CRT vs. LCD/TFT
Na itt meg lehet vitatni érvekkel, h melyik miért jobb, vagy rosszabb!
Indoklás is kell!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
12
Nálam is tökéletesen futottak a játékok, de a böngészés 
Youtube-ot is csak 480p-ben vitte, de letöltött videó ment 720p-ben is (na persze nem az alaplapi Intel Extreme Graphics 2-vel, azzal a 480p is alig ment letöltve
). Régi szép idők, hát ja. Most 15s amíg bekapcsol a gép, böngésző megnyitása 2s és 200 lappal sem fagy. Azért jobb ez így 

Youtube-ot is csak 480p-ben vitte, de letöltött videó ment 720p-ben is (na persze nem az alaplapi Intel Extreme Graphics 2-vel, azzal a 480p is alig ment letöltve

Szerencsére már lecseréltem a CRT-t majd egy éve. Sok helyet foglalt el az asztalon.
Nekem van egy ősrégi IBM monitorom, nemrég kipróbáltam, valami borzalmas volt... Akárhogy állítgattam, a színek olyan kontrasztosak, és sötétek voltak, hogy könnyeztem tôle
)

Nekem 7 éve CRT-m van, tökéletesen működik.
Amúgy a CRT -nek jó képe van, szépek a színei, de egy normális IPS paneles monitor már odaveri. Meg a CRT-ről nekem folyik a szemem konkrétan, egy óránál nem tudom tovább nézni, valami iszonyat.
A mai LCD-k,már szebb képet adnak mint a CRT-k, frissítésben is odaveri már valamelyik. Az,hogy melyik rontja a szemet jobban, hááát. Barátomnak 5 éve van CRT-je, nekem 4 éve LCD-m és sokkal rosszabbul látok,mint ő o.O
Mondjuk én sokkal többet is ülök itt...
Mondjuk én sokkal többet is ülök itt...
szerintem CRT,sokkal szebbek a színek!
ha pont olyan lcd-m lenne amit nem tudok állítani magasságilag,akkor bajban lennék,mert pont felülről látnék rá a monitorra és világosabb a kép
bár fogyasztásilag már lehet velük gond
a méret meg nem érdeke,nem nagyon kell más az asztalra
ha pont olyan lcd-m lenne amit nem tudok állítani magasságilag,akkor bajban lennék,mert pont felülről látnék rá a monitorra és világosabb a kép
bár fogyasztásilag már lehet velük gond
a méret meg nem érdeke,nem nagyon kell más az asztalra

Hát nálam sok hibás széria fordult meg az tuti 
De a mostani monitorom 3 év gyártói garanciával rendelkezik

De a mostani monitorom 3 év gyártói garanciával rendelkezik

ez a monitor kb most lesz 3 éves, eddig semmi baja azon a karcon kívül, amit a közepére húztam, meg ott a másik, az 5 évig dolgozott de még mindig jó,a régebbi Acer-em kb 7-8 hónap után eléggé durva hibákat produkált, elvittem szerelőhöz de otthagytam neki a francba, a CRT-met már kitettem lomtalanításkor, a kisebbségiek meg szétverték azt a marha jó minitort 2 gramm rézért, pedig milyen jó monitor volt, már sajnálom h kiraktam.....
Egy LCD/TFT Monitor átlag élettartama 30-36 hónap 
Miért ?
Kiég a hideg katódcsöve (20000-25000 óra üzemidő)
Monitoraim:
-Fujitsu,Iiyama,Samsung - ők mind így mentek tönkre : fénycsőkiégés , mindig panel cserét ajánlottak CCFL cső csere helyett
(üzletpolitika)
Hivatalos forgalmazó a saját termékére :
''Sajnos nem tudjuk vállalni a cső cserét , ajánljuk a panelcserét (monitor árának duplája kb)''
Nemrég vettem egy AOC-t 3év garival
Szerintem ez a TFT/LCD szarvashibája

Miért ?

Kiég a hideg katódcsöve (20000-25000 óra üzemidő)
Monitoraim:
-Fujitsu,Iiyama,Samsung - ők mind így mentek tönkre : fénycsőkiégés , mindig panel cserét ajánlottak CCFL cső csere helyett

Hivatalos forgalmazó a saját termékére :
''Sajnos nem tudjuk vállalni a cső cserét , ajánljuk a panelcserét (monitor árának duplája kb)''
Nemrég vettem egy AOC-t 3év garival

Szerintem ez a TFT/LCD szarvashibája

A CRT a frissítési ráta (Hz) s a reakció idő végett veri el az LCD-t..persze a legtutibb LCD-d elverik már a CRT-ket mindenben de egy jó CRT azért még megállja a helyét csak hát ormótlan, sokat fogyaszt s kattognak a relék 
Mondjuk az LCD-t meg elveri a plazma meg az AM-OLED
..persze ezeknek is van hátrányuk (mint mindennek)

Mondjuk az LCD-t meg elveri a plazma meg az AM-OLED

hát én most crt-t és lcd-t használok egyszerre és úgy néz ki hogy az lcd a jobb mer élesebb a képe és sztem a színek is szebbek de lehet hogy csak a beállítás szar a crt-n meg a crt nagyon vibrál és az rontja a szemet + engem idegesít de eddig kb crt-n nőttem fel és jól látok
de most hogy karácsony óta van lcd-m azóta az az elsőő

simon7109 írta:
énsem tudom miez a válasz ido de érdekesség kedvéért az én monitoromra 2ms van irva az jo?
énsem tudom miez a válasz ido de érdekesség kedvéért az én monitoromra 2ms van irva az jo?

A válaszidő, az az idő microsec-ben, h a pixel a színét mennyi idő alatt tudja megváltoztatni!

taki10 írta:
Szerintem LCD, én ilyet szeretnék, de most CRT-m van. Ez egy LG Flatron F700B, de nagyon jó színt ad!! Azért LCD, mert nem olyan nehéz, helyigényes és jobban kijönnek rajta a színek. Apropó, válaszidő! Nekem most a válaszidő: 16ms, csak a Boot-ot látom meg, a többit nem, az Asus VB171T pedig 5ms, tehát játékra kiváló(bb). Ti hogy vagytok ezzel?
Szerintem LCD, én ilyet szeretnék, de most CRT-m van. Ez egy LG Flatron F700B, de nagyon jó színt ad!! Azért LCD, mert nem olyan nehéz, helyigényes és jobban kijönnek rajta a színek. Apropó, válaszidő! Nekem most a válaszidő: 16ms, csak a Boot-ot látom meg, a többit nem, az Asus VB171T pedig 5ms, tehát játékra kiváló(bb). Ti hogy vagytok ezzel?
Nekem is olyen monitorom van, szerintem is jóféle , de az LCD-n élesebb a kép. Ez meg olyan nagy monitor, meg rossz is vini ha megyek lanpartyra, nem veszek LCD-t, inkább fejlesztem a gépemet. De tény hogy jobb lenne egy modernebb monitor.

CRT monitort még árulnak egyáltalán?

há persze h LCD

adam66 írta:
szerintem haladni kell a korral ezért LCD

szerintem haladni kell a korral ezért LCD

jaja, de akinek nincs rá pénze és crt-jé van annak se rossz
Én még CRT monitort nem használtam csak LCD/TFT monitort ezek nekem bejöttek semmi gond ezekkel én nem tom mien a CRT
de ezt ajánlom 

A TFT könnyű korszerű és szép is
A CRT valamivel rosszabb:nehezebb,régebbi tipus...
A CRT valamivel rosszabb:nehezebb,régebbi tipus...
Én az LCD-re szavazok! KB. 3 évig CRT-m volt, de utáltam. Mindig hátrébb akartam tolni, erre a hátulja folyamatosan akadályozott ebben! 
Én úgy látom hogy LCD sokkal élesebb a kép, és szebbek a játékok, plusz keveset fogyaszt, az meg hogy nem lehet oldalról látni na bumm. Azt mé nézném én oldalról?
De sztem egész jól lehet látni ezt is oldalról.
Plusz az LCD-nem rontja a szemet annyira!
Igaz drágább is, de mindezért megéri sztem!

Én úgy látom hogy LCD sokkal élesebb a kép, és szebbek a játékok, plusz keveset fogyaszt, az meg hogy nem lehet oldalról látni na bumm. Azt mé nézném én oldalról?
De sztem egész jól lehet látni ezt is oldalról.

Plusz az LCD-nem rontja a szemet annyira!

Igaz drágább is, de mindezért megéri sztem!

12
Azt szeretném kérdezni, hogy a PLS panel melyik panel tovább fejlesztése? A TN, IPS vagy VA? mert olvasgatam és nagyon hasonlit az IPSre amit tud.
Elöre is köszi a válaszokat!