3DMark világrekordot döntött a 2.5Ghz-re felhúzott GTX 1080 Ti

Szerző: xoki | 2017. March 16. | hír | 55 hozzászólás

Nem kellett sok idő hozzá, hogy a GTX 1080 Ti új rekord pontszámot érjen el a 3DMark nevezetű tesztprogramban.
„Kingpin” - aki overclockolásra szakosodott - sikeresen elért 2.5GHz-et a kártyánál, és ezt természetesen rögtön le is tesztelte. A 3DMark teszt pontszáma egy új világrekord lett. Folyékony nitrogént használt a hűtésre, ezért tudta elérni az említett 2.5GHz-et. Természetesen a memória sebességét sem hagyta 11GHz-en, ugyanis sikeresen elért 12.5GHz-et.

12548 ponttal a Titan X tartotta eddig a rekordot egy 2.3Ghz-et elért kártyán, amelyet most a GTX 1080 Ti lehagyott a maga 13291 pontjával.

Hozzászólások: 55
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
enslaved avatar
zsivko: Így van ez ha az ember szinte ki sem kapcsolja😆
0
0
0
0
zsivko avatar
enslaved: Én vagyok hülye hogy ennyit költöttem erre a gépre. Mert alig kapcsolom be.
0
0
0
0
atemi105 avatar
A keen dreams az egy olyan 3.5-ik rész, a 6 az utolsó, lett volna 7,8,9 92-be, de wolf3d és doom lett helyette.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Anno már sikerült kijátszani. Az 1 és 2 viszont nagyon nehéz egy két helyen.
Van 6 vagy 7 része (+ a Dream, de az lehet az 5. rész)
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Commander Keen 4. A mai napig nem játszottam végig. Először kb 5 éves lehettem amikor játszottam vele. Voltak olyan szörnyek amiktől rémálmaim voltak. Emlékszem régen nem tudtam menteni és mindig elölről kellett játszanom de úgy is élveztem. És azt vettem észre hogy régen jobban játszottam vele mint mostanság.😃😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Alone in the Dark. 2001 ben játszottam vele először. 14 évembe került, hogy rájöjjek, hogy kell kimenni a kezdő szobából
0
0
0
0
enslaved avatar
Nem azért, de a te géped sem éppen gyenge😀
0
0
0
0
zsivko avatar
Most komolyan, hogy jól érezze magát az ember, kell ekkora teljesítmény?!
0
0
0
0
enslaved avatar
Engem meg egyenesen hidegen hagy. Megvettem a srácoknak ezt a Garden Of Warfare - t, az istennek nem tudtam nekik elmagyarázni hogy ez csak multiban megy, meg hogy mit is takar a multi, addig hisztiztek amíg legyintettem egyet és megvettem, kb. 10 perc játék után (kb. 50 halál) mehetett a radír😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nekem is a sztori mód jön be. Nem nagyon szeretem a multit.
0
0
0
0
enslaved avatar
A gyerekeimnek kártyák terén ugyanaz van mint neked lanpartyra (egyet kivéve ami egy 1060), de mivel ők még most lesznek 9 évesek, bőven elég egy I7 plusz 16 GB rammal együtt 1440x900 - ban. Lényegében az újabb játékoknál sincs probléma, nem gyenge az a kártya főleg HD - ban, meg ugye ők még Rayman és társait nyomják, néha bekerül a képbe azért egy kis Resident vagy GTA5 is...................Szerencsére a mostani játékokat 5 perc után leteszik mert nem bírnak még velük játszani, ugye nem is értik mit kell csinálni meg nehezek is számukra, de nem is igazán engedném a legtöbbet, majd pár év múlva. Egyébként nálam az online nem játszik, csak a single.
0
0
0
0
zsivko avatar
Mindenkinek más a környezete, nekem a gyerekem szereti a ps3-at, de a ps4 túl komplikált. És ezért inkább rajzol és más gyerekekkel társasozik. Ugyan ez van velem is. Van viszonylag erős gépen, de inkább összeraktam egy gyengébbet mert, a régebbi (ronda grafikájú) játékok jobb és kötetlen lan party élményt nyújtanak, mint ezek a gép zabáló csili-vili grafikájú valamik.
Jobb társaságba lanpartyzni egy akár 15 éves játékon, mint 4k-ban nyomni ismeretlenekkel 200 pingel.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Emlékszem volt olyan játék Amiga 1200-on már nem emlékszem a nevére, de vagy 2 évig játszottam mire végére értem pedig napi min 8-10 órákat bele nyomtam a hétvégéken meg 0-24 ben! 😆

Most meg örülsz ha egy játéknak van 20 óra játékideje! 😕
0
0
0
0
enslaved avatar
A PS1 volt az első komolyabb "megrázkódtatás", szó szerint el voltunk ájulva a grafikától, no meg azok az átvezető filmecskék..................Talán még a N64 váltott ki ekkora ovációt. Ha azt nézem, a játékélmény ezeknél még sokkal nagyobb volt mint most, a grafika visz már mindent, a többi lassan nem számít. Resident, Spyro, Crash Bandicoot, God of war, Mario, Zelda, Banjo Kazooie, Donky Kong, Shadow man, és még lehetne sorolni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nekünk volt a sárga kazis NES klón, meg az öreg 386. Később lett a P1es masina. CD olvasó nagy szó volt 😆
2005ben meg lett egy Sempron 2600+ masina a nővéreméknek. Az nekünk már űrkorszak volt. GTA SA legalább akkora dilit váltott ki, mint nem rég a GTA V.
0
0
0
0
enslaved avatar
Szinte el is felejti az ember hogy valamikor ilyen gépek is voltak. Azért még mindig szívesen előveszem valamelyik konzolt a régiek közül, de már a gyerekeimnek sem tetszik amit ott látnak. Hiába, ők már nem ezeken nőnek fel, nekik modern számítógép meg PS4 kell😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
386SX 2*4MB EDO ram, 170mb Quantum Fireball HDD és egy relatív kompaktnak mondható Compaq alaplap. (Integrált ATA vezérlő akkoriban azért nagy dolog volt). Igaz a haverom Deskpro I (vagy II-ben) már volt integrált hangkártya, pedig az is csak egy 486DX4 volt.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ugye! 😀 Nekem is az volt egy 6820-as turbókártyával és 10 Mb edo rammal 24 Mhz-en meg egy 200 wattos pc táppal 40 Mb hdd + optikai meghajtó! Azok voltak a szép idők!
0
0
0
0
enslaved avatar
Innentől próbáljunk csak a játékokra koncentrálni, elvégre ez az oldal azért van. Mindenki maga dönti el mire van igénye, akinek elég a HD annak legyen és így tovább. Még emlékszem milyen nagy szám volt egy Amiga 1200, Golden Axe, Ruff'n tumble és társai.
0
0
0
0
enslaved avatar
Nekem is van ezen kívül az életben még nagyon sok más fontos dolog, pl. a 3 gyerekem, szerintem a család mindenkinek a legfontosabb, és hidd el nem költenék ennyit ha tőlük kellene elvennem a pénzt, de nem így van. Sajnálom hogy leszóltam a géped, de kicsit kiakadtam azon hogy be lett szólva nekem elég rendesen, és ez nagyon tetszett mindenkinek. Egyébként nem orvos vagyok, hanem immunológus és gyógyszerkutató, de van itt már olyan tag aki tudna erről mesélni mivel mint orvostan hallgató segítséget kért tőlem. Sajnos ha valaki belém köt azt nem tűröm, ilyenkor kicsit elkap a hév, nehéz ezen változtatni. Normális esetekben ilyen nem fordulna elő. Én azt javaslom legyen béke, a saját beszólásomért meg elnézést kérek tőled. Minden egyéb már nem rám tartozik.
Zoli73: Én komolyan megbántam, de már nem tudok rajta változtatni. Egyébként bármilyen fórumra megy fel az ember a személyeskedés megy, legyen az politikai vagy bármi más. Ma ez jellemzi ezt az országot.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
De srácok! Ezt a személyeskedést most tényleg miért kell? Pryszkinz neked más a fontosabb őneki is más és énnekem is! Ezzel semmi baj nincs szerintem, ha az anyagi helyzete megengedi, akkor 39 évesen miért ne vehetne egy 4K-s monitort/TV-t vagy amit szeretne. Persze az sem volt szép hogy, ha nekem jobb van valamiből, akkor leszarozom a másikét!
0
0
0
0
enslaved avatar
Pryszkinz: Csak tessék, ha ettől majd jobban érzed magad.
0
0
0
0
FoLey avatar
enslaved Akkor sem kellett volna ezt a megjegyzést hozzáfűznőd ha meg gond van akkor privátba oldjátok meg.
0
0
0
0
enslaved avatar
Pryszkinz, FoLey:: Ha összeszedném hányan kötöttek már belém, megtelne egy oldal. Nem arról vagyok híres hogy eltűrjem. Állandóan a képekkel piszkáltak, miért nem teszek fel, nincs is semmilyen gépem, szóval egy idő után az ember megunja. Azt meg szerintem ne firtassuk kinek van több esze, nem ismersz, és én se téged.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
enslaved: "Amikor azt írom hogy előbb-utóbb kevés lesz a 8GB ram meg az 1060-480 teljesítménye, akkor ezeket tényként kellene elfogadni." mutass már valakit, aki azt mondja, hogy egy 480/1060-nal még 10 év múlva is magas/ultra beállításokon tud játszani aktuális AAA játékokkal, mert akkor eladom neki a 6750-em 40ezerért, mivel hogy fullhd-ban viszi a "gétéjaötöt".
ergo senki nem firtatja, hogy ez meg fog-e valósulni, szóval nem értem, ezt miért kellett leírni.
Spoiler!
btw 4*5=20
0
0
0
0
Zoli73 avatar
enslaved: Mondjuk ez tényleg nem volt túl szép megjegyzés.
0
0
0
0
FoLey avatar
Hiába kárörvendesz, a tiéden még az is kész csoda ha valami elindul.
Ezt sajnos már nem lehet félreérteni ahogy leírtad,valósként belekötöttél egy felhasználóba. 😊
0
0
0
0
hashimoto avatar
Miért lenne kész csoda? Nem mindenki 4k-ban gondolkozik... 😃
Az a gép, bőven jó hd-ben, még feljebb is, ha nem mafia 3-at meg egyebeket játszik.. 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
Hiába kárörvendesz, a tiéden még az is kész csoda ha valami elindul.
0
0
0
0
enslaved avatar
H-ECTOR: Páran félreértik amiket írok, ennyi az egész. Valós dolgokat írok le, amiből azt szűrik le hogy én nagyra vagyok a cuccaimmal. Amikor azt írom hogy előbb-utóbb kevés lesz a 8GB ram meg az 1060-480 teljesítménye, akkor ezeket tényként kellene elfogadni.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
enslaved: "Hiába van oda mindenki a hozzászólásodtól, attól még egy 480 nem egy 1080 TI, még talán FHD - ra elég, bár kompromisszumokkal." ezzel csak még jobban megerősítetted, amit írtam😀 nem tudom, miért vagy így oda magadtól, de ha észrevetted, nem én vagyok az egyetlen, akinek ez szemet szúrt😂
0
0
0
0
enslaved avatar
Zoli73: A magyar emberek jelentős része azzal foglalkozik a másiknak mije van, ugyan miből telik rá, csak a saját házuk táján nem néznek szét. Gratulálok a mozi rendszeredhez, nekem is elment ennyi (ha nem több) a zene cuccomra, mindeközben a család is megkap mindent. Mi ezzel tényleg a gond? Még nem vettem meg a 4k monitort, nem döntöttem még el melyik legyen😀 Sokan úgy fel vannak háborodva mintha az ember tőlük venné el a pénzt.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Én autóra gyűjtöm a lét, de hát van emberem aki elkölti helyettem a pénzt, szóval nem kell félreraknom...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
bszilvagyi: Látod, te motorra gyűjtöd a pénzed és arra fogod elkölteni, enslaved kolléga 4k monitorra ha még nincs neki, meg egy 1080 Ti-re nincs is ezzel semmi baj, én meg mozizni szeretek nagyon én meg össze dobtam a szobámba egy közel 2 millás házi mozi rendszert ki mit szeret, kinek mi a hobbija arra költ. Ezért nem kell leszólni a másikat. 😉
0
0
0
0
hashimoto avatar
enslaved: Nyáron dolgoztam, nem is keveset.. 😀 De, nem ezekre szánom a pénzt, hanem gyűjtögetek.. 😀
És képzeld, nem fáról szedem a pénzt, nem anyuciapuci veszi meg, hanem azért a motorért, amit kinéztem, meg is dolgozom.
0
0
0
0
enslaved avatar
bszilvagyi: Én tényleg örülök annak, hogy 17 évesen megtehetnéd hogy I7 - ed meg 1080 - ad legyen, de tényleg😀
FoLey: Hobbi, nem alkatrészek. Nekem ez van meg a zene. Van aki bélyegekre költ el milliókat, egy kutatótársam most a Ferrari mintájára készült bakelit lemezjátszót akarja megvenni 12 millióért...............Mindenkinek más. Addig nincs ezzel semmi probléma, amíg minden másra is jut, főleg a családra.
0
0
0
0
FoLey avatar
Egy jó 4k - s monitor nem villog..................Attól hogy te nem akarsz haladni a korral más még megtehet
Igen nem mindenki teheti meg azt,hogy alkatrészekre dobálja ki a pénzt. 😊
0
0
0
0
hashimoto avatar
Értem én, persze, hogy fejlődni kell, ebben én is egyetértek, de, nem muszáj rögtön egyből váltani.. Én egy sima 1070, 1080-al is ellennék, főleg, hogy most a 280 is simán viszi még az újabb játékokat is. Majd, ha ez bedöglik (márpedig befog, nem sok van neki hátra, 2 reflow után), akkor cserélek valamire. Megtehetném, ha nagyon akarnám, hogy megyek egy felsőkategóriás i7-ért, meg 1080-ért, de, szerintem tökre nem éri meg ennyiért.
Pedig, nem csak játékra van, AutoCAD-et is használok, de annak is bőven elég ez a gép. Photoshopnak is elég. Biztosan van olyan munka, ami többet is kér, de nem találkoztam ilyennel. (Kivéve, ha az ember bitcoint bányászik, de az egy másik téma.)
De, végülis mindenki maga dönti el mire költi a pénzét, én ezzel is elvagyok.

Minden jót mindenkinek!
0
0
0
0
enslaved avatar
H-ECTOR: Hiába van oda mindenki a hozzászólásodtól, attól még egy 480 nem egy 1080 TI, még talán FHD - ra elég, bár kompromisszumokkal. A 4k pedig hozzátartozik a fejlődéshez, még ha ezt sokan nem is akarják tudomásul venni. A gyógyszereket is kell folyton fejleszteni különben meghalnál ha jön egy újabb baci.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Ennek a gyereknek 4K fétise van ? 😃
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
néha egyesekről nem tudom eldönteni a kommentjeik alapján, hogy az életkoruk a profiljukon szereplővel egyezik meg, vagy netán épp eléri annak a felét😊
0
0
0
0
enslaved avatar
Egy jó 4k - s monitor nem villog..................Attól hogy te nem akarsz haladni a korral más még megteheti. Lassan jönnek a 8k - s tévék is. Egyébként meg igényfüggő ki mit akar, tudod amikor otthon leülsz játszani azt csak te látod, nem másnak mutogatod, és óriási különbség van FHD és 4k között. Ez nem villogás, hanem igény kérdése. Egyébként meg a közeljövőben olyan grafikájú játékok fognak majd jönni hogy még egy 1070 is vért fog izzadni, lejjebb meg már ne is menjünk. Alap lesz a 16GB ram és a 8GB vram. Hogy ez pontosan mikor jön el nem tudni, de eljön.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nem is kell annyit rászánni.. Mire kell? Villogni, hogy megy a négyká?.. 😊😆
0
0
0
0
enslaved avatar
Nem is azoknak készülnek az ilyen kártyák akik még egy gépre sem tudnak ennyit rászánni.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Azért nagy meglepetés, hogy a legerősebb kártya rekordot dönt... Amúgy meg az emberek többségének a gépe sokkal olcsóbb, mint ez a kártya.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Zsép fót, de ennyiért marad a bótban! 😃
0
0
0
0
Simon21 avatar
Ha ingyen adják jöhet vagy kettő! Simááán 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció