Szerinted milyen a jó játék?

2008. December 13., téma
Fórum » Játékokról általában
A téma címéből az ihlet: Szerinted milyen a jó játék?
Hozzászólások: 170
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nari77 avatar
Na igen, jól mondod ez a másik ami nem tetszik, hogy halhatatlanok vagyunk :'( De komolyan, félrebújsz egy oszlop mögé és máris tele az életed 5 mp alatt...
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Superlompos: 😃 háát végülis nem pont így értettem 😜 de te csak tudod hogy milyen dolog a grafika hisz nagy Ps1-es vagy 😉 szal én pl annak a híve vagyok hogy inkább legyen gyenge a grafika de legyen benne rengeteg tartalom... na most egy FPS(és részben a TPSeknél...)-nél fontos a grafika... azért a robbanások meg a többi... de ez egy taktikai FPS-re már nem igaz (SWAT 4 stb) autós játéknál meg inkább az számít milyen a vezetési élmény mint pl.: INSANE, GTR2, STCC 2 stb 😃 stratégiai játéknál meg... háát ott se (legalább is nekem) 😆



"ami szórakoztat ész nélkül (autósok, lövöldözősök), és aminél az eszedet kell használni (szerepjátékok)"

azért ez nem teljesen így van 😃 mert azért egy SWAT 4-et vagy egy Rainbow6-et(nem a vegas-ra gondolok) 😃 de amúgy a többiben igazad van... szerintem is a Fallout 3 a legjobb rpg... az ME nem jött be... viszont az Alpha Protocol(tudom hogy ME klón) bejött... viszont ami még nagyon jó az az Oblivion és remélhetőleg a folytatása is nagyon jó lesz! 😜

ja és még valami a KONZOL játékokat nem szeretem... túl könnyűek :S
ja és remélem visszahozzák megint az életerő csíkos rendszert... mert ez az újratöltődő életerő nagyon nem gyere be viszont ha csinálnának egy jobb sebzésrendszer(ha meglövik a kezed be kell kötözni, ki kell venni a töltényt stb...) meg az ellenőrzőpontos rendszer sem...
0
0
0
0
Nari77 avatar
Tapasztalataim ( hosszú lesz 😆 ):
Sok játékcég most azzal bassz..khm rontja el a játéksorozatait, hogy baromi sokat egyszerűsítenek a játékon, természetesen azért, hogy minél kisebb korosztálynak is el lehessen adni a játékot! Ez engem nagyon bosszant és e miatt sok ilyen játékkal már nincs is kedvem játszani. Példák erre:
Mass Effect 2
Dragon Age 2
WoW: Cataclysm
Fable 3 (mindenben segít a játék, megmutat előre minden kincset a kutyával, utat jelzi a küldetéshez, semmi olyan érzésed nincs, hogy a te érdemed lett volna kijátszani...)

Persze vannak dolgok amik újak ezekben a játékokban, de nem feledtetik azokat a dolgokat amiket kivettek belőlük.

Példák ahol nem rontották el:
GTA 4 (vajon miért is ez a legnézettebb játék itt is??)
Civilization 5

A másik bajom a mai játékokkal ez a DLC őrület: kiadják fél-, vagy akár negyed-készen a játékot, és DLCkkel egészítik ki... legtöbb esetben ezek messze jobbak, mint az alapjáték, ami megerősíti bennem a hitet, hogy félkész volt a játék amivel eddig játszottam! Őrület!

Hogy mitől jó egy játék, az minden embernél más és más! Számomra kétfajta játék van: egy ami szórakoztat ész nélkül (autósok, lövöldözősök), és aminél az eszedet kell használni (szerepjátékok). Az első kettőt nehéz elszúrni, de volt már rá példa (lásd RosszPcJátékok Sorozat). Az utóbbinál szerintem akkor lehet jónak nevezni egy szerepjátékot, ahol a te döntésed alapján történik minden. Nem pedig úgy, hogy néha baromságokat mond helyetted a karaktered (lásd Fable 3). Szeretem, ha gonosz akarok lenni, akkor nincsenek kibúvók a játékban, amikor rád erőltetik, hogy jó legyél. Ilyenből ami nagyon jó az a Fallout 3. Szerintem szerepjátékok közül ez a legjobb játék, nincs mese.
0
0
0
0
bfrenk avatar
Legyen izgalmas, legyen benne annyi erő hogy többször is visszatérhessek játszani vele és ami mellékes, de jó ha van, legyenek benne gyűjthető dolgok vagy achievementek, vagy mind a kettő. 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Csak fps-eknél számít a grafika? 😃

Mi a helyzet az autósokkal? 😜

Pl. F1 a pirosp ont a ferrari, a szürke a Mclaren, a Kék-sárga a redbull.. stb. 😃

Ez így jó lenne? 😜
0
0
0
0
Gerdzso avatar
legyen olyan jó hogy megérjen 6-7 végigjátszást mint pl.: Hidden and Dangerous 2, Operation Flashpoint GOTY, Insane, Need for Speed Underground, Stalker 😃 más nem igazán számít.. grafika csak FPS-eknél fontos 😀
0
0
0
0
Master Killer avatar
szabolaci10: Van egy pár olyan játék, amiben a küldiket nagyon hamar megunja az ember, pl:. Just Cause 2, GTA-k, de a mai napig játszok velük a küldiket nem csinálom csak stuntolok meg "hülyülök"! 😆
0
0
0
0
Master Killer avatar
szabolaci10: Van egy pár olyan játék, amiben a küldiket nagyon hamar megunja az ember, pl:. Just Cause 2, GTA-k, de a mai napig játszok velük a küldiket nem csinálom csak stuntolok meg "hülyülök"2! 😆
0
0
0
0
Master Killer avatar
A legfontosabb a játékélmény, játszassa magát a játék.
A játékhoz illő, hangok, grafika.
Történet.
Igényes legyen, bugoktól mentes.
0
0
0
0
Meo97 avatar
Elindul nem szaggat jó a grafika és a játékélmény. pl:Cod 4
0
0
0
0
Patkos avatar
Én is így vagyok vele a grafika nem lényeg nekem a Resident Evil a kedvencem!😀
0
0
0
0
bfrenk avatar
A lényeg az, hogy kössön le és legyen olyan jó, hogy végigjátszhassam. 😂
0
0
0
0
ceni98 avatar
nekem olyan kell mint az ac2
nekem az a kedvencem : a grafika a zene ééés a játékélmény 😃
persze a kor se mind1😀
0
0
0
0
JaniWalker avatar
Lehet hogy hülyének fog hangzani de szerintem az a jó játék aminek van stílusa és ami egy 5 perc játék után úgy megfog hogy nem tudom letenni.1-2 példa😃irt 2,cod 6,batman arkham assylum,pop 2. a grafika azért annyira nem mindegy de tényleg inkább a játékélmény a fontosabb.
0
0
0
0
no avatar
Szerintem nem lehet azt mondani, hogy egy bizonyos játék a jó.
Pl. egy stratégiai meg egy FPS játéktól teljesen mások az elvárások(legalábbis szerintem😃😉
De pl. fps-ből is van sokféle, pl. Cs meg CoD...

De ha nagyon általánosítani akarok(mert lusta vagyok sokat írni😃😉 :
-Játékélmény
---Ne legyen monoton
---Legyen valami története
-Grafika
---Nem baj ha nem a legjobb, csak illjen a játékhoz
---Ne legyen túl sötét
------Ha alapból túl sötét, akkor még a gamma feljebb állításával se lesz jobb, csak homályosabb😜
-MI(Mesterséges Intelligencia)
---Ne legyenek túl hülyék a botok😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
crytek123 írta:
Igazatok van abba,hogy nem számít sokat a grafika ha jó a játékélmény.Bér ezt a Battlefield 3-nál meggondolnám.Ott azért az nagyon sokat dobhat a játékélményen is.


az elvileg meglévő videobol nagyon ***nának néz ki... és mostmár elég élethű is, nem mint a black pos... (csillog az ember arca meg stb...)
0
0
0
0
Neaton21 avatar
Igazatok van abba,hogy nem számít sokat a grafika ha jó a játékélmény.Bér ezt a Battlefield 3-nál meggondolnám.Ott azért az nagyon sokat dobhat a játékélményen is.
0
0
0
0
Sexy Girls avatar
játszanák hát. de megpróbálom hogy menne e a gépen. LOW-on csak elmenne.
0
0
0
0
no avatar
A Dirt2-nek kiváló játékélménye van és a grafja is kiváló! 😎
0
0
0
0
Toma97 avatar
de azér egy DiRT2 őn is játszanál
0
0
0
0
Sexy Girls avatar
CoRe írta:
Legyen pörgős és akciódús! A grafika nem (annyira) számít ha jó a játékélmény 😉


Így van. ebben egyet értek. ha jó a játékélmény akkor nem számít annyira hogy milyen jó a grafikája. Ijen mondjuk a Counter Strike 1.6 vagy a Warcraft III. Én mind 2-őt mai napig szeretem és nincs olyan jó grafikájuk de nagyon jó játszani velük.
0
0
0
0
no avatar
Legyen pörgős és akciódús! A grafika nem (annyira) számít ha jó a játékélmény 😉
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
Nekem fantasy RPG-k nagyon tetszenek, de ettől függetlenül a StarCraft, vagy Soldat ugyanúgy nagy kedvenc.
Nekem a legfontosabb, hogy az irányítás egyszerű legyen, mégis lehessenek benne egy kicsit bonyolultabb kombinációk.
A hangok, szövegek, hangeffektek a játék stílusához és történetéhez maximálisan passzoljanak. Fontos hogy a szinkronhangok, szinkronban legyenek és hogy ne egy hangsúlytalan monológot mondjon végig az adott karakter. Azt is értékelem, hogyha van feliratozás, és hogyha az időben pontosan illik a szöveghez.
A másik legfontosabb dolog a játék története. Legyen lineáris!!! (Prototypeban baromira idegesített az az ugrálás :/ ) Ne legyen benne sok ismétlődés, mint pl: FarCry2-ben. A sztoriban a történések legyenek logikusak. Tudom, egy RPG-ben gyakran vannak bugok ilyen téren, de szerintem ez elnézhető. És legyen választásom, hogy én mit akarok csinálni egy adott szituációban (pl.: HL2-ben is töbféleképp meg lehet oldani egy-egy csatát).
A játékmenetben ne csak úgy győzhess, hogy csak a legjobb cuccokkal, egy féle módon, hanem az eszedet használva, különböző taktikákkal is lehessen nyerni (Pl.: StarCraft, Knights&Merchants). A játék nehézségi szintje legyen megfelelően skálázott, ne csak egy easy, medium meg hard szint legyen.
A grafika nálam egyáltalán nem lényeg, 1-2 éve végig toltam a Zork 1-et 😃 . Hát annak a "grafikáját" szerintem mindenki ismeri. Egyetlen dolog, amire érzékeny vagyok a grafikával kapcsolatban az a méretarány. Nem szeretem, ha a pajzs 6-szor akkora mint az ember, vagy ha bökő úgy fénylik, mint egy lézerkard (kivéve ha SW). Szóval nem kell túlspilázni.
Asszem ez minden.
0
0
0
0
Neaton21 avatar
Én azokat a játékokat szeretem ami mai korban játszódik.Nem szeretem ezeket a jővőbeli,fantasy játékokat.Szeretem ha átlátható,nem túl bonyolult,jó a fizikája,grafikája.Grafika nálam akkor jó ha éles,nem az a homályos,effectes hangulatú😆.
Tömören enyi.😀
0
0
0
0
pain avatar
ami jó játék csak az a jó
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
a grafika nekem tökimnd1, azért egy source motor mehet, vagy cod6 motor, de a játékélmény az első, és nem monoton dolgok legyenek benne. Peszre játék haverokkal, és ingyenesen lehessen neten játszani
0
0
0
0
AMDTuning avatar
az a jó játék ahol lehet törni zúzni..pl egy GTA4 és hozzá egy frostbite 2-es motor...lehessen mindent robolni..meglehessen csinálni a szeptember 11.-ei terror támadást..!! zúzás!!!
0
0
0
0
madchief avatar
Na az a ténylegesen jó játék!!!😆
0
0
0
0
pukkancs avatar
a jó játék szerintem?

ami lagg nélkül megy a gépemen 😃
0
0
0
0
vorosroka avatar
Gorre írta:
vorosroka írta:
atomtuning írta:
-Lehet váltani FPS és TPS között

Ezt hívják életnek.próbáld ki😃


És hogy kell TPS-be váltani?

valamien drog erre is van biztosan😃
0
0
0
0
Toma97 avatar
Jó graf ha van benne zene akkorjó legyen,effektekis jó legyen

Szóval lekösse az ember
0
0
0
0
Gorre avatar
vorosroka írta:
atomtuning írta:
-Lehet váltani FPS és TPS között

Ezt hívják életnek.próbáld ki😃


És hogy kell TPS-be váltani?
0
0
0
0
vorosroka avatar
atomtuning írta:
Szerintem az lenne a legjobb játék amibe
-Az egész Föld benne van és ellehet utazni bárhová
-Mindenhol a saját nyelvükön bészélnének pl.:Magyarországon magyarul,New York-ba Angolul meg stb
-Jó történet.
-Pénzt kell keresni, hogy tudjunk fejlődni mint pl.:kocsit venni,hajat,ruhát,kaját,fegyvert és ha nem fizessük a rezsit akkor elviszik a házat😀 meg stb
-Lehet gyereked,vagy csajod/pasid meg stb
-Bármilyen munkád lehet
-Lehet váltani FPS és TPS között
Eddig ennyi😆😂😀😃😊😉😜

Ezt hívják életnek.próbáld ki😃
0
0
0
0
madchief avatar
ÁÁÁ az istenkirály gém lenne!😆
GTA+NFS=President!😂
ahoz még hozzászólok:
+4D-s grafika
gépigény:
10Mhz Pentium 1 CPU
16Mb-os videókártya
12Mb RAM
ajánlott:
100Mhz Intel
36Mb-os videókártya
24Mb RAM
MAX grafikához:
200Mhz proci
36Mb-s videókártya
36Mb RAM

4magos procival +GTX460 1000fps akadna!!!😆😆😆
0
0
0
0
no avatar
Szerintem az lenne a legjobb játék amibe
-Az egész Föld benne van és ellehet utazni bárhová
-Mindenhol a saját nyelvükön bészélnének pl.:Magyarországon magyarul,New York-ba Angolul meg stb
-Jó történet.
-Pénzt kell keresni, hogy tudjunk fejlődni mint pl.:kocsit venni,hajat,ruhát,kaját,fegyvert és ha nem fizessük a rezsit akkor elviszik a házat😀 meg stb
-Lehet gyereked,vagy csajod/pasid meg stb
-Bármilyen munkád lehet
-Lehet váltani FPS és TPS között
Eddig ennyi😆😂😀😃😊😉😜
0
0
0
0
KogeruKiller avatar
Szeintem a jó játék:

Ne autós legyen(amibe csak vezetni lehet...)
Nem muszály hiper szuper ultra gamma grafika.
Ha muszály a küldetés közelében maradni, akkor lezárt ajtók, falak stb legyen ne a levegőben lévő átlátszó fal.
Újrajátszhatóság: Ne egy x kijátszom és törlöm lefele hogy többet ne is rakjam fel, hanem olyan hogy kijátszom és kezdem előrről.
Hangulatos:Leginkább akció, pl: Left 4 Dead-ba sehol semmi majd egy xre egy smoker húz hátrafele ezerrel😀
0
0
0
0
peti95 avatar
SZERINTEM A LEGJOBB JÁTÉK AZ AMINEK NAGY A JÁTÉKIDEJE NEM RÖVID ÉS VANNAK KÖNNYEBB DE NEHEZEBB KÜLDETÉSEK IS
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
nekem az hogy élvezetes legyen ne legyen unalmas ezen kívül semmi sem kell nekem😆
0
0
0
0
no avatar
-Végig lehet játszani(ha nem, akkor meg vannak hozzá kódok)😂
-Jó grafika
-Élethű
-Megvan a teljes szabadság(nincs olyan, hogy nekiütközök a semminek, mert oda már nem enged a játék)😂
0
0
0
0
bobbycfc avatar
Nálam az,hogy nem kúrja fel az agyam!! Jó legyen a játszhatóság,élethű legyen,Meg ne legyen valami orbitális gépigénye!!
0
0
0
0
gigazte avatar
Nálam a legfontosabb, hogy ne legyen monoton a játékmenet. A grafika nem nagyon számít, csak legyen játszható a játék😀 A sztori ne legyen összecsapott. Az irányíthatóság könnyű legyen.
0
0
0
0
Ferrari avatar
A TDU az biztos h olyan game amit nem lehet megunni, én is azóta tolom mióta kijött, végigjátszottam már vagy 4x 5x, de még most sem unom, a környezetet és az autókat nagyon eltalálták benne, a zenék is jók, csak nincs belőlük túl sok, de azt winamppal pótolni lehet 😆
0
0
0
0
ricshard004 avatar
A grafika ne legyen feltűnően ronda
Én a TDU-val tolom már 4 éve, és máig a kedvenc autós játékom,mert benne van az a bizonyos "X Faktor" ( Hogy a mai magyar ember szavaival éljek)
0
0
0
0
no avatar
Változatos Játékmenet, változatos pályák, az adott játék stílusához,hangulatához illeszkedő zenék. Nálam a grafika nem elsődleges, ha a játékélmény amúgy jó.
0
0
0
0
no avatar
És COD 6-ban hol a gyönyörű grafika?😃
Nekem a lényeg hogy ne legyen monoton, legyen sajátos vagy hozzon valami újítást a játék, grafika nem a legfontosabb de nem árt ha az is jó, zene nem kell hogy überkirály legyen de ne is csesszék el(olyanokra gondolok mint COD 5,6...)
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
nálam hogy FPS-es legyen sokan MP-zenek és gyönyörű GRAF.

szal:
CRYSIS
COD6
BFBC2 😃
0
0
0
0
ceni98 avatar
nekem a batman arkham asylum
a kicsit ijesztőbb jeleneteket kilehetne úgy venni h vissza vesznek mert kell bele de a graff legyen egy avatar (max) szintű a játék élmény batman aa zenével ált bajba vok de olyasmi mint a dmc4 -é de nem olyan death metal hanem olyan mint pl a (zenekart mondok) demon lord luca turilli metalica stb hosszúnak legyen hosszú de nem 800 óra mert egy idő után unalmassá válhat legyen olyan hosszú mint a mass effect ami kb 50 óra a játék storyja legyen olyan amilyennek kell lenni mint a dmc-k vagy a batman vagy a god of war graffra egy avatar-t képzelnék el (mint írtam már) legyen élvezetes és legyen több út is pl mint a kotorba avatarba popba stb
nekem ilyen game jó de a batman aa a legjobb amivel tolhattam 😀
0
0
0
0
Davezorrr avatar
érthető történet de ne legyen túl komplikált,legyen hosszú játék és ha átvittem ne azt mondjam h ezt is kipörgettem hanem azt h majd ezzel még fogok játszani pl. GTA4.Grafika legyen egy cod6 szintű + optimalizált pl. Cod6,DeadSpace,Grid.Naponta lehessen játszani vele 1-2órát beleunás nélkül pl. KillZone 2 (PS3).
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció