Suliról mindenféle

Szerző: Demoz, 2009. August 23., téma
Fórum » Társalgó
Nemsokára kezdődik a suli:S aki iskolába jár,írja le hogy várja-e a sulit vagy milyen élményei voltak a sulival kapcsolatban,esetleg ki hova jár:D
Hozzászólások: 659
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Halamadrid0827 avatar
Savaxel: Gettóban tanulsz? 😆
0
0
0
0
szalamispizza avatar
ahova én járok az kész.. 😆 12:00-17:00 elvileg ezvan előírva, de a tanár már 3óra körül ránézz az órájára és ennyit mond: na már tűnés hazafele! 😆
0
0
0
0
Zsolttt1 avatar
Matekot nem is értem..Amit használni fogok az életemben azt már megtanultam általánosban..én esti gimibe járok, most fogok majd érettségizni. Az hogy a félévi meg az év végi vizsgán az osztály 80% elhasal matekból durva...merthogy ez van..Szerencsére mint írtam csak estibe járok szóval nem kell mindennap bent punnyadnom a suliban.. : )
0
0
0
0
Bicike avatar
Nekem az a meglátásom, hogy hasznos a suli, de a 80%-a felesleges, a maraék 20% a haverok, meg ami kell.
Minek egyenlet, meg ilyen hülyeség, nem sok értelme van számomra, nem akarok matematikus lenni.
Tanítsák meg a szakmát, de azt jól.

Meg ugye volt a viszkis is, a kóterben kitanulta magát, lediplomázott ingyen, én meg fizessek több százezreket, milyen logika ez?
0
0
0
0
SnileZ avatar
niteforce: A kémia, matek meg mindenféle reál tantárgyak az alapműveltséghez tartoznak. Azért tanítják, hogy legyen valami fogalmad a témáról. Szélesítik a látókörödet, több mindent megértesz. Mivel a dolgok egymásra épülnek, pl: A főzés is kémia ha jobban belegondolunk (ha jól tudom karamell készítés is házi feladat volt). Másrészt, meglehet szeretni a kémiát is, ha valakinek van érzéke hozzá, az sosem derül ki ha nem tanítják.
Igen, abban egyetértek, hogy a pénzügyi dolgokba jobban belehetne menni, de az megint más téma,hogy miért nem tanítják. (a kamatos kamatot tanítják ilyen téren, nem mennek bele komolyabban.)
Slenderman: Amúgy kémia meg matek nélkül is van élet, túl lehet élni pár halál felesleges tantárgy nélkül is higgyétek el.


Nem bántásként mondom , de nálad vannak gondok, hogy ha a matekot feleslegesnek tartod. A mai világban - ha nem vetted volna észre- minden a matek körül forog. Továbbá ha neked nem megy a matek, attól még nem felesleges, másnak szüksége lehet rá. Ne legyél elfogult.
Nem hiába erőltetik ennyire a mérnöki (reál szakokat) az egyetemeken sem.
0
0
0
0
no avatar
CatchO írta:
De nem arról van szó, hogy szükséged lesz-e rá vagy sem, hanem arról, hogy fejleszti a gondolkodásmódodat.
szerk. ja bocs most látom hogy már leírták előttem, na mind1


Hát ha meg sem értem, akkor hogy fejleszti a gondolkodásmódomat? 😃

Neked kéne inkább fejleszteni inkább, ahogy látom 😜. Amúgy kémia meg matek nélkül is van élet, túl lehet élni pár halál felesleges tantárgy nélkül is higgyétek el.

December óta járok matektanárhoz külön, azóta csomó mindent megértettem, de a gondolkodásmódom valami qrvára nem változott 😆!
0
0
0
0
no avatar
Niteforce: Úgy van. Nagy egyetértés.
SnileZ: Ha igaz is, így is átlagon felül lehet a logikám, de én azt nem hinném, hogy a kémiai kötések és reakcióktól fog a logikám ''nőni,,. Szerintem, ha tisztában vagyok vele, hogy a kémia meg matek és a többi számolós marhaság nem megy, akkor egyértelmű, hogy nem vegyészmérnöknek vagy kémikusnak fogok menni, mert ott elvéreznék.
0
0
0
0
niteforce avatar
Most semmi olyan szándékkal hogy szar iskola írom ezt:
Tényleg semmi értelme nincs az egész táblányi egyenleteknek, meg a kémiának úgy alapból. Olyan egyenleteket kell tudni, amit soha az életbe nem fog viszont látni. Kémiából is bőven elég annyi, hogy tudd kb. hogy miket ne önts össze ha nem akarsz kórházba kerülni, meg hasonlók. De azt megtanulni hogy a dimetil trioktán metán etil propilén 1,3,6 nanán oxid égésekor mennyi oxigén szabadul fel (hülyeséget mondtam), minek?
Az olyanokról, hogy adózás, pénzügyek, törvények, azokról nem tanulunk, pedig annak sokkal több haszna lenne. Ezért van ennyi csődközeli ember Magyarországon, mert attól nem fogsz nem eladósodni, hogy tudod a harmadfokú egyenletek megoldását.
Olyan oktatás kéne, ahol arra fókuszálnak, ami téged érdekel, abban a témában tudod magad képezni, abba a témába mész bele részletesen, és az tényleg kifizetődik, a többi tantárgyat pedig csak alapfokon.
Ilyennek kéne lenni a szakközépiskolának. Ehelyett az van, hogy a szakoktatás miatt a többi tantárgyra kevesebb óra jut, de ugyanazt meg kell tanulni, csak kevesebb idő alatt. Mi 9.-ben kémiából most a 9-10.-es anyagot vettük egy év alatt.
0
0
0
0
Bukta avatar
Mondjuk én a föcit valamiért nem tudom rendesen bemagolni pedig 4oldal van feladva és a könyv az akkora mint egy füzet(az a kicsi amit még 5. osztályba használtam) és van a gazdasági környezet óra ott rendes A/4-es füzetbe írunk mindent mert nincs könyv és simán be tudom vágni tz-re mind a 4 oldalt
0
0
0
0
19ati93 avatar
átlag ember nem igen használ az összeadás,szorzás,osztás stb alap műveleteken kívül mást 😆 pl gráfot,sinusz tételt,meg ezek hasonlókat 😆
0
0
0
0
19ati93 avatar
szerintem annyira ne irigyeld 😆 te is majd ilyenkor inkább sírnál és még 1 évet kívánnál magadnak a vizsgák helyett 😆 na meg még csak most jön a kemény dió "szóbeli" 😆 attól aztán be vagyok hmm tojva 😜
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Egy előnye van az érettséginek nekem lassan egy hónapja nincs iskola.
0
0
0
0
megaone6 avatar
Most meg ALKONYATOT néztünk angolon -.-" de még csak nem is angolul Spoiler!
...........................................________
....................................,.-‘”...................``~.,
.............................,.-”...................................“-.,
.........................,/...............................................”:,
.....................,?......................................................\,
.................../...........................................................,}
................./......................................................,:`^`..}
.............../...................................................,:”........./
..............?.....__.........................................:`.........../
............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../
.........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/
..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}
...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../
...,,,___.\`~,......“~.,....................`.....}............../
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”
............/.`~,......`-...............................\....../\
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__
,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,
.....`=~-,_\_......`\,.................................\
...................`=~-,,.\,...............................\
................................`:,,...........................`\..............__
.....................................`=-,...................,%`>--==``
........................................_\..........._,-%.......`\
...................................,<`.._|_,-&``................`\
Mai órai elfoglaltságom: ZS kategóriás poénok kifigurázása, nyálas zene hallgatása, Plague Inc.-ezés a telómon. Szörnyű.
0
0
0
0
Bukta avatar
megaone6 írta:
Ezek az angolórák nálunk... beszarok. Olyan szar laptop van, hogy nézni akartunk egy filmet és 20 másodperc után lefagyott, de még egy jobbklikktől is 5 percig állt 😆. Aztán elvárja a tanárnő hogy kussoljunk. Hát kész. Egész osztály feláll, én amúgy közben a padban lévő chipset majszoltam cimborámmal, de azt is megtiltotta (de nem álltunk le 😃😉. A legérdekesebb dolog az órán az volt, hogy úthengerelték a füvet a focipályán. Ezt szóvá mertem tenni és akkor büntetésem: kezeket fel, guggolás. EHHEZ MINEK FELTENNI A KEZEMET? Konkrétan kihangsúlyozta. Na mindegy, már csak fél hónapot kell kibírni 😃


😆 nálunk tavaly 8.-ba úgy volt ez rajzórán hogy ha csináltál valami olyat amit a tanár nem akart (pl pofázás) akkor kiállított a tábla elé és le kellett guggolni
a kezünket meg kinyújtani (de volt mikor egy rajztáblát is rárakott a kezünkre) és ezt hívta úgy hogy gondolkozás mert addig kellett kint guggolni míg el nem gondolkoztál azon hogy mit tettél.
0
0
0
0
megaone6 avatar
Ezek az angolórák nálunk... beszarok. Olyan szar laptop van, hogy nézni akartunk egy filmet és 20 másodperc után lefagyott, de még egy jobbklikktől is 5 percig állt 😆. Aztán elvárja a tanárnő hogy kussoljunk. Hát kész. Egész osztály feláll, én amúgy közben a padban lévő chipset majszoltam cimborámmal, de azt is megtiltotta (de nem álltunk le 😃😉. A legérdekesebb dolog az órán az volt, hogy úthengerelték a füvet a focipályán. Ezt szóvá mertem tenni és akkor büntetésem: kezeket fel, guggolás. EHHEZ MINEK FELTENNI A KEZEMET? Konkrétan kihangsúlyozta. Na mindegy, már csak fél hónapot kell kibírni 😃
0
0
0
0
no avatar
Az hogy egy országnak fiatal a történelme vagy éppen idős, az nem érdekel. Lehet fiatal a történelme Amerikának de amilyen fiatal olyan szép. Ez csak magánvélemény.
0
0
0
0
GamerFater82 avatar
JackBauer írta:
Én nem szerettem. 😞 Az amit Magyarországon tanítanak, az vicc. Az Egyesült Államokban mindenki azt tanulja, ami lenni akar. Az ismerőseim így mesélték nekem. Aki rendőr akar lenni, az olyan iskolába jár és olyan dolgokat tanul amelyek ahhoz kellenek. Ott is van alapkövetelményként matek, anyanyelv, történelem de nem ilyen túl sz*rok mint itt Magyarországon. Talán, ha ott élnék akkor még mindig iskolába járnék. De nekem az, amit itt Magyarországon tanítanak, nem kell. Mert felesleges és hülyeség - szerintem -.




Hát ez is egy megközelítés de kérdem, az ember "gyerekként" el tudja dönteni és PONTOSAN tudja, BIZTOS benne hogy AZ és csak is AZ szeretne lenni amit éppen akkor helyesnek vél?
Egyébként idehaza is van mindenféle szakirányú középiskola(még rendőr is azt hiszem). Az általános iskola nevében pedig benne van a lényeg.
Amerikát amúgy sem tartom követendő példának semmilyen téren. (nagyképű, melldöngető, kirakat ország, történelme fiatal, nyelvezetében pedig annyi a szleng hogy egymagában is megállná a helyét külön az anyanyelv mellett )
De ugye nem vagyunk egyformák, ettől szép ez az egész! 😃
Őszintén drukkolok hogy egyszer kijuss és elérd a céljaid majd 1x mikor idehaza jársz, elmesélni hogy tévedtem!
0
0
0
0
no avatar
alex1997 írta:
A szemét Orsós kitalálta hogy 50 óra közmunkát el kell végeznünk hogy.letehesük az éretségit. Fuu ekkora egy...
Hát. Szopnák telibe anyjukat. Sepregessen meg szedjen szemetet az Orsós meg kedves rózsika. Én nem fogok. Szerzek valami szart mintha csináltam volna valamit de mégse azt kész.

Iskola szerintem egy felesleges szarság, 4 éven keresztül semmi hasznosítható dolgot nem veszünk. Csak ilyen "2 hét múlva már azt se tudom mi volt" szintű fosokat. Én pl. talán megbukok kémiából, HUMÁN osztályon. Könyörgöm ez most mi? Nehogy már humán osztályon kémiát meg ilyen szarokat tanuljunk most komolyan. Át kéne alakítani az egész oktatási rendszert mert a mostani egy kalap szart sem ér. Minek járjak 4 évig, ha bizonyítottam 10 év múlva már csak 8%-ra emlékszik szinte mindenki, és az a 8% is csak az, ami fontos/alapműveltség.

Például ezek is jártak iskolába, de minek, amikor ennyire hülyék? (persze csak ha nem megrendezett)

0
0
0
0
no avatar
Én nem szerettem. 😞 Az amit Magyarországon tanítanak, az vicc. Az Egyesült Államokban mindenki azt tanulja, ami lenni akar. Az ismerőseim így mesélték nekem. Aki rendőr akar lenni, az olyan iskolába jár és olyan dolgokat tanul amelyek ahhoz kellenek. Ott is van alapkövetelményként matek, anyanyelv, történelem de nem ilyen túl sz*rok mint itt Magyarországon. Talán, ha ott élnék akkor még mindig iskolába járnék. De nekem az, amit itt Magyarországon tanítanak, nem kell. Mert felesleges és hülyeség - szerintem -.
0
0
0
0
GamerFater82 avatar
Én sajnos már nem vagyok sulis és azt mondják csak a szépre emlékezik az ember, de én szerettem suliba menni (pedig jó pár rossz dologra is emlékszem ) 😀 . Ha belegondolok most is szeretek ( úgy értem pár tanfolyamot végeztem azóta hogy abba hagytam a tényleges iskolába járást ).
Szeretem az új dolgokat, szeretnék szélesebb és nagyobb rálátást az élet lehető legtöbb területén elérni, hogy ne legyek " maradi vagy begyepesedett" ember 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
nálunk ez alapkövetelmény hogy átvegyenek a továbbképző intézménybe 😆 de nyáron lesz szóval érettségik után 😃 csak annak lenne már vége 😂
0
0
0
0
Mongoosewow avatar
19ati93 írta:
jó az,legalább lesz egy kis tapasztalatod az adott szakma irányzatban!


Azért ja, annyira nem rossz. Főleg hogy álltalában ki is kérnek pár óráról minket a suliból ha úgy van, ráadást szeretem a fizikai munkát szóval ki lehet bírni. Inkább mint hogy törin vagy matekon rohadjak ketté😃
0
0
0
0
megaone6 avatar
Valaki jár/járt a kispesti Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Szakközépbe? Én szeptembertől oda fogok járni a kéttannyelvű szoftver csoportba, és jó lenne egy olyan ember véleményét tudni, akinek tapasztalata van a sulival kapcsolatban! Ha valaki jár/járt írjon! Meg egyáltalán aki Kispest fele járkál annak a véleménye is érdekel, hogy milyen a környék, normálisak-e az emberek? Előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
jó az,legalább lesz egy kis tapasztalatod az adott szakma irányzatban!
0
0
0
0
The Emptiness avatar
A szemét Orsós kitalálta hogy 50 óra közmunkát el kell végeznünk hogy.letehesük az éretségit. Fuu ekkora egy...
0
0
0
0
Bukta avatar
nekem is jó lenne ha fizetnének de sajna nem😞
0
0
0
0
19ati93 avatar
ja megyeget még van 1 hónapom addig majd beerősítek 😆
én viszont megyek majd ilyen szakmai továbbképzésre (+1év) és az előtt kell majd x munkaórát (kb 2 hét 10*8 óra vagy nem tudom mennyi 😃😉 dolgozni de fizetnek érte szóval not bad 😆
0
0
0
0
Bukta avatar
nekem még 4 év van érettségiig de nekünk már úgy lesz hogy szaktantárgyból is kell (ami nekem gazdasági informatika) és olyan feltétel van az érettségihez hogy 4 év alatt kell 50 óra közmunka amit minden évben kell végezni úgy hogy napi 4 heti 12 óra max (nem tudom hogy másnak is így volt de nekünk az oszifő azt mondta hogy ezt most vezették be és tesómnak se kellett)
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
itt is az volt eddig.. idéntől lesz 2007😜
és amúgy megy? 😊 😆
0
0
0
0
19ati93 avatar
Én idén fogok belőle, de az a vicc hogy csak a 2003-ból engedik 😂
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
na Hali!
van olyan aki érettségizik infóból, illetve érettségizett? vagy más egyéb személy aki keni-vágja a 2007-es office-t? : D
az valami életjelet adhatna!! 😆
Előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nálunk az elmúlt két évben nem sámított, hogy hol volta kabát, mert az osztályterem az a számítógépes terem volt, s egész nap ott ültünk. 😆
0
0
0
0
Adam996 avatar
nekünk a sarokba kell letenni a táskát meg a kabátot😃
0
0
0
0
niteforce avatar
gyenesmartin írta:
niteforce írta:
az már jó 😃 Jó hogy nálatok lehet módosítani a gépeket, nálunk ezt nem lehet 😆
Nálunk sem lehet módosítani. Emlékszem amikor egyik osztálytársam nekiállt az egyiknek még régen, kiszedni belőle egy ventilátort. Kapott is egy igazgatóit. 😆 (vagy dvd író volt? már nem emlékszem pontosan.)


az szép 😃
nekünk nem is lehet táskát meg kabátot bevinni, nehogy becsúsztassuk alá esetleg a 22"-os monitort 😆
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Nálunk ha jól tudom,most nemrég lettek új gépek...
Asszem AMD Phenom II X4,4GB RAM, és ha jól emlékszem valami 6800-as vidikari,de majd megnézem pontosan,holnap úgy is lesz Infó! 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
az már jó 😃 Jó hogy nálatok lehet módosítani a gépeket, nálunk ezt nem lehet 😆
Nálunk sem lehet módosítani. Emlékszem amikor egyik osztálytársam nekiállt az egyiknek még régen, kiszedni belőle egy ventilátort. Kapott is egy igazgatóit. 😆 (vagy dvd író volt? már nem emlékszem pontosan.)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nálnuk általános iskolűban (2006-ig voltam az), még win98 volt a gépeken. Sajnos nem tudom a paramétereket, de gondolom azok sem voltak sokkal erősebb gépek. 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
az már jó 😃 Jó hogy nálatok lehet módosítani a gépeket, nálunk ezt nem lehet 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nálunk core 2 duo-k voltak szintén 2 GB ram társaságában. Vga sajnos csak gma 3100 volt, de bevittük a 8600Gt-t, s azzal már tudtunk játszani. 😆
0
0
0
0
Adam996 avatar
Azért nem ölnénk meg a proci csak az iskola "érdekében" gyorsítanánk 😃 akkor csak az én iskolámba vannak ilyen gyenge gépek? 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
nálunk Phenom II X2 meg Core 2 Duo van felváltva, 2 giga RAM társaságában 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Akkor a lap nem támogatja az oc-t. Sajnos elkövetik ezt a hibát, hogy nem oc-s lapokat vesznek a suliba. 😆 Bár érthető is egyben, mert s ok kezdő itt kezdene el gyakorolni akkor. 😆
0
0
0
0
Adam996 avatar
Nekünk 2 magos amd 2,7ghz már nem tudom hogy milyen meg 2 gb ram 😃 de szerintem ezt a procit nem lehet húzni mert nem találtuk biosba pedig kapott volna 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Új gépek a sulinkban. Végre jobban megy a cs 😂.
Valami HP-s, i3-as proci meg 4gb ram.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Szerintem jó az infó nekünk annyiból áll hogy a tanár azt hiszi hogy egy kis szövegszerkesztés 45perc mi összecsapjuk 10perc alatt aztán cs-zünk mert fent van infó gépen vagy lehet netezni vagy biosba állítgatjuk a gépet a tanár tudta nélkül 😃😃
0
0
0
0
Haraposs avatar
Nekem is heti 12db info órám van, szóval az agyér görcs határán vagyok. Ez idáig a legsz.rabb óra rendem.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én nekem eléggé szar az órarendem hétfőn 8 óra de hét végefelé folyamatosan enyhül pénteken már 4. Na meg heti 10 infó 😆
0
0
0
0
Demoz avatar
Eddig jó az órarendünk...kedden 5-ig bent kell lenni, mivel fél 1-től van gyakorlat, szerdán pedig 9 óránk van. Ez a "B" hét.
"A" héten pedig a Radion Blu Béke Szállodában vagyok (nyugatitól 1 köpésre), szóval aki arrafelé jár, az ugorjon be. 😃
0
0
0
0
repfect avatar
jár valaki a TF-re? 😃
0
0
0
0
molfer98 avatar
Szerintetek van esélyem közázra?
6: erős3
7:erős3
8. Félév:5 (remélem 😆 )
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció