Okostelefonok

Szerző: Nedadam, 2009. August 11., téma
Fórum » Mobiltelefon, kütyü
Hozzászólások: 465
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
visor261 avatar
Valaki cserélt már aksit régi telefonjában? Mert én most raktam bele egy új aksit és mintha ugyan olyan gyorsan merülne ha nem jobban mint a 6 éves.
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@visor261: Több oka lehet, sorban ki kell zárni őket. Lehet szoftveres, hardveres vagy szimplán akkumulátor probléma, de én inkább a hardveres problémára tippelnék elsősorban, elképzelhető hogy alaplapi zárlatod van ami szívja az energiát érdemes lehet ránézni illetve megtisztítani.
Persze az is megeshet hogy irtó silány minőségű az az utángyártott akksi amit vettél a helyére.
0
0
0
0
visor261 avatar
@LordSzalko: [LINK] innen vettem.
[LINK] 77% új aksi 91% régi 6éve használatban lévő aksi
0
0
0
0
BenuGT avatar
@visor261: Üdv! Nálam régen iphone 5s-nél volt ilyen. Akksi csere után is ugyan úgy merült. Nálam valószínüleg azért, mert utángyártottat raktak bele.
0
0
0
0
visor261 avatar
@BenuGT: Próbáltál reklamálni?
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@BenuGT: Random GSM boltban lett cserélve, vagy rendes Apple bolt szervizében?
Mert tudtommal, Appel szervizben, vagy az Appel-el partnerséget ápoló üzlet szerizében kizárt, hogy utángyártottat raknának bele csak úgy.
Nézd meg a cseréről szóló szervizes papírt, hogy mi áll rajta.
0
0
0
0
BenuGT avatar
@Scorn Face: Random GSM boltba volt , de már vagy 5 éve , szóval tárgytalan már. :D
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Tök durva most váltottam Huawei Mate 20 Pro-ról Nokia 6230i-ra, s tök jó érzés, hogy nem nyomja a zsebemet az ócska okostelefon. A zsebekhez képest túl nagyok, de normális netezsére alkalmatlanok. Az érintős billentyűzetet a mai napig enm szeretem. Lassú, pontatlan, sokszor kell törölnöm, hogy kijavítsam a helyesírási hibákat. PC-n szeretek netezni, normális méretű monitoron lehet is látni a dolgokat.

Otthon a polcon azért ott pihen az "okos készülék", de örülök, hogy nincs nálam. Olyan volt, mint egy utálatos pattanás.

Ezzel együtt a Facebook profilt is siekrült törölni, az meg a másik szennyes volt a kosárban.

Nyilván nekem nem ezen múlik az üzeletem, hogy azonnal tudnom kell minden email-ről, s egyéb hülyeségről ezért jó nekem a klasszikus Nokia 6230i.
0
0
0
0
Ayistion avatar
Egy ideje most már pörgetem az iPhone 12 minit, Samsung Galaxy S9+ról váltottam vissza ios-re, nem jött be az android, és egy kisebb fajta mobilt kerestem, nem 6.5-ös kijelzőt. Mielőtt megvettem volna, mint mindenki más én is néztem egy-két videót hogy mi van ide, és rájöttem hogy annyi balf*sz van aki egy napig nem használja a telefont, de már tesztet csinál belőle. Na ezeknek az embereknek a véleménye semmirevaló. 😃 Voltak panaszok az akksira, én szerintem tök rendben van. Nap felében mobilnet és blutyus mellett használom a telefont, Spotify, iMassage és Twitter pörög csak, ami kb megfelel egy dögkút fbnek meszendszerrel, de még sosem voltam úgy hogy jajj most le fogok merülni. Nem szoktam 100%-ra se tölteni mert nekem felesleges, meg elvileg kíméli az akku élettartamát is, (kb 70/80-ra töltöm fel)de van hogy 2 naponta van töltőn a telefon, amit nem tudom hogy csinálok. Itthon általában csak akkor nyomom át wifire, ha valami youtube videót akarok nézni. Kijelző nekem tetszik, szép rajta a HDR. Pici és könnyű, én nem akarok egy diszkmen méretű telefonnal mászkálni. Nem fogok ódákat zengeni mert majd betalál ide a sok androidfanboi, köszi, nem kell. Aki kisebb telefont keres, annak tudom ajánlani, aki pedig az akksi miatt aggódna, nem kell.
0
0
0
0
Booker avatar
Sziasztok, Huawei Y7 Prime 2018-as készülékemet szeretném lecserélni. Eddig ezeket néztem meg:
Xiaomi redmi note 9 pro,
Poco x3,
vagy a májusban érkező redmi note 10 pro-ra gondoltam.

esetleg még a Samsung jöhet szóba. köszi a segítséget. üdv
0
0
0
0
💬 3
bukta2 avatar
@Booker: Xiaomi-t csak ajánlani tudom! szerintem nagyon jó áron kínál nagyon jó Hardver-t a gyártó! pláne a régebbi modellek Redmi 8/9 mai napig nagyon erős telók és nagyon jók! az Akku-ja a 8 nak nagyon jó!
0
0
0
0
Booker avatar
@bukta2: köszi szépen, a redmi note 10 pro-ról van külön véleményed?
https://www.youtube.com/watch?v=LitKHuyCdz0
még nem kapni hazánkban, de a tesztek alapján csak jó lehet
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Booker: Csak a 8 ról van tapasztalat (tesómnak az van) nagyon jó telefon, és hát gondolom a 10 mégjobb lesz 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok telefon váltás előtt állok egy samsung galaxy s6 edge ért meg a cserére , huawei p40 lite on gondolkozom nagyon jó ár érték arányú , viszont az s6 edge ugye üveg elől hátul , alu keret és amoled kijelzős , milyen lenne utánna a müanyag és az ips kijelző ? plusz az ivelt kijelző is hiányozna . valaki esetleg tud adni öteltet milyen telefont érdemes vennem -70-80-90 eezr forintig ami ilyen "prémium" mint az s6 edge .
0
0
0
0
💬 10
zsolo avatar
@Darkdog20: Xianomi Redmi Note 9 Pro

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: műanyag keret, hátlap , és ips ugyan ugy és nem is ivelt de köszönöm azért
0
0
0
0
zsolo avatar
@Darkdog20: Ennél jobb ár-érték arányú telefon nincs! Pedig rohadt jó telefon!! Jó akksi, jó kamera, szép kép, és gyors is!
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: ár érték arányban irtam hogy a p40 lite bőven elég , viszont ha van jobb akkor azt meg nézném de csak ha tényleg jobb , ahogy irtam is amoled kijelző , üveg elő és hátlap , fém keret , IVELT kijelző.
0
0
0
0
zsolo avatar
@Darkdog20: P40-en gondolkodtam én is, de mivel már nem támogatja normálisan a google és nem minden alkalmazás elérhető hozzá, inkább hagytam! Ennyi pénzért sztem nincs másik sztem amit te akarnál...
0
0
0
0
botmunpls avatar
@zsolo: Így van.
Egyik ismerősöm S8, a másik S6 edge+ után elégedett note 9 pro tulaj lett.
Minden tekintetben jobb mint a huaweiek, mikor volt rajtuk google sem kaptak annyi szoftveres támogatást mint xiaomi/samsung...főleg nem a lite-ok.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Darkdog20: Elnézést, de üveg hátlap, csak a keret műanyag. Ráadásul gorilla 5 mindkét oldalt...
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_9_pro-10217.php

Egyébként többi tipp: mi 10 lite 5g, mi 10T lite 5g, realme 6 pro, realme 7, márkán belül meg a51
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: köszönöm , a realme az nem xiaomi vagy rosszul tudom ? ezekről még nem is nagyon hallottam igy már van mik közül nézelödni , plusz a xiaomi mi note 10 lite az nagyon bejövős brutál teljesítmény üveg elől hátul fém keret ivelt kijelző teljesen meg felel minden elvárásnak sőt.. , mégegyszer köszönöm
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: redmi vel kevertem , de akkor mégis honnan ez a realme márka ?
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Darkdog20: Hasonlóan a kínai és indiai piacon terjeszkedik főleg, nemrég jöttek európába a huawei-botrány után
0
0
0
0
botmunpls avatar
Korábban dolgoztam tech/mobil ágazaton, közeli haverok mai napig vannak benne, innen tudtam hogy ez a "brekk frájjéj előtt felviszik az árat aztán beakciózzák" dolog ez kamu, elvétve fordul csak elő a tróger boltoknál, és inkább a károgó, nem tehetős emberek szövege. Nekem eddig sikerült egész jó vételeket csinálnom brekk frájjéjkor zsinórban 4 éve, most nem érzem szükségét hogy bármit is vegyek, nem is követtem eddig különösebben a dolgokat.
Viszont szerda este szólt anyum hogy döglődik a telefonja (redmi 5, több mint 2 éves), mondtam neki hogy ma reggel ránézek, ha tropa akkor pedig vegyen újat (redmi 9 van egyedül ebben az ársávban ami életképes, ezt mondtam eddig minden ismerősnek aki tippet kért).
Volt 2 fazon is akiknek pár hete bedöglött a telójuk, aztán nekik a redmi 9-et mondtam, meg is vették, a 64-es már 45-től már elérhető volt, a helyi boltban 48k. A 32-es 38-ért ment.
Most ugyan ezeket néztem meg anyumnak, a 32-es verzió 45k-nál kezdődik, a 64-es pedig 52-nél. Utóbbi lenne a jó, a helyi boltban 56-ba került tegnap reggel, tegnap estére pedig már 60 ezres árat mutatott a weboldal. Most már belőtték a brekk frájjéj árat, 52 ezer. 😃
Na msot ezt akárhogy osztom szorzom, nagyon el/át van baszva a népek feje ebben az egy esetben. De gondolom ez nem lehet egyedi eset.
Ti idén tapasztaltatok meg ilyet, ismertebb, nagynevű áruházaknál?
Úgy érzem idén kemény bírságok fognak szállingózni a hazai áruházakban.
0
0
0
0
💬 9
CuRi avatar
@botmunpls: Én egyedül az emagnál szoktam tapasztalni, hogy korrekt szokott lenni a black friday, idén azonban ott is kuka. Talán egy-két háztartási gép, meg laptop volt az ami kifejezetten jó árban volt, de ennyi. A többi termék maximum 1000 forinttal volt olcsóbb a nem black friday-os konkurenciákhoz képest (telefonokat nézegetek én is). Egyébként a magyarországi black friday kimerül az 1-5% százalékos kedvezményekben a normál árakhoz képest, jobb esetben. Rossz esetben pedig ugyanannyiba kerül mint előtte, de láttam már olyat is, hogy drágább, nem is egyszer. Kivétel talán a nagyobb raktárral rendelkező üzletek, de ott is maximum 1-2 terméken van értelmes 20% vagy afölötti kedvezmény.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@botmunpls: Nincs is itthon black friday, csak annak csúfolják a pár százalékos alamizsnát. Kint vettem 500£-ért 1000£-os tévét...
0
0
0
0
botmunpls avatar
@kolbaszkarika: Ez igaz, külföldön én is tapasztaltam hogy sokkal nagyobb kedvezmények vannak, és nemcsak termékekre hanem bármilyen szolgáltatás/előfizetésre.

Itthon eddig arról szólt h kvázi lekartellezték a kereskedők hogy egy időpontra essenek az általános leárazások, aztán jobban tudnak kalkulálni az éves bevételekkel.
Amiket ténylegesen leáraznak itthon is azok a kifutó/beragadt termékek (sokéves hűtő, tűzhely, tv, kevésbé ismert telefonok)
Btw ezeket amúgy is gyakran le szokták árazni, most januárban pl gamer széket vettem, amiből a kék/piros 60k volt, a sárgát mint kifutó darabot 35ért megvettem. Korábban pedig olyat fogtam ki hogy Mi Mix 2 leárazva 90-ről 50-re.
0
0
0
0
carl18x avatar
@kolbaszkarika: +1 nagy igazság. Magyarba csak a lehuzás megy, meg az átcimkézés.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@botmunpls: Ahogy felettem is írta Kolbászkarika, itthon a BF hatalmas kamu. Van pár jó deal elvétve de összességében nem nagy durranás. A Samsung Q80T van most leárazva sok helyen. Telekomnál le is csaptam rá. A telekom amúgy tényleg jó akciókban, csak időszakos magyon.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Quadgame94: Eggyel feljebb ki is fejtettem 😃
De eddig csak simán népvakítás volt, most pedig egyenesen lehúzásba ment át
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Minden évben bírságolnak olyan eset miatt, hogy felviszik az árakat előre, majd azt csökkentik akció néven. Mellesleg a BF itthon elég nevetséges akciókkal játszik 😆
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: PCX 2 eve csinált ilyesmit. RX 570-et akartam venni és volt is 45 ezer környékén. Mondom megvárom azt a 3 napot BF-ig hátha. Erre nem felvitték? Es úgy adták el mintha akciós lenne. Használtan vettem inkábba 470 GAMING X-et 38 ezerért (2020. Májusig garis volt).
0
0
0
0
carl18x avatar
@botmunpls: Üdv! 😀
Ez nálunk már nagyon régóta bevett gyakorlat, blackfriday előtt felverik az árat aztán 62E helyet 52E nézd akciós. És a átlag humonaoid aki nem ért hozzá már veszi is megfele, hát megéri! 😃
Szerintem főként az árukeresőn simán rá lehet csekkolni mennyibe is megyeget az adott termék ára.
Azért néha van valóban ami akciós, a Bluetooth hangszórókból a Sony SRS XB 23-33-43 valóban akciós volt eddigitalon. De sajnos egyre ritkább az a esett mikor egy termék valóban kedvező áron megy.

Pontot téve a dolgokra, Karácsony után januárba még jobb árak szoktak lenni mint fekete pénteken.
Mert a készleten ragadt fölösleges árut hogy kiszurják valóban akciós árat kell kreálni hogy vegyék az emberek.
25E ft volt a Sony SRS XB 30 Januárban még mikor kifutó széria volt.
0
0
0
0
visor261 avatar
És a rejtéj folytatódik: [LINK]
https://i.imgur.com/s5fxs8T.pnghttps://i.imgur.com/jH8Sbcg.png
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Mivel a következő héten lejár a Magenta1 előfizetés így el kell rendeznünk a meghosszabbítást.
Na most kinéztem 3 telefont, de érdemben ne tudok dönteni melyiket és miért.
Ez a 3 lenne.:

Huawei P40 Lite DualSim 6+128GB
Xiaomi Redmi Note 9 Dual SIM 4 + 128 GB
Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Ezek közül a legdrágább ugye az utolsó. de nem tudom az első kettőhöz képest megér-e annyival többet.
0
0
0
0
💬 3
botmunpls avatar
@reszler112233: Egyéni igényektől függ, a pro hardveresen jobb, de ha nem játszol/multitaskingolsz keményen, akkor nyilván nem fog feltűnni az erőkülönbség.
Kamerában is "jobb" de inkább többrétűnek mondanám, lényegi különbség egy átlagfelhasználó számára szerintem nincs, csak a videózásban esetleg.
Na meg a pro gyorsabban tölt.
Hogy ez megéri e neked a felárat, az a te döntésed.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@botmunpls: Köszönöm a választ!

Azóta is nézelődök a telefonok után, és én is azon vagyok hogy a sima note 9 is megfelel.
Ahogy nézem, az akku kapacitás egyforma csak más technika amiből adódóan a pro gyorsabb töltésű, de nekem az nem számít. Fényképező része meg fényévekkel jobb már annak is mint a jelenlegi Samsung Galaxy J3 2017-nek. (Bár gyanítom a kompakt Nikon Coolpix L29-esemet is lekörözi.)
Végül majd kiderül ha bemegyünk a T pontba mi lesz, mert azért élőben is jó lenne látni a telefonokat, mert netes adatok és képek ugye sokszor nem adják vissza azt mint élőben látni.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@botmunpls: Köszi mégegyszer a választ.

Végül nekem maradt a J3 és édesanyám kapott egy Honor20e telefont. Egyenlőre még nem használja csak tanulgatja, de neki bőven jó lesz az is, főleg első okostelefonnak.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdvözletem!

Érdekes problémába ütköztem a délután folyamán.
Röviden a szomszéd jött át, hogy átváltana a régi nyomógombos telefonról okostelefonra. Egy a Telekom otthoni előfizetés mellé kapott darab.( kb 2-3 éve adták ajándékba, és azóta dobozában pihent.) Egy Samsung Galaxy J3 2016-ról van szó. Hozott hozzá memóriakártyát is, és került rá zene is hogy csengőhangot tudjon változtatni. No de ezt nem tudom kivitelezni, mert hiába van az SD kártya a helyén, fájlkezelőből el is indul a szám, de csengőhangnak nem állítja be, és ahhoz hogy hozzá is adja egyáltalán driveba kellett feltölteni, ami meg is történt, de úgy sem állítja a megadott számra. Android 5.1-van a készüléken. Érdekes mód, nekem is J3 van de 2017-es Android 9-el, de ott simán be tudom állítani bármelyik zenét csengőhangnak ami az SD kártyán van.
Ötlet, hogy lehet-e vele valamit kezdeni vagy felejtős a dolog?

Ui: Van neki egy Huawei P30 Lite amit kb fél éve részletre fizet a Telekomnál,(Otthoni előfizetés meghosszabbításánál kedvezménnyel, de részletfizetéssel kapta.) de nem azt akarja használni, hiába mondtam neki hogy azzal jobban járna.
0
0
0
0
💬 5
laczy avatar
@reszler112233: Szia! 😀
Nem értem, hisz a Huawei P30 Lite nagyon jó telefon nekem is olyan van.
U.I: A J3 csak töredékét tudja :/ .
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@laczy: Ezzel én is tisztában vagyok hogy jóval többet tud. Mondjuk abban igaza van a szomszédnak is hogy első, tanuló telefonnak megfelelhet, de azt nem értem miért nem fogadja el a zenét csengőhangnak, mikor az én egyel újabb J3-asom már igen.

Ui: A P30 Lite-val én is szemezek egy ideje, mert november végén lejár az otthoni előfizetés, és meghosszabbításkor nem hagyjuk bent a kedvezményt, ha már adnak.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@reszler112233: P30 Lite egyáltalán nem.éri mrg. Lista áron annyi mint a Redmi Note 9 a telekombsn. Meg amúgy ís 1.5 éves telót venni nem okos dolog, akkir már ott az A80, ami 5 ezerrel drágább. P40 lite olcsóbb, bar tudjuk miért.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@reszler112233: A régi telefonoknál volt ilyen, hogy sd kártyáról nem lehetett se sms, se csengőhangot beállítani, meg hívóképet és semmit se, csak belső tárhelyről. Ez gyárilag így volt, gondolom a háttértár típusa lehet az oka, vagy a régebbi android verzió nem támogatta szoftveresen, de ez nem 'hiba', hanem a régi típusok jellemzője. Az android 5 és 9 az már nagyon ég és föld 😃
0
0
0
0
botmunpls avatar
@reszler112233: Lényeg lemaradt, gyári visszaállítás, aztán elvileg engednie kéne android 7-re(?) frissíteni.
Ha az sem megy, akkor belső tárhelyről lehet csak.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
Nem biztos, hogy pontosan ide tartozik a kérdés, de esetleg van valakinek személyes tapasztalata a Withings Steel HR vagy Steel HR Sport órákkal?
A tényleges üzemidő normál használat mellett, és az értesítések kezelése érdekel inkább.
0
0
0
0
💬 5
Puffin avatar
@ben_aloha:
az értesítések kezelése érdekel inkább

Hát azon a kijelzőn nem hiszem hogy sokminden látszik.
Miért pont ilyen? 65-ért már van Galaxy Watch. Igaz 4 naponta fel kell tenni 2 óra töltésre, de legalább normálisan megjelenít mindent.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Puffin: Jelenleg mi band 4-em van, nekem bőven elég annyi amennyi ezeken látszik. Inkább úgy gondoltam, hogy pl. minden értesítés biztosan, és időben megérkezik-e, és, hogy az ékezetekkel mit kezd. Videókban ahogy láttam az üzeneteket görgeti a kijelzőn, a miband2-m például csak az app ikonját mutatta.
Amúgy a hagyományos órák jobban bejönnek, pont ezért örülök a hibrideknek. Plusz az a 4napi töltés nekem nem opció, annyival többet nem tud nekem nyújtani, hogy feláldozzam az üzemidőt, plusz nekem olyan gagyi hatásúak ezek a telekijelzős órák, talán az apple watch az egyetlen ami minősíégibb hatást nyújt. Viszont hiába az, és tud mindent is ha androiddal ugye nem megy,plusz naponta lehet tölteni. Az idő, dátum, és értesítésekért venném, a sport funkciókat egyiken se nagyon használom.
0
0
0
0
Puffin avatar
@ben_aloha: https://kepkuldes.com/images/4dc1b061a22a3d56b1c6c76ad0f1004e.jpg
Hát szerintem nem gagyi, de kinek mi. Strapabíró az biztos.
Most 4 naponta felteszem a vezeték nélküli töltőre az belefér.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Puffin: Ezért van választék szerencsére, mindenki megtalálja a magának tetszőt 😃
A mi band 4-et kb havonta töltöm, sokat használom, de sajnos nem tűnik olyan tartósnak mint a 2.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@ben_aloha: Az öreg Casiomba talán 10.-es koromban kellett utoljára elemet cserélni
0
0
0
0
botmunpls avatar
Nagyon hosszú értetlenkedés következik
Ki hogy van a jelenlegi mobilpiaccal, főleg aki most akar telefont venni 50-200 között?
Nekem lassan másfél éve megvan a telóm (Mi mix 3) amivel 85%-ban meg vagyok elégedve, úgyhogy nem akarom cserélni míg tönkre nem megy, bízom benne, hogy még egy évet kibír.
Így nem is ástam bele magamat annyira mélyen a mobilkínálatba, csak felületesen.

Most viszont megkerestek műszaki analfabéták, hogy segítsek már nézni nekik valami jó cuccot olcsón, aztán úgy voltam vele, hogy szétnézek olyan 150 ezerig (én 135ért vettem, naivan gondoltam már 100 alatt megkapom ezt a tudást amit az én 2 éves modellem képvisel) aztán végülis a tudás hiánya miatt 200ig nézelődtem.

Ahogy néztem, hardveresen fel-fel dobták a dolgokat, akksikapacitás, kijelző minőség, kamerák száma, meg minősége is elvileg aztán mégse. Példának okáért, az én telefonomban 4k60fps adott, OIS-sal, és szerintem hibátlan, ettől többre nincs szükségem átlag userként. Ezek a képességek amúgy nem számítottak ritkának, ezért úgy gondoltam, hogy mostanra ezt a technikát megkapom 100 környékén/alatt is. Aztán nagyon nem, még 150-ért sem tudja ezt házon belül minden készülék. Pl. a Poco F2 Pro tud 8k30fps-t, de nincs OIS, meg az előlapi elvileg fhd-30fps, míg a Mix 3 fhd-60fps. Más készüléknél meg mondjuk van OIS, de nem tudja a 60fps-t... ugyan ezek vannak Samsungéknál vagy akár a Huaweinél.
Alsóbb szegmensben, pl redminél az előző sd6xx procik már támogatták a 4k felbontás videózást, csak szoftveresen nem volt megoldva, ahhoz kellett egy gcam vagy egyéb megoldás. A mostani új g20/30-as mtk procis redmik elvileg hardveresen nem bírják a 4k videózást.
Kamerából is rápakolnak egy rahedlit, irreálisan magas megapixel számmal, aztán az összehasonlításnál mégis egálban/alul maradnak a régebbi hardverrel szemben akár dinamika, fényesség, színhűség, zajosság tekintetében.
Az üzemidő is egy megtévesztés, mert a nagyobb akksik ellenére egy töltéssel nem bírja (lényegesen) tovább adott készülék, mint a régebbi modellek.

Az ilyen notch meg kameralyuk és mechanikus dolgokba bele se megyek, mert ahhoz mindenki hozzászokott már. Viszont a kijelzőknél honnan jött ez a káros divat, hogy a standard 6-6,5" és fhd+ helyett majdnem 7"-on társítják a fhd+ sűrűséget? De már az olcsó modelleknél a sima hd+ felbontást is 6" fölött használják, ami határozottan csúnyább kijelzőt eredményez.
A téglásodásról ne is beszéljünk, kiadnak 3-5 variánst egy modellre meg 7 féle termékkategória (akár xiaomi vagy samu) és ezek közül mindegyik pro plus ultra x lite s note stb. Belehalnának, ha mondjuk a note meg a plus közül az egyiket eldobnák, és kiadnának helyette egy minit? 😃

Az újabb hangzatos gorilla glass ami egy fokkal se jobb, talán gyengébb mint az elődje, meg az egyre silányabb anyaghasználat (csúcsmodelleknél műanyag) nem is teszek említést mert órákig lehetne sorolni.

Szóval ki mit gondol/tud ezekről? Miért/hogy történnek ilyen irracionális dolgok a mobiliparban? Ki mi alapján választana új modellt?
Ha én most akarnék telefont venni, 10/5 lényeges szempont alapján alulmaradna, 10/3 alapján pedig nem mutatna előrelépést a 200 ezres ársávig a modellek 90%-a.
0
0
0
0
💬 12
BenjaminHun avatar
@botmunpls: Hát nekem S10+ van de nem érzem hogy váltanom kellene akár mire is kamerában számomra tökéletes videónézésre is kiváló akkuban is hozza az egy teljes napot. Mindenben meg felel számomra.
S7EDGE ről váltottam előtte meg S5 volt szintén a Samsungtól.
Azt meg ügye mindenki maga dönti el, hogy mi kell neki egy telefonban. És keres ennek megfelelően. Egyik telefon sem tökéletes valamibe mindig bele lehet kötni.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@botmunpls: Az elmúlt kb 5 évben beállt a mobilpiac mint palibá a reggeli tüske után...semmi érdemi innováció nem történt, a meglévő technológiákat fejleszti csiszolja minden gyártó hol sikeresen, hol kevésbé, de konkrétan egy Galaxy s8 és egy s20 között átlagfelhasználásban nem látsz különbséget pedig 3 év van a két telefon között. Ez csak példa volt és persze nem csak a Samsungra igaz. Megy a flexelés a megapixelre meg a lassan már 15 magos snapdragonokra aminek semmi értelme mert nincs ami kihasználná(hacsak nem egy laptopot/pc-t akarsz helyettesíteni a telefonoddal, amire meg vannak jobb alternatívák) szóval ja, érdekes a helyzet jelenleg az biztos. Nekem egy Samsung S9+ van de nem sikerült még megakasztanom semmivel sem, se játék, se multimedia, se böngészés, beton stabilan visz mindent, és ez is 2 éves már 😆 Gyanítom hogy egy átmeneti időszakot élünk meg éppen, aztán majd jön megint valami űrtechnika amitől eldobhatja mindenki a pörköltszaftos atlétát és rohanhat a boltba, de jelenleg ha legalább egy középkategóriás 3-4 évnél nem régebbi telefonnal rendelkezik bárki annak nem érdemes váltania 😊 A hajtogatós okostelefonokban látok fantáziát, csak nem a jelenlegi megoldásokban, ezek inkább olyanok mint valami nyers prototípus amit kidobtak 600k-ért had vigyék, de erősen látszik rajta hogy gyerekcipő még, és csak kísérleteznek ezen a területen. De ha kiforrja magát és emberi áron tudják adni, abszolút hasznosak lesznek 😃
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Unstoppable: Ezt én is így látom ahogy leírtad, de amit nem tudok hova tenni hogy egy csomó hasznos dolgot kispórolnak drágább telefonokból is, mint ami 2-3 éve még alap volt, kvázi visszafele fejlődés zajlik.
Hagyományos flagshipeknél mint S9 nem annyira jellemző, de a 200 alatti kategóriában ezt láttam. 5 éve elvárás volt pl az ips kijelző 150 ezernél, ma meg elvárás az amoled. Ugyan így alap volt hogy X felbontással csinál egy lagg és rezgésmentes videót, mostmár az lenne a normális, hogy ezt X+ felbontáson csinálja, vagy már alsóbb ársávban is elterjed az OIS meg a magas fps szám. Ehhez képest meg az ellenkezője történik. Összehasonlítok egy 2 éves modellt egy mai drágább modellel, és a réginek szebb a videója. Meg ugye a többi.
Hogy várják el, hogy a kevesebb teljesítményért fizess többet? Ez olyan mintha úgy adták volna ki a ryzen 3500at hogy többet fogyaszt mint az 1500, de nem erősebb/gyorsabb semmivel, esetleg jobban is melegszik, cserébe meg drágább is 😃
Olyan érzésem van hogy 200 alatt beledobálnak ész nélkül minden szart ami raktáron van, akinek meg jó telefon kell az csengessen ki negyed misit legalább.
0
0
0
0
no avatar
@Unstoppable:
15 magos snapdragonokra aminek semmi értelme mert nincs ami kihasználná
és mégis egy nyomorult emailkliens nincs ami végezné a dolgát és a hívások hangminősége is kezd a béka s*gge alá lemenni, amolyan Alcatel One Touch szintre...Samsung A6 esetén.
A3-nál meg frissítés után kb 20%-ot esett az üzemidő hirtelen.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Palanova: Szoftver...😃 droid oldalon nem tudom van e olyan gyártó amelyiknél nincsenek bugok (Oneplus?) hiába nyomják fel a samsung árát az apple mellé, meg fikázzák pl a miuit, a saját OS-ükben is van bőven annyi bug/optimalizálatlanság mint a miui-ban (és kevesebb megoldás is érkezik rá)
0
0
0
0
FoLey avatar
@botmunpls: Tegnap munkatársam mutatta a Samsung S20 Ultrát brutális kamerája van,talán a legszebb. 8k videója is szép. Nincs elmosódott kép.

Nekem mindig Xiaomi Redmi Not 8 Pro van és megvagyok vele elégedve. Egy darabig nem fogom lecserélni.
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Telefonos kamerákat sosem tudtam komolyan venni, játékeszközként tekintek rájuk (mondjuk én alapjaiban DSLR-el tevékenykedek). Az évek alatt midnenképpen sokat javultak képminőségben, de csak a kamera miatt továbbra sem vennék telefont mert szimplán nincs értelme kiadni rá annyit, a középkategóriás mobilok is teljesen jók már manapság gyakorlatilag minden hétköznapi feladatot ellátnak gond nélkül, ellenben évekkel ezelőtt ahol gyakorlatilag csak felsőházas mobilokkal tudtál kezdeni valami érdemlegeset.

Én iPhone-on kívül nem is igazán szemezek más mobillal, persze vannak droid oldalról is kedvelt mobiljaim amikre azt mondom hogy elszórakoznék velük, viszont az itthoni háztartásban kialakított ökoszisztémát nem borítanám fel mert óriási kényelmet nyújt. Meg úgy önmagában a droid sem nyűgöz le mint rendszer.

Ha manapság veszel egy komolyabb telefont azzal bőven ellehet lenni 5-6 évig is akár, ha nem esz meg a kíváncsiság az újabb modellek láttán. Maximum aksi cserét kell orvosolni bennük, ha nem ütöd vágod őket. Ez a Gorilla Glass marketing duma sosem jött be nálam, évekkel ezelőtt is úgy reklámozták őket hogy nem karcolódnak, aztán a zsebkarcok ugyan úgy megjelentek rajta, pedig mikor anno droid-os voltam akkor is mindig a fullos modellt vettem.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@LordSzalko: A dslr és társaiba sosem ástam bele magam jobban, mert nekem nagyjából elég 3-4 éve amit a mobilok nyújtanak. De az az összeg amit én még kiadok egy mobilra (150k) azért cserébe kevesebb hasznos tudást kapok mint 2 évvel ezelőtt, és mégis újnak van álcázva.
Pl ott van a Mi 9. Verték a tamtamot hogy itt már kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó van meg cseppnotch, mennyi minden újítás meg egyebek. Csak másik oldalon az üzemidő pl nem javult az elődökhöz képest, az OIS-t is kiszedték, meg pl a Mi 8-ban hasonló 3D-s arcfelismerő volt mint az applenél, aztán a dropnotch miatt lecserélték mezei szar 2D-sre.
A 1+ tartotta a fejlődést meg a dolgokat, de náluk meg baromira feltolták az árcédulát az elvárt újításokért cserébe. A huawei a középkategóriában kisebb változtatásokkal ugyan azokat dobta ki, nagyobb árcédulával. A samu detto, az új A szériával kiadta ugyan azt a modellt (50-51) papíron (elenyésző/érzékelhetetlenül) jobb kamerás képességekkel meg egy újabb hardverrel, szarabb üzemidővel és lassabb tárhellyel, de 20%-os áremeléssel. De még a régebbi A5 modell is hasonló teljesítménnyel meg képességekkel szerelt volt, meg mondjuk IP68 védett, míg a drágább-újabb már nem az.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@botmunpls: Nekem még az anno újjonan vett S7 Edge em van és az is lesz amíg megnem döglik.... de a mai napig eddig hibátlan!
0
0
0
0
visor261 avatar
@bukta2: Most mondjam hogy én a I9001 mai napig használom ha a redmi note 2 lemerül?
0
0
0
0
botmunpls avatar
@visor261: "ócska selejtes szaomi kínai gané, fél évet kibír aztán mehet asztal vagy szék alá hogy ne billegjen"
Hogy ezt hányszor hallottam... 😃 még van olyan ismerősöm aki szintén redmi note 2-vel nyomul ma is.
0
0
0
0
visor261 avatar
@botmunpls: redmi note 2,4(X2),4x, és Redmi 7A van jelenleg az egész családnak meg ismerősök 1/3 része is xiaomi mellett döntött.Spoiler!
1/3 huawei 1/3 egyéb(samu,apple,nokia,lg,sony...)
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Palanova: A gyerekek körében a tablet is már nagyon megy. Tesóm gyerekei már 2 tablet és 1 telefon idősek.
Keresztapám lánya ennyi idősen már nemtudom hány tabletet legyilkolt 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
Elég durva lesz a mobil piac pár éven bellül... olyan hardverek lesznek mobilokban is hogy kegyetlen... már most is mik vannak... ez az új Rog Phone 3 elég brutálisra sikerült... 16gb ram... pc-mbe van annyi... beszarás 😃
És ez egyre durvább lesz.
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@bukta2: De egy egyszerű feladatot, mint levelezést nem tudnak rendesen kezelni, a hívások megszakadnak, szar a hang, erőlteti a k*rva frissítést amitől csak sz*rabb lesz az üzemidő...és mindezt 80e+ ért.
1
0
0
0
botmunpls avatar
@bukta2: Csak csináljanak rá tartalmat is, mert anélkül nem sokat fog érni. Egy mai és egy 3-4 évvel ezelőtti csúcskészülék között érdemi különbséget átlag felhasználásnál nem is lehet érzékelni egy laikusnak.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@botmunpls: Ezt jól megfogalmaztad. Én mai napig elvagyok a Samsung Galaxy J3 2017-el. 2018 novembere óta van meg és mikor készhez kaptam, (Telekom előfizetés mellé ingyen adták.) több haver is annyit mondott, rá hogy nem jó így, nem jó úgy, de nekem mégis megfelel. Még azt sem használom ki amit a kis J3 tudna, igaz néha fényképezek vele, mert a határban az mindig kéznél van, de ha komolyabb minőségű képet kell csinálnom akkor előszedem a digitális fényképezőgépet. Van aktiválva mobilnet is, ara az esetre ha netán kint a határban vagyok és borulgat ránézzek az időjósokra, illetve ha fontos emailt várok akkor napközben néha ránézzek a fiókomra, de mindent elárul az hogy 1 GB adatforgalmat több mint 1 évig nem használtam el.(Oka az is mondjuk hogy ahol csak lehet wifit használok.)
0
0
0
0
botmunpls avatar
@reszler112233: Hát olyan hogy rossz telefon igazából nincs is, néhány ótvar kínai gyártót meg néhány Lg modellt leszámítva, csak rossz árazás létezik. Sok % engedménnyel v előfizu mellé nyilván jó vétel a J3 is, főleg ha nem akarsz rajta multitaskingolni és komolyabb excel vagy world dolgokat szerkeszteni meg konvertálni.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
Hellobello
Tudtok ajánlani valami jó Type-C kábelt, ami nem nylon bevonatú, hanem textil? És esetleg 1m-nél hosszabb?
Jelenleg egy nylon van, de nagyon kemény. A baseus/blitzwolfokat néztem, valakinek esetleg van ilyennel tapasztalata?
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@ben_aloha: IKEA-s LILLHULT-ot használok mindenhez nagyjából, teljesen ok. 1k 😃
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@LordSzalko: Pont olyan amilyet keresek, köszi 😃
A környéken nincs ikea, csak jysk, de sosem gondoltam volna, hogy az ikea ilyet is árul.. 1.5 méter, jó anyagú type-c.. és egy ezresért 😃 szerdára jön futárral, ha minden tuti 😃
0
0
0
0
botmunpls avatar
@ben_aloha: Én rendeltem anno xiaomi utángyártottból 3-4 db-t gearbestről, vmi 5 euró volt összesen, mindegyik jól bírja.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Gyrger72: Elviekben igen.
[LINK]
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Sziasztok!

Mindig a közép kategóriában gondolkozom, így most Sony Xperia XA1 telefonom van, már két éve. Most válthatom le, és szeretnék a márkánál maradni. Találkoztam már az Xperia 10-zel másnál, tetszetős, de nekem még a közép kategóriához is gyengusnak tűnik a bele. Nagyon szeretem a designt és a kamerát a Sony telefonokon, de az Xperia 10 nekem pénzkidobásnak tűnik.
Valakinek van esetleg véleménye, tapasztalata vele? Vagy esetleg más, hasonló kategóriájú telefon ötlete?
A Samsunggal kíméljetek, a Huawei mate 20 lite vagy sima P 20 jött be eddig, Xperia - ból az 1-is, de az nagyon atom áron van.
iPhone sem játszik, Xr a céges, szerintem egy rakat... De kinek mi.
Ötletek esetleg valakinek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
💬 6
botmunpls avatar
@AMDMonsteR: Szia, én személy szerint a Huaweiben csalódtam android támogatás szempontjából, egy éve vettem egy Mix 2-t és azóta Xiaomi-s vagyok. Most a Mix 2S és a Mi 8/Pro elég jó kamerát kapott a többihez képest, ezek kicsit a kiszemelt árkategória fölött vannak, de ott van náluk a Max 3 vagy a Mi A2 is, esetleg a Honornál is szét lehet nézni (az majdnem Huawei).
0
0
0
0
xsebix avatar
@AMDMonsteR: Mi a baj a Samsunggal? Nekem volt S7 most S9 és semmi baj nincs velük... Prémium anyag, gyönyörű kijelző, kamera is okés és dizájnra is jól néznek ki bár ez ember függő..
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@xsebix: +1
Évek óta samsungom van 2 éve van S7 edgem elötte 2 évig S5 azelött meg s advance..
Most meg nézegetem az S10-et..
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@xsebix: Én alapból magamnak a közép kategóriából szoktam nézelődni. Nem telefonra szeretnék sokat költeni.
Ami középkategóriában volt, A7 vagy micsoda, folyamatosan szervizes volt, amíg garanciális volt. Az akku nem bírta soha egy napig se, és melegedett mint a hétszentség. Valamint a kameráját sem szerettem.
Lehet, hogy felső kategóriában ott van, de azért én kollégának az S8-ától sem vágtam hanyatt magam. Az S10 tetszik, viszont ennyiért nem veszek egy telefont.
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Nem akartam szarnak elkönyvelni. De cserélve is volt. Nem azért mondom, hogy tossz, mert azt mondták. A felső kategóriában nem vágtam magam hanyatt az s8-tól. Amúgy persze nagyon jól néz ki, meg minden, csak egyszerűen nem bízok a Samsungban.
Én nagyon Sony párti vagyok, csak épp most nézem, hogy az új középkategória az XA1 szintjén van a belsejét tekintve, és most arról írom ezt. Sok melós napot is megélt mióta megvettem (amikor megjelent) ha hangosítottam, valamint úsztam vele egyszer két medencehosszt augusztusban. Azóta sincs semmi baja, és újonnan volt talán 80K. Ugyan olyan gyors mint az első napján.
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Egyenlőre nagyon elgondolkodtató, mert elég gyenge lett most közép kategóriában, a felsőről meg alig tudni, hogy árban hol lesz... Kiderül még, de szerintem sok nézelődős napom lesz még
0
0
0
0
tibi211 avatar
Üdv. Redmi 6 om van a kérdésem az lenne hogy a miui alkalmazásból hogy lehet letölteni a telora témát? Mert nem tudok eligazodni rajta.. Ha van valami link amit tudnátok küldeni hálás lennék köszönöm.
0
0
0
0
💬 6
BenjaminHun avatar
@tibi211: Nincs valami alap alkalmazás pl mint Samsungnál a "Galaxy Themes"?
0
0
0
0
tibi211 avatar
@BenjaminHun: Van a Miui10 de az borzalmas..és nem tudok letölteni onnan témát. Minden egyes témánál ott van hogy Download Link de nincs ott semmi link..
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@tibi211: Hát akkor szedj le playből másik launcert.
0
0
0
0
tibi211 avatar
@BenjaminHun: Át kellet váltani a régiót és így már tudok tölteni le témát. Érdekes az is hogy az arcfelismerés is akkor működik ha átvaltom a régiót..
0
0
0
0
botmunpls avatar
@tibi211: Át kell állítani a régiót kínaira vagy indiaira vagy valami távolkeleti országéra. Az eu-s szabályoknak nem felelt meg a gyártó téma alkalmazásának a kivitelezése, ezért nem elérhető eu-s régióban.
0
0
0
0
tibi211 avatar
@botmunpls: Igen tudom és tok véletlenül jöttem rá. De köszi azért a segítséget
0
0
0
0
Andris18 avatar
Üdvözletem minden tagnak!
Tárhely-felszabadításra lenne szükségem. A huawei mobilban van beépített de az alig töröl le valamit.
Belső tárhely 32GB de ennek nagyrésze a firmware.
Külső tárhely 16GB ebből kéne kipucolni. (zene, videó megy nekem a HiSuite-tal) az érdekelne lehet-e valamit még törölni?
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Andris18: Gyorsítótár (cache) fájlokat érdemes keresni elsősorban. A külső tárhely alatt gondolom memóriakártyát értesz, ha nagyon össze vagy zavarodva, hogy mi mi lehet, akkor mentsd le azokat amik biztosan fontosak, az alkalmazásokról készíts biztonsági mentést és formázd le, majd másold vissza a korábban rajta lévő fontos dolgokat.

Régebben ajánlott eszköz volt a Cleaner is, nem tudom most mennyire jó: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.piriform.ccleaner
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Dono: Rendben, köszönöm!
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek a Xiaomi Pocophone F1-ről? Szerintem egy brutál erős mobiltelefon abban az árkategóriában, az anyagminőséggel sincs probléma szerintem, gyors, egyszerű. Kíváncsi vagyok a ,,telefon-szakik,, véleményére!
0
0
0
0
💬 7
BenjaminHun avatar
@Rocky12: Nekem is tetszik. Különböző oldalakon illetve Youtube-on vannak magyar tesztek Ők is azt mondják jó kis teló 😉
Én lehet azt venném ha most le akarnám cserélni a lassan két éves S7 EDGE-m de még nem csere érett. (Szerencsére)
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@BenjaminHun: Értem, köszi a válaszod! 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
@BenjaminHun: Ritkán járok ebbe a topicba,most is csak azért néztem be mert elég jól megy mostanság.
Nekem is S7 Edge em van és hibátlanul teszi a dolgát pedig nem mai teló már de még mindig gyors! Félek hogy nem fog már frissítést kapni bár ha marad ilyen gyors akkor nem is érdekel az újabb android.
Én se tervezem még lecserélni egy jó darabig és ha majd odakerül a sor én is valami hasonló készülékhez nyúlok majd pár év múltán még érzek ebbe az s7 egbe egy két évet simán.
De nem fogok megint 240 ezret kiadni egy telóért azért mert ott van h Samsung...
Huawei is drága lett,nem láttam még mennyi csak egy cikk nek a nevében állt hogy elég drágák lettek az új Mate 20 asok.
Szerencsére még nem fenyeget az a veszély h telót keljen vennem 😉 anno jó választás volt a samu!
Bár ha azt nézem h tesóm is akkor vett S6 ot amikor én s7 et és az övé is nagyon gyors kis teló pedig ő már nem kapta meg ha jól tudom az android 8.0-át
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@bukta2: Hát remélem azért megkapja a kövi androidot de nagyon nem élem bele magam. 😉
Én sem bántam meg hogy meg vettem anno.
Még egyszer én sem akarok ennyiért venni telót.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Rocky12: Igazi flagship killer telefon igaz az anyaga nem egy prémium,de a hardver és a tudása odateszi,megéri.

Teszt: [LINK]
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@FoLey: Igen, tehát összességében megéri 😎 nem kötekedésből, de bukta2 nem a kérdésemre válaszolt, de ettől függetlenül mindenki válaszát köszönöm!
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@Rocky12: Nem kötekedésből de nem is neked írta hanem nekem 😉
0
0
0
0
bukta2 avatar
Mi a véleményetek az új almákról?! 😃 szerintem ez már vicc kategória ha már a nagy Apple fanok is kiröhögik a gyártót az árazás miatt,ezt már nem lehet pénzel bírni amit az Apple csinál... ez lesz a veszte,és igen lehetne jönni azzal hogy az S9 plusz is 900€ de nem mert 700€ a jelenlegi ára és még mindig egy 512 gb os micro sd kártyával ,ami igen drága de fejleszthető akár 1 TB-ig de vegyünk csak egy 400gb os micro sd kártyát ami már akár 30 ezer ft ért elérhető ami még mindig nincs 300 ezer forint (csak) 254 ezer.
És hardverileg oké talán erősebb az alma de ha azt vesszük hogy ebből az átlag felhasználó semmit sem érez meg akkor kérdezem én minek.az biztos hogy én többet nem adok telefonért 400€, nál többet most egy S7 edge em van ami még egy darabig telefon lesz mert egy karc sincs rajta és még mindig nagyon gyors,pedig nem most vettem hanem kb amikor megjelent,és nagyon sokat használom.
A legközelebbi telefonom egy nagyon jó ár/érték arányú mobil lesz egyszer ha ez már lassú lesz. Márkák sohasem érdekeltek,amelyik mobil tetszett azt vettem,de ezen túl ez nem így lesz,mármint márka az ezentúl is mind1 lesz csak nem költök 400€ nál többet telefonra,annyiból pedig már nagyon jó kis xiaomi/huawei/one plus telókat lehet manapság venni! És mire az S7 edge em kevés lesz mégjobbak lesznek!
0
0
0
0
💬 4
xsebix avatar
@bukta2: Nekem a sima Samsung s7 volt amíg el nem lopták kb 1,5 hónapja imádtam gyönyörű, gyors, erős hardver, brutál szép kijelző, még most is az lenne, de vettem egy Samsung S9-et, hát oda merem tenni az Apple X mellé, kinézetben, tudásban, anyaghasznalatban stb. és a kijelzője még szebb is nagyobb pixel sűrűség, felbontás... és sokkal olcsóbb mint az Apple X
0
0
0
0
FaLchioN avatar
@bukta2: Arról meg ne is beszéljünk, hogy se gyorstöltő, se jack átalakító nem jár egyik készülékhez sem.
HD+ LCD kijelző a ''legolcsóbb'' készülékben...iPhone XR,mint Retardált.
30 perccel tovább bírja,mint a X... hadd ne röhögjelek ki a 2 napos akksimmal 😆
Folytatnám de nincs értelme. Státusz szimbólumként aki megteheti,megveszi de ez sajnos szomorú.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@FaLchioN: egyetértek 😃 viccek lettek ezek az almák... komolyan mondom ha milliárdos lennék is feleslegesnek tartanám.. tuti nem vennék...
0
0
0
0
KRZT963 avatar
@FaLchioN: Louis Rossmann mondta: Az Apple nem tech cég, hanem Művész cég. Mivel művészien húzza ki az emberek zsebéből a pénzt 😀
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Hi! Azt szeretném tudni, hogy egy Nem Sony okostelefonra is fel tudok-e telepíteni Sony Xperia-s programot (pl. Xperia Lounge)?
0
0
0
0
💬 3
Bronson avatar
@Gyrger72: szerintem nem... mondjuk amíg sony-m volt nem is igen használtam a longue-t, miért fontos neked?
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@Bronson: Nokia 8 -at tervezem venni és nincs benne semmi csak a Google-s cuccok.
Gondoltam feldobnám egy kicsit, plusz jók az Xperia-s nyereményjátékok.
De nem csak Sony-s dolgokat tennék rá. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Gyrger72: Ha feltelepíted az appot, elméletileg mennie kell.
(Mondjuk én más sportágat űztem...olcsó kínai tablettel emuláltam Windows 95öt)
0
0
0
0
DDarkness avatar
Üdv. Ha egy Xperia Z5 kb 3 naponta újraindul (eddig csak este) az természetes vagy van valami gubanc, most cserélték garival, régen ugyan így kezdte amíg meg nem halt, csak akkor napközben is csinálta, lefagyott, elfolyt a kép majd újraindult, lehet este is ezt csinálja csak akkor alszok és nem látom. Lehet csak szimplán rossz az android 7.1.1? Váltanom kellene egy nem eredeti rom-ra? Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
Üdv mindenkinek!
Az lenne a krédsem, hogy egy amerikai (nagy velszeg t-mobilos) iPhone SE-t mennyiért lehetne függetlenítetni, hogy magyar kártyát is lehessen használni vele?
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
sziasztok.

egy olyan kérdésem lenne hogy a xiaomi redmi 4x nél az lte b20 támogatás a hardvertől vagy a szoftvertől függ?
0
0
0
0
💬 1
BenjaminHun avatar
@ichigo23619: Szerintem hardveresen nem tudja de elvileg van belőle b20as verzió de a b20as lte ha nem tudja az hardveres, szoftver azt a hiányt nem oldja meg.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Üdv. 1 hónap után most érkezett vissza a szervizből a fél éves xperia z5-öm ami olyanokat csinált, hogy elfolyt a kép, lefagyott, újraindult stb. És a szerviz naplóban csak annyi áll hogy Szoftverfrissítés. És a telefonom ugyan olyan sz@r mint szervizelés előtt, csak android 7.1 helyett 7.0 van rajta. Ilyenkor kérhetem a bolttól (SmartShop) a készülék cseréjét. Már írtam nekik hogy kérem, de még nem érkezett válasz.
0
0
0
0
💬 4
Spazzz avatar
@DDarkness: Szia latom neked is z5 van,nekem is az van ez egyetlep nagyobb panaszom az,hogy melegedik mint a szar,akarmilyen jatek pik pak 50-60 fok kozott mozog,plane a wifi vagy mobilnetel tolom akkor meghamarabb felmegy ezert nem is nagyon jatszok 10 percel tobbet mert feltem,fb,youtube annyira nem melegiti,fhd video kb 5 perc felvetel erejeig birja utana leallitsa,4k nem is probaltam mert nem erdekel az a resze,meg a wifi jelet is gyengebben fogja,mint a regi sony xperia m telom ezt ugy ertem ha messzebb keresem a jelet akkor gyengebben erzekeli joval,vagy nem is erzekeli mint a regi de ha kozelebb fogom a wifit akkor erosebb mint a regi.Neked van valami hasonlo eszreveteled idaig,vagy csak nalam ilyen es szerviz kellene?
0
0
0
0
DDarkness avatar
@Spazzz: Nem csak nálad ilyen, alapból ilyen ez a telefon. Amikor visszakerült a szervízből bejelentkeztem a google fiókomba ami ugye elindít egy auto update folyamatot, minden elkezdett egyszerre letölteni ami kb 65 fokra felvitte a proci hőt, a teló megfagyott, rózsaszínen elfolyt a kép és újraindult, utána persze egyesével updateeltem mindent hogy ne menjen 50 fok fölé, és azóta nem fagyott le. Szóval ha vigyázok hogy mennyi mindent csinálok egyszerre akkor nem fagy meg a túlmelegedésben. Hát ilyen ez a snapdragon 810-es. Szerintem én eladom és veszek egy Nokia 6 64GB-ost, megérné nekem, kisebb valamivel benne a proci, így nem melegszik annyira, a full alumínium ház meg amúgy is jól hűtene, a sebesség ugyan úgy jó lenne, játszani nem játszok szóval tökéletes teló, na meg ahhoz jobb a support is.
0
0
0
0
Spazzz avatar
@DDarkness: Az a helyzet hogy tavaj vettem valamikor hasznaltan,uzletbol garanciaval(mar lejart) es maga fogasa,formaja tetszik,az hogy letisztult az is szempont volt es nem az a hitvany muanyagbol keszult dolog 😃Nem tudom ha eladnam akkor is valami hasonlot keresnek,nem tudom a huawei p9 eisze vagy valami ami ilyesmi es ajfon nem kell me minek
0
0
0
0
DDarkness avatar
@Spazzz: A huawei-nek sose lesz olyan jó fogása mint a Z5-nek, inkább te is vegyél Nokia 6 64GB-osat, az egész telefon minőségi, alumínium hát, annak a fogása is olyan lenne, sebességgel se lenne gond, annyi hogy játékokra nem annyira jó, de az engem nem éppen izgat.
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Szombaton érkezik a Huawei P8 lite 2017 hozzám. Valakinek valami tapasztalata van vele? Meg a P10 lite volt a lehetséges választottam, de nem sok különbség van a kettő között és ezt szolgáltatónál potom pénzért megkapom. Esetleg ha valaki akar venni ilyen készüléket irhatok rola rövid véleményt amint esélyem lesz rá.😃
0
0
0
0
ArtTech avatar
Sziasztok!

Érdeklődnék hogy valaki vett-e már Huawei Honor 9-et ?😀 Vélemény róla?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Samsung Galaxy S8-ra Amerikában kijött a Bixby Voice frissítés. Érdekelne, hogy lehet-e tudni erről valamit, hogy nálunk mikor jelenik meg. Függ a szolgáltatótól ?! Előre is köszi a válaszokat.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Koszonom a gyors valaszokat!
Igy ez alapjan mar biztos vetel. Mar regota gondolkozok rajta, csak elofizetes miatt aprilis elejen cserelhetek csak telefont olcson. Es ezek alapjan, elofizetes melle 10K-ert meg fogja erni 😀
Neztem mar par tesztet rola, csak kivancsi voltam valami fele user experience-re mert nekem meg nem volt Sony-m
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Ezenkívül nem volt vele gond, gyors, pattogós, kiváló. Tokot meg védőfóliát volt nehéz hozzá találni rendeset a hajlított szélek miatt, de az eBay-en azért akadt és még drága se volt. 😃
Ami pozitív hogy rendszeresen jönnek rá android frissítések, a 7-est is kidobták rá. Szóval a csatlakozótól eltekintve mindenben szuper.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Ettol annyira nem felek, mert az XA sima microUSB-vel van magaldva 😀
Amugy teljesitmenyre, es hasznalhatosagra milyen a telefon?
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
AMDMonsteR
Én személy szerint nem ajánlanám, párom most szívta meg az Xperia X Compact-jával, az USB csatlakozóban megadta magát az egyik rézláb (konkrétan kiferdült a helyéről) pedig Type C (azt hiszem ez a jeltése) csatlakozó van benne, magyarán bárhogy betudod dugni a kábelt. Nincs fél éves a telefon. Az XA ennek a nagytesója.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Sziasztok!
Abban lennek 'szakertoi' velemenyte kivancsi, hogy szerintetek egy Sony Xperia XA eleg jo ahhoz, hogy ha mostanaban vennem, 2 evet kihuzzon?
Nem kell hiperszuper, meg nagyon flagship cucc, csak ez a telefon erdekelne egyenlore, vagyis a velemenyetek!
0
0
0
0
flyaway2 avatar
A Nokia 6-ról mi a véleményetek srácok? Nagyon szemezgetek vele. Amint global release lesz tuti vételnek gondolom (még). Kíváncsi vagyok, hogy az androiddal hogy teljesít a Nokia, de a stock android elég jól hangzik. Az is csípi a csőröm, hogy milyen lesz a flagship telójuk (legfrissebb információk szerint Nokia P1). Ha nyárra elkészül és jó ára lesz akkor még az is esélyes.😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
Hát, igen, én is így vettem észre. Na, majd egyszer 😃

A Moto 360 lesz a befutó, ha majd nem lesz ennyire drága.
0
0
0
0
no avatar
Hát nem tudom, hogy találni fogsz-e ilyet, az Android Weart futtató órák szinte mind drágák.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Üdv! Melyek a legolcsóbb Android Wear-os okosórák?

Nézegettem órákat, sok kínai vacak van, ami szinte semmire nem jó, és még gagyi is. Az android wear azért jön be, mert tennék rá appokat, és egyedi óralapot is tennék rá. 20k-s kategóriában van esetleg? 😃

(A Moto 360 tetszett meg legjobban, de elég drága.)
0
0
0
0
no avatar
KRZT963: Az R betű többnyire a roamingolást jelzi. Nem állt át a telefonod külföldi hálózatra? Határ közelében sűrűn előfordul.
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
A telefonomon néha a térerőjelző fölött megjelenik egy R betű. Ez mit jelent?
0
0
0
0
Krissz avatar
Milyen Okosórát ajánlanátok, ami négyszögletes, és nemcsak sportolásra lehet használni?
Árban minnél olcsóbb 😀
Csak kiváncsi vagyok milyen cuccok vannak manapság már, viszonylag olcsón 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
Blue-Fox: Szerintem az iPhone SE jó húzás volt az Apple részéről, nekem is pl. a kisebb telefonok jönnek be. Nem kéne 5+-os kijelzőjű telefon, zsebben nem fér el normálisan, meg, nem szeretek vágódeszkát a kezemben tartogatni.. :'D Nekem is ha az Ace4 bedöglik, akkor vagy egy SE-t, vagy A Sony valamelyik Compact változatát veszem 😃
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Én most vettem egy Iphone SE-t. Galaxy S6-ról váltottam, eddig csak samsungjaim voltak, ez az első Apple termékem, eddig tetszik.
0
0
0
0
BOMB avatar
Krissz one plus-t én is adom 😉
0
0
0
0
rtitusz avatar
Akkuja, ugyan jobb, mint a sima S6, de a jótól messze van, az S7 és S7 Edge sokkal jobb ilyen téren.
0
0
0
0
kami96 avatar
Szisztok! Samsung Galaxy S6 Edge telefonról mi a véleményetek nyugodtan megvegyem vagy vásároljak mást? (Iphone-t nem)
0
0
0
0
Krissz avatar
Értem 😀
Kínai telók is szóba jöhetnek esetleg, OnePlus, Vernee Thor
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Krissz: én a Kx szériának nemigazán vagyok barátja, ismerősömnek K10 van de nem nyerte el a tetszésem
0
0
0
0
matany001 avatar
zsoca1199

Jövőhéten ha minden igaz kiderül mit fog tudni, és mit nem. Remélem a legjobbakat. 😀
0
0
0
0
Krissz avatar
Szili: hátsz a kritiériumaidhoz hasonló telefont vettem kicsivel több mint egy hónapja, egy LG K8 (4G)
- 720p kijelző
- szerintem jó kamera (8MPXl hátlapi és 5MPXl előlapi)
- Android 6.0 (Marsmalow)
- 4x1.2GHz CPU
- 1.5GB RAM

Nekem ez nagyon bejött, és amire én használom tökéletes.
Egy alternatívaként megfontolandó szerintem 😀
Amúgy 42k Telenornál a 4G-s változat 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Hali
Tudnátok ajánlani nekem egy androidos telefont ami 5" körül van remek kamerája van (kép és videó téren is) és legalább 2GB RAM van benne meg 720p kijelző (ha jobb az nembaj csak ne sokkal, nem több százezres telefont akarok)
Chipset nem lenne baj ha Qualcomm (snapdragon 400 v jobb) és legalább 5.0.2 rendszer.
Én a Lenovo VibeShot ra gondoltam
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció