Milyen gépházat vegyek?

Szerző: philips20, 2009. November 22., téma
Fórum » Asztali PC
kiváncsivagyok mit ajánlotok :d
Hozzászólások: 2 413
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Viktorinho avatar
Hali. Igazából házat már vettem. Egy Zalman Z1 Neo házam van,de szeretnék majd venni bele valami vízhűtést. Tudtok ajánlani valami jót? Persze ha lehet vele venni. Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
Subaru avatar
Na akkor király 😃 A tápomat feleslegesnek gondoltam lecserélni emiatt.
Köszi a gyors választ.
0
0
0
0
Puffin avatar
Teljesen jók!!! VGA-hoz és az alaplaphoz nekem is ilyen van csak pirosban.
0
0
0
0
Subaru avatar
Sziasztok, tervezem a gépházam cseréjét egy NZXT S340-re, viszont, ami 100% ,hogy a tápom ([LINK]) CPU kábele rövid lesz. (most is a VGA alatt megy fel és éppen, hogy felér. A tápot nem szívesen cserélném le, így ezeket találtam:
Spoiler!
[LINK]
[LINK]
[LINK]

Ezek mennyire "megbízhatóak"? Nem lesz semmiféle hátrány a hosszabbítók miatt? Illetve, gondolom valószínű, bár nem vagyok benne biztos, hogy a CPU-hoz a 8as ba a 4+4-et illetve a GPU-hoz a 6+2/ 4/4-et bele lehet e dugni? Ugye, ha már egyet vennék a CPU-hoz, mindet lecserélném, hogy szépen el tudjam vezetni a többi kábelt is (egy új táp árának ez még mindig csak a harmada lenne).
0
0
0
0
Hunork avatar
zsolty87: ha tetszik ez a dizájn, akkor inkább In Win Grone. [LINK] Ha viszont a minőség a fontos, és kicsit letisztultabb dizájn, és utólag te teszel be LED ventit, LED szalagot, akkor Phanteks Enthoo Pro, Fractal Design Define R5.
0
0
0
0
r2d2 avatar
hát most semmi konkrétat nem tudnék mondani, de ebben az ár kategóriában, szerintem jobb is van, annál amit mutattál.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Melyek azok amit ennél jobbak? Bármilyen tanácsot, javaslatot meghallgatok.
0
0
0
0
r2d2 avatar
zsolty87: nem tűnik rossznak,így videó,képek láttán, másik videót is meg néztem, kábeleknek is van bőven hely, ára 46-50 ezer között van, mondjuk annyi pénzből már van jobb választék is, legalábbis szerintem.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Erről a házról mi a véleményetek:
http://www.enermax.co.uk/thormax-giant/
0
0
0
0
fbalage avatar
Köszi srácok.
Még variálok majd vele. De a lényeg meg van. 😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Az az egyik legkirályabb ház mostszerintem a piacon, használd egészséggel 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Na azért a monitorért hány embert megöltem volna, hogy olyanom legyen Solid Edge alatt 😆
0
0
0
0
r2d2 avatar
na! teljesen rendben van! 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
fbalage: nagyon király, igényes kuckó! Gratula hozzá! 😂
0
0
0
0
fbalage avatar
Szasztok.
Ahogy ígértem, itt van pár kép a cuccosról. 😀 Még biztosan változik 1-2 dolog, de ami a legfontosabb, nekem tettszik. 😃

https://img.gepigeny.hu/devices_images/200333_74632_30344.jpg

több kép:
[LINK]
0
0
0
0
Hunork avatar
HakuDragon: nekem hamarosan eladó lesz a még nem fél éves RaiJintek Aeneas házikóm. Igaz 16k, de nagyon baba, hűs, 4 venti beépítve. Doboza, Garancialevél megvan. [LINK] Tesztet találsz tőlem a logout.hu oldalon. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
2 hét múlva ha minden úgy megy, veszek egy "új" félkonfigot. Ahhoz majd veszek valami gépházat.
Jelenleg Cooler Master N200 van kinézve. Esetleg ha van valakinek más ötlete erre a témára, azt meghallgatom.
Most inkább a jó kábelmanagement a lényeg. Az, hogy plexis/nem plexis, vagy ATX/mATX mellékes.
(Annyi, hogy a "Terv" gép dolgai férjenek bele)
Felső limit 15eFT
0
0
0
0
xsebix avatar
Hunork

Igaz nem pontosan Phanteks Enthoo Pro van nekem hanem Phanteks Enthoo Pro M , de szerintem hasonlo tagas belsore annyi, hogy amit te neztel tobb meghajto hely van benne mig az enyemben csak egy, de szerintem ugyan az belefer kb... Nekem 2 kb. hete jott meg a haz es teljes mertekben megvagyok vele elegedve nagyon jo a kabel elrendezes elol/hatul egyarant es nagyon sok hely van benne szerintem kenyelmesen elfer benne minden, jo szellozes minden ugyh en batran merem ajanlani nem hiszem, hogy csalodnal benne... 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
Piero: hát...bátor vagy! 😀 Ismétlem: adtam el, vettem már a PH-n, de nem utaltam előre, és mindig minden személyes volt. Majd még alszom rá egyet. Vagy kettőt. 😀

r2d2: hát igen, a Pantheks nagyon rendben van, mondjuk nálam a Nanoxia és a Fractal az Aerocool előtt van. De még nincs döntés, nézek teszteket, bemutatókat.
0
0
0
0
Puffin avatar
A kártyámat aprón vettem, előre utaltam és nem volt gond.
0
0
0
0
r2d2 avatar
Hunork: Én e-kettö közüll választanék: Aero-1000,Phanteks E Pro
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Hát igen, én is a személyes üzletet preferálom (ha nem új a cucc mindenképp kipróbálással), utánvéttel max kis értékű kütyüket érdemes venni.
0
0
0
0
Hunork avatar
Ismerem 😀 Csak a nem személyes üzlet zavar, mert ha nem jön be, akkor 4k -ba kerül a sikertelen üzlet... Én is ott adtam el nemrég 3 dolgot. 😉
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
HardverAprón vettem a GTX 1070 -emet meg a 6700 -amat is, van ott minden csak nézni kell kivel bizniszelsz.

Értékelős rendszer van tehát látod kinek hány negatív és pozitív értékelése van és az alapján üzletelsz vele vagy sem.

pl. : https://i.imgur.com/B0MUXjq.jpghttps://i.imgur.com/fYkCnrt.jpg
0
0
0
0
Hunork avatar
HakuDragon: természetesen előre nem utalok. Két lehetőség van, mindkettő vidéken, messze. 😞 Mondjuk alapból nem vagyok ellene, én is adtam el cuccokat, igaz eddig VGA, Táp, Hangkártya volt. De mindig személyes biznisz volt. Még alszom rá, most úgysincs keret, és lehet hogy bejön a Tippmix, így nem lesz aktuális. 😆

r2d2: már a Core X5 sem piskóta, de sokallom a több, mint 40k pénzt azért is...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Hunork: Rizikós dolog. Én eddig egyszer vettem ott kisebb értékben egy tablet kijelzőpanelt. Akkor nem volt gondom. Apróról nem árt, ha telefonon is beszélsz az eladóval (Nem tudom van e ott értékelős rendszer, de nem árt azt sem megnézni). Továbbá a szokásos. Ha lehet személyes átvétel vagy legalább egy utánvét.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Ejj de rusnya nagy szögletes szörnyeteg 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
Hunork: Apróról amúgy sem vásárlunk(lok), semmi drágát. Ha tudod, vedd meg újonan.
0
0
0
0
Hunork avatar
Üdv!

Véleményeket kérdek, ki mit gondol, esetleg személyes tapasztalat az alábbi házak ügyében:

Első kérdés: apróról vásárolni nem olcsó házat mennyire rizikós? Két képet küldött a tulaj, aszerint teljesen oké, azt írja, hogy nem volt használva, az ablakon nincs rajta a fólia csupán. Ez lenne: In Win Grone - brutálisan nagy, minden elfér, jó a szellőzés, mindenhol max értékelést kapott. Szállítással 27k körül van

És újonnan ezeket néztem:

Fractal Design Core 3500 - kiváló, tetszik, letisztult, elegáns, halk, közepes a szellőzése / 30k
Nanoxia DS3 ablakkal 29k, kiváló értékelések, halk, jó szellőzés, elegáns, hangszigetelt (itt kérdés, hogy mennyire lesz melegebb a GPU/CPU/HDD trió?
Phanteks E Pro - hát ez önmagáért beszél, 33k, a legdrágább, és talán a legjobb, egy halom Év háza díj
Aero-1000 25k, tartalék, de amúgy jó, a szellőzése is, csak hát puritánabb.
In Win 703 25k, a nagyobbik kis tesója, a belseje nekem való, szintén jó értékelések, csak a hiányzó felső venti lehetőség aggaszt, melegebb alkatrészeket nem akarnék.
NZXT Phantom 240 még tartalék, ez is 25k, nagyon szép, különleges dizájn, de csak fél centi hely lenne a VGA és a HDD keret között

Eszközeim kitöltve, sok a meghajtó, fontos az ablakos kivitel, a jó szellőzés, csendes működés. Van egy LED szalagom és LED ventim kettő is, bár háztól függően lehet, hogy egyet építek be. Tehát plusz szellőzés megoldva.

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
r2d2 avatar
fbalage:na grat! nem rossz választás! letisztult sima felületek miatt elegáns ez a ház, kábeleknek van bőven hely, és még a légmozgás is kitűnőnek mondanám meg felelő ventikkel ***a,király \m/ 😀
0
0
0
0
fbalage avatar
reszler112233: Amint az avatar képemen is látszik, én sem utasítom el magamtól a CM termékeket. Viszont amire azt mondom, hogy na igen ez frankó és jó az 50k+tól kezdődik. Valószínű, hogy profilképet kell váltanom 😃.

r2d2: nem fogok többet költeni, ugyanis megrendeltem az imént 😃.

NZXT s340 elite matt fekete lett a választott darab. Elvileg hétfőn hozza a futár. Ha megjött és bepakoltam nyomatok pár képet róla. 😎
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A következő gépházam az Cooler Master N200 lesz. Nem plexizek már.
0
0
0
0
r2d2 avatar
fbalage: nem is mondtam hogy vegyél annyira drágát 😀 nem is szeretnélek erre biztatni, 😀 csak van az elképzelés, és van a gyakorlat,40-nél meg húzod a határt, de látsz egy jobbat csak egy ezressel több, és így tovább, aztán már el szalad az emberrel a ló, szóval az előbbi írásommal csak annyit akartam ki fejezni hogy óvatosan nézelődj nehogy elcsavarja valami a fejedet, és többet költs mint amit eredetileg akartál 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
fbalage
Én is sokat szemeztem annó a házak közt mikor megvettem a mostanit. Egy Cooler Master CM 690III-ast vettem 28-ért nem pelxist, de akkor 31 volt a plexis verzió, és 35 az Nvidia verzió belőle.
Én variáltam pár napot hogy vegyem-e meg a plexis verziót, de végül is le tettem róla mert nálam a nyomtató és a multifunkciós nyomtató miatt a földön van a gép, így csak az elejét látom, az meg mindnek egyforma a 3 verziónál.
Amúgy nem egy csúnya ház bár ez egyén függő is. Szerelni jó benne mivel elég tágas, de ahhoz képest nem mondanám hatalmasnak.Minden elfér benne, mehet bele vízhűtő 120-as verzióból több helyre is a 240-esből azt hiszem felülre és előre lehet csak felszerelni.
0
0
0
0
fbalage avatar
r2d2: ezt szerintem így nem kell számolni, hogy mennyi ment el rá, mert csak magadat idegesíted. Nekem is sokba van csak a processzor vicc, hogy mennyibe került. De házat akkor sem veszek 40 fölött. 😀
0
0
0
0
r2d2 avatar
fbalage: igen tudom, én is majdnem egy havi fizetésemet el basztam anno csak a gépházra(60 ezer),+ alkatrész cserék stb, kb 8 év alatt, kb 1 millió ment el csak pc-re.
0
0
0
0
fbalage avatar
r2d2: In Win 805i azta....... rohadt jó cucc. De ennyit nem tudok adni csak egy házért. Jókat mutizól, csak ezek nagyon drágák a paraszTYának sajnos.
0
0
0
0
r2d2 avatar
fbalage:In Win 805i
https://www.inwin-style.com/media/gaming-chassis/805i/20160525023305_56202.jpg
transformers:
https://www.overclockers.co.uk/media/image/thumbnail/CA070IW_137603_800x800.jpg
In Win H-Tower
0
0
0
0
fbalage avatar
Nem ismerem a termékeit. Őt láttam meg, elég igényesnek és praktikusnak tűnik

NZXT s340 elite
https://sta3-nzxtcorporation.netdna-ssl.com/uploads/product_section/image/549/xlarge_70b4fdc51f7a7fcc.png
0
0
0
0
hashimoto avatar
fbalage: Elég jók, de viszonylag drágák.
0
0
0
0
fbalage avatar
Ez az NZXT házak amit többen is említetek, milyen minőséget képviselnek? Van belőle 1-2 pofás darab.

Köszi
0
0
0
0
Andris18 avatar
fbalage esetleg írd ki angolul is hogy mi a probléma mit szeretnél pl: Tomshardwer-re (sajnos nem ismerek több ilyen oldalt). :/
0
0
0
0
Subaru avatar
fbalage: Teljesen igazad van, nem állítom, hogy nagyon jó ház de 12ezerért nem is várok el tőle sokat és hamarosan nálam is cserélve lesz, egy NZXT S340 re. Viszont a trükköt elárulom, hogy megy bele simán, ahogy a gépbe rakod először a hátulját telibe a helyére kell rakni és az elejét csak utána fordítod be a helyére 😃 (nálam legalábbis így megy be.)
0
0
0
0
fbalage avatar
HakuDragon: Igen e féle a ganaj😀 de valószínű, hogy én voltam a butus és csak azért nem fért be, "csak úgy simán csak"

Andris18: Én ilyen különc lélek vagyok, és szerintem ez lesz itt a gond. Nem rosszak ezek a házak csak sajna nekem nem tettszik. Valami olyat akarok ami egyedi, vagy inkább nem az a megszokott forma.

Subaru: Ezek szerint te értesz ehhez. Viszont négy emberből csak négy állítja azt, hogy nem valami klafa a cucc. Neked jó de az oldalát azért nem tudod felrakni. 😉
Nem rossz ház ez a K350 csak nem annak aki fejlesztget.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Andris18: Nekem a 450D tetszik. Mondjuk a BQ 800 is egész pofás. Szerintem mindkettő faja lesz.

Piero: Nekem vízből inkább az épített tetszik. Kompaktból inkább csak a blokk látszik meg egy pár flexicső, amik igazából csak lengedeznek. Bár aztán nem tudom, de lehet ott is van igényesen és igénytelenül kialakított modell is.
0
0
0
0
r2d2 avatar
fbalage: nem tudom, hogy ez, hogy tetszene, csak emlékeztem, hogy vannak olyan házak amiben a kábelek kivezetései, felülről vannak, nem hátulról, nem tudom, hogy ezt láttam-e anno, de most csak ezt találtam, itt olvashatsz róla http://www.shellkretor.hu/index.php/14-haz-teszt/60-silverstone-raven-3-hazteszt
tudom! hogy nem fog tetszeni, szerintem is szar 😀 de gondoltam meg említem, hogy ilyen elrendezés is létezik,
vagy!! 😃 olyat keresel ami csicsás! és látszik a maga a konfig! akkor neked ez kéne! igaz! nem hiszem, hogy képes lennél te, vagy közülünk bárki meg venni, hisz 1 millió körüli az ára 😃 de ez tuti be jönne 😃 feltétlenül nézd meg!
https://www.youtube.com/watch?v=DBlMz0😆EBM
de itt van még egy nagyon beteg!
https://www.youtube.com/watch?v=LoGsGNyE8no
https://www.youtube.com/watch?v=VAkupsKQlaY
https://www.youtube.com/watch?v=J0Rm0OgbSlM
8:30-nál fogtok agyilag eldurranni!
0
0
0
0
Andris18 avatar
Subaru az oldalát azért hagynám (por).
Piero sokan mondják ezt, és ha meggondolom be is fér fölülre a radiátor...messze vannak még ezek
Köszönöm hogy mindenki segít 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Nagy hűtő helyett inkább kompakt vizet tennék be. Több hely marad jobban néz ki.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció