Monitor Problémák

Szerző: victim017, 2010. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólások: 466
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
InfernoDante avatar
Display driver uninstallert probaltad mar? Utana probakepp 15.7.1et tegyel fel drivernek.
0
0
0
0
Crytikal avatar
Egy megjelenítőm van igen. Egy 102cm-es TV. De szerintem a TV-vel lesz a gond.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Igen
Vagyis csak a 10 nél van ez a többinél nincs 😞
De ha neked 1 megjelenítőd van akkor nem kellene gondnak lennie.

Egy DDU-s driver újrarakást javaslok én is .
0
0
0
0
Crytikal avatar
1 TV-vel rendelkezem, nincs rákötve több. Eredeti Windows 10-el lenne a probléma ?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Crytikal

A win 10 ben van a hiba... sajna nekem is gonjaim vannak.
A 2 vagy több monitort használóknál jelentkezik a probléma.
A win azt javasolja hogy használjunk 1 monitort ( én is kihúztam a 2. at ) amíg kijavítsák a hibát.
0
0
0
0
Crytikal avatar
Előző tulajnál működött hibátlanul minden. Neki is TV-re volt rákötve, de ez a TV sokkal nagyobb, és kevesebbet tud. Processzor nem hinném, hogy gyenge lenne. Tegnap lett újratelepítve Windows 10 Pro-val. Kártya nem lehet hibás, mert akkor képet sem adna. Meg nem hinném, hogy 30Mb-os 2D-s játékhoz gyenge lenne, egy 12 magos processzor. 😀
0
0
0
0
InfernoDante avatar
Hát a játékhoz lehet akár proci is gyenge, bár azt nem ismerem , egérmozgás viszont akkor se akadna ha az lenne gyenge, úgyhogy inkább valamelyik drivered lhet szar. Display Driver Uninstallerrel töröld le a vga drivert, csökkentett módban.
Vagy maga a kartya hibas.
0
0
0
0
Crytikal avatar
Sajnos DVI nem tudom megpróbálni, mert nincs a TV-n olyan csatlakozó. 2 HDMI-vel is teszteltem, ugyanaz a probléma. Hiába raktam játék módra a TV-t, csak a képernyő lett szebb.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
TVn keresd meg a játék módot és kapcsold be. Ezek a kamu 100-200hzes tvk motion plussal próbálják gyorsítani a képet, csak ez pcről nem igazán működik.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Egy mai LCD TV azért minimum 60Hz -et csak tud.

Ahogy nézem ,elvileg 200Hz -es.
[LINK]

Lehet az is hogy valami gagyi HDMI kábeled van ami max 30Hz -et tud átvinni a TV -re, próbáld DVI-D kábellel.
0
0
0
0
Crytikal avatar
TV-nek semmi köze nem lehet hozzá, azt mondod ? Nincs 1 hónapos Videokártya.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Próbáld más videókártyával.
0
0
0
0
Crytikal avatar
60Hz-n megy. De ez kifejezetten TV.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
HDMI max 60Hz -et tud, tehát 60FPS -t, DVI-D vagy DisplayPort 1.2 tud nagyobb képfrissítést (ha tud a TV\monitor is persze).
30FPS viszont tényleg elég gáz, nézd meg a monitor beállításoknál a gépen hogy hány Hz -en megy a TV.
0
0
0
0
Crytikal avatar
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy az miért van, hogy laggol, szaggat az egér, minden játék 20-30FPS-el megy, lowon-mediumon-highon. Arra gondoltam, hogy a TV miatt lehet a gond, illetve a válaszidő. [LINK] Egy ilyen TV van rákötve HDMI-vel a PC-re. Szerintetek a TV-vel lesz a gond ? Mert arra gondoltam, hogy nem jó a TV a géphez. Fogalmam sincs, hogy mit tegyek. Vennem kéne esetleg egy monitort ?
Köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
Dooma avatar
Eszközkezelőből viszont sikerült amit kaptam monitorhoz lemezről frissítette. De ha nem lemezről szeretném mindig INF File baja van .
0
0
0
0
Puffin avatar
Ott valami más gond van...
0
0
0
0
Dooma avatar
Halooo!

LG monitorom van és újra elővettem egy problémát amit a mai napig nem tudok orvosolni. Nem tudom felrakni a monitor illesztő programját INF File hiba miatt. Valaki valamit ? SOS lenne, mert vettem egy hdmi Switch Switcher-t és a monitoron van most a upc is meg a gép . És játékban pitsa (60 szokott most van 12-8fps) fpsem van. Játszhatatlan.
0
0
0
0
Hunork avatar
Már fáradt vagyok, és lusta írni, így íme pár mondatban: [LINK] és [LINK]
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Hello!
Mit jelent az, hogy pixelhiba?
0
0
0
0
hashimoto avatar
Hunork: 5 perc volt max. a beállítás, de tényleg megéri, saját ízlés szerint beállítani. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nekem az AOC-n van két hasonló felhősödés, de ez a monitor most lesz 9 éves úgy is.
Megviselődött az évek alatt. (Hozzám így került már, úgyhogy nem foglalkozom vele, nem zavar)
Ameddig bírni fogja, addig úgy sem cserélem le.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nekem meg 22MP57VQ-P, de én is amikor megjött és beüzemeltem kb 1 órát piszkáltam a beállításokat, és állítottam be arra ami most is van beállítva. Az előre beállítottakon végigmentem, de egyik sem volt jó számomra.
0
0
0
0
Hunork avatar
bszilvagyi: nyilván beállítottad magadnak, fényerősség, kontraszt...stb. Erre mondtam, hogy erre kell időt szakítani. 😉
0
0
0
0
hashimoto avatar
23MP67-em van, semmi ilyen nem észlelek.
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
Hallottam erről az ips glow/baclight bleed jelensegről ips monitoroknál ,de nem tudtam hogy ez ennyire feltünő mert eddig tn paneles monitorom volt es annál nem tapasztaltam ilyet .Ha teljesen leveszem a fenyerőt akkor mar nem olyan zavaró.Mar megnyugodtam egy kicsit hogy nem csak nálam ilyen ,mert azt hittem hibas a monitor.
Köszi a valaszokat !
0
0
0
0
Hunork avatar
A Backlight bleed ismert jelenség. Meg lehet előzni, drága OLED monitorral. 😀
Minden típusnak vannak előnyei: TN magas képfrissítés, olcsó panel, IPS szebb kép, több támogatás (Freesync), kicsit drágább. OLED: felső kategória.

Én is hasonló veszek a hónapban!
Elsőként sok olvasás, majd a monitor helyes bekalibrálása legyen. Sokan csak úgy rákötik a gépre és elvárják, hogy minden remekül menjen. Menni is fog, ha időt szánunk rá a beállításoknál. És lehetőleg tök sötétben ne gépezzünk, az a szemnek sem jó. Ablak ne legyen a monitorral szemben. Ilyenek.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@H3AD5HOT

Nem csak nálad ilyen.



kommentek között :

" Backlight bleed and ips glow on the 22MP68VQ r horrible and it's a issue on all models. Don't knw of the 23 is different
And the stand scratches by itself "
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
Sziasztok !
Vettem egy Ips monitort (LG 24MP68VQ) és fekete hattérnel a monitor széleinél ilyen fehér foltokat latni . Ez normalis ?

[LINK]
0
0
0
0
laskr1999 avatar
A monitor drivere fent van, de semmi.
0
0
0
0
visor261 avatar
Valami drivert raktál fel hozzá?
0
0
0
0
laskr1999 avatar
tomi95112110:

Szia!

Dvi-I=analóg+digitális jelet is ad le.
DVI-D csak digitálisat.
Azokhoz a kártyákhoz nem tudsz dsub átalakítót csatlakoztatni max aktívat de az drága.

Más:
Nekem van egy 750TI kártyám dvi-i dsub átalakítóval egy hp l1710 monitorra dugva. A windows nem ismeri fel a felbontást és magamnak kellett beállítani. Az a baj, hogy minden önbeállítós játék FHD be rakja a felbontást és kapok egy olyan üzenetetxhogy input signal out of range. Hogyan lehetne orvosolni? Most ezeknél a játékoknál a config fájlal kell szórakozni.
0
0
0
0
tomi951121 avatar
Hello, olyan kérdésem lenne, hogy a D-sub-os LG monitoromhoz vennék egy Gigabyte rx 460-at vagy gtx 1050-et, de a mai vga-nak nincs d-subos kimenetele. Az jó megoldás lenne, hogy egy DVI és D-sub átalakítóval áthidalnám (d-sub-os kábellel rendelkezem)? Ez mennyire megbízható?

A monitor LG, 22", FULL HD, LED-es.

Mi a különbség a dvi-i és dvi-d között? Mivel a vga-nak a kimenetele dvi-d, és dvi-i csatlakozóval működik-e?

A válasz előre is köszönöm!
0
0
0
0
visor261 avatar
solyom19997

Attól függ, ha a max felbontás amit írnak hozzá nagyobb akkor a képernyőfelbontásnál asztalrakattintva, ha ez a max felbontás akkor a vsr(amd)/dsr(nvidia) segítségével ha támogatja a géped ha támogatja engedélyezed és az fent említett módszerrel feljebb tudod húzni a felbontást.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Sziasztok!

Az mitől lehet, hogy nem elég éles a monitor képe? Mindent beállítottam már, de egyszerűen nem olyan éles mint a haveromé...
0
0
0
0
solyom1999 avatar
Sziasztok meg halt a régi monitorom és most kaptam 1 80 cm monitort és a felbontás csak 1366x768 ra engedi hogy tudom nagyobbra venni a felbontást ?
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Üdv, kellene egy kis segítség. Vettem egy TV & Monitor kijelzőt (Samsung T22E390) és körbe van egy aprócska(1-2 milliméter) fekete csík alul, felül mindenhol a monitor tényleges fizikai széle és a látható kijelző között. Ez így normális? Mert az előző monitorommal nem volt ilyen. Nagyon idegesítő körbe ez a fekete "sáv".

Előre is köszönöm
0
0
0
0
Puffin avatar
Az értesítési területen van a hangszóró ikon- jobb klikk - lejátszóeszközök
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
És azt megkérdezhetem hogy hol?😃
0
0
0
0
Puffin avatar
H-ECTOR: az át lehet állítani melyik kimeneten adjon hangot!
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Nekem más problémám lenne. 1. Ha hdmi-vel kqpcsolódok monitorra az rögtön azt is jelenti, hogy hangszórón már nem fog menni hang, csak a monitorból? 2. Ha nem hdmi-vel, hanem szimpla vga csatlakozóval dugom rá, az hogyan és milyen mértékben rontana a képen?
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Sziasztok! Remélem a megfelelő topicba nyitottam.

Miért érzem a mostani monitorom (HP L1706 - 1280x1024 60-75Hz, 8ms válaszidő, TFT panel) a 40 FPS-t is "szaggatásnak"? Ez alatt azt értem, hogy a FarCry 3-ban high grafikán lazán megvan a 35-40 FPS, viszont ezt az arányt már nem érzem folyamatosnak. Más játékokban is hasonlóképpen tapasztalom. Egyik ismerősömet is megkértem, hogy nézze meg ő is, és neki sem tűnt folyamatosnak a kép. Tehát nem én lettem finnyás 😜 Ennek mi lehet az oka? Én a TFT panelre, és 8ms válaszidőre tippelnék.
0
0
0
0
Smebjulak avatar
Köszi a segítséget, valamit finomhangoltam rajta, most nagyjából jó. A monitor reset volt az első, amit próbáltam, de az csak annyit csinált, hogy nemcsak fakó maradt a kép, hanem a még a fényerőt is felrakta 100%-ra 😜 Az nVidia vezérlőpulton nagyjából belőttem a színeket, nem olyan, mint volt, de talán még jobb is, viszont hiába mentem el a beállításokat, újraindításnál resetelődik minden, és megint be kell állítani, holott addig jó volt. Ráadásul ha megnézem, a beállítások maradtak is, csak szimplán nem működnek, ilyenkor "a színbeállításokat más programok vezérlik" opciót kell választanom, ami visszacsinálja a képet ismét jóra, kövi resinél meg pont fordítva, ha jó színeket akarok, akkor az nvidiát kell kiválasztanom... *** logic 😃
Amúgy a korábban említett driver-újratelepítés megoldhatja a problémát? Nem rég, a HDMI előtt 1 nappal raktam fel a legújabbat, nem szeretném megint, ha nem érdemes. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ha post screen alatt nincs ilyen gond, akkor próbáld meg a programban finomhangolni.
Nvidia programja tele van mindenféle lehetőséggel.
0
0
0
0
Puffin avatar
Nálam ugyanaz a helyzet. Dvi-n szép a kép, Hdmi-n nem
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Smebjulak

Szerintem ragd újra a VGA drivert, persze előbb reseteld a monitort is 😀
0
0
0
0
Smebjulak avatar
Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy Acer G227HQ fullHD monitoromat egész eddig VGA kábellel, ill. DVI-VGA átalakítóval kötöttem össze, semmi problémám nem volt vele. Azonban valamikor megtört a kábel, sárga képet produkált stb., így gondotlam, áttérek HDMI-re, ha már úgyis az az újabb technológia és ilyen csatlakozó a videokártyámon és a monitoromon is van, így átalakítóval nem kell többet foglalkoznom... Igen ám, összekötöttem a kettőt, működik is meg minden(igaz, beletelt pár percre, mire meg tudtam csinálni rendesen), de a színek valahogy szó szerint ocsmányak. Halványak, a fehéregyensúly mintha valahogy az egekben lenne, élettelennek tűnik az egész kép; holott elvileg a HDMI-nek szebbnek, jobbnak kéne lennie. A monitor beállításaival is próbáltam szórakozni, de sokkal jobb nem lett. Tudnátok esetleg segíteni, hogy mi lehet a hiba? Válaszotokat előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Vagy a Samsung 943n.Nekem még megvan, csak használaton kívül tartaléknak.2009 decemberétől 2016 januárjáig használtam.Semmi baja nem volt csak váltottam nagyobb monitorra.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció