Menu
Gép hiba?
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 5398
no avatar
6 napja | 2017. 05. 19. 16:32:21
#
sziasztok! lehetséges megoldások?
adott egy xbox, egy laptop, illetve egy monitor
azt szeretném hogy a laptop és az xbox is úgy rá legyen kötve a monitorra, hogy ne kelljen mindig átdugdosnom amikor vagy az xboxot vagy a lapost akarom használni
Puffin avatar
6 napja | 2017. 05. 19. 16:37:07
#
Mondjuk veszel egy ilyet: https://ipon.hu/w…02/1526257
no avatar
6 napja | 2017. 05. 19. 16:39:26
#
köszi
tomeek1 avatar
7 napja | 2017. 05. 18. 16:40:03
#
Sziasztok! Van a gépemben 1 db 8 GB-os DDR4 2133 MHz-es RAM. Az normális, hogy alapjáratba, amikor megnézem a feladatkezelőt, akkor 1,8-1,9 GB van használatban?? Max. a torrent megy háttérbe. Win10 Pro 64 bitem van.
Puffin avatar
7 napja | 2017. 05. 18. 16:42:00
#
Teljesen normális!
drogba avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 21:27:27
#
Sziasztok nekem egy olyan problémám van hogy nem akar bekapcsolni a gépem...hiába nyomkodom a bekapcsolo gombot nem akar..ujra tettem ezeket csatlakozokat amik az alaplap tűin vannak de ugyan ugy csinálja tovább...viszont hogyha az áram elosztoba lekapcsolom az áramot és várok kb fél másodperecet utánna vissza bekapcsolom akkor a gép bekapcsol...eztet kb 1 honapja csinálja és 5 honapja hasznalom a gépet..vadonat uj...valami ötletetek?
CsehMedve avatar
10 napja | 2017. 05. 15. 21:47:16
#
Láttam h tervben van új ház vásárlása. Gondolom így az új komponensek a régi házadba lettek belerakva, ezért én azt gondolom hogy a bekapcsológomb adta meg magát. Maga az az egyszerű kis szerkezet a gépházban.
drogba avatar
9 napja | 2017. 05. 16. 15:54:30
#
Igen igy történt hogy régibe szereltem be de akkor néha reagál néha nem?És ez hogy oldja meg hogy ha áramtalanitom a gépet és utánna akkor hogy hogy jo?
CsehMedve avatar
9 napja | 2017. 05. 16. 18:13:32
#
Azért gondolom ezt mert ha hibás a kapcsoló akkor esélyes hogy időnként "átad" időnként nem. Ezt egyb le is tudod ellenőrizni ha gondolod, ugyanis sokan vannak akik csak kirakják az asztalra a gép alkatrészeit és úgy használják ergo ház nélkül. Nem mondom hogy szerelj ki mindent a házból, csak húzd le a jumper-ekről a bekapcsoló gomb csatlakozóit és próbáld gomb nélkül indítani. Ha mindig elindul így akkor bekapcsoló gomb hiba. Ha nem akkor vmi más lesz...
no avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 11:40:56
#
Sziasztok! Kb 1 hete vettem észre hogy a procim 100%on pörög. Még úgy is ha nem fut semmi!
Valakinek valami tippje esetleg?
Core i5-4460,Win10 64Bit
oroszlajos avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 11:47:41
#
Szerintem Malware fertőzés lesz, nekem is volt ilyen :)
no avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 12:00:37
#
Malware kilove..Más lesz a baj.
oroszlajos avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 12:12:51
#
Nálam se oldotta meg a problémát a Malwarefighter futtatása, csak Win telepítés után állt helyre :)
no avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 12:17:10
#
Más megoldás még az ujrahuzás előtt esetleg?
Moon_Breaker avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 14:35:26
#
drogba avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 21:22:46
#
Probáld meg meg nézni a feladatkezelőben hogy mi okozza,nálam egy bizonyos msi active x nevezetű program ment a háttérben nem tudom hogy miért de azt letiltottam és mindjárt nem 100 pörög a proci
Van Helsing 25 avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 08:56:55
#
sziasztok lenne egy kis problémám van egy asrock fatal1ty 990fx professional lapom es ha bedugom az usb fülest akkor a mikije néha recseg ugy 10-20ms ig aztán megint jo mar probaltam hogy régebbi driver nem lett jo tök mind1 hogy usb 2 vagy 3 ba dugom akkor is csinálnija

a füles egy Genius HS-G700V GX-Gaming Cavimanus 7.1

mi lehet a gond mert a ts3 mon a tobbieket zavarja
bszilvagyi avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 16:01:03
#
A gond az, hogy genius cuccot nem veszünk. Szart sem érnek. :D
Van Helsing 25 avatar
9 napja | 2017. 05. 16. 18:36:37
#
nos lehet bár a füles még g új kb 3 hónapos
ami más az az alaplapom au előző egy gigabyte 970a-ud3p volt azzal nemvolt gond lehet ennek a lapnak gyenge az usb-ék?
Zsolt17 avatar
12 napja | 2017. 05. 13. 20:16:19
#
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy a vga-m játék közben simán eléri a 90 fokot is, majd leáll a gép. Tudom hogy a gépházam nem a leghűvösebb, de mit lehetne ezzel kezdeni?
Zoli869 avatar
12 napja | 2017. 05. 13. 21:13:52
#
Gondolom a vga tiszta szerintem pasztázd újra.
Zsolt17 avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 14:20:56
#
2 éve van meg, azóta nem pasztáztam, akkor ezért melegszik túl valószínűleg.
A gép akkor áll le, amikor a cpu eléri a 80 fokot kb, ami rohadt meleg. Azt 5-6 hónapja pasztáztam, ennyi idő alatt elhasználódhat?
Zoli869 avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 19:18:05
#
Annak idején kérdeztem egyszer mennyi időnként kell pasztázni a vga-t. Azt mondták ha jól emlékszem hogy két évente ill ha a hőmérséklet az egekben van úgy is ha a hűtőborda tiszta.
no avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 16:59:33
#
Van ház hűtő ventid? Mert ha nincs ami kihúzza a meleg levegőt a házból, akkor a géped bizony szaunázik.

Próbáld meg hogy lekapod az oldallapot, az ideig óráig segíthet. De valami házhűtő apparátust nem árt azért tartani.
Zsolt17 avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 18:29:47
#
Van persze, de nem túl hatékony. Az olallapos témát lehet megpróbálom.
De ebből már új ház lesz, csak addig ne süljön már meg semmi. :D

Nem moduláris tápom van, a kábelek meg pont ott vannnak ahol a friss levegő beáramlana a házba, és nem is tudom máshova elvezetni őket. Hát nagy hülyeség volt ezt a házat megvenni... XD
oroszlajos avatar
12 napja | 2017. 05. 13. 18:11:36
#
Sziasztok :) Furcsa dologgal találtam szemben magam a géppel kapcsolatban..
Random időközönként, valami furcsa recsegő hangot ad ki a gép, aztán pár másodperc után újra indul. De a hang nem múlik el, csak ha pár percet pihen a gép.
Valami ötlet valakinek?
Moon_Breaker avatar
12 napja | 2017. 05. 13. 18:15:16
#
HDD ?
oroszlajos avatar
12 napja | 2017. 05. 13. 18:20:56
#
Azt a hangot ismerem :D Volt szerencsém hozzá párszor :D
De ez nem az :/
Moon_Breaker avatar
12 napja | 2017. 05. 13. 18:27:38
#
Hát akkor már csak ventik vagy vízpumpa maradtak, más mozgó alkatrész nincs számítógépben.
oroszlajos avatar
12 napja | 2017. 05. 13. 18:34:33
#
Vízpumpám nincs, úgyhogy az kiesett :)
Esetleg táp probléma nemn lehet?
A ventik elég korosak, lehet az lesz a probléma 8-)
Moon_Breaker avatar
12 napja | 2017. 05. 13. 18:37:52
#
Venti valószínűbb mint táp, elég őskori tápnak kéne lennie hogy kattogó hangot adhasson. :D
Manyik75 avatar
12 napja | 2017. 05. 13. 18:39:04
#
Esetleg a táp ventije krepált be :)

Szerk:

az én tápom ventije is kerreg terhelés után....pedig csak 3 éves.
oroszlajos avatar
12 napja | 2017. 05. 13. 19:07:10
#
Ha szeretném cserélni a táp ventit, mindegy milyet veszek bele? Zalman ZM600LE tápom van.
Manyik75 avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 09:07:54
#
Előbb zárd ki a többi ventit.
Ha egyesével lehúzod és az egyiknél abbamarad a hang akkor nem a táp.
De ha a táp venti krepált be akkor tipusazonos venti kel.( ha 12-es akor értelem szerüen 12-es ha 2pines akkor olyan)
oroszlajos avatar
11 napja | 2017. 05. 14. 10:17:34
#
Rendben, köszönöm :)
Puffin avatar
12 napja | 2017. 05. 13. 18:43:41
#
Hátha újra is indul a gép az nemcsak sima venti probléma. Egy másik táppal próbálkoznék először.
oroszlajos avatar
12 napja | 2017. 05. 13. 19:08:00
#
Köszönöm, megpróbálom :)
zolcsi86 avatar
13 napja | 2017. 05. 12. 08:56:16
#
Sziasztok!! Olyan dologban kérném a segítségeteket, hogy amikor elindítom a gépet, van, hogy csak rövid időre felpörög a ventilátor és utána ahogy kell, elhalkul, de van, hogy hangosan, maxon kezd pörögni és nem akar leállni. Levettem az oldalfalat, de nem tudok rájönni, hogy melyik venti lehet az. Ami biztos, hogy nem a videokártya.
Sőt a múltkor pörgött maxon és kép sem volt. Átraktam a memóriát másik slotba, mert mellette az alaplapon pirosan világított egy lámpa, de utána el is indult. De ez a max pörgés még így is néha előjön.
Remélem érthetően írtam le :)
Mi lehet a baj?? Vagy ez nem is baj??

Választ előre is köszönöm!!
CsehMedve avatar
15 napja | 2017. 05. 10. 10:48:20
#
Sziasztok!
Kb fél éve vettem a VGA-mra egy Arctic Accelero Xtreme 3-at. A mai indításnál vettem észre hogy a bal oldali ventilátor nem pörög. Mivel sorba vannak kötve nyilván nem tápproglémája van, de akkor létezhet az hogy csak úgy megadja magát egy ventilátor ennyi használat után?
Valakinek van ezzel a típussal tapasztalata, lehet benne csak ventilátort cserélni?
no avatar
16 napja | 2017. 05. 09. 21:27:38
#
Üdv!Volna egy fura problémám:Teljes képernyős videóknál egy-két perc után nagyon el kezd szaggatni a kép,nagyon mindaddig amíg meg nem mozdítom az egeret.Ha megmozdítom hallom hogy felpörögnek a ventilátoraim és minden megy szépen egy-két percig...Olyan játékoknál is ezt csinálja amihez nem kell egér...de úgy veszem észre hogy nem kell semminek futnia akkor is ezt csinálja.Konfigom:Asrock n68 gs4 usb3 fx/amd fx 8300/2x4Gb/1600mhz hyperfury/EVGA gtx 660 3Gb Pls HELP
no avatar
20 napja | 2017. 05. 05. 12:43:50
#
Sziasztok valami gubanc van a géppel, windows alatt hang beragad ha éppen zenét hallgatok és totál ki fagy, semmi gombra nem reagál csak resetre, ötlet? lényegtelen milyen folyamatot futtatok... win 10 home...
Dono avatar
20 napja | 2017. 05. 05. 22:39:03
#
Creators Update ("Alkotói frissítés";) telepítése után?
Van Helsing 25 avatar
21 napja | 2017. 05. 04. 11:37:51
#
sziasztok

lenne egy kis problémám van egy asrock 970 extreme 3 mas lapom még az első volt amit vettem a s478 as után és kb 10 éves és mots akartam megnézni még jó de de semmi képet nem ad bekötök mindent fx 8350 1x8db ram vga minden jó tép is de nincs kép még a bios se jön be csak felpörög minden és ennyi

mi lehet a baja lehet a BIOS halt meg végleg ? az elemet már kicseréltem
sunny474 avatar
23 napja | 2017. 05. 02. 13:49:06
#
Sziasztok! Sajnos olyan problémába ütköztem, hogy az asztali (desktop 6.0) gépem kb minden 2-3. bootolásnál az asus logo megjelenése után amikor töltené be a windows-t, megjelenik egy lila csík a képernyő közepén majd 1-2 másodperc múlva fekete képernyő és csak reset után tölti be a rendszert. Általában 2. alkalomra mindig betölt. Játékok, bármilyen tevékenység alatt nem tapasztaltam problémát. Fogalmam sincs mi lehet ez a boothiba, esetleg valaki tapasztalt már ilyet, mi lehet a probléma?
edit: GPU ra gyanakodtam így DDU val újra raktam a drivert, sajnos az nem oldotta meg. Egy halom program van a gépemen így a win 10 újratelepítését csak ha minden kötél szakad akkor próbálnám meg. Bios factory reset-et is próbáltam, OC-t így kilőttem, az sem segített. Egyébként volt ez a win 10 1703 baromi nagy update, kb azóta jelent meg ez a hiba.
Hunork avatar
24 napja | 2017. 05. 01. 09:46:58
#
Dono: nagy eséllyel a tápegységed halálozott el. Mielőtt temetnéd, szépen minden fontos kábelt az alaplapon kihúz - vár - visszadug. VGA kivesz-betesz, megnézni, hogy a forrás (konnektor) egyáltalán áramot tol-e... Ha ezután is semmi, akkor a tápegység. Nem látható milyen a márkája, de javaslom, hogy ha ez történt, akkor ne spórolj! Seasonic, BQ, EVGA? CM? Chieftec (force), FSP Hydro. közül válassz. És inkább 450-500W, hogy legyen tartalék egy későbbi fejlesztéshez is.
Dono avatar
20 napja | 2017. 05. 05. 19:23:58
#
A kihúzgálós-újradugós jelenet már megvolt. Köszönöm a tippet, ha csere lesz akkor ezek közül a márkák közül fogok választani, ahogy említetted már csak a fejlesztés miatt is.
Dono avatar
25 napja | 2017. 04. 30. 21:02:08
#
Segítségek szeretnék kérni. Az asztali gépem haldoklik (meg van adva a profilomon): eddig az volt a hibajelenség, hogy bekapcsolás után nagyjából 10-15 perc elteltével magától leállt, bármilyen hibajelzés nélkül. Most ott tartok, hogy be sem kapcsol. Elöl a Power/HDD LED világít, ha megnyomom, viszont semmi más nem történik. Nem indulnak el a ventilátorok, nem kap jelet a monitor, semmi...
Kicsit elkeserít, mert nem kellene most elhaláloznia.

Én nem vagyok szerelő, fogalmam sincs mit lenne érdemes megnézni, ezért kérem a segítségeteket. Köszönöm szépen, előre is!
HakuDragon avatar
25 napja | 2017. 04. 30. 23:04:17
#
Ha van valami másik tápod, akkor próbáld ki azzal is, viszont megeshet elég könnyen hogy az alaplap adta meg magát.
darkstreet89 avatar
25 napja | 2017. 04. 30. 13:38:46
#
Sziasztok!

Igazából fene se tudja hova kellene írni ezt a hibát,szóval talán itt jó lesz.
A lényeg az,hogy kedden megjött az EVGA GeForce GTX 1060 SC 6G csere kari, nem nagyon volt időm tesztelni ,viszont csüt és pénteken neki estem, amit tapasztalok,hogy pl GTA 5-nél olyan 10-20 perc után olyan sutteringem van,hogy még a hang is be recseg, az elkel mondjam,hogy RX 480-nál ezt nem tapasztalom. A lényeg,hogy azt hittem power limit gondja van, így rá adtam az összes kakaót és az NV driverba is beállítottam mindent ami GTA 5 alatt dadogáshoz vezet, de hiába, a kártya ugyan úgy dadog. Kisebb játékoknál nem jelentkezett ez a probléma és a Bayonettánál se. Ez lehet kártya hiba vagy sem? Igazából a CPU 60 fokon van, GPU meg 73-tól nem megy fel, Ezenfelül 12G RAm használatot se éri el, 7.5G a teljes. Viszont alapjáraton nekem kicsit magas a hője ,ilyen 65 ha nincs profil be lőve, persze tudom ITX méret és Single Fanos, de igazából gőzöm nincs mi a baja. Proci limit sincs mert 60-70% van a proci használatom, friss op rendszer van fent, új kártya cserénél mindig újra teszem. Úgy,hogy adott a kérdés? Talán még a HDD-re gyanakszom, de akkor RX 480-nál miért nem jelentkezik ez a szintű dadogás...

Jah még annyit figyeltem meg most, ahogy nézegetem az EVGA PX, AF-el es a GPU-zal az értékeket,hogy ugye a kártya 1708 MHz Boost Clock van, viszont nálam folyamatosan 1873Mhz ketyeg, állandóan, vissza se vesz az órajelből ,hogy ha nem használom a kártyát,gondolom ezért magas az alap hője. Tehát - 153MHz kell vissza vennem,hogy a gyári értéket kapjam, talán emiatt dadog annyit,mert túl magas az órajele (bár nem értem hogy lehet a gyári érték felett) és alul van felszelve ahhoz az értékhez.
prohardver.hu/dl/upc/2017-04/546422_3.thumb.png
reszler112233 avatar
25 napja | 2017. 04. 30. 22:53:30
#
Nem feltétlen hiba a magasabb órajel. Nekem az MSI N660GTX Gaming OC 2GB-os VGA-nak hivatalosan 1072 lett volna a turbo boostja, de a helyett 1110-re tette magát alap beállítással is. Neked is valószínű az a boost órajel érték, de ha a gép üresjáratában sem veszi le akkor én futtatnék egy roguekiller-t vagy hasonló programot, mert valószínű van egy bányászvírusod ami a VGA-t terheli le. Hiába friss op rendszer akár már azonnal bekphatsz egyet amint elsőnek nethez kapcsolódsz, úgy hogy észre sem veszed.
darkstreet89 avatar
25 napja | 2017. 05. 01. 00:16:47
#
2 Talált a program,de a jelenség még mindig meg van. Szóval gőzöm nincs mi baja,de folyamatosan 100% mennek a vga órák.
ors11 avatar
25 napja | 2017. 04. 30. 11:10:58
#
Sziasztok!
A gépem random időközönként kapcsol ki, mintha elvennék az áramot. Tudni kell, hogy valószínűleg a kapcsolóval is vannak problémák, mert eddig is kapcsolt ki, de mint egy rendes rendszer leállás, így kikapcsoltam a gombok funkcióit. Most viszont úgy néz ki az egész,hogy random leáll s akkor a meghibásodott kapcsoló miatt meg, ha úgy hagyom akkor kapcsol vissza. Ötletem sincs, hogy mi mehetett tönkre benne, mert a táp tudtom szerint jó minőségű (profilomnál meg lehet nézni) és a processzort most pasztáztam újra,szóval annak a hőmérséklete se megy 45 fok felé,meg a proci hűtő se a gyári,hanem cooler master.
Puffin avatar
25 napja | 2017. 04. 30. 11:23:44
#
Hát a táp nem nagy eresztés, én arra gondolok hogy az okozza a problémát!
ors11 avatar
25 napja | 2017. 04. 30. 12:48:55
#
Erről az oldalról tudnék rendelni tápot,lehetőleg minél olcsóbb kéne,de megfelelő :)
http://www.dc-sho…surse/0c-1
Sajnos nincs most annyi pénzem rá,hogy ténylegesen drágább tápot is tudnék venni. Szóval az a kérdésem,hogy ezek közül melyik az ami ideális lenn-e,de nem is túl drága? (viszont a gépemet s vágja tönkre) :D
Puffin avatar
25 napja | 2017. 04. 30. 17:17:36
#
Mekkora az az összeg amit rá tudsz szánni?
ors11 avatar
25 napja | 2017. 04. 30. 21:59:20
#
Most nincs semmi pénzem, de ha megmondod az oldalról azt ami olcsó és jó is a gépbe akkor gyűjteni fogok most rá nyáron s veszek egyet. :)
Amúgy meg kipucoltuk apummal a tápot s új kapcsolót raktunk a gépbe s eddig nem kapcsolt ki,szóval csak reménykedni tudok,hogy valami érintkezett ott ami nem kellett volna. Meg apum azt mondta,hogy valami rozsdásat is láttott(már nem emlékszem mi :D ) s hogy a por mivel szívja a nedvességet lehet amiatt volt. Meg úgy őszintén mióta megvan a gép most portalanítottam először.
Arbalest avatar
27 napja | 2017. 04. 28. 20:26:50
#
Sziasztok.

Egy olyan problémám lenne, hogy játszottam ( cs go val) és egyszer csak lefagyott a gép és kikapcsolt. Ezt követően vissza kapcsoltam és lejátszottam, mintha mi sem történt volna.
Utána telepíteni kezdtem egy játékot egyszer csak kikapcsolt és ennyi. BIOS- ban sem látom már az SSD-t. Azon volt a rendszer, egy játék é ennyi.
Mi lehet a probléma?
Előre is köszi .
reszler112233 avatar
27 napja | 2017. 04. 28. 20:45:56
#
Ajjaj! Csak most nézem milyen tápegységed van. gyorsan kapcsold ki a gépet ha megy és tegyél bele egy minőségi legalább 500W-osat, de már lehet késő és az kiütötte akár az alaplapodat is.
Arbalest avatar
27 napja | 2017. 04. 28. 21:02:24
#
Az remek
De eddig normálisan működött... nem volt gond.
Mondjuk én hiszek neked.
Csak a BIOS még működik, szerintem az alaplap még jó, vagy nem?
reszler112233 avatar
27 napja | 2017. 04. 28. 21:07:08
#
Ha eljutsz a BIOS-ig talán, de addig míg nem tudod kipróbálni egy akár kölcsönbe kért minőségi táppal addig be se kapcsold. Bár vélemény az, hogy a nem látott partíció hibáját is a táp okozta már.
Arbalest avatar
27 napja | 2017. 04. 28. 21:09:47
#
Értem.
A HDD látszik a BIOS -ban. Remélem olyan nagy gond nincs....
Van Helsing 25 avatar
37 napja | 2017. 04. 18. 19:50:06
#
sziasztok lenne egy haralmas problémám a gep ment eppen toltott le filmet soroaztot lementem filmet nezni tv ben mert lassu a net es mire felmentem pár órával később a gep kivolt kapcsolva de nemtudom bekapcsolni sehogy masik tappal se kapcsolbe.

ilysnkor mi lehet megneztem mindent a lapon nincs eges nyolma se lathato folt se szaga nincs
csuz-li avatar
43 napja | 2017. 04. 13. 06:46:58
#
xsebix: Nekem ilyet akkor csinált, mikor játszottam és kifogyott a VRAM-ból, vagy a sima RAM fogyott el más miatt. Viszont megnézve a gépedet, nem hiszem, hogy ez lenne a gond, de valami hasonló lehet a háttérben.

Rammstein32: Épp egy nagy frissítés van folyamatban.
xsebix avatar
43 napja | 2017. 04. 13. 04:33:26
#
Udv!
Mitol lehet ez a hiba uzenet? Nem uj, honapok ota elo jon neha-neha volt mar azota 2 win 7 ujra telepites( nem ez miatt feltetlen) is, de ugyan az... Amugy a gepem normalisan mukodik ahogy kell nem fagy vagy ilyesmi, de kezd idegesiteni, hogy valami nem stimmel... :)

[img]www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/04/13/730image.jpeg[/img]

Elore is koszonom!
no avatar
43 napja | 2017. 04. 12. 21:11:03
#
Sziasztok olyan gáz van a géppel hogy lehet hogy üresjáratban van a gép, win 10.. és tölt a vinyo és a winampnál a zene akad, elmegy a hang és nem is megy a zene olyankor,kisebb a fagyi is van ha mozgatom az egeret akkor minden oké, a lemez használat olyankor 100% ötlet? svhost 100%
no avatar
44 napja | 2017. 04. 11. 19:40:44
#
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy leszokott fagyni a gépem változó időközönként ( pl: amikor játszok vagy netezek vagy filmet nézek ) valamikor 3-4 napig is simán megy fagyás nélkül valamikor meg egymás után lefagy 3-4-szer is, először azt hittem hogy a hűtésével volt a gond és gépházat cseréltem + vettem vízhűtést is, de nem ez volt a gond, lefuttattam már minden tesztet, stressz teszt is 100%-on meg volt és nem fagyott le, és már nem tudom mi lehet a baja.
HakuDragon avatar
47 napja | 2017. 04. 08. 16:10:08
#
Igazából minden program csak becsüli az SSD élettartamat. A Sentinel meg úgy is HDD-re lett kitalálva. Sokszor érdekesen fogja fel az SSD S.M.A.R.T adatokat. (Úgy emlékszem nálam pl kérdőjelet írt mindenhova)
Inkább SSDLife vagy valami hasonlóval nézd meg. Normál használat mellett amúgy 5-10 évet bírniuk kell, a rendszer meg úgy is időben figyelmeztet ha gond lesz.
Anyagminőségtől függ mennyit bírnak.
Konry avatar
47 napja | 2017. 04. 08. 15:55:56
#
Szevasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy szerintetek ez valós adat lehet, vagy a hard disk sentinel hülyeségeket ír?
https://www.kepho…image/w4Gw

SSD-nél azt irja, hogy a kondíció 68%, és az összes írt adatmennyiség pedig 24,40 TB. Az SSD-t újan vettem kb. fél éve. Szerintetek aggódnom kéne emiatt, vagy a program hülyeséget mutat?
Wynnslow avatar
53 napja | 2017. 04. 02. 16:44:22
#
valamiért nem képes normálisan a halk hangokat lejátszani (pl. a zene halk része,stb) amikor meg egy hangos hang játszódik le az meg kb 2x olyan hangos, probáltam a drivert frissiteni és még mindig ugyan olyan :/
troger avatar
55 napja | 2017. 03. 31. 19:08:15
#
Sziasztok!

Olyan "problémával" szembesültem az elmúlt pár napban, hogy a kép 0,5-1 mp-re elmegy( monitoron és tv-n is) főleg ha netezek (mozzila) vagy filmezek (VLC). Nincs fagyás se programhiba, sőt ha pl. gépelés közben megy el a kép a szöveget rendesen beveszi a film megy tovább (a hangot halom), a tv és a monitor is bekapcsolva marad. Játékoknál sosem csinálja akár több órányi folyamatos játék után sem. Gépemről semmi mást nem tudok írni minden ki van töltve az adatlapon.
Mi lehet a probléma vagy valaki találkozott hasonló jelenséggel? Esetleg annyit tudnék hozzátenni ha tükrözöm a képet tv+monitor akkor hol az egyik hol a másik csinálja.
Hupszka avatar
56 napja | 2017. 03. 30. 19:07:12
#
Köszönöm a tippeket srácok,ha szerencsém van,akkor egy áram átalakító kábel okozta a problémát,de átrendeztem a gép belsejét és oda ér direktben a satás áramkábel,nem kell átalakító...Bios frissítést még sosem csináltam és félek elkezdeni,nehogy elcsesszem az alaplapot vele,mivel még garanciád.Ha újra jelentkezik a probléma,akkor jelentkezem.Mégegyszer köszi a segítséget!
csuz-li avatar
56 napja | 2017. 03. 30. 09:51:53
#
Hupszka: + nézd meg magát a kábelt, nem-e sérült. Már azokon túl, amit Hunorok írt.
Hunork avatar
56 napja | 2017. 03. 30. 09:15:04
#
Hupszka:
1. BIOS frissítés, mindenképpen ajánlatos
2. BIOS-ban nézd meg, hogy milyen módban van, IDE, Legacy, Sata...stb
3. Alaplapii chipset driver frissítése, ugyanúgy fontos, mint a BIOS
4. És persze másik csatlakozóban próbálni. Legjobb persze a rendszernek az 1-es, vagy 0-ás, de ki tudja, egy próbát megér

Elsőre ennyi, utána lehet még molyolni.
Hupszka avatar
57 napja | 2017. 03. 29. 19:35:24
#
Sziasztok!
Nekem az a problémám lenne,hogy a gépem néha elveszíti a rendszer winyót.Ezt csinálja már mióta megvettem,van hogy gondol egyet és kékhalált kapok azzal az üzenettel,hogy:"Egy eszköz a gépben nem található".Csinálta ezt SATA 3-as winyóval is és most az SSD-vel is.Többnyire ha nagyobb terhelést kap,pl.: játék közben,de van mikor símán csak zenét hallgatok és böngészgetem a netet és akkor kapok kékhalált.Olyankor a Bios sem látja.Valaki tudna adni valami ötletet,tippet?Előre is köszönöm!
VeNtRaX avatar
57 napja | 2017. 03. 29. 15:05:10
#
bocsi, próbálkoztam oda beírni ahova témába passzol, több szem többet lát alapon :)

figyelmeztetést találtam egydeül az eseménynaplóba: ami ezt írta:
A beágyazott vezérlő (EC) adatot küldött, mikor arra nem volt szükség. Ez arra utal, hogy a BIOS helytelenül, az operációs rendszerrel való szinkronizálás nélkül próbálja meg elérni a beágyazott vezérlőt. Az adatot figyelmen kívül hagyja a rendszer. Nincs szükség további műveletekre, ugyanakkor ellenőrizheti, hogy a számítógép gyártójánál elérhető-e BIOS-frissítés.

valamint egyet hibába:
A(z) machine-default engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Local számára Activation engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{C2F03A33-21F5-47FA-B4BB-156362A2F239}
, APPID:
{316CDED5-E4AE-4B15-9113-7055D84DCC97}
, felhasználó: NT AUTHORITY\LOCAL SERVICE, SID: S-1-5-19, cím: LocalHost (Using LRPC), futtatási alkalmazástároló: Unavailable, SID: Unavailable. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.

csak egy felvetés, de okozhatja az a problémát hogy csak egy 500w-os fsp blue strom 2-es tápom van és nem lenne elég?
Puffin avatar
57 napja | 2017. 03. 29. 14:54:19
#
VeNtRaX: attól hogy mindenhova leírod nem fog megoldódni a probléma...
Amúgy kék halál jön be? Nézd meg akkor Blue Screen Viewer-el mi a hiba pontos típusa!
VeNtRaX avatar
57 napja | 2017. 03. 29. 14:43:00
#
hello mindenki, segítséget szeretnék kérni, először ismertetem a gépet utána pedig a jelenséget, előre is köszönöm a válaszokat

a gépem:
i5 2500k proci
Asus p8z68-v pro alaplap
16gb (4x4gb) kingston hyperx fury black 1866mhz ram
gigabyte gtx 760 windforce 3 oc 2gb videokártya
120gb kingstone v300 ssd
500gb wd green hdd és 500gb toshiba hdd
valamint egy régi tp-link wifi kártya
valamint 2 monitorral használom egy dvi átalakítóval sima dsub-os valamint egy régebbi hp monitor hdmi -> dvi átalakítóval bekötve

a proci általába 4,6ghz-en 1,35 volt mellett simán megy egy thermalright ultra 120 extreme hűtővel azon egy 120mm artic pwm pst ventivel, ha a ház kérdés lenne az egy nzxt s340-es elöl két 12es nzxt venti hátul pedig egy arctic 12es venti, usb 3.0-ba van bedugva egyedül egy corsari vengeance 1500 7.1 füles

a jelenség az lenne hogy teljesen random időpontokban uncorrectable error-t dob a gép eredeti win10 alatt (pro 64bites)
legyen az játék vagy böngészés akár, mit tegyek a géppel, esetleg hogy tudom kiszűrni a hibát esetleg vag van erre valami beállítás esetleg?

amit most próbálok hogy kihúzott másodlagos monitor, alapbeállítás az alaplapban mindennek, egyedül a memória maradt 1866-os órajelen, ha tovább fennáll a hiba mi lehet a gond?
no avatar
75 napja | 2017. 03. 11. 18:28:59
#
Köszi az infót!
Puffin avatar
75 napja | 2017. 03. 11. 18:15:25
#
Igen a 601-es számú BIOS már támogatja. De mivel a lapot régebben gyártották mint a procit ezért nincs rajt friss Bios. Sajnos így nem fog menni. Pont a héten volt ilyen problémája egy másik oldalon valakinek.
2 lehetőség van: 1. szerzel egy Skylake procit és frissíted a BIOS-t. 2. Beviszed egy PC boltba és ott csináltatod meg.
no avatar
75 napja | 2017. 03. 11. 18:08:31
#
Piero: értem én, de kép nélkül nehéz frissíteni (alaplap cpu support listán rajta van)
Puffin avatar
75 napja | 2017. 03. 11. 17:43:06
#
Fasyleroen: Szerintem régi a BIOS a lapon és még nincs a proci támogatva!
no avatar
75 napja | 2017. 03. 11. 16:19:57
#
Sziaszzok! Most vettem pár cuccot, és az istenért nem ad ki képet magából a gép

Asus b150m pro gaming
I5-7400
G skill 2133mhz cl15
750ti
NSD4rKn3SS avatar
77 napja | 2017. 03. 10. 07:09:24
#
levi0914
Igen, de ne újonnan vedd mert az csak pénzkidobás lenne
zelcsi avatar
77 napja | 2017. 03. 09. 21:21:03
#
evi09146: tökéletes lesz hozzá! :)
no avatar
77 napja | 2017. 03. 09. 21:09:45
#
Majd ha lesz pénz akkor egy fx-8320 és egy gigabyte 970-gaming alaplap jó lesz?
NSD4rKn3SS avatar
77 napja | 2017. 03. 09. 20:38:11
#
Igen ezt írtam én is

levi0914
Érdemes lenne alaplapot és procit cserélned ha ki akarod használni a kártyád képességeit. Azért van szükség mindkettő cseréjére mert a jelenlegi alaplapod bár hivatalosan támogatna erősebb procikat, de sokkal nem lennél vele előbbre (a max amit befogad az a Phenom II X6 1045T).
reszler112233 avatar
77 napja | 2017. 03. 09. 20:20:12
#
levi0914:

Ha jól látom Athlon II 460-as processzorod van. Az bizony kevés az 1050 TI-hoz.
no avatar
77 napja | 2017. 03. 09. 20:14:12
#
Persze egy gt 640 1gb gddr5
NSD4rKn3SS avatar
77 napja | 2017. 03. 09. 20:03:58
#
eddig az alaplapi VGA-t használtad vagy a 1050ti előtt volt másod?
no avatar
77 napja | 2017. 03. 09. 16:59:40
#
operációs rendszer:windows 10 64bit
ram:g.skill ripjaws 2x4gb ddr3 F3-1280CL9D-8GBRL
alaplap:asrock n68c-s ucc
NSD4rKn3SS avatar
77 napja | 2017. 03. 09. 16:45:03
#
levi0914
A VGA nem minden egy játék szükségletéhez, az eszközeid listájából túl sokminden nem derül ki, de egy processzor csere sokat segítene a teljesítményen.

Ha leírsz több infót a gépedről pl. operációs rendszer, ramok pontos adata, alaplap... miegymás, akkor bővebb infóval tudnak a fórumtársaid szolgálni.
no avatar
77 napja | 2017. 03. 09. 16:33:03
#
sziasztok!
Vettem egy 1050 ti és a CSGO-ban csak 50-40 fpssem van.Mért?
csuz-li avatar
77 napja | 2017. 03. 09. 11:10:30
#
Van Helsing 25: Elképzelhető, FX-eknél legalábbis előfordul, hogy ahhoz, hogy kezelni tudja a processzort egy régebbi lap, BIOS-t kell frissíteni előbb. Ehhez mondjuk kell olyan processzor, amit bármelyik BIOS-al támogat a lap, hogy azzal megejthesd a frissítést. (Ez csak egy tipp a többi mellé, nagy átlagban azért elindul bármelyik BIOS-al, csak nem tudja kihasználni az új BIOS-ig.)