítmény-fanboy. Az i7 verő AMD se 200 euró lesz, szóval ugyanaz a réteg jut majd hozzá mint aki most az i7-hez. Csak azt nem tudom hogy akkor milyen ürüggyel magyarázzák majd maguknak az irígységet azok akik egyből köpködnek egy ilyen hír alatt. Vagy a ryzen elhozza a békét a fórumokra?... 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
reszler112233: Nekem így alakul, a 280-al, és 4.4ghz-en, 1.284V-al az fx:
https://image.prntscr.com/image/490bdafe48fe43e98deb7e4a1974afba.png
0
0
0
0
kornel244 avatar
Jó lenne ha ilyen 60e kűrül lehetne venni egy 6 magost és tényleg versenyképes a teljesítménye mert akkor összerakok egy új platformot magamnak is. Úgy is van elfekvőben egy vga-m 😎
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én még mindig azon vagyok, hogy várjuk meg a hivatalos teszteket, na meg azt hogy kis hazánkban mennyit mernek majd elkérni érte.
Nekem nem éri már meg platformot váltanom, mivel valószínű, ha kevés lesz az i5, akkor egy i7 olcsóbb lesz mint komplett platform csere.

Viszont ha tényleg beéri az i5 6600-at teljesítményben és árban is ott lesz, akkor aki most tervez platformváltást, az várjon a hivatalos megjelenésig. Akkor döntse el mi a jobb neki.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
reszler112233:
i5 6600-as szintet hozza majd akkor ezek szerint a legolcsóbb 4 magos ryzen. Az azért nem lenne rossz.
0
0
0
0
Misike2002 avatar
Egy ilyen menyiben kerül
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ha tényleg hozza azt az egy szálas teljesítményt akkor oké, viszont nálam az i5 6600-is hozza azt egy magon.
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Igen azt is kell nézni hogy az FX széria elégé olcsón jött ki, FX 8150,8350 olcsóbb volt mint egy i5. Most a zen azért hasonló árba van + 5 év munkája van benne szinte szóval nem hiszem hogy rossz lesz. 32 Nanométerről váltanak 14-re, azért nem elhanyagolható különbség ez se. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azért volt annyi, mert tisztában voltak, nincs vele minden rendben.
Nem főzte volna a VRM-et, akkor igazából negatívuma nem sok lett volna.
0
0
0
0
gaborw avatar
Teljesen jó volt abban az árban az FX! Nálam most jött el az idő a cserére. Elsősorban nem játékra vettem az FX 8350-et, 42 ezerért vettem újonnan. Ennek már vagy 4 éve! Akkoriban sokat vacilláltam az I5 és az Fx között! De egyáltalán nem bántam meg!
0
0
0
0
shadowgn avatar
Én nagyot csalódtam az FX szériában... (ha megnézitek gépeim láthatjátok)
Szurkolok nekik, de már nem hiszem el a marketing kampányt.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Engem egyáltalán nem zavar, hogy az AMD megszorongatja az Intelt.
Végre lesz talán egy egészséges verseny, amelyből hasznot húzhatnak a felhasználók is.
Annak ellenére, hogy az utóbbi időben Intelem volt simán váltanék AMD-re.
A teljesítmény a lényeg...
Az Intel egyeduralkodó volt és azt csinált, amit akart.Sajnos.
Reméljük, hogy ennek valamilyen módon most vége lesz.
Majd a független tesztek megmondják!😀
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
én AMD-s vagyok.
az ár érték arányt szoktam általában nézni.

legyen olcsó és jó a teljesítménye az a lényeg.

bár az FM1 es szériában csalódtam kicsit.

nem tudja az sse4.1 et és most várhatok a patch ig a Resident Evil 7 nél.
0
0
0
0
HGabe avatar
Pokman:
Nehogy támadásnak vedd! 😃
De tényleg felmerül a kérdés néha, hogy:
Sokan, akik az AMD-t pártolják, az Inteleseket mondják rajongónak, fanatikusnak, stb, stb (Nem RÁD célzok, nehogy így értsd)...
Ilyen alapon akkor a azokra, akik az évek alatt elhangzott, kifejezetten nagyszájú, majd be nem teljesülő ígéretek ellenére AMD-t vesznek, mit lehet mondani?
Bizakodó?

Nem azzal van a gond, hogy az AMD nem volt versenyképes, és azzal sincs gond, ha majd az lesz, mert aki akart, eddig is AMD-t vett, aki meg nem, az mást, a gond az, hogy tényleg sok-sok ígéret van mögöttük, amiknek a feléből sem lett semmi sem, ezzel pedig sokaknak tele lett a batyuja, emiatt pedig itt-ott kialakult/kialakulhatott egy erős AMD-ellenesség. (Aminek tulajdonképpen semmi értelme, mert, ha annyira nem tetszik, vegyen mást...)
Anno, amikor jöttek az FX8***-ek, sokan benyalták, hogy nagyon jó, mert Q olcsó, de jó a teljesítménye. És ez tény, elég jók voltak, elég kedvező áron.
Az viszont már nem volt annyira kedvező, hogy fogyasztás terén 10-14 hónap alatt annyit megzabáltak, hogy bőven kijött volna egy Intel, és akkor hosszabb távon, a kisebb fogyasztás miatt anyagilag mégis jobban megérte volna.
De ez nem az AMD, vagy az Intel hibája. Sokan nem gondolnak bele a fogyasztásba, csak a termék árát veszik alapul.

Persze, ez csak az én, teljesen amatőr gondolatmenetem, szóval tele lehet hülyeségekkel.
0
0
0
0
isti23 avatar
Pokman Én sem értem hogy ha az Intel meg az NV a "the best", akkor mit zavarja őket h mit rak össze az AMD és minek kell szidni 😆 Szánalom...
0
0
0
0
Pokman avatar
Ezt az Intel rajongóknak írom: tényleg ennyire zavar titeket, hogy az AMD esetleg egy jobb terméket ad ki, mint az Intel? 😃 De most komolyan ezeken az AMD rágalmazásokon és lenézéseken már csak nevetni tudok. 😃 Tudom én is, hogy az AMD már régóta nem adott ki olyan terméket ami az Intel-el vagy az Nvidiával versenyképes lenne de attól még lehet, hogy most sikerül nekik.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Ember, olvass vissza picit.. 😃
0
0
0
0
kornel244 avatar
Attól miért fanboy hogy tudja ezek alapján még sokat nem lehet leszűrni? Már kezdtek nevetségesek lenni ezzel a fanboy dumával, legalább tudnátok hogy mikor kell benyomni 😊😂
0
0
0
0
hashimoto avatar
LordSzalko: Nem, nem vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal, hiszen nem vagyok intel fanboy. 😞
0
0
0
0
HGabe avatar
vkristof01:
Jogos. Mondjuk, ebben a kérdéskörben leginkább az foglalkoztat, hogy nem lesz-e megint egy olyan helyzet, hogy kedvezőbb ár mellett kapunk olyan processzort, ami jó, és tényleg jó, de mégsem teljesen versenyképes az Intellel.
(Értem ezt úgy, hogy lépett már az AMD olyan trutyiba, hogy a processzoruk a saját VGA-jukat sem volt képes teljesen kihajtani.)
0
0
0
0
no avatar
bszilvagyi: Elég erős túlzásokat írtál 😆 CPU-Z ennyit mondok, aki tisztában van ezekkel a dolgokkal az úgy is érti.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
HGabe: Hát a legegyszerűbb és leglényegesebb oldalról közelítve ez akkor lenne így ha több magra törekednének, szemben a magonkénti teljesítményel/órajellel. Jelenleg annyi történt, hogy felhozták az IPC teljesítményt és bevezzették Hyper-threadinget (nem tudom ők, hogy nevezik) de maradt a 8 mag és nem lett több Ghz. A 3.6-4Ghz játékra már elég lesz, a 16 szál pedig munkában se rossz ha renderelésről van szó, de hogy jobb lenne... az AMDnek pont, hogy a játékok terén kéne fordítania mert az az árkategória amit kínál(t) csak ott a legkézenfekvőbb. Ha igazi munkáról van szó AMDnek közelébe se mennek (nem szuperszámítógépek viszonylatára és nem is az otthoni videovágással, stb. foglalkozókra gondolok hanem a kettő közötti professzionális felhasználásra) és nem hiszem, hogy ez változni fog. Még az i7 se arra való igazán, meg lehet nézni, hogy a branded munkaállomások mit használnak. Persze ki tudja, ha lenne valami jó opteron vevő lennék rá mert jelenleg annak a platformnak már vannak előnyei (128 pci sáv, 8 csatornás ram, stb).
0
0
0
0
no avatar
Infi:Nem azt mondom,hogy az AMD égisze alól csak szar jön ki,mert a videokártyáik elég korrektek,de az elmúlt néhány évben eléggé le voltak maradva processzor téren és láttam teszteket,amiben egy AMD processzort szembe raktak egy régebbi i5-ös intellel és az Intel processzora jobban ki tudta használni az RX480-as 8gigás videókártyát.
A processzoraik fogyasztása pedig szar volt és ezt ők is belátták és elvileg javítottak rajta.
Február 28.-án kiküldik a processzorokat a tesztelőknek,szerintem 2-3 hónap alatt kiderül,hogy mit tudnak.
0
0
0
0
HGabe avatar
Nem kijelentés, inkább csak hangosan gondolkodva kérdezem:
Ezek a high-end processzorok, mint amilyen a 6800k is, munkafolyamatok terén erősek és tényleg odavágnak, de ahogy tapasztalom, játékok esetében kicsit haloványabban muzsikálnak, mint pl, a 6700K. Ezek alapján nem tartjátok lehetséges opciónak, hogy a Rysen-ek munkafolyamatok alatt beérik/beelőzik a mezőnyt, de játékok alatt éppencsak lépést tudnak majd tartani?

Tudom, amatőr gondolatmenet, de ez jut eszembe, valahányszor az AMD friss híreit olvasom.
0
0
0
0
Vigilante avatar
Nem fogok rohanni váltani, akkor sem, mivel ez a proci nekem így is tök ingyen volt a lapomhoz, mivel az eladó nem volt biztos benne, hogy jó-e!? Hardveraprón lehet ám jó business-eket kifogni, igaz itt momentán spóroltam egy cirka 100.000-et. 😆
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Vigilante: Na jó azért ennél értelmetlenebb benchmarkot már nehéz lenne találni. Majd ha egy cinebenchen megy 1200at ráérünk beszarni. ...mondjuk a csúcs ryzen többet is fog, arra már kíváncsi leszek, hogy milyen intelt kell vennem ami jobbat megy 😆
0
0
0
0
Vigilante avatar
Tyűűű ha! Bazz ez majdnem olyan gyors, mint az én 4,5 GHz-en pörgetett 5820k-m.

https://kephost.com/images/2017/02/17/CPU-Zbench5820k.png

Azért ez szép húzás az AMD részéről. 😉 Végre versenyt indíthat ez el. Örök Intel-esként is örülök ennek. Remélem a VGA fronton is odateszik magukat. Jó lenne, ha már esne az 1080 ára, mert akarok egy másodikat is lassan. 😆
0
0
0
0
sormo avatar
Lehet már tudni milyen GPU-t kapnak?
0
0
0
0
kornel244 avatar
Infi "ajjaj megerkezett az inteles" Ha ezt rám értetted akkor nézzél régebbi hozzáoszlásokat tőlem és utána gyere ilyen baromsággal... (De segítek Kb csak nyolc évég volt cpu/gup fronton full amd gépem és nincsen semmi bajom az amd-vel leszámítva a felesleges kamu kampányukat néha)
0
0
0
0
hashimoto avatar
Miért ne lenne hihető? Megszokhattuk, lassan bármi ami a megjelenésre vár, "véletlenül" mindről kiszivárog valami a megjelenés előtt, jó nagy feltűnést keltve...
Meg, attól mert, szúrja a szemed, hogy erősebb, attól még nem kell sírni miatta, főleg, hogy le is van írva, hogy a 6mag megy a 4mag ellen.. 😃
Nem kell minden AMD-s poszt alatt felhördülni, hogy így az Intel, úgy az Intel. Az Intel volt az uralkodó mostanában, lehet, átveszi ezt a szerepet az AMD. Ha egyszer jobb cuccot kínál, olcsóbban, és esetleg jobb minőségben, akkor miért ne érdemelné ki?... 😃
0
0
0
0
no avatar
Ez olyan hihető tesztnek tűnik, minthogy az Intel holnap csődbe megy. Ezek ilyen tipikus "kém" fotók, a maguk minőségével együtt.
0
0
0
0
no avatar
Még a végén verseny lesz ebböl. A bulldozer meg piledriver elég nagy bukás volt, föleg az elöbbi, el se hiszem hogy akár versenyhelyzet is kialakulhat. Valljuk be, AMD-nek Phenom II óta nem volt értelmes processzora.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Már nem azért de 4 mag 4 szálas procit raknak egy 6 mag 12 szálas ellen. Oké hogy egy szálra nézik, de akkor már i7 dukálna mellé 4 mag 8 szállal. Akárhonnan nézem egy azonos órajelű i5 és i7 közt is van különbség 1 magra nézve, természetesen i7 javára.
Viszont várjuk már meg azt, hogy piacra kerüljön és tényleges felhasználói teszt lesz róla. Addig még mindig csak találgatás lesz. Ha viszont az AMD tényleg ekkorát dobbant, kétlem, hogy az Intel nem fogja követni. Az Intel minimálisakat lépett előre az évek alatt.(legalábbis amit tudni lehet.) De mi van akkor ha arra vár csak, hogy az AMD kidobja az új procijait és után 4-5 hónappal ők is kidobnak egy új szériát amivel ismét fölénybe lesz. Én nem tartom kizártnak, hogy képes lenne az Intel is jóval erősebb procit gyártani, csak visszatartották eddig mert fölényben voltak.
0
0
0
0
Infi avatar
ajjaj megerkezett az inteles 😃
0
0
0
0
kornel244 avatar
Ha nem az AMD-röl lenne szó akkor még hihető is lenne 😃 De amúgy ***a lenne ha igaz lenne , legalább olcsón használtan lehetne venni jó kis procikat.
Infi ugye ezt nem komolyan gondoltad? Mert ha igen akkor van baj.. 😂
0
0
0
0
Infi avatar
En nem azt mondtam h arcoskodni kell de az intelesek allandoan szartak lefele az amd t es erre ertem h remelem hogy vissza vesznek belole 1 csoppet 😀
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Infi:
Nekem eddig is nagy AMD-s arcom volt/van, most brutál nagy AMD-s arcom van/lesz. 😜
0
0
0
0
Infi avatar
Az Intelnek befellegzett ujra amd uralom lessz es a sok inteles nagyarcunak is remelem vissza esik az arca 😀

Hajra AMD !
0
0
0
0
Funes avatar
Itt nem az a lényeg most, hogy hány magos, hanem hogy egyszálas teljesítményben nagyon sokat erősödött az Amd és így már lehet tartani valója az Intelnek.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Látom kezd keserű lenni a szőlő az inteles vérpistikéknek 😃
0
0
0
0
Markenstein avatar
Imádom az ilyen megjelenés előtti hireket, várjuk először meg hogy a procik megjelenjenek majd azután nézzük meg hogy mit tudnak... de igen, az intelnek nem ártana egy Bud Spencer méretü pofon 😃, mert eléggé elszálltak.
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Már alig várom, hogy a Ryzen 7 1800X-ről is kapjunk némi információt.
0
0
0
0
FoxX avatar
Én imádom az Intel-t, de ideje lenne kicsit az AMD-nek hogy megszorongassa a tökeit, mert nagyon oligarhaként viselkedik az Intel.
0
0
0
0
Funes avatar
Azért itt az egyszálas teljesítmény is igen komoly, szóval ezt már nem lehet félvállról venni.
Ha nem is ennyivel hanem tegyük fel, csak 20%-al jobb, akkor már most bajban van az Intel és a hajára kenheti a betervezett Cannon Lake-et.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ez a CPU-Z benchmark annyit is ér... Erre alapozva az A10 7850K egy leheletnyivel gyengébb mint az i5 2400-am. Játékokban persze az i5 agyon veri.
Én már az igazi teszteket várom, kíváncsi vagyok játékokban és renderelésben hogyan teljesít a Ryzen.
Hajrá AMD!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció