10nm+ technológiával készülnek az Intel Ice Lake processzorok

Szerző: xoki | 2017. August 15. | hír | 7 hozzászólás

Az Intel weboldalán felbukkant egy rövid leírás a következő generációs Intel processzor családról, amely értelemszerűen a 8. generációs, Coffee Lake termékek utódja lesz.

Az Intel elárulta, hogy a Coffee Lake leleplezésére augusztus 21-én kerül sor, amelyre érdemes lesz majd figyelmet szentelni, mivel több téren is várható kiemelkedő teljesítménynövekedés. A Coffee Lake 14nm technológián alapul, amely körülbelül 30%-kal nagyobb teljesítményt nyújt majd az Intel előző high-end termékeihez képest.

A fenti oldalon mindössze egy információ található a Coffee Lake után következő processzor családról. Az Ice Lake 10nm+ technológiára fog épülni, amely egyben az első ilyen platform is lesz. Előző tervek alapján a 10nm technológiát a Kaby Lake utáni Cannon Lake processzorokkal vezették volna be, de a Coffee Lake a negyedik 14nm technológiára épülő széria lesz. Valószínűleg a Ryzen processzorok miatt döntöttek úgy, hogy a következő szériával már egy nagy lépést tesznek előre és technológiát váltanak.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hiroshi_Ayugai avatar
Így van ez, ha van végre érdemi vetélytárs az AMD képében 😀
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Én meg egy hónapja vettem a 7. generációt,..hát fakkjú intel 😃
0
0
0
0
💬 1
TrapCard avatar
@Viktorinho: Teljesen mindegy ha megvárod/megveszed a 10. generációt fél órán belül kiadják a 12.-et, leleplezik a 13.-at és bejelentik hogy bizony ám jön a 15. is
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
még a 8. generációt se "leplezték le", már a 9. ről magyaráznak, mostmár hisszük, ha látjuk amúgy...
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1


Elfelejtett jelszóRegisztráció