Túlmelegszik a gép mit tegyek?

Szerző: pakai93, 2009. August 07., téma
Fórum » Asztali PC
Ide le tudod írni ha ha melegszik a gép vagy egyes alkatrészei... és tudsz segítséget kérni, hogy ilyenkor mit is kell tenned, vagy akár segítséget is tudsz nyújtani másoknak! :)
Hozzászólások: 923
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
sziasztok
azzal a problémával fordulnék hozzátok hogy egyiknaprol a masikra a laptopom 95 fok ra emelkedet, akármit csinálok rajta egyfolytában melegszik, okát sajnos nemtudom es teljesen értelmetlenül álok adologhoz!
Asus rog
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok
Nekem az lenne a problémám hogy ahogy elindittom a gépet a videokártya és a proci is 50 55 fok között van .valameik nap gtaztam és kiváncsiságbol megfogtam a gépház oldalát és elég meleg volt
proci : I3-3250
Videókártya: radeon hd5750
0
0
0
0
💬 1
JohnDoe89 avatar
@Laszlo nemeth: Lehet csak nem szellőzik rendesen a ház, a meleg levegő megreked benne, azért forró az oldala.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!segitséget szeretnék kérni.az a problémám, hogy nagyon felmelegszik a tápom.ez egy (ace ATX 750 es tâp. A gép konfigja;asus m4 nem tudom milyen alaplap, 16gb ram, amd phenom 2 x 4 proci. Geforce gtx 770 phantom 4gb. Edigg semmi baja nem volt, nagyon halk volt és most ha bekapcsolom akkor hangos a táp. A video kártya 1/2ora után max 80fokos a proci 56fokos,de a gép kikapcsol 2/3ora játék után és a ház teteje ahol a táp van nagyon forro.mi lehet a baj? Elöre is köszi a vâlaszokat!
0
0
0
0
💬 4
zsolo avatar
@tomfree: Valószínűleg meg fog halni a táp, vagy már tönkre is ment, cserélni kell, addig el se indítsd a gépet amíg nincs új, mert tönkre teheti a többi alkatrészt is!
0
0
0
0
Win-xp-SP3 avatar
@zsolo: Jó a diagnózis!
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Köszönöm szépen a segitséget!
0
0
0
0
zsolo avatar
@tomfree: Jó minőségű tápot vegyél,ne ilyen noname nevüket!
0
0
0
0
no avatar
CPU: Core i3-9100
RAM: 8
GPU: Sapphire Pulse RX 550 4gb
OS: Windows 10 64bit
2ventilatorom van, szeretnék játszani gta5el csak félek hogy túl melegszik a gépem
0
0
0
0
💬 1
MentaStrike avatar
@Murdaj: Két ventilátor hol? Egy elől, egy hátul? Nem fog túlmelegedni a géped, maximum azt veszed észre, hogy akad a játék, ekkor lejjebb viszed a grafikát.

Ha mégis túlmelegszik, akkor lefagy és újraindítod, nem fogja kivégezni a gépedet, neaggódj.
0
0
0
0
no avatar
Amikor már elindul a gép olyan 40-50 fokon van a proci. Mikor elinditok egy játékot és eléri a 80-100!!! Fokot csak egyszerüen ujraindul és egy hibaüzenetttel vár. Mi lehet a baj?
A konfig
Asus gtx 970 oc 4gb
8gb ram (4×2gb ddr3)
I7-4770k
600 wattos táp
Van benne két hütő.
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Gery975: Proci hűtő típusa? Alapvető eljárás ilyenkor a kipucolás és újrapasztázás, de ha a gyári hűtővel használod akkor cseréld le egy viszonylag olcsóbb toronyhűtőre.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@LordSzalko: Valószínűleg gyári hűtős az emberünk.
Egy jó hűtő, picit drága, de hűvösen fogja tartani a processzorod: [LINK]
Plusz sűrített levegő spray, isopropyl alkohol a régi paszta leszedésére és mehet a móka. Továbbá azért a 970-est is takarítsd és pasztázd újra legalább egy Arctic MX-4el.
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike: Elég volt ujrapasztázni és láss csodát max 65 fokig meg fel maximum. De azért egy jó toronyhuütőt fogok bele venni. A válaszokat nagyon szépen köszönöm.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Gery975: Mindenképpen jobban jársz egy toronyhűtővel. Az intel gyári ventilátorok kalap fost sem érnek.
0
0
0
0
carl18x avatar
Ebben a dög melegben ránéztem már mit bir a gépem, 28 Celcius van a szobában a cpu idle állapotban 24 celcius LOL 😃
Overlock mellet Stress test mellet 3800 mhz 1.325 volt mellet Cinebench alatt 58-60 celcius volt a cpu. Komolyan én rosszabb eredményekre számítottam. Pedig most csak 2 ventilátorvan a házban, az első 20 centis és a hátsó 12 centis.
Szerintem amelyik gép nyáron túl melegszik azzal télen is gondba lesz a tulaj, azért az én tesztem is megmutatja azért nem olyan nagy durranság nyáron is kellőkép lehűteni egy konfigot.
0
0
0
0
💬 5
bukta2 avatar
@carl18x: Hát nem feltétlen, mert eddig 70-75 fok körül mozogtak a cuccaim amit sokkaltam de elvoltam így vele, aztán jött ez a dög meleg és már volt hogy a 80 at is súrolták (ami már rohadt sok és mondom akkor hajrá (elkezdtem játszani a gépház venti profilokkal+vga ventikkel és most 60 körül van minden úgy hogy sem a vga sem a procim nincs is alul feszelve, ha még azt is megcsinálnám... huhuuu 😃 de a 60 körüli értékek nekem tökéletesek, (játék közben persze) 3Dmark nál 66-68 ra is felment, ami még mindig semmiség. Tehát 1 venti profil állítással is csodákat lehet elérni. És kb 2 perc az egész. És így sem megy a vga ventim 40% fölött 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@bukta2: Én mikor összeraktam már akkor beprofiloztam a ventilátorokat, így alapjáraton 60% megy a ház venti. Ott még nincs hangja és szépen járatja a házban a levegőt! 😀
Persze mindenkinek ki kell tapasztalni mi a legjobb eljárás és mi hozza a legjobb eredményt!
Porszűrőd van a gépben? Mi vele a tapasztalat?
0
0
0
0
bukta2 avatar
@carl18x: csak alul a tápnál van amúgy nincsen,néha kifújatom a masinát óvatosan és kész
0
0
0
0
Default avatar
@carl18x: Melyik programmal mérted?
Fizikai képtelenség egy 28 fokos szobában ventilátorral lehűteni bármit is 28 fok alá.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Default: A Biosban és Aida 64, bár 2 cpu szenzor van az egyik 7 fokkal többet mutat.
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
Vettem egy 26 sebesség fokozatú álló ventillátort a házba mert így 44 C° alapból a PC a szokásos 36 helyett (ha nem megy semmi), így lehet túlélem a hetet, de a biztonság kedvéért újra is pasztázom 😜
0
0
0
0
💬 11
no avatar
@Szabcsiadi: Nem lenne célszerűbb egy új házat venni ami megfelelően szellőzik egész évben?
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
@LordSzalko: Lesz, egy Sharkoonra de csak Novemberben kerül rá sor 😀
0
0
0
0
carl18x avatar
@Szabcsiadi: Milyen gépházad van pontosan? Hát ilyen kokány megoldások helyet nem volna egyszerűbb egy sima ventilátor a gépbe?
Ami kifele szívja a meleg levegőt? Egész olcsón lehet kapni manapság.
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
@carl18x: Ez egy hosszú történet lenne, de röviden annyi hogy ez egy előre összeállított gépként lett véve, hely meg nincs extra ventillátorra úgy egyáltalán, emellett a gépházban össz-vissz egy kimeneteli hely van az oldalán (ami max 12 lyuk). Azóta mivel egyre melegebb van a gépház váltás a jövőhét folyamán fog megtörténni. Abban a gépházban van +4 ventillátor alapból, és több hő kivezető nyílás is és ez a legjobb döntés mert ez a gépház márkára nem tudom pontosan mi, de amióta meg van egy kis asztali ventillátor fújja + a legtöbb amit tenno tudtunk ez ellen az a pasztázás és a portalanítás emellett. Így ezt a döntést nem csak a meleg miatt nem tudtam meglépni. A kártyám ahol tud valamit ultra grafikán is highon vagy mediumon marad pont ezért, többek között a Shadow of The Tomb Raidert lowon vittem ki mert annál valahogy mindig tűzforró érzés volt játszani. És ezen az sem segít hogy lényegében CPU, GPU full AMD az meg nagyon szereti a hőséget 😆. Sajnos szomorú, mert az volt a tervem hogy majd ezt az előre összeállított gépházat fogom frissíteni, de nem lehetséges, így muszáj ilyen kokány döntést hoznom..
0
0
0
0
carl18x avatar
@Szabcsiadi: Hát azért otthon csak van egy furó, azzal ne gyere hogy hely nincs. Akkor csinálni kell 😃 De amúgy a gépház váltás egy valóban jó ötlet, bár a processzor gyári hűtőjét érdemes lecseréni. 😀
Meg hát ahogy gondolom a jelenlegi gépházad felső tápos ami miatt a táp is a hardverek hőjét szívja.
Minden esetre azért írtam hogy már a legalapabb gépházban is van egy hátső ventilátor rész ahova ha beépítesz egyet akkor kiszivja a meleg levegőt. Így nem a saját hőjébe fullad bele a hardver, és legalább a meleg levegő ki megy. 😀
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
@carl18x: Gondolkodtam fúráson én is, de nem hinném hogy sokra mennék vele ha 100 lyukat fúrok az oldallapba 😆. Alsó Tápos a gépem, az alaplap miatt nem lehet exhaust fan-t rakni bele igazából azt meg nagyon máshova nem is lehetne rakni mint a másik oldallapra rá, valamint ha lenne hely ventillátornak akkor csak kifelé fujatni tudnám a hőt egyébként is mert más különben rá fújom mindet a hardvererekre 😜. Az Új gépgázban a megszokott elől 3, 1 hátul fan combó lesz, meg emellé ott van a CPU hűtő, meg a GPU ventillátor, emellett lesz pasztázva is és ha ez nem csinál semmit visszahozom a messiás asztali ventillátort 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@Szabcsiadi: Hát attól függ? Egy régi haveromnak volt egy sima gépháza zárt tetővel alsó tápos.
FX 6300 mellet tűzforró volt a gépház teteje és egy 12 centis ventilátor "elméletileg" húzta kifele a levegőt. A meleg alapvetőjében fölfele távozik, így azért írtam az is sokat segít ha fursz pár apró lyúkat a gépház tetejére. Így a meleg levegő magától távozik.
Nekem is van egy régi Haf 912 plus házam, annak a teteje rácsos és soha nem volt még gondom hő elvezetésel. Csak 2 ventilátor van a házban egy első 20-as és egy hátsó 12-es.
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
@carl18x: Ez egyedül bal oldalt nem tűzforró gyakorlatilag. Minden máshol az lesz előbb utóbb. Van Fan-Tuning is pedig, de így is van játék ahol 82-ig felmegy ami nem gáz nagyon mivel AMD, de azért se be ne tartsa a levegőt, se a lábamra ne vezesse. Nem tudom mit érek majd el +4 ventillátorral de remélem, hogy 66 fok marad, és ha 80ig fel is megy akkor sem fogom túlzottan érezni a gépház oldalát tapogatva (ha ez lehetséges 😜 )
0
0
0
0
carl18x avatar
@Szabcsiadi: Én nekem asztalon van, ha van helyed ajánlott ott tartani. Kevésbé porosodik és ritkábban kell takarítani. Hát majd találsz valami házat ami neked megfelel. 😃
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
@carl18x: Nem asztalon van hanem azalatt viszont szereltem oda 5 porfelfogót vagy mit amitől nem porosodik annyira 😃.
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
@carl18x: A fúrást pedig majd meghagyom akkor amikor nem működik az elképzelés 😃
0
0
0
0
Pokzoli avatar
Sziasztok!
Az időjárás előrejelzés szerint brutális kánikula lesz, 2 hétig 30 c. fok fölötti hőmérséklettel. Akinek gyenge hűtése van és nincs légkondija jóbb ha most javít a rendszerén nehogy gajra menjen valamelyik alkarrész.
0
0
0
0
💬 8
reszler112233 avatar
@Pokzoli: Azért a túlmelegedés a mai korszerű gépeknél annyira nem tényező. Előbb vesz vissza a teljesítményéből vagy simán lekapcsolja magát egy normális, és komolyabb modern rendszer mint megsülne.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Nagyjából, akinél nyáron túlmelegedik a gép annál az év további részében sem túl előnyösek a komponensek hőmérsékletei.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@LordSzalko: Hát ez így van, én viszont nem aggódok mert télen nyáron 22 fok van a házban, felőlem jöhet 45 fok is kint. Légkondi 😎😎
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Warlordcommander: Nálam is játszik a légkondi. Mondjuk a gépem anélkül sem biztos melegedne, viszont én 25 fokban már aludni nem tudok, de sajnos ebben a kánikulában hiába van 5cm-es szigetelés és nappal redőny csontig le, mégis ha nem megy a klíma csakúgy kúszik a hőmérséklet felfele a házban, amit a zárt égésterű fűtőrendszerbe épített kazán ami a meleg vizet is szolgálja, annak termosztátja kint van az előtérben és az napközben gyakran megy 24 fölé, még a két külön szobában lévő klímák mellett is.(Nyitott ajtón keresztül 2 hűti az előteret is.) Egész pontosan kettő ilyen klíma dolgozik nekünk.: [LINK]
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Manapság klíma nélkül meglenni elég nehézkes szerintem, pláne ilyen kánikulák közepette. Itt is be van hűtve az egész ház 3 beépített egységgel 20 fokra. Ahogy említetted is, a másik horror ilyen melegben azaz alvás, vagyis próbálkozás 😜
Na meg persze magadon kívül a gép is kellemesebben érzi magát.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Meg is tunningoltam az AM2-es cuccot egy AM4-es hűtéssel...a rögzítés hagy némi kívánni valót maga után, de hirtelen ez is jó
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Mennyit javult az előzőhöz képest?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Most már nem kapcsol le 😳
Majd rendesen össze lesz rakva, akkor megnézem mit tud
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 11
Scorn Face avatar
Ha ilyen egyszerű lenne a dolog, nem létezne ez a fórumtéma...
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Pontosabban?

Hardver konstrukció, hardver elhelyezése, gépház + ventilátor tényező, Bios, egyéb figyelő és kezelő szoftver, meg a kettő alap dolog amit te is írtál.
Szóval nem olyan egyszerű a dolog...
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Akkor még nem találkoztál a többi tényező fontosságával.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Mert bizony, ott van a melegedésre hajlamos VGA, vagy éppen a nem túl acélos alaplap esete (másképpen fogalmazva, drága CPU esete az olcsó lappal ami nem bírja a strapát).
Hardver elhelyezése is fontos, lásd függőlegesen elhelyezett VGA esete (nem mindig kifizetődő), vagy a VGA fölé helyezett egyéb hardver, ami szépen fel lesz fűtve.
Kevés ventilátor, vagy rossz elhelyezésük a nem szellőző, de menő házban.
Bios funkciók normális beállítása (van olyan opció ami szépen felfűtheti a CPU-t).
Ha Aio vizes téma van a CPU-n akkor annak a pumpavezérlő szoftvere (van hogy szoftver frissítés után megbolondul).
Stb...
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Ezek pont az elenyésző dolgok amiket nézni kell, VRM felépítését és hűtését kell figyelni elsősorban. TDP-t már rég nem nézünk mióta komplett generációkat támogatnak az alaplapok akár évekre visszamenőleg is, utóbbi csak régen volt divat alaplapgyártóknál hogy ilyennel szórakoztak.

A ventikről meg annyit, hogy egy a hátuljára és egy a frontra oszt ***a.

Manapság ez igencsak kevés egy komoly rendszernél hacsak nem ITX oszlopos házban kap helyet.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
TDP-t ahogy már írták manapság nem nagyon nézi senki, inkább minél jobb és hatékonyabb VRM hűtő és és nincs gond a melegedéssel, bár még más tényező is befolyásolja.
Paszta sem mindegy amúgy. Én csak egy Arctic MX2-est használok, vagy a CM212EVO-hoz kapottat, mert is megfelelő, és csak 1-2 évente pasztázom újra, mégse melegszik sose a PU. csak simán 3-4 havonta vagy max félévente kifújatom a hűtőbordák közül a port, és nincs probléma. Ugyan ez igaz a VGA-ra. nemrég takarítottam az 1060-asam, és meglepett hogy mennyi por volt benne, de azzal együtt is max 60 fokig láttam menni, akkor is ráengedtem egy stressz tesztet ami izzasztotta, és játékokban a 60 alatt maradt. tehát az sem melegedett, sőt a 60 fok is baráti egy VGA-nál. processzor is lassan másfél éve volt újrapasztázva, de még most se megy még 60 fokig se inkább 30-50 közt mozog. Ventikben meg nem adok igazat, csak akkor ha a leírásodnak megfelelő ventik száma van akkor azt irodai munkára ajánlanám. Ha komolyabb rendszer, ami terhelve van játékkal, vagy komolyabb szoftverrel munka miatt ami kéri a teljesítményt akkor bizony az eső és hátsó ventilátort ki kell egészíteni felsővel is, de ha lehet az alsó sem elhanyagolható.(Nekem volna alul is hely a házban, de a moduláris táp miatt, csak az extra vékony Noctua az ami talán beférne, de mivel nem melegszik nagyon semmi az első 200-as, hátul 120-as, felül egy 120-as és egy felül még egy 140-es venti mellett, így nem is szükséges. Viszont előd platformomban a GTX660-nak volt alulról segítség, mert akkor még nem moduláris tápom volt, aminél elfért alul is a ventilátor. Kb 5-10 fokkal volt hűvösebb a GTX660 ha alatta volt az alsó venti.)

Na meg laptopoknál nem mindig ilyen eszszerű a szétszedése ahhoz hogy újrapasztázza az ember a CPU-t, mint a videóban van. Az én nemrég lecserélt Dell Inspiron 15R 5537-esemt nem alulról hanem felülről kell szétbontani, tehát nemhogy a billentyűt, de minden szalagkábelt is le kell kötni. Jó nekem nem volt nagy probléma az sem,de egy mezei embernek ezek már feladják a leckét, főleg hogy ezekre ugye fokozottam figyelni kell.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Azt tudom, hogy rajta van, de aki olyan CPU-t vesz aminek nagy a fogyasztása, az eleve vesz rá normális és hatékony hűtőt is nyitásnak, ha nem akkor az meg nem normális ember, legalábbis szerintem.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Scorn Face avatar
[LINK]
Ugye te sem gondoltad komolyan a videóban elhangzottakat...

Az a CPU amivel példálódzol az nem egy mai darab, a maiakkal, pláne ami forrasztva van nem tudod ezt megcsinálni.
A forrasztásos példányoknál nincs minek kiszáradnia, szépen be kell kenni a felületét amivel érintkezik a hűtővel és kész.
TDP számot meg vagy nézed, vagy nem de igazából nem számít.
Én sem néztem TDP számot mikor a gépeimet összeraktam, gyári kimutatásokat, teszteket és grafikonokat néztem hogy képes -e lehűteni vagy sem.

Meg ha már a fórumon tapasztalt egyet nem értés miatt csináltál videót, akkor ennyi erővel mi is csinálhatnánk videót rólad és az itt elhangzott fölösleges kommentjeidről.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Látom nem mozog a fogaskerék odabent, biztos mert nem ettél elég húst.
A mi kijeletés az konkrétan engem, Lord Szalko-t és Reszler112233-at takar.
Vagyis akik válaszoltak neked.

De látom pont a lényeget nem sikerült kiragadni...
0
0
0
0
FoLey avatar
@Scorn Face: Hagyd ugyan olyan okostójás mint ShadowWarrior kár vele foglalkozni. Mindig mindenben ő akar okosabb lenni.

TDP nem minden. Az alaplap vrm-je is fontos azt baszhatja ha tesz rá olyan hűtést ha lap vrm-je meg nem bírja és elkezd thottlingolni vagy idők múltán megsülni,lásd csuzli példáját azzal a szegény lap. Ez AM3+ FX-es korszak példája.
Az AMD procik forrasztva van,az intel procik meg gyenge paszta van rájuk és később delidelni kell.
0
0
0
0
carl18x avatar
A TDP nem mindig volt egyenlő a hő termeléssel, és mit mondjak azok a régi hardverek amiket használsz "Haswel" még csak pasztázva voltak a cpu és kupak között.
Persze egy ki indulási alapnak jó, de azért a DeepCool GTE V2 600 grammal 180 wattos TDP szintbe van besorolva. A Noctua legbrutálasbb Léghűtője a gyártó szerint 183 watt TDP-t képes elvezetni. A 2 hűtő között van azért hatalmas különbség 😃
Szóval mondjuk ki manapság igen is lehet mondani már nem olyan mérvadó a dobozra írt marketing jelegő TDP besorolás.
Én mindig fizikailag mértem egy cpu hűtőt, természetesen ami nagyobb és nehezebb több hőt tud elvezetni/összegyójteni/tárolni.
Szóval a fent említett példa és jól mutattja a gyártók között is van egy jókora különbség besorolást tekíntve. Azért nem mindegy hogy 60 vagy 80 fokon vezeti el azt a 180 watt hőt.
Az ezer éves Haswellnek persze kiszáradt a pasztája de annak amúgy nincs nagy hő termelése. És az intel gyárilag silány minőségű taknyot használt a kupak alatt. Szóval nem kell tőle túl sokat várni, meg hát jelenleg igen elavultnak számít.
( Nekem a tapasztalatom) Szóval rengeteg tényező közre játszik ha valami túl melegszik.
Rosszul szelőző ház/no fan/ kiszáradt paszta/nyári meleg/poros belső, eltőmödött hűtőbordák/+ Mennyi hőt termel a videókártya, azért egy 200-300 wattos kártya elég szépen tudja emelni a házon belűli hőmérsékletet.
Én 3-6 havonta takarítom a gépet és lekopogom soha nem volt még vele gondom.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok !
Egy kis segítségre lenne szükségem !
Van egy Asus Rog Gl502VY laptopom !
i7-6700hq
GeForce GTX 980M (8gb)
16 gb ram

Pár darab játéknál előfordul egy 5 perc játék után alacsony grafikánál is borzasztó módon pörög a hűtő gpu 80-86 fokos a cpu 80-88 fok között mozog ! Kis idő elteltével elsötétedik minden hirtelen kiírja a gép hogy zárolás zúg még 1 percig kikapcsol utána bekapcsoló ugyanonnan folytatni mindent ez miért lehet? Elméletileg nem olyan rég pásztáztaák újra a procit (a gépet használtan vettem egy új ismerőstől kb. fél éve)
Vásároltam egy laptop hűtőt is de sokat nem segít rajta előfordulhat rosszul pásztázták ? Vagy mi lehet a probléma egy ismerőstől hallottam olyat is hogy valamit hűtő gázt kell benne cserélni én annyira nem értek a gépekhez jelenpillanatban miatt szeretnék játszani az a Days Gone Gondolom hogy a képnek el kéne hogy vigye mi a véleményetek kérlek titeket segítsetek előre is köszönöm
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@omi1995: Pontosan milyen típus az a laptop hűtő? Ezeken egyébként túlzottan nem lehet segíteni ilyenekkel, pláne a vékonyabb kiviteleknél ezek a hőfokok majdnem hogy átlagosnak mondhatóak. Rendszeren belül tudsz pár beállítást elvégezni amivel kicsit visszább veszed a gépet, gondolok itt a Windows energiasémára, vagy egyszerűen állítasz Nvidia vezérlőpultban egy maximális képkockasebességet ahhoz mérten, hogy hány Hz-es a lapotop kijelzője, fölöslegesen ne dolgozzon pluszba.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: És ha csak elméletileg pasztázták ?
Kaptam olyan infót is ismerőstől hogy lehet a táp adta meg magát !
0
0
0
0
no avatar
@omi1995: Nézd meg szedd szét. Annyira nem tűnik öregnek, meg szerintem ha már instabil lenne akkor random újraindulna bármikor, hőfokokat meg redukálhatod a fenti módszerekkel.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Erről a plusz beállításról tudsz nekem többet mondani , nem igen értek hozzá konkrétan mit kell mihez állítani 😀
0
0
0
0
no avatar
@omi1995: Az energiasémákat a vezérlőpultban találod, azon belül is az Energiagazdálkodási lehetőségek menüpontban, ha ilyeneket produkál a gép akkor próbáld meg a Kiegyensúlyozott lehetőséget. Nvidia vezérlőpultban pedig a 3D beállítások kezelése menüponton belül elvileg fogsz találni egy olyan a beállítások felsorolásában, hogy Maximális képkockasebesség, ott megadod azt az FPS értéket ahány Hz-es a kijelződ, utóbbit le tudod ellenőrizni szintén Nvidia vezérlőpulton belül a Felbontás módosítása menüpontban, azon belül is a Frissítési gyakoriság legördülő menüben (értelemszerűen a legmagasabb érték).
0
0
0
0
carl18x avatar
@omi1995: Hát lehet a régi gyári paszta kiszáradt, mindenkép egy újra pasztázással kellene kezdeni! 😀
0
0
0
0
no avatar
Igazaból nem melegszik túl a gépem, csak egy kérdésem lenne felétek.
A táp/videó k ventilátorára ráragadt fehér port hogyan lehet eltávolítani? Engem egy picikét zavar. Én amit lehet kitakarítok finom ecsettel rajta, sajnos nekünk nincsen kompresszorunk. Gép szereleshez pedig nem értek, tehát nem merek kivenni és szetszerelni dolgokat. Ecsettel amilyen ventillatorhoz hozzáférek, azt kiszoktam pörgetni kicsit hogy ami lehet az jöjjön ki. De van ami mondhatni rá van ragadva a lapatokra, azzal kell foglalkozni? Egyébként játék közben 48-55 között szokott lenni a kartya hőmérséklete
0
0
0
0
💬 7
Default avatar
@Blade890: Palackos sűrített levegő, 1500-2000ft
0
0
0
0
no avatar
@Default: Sima levegő leszedi? Egyébként vettem ilyen sűrített levegőt, de az ha rossz szögben fogtam akkor nem levegőt fújt hanem valami folyékony hideg anyagot. És írta is a hátulján hogy fagykarosodast is okozhat szóval gépre nem mertem használni.
0
0
0
0
Pinceboy13 avatar
@Blade890: Akkor ne fogd furcsa szögben, és nem lesz baj. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Pinceboy13: Szia! Nem kell trollkodni itt 😀 Látom egyszerre kettő hozzászólásom alá is szóltál egy időben. Az a kis levegő nem viszi le magáról a lapatokrol.. Inkább a finom por ellen jó
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Blade890:
Az a kis levegő nem viszi le magáról a lapatokrol.. Inkább a finom por ellen jó

Dehogynem, simán leviszi, utána pedig finom ecset.
Egyébként ha nem viszi le, akkor ott vastagon van a por összeállva, amit nem célszerű megvárni...
A flakont meg tartsd a kezedben megfelelően.
0
0
0
0
no avatar
@Blade890: Ha nem akarod szétszerelni mert nem értesz hozzá, nincs otthon kompresszor, akkor palackos sűrített levegő. Másik megoldás az ecsetelés kültéren, vagy porszívó. Utóbbit csak akkor ajánlom, ha van hozzá kefés fej. 1-2 évente azért nem árt szétszedni a gépet, hogy ténylegesen ki tudd takarítani a bordákat és egyéb nehezen hozzáférhető helyeket, a te esetedben egy olyan személlyel együtt aki ért a szerelés részéhez.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Blade890: Lekapod a gép oldát, beszívól egy jó nagy levegőt aztán teljes erőből kifujjod! 😃
Vagy egy Bicikli pumpa/hagyományos szeleppel és fujjatod az alkatrészeket.

Számítógépet szerintem elég évente 2X takarítani. Bár attól is függ hogy asztalon vagy földön van a gép és hogy mennyi por van a szobába.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Segítséget szeretnek kérni.Vettem egy Msi mpg z390 gaming plusos alaplapot és a processzor foglalatában 4db pin meghajlott és azt szeretném kérdezni hogy ez javítható vagy kuka?Köszönöm a válaszokat
0
0
0
0
💬 3
kmetovics avatar
@Raulboss: Így már én is jártam. Nem jól akartam beletenni, azt pár tű meghajlott rajta. Kellett szenvednem vele vagy egy órát, h visszahajlítsam 😆 De sikerült.
Gondolom te is rosszul (tetted be) akartad beletenni.
0
0
0
0
xoki avatar
@Raulboss: Hali, igen javítható, viszont én inkább szakemberre bíznám, mert elég érzékeny

Egyébként ha a pinek már kicsomagoláskor rosszak voltak, azért rákérdeznék, hogy visszacserélik-e vagy valami
0
0
0
0
no avatar
@Raulboss: Ahogy előttem is írják, javítható, de mindenképpen szakembert keress a feladatra.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Nem rég vettem egy 1050 ti 4gb es mostanaba minden játék után forró és nem poros.Valakinek van valami tippje miért melegszik?
0
0
0
0
💬 9
zsolo avatar
@Raulboss: Ennek több oka is lehet, attól hogy a kezdnek forró még nem jelenti azt ,hogy túl melegszik, tötsd le az msi afterburnert azzal meg tudod nézni hány fokon megy a kártya játék közben, tudsz beállítani neki egyedi venti profilt is, másik oka, hogy ez a kártya ilyen...(bár pontosan nem írtad a típusát), lehet a leggyengébb hűtésűt vetted, vagy akár rossz szellőzésű a házad, emiatt nem tud a levegő jól áramlani ...vedd le a házad oldalát, és nézd meg úgy is! ha nincs a házban rendszer ventillátor akkor ajánlatos lenne párat beszerezni, ha pedig valami nagyon régi no name házad van, akkor a legjobb lenne cserélni egy jó szellőzésűre!
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Lehet a gépházzal lesz a problema mert rossz a szelozese csak annyi a baj hogy amikor megvettem nem volt vele ilyen problema.
0
0
0
0
no avatar
@Raulboss: Túlmelegedő 1050Ti-t még nem láttam, annyira elenyésző fogyasztása van. Hogyan érted a forrót? Konkrét hőfok? Alapvetően minden kártya melegszik terhelés esetén, ez teljesen természetes.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: általában csgozni,lolozni szoktam es azokkal nem megy fel a hőfok 50 tol feljebb,de viszont r6ot nem reg vettem meg es a videokartyam 60foknal mar zug vagy nem is hogy milyen hangot add ki.
0
0
0
0
no avatar
@Raulboss: Ezek még messze vannak a kritikus hőmérséklettől, nem is mondható melegnek. Elképzelhető, hogy a kártyád rendelkezik olyan funkcióval, hogy egy adott hőmérséklet felett indulnak el a ventilátorai (ez manapság egy elterjedt dolog, többnyire ezt gyárilag 55 fok-ra lövik be és csak a felett pörögnek fel).
Mi a kártya pontos típusa? Aggódnod mindenesetre nem kell a hőfokok miatt.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: MSi Geforce GTX 1050 ti 4gb GDDR5 Aero Itx
0
0
0
0
no avatar
@Raulboss: Teljesen normális jelenség, ne aggódj miatta.
0
0
0
0
no avatar
@Raulboss: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Raulboss: Újrapasztázás segít a dolgokon. Ha LP kártya, akkor nem csoda, ha forró
0
0
0
0
no avatar
nagyon durván melegedne ez a gép 50 cm re a kályhától egy fém elválasztóval ezzel a configgal: pentium g2030 8gb ram msi rx 550 4gb lp? most mint a videókártya mint a proci max 40 c°
0
0
0
0
B6t52aa25t6B avatar
Üdv! Az miért van, hogy egy ilyen setupnál a gpu 70fok fölé megy, ha játszom?!
Amd Ryzen 5 2600x
Rx 580 8GB
16 GB 3200 Mhz Ram
Esetleg az lehet, hogy gyári hűtője van a procinak? Mert nem poros viszonylag jó a szellőzése, vagy esetleg kell még pc venti? Vagy Biosba kell turkálni? Amivel szoktam játszani: Fortnite Br 90 Fps nél meg áll, ezt sem értem miért van (performance mode be van kapcsolva, creába megy a 144FPS); Battlefront 2 elindítom és utána 5 perccel már 65-70 fokon van; és, ami nagyon kiakaszt az a LOL, 160 fps-nél meg áll közepes grafikán. Tudom ez nem teljesen ide tartozott már, de ez is jó lenne, ha meg óldódna.
0
0
0
0
💬 3
Andor1997 avatar
@B6t52aa25t6B: Természetesen a gyári hűtő az ok valószínű, illetve a ház is akár, bár erre látás nélkül nagyon nehéz mit mondani. Ezen felül szokás úgymond offset voltage szintet lejjebb venni. Maszatolós feladat, hiszen addig érdemes lejjebb csipkedni, amíg valami proci hajtó program meg nem nyekken alatta, például Cinebench. Ha ez megvan, akkor egy picit visszább, tehát feljebb állítani, mert túl alacsony és ha nem fagynak a programok/játékok állítás után akkor nyert ügyed van, azzal lehet nyerni picit.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@B6t52aa25t6B: + ventik soha nem ártanak egy gépházba (ha nincs gyárilag már telepakolva 😀 )
AMD procikat nem árt alulfeszelni.mert gyárilag túl nagy feszültséget adnak rájuk (az alulfeszeléssel rengeteg hőtől szabadítod meg a procidat!) és igen, a gyári hűtő nem a legjobb, egy olcsóbb toronyhűtővel is sokkal jobb lehet a helyzet.
GPU nál maxon a 70 fok az teljesen jó, még 75 is.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@B6t52aa25t6B: Az AMD gyárim hűtői jobbak mint az Intel gyári légkavarói, de nem ártana lecserélni.
Nézd meg a gépházad adatait a gyártó oldalán, azon belül is, hogy milyen magas GPU hűtő fér bele.
Aztán ahogy már előttem is írták, nézd át a házadba épített ventiket.
(Hány db szívja be a levegőt, a beáramló levegő merre megy, van valami az útjába ami eltéríti esetleg, és hogy miként távozik. Ha és ha még fér venti a házba akkor az csak jó.)
0
0
0
0
kmetovics avatar
Üdv. Már elég régóta csinálja a gép(gyanítom a proci), h játék közben felmegy 80fokra vagy egy kicsit feljebb max 83-ra. Alapból meg 35fokos volt vagy 37, de az a max volt. Ez volt pasztázás előtt. Pasztázás után viszont rosszabb lett a helyzet. Alapból van, h felmegy 50fokra és játék közben néha 85re, majd végig tartja a 80at. Nem értem, h mi baja lehet. Kifújtam tetőtől talpig a gépet, még a proci hűtőbordáit is. A ventik gyáriak, de még pörögnek rendesen, szóval azok elvileg jók.
Nem tudom, h a procikra lehet-e venni külön hűtőt(az is a gyári), de ha lehet, akkor kéne már vennem valami újat. Már megvan ez a proci vagy 10éve. Ha lecserélném erősebbre, akkor meg gondolom kéne hozzá vennem új alaplapot, ramot stb-t.
Tudnátok ajánlani valami jóféle proci ventillátort hozzá?
0
0
0
0
💬 11
Memento Mori avatar
@kmetovics: Nincs rendesen fenn a hűtő. Nem fekszik fel rendesen a chipre. Miden amit írsz erre utal, hogy előtte jó volt, hogy pasztázás után lett szar. Esetleg elégtelen vagy épp túl nagy mennyiségű paszta miatt is lehet. Nézz egy tutorialt youtube-on és pasztázd aszerint újra.
Egészen biztos, hogy ott van a kutya elásva.
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Memento Mori: Pedig szerintem jól raktam vissza, mert csak 1féleképpen lehet visszatenni. Ahogy Viktorinho írta, ilyen pattintós féle.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@kmetovics: Kétféleképp lehet visszatenni. Jól és rosszul. 😀
Attól még, hogy a helyén marad a hűtés, attól még, gyakran megesik sajnos, hogy nem megy át rendesen az alaplapon a fehér kis cucc ami megfeszíti, vagy ha az át is megy teljesen, nem pattan be teljesen a helyére a fekete tüske ami ebbe megy.
Ha a helyén is van, hőpaszta még mindig lehet attól sok, illetve kevés. 30 és 50 fok közt nagy differencia van, ott hiányos a kontakt. Egymillió százalék.
Ha szerinted nem, nem. Amit írtál, arra 10-ből 9 ember ugyanezt fogja mondani, mint én. Csak furcsállom, hogy két perces szerelés, ingyen van és inkább vennél új hűtőt mint erre ránézz. Ha az új is ugyanígy lesz felszerelve pont ennyivel fog gyengébben teljesíteni mint a mostani a pasztázás után.
De nekem aztán teljesen mindegy. Nekem nem érdekem, hogy meggyőzzelek. Ha örökre így marad nekem attól sem jobb, se nem rosszabb.
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Memento Mori: Ha lentebb is elolvasnád, amiket írtam, akkor örülnék neki.
Véletlenül összekevertem a 2 rövidítést, a vga-t, meg a cpu-t. A proci terhelés alatt tartja az 50fokot.
A gpu-nál írt 80 pár fokot, de azt most szétszedtem és portalanítottam. Most már nem pörög annyira a gép és nem megy fel 80fok fölé. Még mindig soknak tartom, de legalább már közel sem zúg annyira, mint szokott.
Amiket leírtál, mind szép és jó, de azért nem kell mindjárt kötekedni, meg azt hinni, h csak azért sem akarom megcsinálni. Egyelőre nekem így jó.
De azért köszönöm a tanácsokat.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@kmetovics: Nem kötekedni akartam, segíteni. Szerintem nem volt provokáló sem a stílusom. Semmi ilyen szándék nem volt bennem.
Úgy látom, félreértettük egymást.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@kmetovics: Arra a procira szerintem bőven elég egy SilentiumPC Spartan 3 PRO. És ha jól látom ez csak olyan "beakasztós" dolog mint a gyári amd,szóval csavarozni sem kell semmit,csak egy kis paszta alá,és felpattintod,na meg a ventit bedugod a helyére.
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Viktorinho: Köszi. Amúgy amiket írtál már mind megcsináltam. De amúgy én hülye észrevettem, h nem a proci, hanem a gpu megy fel magas hőfokra, mert azt jelzi az msi afterburner, most nézem csak. Szóval most gyors szétkapom és portalanitom teljesen, hátha jobb lesz. Ha nem, akkor megpróbálom a procit.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@kmetovics: Monitoroztatni játék alatt tudsz proci hőfokokat is,de igen,a "kezdőképernyő" a vga hőfokot jelzi ki. Ott maximum saját kezüleg tudsz állítani ventillátor fordulatot. Vagy ha merészebb vagy újra pasztázhatod a vga-t is,pár fokot nyernél vele talán.
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Viktorinho: Az amúgy mennyire gáz, ha bekapcsolom a gépet és a vga ventillátorai elkezdenek pörögni, majd leállnak pár mp-re, majd megint elindulnak? Ezt régen is csinálta, de működött rendesen.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@kmetovics: Nekem anno a 280x-en mindíg pörgött a venti bekapcsolás után,persze terhelőstől függően hangosabban vagy halkabban. A mostani 1080-on csak bizonyos hőfok után indulnak be a ventik. Ha neked eddig is csinálta ezt a beindul,leáll,beindul dolgot és nem volt baj vele akkor szerintem nem kell vele foglalkozni.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@kmetovics: Semennyire nem gond. Normális a jelenség. A gép indításnál nálam is felpörögnek szokatlanul magas fordulatra, majd visszaveszi őket az általam beállított 900 RPM-re. (Nálam a ház ventikkel is ugyanezt csinálja.)
1060-am ugyanezt csinálta, mint a tiéd, felpörgött utána leállt teljesen, majd ismét elindult. Widows betöltésekor meg leálltak a ventik, míg nem kaptak 50 fokos terhelést, hogy beinduljanak.
0
0
0
0
noname1622 avatar
sziasztok
Ryzen 5 3600 procim van MSI B450 tomahawk max alaplap
1.4 voltot kap (alapbeállítás) Alapjaraton ha netezek 50-57 fokos ez normális?
Processzor hűtő: FSP Windale 6 120mm
Esetleg valami biosbeállítas ötlet? vagy a hűtő lenne gyenge?
0
0
0
0
💬 2
Bronson avatar
@noname1622: mennyi az idle? ryzen master-ben nezed ezeket az ertekeket?
0
0
0
0
noname1622 avatar
@Bronson: Aida64 de most allitottam biosba es jó lett max terhelésen max 59fokig ment fel
0
0
0
0
xsebix avatar
Haha ezt most láttam épp... 😆

[url]https://www.youtube.com/watch?v=zAEXuONMJCQ&feature=share[/url]
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@xsebix: A kis forrófejű X4 970 😃 Nekem eddig csak ketchup volt 3900X-en, de meglepően jól működött 😶
0
0
0
0
xCube avatar
@LordSzalko: Mi a tökömnek raktál rá ketchupot? 😆
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Az egyik Tuningos topic-ban (nem emlékszem a nevére) leírtam. De röviden annyi, hogy már marhára érdekelt mire is képesek ezek a "házi" praktikák, mert aznap szembejött velem, hogy Nutella, lekvár stb. mondom nem érdekel most már akkor is kipróbálom 😆
0
0
0
0
xCube avatar
@LordSzalko: Nem marta meg az IHS -t?
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Üdv!
Nos a problémám a következő lenne.. pár napja elkezdett a CPU túlmelegedni (FX 8350, 4200-re húzva), amint eléri a 70C-t levágja az órajelet 1,51GHz-re. Eddig ilyen problémám nem volt, bő 2 éve megvan a gép. Most pasztáztam újra úgy.. fél órája, a tünet megmaradt. A hűtő nem gyári, nem is vérprofi, de eddig ment vele tökéletesen. Nincs több ötletem, remélem valaki tud segíteni.. így nem igazán tudok gamelni hogy minden 10. másodpercben levágja az órajelet és vele együtt az FPS-t is.

UPDATE
Órajelet visszahúztam 4GHz-re, konkrétan BIOS resetet csináltam.
Mellékelek egy képet, itt látszanak a hőmérsékletek. Nem tudom számít-e bármit vagy sem, de az Auxiliary gyanús ott nekem 125C-vel. Illetve amikor megtörténik az órajel vágás akkor az Auxiliary Current hőmérséklete pár pillanatra felugrik 90C és környékére.
https://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/03/26/220K_perny_337_felv_tel_2.png

UPDATE 2
Lefrissítettem a Windowst, procit felhúztam 4,4GHz-re, BIOS-ban kikapcsoltam mindent ami túlmelegedés ellen tenne bármit is, Windows-on belül az Energiagazdálkodásban a teljesítményt visszahúztam 'Jobb teljesítmény'-re, eddig Maximálison volt. Most így 67,5C-n tetőzött a hőmérséklet, terhelés mellett, lehetséges hogy ideiglenesen megoldva a probléma. De hosszútávon nem tudom hogy mi lesz..
0
0
0
0
💬 5
ben_aloha avatar
@TeKaZ3: Nekem is 8350-em van, stabilan 4.4ghz. Sajnos már csak így elég napjainkban játékra, viszont az az aux nem valós adat, a szenzort hibásan olvassa a program.
Nekem sincs egy brutál hűtőm, de 55-59 fok között van játék alatt, ha érdekel, írj privátban, küldök neked jó bios configot, és még pár windowsos beállítást.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@TeKaZ3: Szia!

Valami fejlemény?
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
@The_Teacher_Man: Jó késői a válaszom, elnézést.
Azóta nagyjából normalizáltam a dolgokat. Kapott a proci egy pasztázást, egy új hűtőt (Cooler Master Hyper 212X), illetve arra rászereltem még egy ventit. Ezek után még a gépházba raktam 3 kisebbet. Most azt mondom elfogadható a dolog, bár azóta nem mértem hőmérsékletet. Bf 5-nél a mai napig túlmelegszik, gondolom az OC miatt, de abban is biztos vagyok hogy az alaplappal sem stimmel valami. Jelenleg annyira nem érdekel már, hamarosan teljes konfig upgrade lesz, 0-ról építve (ryzen lesz 😃 )
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@TeKaZ3: Örülök, illetve szomorú is vagyok. Rip FX 😞

Én még kitartok. Biztosan együtt fogjuk ünnepelni a 10 éves születésnapját, 2022-ben. 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
@TeKaZ3: Amúgy milyen lap van alatta?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Most vettem uj gepet. Nem en raktam ossze, hanem a rendelesi hely (pcx).
Olyan problemam van, hogy a processzor nagyon melegszik. Konkretan elso nap le is kapcsolt a gep, mert 100 fok fole ment.
Az orajelet levettem 3000-re, de jatek kozbem igy is 70-80 fok. Alapjaraton 40-50. Ez mennyire normalis es gyari hutovel mennyire problemas, hogy az alap, felhuzott orajelet nem hozza es le kellett vennem?
Ryzen 5 2600x processzorrol van szo. Levettem a gep oldalat is. Gyari huto van rajta.
0
0
0
0
💬 4
Memento Mori avatar
@wolfiu: A gyári hűtővel sem kellene ilyen magas hőmérsékleteket produkálnia. 20-25 fokkal legalább melegebb mint kéne.
Gyanítom, hogy a cpu hűtő nincs megfelelően rögzítve/pasztázva.
0
0
0
0
tib87 avatar
@wolfiu: Így van ahogy azt Memento Mori is írta. Sajnos a gyári hűtők fabatkát sem érnek. Minél előbb szerezz be egy normális rézcsöves hűtőt kb 8 ezer ft-ért már lehet kapni nagyon jókat. Illetve a paszta: nem mindegy milyen a minősége. Én a Noctua NT-H1 -et javaslom. De ha merészebb vagy próbáld ki a thermal grizzly conductonautot. Bár ezzel vigyázni kell mert vezeti az áramot és oldja az alumínimumot 😀 Jó szerelgetést!
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@wolfiu: Igen valószínű hogy rosszul van feltéve a gyári hűtő, vagy a paszta nem elég jó. Ha teheted cseréld le a gyári hűtőt amikor újra pasztázod a cpu-t. De az előttem lévő kettő fórumtárs már rávilágított a lényegre.
0
0
0
0
PestisDoktor88 avatar
@wolfiu: Tettél fel (vagy ők) valami alaplapi progit hőmérsklet figyeléshez venti állításhoz,pl gigabyte smartfan?
Mert a ryzeneket hibásan olvassák,ne kérdezd,nem tudom miért,nekem is az volt a baj.Egyszerű tesztelni telepítsd a ryzen mastert,az a korrekt hőmérsékletet mutatja.Ha ott jót ír akkor win reinstall a sallangok kihagyásával
0
0
0
0
gatya123 avatar
Hali, a VGA szinte egyik napról a másikra elkezdett jobban melegedni, eddig 70fok körül tartotta magát akár több óra játék közben is, ventik 1700körül mentek. Most pár perc után felmegy 80-ra, ventik 2000fölött vonyitanak. RTX 2070, nem öreg, nemigen a pasztával lessz gond, vagy lehet?
0
0
0
0
💬 14
Wihay avatar
@gatya123: Nem hinném feltétlenül hogy a pasztával lenne probléma, de mióta van meg a kártya?

Afterburnerben milyen órajelek szereplnek, illesztőprogram frissítés volt?

Azért az is közre játszik, hogy hány fok van a szobában..
ui: Afterburnerben mennyi a maximum Voltage amit kap a kártya?
0
0
0
0
gatya123 avatar
@Wihay: órajelekhez nemnyúltam, teljesen magától kezdett el melegedni, ha hüvös van a szobában akkor is felmegy 80ra. kb 1éves a kártya
0
0
0
0
no avatar
@gatya123: Alapvetően addig boostolják magukat amíg el nem érik a target hőmérsékletet utána meg visszább veszik magukat. Szét szedheted, ha gondolod és újra pasztázhatod egy minőségibbel, azzal csak nyerhetsz. De ezt csak akkor érdemes, ha pl. Strix kártyákhoz hasonlóan egy matrica van az egyik csavaron amit összeszerelés után vissza kell ragasztani, hogy érvényes maradjon a gari.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@gatya123: Hát ez így elég gáz, első körben kivenném, és ha tudod értelmes módon fújasd ki a port, ha így sem, akkor valami tré pasztázást követtek el annak idején 😃
0
0
0
0
Wihay avatar
@ben_aloha: Szia Takumi, az első részét én is támogatom.. De a pasztásál részével már nem, különösebben azért mert insant gari vesztes lesz a kártya ha hozzá nyúl..

Ez abszolút nem gatya123 felhasználó hibája..
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Wihay: Írtam egy szóval is, hogy szedje szét, és pasztázza újra?
0
0
0
0
zsolo avatar
@gatya123: Fujasd ki hátha csak poros, meg próbáld ki több játékkal is, ha így sem jó küldd vissza gariba! 😃
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Nem hiszem, hogy vissza vennék azért mert 80fokra felmegy a kártya, a veszélyestől igen messze van még.
0
0
0
0
zsolo avatar
@LordSzalko: Akkor próbáld meg, feljebb tenni a ventiket, esetleg a egy ventilátor profilt csinálni neki, ha egyszer csak ilyen hírtelen melegszik, akkor ott valami nem oké a hűtéssel...!
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: De nekem nincs problémám 😃
0
0
0
0
zsolo avatar
@LordSzalko: Jajj bocsi, nem neked akartam írni : D
0
0
0
0
gatya123 avatar
@zsolo: ventik már igyis majdnem maxon vonyitanak. mondom szinte egyik napról a másikra ugrott fel 70-röl 80-ra, tuti valami gebasz van. de a paszta sem egyik napról a másikra vesziti el a höátadó képességét nem?
0
0
0
0
zsolo avatar
@gatya123: Ha szar minőségű akkor lehetséges hogy igen...vagy valami trehany munka...
0
0
0
0
Default avatar
@gatya123: Ha esetleg a Rdr2-nél tapasztalnád a hirtelen melegedést akkor nem a kártya a ludas.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Múlt hét óta többször leáll a számítógépem, főként youtube videók közben. Kipucoltam amennyire tudtam sűrített levegővel, de nem segített. GPU hőmérséklete 102 fok, ha nem csinálok semmit. Videónál kb. 106 és akkor kapcsol le. GPU ventillátor 100%-on 5000 RPM. Nagyon régi gép (10 év), videókártya ATI Radeon HD5850 1 GB GDDR5. Segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan tovább? Köszi a válaszokat!
0
0
0
0
💬 13
thug85 avatar
@Ilcsike: Lehet, hogy benyeltél egy bányász vírust.
Futtass le egy víruskeresést.
0
0
0
0
no avatar
@thug85: Köszi a tippet! Avast van alapból, semmit nem talált. Elindítottam a Norton Power Erasert, volt pár probléma, de semmi. Még mindig 102-104 fok. 😞
0
0
0
0
thug85 avatar
@Ilcsike: Pedig ott valami tekeri a kártyát. Ha nem csinálsz semmit és 102 fokos akkor ott valami komoly terhelést ad neki. Vagy csak rossz hőértéket olvas ki.
Rakd fel a HWmonitor-t, és nézd meg hány százalékon dolgozik a kártya alaphelyzetben.
0
0
0
0
no avatar
@thug85: Voltage 1.000 V, Temp: 103 , fans: 5255 RPM, Clock- graphics 400 Mhz, Memory 1000 Mhz, Utilization Gpu 0%, Memory 16%. Ezek szerint nem dolgozik?
0
0
0
0
thug85 avatar
@Ilcsike: Nem.
És valóban meleg a kártya? Ha ráteszed a kezed nagyon forró? Ha nem pörög a kártya el nem tudom képzelni, hogy mitől melegedik.
0
0
0
0
no avatar
@thug85: Igen, forró. Infra hőmérővel mérve 40-65 C° között mozog. Nem 100 C, de mégis leáll. HW Monitor, Everest és Speedfan szerint is 100-105 C.
0
0
0
0
thug85 avatar
@Ilcsike: Persze mind ugyan azt fogja mutatni, mert mind ugyan onnan szedi a hőmérsékleti infót. A 40-65 már hihetőbb. Az enyém is jelenleg 40 fokos úgy, hogy nincs terhelés alatt.
De ha szoftveresen 102 fokot mér akkor természetes, hogy szétforgatja a hűtést és letiltja a kártyát a védelem miatt.
Ott szerintem a mért adat az áruló, nem valós hőmérsékleti értéket közöl.
Önszorgalomból nem fog 102 fokra melegedni a kártya. Ha nem hajtja semmi akkor kizárt, hogy az olyan forró legyen.
0
0
0
0
no avatar
@thug85: Köszönöm a sok segítséget! Azt hiszem mindent megpróbáltunk... Megy a szerelőhöz 😢
0
0
0
0
thug85 avatar
@Ilcsike: Nincs mit.
Szerintem a GPU hőmérő dióda fosta el magát. Más tippem nem maradt.
0
0
0
0
zelcsi avatar
@Ilcsike: én ezt még megpróbálnám, mert ha bányász vírusod van ez biztos hogy kinyírja! 😉 [LINK]
0
0
0
0
no avatar
@zelcsi: Köszi a tippet! Letöltöm a jövőre nézve. Közben elvittem a gépet szerelőhöz. A videokártyának annyi. Nem lehetett kitisztítani és a hőtől(?) a ventillátor is eldeformálódott. Paszta nuku. A táp ventillátor is poros volt, nem tudtam sűrített levegővel kitisztítani rendesen, szétszedni meg nem mertem. Most van egy régi-új gépem, elleszek vele egy darabig.Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
@Ilcsike: Mivel régi a gép, nagy valószínűséggel beszáradt a paszta a GPU-n. Újrapasztázás segíthet.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Köszönöm! Az már meghaladja képességeimet. Csak nem úszom meg a szervizt. 😃
0
0
0
0
TomSlier avatar
Gamer laptopok esetében mennyire normális az ha a cpu erősebb játékoknál stabilan 90-95 C fokon stagnál? Illetve lehet-e a későbbiekben probléma ebből?
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@TomSlier: Ezeknél az extra vékony gépeknél sajnos gyakori tud lenni huzamosabb játék közben. Érdemes jobb minőségű pasztára cserélni a gyárit és Intel Extreme Tuning Utility-vel alul lehet feszelni a CPU-t, akkor nem fog ennyire melegedni, bár utóbbi programot még sosem használtam.

Probléma nem feltétlen lesz belőle mert 100 C körül van a határ CPU-nál, le is csapná magát egyből, ha túlhevülne. Ettől függetlenül ne, túl egészséges így a hosszútávú használat.
0
0
0
0
TomSlier avatar
@LordSzalko: Köszi a gyors választ. Közben ki is próbáltam az Intel programját, így már 80-85 a CPU hőmérséklet. Nagyon max 90-re ugrik fel de csak pár másodpercre.
Ui: nem akarom megbontani a gépet, még 1 hónapos sincs és ugrana a garancia. (Paszta csere ugye)
0
0
0
0
kmetovics avatar
Nekem csak annyi kérdésem lenne, h van a pasztáknak "szavatosságuk", mármint, ami a flakonban van? Mert gondoltam, h és is bekenem a procit, mert már nem lett 4éve és szerintem ráférne már. Tudom, h nem drága egy jobb fajta paszta, de ha már van és nem járt le, akkor nem veszek feleslegesen másikat.
0
0
0
0
💬 2
gaborw avatar
@kmetovics: Megnézed, ha be van szàradva, vagy az àllaga nem az igazi, akkor vegyél újat. Különben semmi baja nem lesz. Hasznàlhatod nyugodtan.
0
0
0
0
kmetovics avatar
@gaborw: Köszi. Úgy lesz.
0
0
0
0
no avatar
Heló! Segítségeteket szeretném kérni, ugyan is a mai napon egy Intel core 2 quad Q6600 processzort raktam a gépbe. Ez mind szép és jó a barátommal figyeltünk mindenre, a pasztázásra is figyeltünk, és a hűtőjét is jól raktuk vissza. Viszont amikor kész voltunk mindennel, be szereltünk mindent a helyére, és be kötöttük vissza, elindítottuk a gépet, akkor a processzor elég gyatra eredményt hozott. Eddig az alaplap hőfoka 60-65körül volt. Majd amikor újraindítottam a gépet, a processzor helyre jött, jól teljesített, de amint elindítottam egy játékot,(pl gta sa, nsf mw,) a processzor hőfoka 80-83-ra ugrott fel. De, ha ki léptem egy játékból, a legalacsonyabb hőfok 69volt(1darab ventilátor van, viszont az működik!). Szeretném megkérdezni hogy mitől hevül fel így az alaplap. Jelenleg ez az az alaplap ami 83fok-ra ugrik :Hewlett-Packard 0AACh (XU1 PROCESSOR) ((Néztük a processzor+alaplap kombatibilis, szóval azzal nincs gond!)
0
0
0
0
💬 8
Boldor81 avatar
@Mike0: Hali ,én csak megnézném még egyszer alaposan azt a hűtőt, jól fent van e. Illetve a paszta mennyisége és kora ami még beleszólhat a hőfokokba. Elsőkörben ez a kettő ugrott be.
0
0
0
0
no avatar
@Boldor81: Még 1x újra pasztáztam és 2x néztem át és az alaplap hőfoka most 65 játék, közben fel megy 78 79-re. És nem értem mitől van ekkora hő rajta. Eddig nem volt ekkora hő most hogy be helyeztem a q6600ot azóta van 78 79 játék közben. A ventilátort is át néztem és az is jól pörög. Nem tudom ha ventilátorral van gond akkor veszek egy ujjat. De azt végső esetre hagynám.
0
0
0
0
Benee72 avatar
@Mike0: Milyen hütő? Előző procin is az volt? Milyen volt előtte benne? Ház szellőzés? Milyen paszta lett rá téve?
775-re már olcsón van már "tuning" hütő. Meg ugye ez 105 tpd-s proci Melegiteni is fog egy gagyi 2 magos gyári hütővel........ Én mindenre MX-4 pasztát kenek... eddig egész jó.
0
0
0
0
no avatar
@Benee72: Huha fejből már nem tudom de olyan 6ezer körül vettem. Remélem árához képes nem valami rossz. Az előző procival ugyan úgy 30 50 fok között mozgott a proci hőfokja.
0
0
0
0
Benee72 avatar
@Mike0: https://hardverapro.hu/dl/uad/2014-02/2397186/13917657193951_b.jpg
Ilyesmire gondolta ha ez lenne rajta.... akkor az kevés. Még lehet a réz magos is kevés lenne neki.
Még ami lehet, hogy a hűtőnek a talpa megvan oxidálódva és nehezen veszi át a hőt... vagy karcosabb, piszkosabb ( régi pasztától)

0
0
0
0
no avatar
@Benee72: Nem ilyen van rajta. Valami réz csöves meg bordák vannak rajta és fekete burkolat. Ilyen L-alakja van
0
0
0
0
no avatar
@Mike0: Milyen pasztát raktatok rá,illetve milyen proci hűtő van rárakva és mióta volt rajta az a hűtő?
Nem lehet,hogy a processzor hűtő 4pines csatlakozóját rosszul dugtátok be?
0
0
0
0
no avatar
@Adamsfamily: Meg néztük a hűtőt és jó hozzá. +A csatlakozással sincs baj. Újra pasztáztam a processzort és már a proci hőfoka 50 60körül van, és így az alaplap hőfoka is 60 70. Az alaplap maximum hőfoka 79. Szerintem ez az újra pasztázás nem ártott neki. Köszönöm a segítségeket ha újra magas lenne a hőfoka akkor jelzek nektek! Köszönöm a segítséget ismét!
0
0
0
0
Zsolt992 avatar
Notebooknál normális 85°-96° terhelés alat?
0
0
0
0
💬 1
Arbalest avatar
Sziasztok.

Lenne egy kérdésem
Szeretnék telepíteni egy játékot Total War Rome II (kalóz, ha jó megvesszük, de eddig nem ígér túl sok jót a játék)
SZÓÓÓVAL, ha elkezdem telepíteni felpörög a proci 96-97-98%-ra de közben néha leugrik 60-70 környékére egy pillanatra
pár perc elteltével a telepítés negyedénél nagyjából csak úgy kikapcsol a gép magától. (gondolom mert 100%-ot eléri)

Valakinek valami tipp, hogy mitől/miért/hogyan?!

Előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Arbalest: Ha gyári hűtés van még rajta a processzorodon mindenképp cseréld le egy cooler master termékre, sokkal halkabb mint a gyári és legalább 20 %-al leviszi az átlag hőmérsékletet.
0
0
0
0
Arbalest avatar
@JackieChan: Az van, megfogadom a tanácsod, köszi 😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Arbalest: FX8320-as gép? Install közbe én még nem láttam olyan telepítőt (akár kalóz akár nem) ami a procit "szétverné", vagy 100%ba hajtaná még FX 4300-as géppel se.

Honnan szedted le a játékot? Lehet mást is akar az telepíteni..
Hőmérsékleti adatok procinak? 75+ba problémás tud lenni hosszú távon.
0
0
0
0
Arbalest avatar
@19ati93: nCore verzió. Másik csapat törésével sikerült, nem értettem miért van, de úgy jó volt. Azért köszi 😀
0
0
0
0
Hupszka avatar
Hali!

Olyan problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni tőletek,hogy néha megfagy a gép,van hogy semmire nem reagál,még a reset gombra sem,csak egyszer magától újra indul a fagyást követő 1-2percen belül.Ma csináltam tesztet HWMonitorral és két melegedő értéket kaptam,csak nem tudom mit jelentenek a bekarikázott nevek,vagy hogy az alaplap mely részei lehetnek azok,valahol meg tudom e nézni ezt?A segítséget előre is köszönöm.

[LINK]
0
0
0
0
💬 1
Benee72 avatar
@Hupszka: Jól szellőzik a ház? Cpu tuningolva van? Alaplap melegszik túl az adatok szerint.
Ebbe az esetbe én kéz rátétetel nézném meg, hogy valósak-e az adatok. Gép ház oldalát levenni majd teszt közbe az alaplap bordákat nézni. Érezni fogod.... Átlagba tuning nélkül csak langyos.. tuning is melegíti egyértelműen.
Meg még első körbe én szét is szedném és ahol melegszik ott mindent megnézni ... esetleg bordákat levenni. Újra össze rak, ha ugyan az a gond akkor garancia... ha nincs tovább vizsgálni.
Bios resetet után is megnézném.
Kb ennyi amit megnéznék. Nem vagyok számítógép technikus és semmi ilyesmi végzettségem nincs. 😂
0
0
0
0
no avatar
1060 6gb-os kártyám van , elég gyakran 80 c-ig és fölé megy hőfoka a vidikarinak, a legjobb hűtésmódszer erős játékoknál, ha kb. 50 fps-re teszed a Viva tuner segítségével a max. fps-t.kb. 20-30 %-al csökken a kártyahasználat és a hőfok is.Így már tökéletes, persze , ha nem ultra beállításokon hajtom .
0
0
0
0
💬 3
19ati93 avatar
@Dpoci: Miért nem csavarod fel a ventit 80% vagy afölé ? Füles vagy fejhallgatónál úgy se hallod ha esetleg zavarna.
0
0
0
0
Hunork avatar
@Dpoci: Tedd fel az MSI Afterburnert, és állíts be egy értelmes ventilátor profilt. Alapjáraton 20% és a teljesítménnyel arányosan emelkedjen. Mehet akár 80-90%-on is, ahogy írták, úgysem hallod játék közben.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Dpoci: Mint előttem írták tedd fel az MSI Afterburner-t és bban adj egy egyedi ventilátor vezérlést. Lehet az kár 50 foknál 80%-on is. Állítsd be magadnak mi a jobb. Nekem így 50 fok fölé is ritkán megy, de 65 fölé még nem ment soha.(Mondjuk ment mikor még fent volt az MSI Gaming app. Akkor a ventilátorok lekapcsolnak 60 fokig. Program nélkül, viszont 60 alatt is pörögnek.)

Nekem így van belőve amúgy:[LINK]

Pontosan milyen 1060-as amúgy?
0
0
0
0
tdavid00 avatar
Sziasztok!

Nemrég beruháztam egy FX-8350-be, van hozzá valami noname hűtés, de sajnos terhelés közben gyorsan felkúszik akár 75°C-ig a hőmérséklet. Nem vagyok otthon ebben a témában, szóval ki milyen processzorhűtőt ajánl (kizárólag léghűtésesben gondolkodom!)? A gépház oldalán és az alaplap mellett (a hátlap mellett) is van egy ventilátor. Ezeket melyik "irányba" állítsam, hogy a meleg levegőt kiszívja a házból? Illetve az északi híd mennyire baj, ha meleg? Azon passzív hűtés van, nem tudom, keressek hozzá oda is egy passzív+aktív hűtő kombót?
0
0
0
0
💬 4
FoLey avatar
@tdavid00: Szia!

Legelőször amikor vásárlással kapcsolatos kérdést teszel fel akkor illene max. rááldozó összeget odaírni.
Alpenföhn mániákus lettem amióta van nekem így Alpenföhn Matterhorn hűtést tudom ajánlani.

Ha esetleg értesz a BIOS beállításhoz akkor ezt csináld meg(forrás PH! FX topik). Meg északi hídra próbálj 8cm-es ventilátort odarakatni.
Core Perfomance boost - Disabled
C1e-Disabled
core c6 state - disabled
HPC mode - disabled
Apm - disabled

Ezen kívül lesz olyasmi menü ,hogy "Advanced voltage settings". Ott olyasmit keress , hogy "Vcore". Itt +/- értéket tudsz megadni. Indulj el lefele, pl -0,050V és ha stabil maradhat úgy. Mehetsz esetleg lejjebb is ,hogy megnézd melyik a legalacsonyabb feszültség amivel működik. Minél kevesebb a feszültség, annál hűvösebb.


Bár FX-8350-hez már valami 8+2 fázisú alaplap kéne mellé,de olyan ami van passzív hűtése az északon.
0
0
0
0
tdavid00 avatar
@FoLey: Köszönöm a tanácsot! Igazából nem tudtam árat írni, mert nem nagyon fórumozok ill. nem vagyok tisztában a hűtőárakkal (nem néztem utána úgy nagyon). Ha ez a hűtő bejött neked, akkor szerintem nekem is. 😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
@tdavid00: Hyper 212 EVO esetleg?
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@tdavid00: Szia!

Nekem is ilyen processzorom van és én egy Scythe Fuma hűtővel oldottam meg a melegedési problémáját. Nagy, halk, hatásos! Én azt ajánlom! 😉
0
0
0
0
PartiZan avatar
Szevasztok

A processzorom és a videókártyám ki lett cserélve. A proci Phenom II X6-ról egy FX-8350-re. Minden ***a, most olyan játékokat is tudok játszani fullhd 60 fps-sel, amihez eddig bottal se tudtam hozzáérni. Viszont! Időközönként beesik az fps stabil 60-ról 15-20-ra. (Fallout 4, Company of Heroes 2, Skyrim, Heroes of the storm, mindennél) Leszedtem az MSI afterburner-t és elkezdtem monitorozni az erőforrásokat. A processzor átlaghőmérséklete 68°C, és amikor felmegy 70-re droppol az fps, és lemegy a hőmérséklet 35°C-ra, majd felmegy újra 65-69 fok közé. A hűtőm egy Arctic Freezer i30, és nem tudom elképzelni hogy ez ne tudja lehűteni. Nincs overclockolva. Az alaplap egy ASRock 970 Extreme 3.
0
0
0
0
💬 4
FoLey avatar
@PartiZan: Az alaplapi vrm részén nincs passzív hűtés azt kéne valamivel lehűteni. Meg alulfeszeld a procit.
0
0
0
0
PartiZan avatar
@FoLey: Hmm... és milyen feszültségre állítsam?
Edit: ENNYI. Túlfeszültség volt a gond. 1.6v-ról levettem 1.2-re és az 54 fokot alig éri el mostmár. Köszi, a feszültség babrálása jó tipp volt 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
@PartiZan: Örülök hogy megvan oldva a probléma,de azért majd cseréld le jobb lapra pl. gigabyte ga-970a-ud3p-re az nem kerül 15k-ba többet.
0
0
0
0
Bronson avatar
@PartiZan: Szerintem is vrm túlmelegedés lesz... az am3+-os asrock lapok java nagyon rossz...
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
reszler112233 avatar
@US97: Ez lehet bányász vírus is. Indíts egy MalwareBytes-t és kiderül az e. Innen le tudod szedni az ingyenes verziót ami meg fogja találni ha tényleg bányászvírus a hiba forrása. [LINK]
0
0
0
0
Spirit6 avatar
Sziasztok!
Van egy laposom, amit használtan vettem, így előéletéről nem tudok (pasztázás, portalanítás mikor volt..stb). Dell Latitude E6540, a profilomnál megtaláljátok az eszközöknél. Olyan kérdésem lenne, hogy mennyire normális érték terhelés alatt a gpu esetében 85-88 fok, cpu-nál pedig 75-80 körüli értékek, fps dropokkal. Ezeket az értékeket 5, nagyon max 10 perc alatt elérte hűtés nélkül. Vettem egy hűtőt hozzá, valamivel jobb lett, nincsenek fps dropok, a hőfokok is kicsit enyhültek, gpu-nál 75-78 lett az új maximális átlag érték, cpu-nál pedig majdhogynem tartja a 70-et.
Főleg 2 játékkal játszottam eddig rajta: a The Forest, ahol hűtés nélkül low grafikán 30 fps-t épp hogy elérte, hűtéssel stabil 35, akár 40 fps is megvan. A másik a Euro Truck Simulator 2, ahol hűtés nélkül megvolt a 40 fps, de nagyon gyakran droppolt le 20ra, hűtéssel úgy ahogy tartja stabilan a 40-et nincsenek dropok.
Esetleges portalanítás segítene-e rajta?
0
0
0
0
💬 2
Bronson avatar
@Spirit6: Portalanítás sosem árt, nagyban befolyásolja a laptop teljesítményét! Mivel minél jobban melegszik, annál jobban visszavesz az órajelekből, ezért is érzel teljesítményjavulást amikor van extra hűtés... az újrapasztázás is sokat segíthet, ha van egy kis tapasztalatod, nem olyan nehéz szétkapna és valami minőségi pasztát rátenni! 😉
0
0
0
0
no avatar
@Spirit6: Portalanítás, pasztázás lehetséges, hogy javít a helyzeten 5-5 fokot szerintem mindenképp nyernél vele 😀

A karbantartás sosem árt 1-2 évente.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy Asus Rog GL502vm nagyon melegszik. Régebbi játékokkal játszottam eddig, és nem volt gond. Amivel most játszanék, az is már pár éves játék: Assassin's Creed Unity. Sajnos a proci hőmérséklete 90 fok fölé is felmegy plusz ventillátorral a gép alatt. Max fordulattal megy a venti és a gép is szépen felpörgeti a saját ventijét... Ez normális? kibírja a gép? Vagy kifogtam egy selejtet?
Ha csak böngészésre használom a gépet, mint most, a proci 50 fokos, ha pl skype videóhívás megy, akkor már 60 fokot is eléri.

Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@gorkij: Sajnos a Unity önmagában is egy gyenge játék lett. Viszont nem feltátlen ez a hiba oka. Ennél a laptopnál másoknak is előfordul a túl magas CPU hőmérséklet. [LINK]

Ha a processzor elér egy bizonyos hőfokot automatikusan leszabályozza magát akár csak a GPU. Kárt nem fog okozni pont az ilyen dolgok miatt, ha elérné a kritikus pontot akkor szimplán lekapcsolna a gép.

Viszonylag lapos kivitelű gamer laptop-ról beszélünk ezért a melegedés nagyon is elő tud jönni játék alatt.
0
0
0
0
Bronson avatar
@gorkij: Teljesen normális sajnos, nem selejtes a laptopod, egyszerűen nem bírja a hűtés ha a gpu meg a cpu is terhelve van erősen... amíg nem kapcsol le, addig nincs gond...
0
0
0
0
L E G E N D avatar
hello mindenki... a processzoromra vennék új hűtőt... a gyárival elég hangos a gépem,és kicsit melegszik is, nem a gyári hűtő hibája hanem a házé (szerintem), és ha már veszek új hűtőt akkor lecserélném a pár ezer forintos xigmatek házamat is... a gép: 2017 - ? .milyen házat ajánlanátok? Noctua NH-D15S hűtőt néztem ki, ehez kellene 15 ezer magyar forint körül valami ház amiben normálisan elfér ez a nem épp túl kicsi hűtőt, illetve van egy viszonylag jó kábel menedzsment.
0
0
0
0
💬 5
akos328 avatar
@L E G E N D: milyen Xigmatek ház? nekem Xigmatek octans 236b van, és 10.290 ftba került, szerintem qrva jó a dizájnja, főleg a fehér, de nekem sajnos csak a fekete/szürke jutott.
5 darab 12-es ventit paklhatsz bele, akár egy dupla radiátoros vízhűtést is. Kábeleknek van tépőzáras lefogatója, plusz elvezetése hogy ne legyen dzsumbuj. Plexi oldallap, ssd és vinyó fogató rackek. Szerintem nagyon jól néz ki, egyszerű szerelni, processzorventihez van hátul szerelőnyílás.
Sajnos csak 155mm-es magas hűtőt tehetsz bele, de szerintem ha veszel egy olcsóbb 150mm magasságú procihűtőt, meg megpakolod 5 db ventivel, bőven bőven lehűtik a házat.
Nem tudom neked melyik típus van a Xigmatektől, de engem nagyon pozitíval lepett meg ez a ház. PCX oldalán nem sok infó volt róla, de pici és olcsó volt meg tetszett a dizájnja, rögtön meg is fogott, és amikor kibontottam a dobozt sorban jöttek a meglepetések.
Ha nem ez a típusú házad van, akkor ezt tudom neked ajánlani 😀 ha pedig ez van, akkor válaszban írd meg mi a baj vele kérlek mert én hátrányával eddig nem találkoztam 😀
0
0
0
0
L E G E N D avatar
@akos328: Xigmatek EN7203 Soundwave, nagyon rossz a szellőzése, 1-2 ventit lehet bele rakni pluszba...
0
0
0
0
Hunork avatar
@L E G E N D: Szia!
Szerintem pénzkidobás ez a Noctua. Inkáb legyen egy valóban jó ház, íme négy minőségi darab:

NXZT Source S340 22k körül
Phanteks Enthoo pro 30k körül
FRACTAL DESIGN Define C 26k körül
AZZA Onyx 260x 25k körül

És a CPU hűtő pedig talán ezek:

be Quiet Pure Rock 11k körül
be Quiet Dark Rock 3 21k körül
NOCTUA NH-L9x65 16k körül
SCYTHE Mugen 5 16k körül

Árban szinte ugyanott vagy, és valóban minőségi házat kapsz, és jó hűtőt is. És max veszel két minőségi házventit, oszt jó napot. (Akasa Viper)
0
0
0
0
L E G E N D avatar
@Hunork: köszönöm szépen a hasznos válaszokat... a választásom ez lett: Fractal Design Define C Window gépház, be Quiet Pure Rock proci hűtő, illetve 2 db Be Quiet! Pure Wings 2 venti 😃, kicsit több lett mint terveztem... de ezeket legalább jó pár évig nem kell cserélni.... csak kitisztítani 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
@L E G E N D: Tökéletes választások minden téren! Gratula hozzá! (ennyi erővel egy BQ ház is lehetett volna, és kész is van a termék-reklámod 😀 😀 )
0
0
0
0
Gyikoc avatar
Egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy a procim alapjáraton 60-70 fok körül, CS:GO közben pedig 95 fokra megy fel. (amit újonnan csak a GTA5-nél produkált. Leszedtem a hűtőt, kitisztítottam, és most alapjáraton 30-40 fok, ami jobb, de nem tudom mennyire optimális. Újonnan a 20-at éppen hogy csak átlépte... A másik meg hogy így a pasztával mi van? Én úgy tudtam, hogy egy hűtő le-fel szerelés után újra kell pasztázni, de úgy érzem nem lenne sok értelme...
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@Gyikoc: Hátha 20 fokos volt a proci akkor k.va hideg lehetett nálad... Ha leszeded a hűtőt, akkor érdemes újrakenni igen, mivel nem biztos hogy ha visszarakod ugyanolyan jó lesz a hővezetés.
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Puffin: Én meg a videókarit szedtem szét és portalanítottam. Azóta jóval hangosabb, főleg játékok közben. Mostanában van, h felmegy a hőfok 70-75 fokra. Alapjáraton meg 35-40 fokos a gép.
Nem is néztem, h van-e a vid.kariban is paszta, úgy, mint a prociban, de ha igen, akkor lehet, h újra kellene pasztáznom.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Az normális, ha felmegy a gép hőfoka 60fok fölé, meg a VGA használtsága 90% fölé úgy, hogy nem vagyok belépve egy játékba sem? Bár lehet azért, mert az utcán kánikula van.
Mert kezd kicsit zavarni, h nem tudok normálisan játszani még a dead by daylight-tal sem, mert elkezd zúgni a gép, mint állat. Ja és játékok közben meg felmegy egy kicsivel 70fok fölé.
0
0
0
0
💬 8
Puffin avatar
@kmetovics: Lehet kaptál valami bányász vírust. Tölts le anti malware progit.
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Puffin: Nekem van egy Super anty spyware nevű progim. Az is jó?
0
0
0
0
Puffin avatar
@kmetovics: itt van egy: [LINK]
Van próbaverziója, ilyen célra pont jó!
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Puffin: Köszi szépen a segítséget 😃 Úgy tűnik, h bevált. És tényleg ilyen bányászvírusok voltak, mert valami bitcoin minert jelzett. Most már nem pörög a venti 1000-rel alapból.
0
0
0
0
Puffin avatar
@kmetovics: Igazán nincsmit!
0
0
0
0
Hunork avatar
@kmetovics: Plusz: minden héten egyszer nézd át a gépet a malwarebytes-al, ha már úgyis feltelepítetted. Hidd el, megéri az az 5-10 perc!
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Hunork: Azt is fogom tenni. Amúgy kb vagy fél óráig ellenőrizte a gépet, de az se olyan sok idő. Bár lehet azért tartott addig, mert még nem használtam ilyen progit a gépen.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@kmetovics: a malwer... nem mindig fogja meg a bányász vírust
avast indítás előtti írtás a tuti
0
0
0
0
Bady8 avatar
köszönöm 😀
TurBO-CuCC te amúgy hány éves vagy? 😃 látom az adatlapodon ,hogy 18 de "kicsit" sokallom.
Ez a topik azért lett létrehozva ha fentebb olvasod(lehet meghaladja a képességeid) "tudsz segítséget kérni, hogy ilyenkor mit is kell tenned, vagy akár segítséget is tudsz nyújtani másoknak!"
Nyilván van egy másik topik vagy hely ahol szívesen várják az ilyen humor heroldokat , lehet ott nagyobb sikered lesz. (bár kétlem , ahogy elnézem)
0
0
0
0
Omis avatar
Még mindig forró fejű?
😃
0
0
0
0
Hunork avatar
penge2005, Zoli73: intel stock hűtőnél sainos simán előfordul a 80 fok...
Jó hűtő, és lehetőleg minőségi paszta, pl Arctic MX-4.
És ennyi. Nem lesz 80 fok.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
penge: De én a helyedben először megnézném, hogy rendesen van-e rajt ez a hűtő és hogy jól van-e pasztázva alatta. Aztán utánna vennék másik hűtőt ha megbizonyosodtam arról, hogy minden jól volt, és a hűtő a kevés.
0
0
0
0
Bady8 avatar
Köszönöm mindenkinek a segítséget 😀 ram helyett akkor most inkább hűtőre ruházok be
0
0
0
0
Hunork avatar
penge2005
Csak hogy legyen válogatás is:
AC Freezer 13 (remek ár/érték arány, és nagyon halk!)
Raijintek Themis Evo
Thermalright TRUE Spirit 120M(BW) Rev.A
Arctic Cooling Freezer I30

Úgy válogattam ki, hogy egyik sem drágább 13 ezer magyar forintnál!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Zero Infinity Free Flow+ jó cucc 9 ezerért. Egy ventivel is bőven jó, ráadásul szerintem kifejezetten halk. F12-es Arctic venti 3x kenterbe veri hang terén... 😆

[LINK]
0
0
0
0
Omis avatar
Tudom hogy sokra nem mennek vele de nem tudtam kihagyni😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Piero:Azért is írtam a 212 EVO-t. Az azért nem túl drága és elég jól is hűt. Nekem is az van és teljesen meg vagyok vele elégedve.(Igaz Noctua ventilátorral használom, de a gyári hűtő sem sokkal hangosabb.)
Használtam TX3-at is, de mivel kisebb átmérőjő és nagyobb fordulatú ventilátorral szerelt, hangosabb volt és teljesítményben is kevesebb.
0
0
0
0
Puffin avatar
TurBO-CuCC: köszönjük az értelmes hozzászólásodat... 😆

reszler112233: non K procira nem kell akkora hűtő.
0
0
0
0
Omis avatar
az szar ügy ha túlmelegszik😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
penge2005: Az sok az Intel processzornál, ha gyári hűtő van rajta akkor csere egy komolyabb léghűtőre vagy ha van rá keret kompakt vízhűtésre, bár szerintem egy Cooler Master Hyper 212 EVO elbírna vele.Vagy ha számít a halkság is akkor Noctua NH-D14, de ez jóval drágába a CM-nél.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció