Monitor Problémák

Szerző: victim017, 2010. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólások: 466
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Van Helsing 25 avatar
sziasztok lenne egy érdekes problémám

van egy lg 25um58-p monitor beállítom magamnak ahogy kell de van egy olyan beallitas hogy Picture - Picture adjust - Black Level itt van high és low

mind1 mit csinálok játék, film, böngészés stb.. az a beállítás visszaállitja magát high ra de nekem a low kell.

ha high akkor túl világos a monitor

ezt azóta csinálj mióta nvidia vga lett mert a régi vga meghalt az ati volt és annál nem volt ilyen hiba jelenség
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@Van Helsing 25: Hiba forrását sajnos nem tudom, de az Nvidia vezérlőpulton húzd le, jobbat nem tudok.
+1 Esetleg ha ez sötétben zavar, szóval nappal tűrhető, akkor jobb alul a Windowsban van az a négyszög, kattints rá és az oldal menün lesz olyan, hogy éjszakai mód, az sötétben sokat segít a szemfáradtság ellen!
0
0
0
0
Booker avatar
hali
olyan gondom akadt hogy koszos a monitorom.
Ez egy IPS FHD LED monitor, és azt szeretném kérdezni mivel tisztítsam meg anélkül hogy folt keletkezzen a panelen.
köszönöm üdv.
0
0
0
0
💬 7
AMDMonsteR avatar
@Booker: Tükör-ablak tisztító, papírtörlő és mikroszálas törlőkendő.
Ajánlom a Clin ablaktisztító spray-t
0
0
0
0
no avatar
@Booker: CLEAN IT-et használok ilyen célra spray formában, szépen lehoz mindent. Időnként pedig a macska porolja le a farkával.
0
0
0
0
Booker avatar
@LordSzalko: köszönöm szépen
0
0
0
0
xCube avatar
@LordSzalko: Nekem pont a macskám miatt kell sűrűn törölnöm a képernyőt... 😃
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Nekem inkább a billentyűzetet kell pucolnom időnként 😆
0
0
0
0
xCube avatar
@Booker: Én izopropil alkohol + desztilált víz 30 - 70 százalékos keverékét használom csak mosószerrel mosott ablakra / fényszóróra való mikroszálas törlőkendővel. Így folt és csíkmentes.

Sima ablakmosót azért nem használok, mert az abban lévő oldószerek okozhatnak problémát a bevonatokkal, bár ez a modernebb monitoroknál már annyira nem jellemző. A lényeg az, hogy bármilyen folyadékot használsz ne a képernyőre fújd, hanem a törlőeszközre.
0
0
0
0
Booker avatar
@xCube: köszi szépen
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Szerintetek hogy lehet az, hogy a TV-re kötve a laptopomat, tökéletesen működik a képátvitel HDMI-n keresztül, de ha bármilyen más monitort csatlakoztatok, akár HDMI-n keresztül, akár DP-n kereztül, hibásan, vagy egyáltlán nem jeleníti meg a képet...
Néha azt is kiírja, a monitor, hogy nincs csatlakoztatva HDMI-n keresztül...
A megjelenítőkezelőben viszont mindegyik szerepel...

Mutatok egy videót:

https://youtu.be/qCzTvnob_rM

Van valami ötletetek?
Köszönöm.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.olyan problémam lenne hogy eddig dvi csatlakozóval volt összekötve a gép a monitorral.de új videó kartya került bele amin nincs dvi csak hdmi van.a moniitoron dvi és vga aljzat van.gondoltam veszek egy átalakitót.a boltban csak hdmi - vga-t kaptam.de azzal ha bekapcsolom a gepet akkor még van kép de ha megmyitok bármit szóval aktivan hasznalom már felvaltva van kép és elsötétült monitor.mitől lehet.lehetseges hogy a vga aljzat nem kompatibilis a modernebb videokartyával?és vegyek egy hdmi-dvi kábelt.míg nem lesz lehetöségem hdmi-s monitorra?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Nemrég vettem egy AOC C24G1 monitort, amire DP-al van kapcsolva a gépem, és HDMI-vel a beltéri egység(Digi). A monitorra van kötve egy hangfal, ami csak a géppel működik. Tehát ha a gépen videót nézek tökéletesen működik a hangfal, de ha átváltok a HDMI bemenetre, akkor nincsen hang. Ez azért nagy probléma mert a monitornak nincsen beépített hangszórója, így semmi hang nincsen ha tévézni szeretnék. Előre is köszönöm!
0
0
0
0
PatkosXX avatar
Sziasztok.

Tudnátok nekem segíteni abban, hogy az LG 27UK600-W monitoromon miért nem működik a Freesync? Használtan vettem, tökéletesen működik, viszont a Freesync nem. Ezt eleinte betudtam anank, hogy nvidia kártyám van, és azzal nem kompatibilis. Most viszont váltottam AMD-re (R9 290), és így sem működik, sem Basic, sem Extended módban. a driver freesync kompatibilsnek látja, be is van kapcsolva ott is, Basicnél 48-60Hz, Extendednél 40-60Hz-et ír freesync tartománynak, viszont láthatóan nem működik. Van mellette egy Samsung C24RG50FQU monitorom, amit Freesync Premiumnak ír, azon tökéletesen működik, teljesen akadásmentes a 48-60FPS közötti érték, míg az LG-n akadozik, OSD is végig 60Hz-et ír, tehát valóban nem működik. Driver fent van a hivatalos oldalról, legfrissebb (ezalatt a monitor driverére gondoltam, de az AMD drivere is a legfrisebb).

Próbáltam HDMi és DisplayPort kábelekkel is, bekapcsolt dp 1.2 móddal, egyik esetben sem működik. Samsungon egyébként mind a kettővel megy, HDMI-vel ugye csak 120Hz-et tud, de úgy is tökéletesen működik vele.

Bármi ötlet, hogy mi miatt nem működhet, ti mit próbálnátok meg?
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
Üdv Mindenkinek!

Kérdésem a következő lenne. Adott az alábbi monitorom [LINK]
Az a helyzet, hogy displayport kábellel használom, ugye amit adtak hozzá. Viszont olyan problémám van, hogy mikor indítom a gépet a monitor egy darabig nem reagál semmire. Mintha be se lenne kapcsolva, a biost se tudom behozni mert nem ad be semmit. Pár másodperc múlva viszont betölt rendesen minden és zökkenőmentesen működik. Ugyanez hdmi kábellel nincs, ott megjelenik minden bios, stb... Ez mitől lehet, valami driver hiba, esetleg monitor beállítás nem lehet jó, mert dp-re van állítva illetve a videokártya driver is mindig a legfrissebb (1080Ti) Mi lehet a gond?😕
0
0
0
0
Ducky avatar
Sziasztok

AOC 24G2U a képen látható jelenség miatt érdemes visszavinni, vagy inkább örüljek hogy nincs hibás pixel meg ips glow?

https://prohardver.hu/dl/upc/2020-08/370051_2020-08-16_12_30_25-min.jpg
0
0
0
0
💬 1
Puffin avatar
@Ducky: Ez nem hiba hanem tulajdonság.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Ez igazából nem probléma, hanem egy kérdés. A meglévő Full HD monitorom mellé szeretnék venni egy QHD-t. A Windows csont nélkül elboldogul a két különböző felbontású monitorral? Nyilván mindkettőt egyszerre szeretném használni.
Ehhez kapcsolódik még egy kérdésem. Elég sok filmet nézünk, amik maximum full hd felbontásúak, de inkább alatta. Ezek a filmek az újonnan venni kívánt 32 colos QHD monitoron is teljes képenyőn nézve ugyanazt a minőséget fogják hozni? itt arra gondolok, hogy nagyobb minőségromlás nem lesz tapasztalható? Eddig egy 27 colos FULL HD monitoron néztük őket, számunkra nem volt semmilyen zavaró pixelesedés. (Elég messziről nézzük, szinte TV-nek használjuk a monitort, ezért is kellene egy nagyobb képméretű monitor). Játszani egyáltalán nem játszunk, max netes játékokkal.
Előre is köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
DrGordonFreeman avatar
Üdv.

Lehet kérdezték már sokan. Adott egy Gigabyte Aorus 27 coll 2k 165hz monitor VA panel-es.
Az normális hogy full fekete képnél a monitor kerete körül fehéres v is világos foltok vannak mintha vki világítana a keret alól lámpával 😆. Ez filmnézék közben látszik játék alatt egyáltalán nem. Ez lenne a VA panel hátulütője mert akárhogy kerestem rá nem találtam magyarázatot. Am 1000x szebb a képe mint az ips-nek viszont ezért az árért azért nem ezt várja az "ENBER" . (vga 1080Ti Aorus XE) Az adatlapon látható a konfig :-)
0
0
0
0
💬 6
TheMenkuPocok avatar
@DrGordonFreeman: A VA panelnek nem szebb a képe mint az IPS-nek.
0
0
0
0
no avatar
@TheMenkuPocok: Ez tök relatív egyébként, nincs kőbe vésve.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@DrGordonFreeman: va panelnél is van bőven blacklight bleed ami normális, amúgy egy ips általában szebben mutat kivétel kb a fekete szín
0
0
0
0
DrGordonFreeman avatar
@19ati93: Akkor az hogy szebb kép a va lehet csak azért mert előtte fhd 60 hz monitor volt.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@DrGordonFreeman: méret váltás és 165hz-re való upgrade esetén főleg ha mondjuk most 1440p-s a monitor akkor nem csodálom hogy szebben néz ki
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
@DrGordonFreeman: Próbáltál a monitor menüjében játszadozni a beállításokkal? Lehet van valami ami bekavar. Nekem pl anno a mezei monitor váltogatta a fényerőt filmnézés közben, amitől a plafonra tudtam volna mászni 😃 Váltottam profilt és megszűnt. Talán van valami beállítás ami ront az összhatáson.
0
0
0
0
Slacuuu avatar
Sziasztok
Nemrég vettem egy LG24GL600F-B 144Hz monitort amivel tökéletesen megvagyok elégedve
DP1.2 kábelen használtam egy RX480 mellett hiba nélkül
Viszont tegnap cseréltem a gépben videokártyák egy GTX 1070-re és DP kábelen 144Hzn vibrál a kép Windowsba és játék közbe meg néha elsötétedik a monitor pár másodpercre majd visszajön a kép
Szerintetek mi lehet a probléma?
0
0
0
0
💬 8
The_Teacher_Man avatar
@Slacuuu: Szia!

Nézd meg a beállításokban a frissítési rátát, lehet, hogy nem 144Hz-en van. Beállítások-> kijelző-> kijelző adapter
Sorry, telefonról vagyok, nem tudom pontosabban leírni 😀
0
0
0
0
Slacuuu avatar
@The_Teacher_Man: Néztem és 144hzn van viszont ha leveszem 60ra akkor nem vibrál
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Slacuuu: Akkor sajnos passzolom 😕
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Slacuuu: Mivel a monitor Freesync-es a videókártya pedig mivel Nvidia így Gsync ,valószínű ez ennél a típusnál egy inkompatibilitási hiba.
0
0
0
0
Bronson avatar
@Slacuuu: igpu-val is vibrál a kép 144hz-en?
0
0
0
0
Slacuuu avatar
@Bronson: Azzal nem próbáltam
De most Hdmi kabellel csatlakoztattam a 1070et így nem vibrál és ugyanúgy 144hzn megy
De érdekes hogy az rx480al meg jó volt DP kábelen is
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Slacuuu: Mint mondtam azért volt jó ,mert az egy AMD kártya a Free Sync pedig AMD. Nvidia viszont nem mindig kompatibilis teljes mértékben,vagyis az ,de előfordulhatnak ilyen hibák.
0
0
0
0
Slacuuu avatar
@Andor1997: Igen ebben igazad lehet 😀 köszönöm a választ 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Vettem új monitort. 144Hz-et bír, de a képernyő speciális beállításoknál 120Hz a maximális beállítható frekvencia. Alapból hdmi kábelt adtak hozzá, viszont nem tudom, hogy abból milyet.
A kérdésem, hogy függhet a videókártyától, hogy a monitort be tudom-e állítani 144hz-re, vagy az kizárólag monitor/kábel kérdés?
0
0
0
0
💬 4
Andor1997 avatar
@istvan0122: Ha a monitor 144HZ-es ,de csak 120HZ állítható,akkor Displayport kell és menni fog.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@istvan0122: Hdmi csak 120hzet tud, display portal kösd rá ahogy, andor is írta.
0
0
0
0
Slacuuu avatar
@Warlordcommander: Hát pedig nekem ez a monitor HDMI-n is tudja a 144hz-t, windowsba is annyin van meg játékon belül is 😀 meg a monitor is kiirja hogy mennyi HZ-ra van állítva
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Slacuuu: Számít a hdmi verziója és a felbontás is.
0
0
0
0
Techthomas avatar
Üdv,ide írom mert úgymond kijelző problémám van, olyan hogy megint rá kötöttem a gépet a tv-re hdmi 2.0 zsír új kábel-al mert asszem régen is volt ilyen problémám de akkor az ócska vékony nem tudom hanyas kábelra gondoltam hogy rossz,ezért is lapult a szekrénybe már fél éve az új kábel. De ez is olyat produkál hogy változó időközönként win-game mind2 egyaránt egy 2-3 mp max. el megy a kép teljes sötétségbe. Idegesít mert nem tudom hogy ez a jelenség gyilkolja a tv-t vagy esetleg gépet, meg hát hogy mi lehet ennek az oka??? Valaki valami tipp??? Kösz előre is!
Jah a kábel 3m, elvileg .... nem kéne tényezőnek lennie!
0
0
0
0
💬 5
AMDMonsteR avatar
@Techthomas: Meg kell nézni, hogy 1080i vagy 1080p a felbontás. Képernyő frissítését 1080i-ben nem kezeli a dolog.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@AMDMonsteR: Nah és azt hol tudom meg nézni? Meg amúgy a gépen a képernyő beállításoknál 3840x2160 van az a ajánlott is volt 2kba is de ugyan az, HDR és WCG is be van kapcsolva. Tévén is ha benyomon a '' menü'' gombot ott is úgy írja 3840x2160/60p hdmi uhd color, HDR UHD ha 2k volt akkor is úgy írta..
Jah és elsődlegesnek van ilyenkor beállítva monitor nincs be kapcsolva hogy ha duplikálnám a 144hz se zavarjon be..
0
0
0
0
Techthomas avatar
@AMDMonsteR: Hopppáááá, ez most találtam hogy nézelődtem a tv-ém után. Egy hsz..
" Bizonyos időközönként a PS Proról kapott képet eldobja hanggal együtt. Azaz 3-5 másodpercig fekete képernyő van. Minőségi HDMI kábelt használok. Többel is próbáltam. És csak a géptől kapott RGB jelnél jelentkezik. YUV jelnél nem.
Lehet Tv a ludas,ps-nél is ezt csinálná?! 😕 Beállítás probléma vagy szimplán tv probléma lenne?
Hát az ***a...
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Techthomas: Hát ezt nem tudom :/ elég érdekes jelenség.
Mert ilyen nálam is volt, de képfrissítésen múlt. A jelenség ugyan ez volt, és volt rá egy beállítás, mert amin volt, az betett a TV feldolgozójának.
Lehet, hogy valamibe mélyebben, esetleg driverbe bele lehetne nézni, hogy milyen képet adjon, mert nem szabadna ilyet csinálnia
0
0
0
0
Techthomas avatar
@AMDMonsteR: Hát nem! Főleg hosszútávon...
Most kicsit mokkoltam vele,képernyő beállításoknál a speciális megjelenítési beállításoknál 59hz-t írt. Bele mentem és át állítottam 60hz-re. Meg a Radeon beállításoknál a Kijelző fülön át állítottam a képformátumot RGB 4:4:4 Pixel Format Pc Standard (FULL RGB)-ről, RGB 4:4:4 Pixel Format Studio (Limited RGB)-re. Hát lekopogom mióta így van 20 perce kb. még nem csinálta..... 😎 Hátha...

Hát nem, sajnos ugyan úgy csinálja 😕
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Hali!

Ampervadászokhoz lenne kérdésem. Van egy (már ki tudja honnan és mikorról származó) Fujitsu Siemens C19-3 monitorom, amit szeretnék használni a régi LG 500E helyett. A hibajelenség a következő: A monitor megkapja a jelet, akkor természetesen megjelenik szépen a kép. Innen másfél másodperc után a háttérvilágítás el is megy. Ha a monitort áramtalanítom, majd visszadugom a hálózatba, akkor ismételten eljátsza ezt. (Az állapotjelző led és maga a képernyő is aktív, csak nincs háttérvilágítása)
A kérdésem leginkább az lenne, hogy mi hibásodhatott meg, ami miatt ezt produkálja. Egy ideg volt, hogy működött is, sőt, igazából ha az elején nem ment el a világítás, akkor leállításig végig működött is.
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@SuperPuma: Két opció van:

1. Maga a háttérvilágítás adta meg magát (kevésbé valószínű)
2. A háttérvilágítás vezérlőpanelje adta meg magát, valószínűleg egy kondi nem bírja a strapát.

Mindegy melyik eset egy ilyen régi monitornál már nem igazán opció a csere.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@xCube: Megvan azóta a hiba. Az egyik IC-nek kb a fele szénné égett. Van egy AOC-m is, abba viszont komplett elekronika kell, de egy táp mindenképpen
0
0
0
0
no avatar
Hello!

Ma vettem egy acer nitro vg240ybmiix monitort,ami 75Hz-es Full hd.A freesync be van kapcsolva.
Lenne egy olyan gondom,hogy játék alatt teljesen jó a kép,nincs képtörés,viszont ha egy sd filmet szeretnék nézni,akkor van screentearing.
Ez az sd felbontás hibája,vagy a 75Hz-es képfrissítés miatt van?
Erre valaki tud esetleg valami megoldást?
0
0
0
0
💬 3
Puffin avatar
@Adamsfamily: Milyen lejátszót használsz? Másikkal is próbáltad?
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Per pillanat csak a vlc volt letöltve,mással még nem volt időm megnézni.Egy 720p-s filmbe beletekertem,annál nem csinálta.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Adamsfamily: Jó kérdés! Nyilván ha 30 ,vagy 60FPS a videó ,akkor a 75HZ-nél lehet törés benne.
0
0
0
0
botmunpls avatar
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az AMD Freesync csak a VGA-kat támogatja, vagy az integráltat is (APU A10)?
0
0
0
0
no avatar
Andor1997: A tervem az hogy kb. 700-800 ezerért veszek gépet ezért érdekel minden info föleg a videokártyával kapcsolatos mert még mindig nem tudom meik lenne jó a monitor az meg csak utánna lesz. És a cél az hogy 5-6 évig jó legyen legalább ! Én a 2080, radeon7 ,1080ti nézegetem nos a baj az hogy ezeket is fikázzák az eggyik drága amásik melegszik meg hangos meg nem jo az rtx stb. viszont az árérrték szerint meg 2080 /260 000ft körül már lehet venni / radeon7 /260 000ft / 1080ti ha van /320 000ft/ tehát igy nézve a 1080ti ki is esett marad a 2080 vagy radeon7 egyenlöre viszont az AMD nyáron adja ki az új rayzeneket meg lehet hogy az új navi kártyákat is de lehet hogy csak összel ugy hogy nem kapkodok majd látom mi lesz ...
0
0
0
0
💬 3
xCube avatar
@gaga: Ha még úgy is várni alarsz, akkor mindegy mit mondunk motst, a piac folyamatosan változik. Én a helyedben megvárnám a Ryzen (és nem rayzen) 2 procikat és ha tényleg nem sürgős a dolog, akkor a Navi -t is.

Idő közben javaslom a magyar nyelvtan tanulmányozását (ha határon túli magyar vagy, akkor elnézést):

meik = melyik
utánna = utána
mijen = milyen
"hogy" előtt vesszőt használunk, stb.
0
0
0
0
wiza avatar
@xCube: "Ha még úgy is várni alarsz, akkor mindegy mit mondunk motst"

(ha határon túli magyar vagy, akkor elnézést) !!!
0
0
0
0
xymano avatar
@wiza: Az elírás és a helyesírás nem ugyan az.

(ha határon túli magyar vagy, akkor elnézést) !!!
😀 😀
0
0
0
0
no avatar
Andor1997: igen ez lett volna a kédés és nagyon szépen köszönöm a válaszod 😀 Ugyan is majd új gépet szeretnék összerakni és gyüjtöm az infokat idáig nem foglalkoztam vele viszont most kiderült hogy nem mindegy hogy mijen a táp a proci alaplap videokártya ház stb. ezért minden info jol jön na meg persze az ár érték arány is fontos.
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@gaga: Egyébként javítom magam ,lehetséges ,hogy mégis van olyan monitor ,ha 4K-t vesszük figyelembe,de a kisebbekre ez nem jellemző.Egyébként is nyilván bár te döntöd el mit szeretnél,de ha nem egy nagyon drága gépet raksz össze ,akkor a 4K monitor ,sőt a 2K is lehet felesleges.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok ! kérdésem lenne mégpedig az hogy 4k-monitor 60HZ-és az ha kissebb a felbontás mondjuk 2k akkor változhat a képfrissités 60HZ-rol és ha igen akkor kb. mennyire ?
0
0
0
0
kergebeeka avatar
Sziasztpk,nekem nem igazán problémám van a monitorral,csak érdekel az hogy a 1080p-s max felbontású 60hz-es cuccra a videókártya rá tudja küldeni a 4k-s felbontást,a monitor reagál is rá minden kisebb lesz a win is felajánlja a betűsímítást,fókuszállítást,de kérdem én hogy ez valami ál 4k?vagy mi történik ilyenkor?
0
0
0
0
💬 3
Andor1997 avatar
@kergebeeka: DSR technológiára gondolsz szerintem ,ami Nvidia esetében van.Csupán annyi ,hogy 4K-ban rendereli ki a képet és 1080p-ben küldi ki.
0
0
0
0
kergebeeka avatar
@Andor1997: radeon rx 580-am van,de akkor igazából mit sem ér ha a monitor nem tudja.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@kergebeeka: Radeonnál nem tudom,hogy van-e ilyen lehet hogy van.De amúgy nem kell a monitornak 4k-t tudni,ennek pont az a lényege.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nekem is van egy AOC 2236Vwa monitorom. Igaz öreg, meg eléggé felhős, de mégis csak 21"-os 1080p-s monitor.
Elektromos hibája van. Kvázi nem kapcsol be, de még a stand by led sem világít. Kiméregettem, a táp része leadja az áramot (Aztán igazából az én tudásom a témában itt ki is merül)
Előtte, mikor még úgy ahogy üzemelt, érdekes jelenségeket produkált. Először csak simán nem kapcsolt át "stand by" módba, utána nem sokkal már nem akart jelet fogadni, noha a led aktív módban volt, de csak háttér világítás ment. Áramtalanítás után jó lett. Aztán elérte a jelenlegi állapotot (Mindez kb 2 hét leforgása alatt)

Esetleg valakinek valami ötlete van, hogy mi fáradhatott meg az apparátban?
0
0
0
0
GabZkp avatar
Sziasztok.

Vettem egy monitort.
Típusa: Acer Nitro RG240YBMIIX 24" FullHD IPS monitor

Nagyon szép a kép meg minden jó rajta. Ps.hez használom. Csak észrevettem valamit hogy a felsö részénél egy pontban mintha fehér folt lenne meg az alsó sarokban. Utána olvastam valami Screen Bleeding hiba. Igazábol nem zavaró és észre se lehet venni ha játszok. De mikor feketés volt a kép akkor láttam meg. Minimális a bevilágítás. Mivel észrevettem így mindig figyelem hogy most látszódik e vagy sem. Kár volt észrevenni.

Ezt hogyan lehet eltűntetni? Vagy garival visszaküldjem?

Előre is köszönöm a választ!
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@GabZkp: Szervusz!

Rossz hírem van, sehogy. Ez egy ismert betegsége az olcsóbb IPS monitoroknak, nem mindegyiknél fordul elő de sajnos elég gyakori. És erre a problémára a garncia sem vonatkozik, mivel ez nem készülékhiba, hanem technológiai.
0
0
0
0
GabZkp avatar
@xCube: Ilyen mértékű a bevilágítás. Ezzel szerintetek garival cseréljem vagy nem éri meg?

Igazából ami látszódik az a bal felső kis bevilágítás. A Jobb alsó nem látszódik ennyire nem tudom a fényképen mért ilyen erős. Nincs elszíneződés csak ilyen szürkés bevilágítás. Bal alsó sem látszódik.

https://prohardver.hu/dl/upc/2019-02/530418_img_20190214_234155.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-02/530418_img_20190215_123759.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-02/530418_img_20190215_123806.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-02/530418_img_20190215_123817.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-02/530418_img_20190215_123836.jpg
0
0
0
0
xCube avatar
@GabZkp: A képeket elnézve ez már tényleg zavaró lehet, de még mindig nem az ultra brutális kategória.

Utánanéztem az ACER háza táján, úgy tűnik mégis érdemes lehet megpróbálni garanciáztatni. Remélhetőleg a cserekészülék nem ugyanilyen.

Neten rendelted vagy boltban vetted?

Ha nem vennék vissza akkor is van még egy-két lehetőség, de azok sem biztos, hogy segítenek.
0
0
0
0
GabZkp avatar
@xCube: A jobb alsó nem látszodik azaz a fény miatt van. A bal felsö latszodik az a pici
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Helló!

Most az LCD TV-met használom, mert a monitorom megadta magát. Ennek van olyan problémája, hogy VGA kimeneten keresztül túl sok a piros szín, és a sötétet meg nehezen jeleníti meg. DVI kimeneten keresztül pedig nagyon alacsony a felbontás és a színmélység is. Ha átváltom a kábel TV-re akkor ezek a problémák nincsenek jelen. Próbáltam más kábellel, videókártyán, integráltra kötve is, másik gépen, de ugyan ezek a problémák fennállnak.
Ha rosszak a kimenetek az produkálhat ilyeneket? Valami ötlet hogy mi lehet pontosan a probléma forrása és hogy megéri-e vele foglalkozni?
0
0
0
0
cseszka avatar
Szaisztok.
Pár hónapja furcsa jelenséget produkál a monitorom.Eddig csak random kikapcsolt,neteztem,vagy filmeztem,majd ki irta hogy nincs jel,mint mikor kikapcsolom a gépet,és a monitor is kikapcsol.De itt nem állitom le,hanem csak ö maga gondol egyet.Ilyenkor csak a gépujra inditás segit….Elég régi r9 280X karimmal kezdte,de idövel a kártyát lecseréltem, a hiba viszont fentmaradt.Volt hogy ugy kapcsolt ki,hogy utána gépujra inditás se segitett.Elvittem mesterhez,majd kétnap múlva telefonált,hogy a monitornak nincs baja,nála szépen dolgozik.Hazahoztam,ment is rendesen,mig egy nap be nem kapcsoltam a tv-t.(Tv,monitor mindkettö HDMI kimenetre van kötve)Megint kikapcsolt a monitor.Tv-röl ujrainditottam,majd mikor kirta a leállást,kikapcsoltam a tv-t,majd bootolásnál ujra életre kelt a monitor.Viszont elkezdett olyan dolgokat produkálni,hogy néha csak ilyen zölden viágit,tehát eltünik minden,mintha egy teljesképernyös zöld hátteret néznék,ez tart 1-2mp-igy,majd viszajön minden.Aztán megint kikapcsol....Tv üzemel rendesen,nem kapcsol ki,nem villog.Gyanitom a monitor elöbb utóbb kuka....ill esetleg tudjátok e lehet e javitani?Full HD,teljes igényemet kielégiti,nemkell nagyobb,ezért is nem szeretném lecserélni,hacsak nem muszály...
0
0
0
0
💬 5
xCube avatar
@cseszka: Szervusz!

Tudnál írni egy pontos típust? Az ilyen hibrid megoldásoknál a monitor és a TV vezérlőpanelje nem mindig egy rendszer. Lehet, hogy a monitor vezérlő kezdi beadni a kulcsot.
0
0
0
0
cseszka avatar
@xCube: Szia.
Chili Green LE42AW
[LINK]
---Szerk---
Mikor irtam az elsö hsz-t,akkor azt a tv-röl irtam,mert megint kikapcsolt...Urainditás se segitett...Utána kihuztam belöle a hdmi káberlt,majd visszadugtam,és bekapcsolt,azóta meg,és nem is villog,viszont a kábel nemhiszem hogy kimozdul,mer szinte érezni hogy szorul,mikor kihuzom vagy visszadugom....
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@cseszka: nekem ugyanez volt, új hdmi kábel oldotta meg

bár nekem csak fekete kép, meg írja hogy nincs jel
0
0
0
0
xCube avatar
@cseszka: Basszus ezt jól benéztem. Félreolvastam / félreértelmeztem, azt hittem Monitor TV van, de a kettő külön egység 😃 . Próbáltad már más eszközre kötve használni?
0
0
0
0
cseszka avatar
@xCube: Mint fentebb irtam,most egyenlöre jó,lehet tényleg a kábel van valahol megtörve....vagy a monitorba épitett hdmi foglalat esetleg idövel kilazulhatott,ill elengedte a forrasztás...??Hát meglátom hogyan alakul a késöbbiekben.Ha jól emlékszem cserélgettem a kábeleket,és a tv mindkettövel ment...H-ECTOR,xCube köszönöm mindkettötöknek a segitséget.
0
0
0
0
Techthomas avatar
Hali, valaki segítene nekem hogy miért nem tudom freesync-re bírni a monitorom, most vásároltam újra raktam a video kártya driver-t de nem tudom be pipálni beállításoknál a AMD freesync-et!!!! A monitor Samsung C27JG50QQU a kártya meg rx580. Köszi előre is remélem gyorsan jön valami tipp mert addig szét buherálom a rendszert 😆 Jah és a monitoron se engedi a frissítési időközt állítani
0
0
0
0
💬 31
Puffin avatar
@Techthomas: Talán mert a monitor amit írtál nem Freesync-es? 😃 De tényleg nem!
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Puffin: De akkor miért 144hz írja meg a monitoron is be kéne tudnom állítani a 144 de csak 60-on van.
0
0
0
0
Puffin avatar
@Techthomas: Displayport kábellel próbálod?
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Puffin: Még a sajátjával,hdmi de mindjárt meg nézem mert van egy dp átalakítom
0
0
0
0
Puffin avatar
@Techthomas: Az attól még nem lesz DP kábel... 😃 Vegyél egyet majd azzal próbálkozz!
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Puffin: Az lesz mert 144hz akkor is kicsikarom belőle 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@Techthomas: Attól, hogy 144Hz még nem FreeSnyc. Ahogy Puffin is írta vegyél egy DP kábelt.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@xCube: Igen már rá jöttünk, majd látom mert hdmi 2-s csatlakozóba kellett dugni rá jöttem már és amit adtak hozzá hdmi kábelt még se olyan silány mert már fel ismeri 60 100 120 144hz monitor is meg a game-ek is szval... Nem Freesync-es viszont elég tetszetős fajta ez, inkább a gép lesz neki kevés most már 😃 De majd veszek egy DP kábelt úgy se árt itthonra azért egy, de így annyira nem lesz sürgős úgy látom.
0
0
0
0
Hunork avatar
@Techthomas: Rosszí hírem van. 😎 Ha ezt vetted: [LINK], akkor az nem Freesync monitor, hanem egy nagyon fain Gaming monitor 144Hz frissítéssel.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Hunork: öööö szoptam?! Ez az
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Techthomas: Honnan vetted hogy az a monitor freesync -es ?
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Moon_Breaker: 144hz miatt meg álltalában mindent kva tüzetesen meg nézzek mi elött meg veszem erre 2 napja bukkantam mondom wqhd 27" 144hz- gondoltam free-s de akkor ezt jó benéztem most.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Techthomas: Szerintem próbáld meg visszavinni a boltba hátha kicserélik egy hasonló árfekvésű freesync -es monitorra.

BTW HDMI max 120Hz -et képes átvinni 1080p -ben, ha 144Hz -et akarsz minimum 1080p -ben akkor :
- DisplayPort átlakítók nélkül (ahogy olvastam abból is minimum 1.2a típusú DisplayPort kábel kell neked mert az 1.1 -es nem viszi a freesync -et)
vagy
- DVI-I - Dual Link ( [url]DVI-I - Single Link vs Dual Link[/url] )
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Moon_Breaker: Igazából én WQHD akarok 144hz-n ami csak a monitor frissítési időköze,mint kiderült. DP kábel-al csak kitudom csikarni belőle nem?Igen legalább egy 1.3 gondoltam én is..
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Techthomas: 1.3 már simán bír mindent, 1.4 csak abban más hogy 8 hangcsatorna helyett 32 -őt képes átvinni de ez számunkra eléggé irreleváns.
[LINK]
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Moon_Breaker: Igen-igen, köszi azért meg úgy mindenkinek egy csöppet be néztem, de igazából veszek egy 1.3 és akkor sztem nem lesz gond a 144hz sem, igazából kíváncsi vagyok rá mert sajnálnám vissza vinni mert kva-ra tetszik amúgy a cucc 😆
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Techthomas: Végül is ha a géped elbírja a V-Sync -et akkor kb. ugyan ott vagy mint a freesync -kel.

Mondjuk akkor a 144Hz elég kevés játéknál lesz meg, főleg egy Ryzen 5 + Radeon RX 580 -nal...

0
0
0
0
Hunork avatar
@Moon_Breaker: Azon agyalok, hogy nem volt kábel a VGA-hoz, avagy a monitorhoz?
Az RX580 hivatalos tech cpec szerint HDMI™ 4K60 Support (2.0) / DisplayPort 1.4 HDR
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Hunork: Ez most hogy jön ide? 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
@Moon_Breaker: Mert a kábelről (is) beszélgettetek.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Hunork: Videókártyához eddig én sosem kaptam kábelt (szerintem nem igen szoktak adni), monitorhoz meg gondolom valami gagyi 1méteres displayport kábelt adnak max ami lehet csak 1.0 -ás vagy 1.1 -es.

a hdmi meg ugyebár nem tud 1080p -ben sem 120Hz -nél többet még a legújabb 1.4 -es szabványsem nemhogy amit adnak a monitorhoz..
0
0
0
0
Hunork avatar
@Moon_Breaker: Én monitorhoz kaptam már, igaz VGA és HDMI volt. Csak azért írtam a hivatalos speckót, hogy vagy 1.3 vagy 1.4 DP kábel legyen, oszt jó napot.
Spoiler!
Amúgy van fain, de nem olcsó DP/HDMI átalakító, én is használtam.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Hunork: De ha egyszer a hdmi egyik verziója sem visz át 1080p -n sem 120Hz -nél többet, hiába alakítod át a hdmi -t akár " displayport 30.9 " -re, az attól még a hdmi jele lesz.. 😊

Ő meg a 1080p -nél nagyobb felbontást, WQHD ami 1440p -t akar 144Hz -en.

Az egyetlen ami szóba jöhet a DisplayPort kábel 1.2a -tól felfelé mert még a DVI-I DualLink se tud többet 120Hz -nél.

https://i.imgur.com/hmiEMNG.jpghttps://i.imgur.com/IZlqnsx.jpg
0
0
0
0
Hunork avatar
@Moon_Breaker: Szerintem jól elvagy és kötekedsz. Közöltem, hogy kaptam már kábelt és hogy milyet. És hogy van átalakító. DE:
Idézem magam: "1.3 vagy 1.4 DP kábel legyen, oszt jó napot." Szerintem itt a téma lezárva.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Hunork: Már miért kötekednék ? 😂
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Hunork: Az a durva hogy át kellet dugnom a hdmi 2- be a hdmi kábel és már egyből 144hz írja a monitor.....ühüm 😆
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Hunork: Én a MSI r9 380 kaptam egy elég ***a HDMI kábelt, de ehhez a rx580-hoz két matricán kívül semmit. A monitorhoz meg adtak egy HDMI kábelt de nem mondanám hű de valaminek mert még nem is aranyozott a végei se. Annyi van rá írva PREMIUM High Speed CEC de elég silánynak tűnt nekem. DP kábel meg vegyél magadnak mert még 1.1 se mertek bele rakni....
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Moon_Breaker: Hát lehet mondasz vmit.. Akkor indokolt lesz megint a proci meg videokártya csere 😆 Ryzen 5 3600X & meg vmi újabb izmosabb GPU. Meg egy bunker az aszony elöl 😆
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Techthomas: Hát ez az ára a magas FPS számnak.

Hacsak nem mondjuk cs:go -zol mert annak szerintem a jelen géped is elég, 144 FPS -t csak kisajtol belőle. 😀
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Moon_Breaker: Szoktam, arra jó lesz egyenlőre igen 200fps meg van 😃 BF1 pl 1080p-be 95-100fps 1440p 60-80fps között mozog. Ez egy hosszú távú be fektetésnek érzem, csak ne legyen baj vele mire majd upgrade-lem "knock-knock" 😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Techthomas: Ha jót akarsz veszel egy naprakész i7 -et meg egy olcsó 1080Ti -t ,az még elég lesz 2-3 évig. 😀
0
0
0
0
Techthomas avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
SuperPuma avatar
@Techthomas: Én megnézném mindenképp, hogy az energiatakarékosság menüpontban mik vannak beállítva. Viszont ha nem találsz más megoldást, de normál módban működik, használd úgy.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@SuperPuma: Hát azt most állítottam át kiegyensúlyozott helyett teljesítmény centrikusra mert csak 1550mhz ment a proci játék alatt és mindig restartolni kellett a gépet hogy 3600-on menjen. De majd körül nézek meg meg nézem nem e ő miatta. Hát úgy van használom normálba ahogy eddig is csak hát érdekes, mindig van vmi 😃 De azért köszi legalább tudom hol kell nézelődnöm!
0
0
0
0
rajmi566 avatar
helló mindenkinek, van egy olyan problémám hogy adott egy rx 480 8gb os videókártyám, s tv és monitor is hdmi kábelről megy, s ha csak a tv-n szeretnék nézni filmet, abban a billanatban szagatni kezd a kép amimt kikapcsolom a monitort :/ . mi lehet a baj? a tippeket előre is köszönöm
0
0
0
0
sunny474 avatar
Sziasztok! Adott egy Acer predator xb241h monitor. Az utóbbi időben valami nem klappol a power led-el. Régen bekapcsolt állapotban kéken folyamatosan világított az állapotjelző, de most vagy egyáltalán nem világít vagy random villog. Ha kivan kapcsolva a gép stand-bye narancs színben ugyanaz a led világít folyamtosan ahogyan bekapcsolva kéken is kéne. Maga a kijelző tökéletesen működik ezért nem is értem miért csinálja ezt. Tudom nem teljesen égető probléma,de egyrészt idegesítő amikor random villog,másrészt csak valami hibára utalhat. Természetesen display port/táp kábelt újra kötöttem,ki-bekapcs és másik konnektorban is próbáltam de nem segített. Valami ötlet ez mitől van? Előre is köszi.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
Megaisten avatar
@HunSanyiX: Panel hiba,szerviz ott kicserélik a panelt. Nekem is volt ilyen alig lehetett látni a képet. Nekem ezt cserélték. https://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/07/06/923DSC_0970_tn.jpg
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
Beszereltem az RX 580 videókártyát, de nem tudom átállítani a monitor frissítési gyakoriságát 75Hz-re (csak 50,59,60Hz közül tudok választani). A Radeon Softwareben kellene keresnem a problémát?
0
0
0
0
💬 5
xCube avatar
@KRZT963: A rendszer a rendes nevén ismeri fel a monitort vagy PnP monitorként?
0
0
0
0
KRZT963 avatar
@xCube: Az eszközkezelőben PnP monitorként, viszont a Radeon Settingsben a rendes nevén.
0
0
0
0
xCube avatar
@KRZT963: Az eszközkezelőben is fel kéne ismernie, akkor nem lenne gond a frekvencia beállításával.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@KRZT963: Tedd fel a monitor driverét... 😃
0
0
0
0
KRZT963 avatar
@hashimoto: A probléma megoldódott: csak a másik HDMI porton keresztül tud 75 hertzet szolgáltatni. 😃
0
0
0
0
r2d2 avatar
Sziasztok! igaz nem vág teljesen ide, de meg kérdezem.
A projektorom (EPSON EH-TW570) képe vibrálni kezdet pár hete, nem látszik mindig, meg nem annyira zavaró, de azért meg kérdezném, hogy kb mennyi ideje lehet az égőnek benne?
Amúgy 3653 óra van benne ecó modban, és le írás szerint 5-6 ezret kéne bírnia.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
Játék közben szokott mostanában előjönni nálam egy zöldes-pirosas villódzás, az benne a legfurcsább, hogy csak egy-két játéknál.
De viszont ha a játékon belül igazítok a beállításokon eltűnik a hiba (pl. teljes képernyős módot átállítom windows módba, vagy bekapcsolom a V-sync et).
Ennek mi lehet az oka?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Azt kérdezném , hogy mi lehet a monitorom baja, hogy időnként felugrik a kép hol csak az 1/3 -a asztal látszik alulról, hol a fél asztal.A tv-n nem csinálja.Ez egy Samsung S27E390H.Mi lehet ez?Tönkre ment benne valami?Még garis.Köszi a válaszolónak.
0
0
0
0
💬 6
xCube avatar
@Dpoci: Szervusz!
Valószínűleg a vezérlő elektronika szállt el (amit leírtál abból függőleges hibára következtetek). Ha garis, akkor azonnal vissza az eladóhoz cserére vagy javításra.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Ez a hiba csak bizonyos játékoknál jön elő, de olyankor nem tudok vele mit kezdeni, néha amikor a rendszer és a progi engedi grafikai állítás után legtöbbször helyre áll, 2.-3. után.Most is jó egész este.
0
0
0
0
xCube avatar
@Dpoci: Akkor ezt nem jól értettem. Azt hittem, hogy a monitor képe tűnik el félig, de akkor a játék képén villog át az asztal ezek szerint? Az nem monitor hiba, hanem valami szoftveres probléma. Furcsa, hogy a TV -n nem jön elő, talán felbontás függő ha különbözik egyáltalán.
A helyedben én a VGA driver teljes törlésével és újratelepítésével kezdeném, ha az nem segít, akkor elmehetsz egy Windows reinstallig is (ha nagyon zavaró a probléma), de ez így tutira nem monitor hiba.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Már magam sem tudom hol a hiba, de valószínű a monitornál, mert készítettem képernyőfelvételeket Nvidia,val abban az állapotban , amikor a kép föl van csúszva és a felvételen minden o.k.. Tehát valószínű monitor hiba.Jól gondolom?
0
0
0
0
no avatar
@xCube: A tálca megy föl fél képernyőig a többi rész nem látszik ami a fölött volt, néha pedig a felső negyedig megy föl és a többség dolog nem látszik a monitoron.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Ma kipróbáltam csak az alaplapi meghajtóval és az nem csinálja , ott nincs hiba.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Üdv. Tegnap a monitorom tetején vízszintesen volt egy zöld vonal. Viszonylag hamar eltűnt, de ez mitől lehetett? Kábeleket megmozgattam, csatikat ellenőriztem és azzal nem volt probléma, csináltam screenshotot, azon nem látszott a dolog, meg 2 monitort használok, igaz a másik az iGPU Multi-Monitorral van használva, de azon nem volt ilyen jelenség. Remélem nem a videokártyámmal lesz a gond. Már csak azért is csináltam screenshotot mert ha a karival van gond akkor asszem screenshotolható a probléma, de lehet rosszul gondolom.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok ! Egy olyan problémám lenne hogy nemrég vettem egy új monitort. Samsung SF 350-eset. A monitort ugye rákötöttem a gépre benyomom a gépet van kép működik oké. Elkezdek youtubeon videót nézni és időnként a videó elkezd villogni de nagyon enyhén. Utána kipróbáltam játék közben is. Battlefield 1 -et indítottam el és ott is játék közben ha éppen úgy tartja kedve a játéknak elkezd enyhén villogni a kép. Teljesen tanácstalan vagyok. először VGA kábellel használtam most már HDMi van de a probléma továbbra is fennáll. Nem olyan hatalmas gond egyébként de azért elég zavaró tud lenni. Néha FL studio használata közben is attól függ hova viszem a kurzort akkor is el kezd enyhén villogni. Valaki valami tipp ? Előre is köszönöm mindenkinek. A gépem: I3-4160 8gb ram gtx 1050ti/4gb mindenből a legfriesebb driver van fenn a gépemen 60hz-en 1920x1080-as a monitorom.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Van 1 tv és egy monitor rákötve a videókártyámra, illetve integráltra egy 3. monitor. Na most az a helyzet, hogy hiába van beállítva a videókártyán lévő (VGA) monitor elsődlegesnek, ha elindítom a PUBG-t, az automatikusan a tv-n indul el ( ami HDMI-vel csatlakozik videókarira ).
Beállítom windows nézetre a játékban, és áthúzom, majd kiteszem teljes képernyőre, azonnal átrakja a tv-re a játékot. Nem tudok vele mit csinálni. Ha lehúzom a tv-t, akkor pedig az integrálton indul automatikusan. :/ Van bárkinek valami ötlet ami megoldaná a problémámat?
0
0
0
0
revonz avatar
Sziasztok!

Tervezek venni egy 144hz 1ms (legalább) 24’ monitort.
Néztem már kismillió példányt. Jelenleg egy gtx 1050 TI 4GB OC WF kártyám van, amit a jövőben tervezek lecserélni egy 1060 6gb-ra.

Leginkább most ezen a free-sync, G-syncen vagyok fennakadva.
Mivel nvidia kártyám van, ezért ugye G-synces monitor kellene. Viszont amiket néztem, mind free-synces, mert a G-syncesek baromi drágák...

Tegyük fel hogy kihajtok 90fps-t, de az akkor tényleg annyi lesz, vagy a 144hz monitoron (free es g-sync nélkül) jelentkezik ugyan úgy a tearing effect?
Szóval nyeljem le, és vegyek egy 144hz G-sync monitort, vagy váltsak radeon kartyara es vegyek free-synces monitort?
Pls help!!
0
0
0
0
💬 1
cszolee79 avatar
@revonz: "Tegyük fel hogy kihajtok 90fps-t, de az akkor tényleg annyi lesz, vagy a 144hz monitoron (free es g-sync nélkül) jelentkezik ugyan úgy a tearing effect?"
Free / g-sync nélkül van tearing, és a megszokott módon a vsync beállítással lehet kiküszöbölni.
Free / g-sync mellett meg a monitor az aktuális fps szerint frissíti magát, legyen az bármennyi, így nincs tearing.
1050Ti mellett teljesen felesleges a 144hz, az jó esetben 1080p 60fps-t tud, bőven elég egy akármilyen legolcsóbb 24" 1080p monitor, a vsyncet pedig állítsd Fast-ra.
0
0
0
0
matany001 avatar
Nem igazán ide tartozik, de csak kérdésre bocsájtom az alábbit:
Adott, miszerint nemsokára ha minden jól alakul egy nagyon borsos gépet rakok össze, régóta nem játszottam már igazán, és ideje ismét picit és mindent külön mellé meg is kell venni, szóval egy MSI GTX1080-hoz kezdetlegesen kb ha veszek egy IPS 27'col 75hz monitort, az kb olyan mintha a sz*rnak adnék egy pofont? Már a keretbe nem férne bele egy QHD IPS 144hz-es monstrum, inkább jó pár hónap múlva tervezném bevásárolni. TN-es monitort soha nem vásárolnék azért.
0
0
0
0
💬 3
Hunork avatar
@matany001: Szia!

Egyáltalán nem adsz pofont! Az 1080-al legalább minden full ultrán elfut bekapcsolt Vsync mellett 75 fps-el.
Én az alábbi monitorokat javasolnám, főleg a két 21:9 -est, hiszen ott a felbontás nem a sima FHD. Egyik sem több, mint 80k.
LG 27MP59G-P
DELL SE2717H
21:9 LG 29UM58-P, Felbontás: 2560 x 1080, LG 29UM69G-B Felbontás: 2560 x 1080 (UW-UXGA), mindkettő nagyon szép, és jó monitor.

Amúgy igazából egy G-sync monitor feküdne még nagyon a GTX1080-nak, de persze az megint egy más műfaj, és igen sokba kerül.
0
0
0
0
matany001 avatar
@Hunork: Pontosan az elsőt néztem ki már egy pár napja amúgy. 😃 Köszönöm szépen a válaszod, szerintem maradok az LG 27MP59G-P-nél.
0
0
0
0
Hunork avatar
@matany001: Nagyon szívesen! Jó választás, bár a 21:9 élményt valahol próbáld ki, nem semmi.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Van egy új Acer Predator GN246HLBbid és egy picit "szellemképe" van.
Van erre valami megoldás?
0
0
0
0
💬 5
Puffin avatar
@levi0914: Nincs túlhúzva a monitor? A menüjében van valami override funkció.
0
0
0
0
Puffin avatar
@levi0914: Az enyémen van Over Drive funkció a monitor menüben. Nézd meg az mire van állítva!
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Nekem olyan nincs. 😞
0
0
0
0
cszolee79 avatar
@levi0914: Ugye nem VGA kábellel használod? Az szokott ilyet csinálni fhd felbontásban.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Milyen TV-monitort vennétek 50.000 FT-os keretből, ami Full HD-s, 16:9-es, legalább 19"-os, LED kijelzős és van fülhallgató csatlakozója? Esetleg mi a véleményetek a Philips 22PFH4000-ről?
0
0
0
0
traftra7 avatar
Üdv! Eddig full hd-ban játszottam egy 19"-os monitoron, de kicsi volt ezért rendeltem egy 101cm-es tv-t. A kérdésem az lenne, ha ugyan azokon a beállításokon futtatom a játékokat fog-e menni vagy sem ?
0
0
0
0
💬 1
InfernoDante avatar
@traftra7: Miért ne menne?
Persze hogy fog.
0
0
0
0
Crytikal avatar
Lefutattam, 30 FPS- amikor az a láng van a kör közepén. Ha nincs ott a láng (spaceval ki offoltam) akkor 300-400FPS volt. De a hiba ugyanaz. Szaggat az egér, laggol, lassú, késik.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
Furmark, bocs. 😆
Javítottam is a kommentet.
0
0
0
0
Puffin avatar
InfernoDante: igen a "Furamrkopt" futtass hátha valami Fura lesz! 😃 😆
0
0
0
0
InfernoDante avatar
Nincsen esetleg otthon egy régi monitorod vagy ismerőstől kölcsön tudsz kérni?
Furmarkot futtasd le, hogy a VGA hibát biztosan kizárd. Attól hogy az előző tulajnál működött (vagy csak azt mondja hogy működött...) még lehet hibás. És nem, ha hibás a VGA az nem jelenti azt amit korábban írtál hogy akkor nem ad képet.. Ez nem ilyen egyszerű.

Furmarkot nézd végig, ha látsz bármiféle hibát a képen, villódzás, megváltozik a színe, csíkozik ilyesmi akkor hibás.
0
0
0
0
Crytikal avatar
Megcsináltam, letörölt mindent, utána felrakott mindent, restartoltam, és ugyanaz a probléma.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
Nem hinném. De mindenképp csináld meg amit írtam, akkor legalább kizárhatjuk a drivert ha utána se jó.
0
0
0
0
Crytikal avatar
Nagy TV-nek semmi köze nem lehet hozzá? Lassú az egér, szaggat nagyon. Moba játéknál 20FPS-em van lowon, meg Ultrán is.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
Hát pedig a frissítés sokszor elrontja. Nálam az összes Crimson driver hibás volt, azért mondom hogy próbálj catalystet.
0
0
0
0
Crytikal avatar
Megpróbálom azt a Display Driver Uninstallert, sokan mondjátok. De nem hinném, hogy az lenne a baja, mert nincs 1 hetes a frissítés amit felraktam.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció