Játék butítás, FPS növelési tippek

Szerző: Rapido, 2009. August 29., téma
Fórum » Játékokról általában
Várjuk és adjuk a tippeket egy játék butításához, FPS növeléséhez.
Hozzászólások: 251
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok valaki tudna segíteni hogyan tudna több fps-em lenni escape from tarkov-ba hogy el bírja a távcsövet? ( ryzen 5 5500 és rtx 3070 8gb, és 32gb ramom van, a ram tuningolva van. ) Valami ötlet?
0
0
0
0
FDave94 avatar
Szerintetek mennyire csinálom ki az állandó tripple buffereléssel a videókártyámat? Van két játék(AC Black Flag, Fallout 4), amiknek az fps-ét sikerült növelnem a funkció bekapcsolásával. Természetesem a vsynic is be van kapcsolva. Olyan látványos fps növekedést okozott, hogy elkezdtem aggódni kissé. Vagy ez egy ilyen rejtett gyöngyszem, amiről ha tud az ember, akkor mindenképpen használja?
0
0
0
0
💬 7
Kelori avatar
@FDave94: What? Nem. A triple bufferingnek semmi köze nincs a teljesítményhez. Alapból double bufferinget használunk. Ez azt jelenti hogy a GPU kirajzolja az első framet, ezt rátolja a monitorra és addig mutatja amíg meg nem rajzolta a következőt vagy a monitor nem végzett az első megjelenítésével. Amint mindez teljesül a VGA küldi is az újabb képet a második bufferből.

Triple bufferingnek akkor van értelme ha baromi gyors a GPU-d és számít hogy mindig a legaktuálisabb képet kapd meg. Itt egészen addig minden ugyanúgy történik mint ahogy az előbb leírtam, csakhogy ha van annyira gyors a GPU hogy el tud készíteni egy harmadik, mégfrisebb framet is azalatt amíg a monitorod az első megjelenítésével van elfoglalva, akkor amint a monitor végzett a dolgával a VGA azt a harmadik legújabb képkockát fogja neki elküldeni.
0
0
0
0
FDave94 avatar
@Kelori: Ez nem bullshit, bekapcsoltam és az addig 25-30 fps-et kipréselni tudó vasam utána csak nagyon ritkán teljesített 50 alatt! Főleg az AC Black Flagnél de a Fallout 4-nél is. Így toltam ki az előbbit.
0
0
0
0
FDave94 avatar
@Kelori: Nem hiszem, hogy itt éppen a víz borrá válik. Ezt a tippet egy másik felhasználótól kaptam, a Black Flag-re vonatkozólag, aztán kipróbáltam a Fallout 4-nél is eredményesen.
0
0
0
0
FDave94 avatar
@Kelori: Ráadásul, még az Nvidia vezérlőpult is úgy hivatkozik rá, mint egy teljesítmény javító funkcióra... 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@Kelori: Sok esetben lehet vele nagyobb teljesítményt nyerni (bekapcsolt V-Sync -el), mivel a GPU kevesebbet tétlenkedik. Cserébe ott az említett megnövekedett input lag, és ha a játék nem támogatja, akkor még akár időzítésbeli hibák is előfordulhatnak az előrenderelés miatt.
0
0
0
0
xCube avatar
@FDave94: A laptopodon kapcsoltad be?

A Tripple Buffering megdobja a GPU kihasználtságát, mert bekapcsolt V-Sync mellett nem kell várnia míg a monitor megjeleníti a képet, tud előre dolgozni. Viszont sok hibája is van, ami a természetéből és a V-Sync -ből is fakad, elég nagy lagot okoz, illetve ha a játék nem támogatja, akkor képi hibák is keletkezhetnek. Ha kevés a VRAM, akkor akár teljesítménycsökkenést is okozhat.
0
0
0
0
FDave94 avatar
@xCube: Igen, a laptopomon az Nvidia vezérlőpultban. A fent leírt játékok esetében csak javulást tapasztaltam, próbáltam a Wolfenstein The New Orderrel, ott laggolt a tripple buffer bekapcsolása után. Köszönöm, hogy képbe hoztál.
0
0
0
0
Zangetsu avatar
Sziasztok...nekem a Black Ops 3-al vannak parányi gondok..Valamiért mindig leesik az FPS-em!!! Játék közben is,meg ha kilépek a menübe akkor leesik 0-ra...mit tegyek? Tudnaa esetleg valaki segiteni?
0
0
0
0
💬 3
Zoli869 avatar
@Zangetsu: Eredeti vagy tört? Ha eredeti gondolom minden patch fenn van(akkor azt passzolom) ha nem és tört akkor keress hozzá patchot. 😀
0
0
0
0
Zangetsu avatar
@Zoli869: Köszönöm szépen! 😀
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@Zangetsu: Szívesen még annyit ha olvasod hogyha winfos 10-ed van az is lehet probléma.😆 Ha be van kapcsolva az előtöltés okozhat fps dropokat.
0
0
0
0
Bagoly44 avatar
Sziasztok! Segitenétek hogy legyen több FPS-em Squadba?
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Sziasztok!!

A Witcher 3 mal játszok, a gépemnek bírnia kell, ha forgatom a kamerát, nincs baj, de amikor elkezdek benne szaladni, nagyon elkezd akadni. Nem szaggat a játék, hanem, akad, vagy laggol, ha így hívják. Mi lehet erre a megoldás??
Segítséget előre is köszönöm.
0
0
0
0
Noniusz avatar
bszilvagyi: Köszi a tippet 😃
lehet megpróbálom. küldetések során ez a mértékű butítás nem okozott gondot?
0
0
0
0
hashimoto avatar
Pedig a GT730 elég ratyi kártya.. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Én még télen G530al, 8GB rammal és GT730al nyomtam. Nem volt problémám a játékkal és az árnyékokat sem kellett kikapcsolnom.
0
0
0
0
no avatar
Az árnyékot kapcsold ki:
Dokumentumok:
Rockstar Games:
GTA V:
settings.xml
Azon belül:
<ShadowQuality value="0" />
<DX_Version value="1" />
Ezeket írd át, +5-10fps.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Noniusz:

A leírásban van link, próbáld meg, nekem régebben, amit ez a gyerek posztolt, azokból a patchekból sok játék ment 😃
0
0
0
0
Noniusz avatar
Hali all!
Mostanság nagyon elkezdett foglalkoztatni a gta5. (Ezért is akarok új gépet összedobni.)
Gondolkoztam azon, hogy megpróbálom amíg nem szedem össze az új gép árát.
Tudom hogy a gépem elég krumpli hozzá, de szerintetek lenne esély arra, hogy egy xbox360-as grafon elvegetáljak vele?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
meszes17: Játékokban vsync néven van jelen. de pár játéknál be is lehet állítani, hogy mennyi legyen az FPS korlát 30 vagy 60. Ilyen pl az NFS 2015
0
0
0
0
meszes17 avatar
Helotok Hogyan tudom bealitani vagy hol az fps korlatozast? azt szeretnem hogy max 60 fpst adjon annal tovabb,feljebb ne menjen mert 60 herzes a monitorom is,azt hol tudom bealitani?
0
0
0
0
no avatar
Hali.
Ma felraktam a GTA IV-t. Az adatok szerint simán mennie kéne. Vagyis megy is, nem akadozik de elég gyakran olyan lassan mozog az egész játék. Megmértem, 30-40 fps között mozog, de lemegy 30 alá is. Aztán eszembe jutott, hogy az Euro Truck 2-ben is tapasztalok lassúlást, nem akadás, lassulás. Megmértem azt is, 30 fps.
Na most ez azért bosszant, mert simán mennie kéne, nagyobb fps-el.
A gépem adatait megtaláljátok a szokásos helyen.
Ja és nem rég vettem, új monitort, nem tudom ez befolyásol-e valamit. A monitor adatait is megtaláljátok az eszközökben.
0
0
0
0
tibi980125 avatar
Az adott játék az ARK: Survival Evolved, bő kéthetes alpha játék. Ennek is betudható ugye az optimalizálatlanság. Csak érdekelt, hogy lehet e emiatt is kevesebb fps-em. Köszi a választ!
0
0
0
0
no avatar
tibi980125: csökkenést annyira nem szokott,inkább laggok/droppok jellemzőek.Ha megírod,hogy melyik játék akkor talán tudunk segíteni,hogy mi a baj. 😃
0
0
0
0
tibi980125 avatar
Sziasztok! Az elképzelhető, hogy kevés RAM miatt van jelentős FPS csökkenés egy játékban? Az adott játék, kb. átlagosan 6,5 gb RAM-ot használ 1gb videokártyával. A gépemben 4gb van.
Köszönöm a válaszokat! 😀
0
0
0
0
soko avatar
Akkor letörlöd és vissza teszed a régit 😃
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Mert tartok tőle hogy nem fog működni még annyira se amennyire eddig működött 😞 😃
0
0
0
0
no avatar
Bioritmus:ezt nem értem.Miért nem mered frissíteni?
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Nekem egy Nvidia Geforce 210-es videókártyám van és nemrég jött ki rá egy új driver frissítés (azt hiszem február közepén) de nem mertem még frissíteni :/ Szóval akkor 50-50% esély van rá hogy működik vagy nem :S
0
0
0
0
soko avatar
Ez kérdéses . Erre így én se tudom a választ de van rá esély főleg akkor ha a driver nagyon régire frissíted míg a játék elég új .
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Olyan létezik hogy ha mondjuk lefrissítem a videókártyám driverét akkor az már fele annyira sem fog jól és hatékonyan működni ahogyan eddig? 😲
0
0
0
0
soko avatar
Tudom tanácsolni a következőket .
Driver frissítése nagy részt sokat számít pl nekem +20 fps-t jelentett az egyik játéknál.
A másik amit leírtak a cfg fájlok ezeknek a módosítása de előtte egy biztonsági mentést érdemes a fájlról csinálni.
A videókártyának vannak profilja és oda betölteni a játék exe-ét és ott állítgatni,hogy teljesítmény-re menj és ne minőségre még van ott egy pár beállítási lehetőség .
Elindítod a játékot alt+tab-> feladatkezelő és ott a folyamatok közt kikeresed a játékot és beállítod a prioritását magas értékre.
0
0
0
0
matany001 avatar
Igaz a játék config fájlaiban is lehet babrálni, lehet levenni a grafikai beállításokból is, de szerintem legcélszerűbb elsőnek is rákeresni a játékra. Tegyük fel Dead Space első részénél az egér laggolt mint a fene. Nem kezdtem egyből minden félét csinálni, hanem szépen rákerestem "dead space mouse issue fix" és 5perc alatt meglett a megoldás (Vysnc OFF). 😀 Néha nem árt leleményesnek lennie az embernek. 😀
0
0
0
0
no avatar
na erről én nem hallottam 😆
0
0
0
0
no avatar
bazsa918:
Igen, és van pár okos ember, aki csinál hozzájuk Managert is, hogy a gyengébbek könnyebben megoldják a dolgokat, mint pl. a Dying Lightnál a Manager amit folyamatosan frissítettek.
0
0
0
0
no avatar
rengeteg játékban lehet használni "cfg" fájlokat,akinek esetleg gyengébb gép van az adott játékhoz ajánlom,hogy goolgle-zon rá a játékra hátha talál ilyenekt.Ezek csak grafikai beállítások.Nekem sokat dobtak az fps-en,pl: planetside 2,bf4,cod részek.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Első lépésnek én azt szoktam csinálni ha nem fut szépen a játék hogy: Árnyékok + Felhők kikapcs vagy minimumra le vesz.. elég sok FPS-t dob!
0
0
0
0
matany001 avatar
Nálam recsegett a hang Bioshock : Infinite közben, és erre a megoldás, hogy "Vista SP 2" módban kell futtatni a játékot. 😀
0
0
0
0
MoonW avatar
Várjuk és adjuk a tippeket egy játék butításához, FPS növeléséhez.
0
0
0
0
Torrettos avatar
Üdv, olyan gondom lenne, hogy LOL-nál, Very Low beállításokon is ugrál az fps-em, van mikor 47, de le szokott menni 15-re is aztán vissza, annyira nem akad, de azért élvezhetőbb lenne normálisan, és nem hiszem, hogy ennek így kéne ugrálnia. A válaszokat előre is köszönöm.
A gépem adatait a profilomon láthatjátok.
0
0
0
0
no avatar
Nvidia 260m Directx 10.0 hardvertámogatású videókártyával menne a Titanfall?
Kérlek segítsetek
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Milyen konkrét programokkal tudom ezt elvégezni ?
Egy 3D Mark kezdetnek jó vagy CPU Burn-in ?
0
0
0
0
Bronson avatar
futtas le egy stress tesztet első körben...
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Sziasztok !

Nekem kicsit összetettebb a problémám. Kb. 3 éve vettem meg a komplett gépet akkor minden hibátlanul futott, de talán rá pár hónappal a VGA maghalt (játékokban a textúrák nagy része elfeketedett), visszavittük és végül is kicserélték és akkor raktam bele még +2GB ramot.
Amikor visszakaptam a gépet akkor jöttek a bajok. Az eddig tökéletesen futó játékokban érezhető fps csökkenést vettem észre, pl. egy AC2 vagy Brotherhood annyira laggol lowon mintha felraknám ultrára (előtte tökéletesen futottak [patchelve lettek]). Op.rsz. újratelepítés se segített. Megfelelő driverek vannak telepítve (friss).
Még annyi érdekesség van, hogy mindig (többször) amikor újrarakom a gépet és telepítem az amd drivert első alkalommal állandóan kidob kék halállal és valami olyat ír a rendszer amikor visszaáll hogy "nem található megfelelő grafikus eszköz". Következő próbálkozásra tökéletesen felmegy a driver.

Válaszokat előre is köszönöm !
0
0
0
0
Destiny741 avatar
segítsetel 1 csomó játék nem tudom miért nagyon szarul megy mind a css borderland cod 4 minecraft stb. válaszokat elöre is köszönöm !
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Akos1998 : mert az optimus technology miatt úgy dönt a gép h elég az integrált.Vezérlőpanelben átlehet állítani h a 610m-ről vagy pedig az integráltról fussanak a programok mint ahogy sudous írta.
0
0
0
0
sudosu avatar
Lehet hogy alapból Intel HD3000-ről indulnak a játékok, nézz szét NVIDIA vezérlőpultban.Főleg Windows 8.1-ről szinte minden régebbi 2-3 éves játékot alapból integráltról indít. Különösen Minecraft-nál jellemző az hogy a Windows alapból integráltról akarja indítani.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/67230333/NvidiaConfig.png

Mivel ugyanolyan VGA-nk van gondolom elég a 80FPS nekem annyival megy 😀
u.i.:
Minecrafthoz használd még a következő eljárást is:
-Először is legyen telepítve 64 Bites Java
-Nvidia Vezérlőpultban add hozzá a javaw.exe-t a alkalmazáslistához (C:\Program Files\Java\jre7)
-Beállítod NVIDIA-ra és alkalmaz
-Így már lesz bőven FPS-ed 😀
0
0
0
0
Kokoakos avatar
És ha az intel coren beállításain állítanák valamit vagy valamit máshol?(tényleg semmi esély?)
0
0
0
0
Bronson avatar
Akos1998 : sajnos elég gyenge a VGA-d (mint majdnem minden laposnál) nem hiszem hogy tuningal bármit elérnél...
0
0
0
0
Kokoakos avatar
Hellosztok! Segítségetek kérném kevés fpsem van minecraftban ,codban ,csben meg szinte mindenhol.
Gépem adatai: [url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=51328&sub=usercomp&comp=68668[/url]
(az nincs beleirva de 1gb-os a vidi kártyám) Valahogy tudnám növelni fpsem netán beállitásokkal ,megbízható progival.(főleg csben és minecraftban) Előre is köszönöm segítségetek.
Ja és laptopom van ha ez fontos szóval cserélni nem tok benni bármit is.
0
0
0
0
sudosu avatar
bocsi figyelmetlen voltam 😀
0
0
0
0
barnav avatar
Priszilla: videokártya drivert frissítsd, nekem ez segített
0
0
0
0
kaizinger avatar
írta hogy már újra rakta!
0
0
0
0
sudosu avatar
Lehet a Windows kínlódik az előző Videó kártyád driverével, próbáld azt törölni. Ha nem jön be esetleg próbáld újrarakni a Windows-t bár ezért nem kéne...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Nálam olyan probléma áll fenn, hogy most cseréltem videó kártyát, illetve vettem bele 4G Ram ot, és azóta nem tudok játszani a Wow.-al mert nagyon alacsony az Fps .-em, olyan szinten laggolok, befagy a kép, és ennyi. Lentebb leírtam, hogy mik a gépem jellemzői. Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék! Már újra húztam, az op. rendszert, a Wow.-ot és semmi......

A gép paraméterei: AMD phanom 4x2,2Ghz, 4gb ddr2 ram, Shapphire radeon hd7750 2gb ddr3 Windows 7 64bit OP. Elöre is is Köszönöm
Szép Napot😃
0
0
0
0
Norbart avatar
A Razer nálam is bevált. És most jöttem rá hogy jobb lenne nekem 32 bit OS mert csak 2 GB ram-om van(nem is tudom minek kellett nekem a 64-es.
0
0
0
0
R3mZy avatar
Valaki ismmer olyan programot, amivel letudom korlátozni az FPS-em? Nem Vsync-re gondolok mert én pl: 30ra szeretném bizonyos játékoknál!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció