Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólások: 6 628
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ppista avatar
Most vettem 1 M.2 SSD-t a gépembe & mióta bele raktam azóta nem ismeri fel a 2TB-os HDD-met a gép.
Még a Biosban sem ismeri fel.
Mi lehet az oka?
0
0
0
0
💬 6
Warlordcommander avatar
@ppista: Próbáld meg másik sata portba dugni a hdd-t. Elvileg előfordulhat hogy letilt pár satát ha m2-eset raksz bele. Pár napja valaki hasonlót kérdezett és ez történt nála is.
0
0
0
0
zsolo avatar
@ppista: Pár napja ugyanez volt nekem is, írták is, hogy dugjam át másik sata portba,jó is lett!
0
0
0
0
no avatar
@ppista: Át kell dugni őket másik SATA-ba mert az M.2 felemészt két portot közülük, valószínűleg pont azok közül az egyikbe van neked csatlakoztatva a HDD.
0
0
0
0
no avatar
@ppista: Ne random tett át valamelyik másik SATA-ra.
Nézd meg az alaplap kézikönyvét.
Ott le van írva, hogy az M.2-es solt melyik SATA csatornákat használja (pl SATA 5-6; és a jelenlegi HDD-d meg lehet az SATA5-n van, de a SATA 6-ra átcsatlakoztatva sem fog menni) és ott a figyelmeztetés is hogy azokra csatlakoztatott SATA eszköz nem fog működni, ha az M.2-es slot használatban van.
0
0
0
0
ppista avatar
@Palanova: Köszönöm a segítséget!!
Sikerült megoldanom a problémát.
0
0
0
0
no avatar
@ppista: Remek, de az előttem szólók is jól látták a probléma forrását, így őket illeti az érdem.
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Sziasztok, most raktam össze az új gépem, minden jól működik pöpec de van 1 valami ami zavar, nem túl hangosan de hallhatóan magas hangon cicereg valami, ami elhalkúl ha kihúzom a lankábelt a gépből.:/ Nem tudom pontosan meghatározni honnan jön a hang de abbol iránybol szerintem ahol a lan port van az alaplapon. Szerintetek?
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
Hali olyan problémám lenne hogy ahogy a havi biztonsági mentést csináltam 300+ eltérő tartalmú file volt és ahogy nézem tényleg nem stimmel velük valami: [LINK] 1 eredeti, 2 netre feltöltve, 3 ha megnyitom a gépen.

És ez még ok lenne ha így szembetűnő mint a képeknél de vannak adat file-ok amiknél nem látszik meg, illetve videók ahol semmit nem látni hogy hiba lenne. Csak az a baj hogy volt már olyan holy lement 0-ra a file méret és meg se tudtam nyitni és ezt most el akarom kerülni.

Valami ötlet hogy mi lehet?
mielőtt valaki megkérdezné: 100/100, 3nap, 1000+, 110
0
0
0
0
sean avatar
Sziasztok!
Vettem egy új monitort, és a g-sync miatt display port kábelt használok a hdmi helyett. A gondom az, hogy bekapcsoláskor nincs jel, a gép csak sípol (1 hosszú, 2 rövid), és csak akkor jön be a kép mikor bebootolt a rendszer, onnantól jó minden. A gond az hogy a biost így nem érem el hogy utána nézzek a beállításoknak. Próbáltam a vidikari 3 displayportja közül mindet, de ugyan ez a gond, valamiért csak az üdvözlőképernyőnél jön meg a jel. A régi monitor hdmi csatijával simán működik minden. Valaki tudja mitől lehet ez?
0
0
0
0
Linky avatar
Sziasztok,

Vettem egy Asus Rx570 8GB vgat, ami persze egy GTX 1050 Ti t váltott, Sajnos csak vga csere után a biost hozzá fel, semmi boot, mintha nem is lenne rajta op. Ha ki is választom a Boot menübe hogy bootolja az opis ssdt akkor is vissza dob a BIOS a. Próbáltam Managerbe is, de ott is ezt csinálja.
Táp bírja hisz +150 - 200W van direktbe ha nagyobbra váltok.
Mi lehet a baja?
0
0
0
0
no avatar
Van az ismerősömnek egy quad core 2.4 gigaherces procija 2 giga ddr3-as ramja és egy hd 7770-es vga-ja tápot nem tudom. Ma mesélte, hogy az áramot is lecsapta a gépe ez mitől van?
0
0
0
0
💬 3
MentaStrike avatar
@Kings Bounty fan: Tápja megmurdelt.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Kings Bounty fan: régiszar, sokateszik, a 60as években alukábelt használtak réz helyett mert olcsóbb volt, nagy keresztmetszet, tömör, és szarul vezeti az áramot (szocializmus<3)
nekem a TV verte le állandóan, aztán újra lett rábelezve a lakás 😃

egyébként az is lehet, hogy a tápja szállt el.
0
0
0
0
no avatar
@NeTuddMeg: Újraindult nála.
0
0
0
0
no avatar
Üdv mindenkinek. Adott egy Dell XPS 210 ezeréves gép. Volt egy tàpcserém rajta s elkezdődtek a problémák. Betöltésnél Dell logó majd utána semmi mert nem találja a merevlemezt pedig rajta van. A fő gond hogy a biost nem érem el. Nincs kép csak üres monitor világítás. Feltúrtam az egész netet, kicserélték az elemet, lehúztam mindent / billentyű, monitor, 1db ram/ maradt de a biost így se érem el. Ha sikerülne be tudnám állítani hogy a hdd-ről bootoljon. Vga kábel és monitor csere is megtörtént. Köszönöm akinek esetleg lenne hasznos tippje.
0
0
0
0
carl18x avatar
Üdv! 😀
Szóval leirom ide hátha valakinek jóljön ! 😀 Elég sokszor kifagyott a gépem, és újraindult. Nem tudtam mi lehet a baja? A hiba kód a következő volt .Kernel Power 41 (63). Az égvilágon mindent kipróbáltam, bios frissités. Bios beállitások modositása, stb. Multi méterrel rámértem a tápegységre is, és végül semmi se hozott eredmény.

Végül sikerült kideritenem hogy ez általában az össze akadó hangkártya driverek hiba üzenette, mióta letiltottam a Realtek outpot kimenetet azóta hibátlanul müködik a gép. Szóval ha véletlen valaki hasonló problémával küzd, és a hardverek hibátlanok akkor érdemes a hangkártya driverei között matatni. 😀
Ezközkezelőben letiltható és megszünik a driver összeakadás.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
Sziasztok!
Az miért van, hogy némelyik indításnál laggol az egerem ( szó szerint szaggat, húzom aztán lagg majd pár centivel arrébb van az egér mutató ahová amúgy simán laggmentesen kéne érkezzen, és ez folytonos 2 mp-ként történő dolog, a cpu/ ram használat mellesleg ugyanannyi, mint amikor a jelenség nincs), és ez úgy marad?
Aztán ha újraindítom a gépet akkor hibátlan. Ezt mi okozhatja?
A RAM xmp profillal van belőve, a proci ryzen masterben oc mode-ban van.
0
0
0
0
zsolo avatar
Sziasztok, reggel el indítottam a gépet, az alaplapon lévő kis piros LED gomb kivillant és egyből ki is aludt, már el sem indul, olyan szaga volt mint a tempera festék kb, mi mehetett tönkre?
0
0
0
0
💬 4
Bronson avatar
@zsolo: lehet az alaplapon valami... amig nem teszteled egyesevel a cuccokat, nehez megmondani...
0
0
0
0
zsolo avatar
@Bronson: Én is arra tippelek,vagy táp... azt sem tudom hogy teszteljem le külön-külön...
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: amperszag...

Áramtalanítsd a házat, 230V kábelt húzd ki belőle, tápon ha van megszakító kapcsoló, kapcsolt 0 állásba, húzz le róla minden csatlakozást.

Sszagold meg a tápot és az alaplap környékén, ahonnan erősebb a szag ott lehet a gubanc.
Elemlámpával vagy erős fénynél vizsgáld át az alaplapot, videokártyát és minden csatlakozót, hdd vezérlőpanelt, stb... keress kormosodást, olvadást.

Ha nincs sehol szemmel látható nyom és nincs cserealkatrész kéznél akkor érdemes szakemberhez vinni, aki be tudja vizsgálni műszeresen is akár, hogy mi a probléma.

Neten keresztül kézrátételes gyógyítás itt nem fog segíteni.
0
0
0
0
zsolo avatar
@Palanova: Oké köszi!
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
Sziasztok! A gépem folyamatosan ki/be kapcsol újraindulgat,leállítja magát és ha elindítom akkor le is kapcsol egyből. Néha-Néha el indul és utána lekapcsol... most egyenlőre jó,de nem tudom mi lehet a baj. Szerintetek?
0
0
0
0
💬 9
Viktorinho avatar
@Zsoltiv0: Hát én elsőkörben átnézném a scatlakozókat,főleg a táp+alaplap csatikat. Ha minden a helyén akkor lehet haldoklik a táp. Persze lehet más baja is,hátha valaki mond mást.
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@Viktorinho: Megigazítottam az alkatrészeket és most jó. Valószínüleg valami nem volt a helyén.
0
0
0
0
no avatar
@Zsoltiv0: Sokat rugdosod hogy el mozdultak a helyükről a komponensek? 😆
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@LordSzalko: Pont ezaz hogy nincs mozgatva szinte soha... le van rakva egy helyre és ott van.
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@LordSzalko: Nos,ezután is ki/be kapcsolgatta magát a gép illetve ha megnyotad a bekapcsoló gombot vagy nem történt semmi vagy ki/be kapcsolgatott. Na ma lehúztam a bekapcsoló gombot (POWER SW csatlakozó) az alapról és azóta működik. Úgy lehet elindítani a gépet ha hozzáérsz egy tollal a Power SW egyik tüskéjéhez. Vagy igazából nem muszáj a toll,bármivel hozzá lehet ami vezeti az áramot,és talán nem ráz meg. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Zsoltiv0: Keress egy régi gépházat vagy egy régebbi géped és abból operáld ki a kapcsolót és akkor nem kell tollal nyúlkálni a gépbe. Esetleg ha még az Optiplex géped van akkor ahonnan azt vetted, hátha van leselejtezett aminek a power gombja még jó...
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@Palanova: Ez az első gépem így nincsen régebbi gépházam/régebbi gépem,de igazából így is működik. Majd azért megoldom jobban,de átmenetileg jó.
0
0
0
0
no avatar
@Zsoltiv0: Kontakt spray-el megtisztítanám a Power SW-t biztos ami biztos. De esélyes hogy a ház problémás.
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@LordSzalko: Az a baj nincs ilyenem,de köszi. Majd szerzek egyet aztán megpróbálom.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Sziasztok! olyan problémám lenne, hogy a memória kihasználtságom mindig nagyon magas. Alap járaton 70% körül mozog. A gépben 32 gb ram van, virus nincs, csináltam memória tesztet is minden rendben van. A feladat kezelőben nem mutat semmilyen programot ami ennyit igényel. Valakinek valami tipp? Előre is köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
💬 5
kolbaszkarika avatar
@DarkC0re: Szerintem pedig az valami kártevő lesz. Próbálj meg futtatni egy Malwarebytes-ot.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@kolbaszkarika: Lefutattam már az avastal egy rendszertöltéskori vizsgálatot az nem talált semmit. Megprobalom majd akkor a Malwarebytes-ot. Köszönöm a válaszod!
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@kolbaszkarika: Malwarebytes sem talált semmit... 😃 Ilyet én meg nem láttam. Elvileg minden rendben van, de mégsem.
0
0
0
0
zsolo avatar
@DarkC0re: Próbáld ki más gépében, ha ott jó lehet a lapoddal van valami...
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@zsolo: Ujratelepitettem a windows-ot. Úgy néz ki hogy megszűnt a probléma.
0
0
0
0
Rylance01 avatar
Sziasztok! Olyan problémába ütköztem, hogy akárhogy próbálom húzni a processzort 4.1-ről felfele, nem engedi, videó alapján nem rontottam el semmit. i5 3570K a processzor, s a lap egy Asus P8Z77-V Pro. Plusz 1866-os ramokat dualban 1866 és 1600-ra írja, így 1600-on megy összes, ha állítom autoról BIOS-ban, akkor kékhalál egy idő után.
0
0
0
0
💬 1
zsolo avatar
@Rylance01: Gondolom nem bírja a lapod...vagy ezzel a lappal ez a proci ennyit bír el!
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Üdv,

Került egy 5600XT a gépbe, és az a problémám, hogy ha elindítok egy játékot, vagy benchmark programot, akkor egyből eldobja a képet és vagy folyamatosan elmegy és visszajön a kép, vagy egyáltalán nem jön vissza. Viszont ha letálcázok, és a háttérben fut csak az adott program, akkor minden oké. Clean driver install már volt, 20.8.2-es került fel, ez biztos jó volt, mert pár napja még ezt használtam. Mivel dual bios, ezért át is kapcsoltam már, de ez sem oldotta meg.
Van valakinek valami ötlete, hogy ez így mi a fax és hogy lehet megoldani?
0
0
0
0
💬 9
Puffin avatar
@Matthew1994: Egyszer próbálj másik drivert.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Puffin: Próbáltam, a 20.8.3-at is de ugyan ez. Most épp egy tiszta Windowsra akarok felrakni egyet, hátha akkor működik.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Matthew1994: Milyen kártya?
Sapphire, XFX, MSI, Asus?
Milyen képfeissítésen van?
Felbontás az "i" vagy "p"?
DisplayPortos vagy HDMI?
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@AMDMonsteR: Asus, 100hz, hdmi

Szerk.:Most tiszta, új windowsal rendesen megy, egyelőre futtatok pár benchmarkot, és remélem így is marad
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Matthew1994: Ha 100Hz akkor lehet, hogy nem "p" volt a Felbontás hanem 1440i vagy valami. Tud ilyet csinálni.
100Hz helyett 72 vagy 59 a képfeissítés és nem tud vele mit kezdeni a kártya.
De ha Új Windows megoldja, lehet, hogy volt valami driver maradvány előző kártya után.

Remélem jó!
Jó szórakozást vele!
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@AMDMonsteR: Köszi a segítséget srácok. 😀
0
0
0
0
carl18x avatar
@AMDMonsteR: Nekem Sapphire van.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Matthew1994: DDU-val töröld a drivert, aztán mehet fel a legújabb.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@ben_aloha: Igen, azt megkapta, sajnos utána is gatya volt, de most egyelőre jónak tűnik.
0
0
0
0
BenuGT avatar
Sziasztok!

Eddig 2x4GB DDR3 1866-Mhz-es RAM-ot használtam évek óta . Most mellé raktam még ugyanennyit , tehát 4x4GB DDR3 1866-Mhz. A probléma az , hogy ha 1866Mhz-re állítom a ramokat a Bios-ban , akkor nem ad képet a monitor , illetve az egér se kapcsol be. (Bios-t se adja be) . Viszont ha 1600Mhz-re állítom tökéletesen megy. Mitől lehet ez? Komolyan már ötletem sincs.... 😞
0
0
0
0
💬 14
no avatar
@BenuGT: milyen alaplap, leírása mit mond?
0
0
0
0
BenuGT avatar
@Palanova: Asrock 970 pro3 r2.0 , igazából jónak kellene legyen.
0
0
0
0
no avatar
@BenuGT: https://i.imgur.com/ECLGDrQ.png

install identical DDR3 DIMMs in all four slots
0
0
0
0
BenuGT avatar
@Palanova: Egyforma mind a 4db
0
0
0
0
no avatar
@BenuGT: gyártó, típus, időzítés mind egyforma?
Mert fent azt írtad hogy 2x4 mellé tettél még ugyanennyit, de ugye ez nem jelenti azt hogy típusazonosak és/vagy egy 4x4-es kit részei.

És még akkor is lehet gond:

If you adopt DDR3 2100/1866/1800/1600 memory modules on this motherboard, it is recommended to install them on DDR3_A2 and DDR3_B2 slots.

[LINK]
0
0
0
0
BenuGT avatar
@Palanova: Igen ugyanaz természetesen , még a sorozatszám is. Hyper Fury X 4GB DDR3 1866Mhz CL10 HX318C10FRK2/8 1.5V

Viszont pl ha berakok 1 újat - 1 régit (2x4) , akkor megy 1866Mhz-en, a 4db együtt meg nem megy. 😃
0
0
0
0
no avatar
@BenuGT: És ha Auton hagyod a BIOS-ban? Akkor automatán 1600-ra lövi be őket?
0
0
0
0
BenuGT avatar
@Palanova: 1866-ra . Szóval szintén csak fekete képet ad
0
0
0
0
no avatar
@BenuGT: Vagyis nem ad képet, el sem indul. BIOS mennyire friss az alaplapon? Az még segíthet, vagy garancia, vagy 1600-ba beletörődsz.
0
0
0
0
BenuGT avatar
@Palanova: Nem rég frissítettem azt is 😃 most mégegyszer megpróbálom a cmos resetet , ha nem jó így se , akkor marad így 😃 el van átkozva
0
0
0
0
Bronson avatar
@BenuGT: valszeg az idozites mas... hasznald nyugodtan 1600-on, sokat nem nyersz vele amugy sem...
0
0
0
0
BenuGT avatar
@Bronson: CL10 mind a 4db . Játékoknál tényleg nem számít , de azért szerintem ez nem normális hogy nem akar azon az órajelen futni. :/
0
0
0
0
Bronson avatar
@BenuGT: probald keverni a modulokat es kettesevel, lehet valamelyik ram slotod halott
0
0
0
0
BenuGT avatar
@Bronson: Próbáltam azt is. Meg Bios reset , CMOS reset
0
0
0
0
Bios1 avatar
Sziasztok segítséget kérnék egy problémára új videó kártyát vásároltam és nem ad képet ha benne van a kártya sőt karácsonyi zenét is kapok 2 hosszú 3rovidet utána néztem de nem találtam semmit a biosba!
Konfig.
i5 2400 3.1Ghz
8G ram
Nvidia 1650 gtx tuf gaming 4G
Lenovo thinkC m91p alaplap
400W táp

Előre is köszonom ha van valakinek ötlete!
0
0
0
0
LightLeach avatar
Ki találkozott már olyan hibával, hogy egy 2,5"-es winchestert nem lehet ntfs-be formázni,viszont az exFAT-ot simán engedi?
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@LightLeach: Szerintem diskpart megoldja, ha a jobb katt formázás csődöt mondott.
0
0
0
0
LightLeach avatar
@Palanova: Az is megvolt már, error után RAW a fájlrendszer. ja és a Sentinel szerint 100%-os a drága
0
0
0
0
no avatar
@LightLeach: list disk
select disk
clean
create partition primary
format fs=ntfs quick
assign
exit

és elhasal közben?
0
0
0
0
LightLeach avatar
@Palanova: Igen, ntfs-re egyszerűen nem hajlandó, se sima formázással, se rendszergazda CMD-ből, sőt még windows telepítő lemezzel sem. az exFAT meg azonnal jó... vakarom a fejem felette egy ideje.
0
0
0
0
no avatar
@LightLeach: és mi a hibaüzenet, miért nem ment végig a diskpart? Ugye a diskpartot is rendszergazda cmd-ből indítottad?

Végső esetben:
[LINK]
0
0
0
0
LightLeach avatar
@Palanova: Na most 5-6. próbára végigfutott, de ha meghajtó betűjelet adok neki, és írni akarok rá, akko nem tudok, exFat-on is csak negyedig tudom írni kb, úgyhogy kuka. Csak azt nem értem, hogyakkor hogy lehet 100%-on a Sentinel szerint... 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LightLeach: A Sentinel is csak SMART adatokból tippel. Régi Samsungoknál (főleg sp082n) is játszotta, hogy 98-100% kondikat ír, mégis kattog, meg minden mást is csinál a rendeltetésszerű működés helyett. Olyan is volt, amit hibátlannak jelzett, közben a vezérlő rég haldoklott (mondjuk ezzel inkább a WD jeleskedik)
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
Ha a ssd kondicio 86% attól lehet fps esésem pl 70rol 0ra aztan 70 valamenyi fps!?
pl:
https://kepkezelo.com/images/4y6z3rfv22q9u986dexb.pnghttps://kepkezelo.com/images/uvy959plr0feqz1oln14.png
0
0
0
0
💬 9
Viktorinho avatar
@KrisztianRikardo: Sok videóban láttam,hogy elég durva fps esések vannak intel oldalon. Nem hinném,hogy ssd a gond. Bár aztán hátha valaki rácáfol az állításomra.
0
0
0
0
szilver avatar
@KrisztianRikardo: Nem hinném hogy ez befolyásolná a dolgot.Velejáró dolog az ssd-vel a kondíció romlása,eléggé nonszensz lenne ha befolyással lenne az fps-re,86% meg még jó pár évig kihúzza.Amúgy ez melyik játék?Más játékoknál is ezt produkálja?
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@szilver: Hát jah minden játéknál. Ez New Down.
0
0
0
0
LightLeach avatar
@KrisztianRikardo: Azért a kondíció romlása mehet az adat elérés kárára, akkor pedig lehet fps drop is. de ez a 86% még nem olyan vészes. Nekem akkor volt ilyen mikor valami retkes bitkoinbányász akpáriság került a gépemre, alig tudtam megszabadulni tőle. Mondjuk ott 4-5 másodperces fps dropok voltak. Faramuci helyzet, mert szinte bármelyik hardverelem okozhatja, láttam olyat amikor a RAM okozta, de olyat is amikor random időközönként szinte tiltotta magát a VGA, láttam szintén olyat is amikor a táp hagyogatott ki, és amiatt esett vissza az fps 0-ra. Amikor beesik az fps-ed hány százalékon van a proci meg a vga?
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@LightLeach: Nem lehet amiatt fps drop! Ha egy ssd kondíciója visszaesik, tehát hibás írhatatlan szektorok lesznek rajta, akkor oda egyszerűen nem ír az ssd adatot, így nem is olvas onnan. Ergo nem megy a teljesítmény rovására a kondíció.
A kondíció nem az ssd teljesítménybeli romlását mutatja, hanem az elhasználódott írásra/olvasásra már alkalmatlan szektorokat.
0
0
0
0
LightLeach avatar
@Memento Mori: ahhaaaa... köszönöm a korrekciót 😃 Akkor a hozzászólásom többi része "él" 😃
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@LightLeach: A proci es a vga 0
0
0
0
0
LightLeach avatar
@KrisztianRikardo: Akkor én a tápodra gyanakszom
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@KrisztianRikardo: Nem az ssd-d az oka. LightLeach hsz-ére válaszolva kifejtettem kicsit bővebben.
0
0
0
0
Sweetwater avatar
Sziasztok. Megvettem ma az RX570-et, bekötöttem normálisan, feltelepítettem az illesztőprogramot hozzá és utána már egyik játék sem indult el, ami eddig elindult.
Egy XFX Radeon HD5750-et cseréltem le. Látta a kártyát az eszközkezelőben mint RX570, de oda volt írva egy hibakód: 43, a monitoromra DVI-D-Sub átalakító hiányában nem tudtam rákötni a gépet így kötöttem rá a TV-re (4K) HDMI-n keresztül. De ott is maximum csak 1920x1080-at engedélyezett felbontást. Visszatettem a régi kártyát de már azt sem ismeri fel.Feltettem ahhoz is újra az illesztőprogramot de semmi. Azt írja: Szabványos VGA grafikus adapter.
Alaplap típusa: MSI-Z77A
Nem tudom mit csináltam rosszul, rossz a videókártya, vagy nem állítottam át valamit a BIOS-ban? Kérlek segítsetek, ha hétfőig nem javul visszaviszem a kártyát.
0
0
0
0
💬 2
Memento Mori avatar
@Sweetwater: Display driver uninstalllert használtad? Ha van lehetőséged rá telepítsd újra a windowst.
Jó eéllyel hiába viszed vissza a kártyát, mert 99,9%, hogy semmi baja. Szoftveres gondnak tűnik.
0
0
0
0
no avatar
@Sweetwater: Telepítsd újra a driver-t, vagy a Windows-t.

Ha nem oldja meg akkor próbáld meg ezt:
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
Sziasztok

egy Torch space engineers server :

Van egy, server gépem és váratlan időnként "encounter fatal error" kiirásal crash el a program.

több mindent próbáltam már de nemtudom mi lehet a baja a modok mind frissek, naprakészek.

maga a torch nem irja hogy miért fagy le.

Gép leiras: xeon 5650, 48GB ddr3 1066MHz, dell alaplap, hd 5850, 120gb Kingston ssd.

az ssd vel is van valami mert 2 napja tettem rá a win7 et es 1,4gb szabad hely, vam rajta azt semmi nincs rajta csak a win7 + programok meg a torch ez kb 30 GB eltűnt 70-80GB.
0
0
0
0
💬 6
AMDMonsteR avatar
@Van Helsing 25: Szektorhibás SSD?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@AMDMonsteR: szektorhiba ssd-én??

maga az ssd 93%kon van
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Van Helsing 25: Létezik SSD-n szektorhiba. Elég kellemetlen tud lenni. Ha már a 90%-hoz közeledik, ott van gond már vele.
A % mellett hány ciklusos?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@AMDMonsteR: na sikerül megva na hiba a driver booster lefrissitet vagy 20 dolgot és most visszakaptam a hiányzó helyet

de a hdd sentiel szerint kondicio 80% teljesitmány meg 93%

mind a 2 ssd re ezt irja ki hogy 80% kondicio a teljesitmény a kingstonak 93% az adata-ának meg 100%

ez lehet hogy a sata kábel nemjó?
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Van Helsing 25: Hát... Na ezt nem tudom.
Ez talány, de sata kábel nem hinném, hogy okozhat ilyet.
0
0
0
0
no avatar
@Van Helsing 25: Windows eseménynapló talán többet mesél, vagy ha van a futó alkalmazásnak saját logja...
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
Segítség!!!! Mitől van az hogy fps esésem van bedroppol a rendszer a játék mitől? minden rendbe a kártyával a cpuval a memoriával mitől lehet?
0
0
0
0
💬 12
no avatar
@KrisztianRikardo: Melyik játék alatt történik ez és ott mikor? Mert pl.: AC Origins közismerten droppol Alexandria és Memphis városokba beérve...
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Palanova: mindeggyiknél pl new down-nal benchmark kezdésénél már egyből leesik az fps aztán felmegy néztem videókat hasonló gépekkel és eggyiknél sincs ez
0
0
0
0
no avatar
@KrisztianRikardo: VGA driver frissítés volt?
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Palanova: Nekem mindig a friss van fent
0
0
0
0
BenuGT avatar
@KrisztianRikardo: Vagy melegszik a proci ezért vissza veszi a teljesítményt , vagy próbáld ki , hogy bekapcsolod a vsync-et .
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@KrisztianRikardo: Egyik napról a másikra csinálja ezt ?
Kb két hete nekem is elég durva fps beesések lettek egyik napról a másikra. Végül sok agyalás/próbálkozás után a Windows frissítése oldotta meg ! (2004-es verzió)
0
0
0
0
KENI07 avatar
@Boldor81: Szia.Nekem is ez a bajom pl a Warzonnal,,Eddig nagyon frankon vitte full beállitásokkal,95 100 fps el.Laptop..Most meg leesik 25 re is és 60 fps em is alig akar lenni....szerinted nekem is frissiteni kellene valamit?
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@KENI07: Nálam az összes játék akadt volt ami nagyon ,volt ami kevésbé. Diagnosztika alapján a videókártya teljesítménye esett le random elég drasztikusan. Amit tudtam mindent kipróbáltam, de semmi sem segített. Végül aztán a windows frissítése megoldotta. Én úgy vagyok vele ,hogy csak akkor frissítek windows, biost ...stb ha valami nem működik megfelelően. Ha minden jó akkor nem piszkálok semmit !
Utólagosan megjegyzem a windows frissítés óta (2004-es verzió) a Forza Horizon 3-4 része nem indul. 😞
0
0
0
0
KENI07 avatar
@Boldor81: Igen utána néztem és igen a Windows volt a baj. Le frissítettem a 2004 verzióra és jó lett hála az istennek. 😀 Még jobb lett mint volt😃
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@KENI07: Örülök neki ! 😀
Neked a Forza Horizon 3. vagy 4. része megvan ? Elindul ?
0
0
0
0
KENI07 avatar
@Boldor81: Menne biztos de én nem rajongok érte. Fps fan vagyok😉
0
0
0
0
Payphoner avatar
Sziasztok. Szervizesként dolgozok egy PC boltban, és mostmár tényleg fordulnom kell valamilyen segítséghez mert teljesen kimerült az agyam ebben a témában.

Adott egy egész komoly kis gép amit 1 hónapja hoztak be hozzám hogy rossz. Tőlünk vettek minden alkatrészt de anno külön kérték hogy had rakjak össze maguknak. 2 hónap múlva hozták vissza a gépet hogy terhelés alatt egyszerűen lafagy. (de am teljesen random, van hogy 2 percet megy van hogy 20 percet, de főleg akkor adja meg magát ha VGA teszt van, 3d mark alatt egyből elhasal). Na szóval mondom mi van a gépben: i7 9700 f, 2x8gb kingston hyperx ddr4, Gigabyte Z390 M alaplap, RTX 2070 és egy chieftec 600as táp. Elsőnek én egy ram cserével kezdtem, ugyan ez volt, aztán egy proci cserével. És azzal úgy tűnt működik. Aztan próba képen vissza raktam bele az i7-et és 3 napig folyamatosan terheltem gond nélkül, szóval vissza adtam a gépet. (gondoltam én kis naív hogy valami por került a procira vagy ilyesmi.) Na az ügyfél még aznap visszahozta hogy GTA 5 közben egyből megadja magát. Én ekkor próbáltam rá a 3d markra ami nálam is 10 másodperc alatt kifagyasztotta. Szóval próbáltam egy alaplapcserét. 3 nap tökéletes 3d márkozás után (minden ugyan az csak az alaplap egy mezei kis ASUS) vissza küldtem az alaplapot garanciába. 2 hét után mondták hogy igazából nem nagyon találtak semmit szóval küldtek egy újat. Na akkor jön a csavar. újra össze raktam a gépet és ugyan az van mint eddig. És amig a lap garanciában volt folyamatosan minden nap teszteltem.

Teljesen feladtam mostmár. Valahogy nem áll össze ez a gép. Nem tudom miért. Valami nem tetszik neki. A hyperx ramokkat szokták szeretni az alaplapok. De amúgy is memteszteltem őket. Proci vga táp ram vga egy másik fajta sokkal olcsóbb kategóriás alaplappal gond nélkül ment 2 hetet. És most vissza építettem az eredeti alaplapra a gépet (csak ugye zsír új az alaplap) és ugyan az mint eddig. 10 másodperc 3d már után a képernyő lefagy minden venti elkezd pörögni maximális sebességen (procin, VGA-n). és csak a táp lekapcsolás segít. mert semmire sem reagál.

Kérlek titeket bármi tippetek van adjatok nekem valami tanácsot mert szegény ügyfelem kisfia már megvan bolondulva hogy itt a nyár és nem tud játszani.
0
0
0
0
💬 12
no avatar
@Payphoner:
és egy chieftec 600as táp
- ez akár utolsó mondatok egyikének is remek.
Szerintem másik táppal lesd meg mi a helyzet, mert ha jól olvastam, azt nem cserélted/tesztelted még. De ne valamilyen vargáné és tsa-val
https://shteer.uw.hu/PB230024kicsi.jpg
hanem pl egy FSP-vel, csak akad valami komolyabb, mint egy
egy chieftec 600as táp
.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@Palanova: azt tényleg elfejetettem mondani, a leges legelső 0. próbálkozás a táp csere volt, mert egyből arra gondoltam hogy terhelés alatt mikor veszi fel az áramat akkor meghal. Szóval másik táppal próbáltam, sőt pont FSP-vel 😃
0
0
0
0
no avatar
@Payphoner: RAM-ok rajta vannak ezen a listán?
[LINK]

CPU hőfokok rendben? Házban is? Windows eseménynapló mit ír fagyáskor? Teljes reinstall volt? Másik SSD?
0
0
0
0
Payphoner avatar
@Palanova: Próbáltam másik SSD-vel, HDD-vel mindennel. 3x telepítettük eddig újra.

Tegnap délután még rápróbáltam egy ASUS TUF-os Gamer lappal, es azzal is megy hibátlanul
0
0
0
0
no avatar
@Payphoner: CPU hőfokok rendben? Házban is? Windows eseménynapló mit ír fagyáskor? BIOS melyik verzió, F6c? Abban van pár javítás:
Enhance RAID AIC compatibility
Fix CPU Vcore and power behavior
Workaround beta BIOS to improve Kingston DDR4-2666 stability concern on some specific memory chip suppliers
0
0
0
0
Payphoner avatar
@Palanova: Többféle biossal is próbálkoztam, semmit nem ír az eseménynapló, hőfokok rendben vannak
0
0
0
0
no avatar
@Payphoner: Akkor javaslat: alaplap típusprobléma, másik alaplap megoldja a gondot. Ezt meg adják el használtan vagy csináljanak vele amit akarnak. Esetleg megpróbálhatnak rá másik gépet felépíteni, mondjuk otthoni média centernek vagy anyu netezős gépének...
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Payphoner: Nekem is hyperx ramom van, memtest semmi hibát nem mutat, mégis 100 indításból 2x minimum a memória led visít a lapon..
És nem csak nálam volt ilyen, ezért kerülöm bármelyik konfigból a hyperxeket, inkább corsairt rakok ha lehet.
Esetleg xmp-nél nem akad össze valami?
Vagy valami szar driver okozza, volt már rá példa.
A másik a gigabyte amit kerülnék, lapból kártyából egyaránt.
Esetleg a konfigot nézd meg egy másik vga-val, a másodi pci sínben is. Valahol ott keresném a hibát.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@ben_aloha: Na a lapot vissza vettük az ügyféltől es adtunk neki egy TUF-ot. Közben építettem arra a lapra egy másik gépet, CSX rammal, gigabyte VGA-val és hibátlanul működött. Köszönöm a sok segítséget. Remélem valami példát tudtam nektek átadni.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Payphoner: Nekem is TUF van, nem éreztem szükségét hogy ROG-ot vegyek, jó VRM kellett a fostaliga FX miatt, jó pár éve ketyeg 4.7-en 😃
Amúgy öröm látni, hogy vannak még pc boltok (és szakik 😆😉, akik nem valami random fost akarnak rásózni az emberre, hanem foglalkoznak is a dologgal.
Örülök, hogy megoldódott a dolog, szóval:
https://i.ytimg.com/vi/7lsdJDiJ0QE/maxresdefault.jpg
0
0
0
0
Payphoner avatar
@ben_aloha: Na köszönöm, sajnos néha túl lelki ismeretes is vagyok ilyen téren, és ha valami valami hibát ejtek de nem lehet észre venni vagy semmi jelentősége nincsen (mert sajnos a hiba az ilyen dolgokkal könnyen előfordul) akkor mindig szólok hogy ez-vagy az van. Múltkor picit pl szívtam egy laptopal, és mikor szedtem szét egy pici karist csináltam rajta mikor szedtem szét. És igazából ennek semmi jelentősége de aki olyan hogy emberséges annak látom a szemében azt hogy örül hogy meg ennyi miatt is szóltam. Aki olyan az meg ugyis les*arja
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Payphoner: Én is ugyanígy, megpróbálom mindig a legjobbat nyújtani, de néha becsúszik egy két hiba.. viszont tudjuk, hogy csak az hibázik aki dolgozik 😆
A környéken és is hasonló melót próbálok találni, de ilyen, hogy pc bolt nagyon kevés van, pedig ez az amihez nagyon értek, és szeretném is csinálni..
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok
van egy nagy problémám

van egy dell precision t5500 server gépem és 6 napja vettem eddig semmi baja nemvolt, egyik pillanatról a másikra újra indult és ezt irja ki:

no device found
AHCI bios not installed

semmi mást bios ba nemtudok belépni semmi.
0
0
0
0
Slacuuu avatar
Sziasztok egy olyan hibába futottam bele hogy rá van kötve a gép hdmi kábellel a tvre, képet átviszi de a hang nem megy át a tvre vagyis eddig átment aztán tegnap előtt akartam filmet nézni és nem volt hang csak kép.
Akármit állítgattam nem volt hang aztán letoroltem a vga drivert majd újra felraktam ekkor már volt hang is.

A gond ott kezdődik hogy tegnap akartam filmet nézni és megint nem volt hang a TV-n csak kép
Nem fogom naponta újra telepíteni a vga drivert:/
Hol keressem szerintetek a hibát?
0
0
0
0
💬 1
NeTuddMeg avatar
@Slacuuu: HDMI audio driver.. ha fent van, akkor a jobb alsó sarokban a hangszoro ikonnál válaszd ki, hogy a hangszorok helyett HDMIn küldje a hangot.. fontos, hogy a TVn HDMI ARC képes csatlakozóba legyen dugva a kábel. bár ha eddig ment, akkor nem hiszem hogy az lenne a baj
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy olyan hibát produkál a vasam,hogy mikor bekapcsolom a gépet,boot képernyő után fekete kép,de van hogy alapbol fekete kép és semmi.majd nyomok egy resit,és utána rendesen bebootol,és ezt minden alkalommal eljátszuk.na és itt jön még a második felvonás, ritka alkalom,de game,vagy alkalmazásnál kb hetente vagy csak amikor olyan kedve van,elpattog a hang ujraindul a gép,fekete kép!!,videókártya venti 100% kipörög,de ezt csak a hang alapján gondolom, és ugy marad, ha nyomok egy resit,azonnal indul bootol és megy emgint minden ***án,na már msot itt mi lehet a probléma,sejtem hogy videokártya,de lehet a windows játszik közre.Hőfokok normálisak.meg talán még annyi infom van hogy néha mikor észlelem a probléma kezdetét,laggol az asztalon pattog a hang,és feladatkezelőbe 100% ugrál a gpu,viszont az ég világon semmi nem fut ami gpu terhelést kéne hogy produkáljon.köszi előre is a választ.
0
0
0
0
💬 1
zelcsi avatar
@Salud55: Könnyen lehet hogy egy bitcoin míner vírusod van! ( Bányász vírus) Advcleaner kiírja! 😀
0
0
0
0
Default avatar
Számomra elég érdekes hibába futottam bele. Adott egy [LINK]
alaplap. Ha a fennmaradó 2db PCI-E X16 slotba teszek hely hiány miatt akár hang vagy hálókártyát(1 éve működött)akkor eltűnik a biosból az m.2 ssd ami történetesen a rendszer és mindaddig fennáll a hiba amíg nem hagyom üresen a 2 slotot. Mi lehet a baj?
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Default: Az alaplap kézikönyvében ez van:
When installing the M.2 PCIe interface module, please set the “M.2 PCH Strap” for [M.2 PCIE] in BIOS. - ez be van állítva?

Érdekes kérdés, de még érdekesebb: az M.2 SSD az NVMe vagy SATA?
Mert bár az alaplap kézikönyvében ez van:
- The SATA Express port/ SATA5~6 ports will be unavailable when installing the M.2
SATA interface module in the M.2 port.
- Intel RST does not support PCIe M.2 SSD with Legacy ROM.
- M.2 PCIe interface does not support RAID 0, RAID1, RAID 5 and RAID 10.

tippre az NVMe SSD-k esetén az alsó kettő PCIe azért nem megy, mert azoknak a sávszélességét használja az SSD...de különös, hogy egy éve még ment. Előtte nem lehet hogy SATA-s SSD volt és azt cserélted NVMe-re?
0
0
0
0
Default avatar
@Palanova: Annyi változás történt hogy a legutolsó(talán márciusi)win10 frissítésnél megkeveredett az alaplapi hangkártya annyira hogy nem tudtam sehogy se hangra bírni a bal első vagy a közép hangszórót,fogtam átraktam a hangkártyára és működött is(adatlapomon "mostani"képen látszik is).Majd kapott egy proci hűtőt,pár ventit,gondoltam ha már úgy is darabokban,visszarakom az alaplapira az 5.1-et,hangakarira a fülest ahogy volt. gép-takarítás-hdd-k kiszórva-ssd-k elajándékozva maradt egyedül a 960 EVO NVMe M.2.
Talán még annyi hogy a rendszer valamelyik ssd-n volt nem az m.2-n mindaddig amíg 2019.06-os bios frissítés kijött és tettem át a rendszert az addig is meglévő m.2-re(2018 02. vásárolt)
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Helló. Nem mondanám hibának,csak zavaró tényezőnek,hogy amióta m2 ssd van a gépben azóta a hdd-t usb kulcsként látja,szóval mindíg kiadja a "hardver biztonságos eltávolítása" ikont a rejtett ikonoknál. Lehet hogy az ssd valamelyik sata csatit "befolyásolja" ?
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Viktorinho: Nem biztos hogy megoldja a problémád, de.
Attól függ hogy az alaplap és a chipset hogy kezeli.
Van alaplap ami NVMe SSD-t a PCIE ágon kezeli és van ami a SATA csatlakozókból "vesz el" M.2 használata során. Lesd meg az alaplapod kézikönyvét hogy M.2 esetén mire kell ügyelni, és ha SATA ágat foglal a kezelés során akkor az ott lévő SATA eszközöket kösd át. Elvben a lefoglalt SATA-n nem lenne szabad hogy működjön semmilyen eszköz.

[LINK]
2 .10 M.2_SSD (NGFF) Module Installation GuideThe M.2, also known as the Next Generation Form Factor (NGFF), is a small size and versatile card edge connector that aims to replace mPCIe and mSATA. The Ultra M.2 Socket (M2_1 and M2_2) supports SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s).
* M2_1, SATA3_0 and SATA3_1 share lanes. If either one of them is in use, the others will be disabled.
* M2_2, SATA3_4 and SATA3_5 share lanes. If either one of them is in use, the others will be disabled.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@Palanova: Igen,előbb átkötöttem a legfelső/alső sata portba,de ott semmi jel,visszaraktam a legalsó/alsó slotba de ott csinálja ezt az érzékelési módot. Csináltam sebesség tesztet 157mb/s írás/olvasás sebesség volt. Nem tudom hdd-nek mennyi valójában. Nem tudom mi baja. Rájöttem,hogy nem is az ssd beszerelés után csinálja,hanem egyszer szétszedtem a gépet ház festés miatt,aztán mikor összeraktam azóta csinálja,edig mindent oda dugtam ahol volt azelőtt. Mindegy,asszem marad így,azért köszi az infót.
0
0
0
0
zelcsi avatar
kis segítség kellene az egyik ismerősömnek,a laptopja nem hajlandó leállni a p betű írásával! 😃 valakinek valami ötlet hogy mit lehetne tenni?
0
0
0
0
💬 9
no avatar
@zelcsi: Billentyű be van ragadva fizikailag? Folyadék ment bele? Állandóan csinálja, vagy csak bizonyos alkalmazásoknál?
0
0
0
0
zelcsi avatar
@Palanova: sajnos nincs beragadva! folyadék nem ment bele és sajnos állandóan csinálja! már megvolt az eszköz eltávolítása is de az sem segített.
0
0
0
0
no avatar
@zelcsi: valami virus lehet.
0
0
0
0
zelcsi avatar
@ELERY: az avast-ot végigfuttatta és az nem talált semmit sem.
0
0
0
0
no avatar
@zelcsi: Kipattintanám a problémás betűt és megnézném, van-e fizikai sérülés alatta vagy a környékén. De a vége szerviz lesz.
0
0
0
0
zelcsi avatar
@Palanova: azt már megnéztük és nincs alatta semmi sem!
0
0
0
0
no avatar
@zelcsi: Fentebb kolléga javasolta hogy vírus lehet.
Esetleg bootoljatok be másik OS-el egy pendriveról, és nézzétek meg, hogy ott is jelentkezik-e ez a hiba. Ha igen akkor nem szoftveres a hiba hanem hardver és irány a szerviz.

Megtörtént eset:
Felhasználó bejelenti hogy csipog a notebookja.
Lementem megnézni, és a kis számítógépasztalon volt a notebook, vezetékes billentyűzet a kis asztal kihúzható lapján, rajta egy jogszabálygyűjtemény. Leemeltem a könyvet a billentyűzetről és nem csipogott tovább a gép.
(lenyomva tartotta a jobb ctrl- kurzor gombokat)
Nyújtottam a munkalapot, 1 óra munka, itt írja alá...
0
0
0
0
zelcsi avatar
@Palanova: sajnos ez kivitelezhetetlen mert ő Angliában van a géppel én meg itt és ő sajnos nem ért a gépekhez! 😃 azért köszönöm mindenkinek a segítséget!
0
0
0
0
botmunpls avatar
@zelcsi: Akkor keres annyit hogy holnap vesz egy újat 😆
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
Sziasztok

van egy problémám amivel jó ideje küzdök

kernel power 41:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.

volmgr 161:
Nem sikerült létrehozni a memóriaképfájlt, mert hiba történt a memóriakép létrehozása közben.

ezt a noti produkálja windows 10 2004 verzió minden driver friss.

HP pavilion 14 ce0001nh ami cserélve lett az a ram 8gb ról 16gb ram ra, dőzítés, késleltetés ugyan az + 120gb Kingston ssd belerakva
0
0
0
0
💬 5
Bronson avatar
@Van Helsing 25: bios friss?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Bronson: igen

a hp ügyfél azt javasolta hogy futtassak le egy teljes tesztet a bios ban meg egy memteszt et is.
0
0
0
0
Bronson avatar
@Van Helsing 25: Uj memoria eseten ajanlatos mindenkepp...
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Bronson: na tesztet lefuttattam és semmi hiba nincs, utána este megint lefagyot de újra is indult de esemény naplóban semmi nincs
0
0
0
0
mata1093 avatar
@Van Helsing 25:


A kernel power 41-re ez megoldás lehet 😀
0
0
0
0
no avatar
Kedves Csoport nem tudtam hova írjak, nem találtam külső tároló topicot.
Szeretnék egy külső tárolót (2 Terra) de az előző tárolómnál jobbat.
Azzal nincs gond, csak az, hogy nagyon belassul és le is fagy. Igaz elég régi már. De kitart, nem vesztettem el az anyagaimat.
Olvasgattam, azt írják nem csak a tároló gyorsasága számít, hanem a géphez való csatlakozási gyorsaság is (akármit is jelentsen ez 😀
Tudna valaki egy jó kombinációt írni egy tisztességes megoldáshoz? Hogy legyen a csatlakozás is és a lemez is elfogadhatóan gyors?
Köszönöm szépen ha valaki veszi a fáradságot és válaszol !
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Ibolya1: Attól függ mit keresel, mekkora helyet akarsz és mennyire akarod napi szinten használni valamint hordozni.
A lemez gyorsasága HDD esetén érdekes de szerintem ott is csak akkor ha rajta akarsz huzamosabb ideig dolgozni. Ha csak adatot tárolni, pl biztonsági mentésként akkor majdnem mindegy hogy az az HDD 7200 vagy 5400 fordulat per perces. Persze az előbbi gyorsabban másolja fel az adatokat, de ha nem rajta dolgozol folyamatosan akkor az 5400 is bőven elegendő, hacsak nem mozgatsz akkora adatmennyiséget folyamatosan értsd 100+ GB-okat naponta a külső eszközre és azt viszed át másik helyre és lemásolód róla stb...

Egy sima kis 2TB-s külső HDD bőven elég a nagy átlagnak és ha USB 3.0 a csatlakozása akkor a külső eszköz és gép közötti sebesség is elfogadható, értsd nem kell órákat várni míg a filmek felmásolódnak rá. Pl.:
[LINK]
kicsi, olcsó, hordozható, csatlakozása a géphez gyors, gyenge pontja a csatlakozása (hajlamos a törésre, lazulásra) és a lassú hdd

Ha nagyobb kapacitást és/vagy SSD-t akarsz annak komoly ára van a külső eszközök között még mindig:
[LINK]
cserébe gyors, kevésbé érzékeny a hordozásra mint egy HDD

És persze ezt még lehet fokozni nem hordozható NAS-okkal a csillagos egekbe...
[LINK]
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
Sziasztok!

Összeomolgat a gépem. Április eleje óta csinálja, ez idő alatt 12 ilyen összeomlás/újraindulás alkalom volt. A jelenség, megáll az egér, megfagy a kép, majd pár másodperc múlva újraindul. Előtte előfordult egér dadogás. A 12 összeomlásból legalább 9 alkalommal szabályos gép újraindítás előzte meg, tehát minden programot bezártam a rendszerrel együtt induló programok kivételével (ventilátor szabályozó, torrent kliens), Start --> Főkapcsoló --> Újraindítás --> feláll a gép --> bejelentkezik --> asztal --> egeret mozgatom --> megfagy --> összeomlik.

Eseménynapló ezt írja:

A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.

Megbízhatóságfigyelő meg ezt:

Az előző rendszerleállítás (dátum, idő) váratlan volt.

Amit eddig csináltam:

- Windows 10 Pro 64 eredeti újratelepítés (újratelepítést követő ötödik percben megint összeomlott)
- Újra engedélyeztem a hibernálást, kikapcsoltam a gyorsindítást
- Öt órás AIDA Stabilitás Tesztet futtattam, semmi gond nem volt alatta
- A lemezeket leteszteltem Hard Disk Sentinellel majd HDD Tuneal is, nincs hiba

Hardvereim:

- Asus Prime X370-Pro (egy éves, garis)
- Ryzen 5 2600 (egy éves, garis, nincs húzva)
- G.SKILL Aegis 3000MHz F4-3000C16D-16GISB (egy éves, garis, nincs húzva)
- Asus R9 380 4GB Strix (4-5 éves, nincs húzva, 8-10 régebbi játékot játszottam ki vele)
- Thermaltake Hamburg 530W (öreg, 5-6 éves, Sirtec /minőségibb/ belsőjű, nem volt agyonterhelve)
- Kingston SV30037A120G (rendszer SSD, ez egy gyenge láncszem, öreg is, 7 éves, nem is annyira jó, de Hard Disk Sentinel szerint Teljesítmény 100%, Kondíció 95%)
- Toshiba DT01ACA050 (tárolós, program telepítős 500GB HDD, hamarosan tesztelem)
- Crucial CT500MX500SSD1 (jelenleg csak torrentre használt, zsír új SSD)

Mitől lehet ez? Eddig a három javaslat, amit kaptam, táp, alaplap, RAM.

Bármilyen észrevételt, hozzászólást, véleményt meghallgatok, megfontolok, és megválaszolok, csak találjuk ki, hogy mitől lehet ez!

Köszönöm szépen!
0
0
0
0
💬 2
MentaStrike avatar
@Hegyirablo: SSD bajok lesznek, attól függetlenül, hogy mit ír kondícióra. Pároméba ADATA volt, egyszercsak hopp, nem ismeri fel a rendszer. Egy reinstall után egy ideig stabil volt.
Kapott egy új SSD-t, ezt meg néha nézegetem, és az írás közben konkrétan lezúg 0 kb/s-re kb egy 10-15 perc írás után, szóval próbálj a Crucialra rátenni egy Win10-est, ha ott is előjön ez a hiba, akkor más lesz a gond.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@MentaStrike: Ez egy jó ötlet, köszi! Megcsinálom, ezen már ne múljon.
0
0
0
0
Richie1212 avatar
Sziasztok! Mennyire gáz ha egy Asus RTX 2080 turbo bizonyos játékoknál 83 fok? A gyártónak írtam de annyit válaszolt hogy údv adja le garanciába.. 😃 Kicsit vicces, mert azt kérdeztem tőlük hogy mennyi a max ami még normális de erre választ nem kaptam. Mivel Blower hűtés ezért számoltam vele hogy melegebb lesz mint más kártyák. 83 foknál viszont tovább nem megy az tény még ha RTX is van bekapcsolva. Valaki esetleg tudna egy megnyugtató választ adni, ha már a gyártó nem. Garanciába leadni azért nem látom értelmét mert láttam pár videot ahol ugyanígy 83 fok volt. Csak ugye ha megfő akkor az az én hibám és kidobtam egy csomó pénzt. Igen választhattam volna jobb hűtéssel nem gondoltam át tudom 😀
0
0
0
0
💬 7
MentaStrike avatar
@Richie1212: GTX 1070 Turbo gazdája. Alapesetben 83°C-nál ők nem mehetnek feljebb, ekkor a ventilátor elkezd gyorsabban pörögni és az órajelből visszavenni. Amit tudsz tenni, az egy egyedi FanCurve-ot (Ventilátor görbe, vagyis sebesség állítást) létrehozni, hogy kevésbé kaparja a 83°C-ot.
0
0
0
0
Richie1212 avatar
@MentaStrike: Köszönöm kipróbáltam MSi afterburnerrel. És magam sem tudom hogy de sikerült egy olyan beállítást belőni hogy Metro Exodus alatt Extreme grafika, RTX ultra csak 65 fok!!!! 20 fokot nyertem ezzel. És nincs teljesítmény romlás. Az alapbeállítással 83-85 és folyamatosan estek vissza a megahertzek, ahogy írtad is. 1845-ről 1750, 1700 és kevesebb is lett az fps. Hangosabb jóval, de mivel fülessel játszom ezért ez annyira nem izgat a lényeg hogy nem fő és kihasználhatom a benne rejlő erőt. Csak mondjuk OC profilnál azért vicces lenne ha 83 és megy lejebb minden.. Szóval hát érdekesek ezek a blower hűtők meg az Asus is. A venti meg reméljük bírni fogja 😃 Köszönöm a gyors választ 😀
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Richie1212: Lassan 3 éve tolom az enyémet, gyári pasztájával. Jövőhéten jár le pont a garancia, majd újrapasztázás után írok neked, hogy milyen eredmény született 😃
0
0
0
0
Richie1212 avatar
@MentaStrike: De te alap profilon használod vagy te is állítottál a ventiken? 😀 Megmondom őszintén engem a teljesítményesés zavart. Mert így hangosabb ugyan, de ki van maxolva minden.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Richie1212: Persze, jobban ki van használva a venti nálam is
0
0
0
0
Richie1212 avatar
@MentaStrike: Akkor remélem az enyém is ilyen hosszú életű lesz. Tényleg nagyon köszönöm 😀
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Richie1212: Szia kis mérés nekem ugyan rx 5700 xt van de ugyan, úgy 1 ventis (Blowler hűtés) sztem nekem picit melegebb mint a tied

remélem látszik a hőmérséklet a képen

https://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=817unknown.pnghttps://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=650unknown_1.png
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
Sziasztok

olyan problémám van hogy tegnap letöltöttem a wot-ot megint és ugyan az a baj mint régen, ha elinditok egy csatát akkor a grafika lassan tölt be, és ha mozgok a toronnyal akkor 60 ról lemegy az fps 5-10-20 körülre aztán vissza 60, ha meg városban van a csata akkor meg amikor valaki megjelenik szintén ez van alig tudok bármit csinálni játszhatattlan igy.

Próbáltam full lowon ugyan ez a jelenség, maxon szintén már mindent próbáltam. Régen is ez volt amióta az új core motor van a, játékban nemtudok játszani a régivel nemvolt ez a gond.

Tud valaki megoldást?
0
0
0
0
💬 9
MentaStrike avatar
@Van Helsing 25: Laptopon játszod?
Ha igen, kell lennie elbújva egy olyan beállításnak lennie, hogy melyik videokártyát használja a gép. Ugye a Processzorét (integrált) vagy az erősebbet, az MX130-ast(dedikált).
Indítsd el az nVidia vezérlőpultot(Ne a GeForce Experiencet!), ott keresd meg hogy Preferred Graphics Processor (Preferált grafikus meghajtó, vagy processzor), és ott válaszd ki a High-performance nVidia processort (Nagy teljesítményű nvidia processzor) és alkalmaz. Elvileg jobban kell majd mennie a játéknak, viszont az akku is jobban fog menni.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@MentaStrike: nem a laptopon hanem a nagy gépen eszközök nél a MAVIS_DRACULA az enyém
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Van Helsing 25: Driver legfrisebb? Ha nem, próbálj egy frissítést, hátha helyrehozza.
Ha nem, szedj le egy DDU (Display Driver uninstaller) vidd végig, és próbáld újratelepíteni a kártyának a gyártó oldaláról letöltött Driverrel.
Kevesebb fejfájás miatt szedd le így sorba: DDU, Videokártya gyártó (Sapphire oldaláról) driver, DDU futtatás, restart, Sapphire driver telepítés, próbáld a ReLive nélkül feltelepíteni.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@MentaStrike: azon már tul vagyok régebben is probáltam és nem segitett sok oldalt elolvastam de semmi nemoldotta meg.

ami vicc

ezekkel szoktam játszani és semmi bajuk div1-2, gtav, witcher 3, world war z, sto, simcity, armored, warface, space engineers, dying light, star citizen , a rise és a shadow tomb raider és mind szépen fut mind maxon.

Csak a wot nem!!
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Van Helsing 25: Még egy dolog, nem tudom már, hogy be lehet-e állítani. Nézd meg, hogy mekkora a kijelzőbeállítás (Automatikusról tedd át a te felbontásodra). Van mikor idióta a játék, és pl 4K-ra teszi. Hátha segít. Ha nem akkor nem tudok többet sajnos 😞
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@MentaStrike: nem lett jó próbáltam full hd ban is de ugyanúgy rossz

igy jártam 1 játék amivel nem játszók
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Van Helsing 25: Akkor reménykedjünk egy friss driver kiadásában, vagy olyasvalakiben itt, aki tudja mi a megoldás
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@MentaStrike: Na igy néz ki megoldodot tegnap lejtőt az új Windows 10, 2004 verzió és érdekes módon most nem szaggat egyáltalán mentünk haverral vagy 2 órát és semmi gond.

furcsa az új Windows nekem már tetszik.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Van Helsing 25: Hé, legalább működik mostmár. Kopogd azért le!
0
0
0
0
noname1622 avatar
sziasztok!
Remélem jó helyre írok. 😀
Gta 5 fivem-el lenne problémám, játék közben elég gyakran kiírja ezt:"connection interrupted" nem dob le a szerverről de elég zavaró hogy mindig egy pillanatra lecsatlakozik aztán vissza csatlakozik!
Jatszok e mellett Lol es Rocket League-vel ott nem csinál ilyet.
Internet:Upc 500mb
Gép:
Ryzen 5 3600
Msi b450 tomahawk max
SAPPHIRE Radeon RX 5700XT NITRO 8GB
Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz BL2K16G36C16U4R/W
0
0
0
0
💬 3
MentaStrike avatar
@noname1622: Annyit tudsz csinálni, hogy bemész az Xbox-hálózatkezelés(Ne lepődj meg, ott lesz a gépeden 😀 ) és ott futtass le egy ellenőrzést, majd nézd meg mit ír ki, és ha azt jelzi, hogy nem tud jól kapcsolódni, akkor Javítás, és utána teszteld le. Elvileg jónak kell lennie, ha nem, egy 10 mp-re kapcsold le a routert, számolj vissza, majd felkapcsolás.

Még az tud lenni, hogy telepakolták a szervert össze-vissza minden add-onnal, és azok közül nem stabil az egyik amikor pont kellene.
0
0
0
0
noname1622 avatar
@MentaStrike: sajnos nem oldotta meg a problémám de azért köszi 😉
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@noname1622: Sajnálattal hallom, hátha más tud majd segíteni neked 😀
0
0
0
0
tibi211 avatar
Üdv! Az miért van hogy ha játszok a COD warzonnal ugye csak ennél a játéknál van az hogy magától lekapcsol a gép meg újra szokott indulni is. A proci hőmérséklete:80-85 fokos. (a cod alatt)
Tápegység: Cooler Master 550W MPX-5501-ACAAB-KE MWE

Túlmelegedés miatt csinálná vagy a tápegység a ludas? A gépem adatai meg vannak adva.
0
0
0
0
💬 9
NeTuddMeg avatar
@tibi211: procid gyengécske, de ha nincs hőfok problem akkor nem lehet az.
vga nem melegszik? (bár egy FX mellé az RX kicsit overkill)
0
0
0
0
Puffin avatar
@tibi211: Egy proci újrapasztázás nem ártana. Szerintem sok az a hőfok.
0
0
0
0
Bronson avatar
@tibi211: Én arra tippelek hogy túlmelegszik a VRM. Nem ritkaság am3+ lapoknál kevés jó lap volt ami hosszú távon tudta tartani a tempót, a jól szellőző ház kötelező. A te házadon egy venti van elől, az is alul, szerintem a vrm-re nem jut szellőzés és simán túlmelegszik.
0
0
0
0
no avatar
@tibi211: Alaplapi VRM-ek is túlmelegedhetnek, így elnézve az alaplapot huzamosabb terhelés mellett, CPU-t sem árt néha újrapasztázni. Próbáld monitorozni az alaplapi VRM-ek hőfokát is a CPU és stb. mellett ha instabilnak érzed a rendszert, de valószínűleg az alaplap nem kapja a kellő légáramlatot házon belül.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@LordSzalko: Nekem is a vrm-ek köptek a levesbe, de szerencsére jó áron jutottam a mostani deszkához, szerintem már még olcsóbb lehet 😃
0
0
0
0
no avatar
@ben_aloha: Az jó kis lap 😃
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@LordSzalko: Talán a Crosshair V ami jobb ennél, de én már nem áldoznék am3+ba pénzt 😃
0
0
0
0
no avatar
@ben_aloha: Semmiképp 😃 Inkább egy combos AM4.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@LordSzalko: Így igaz 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az gép indításkor, hogy az alaplap sípol 2 hosszút 3 rövidet. Aztán egy idő után csap pittyog egyet úgy 20 másodpercenként. Neten próbaltam keresgélni de ezt a bios code-ot vagy mit nem igazán találtam.
0
0
0
0
💬 10
The_Teacher_Man avatar
@arnold892: Szia!

Ezt nézted? Hátha segít:
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Sajnos nem találom. De azért köszi
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@arnold892: Keresgélek még...
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@arnold892: Megnézed milyen alaplapod van ,beírod googleba és rákeresel valami módon a BIOS sípolásokra és ott lesz,hogy mi a gondod.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Igen keresgéltem, de nem találtam sehol. viszont lehet a videókárty a ludas. vettem egy gtx 1650-et és csak azzal csinálja ezt. gondolom hogy akkor a táp kevés hozzá, pedig ennek a vga-nak nagyon alacsony a fogyasztása.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@arnold892: 450w-s táp nem hiszem hogy okoz ilyen problémát egy ilyen kártyánál.
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Megoldódott a probléma, biosban kellett állítgatnom, utána mikor észlelte a kártyát jött egy windows frissítés rögtön, aztán már a drivert is sikerült rá feltennem.
0
0
0
0
no avatar
@laczy: Közben megoldódott a probléma, köszönöm.
0
0
0
0
laczy avatar
@arnold892: Nos ennek nagyon örülök. 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

A gépem teljesen normálisan működött de egyszer csak arra lettem figyelmes hogy fehér szikrát látok a tápom körül. Ez kb. 1 mp-ig tartott és a gépem ki is kapcsolt közben/rögtön utána. Áramtalanítottam hagytam hűlni egy kicsit meg kiporoltam ( mostmár tudom hogy semmit nem értem ezzel de akkor nem volt más ötletem). Leszedtem a táp külsejét és azt is kiporoltam. Visszadugtam a tápkábelt de nem akart bekapcsolni a gép. Lassan már 5 éve használom és sosem volt baja. Arra lennék kíváncsi hogy az alaplap, a videókártya és a processzor túlélte-e.

Gépem adatai:
Proci: i5 6400
Videókártya: gtx 1060
Alaplap: gigabyte b150m-d2v
Táp: ewent ew3905 600W
És mellé van még benne 16 giga ram
0
0
0
0
💬 7
The_Teacher_Man avatar
@YggoR: Szia!
Nekem is volt ilyen, egy táp csere megoldotta a problémát. Ha a gépben lesz az új táp és nem menne, akkor lehet tovább keresgélni, hogy hol a hiba. Sajna nem vagyunk távdiagnoszták... 😀
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Köszi a választ, remélem nekem is elég lesz annyi.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@YggoR: Milyen táp lesz az utód? Mennyit szánsz rá? Mert akkor ajánlunk azt is. 😉
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Lehetséges hogy kapok egyet ismerőstől, de ha kell akkor lehet olyat veszek amilyen most van. 9000-ből meg van ez.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@YggoR: Ilyen tápra biztosan nem bíznám a gépem! Ez egy hulladék. Elég ha csak elolvasod az értékeléseket: [LINK]
Nem hiába kerül annyiba...egy minőségibb tápot kellene beszerezned, ami 6-7-8 évig is társa lesz a konfigodnak. Azok pedig sajna ~15k-tól kezdődnek.
Lehet, hogy most csak a tápod ment tönkre, de lehet, hogy legközelebb viszi az egész gépet monitorostól, mindenestől.
Ez csak egy jó tanács volt, nem kioktatás. 😀
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Köszi szépen! El sem olvastam eddig a véleményeket.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@YggoR: Milyen lesz/lett végül? Túlélte a többi komponens?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Van egy 9 hónapos konfigom, és a mai nap elkezdett magátol újraindulgatni. teljesen random időpontokban, egyszer csak ugy gondolja, hogy újraiundul se hibaüzenet se semmi. mintha resetelném. valakinek volt már ilyen esetleg? Nem valami régi gép azert, hogy már most baszakodjon. aki tudna segiteni, hogy mi lehet a baj azt megköszönném. hőmérsékletek rendben vannak. nem az miatt.
0
0
0
0
💬 4
Memento Mori avatar
@norbe896: Első körben én lehúznám az alaplapról a reset gomb csatlakozóját.
Esetleg nem emlékszel hogy mikor a jelensèg kezdődött milyen drivert szoftvert telepítettèl előtte?
Windows újratelepítès mennyire fèrne bele neked hiba detektálás cèljából?
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: lehet, hogy az lesz ha semmi nem segit. Egyébként vga-t telepitettem, de azt nem most. már kb 2 hete. Most kezdte ezt. Tegnao viszont volt egy áramszünet, közben ment a gép. Remélem nem az *** el valamit...
0
0
0
0
xymano avatar
@norbe896: Esetleg egy másik táppal, ha tudod meg nézheted.
Esetleg még, ha garis a gép akkor azzal jársz a legjobban.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@norbe896: Amennyiben egy jobb minőségű táp csücsül a házadban, egy áramkimaradás nem tehet kárt a gépben. Olyan mintha a tápegység gombjával lőnèd le a vasat.
0
0
0
0
ricsko1234 avatar
Sziasztok. Adott egy Acer Predator 17 g9 791 laptop. Biosfrissitest csinaltam rajta. Mindent az eloirtak szerint csinaltam. Letoltottem a hivatalos acer oldalrol , kicsomagoltam es a telepitot elinditottam. Ujra indult feltelepitette, tehat vegig ment a telepito 100%ig ki is irta hogy completed es innentol fogva nem reagal semmire a laptop. Mar fel oraja ugyanott all egyhelybe a telepito , semmire nem reagal, konkretan meg az usb-k se mukodnek. Bedugtam egy billentyuzetet az usb-be de semmi. Kikapcsolo gomb se reagal. Valami tipp valakinek?
0
0
0
0
💬 1
Benee72 avatar
@ricsko1234: Szia
https://2words2u.wordpress.com/2012/06/11/acer-aspire-8591g-bios-update-failed-solution-to-repair/
Valami hasonló megoldással helyre lehet tenni.
Hasonló gondom volt nekem is. Igaz asztali gép és asus alaplap. Frissítésnél 80%-nál megfagyott.
Érdemes felkeresni a kézi könyvet és abba megnézni a bios frissítés részét.
Ami biztos szükség lesz egy pendrive-ra ami fat32 formátumba van.
Erre kell majd egy bios fájt másolnod, ami megadott elnevezéssel kell el látnod. Ezt könyvbe vagy valahol megkell találnod.
Ebbe az esetbe linken azt írja hogy bill kombót is nyomnod kell. Nekem nem kellet.

Nekem első újra indításnál fekete kép és pár sor szöveg volt. Ott pár infót le irt, de soknak én kerestem utána.
Remélem feltudsz valamit használni.
0
0
0
0
gatya123 avatar
Hali, adott egy Asus Prime Z390-A alaplap, 9700KF proci, biosban minden auton, terhelés alatt boos órajel 4600MHz, ami ok, viszont 1,4 körüli voltot adagol neki az alaplap. Normális ez a magas érték?
0
0
0
0
💬 2
Memento Mori avatar
@gatya123: Sok alaplap ad ilyen magas feszultsegeket alapertelmezetten sajnos. Az enyem is alapbol 1.37-1.40v korul ketyegett. En visszavettem 1.1v-ra. Nalam ennyi a minimum amivel tudja stabilan hozni az all core 4300mhz-et. Te is nyugodtan feszeld alul a cuccot. Kis lepesekben veszegesd visszabb a feszultseget utana kuldj neki par perc prime95-ot tesztelesnek. Ha nem hibazik mehetsz megint a biosba es vegyel el megint nemi feszt. Es igy tovabb amig stabil a rendszer es 5-10 percet legalabb fut a prime hiba nelkul.
Csak ettol magaban vagy 10 fokkal huvosebb lesz a procid.
Ha segitseg kell vagx valami gebasz van szolj nyugodtan.
0
0
0
0
gatya123 avatar
@Memento Mori: ok köszi
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Vettem ehhez a laphoz egy Ryzen 1200-ast,de most sem megy. Világit a DEBUG led a cpu-nál.
Alaplapi hiba lesz?
Másik ramokkal is lett próbálva,de semmi.Igazából már minden meg lett próbálva.
0
0
0
0
💬 8
Wihay avatar
@PC GAMER: Akkor sajnos az alaplappal lesz valami gond, lehetséges hogy a CPU foglalatja sérült vagy ki tudja..
Táp kivan zárva mindenképpen, áramot kap az alaplap ha világit már úgyhogy..
0
0
0
0
no avatar
@PC GAMER: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Jövö héten lesz visszaküldve,már ha az eladó rábólint! Bios frissitést,miért mondod?Hiszem Ryzen 1200-al se megy,annak meg biztos nem kellene "uj" bios.
0
0
0
0
no avatar
@PC GAMER: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PC GAMER avatar
A vak ember mindig a legokosabb!
0
0
0
0
no avatar
@PC GAMER: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Fogalmad sincs,hogy mit miért,de már itélkezel. Oké
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Vélhetőleg nem jókedvében körülményeskedik a fórumtárs. Nem dacból nem hallgat az itt kapott tanácsokora, hanem elég korlátozottak a lehetőségei. Nem ismerjük a körülményeket, nem kell rossz szándékkal fordulni felé. Nem arra volt szüksége, hogy megmondjuk neki, mit csinál szarul.
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Írtam pm-et, hogy ne offoljuk szét a topikot. 😀
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@PC GAMER: Alaplap hiba lesz. Más már nem is lehet sajnos. Szar dolog, de jobb ha beletörődsz és inkább egy új lap beszerzésére koncetrálod az energiákat.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Telefonon lett beszélve vele! Azt állitja,hogy a processzor biztos müködik.
Azt mondta,hogy frissiteni kell a biost! Létezik ez,hogy egy 450-es MAX-os lap ezért ne adjon képet??

Én ugy tudtam,hogy frissités nélkül megy.
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@PC GAMER: Akkor egy BIOS frissítés kell neki valahogy. Haveromnak múltkor egy B450m Mortar max lapban gond nélkül indult a 2700x.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: Bedobnám az usbt,de igy nem lenne értelme. Ha nincs kép,hogyan frissitsem?? Kellene bele egy 1.genes riza,de hát nincs.
Semmi gomb sincs az alaplapon,mondjuk ezért a pénzért(61euro) nem is várhatok.
Valami ötlet?
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Kipróbáltam ma egy R9 280X kártyával és mégsincs kép! Mi lehet? Gyári hibás a lap?
0
0
0
0
💬 42
no avatar
@PC GAMER: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Msi B450M PRO-M2 MAX a neve
Elvileg a ryzen 3xxx is müködik benne bios update nélkül ezért is a névben a MAX szó. Én igy tudom.
450-es lapot miért kellene frissiteni 2. generációs ryzen procinak?
Nem tudom mi lehet a baj. Semmi képet nem ad,mégcsak valami hibaüzenetet sem.
0
0
0
0
no avatar
@PC GAMER: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Ne érts fére! Dehogy tudom jobban,ezt olvastam.
0
0
0
0
Puffin avatar
Ember.... Egy második generációs Ryzen proci mellé kiadott lapban miért ne menne egy 2700-as proci? Ráadásul ez a Max verzió ami alapból viszi a 3000-es szériát.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Jó nagy gyikság lenne ez! De akkor is dobna valami hibaüzenetet már másodpercre,ha már a bios nem is jönne be. Vagy akkor egyáltalán nem ad képet?
0
0
0
0
no avatar
@PC GAMER: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Nem tudja kezelni? Rohadjon meg akkor 😆
0
0
0
0
PC GAMER avatar
PCX-et én is szoktam nézni!
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: Csak 1 memória modullal?
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: Igen 1 rammal is próbáltam ide oda is tettem,de nem számit. Az elemet is kivettem,söt 2,3x kihuztam mindent majd vissza,de sehogy sem akar képet adni.
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: Mennyit vártál bekapcs után?
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: 1-2percet,de már vagy 50x felkapcsoltam,de ha nincs kép akkor nincs.
Beindul a gép egy ponton világit,pörögnek a ventik is szépen és ennyi.
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: Minden kábel a helyén van? A 280x-re is rá van dugva a táp? Abba van bedugva a monitor?
A Debug led a lapon mit mutat? Hol világít?
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: Minden kábel a helyén van! Nem elöször rakok össze gépet. De még a szomszéd barátom is áthivtam és ö is átnézte meg minden. Meg a kártya is az övé,mert én már eladtam,mivel terveztem másikat venni.
A ram melett világit egy pontban.
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: Van DRAM felirat a led mellett közvetlen ami világít? Vagy küldj egy közeli képet róla!
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: Igen van +cpu,vga és boot
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: És pontosan melyik világít? Felülről a ?
Elvileg 4 db van ott.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: Nem tudom,mert azt nem figyeltem! Kb. 1órája vettem észre,hogy 4van. Azóta meg már nincs itt a videokártya,szóval nem próbáltam.
Olyan mintha egyben világitana.
Mint,ahogyan ezen a video legvégén bekapcsolja a gépet:


Csak ez V2 lap ugye.
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: Pedig az mutatja hogy mivel van a gond.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: És,ha a boot világit? Akkor bios?
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: Akkor nincs bootolható meghajtó, de attól még képnek kell lennie.
Ha a CPU világít akkor vagy rossz a CPU vagy nem jó a BIOS.
DRAM - memóriahiba
VGA - szerintem egyértelmű
De lehet tényleg hibás a lap. Mondjuk ezt csak a többi kiszűrése után lehet biztosra mondani.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: Akkor egy valami hiányzik ám rólla az pedig a motherboard! 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: Ha ég az egész alaplap akkor az hibás... 😂
https://i.ytimg.com/vi/2FOXKnE9h3w/maxresdefault.jpg
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: WTF
Ez a lap legalább csinál valamit! 😆 Nem ugy mint az enyém
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: A Hyperx Predator szériából amúgy volt egy sorozat ami defektes volt, lehet az a hiba oka.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: Na bekapcsoltam kártya és hdd nélkül és megnéztem,hogy a procinál világit!!
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: Hát akkor valami számtech üzletbe be kellene vinni, hogy nézzenek rá. Proci vagy lap.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: Na szar van a palacsintában! Akartam irni a proci eladónak erre nem letiltott,beszarok. Hát ilyen emberek vannak. Holnap felhivom ,már ha felveszi a telefont.
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: Az szép. Lehet rossz procit adott el, aztán innentől kezdve nem fogod elérni.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: Pedig nincs negativ értékelése az embernek. A visszajelzések alapján megbizhatónak tünt.
Nem hiszem el,hogy 2x ugyanabba a gödörbe esek.
2018-ban vettem egy kártyát ami rossz volt és persze,hogy utánna nem vette fel a telefont.
Na akkor inkább lemondok a gépröl. Nem is érdekel.
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: Garancia van még rá legalább?
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: Ne legyünk naivak. Nem küldött semilyen papirt vele.
Hogy lehet el*** egy procit? Nem igazán szoktak tönkremenni.
Esetleg több feszültséget adott volna neki?. De,akkor nem lenne büdös?
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: Kitudja mit csinált vele. Mennyivel volt olcsóbb mint újan?
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: Nem sokkal én barom.
0
0
0
0
no avatar
@PC GAMER: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Ezt tudom! Csak ugye már jó dolgomban nem tudtam mit csinálni.
Egyébként az alaplap teljesen uj!
0
0
0
0
no avatar
@PC GAMER: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Memória az uj,de a cpu használtan vettem. A tulaja állitása szerint 100% müködik.
Volt már gyári hibás alaplapom régebben.Ez is gyanus.
0
0
0
0
no avatar
@PC GAMER: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Nincs olyan ismerösöm akinek ryzen-ja lenne,szóval ez nem opció.
2009-ben vettem az elsö gépem még,akkor teljesen egyben. Na akkor is 2 napra rá vihettem is vissza alaplap hiba miatt.Bár az igaz 1 napig az adott képet.😃
0
0
0
0
no avatar
@PC GAMER: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@PC GAMER: A prociddal kapcsolatban azt tudnám tanácsolni, hogy vidd be egy helyi pc szervízbe és valószínűleg fillérekért bedobják neked egy lapba, hogy kizárhasd a cpu-t, mint hibaforrást. Vagy akár a deszkád is viheted, valszeg akad belevaló procijuk egy tesztre.
Esetleg ha a haverod ramja kompatibilis azt is le tudnád tesztelni.
Bios resetnél az elemeket és a ramokat is kivetted illetve lehúztad a lapot minden áramforrásról?
Hasonlót produkálhat az alaplapi 8 pines atx csatlakozónál kontakt hiba. Ventik pörögnek ilyenkor de képet nem ad a deszka egy kimeneten sem. Sokszor hibaüzenetet sem dobnak rá a lapok.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Memento Mori: Mindent próbáltunk!Havernak ddr3-mas ramok vannak.
A szerviz tavaly zárt be itt nálunk azóta másikról nem tudok.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@PC GAMER: Úgy veszem ki az írásaidból, hogy kis faluban vagy nagyon kicsi városban élhetsz. Nincs ilyesmi valahol a közeledben? Szomszéd város stb? Ha előre egyeztetnél telefonon a szervízzel egy-két óra utazást megérne a dolog. Ráadásul ha ott vagy 15 perc kideríteni a lap vagy a procid, vagy talán a ramod hibás-e. Ha egyik sem akkor már csak a tápegységed maradt.
Még esetleg megmérhetnéd a tápod atx csatlakozóján van-e áram.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Memento Mori: Jól értelmezed!
Másik táppal kipróbálhatjuk havernál,de az enyémmel sincs baj ez biztos.
Az alaplapon a cpu-nál világit a Debug led. Közben akitöl vettem letiltott,szóval érdekes lesz ez.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@PC GAMER: Egy próbát megér a másik táp kipróbálása. Ellenben ez a letiltósdi valóban nagyon gyanús. Csinálj screenshotot minden elérhető információról az eladót illetőleg az oldalon ahol vetted. Illetve a beszélgetéseitekről. Az oldal üzemeltetői felé jelezd a dolgot. Kérdezd meg mit tudnak tenni az ügy érdekében, avagy mik a megfelelő lépések ha hivatalosítani akarod a dolgot. És ha tényleg úgy tűnik átvertek, jelentsd a rendőrségen. Az oldal üzemeltetője ha neked nem is, de a rendőrségnek köteles lesz adatot kiszolgáltatni az eladóról. Akik ip és email címek, stb. alapján vissza tudják követni a fickót.
Minden esetre nagyon sajnálom, akárhogy is történt a dolog! Minden gémer rémálma, hogy mikor összerakja a pc-t nem indul el mert valami rossz. 😢
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Szia!
Tegnap összeraktam az uj gépet,de nem ad képet bármit is csinálok!
Msi B450M PRO-M2 MAX alaplap
Ryzen 7 2700 proci
16gb 3333MHz Kingston Hyperx predator memória
Külön videokártyám jelenleg nincs.
Az alaplap világit és az egér is,de kép nincs. Kivettem az elemet is.
Tanácstalan vagyok. 😞
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@PC GAMER: Talán mert nincs videókártya? A Ryzen 7 2700-ban tudtommal nincs igpu
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Blackisacolor: Igen,de van alaplapi.
0
0
0
0
Puffin avatar
@PC GAMER: Alaplapon csak kimenet van a processzorba integrált videókártyához. Nincs már alaplapi kártya egy ideje.
És mivel a 2700-ban nincs integrált így nem lesz kép.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Puffin: Kösz a megerösitést,mert közben már rájöttem erre a huncutságra.
Pedig vásárlás elött azt hittem,hogy az alaplapon van,mint az AM3+ nál.
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
Sziasztok tesztelem a gépemet és az UserBenchmarkt-ot használom most ami ugye az egész teljesítményt felméri. Bekapcsolás után elinditok egy tesztet minden oké, de a második teszt az már olyan hogy az ssd és a hdd a sebességből visszább vesz, nem adja le az teljes teljesítményt miért? Nem fut semmi a háttérbe ujra telepítettem és akkor is az van frissitették a programot és gyengébbnek lássa a hardvereket?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.Teljes áramtalanitás után a számitógép elveszíti az időt és a bios beállításokat. Cseréltem egy elemet, de semmi sem változott. Amikor belépek a bios-ba üzenetet írja. "A BIOS vissza lett állítva. Kérjük, módosítsa újra a BIOS beállítási elemeit, ha szükséges." Mi okozhatja a hibát?
0
0
0
0
💬 2
Boldor81 avatar
@Coloman: Hali , ha kiveszed az alaplapból az elemet a gép elfelejti a beállított időt és dátumot ez tiszta !
"A BIOS vissza lett állítva" amit a géped kiír azt jelenheti, hogy a BIOS gyári (default) beállításokat használja.
Egyébként tudomásom szerint ezek az elemek nagyon sokáig bírják, főleg ha napi használatban van a gép.
( általánosságban hamarabb megy tönkre alaplap, mint lemerülne az elem)
Elemet akkor kell cserélni, ha a beállított dátumot, időt mindig állítgatni kell, mert elfelejti.
0
0
0
0
Megaisten avatar
@Coloman: Ha az elemet kiveszed akkor vissza áll a gyári BIOS. Állitsd be a az órát a BIOS-ba, esetleg ha a ramok másak voltak akkor azt is vagy a proci beállitást is ha feljebb volt állitva és kész. Általában 2-3.évente jobb elemet cserélni egy minöségit,mert vannak noname ellemek de nem érnek semmit jobb ha megnézi az ember müszerel hogy megvan a kellö 3.volt.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
Sziasztok

Lenne egy kis probléma, van egy hp pavilion 14-ce0001nh noti amiröl megy a TS3 server, meg ARK sero, meg space de ezek most nem mennek csak a TS3 és csak úgy gondol egyet és lefagy a gép, a képernyö elsötétül mert ugye energia takarékoság.

Az esemény napló semmit nem mutatt csak hogy váratlan leállitás volt enyi.

Csak a ts 3 meg róla semmi más és csak úgy neha felpörögnek a ventik aztán elhalkulnak fél perc után.

Most néztem a naplót és kernel power 41 es hiba de állandoan a töltön van hetente 1x meritem le.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Van Helsing 25: Energiatakarékos beállítások nélkül próbáltad már? Bár szerintem inkább túlmelegedik a lapos, tekintve, hogy szervert futtat. Próbáld meg monitorozni a hőfokokat.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@LordSzalko: aida64 el beállítom hogy rögzítse a hőfokot amúgy a hp saját energia sémája megy csak.

update: újra raktam a win10 et remélem ez megoldja a gondot ha nem akkor max szerviz
0
0
0
0
ricsyxxx avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy játszom a pubgval random ujra indul a gép van hogy mikor belépek és akkor is a főmenüben de a shadow of the tomb raidernel nem csinálta ezt valami tipp corsair vs550 tápom van erre gyanakodnék de lehet valami más is nem? 😲
0
0
0
0
💬 7
sudosu avatar
@ricsyxxx: Miután újraindult a géped, legyen az a első, hogy megnézed az eseménynaplónak a rendszer naplójában, hogy milyen kritikus hibára futott a rendszered. Elmondásod alapján én a Kernel-Power hibára gyanakszom.
Nekem is volt már hasonló, nekem ez volt a megoldás:
- Leszedtem gép oldalát, kitakarítottam
- RAM modul ki, RAM modul be
- Kihúztam, újra bedugtam a SATA kábeleket.
Ha esetleg neked ez nem oldaná meg, viszont Kernel Power hibát kapsz továbbra is, akkor célszerű lenne egy memóriatesztet végigfuttatnod legalább 1-szer, lehet letölteni bootolható Memtest-et amit kitudsz írni pendrive-ra és bootolni tudsz. (Vigyázz sok időt vesz igénybe, RAM mennyiségtől függ)

Ha mást látsz az eseménynaplóba kritikus hibaként, akkor írd le mit találtál.
0
0
0
0
Puffin avatar
@sudosu: Memória hibánál nekem nem indult újra a gép, csak simán kivágott az asztalra. Ez inkább túlmelegedés vagy táp hiba.
0
0
0
0
no avatar
@ricsyxxx: VS550-el kapcsolatban olvastam sok újraindulással kapcsolatos problémát, meg úgy eleve az egész VS széria. Lehet akár CPU túlmelegedés is, de az említett tápra gyanakodnék elsősorban olvasottak alapján.
0
0
0
0
ricsyxxx avatar
@LordSzalko: Néztem kernel power hiba az esemény naplóban pontosabban kernel power 41 igaz lehet táp is már 3 éves ... de még ma tesztelem most kitakarítottam meg meg ki be raktam a ramokat remélem megoldja a problémát
0
0
0
0
no avatar
@ricsyxxx: Lehet rosszul emlékszem, de nekem is volt 41-es hibám korábbi alaplapnál, de az alaplapon lévő gombelem cseréje után nem produkálta többet a problémát. Persze ez a probléma csak akkor állhat fent, ha már idősebb lapról van szó (3-4-5 éves) filléres tétel.
0
0
0
0
ricsyxxx avatar
@LordSzalko: Már nem csak azt csinálja distributedcom 10016 ezt a hibát is irja az esemény napló reg key meg kernel power is ugyanúgy csináltam memory diagnosztikát néztem a youtubon hogyan lehetne meg oldan de nekem a regeditbe nincs olyan opció hogy my computer .... ami ott van és emiatt buko a téma ... még 2017-es videóba is ott volt még ha rendszergazdagként inditottam el ezeket a windonwsos programokat akkor se hozta helyre ide valami nagy pc-s zseni kell vagy nagy konfig csere ami 185 ezer minimum ....
0
0
0
0
no avatar
@ricsyxxx: My Computer "Sajátgép"-et ne a regedeit-be keresd, hanem a Component Services "Komponensszolgáltatások"-ban.

Próbáld meg ez alapján: [LINK]
0
0
0
0
Ladis avatar
Sziasztok!

Akad nekünk itt egy érdekes gép problémánk, ami bekapcsoláskor jelentkezik, hol igen hol nem. Szokásos 1 rövid bios csipogás mindig halható.
Menet közben nem tapasztaltunk semmiféle hibát, akár játék, akár sima böngészés. Se kék halál, se fagyás.

Amikor először fordult elő:
Nem volt kép a monitoron, és a videokártya logója villogott.
Itt egy videó róla: https://youtu.be/as63LaXcYgY

A következő esetben nem világított a logó, nem volt ismét kép a monitoron, és a megfigyelés alapján nem töltött a rendszer se.
Csak a videokártyán lévő fehér led világított. (A tápcsatlakozónál.)
Nem tudta leállítani csak úgy ha kikapcsolta a tápegységet.

Harmadik alkalommal a Windows 10 boot logó után lett fekete kép, nem töltött semmit. Ez esetben letudta állítani hosszan nyomva a gombot. Következő indításnál jól elindult.

Valaki találkozott már ilyesmivel?

Üdv!
0
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@Ladis: Lehet valami érintkezési gond ,például SSD felé,esetleg valami driveres inkompatibilitás,vagy BIOS.
0
0
0
0
Ladis avatar
@Andor1997: Hát igen, mi is ezekre gondolunk most, ötletelünk és tesztelünk. De elég nyomasztó hogy amúgy használat közben semmi gond, találd ki hogy most ez hardver hiba vagy sem.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció