Melyik op. rendszer a legmegfelelőbb játékra?

Szerző: Creelien, 2009. July 10., téma
Fórum » Játékokról általában
szerintetek melyik a legjobb a játékra?


Windows XP <--> Windows Vista <--> Windows 7
Hozzászólások: 219
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ozone avatar
Nemtudom miért, de a Win 10 nekem nem úgy működik ahogy kéne. Az elején jók az fps számok, gyorsaság, de egy-két hét után egyszerűen katasztrófa. Win 8.1el ilyen bajom nincs. Csak sajnos nem támogatja a DX12-t, illetve sok funkció nincs, ami Win 10-ben van. De sajnos, játszhatatlan Win 10-en nekem
0
0
0
0
kovb677 avatar
Win10 Pro eredeti rengeteg a fps többlet a 7hez képest.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
10 éve még a Windows XP volt talán az arany középút. Többnyire gond nélkül futottak a 9X-re írt játekok és "natívan" a DOS szoftverek. (Persze kivétel akadt, mint mindig, de nem volt jellemző)
0
0
0
0
💬 2
19ati93 avatar
@SuperPuma: Manapság ez a win 10, minden mást eléggé hanyagolnak. Régebbi játékok is javarészt elmennek rajta, max buherálni kell egy kicsit ezt azt.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@19ati93: Azért van jópár cím, ami natívan nem fut. Jellemzően SEGA játékok. Mondjuk nem is elvárható a teljes kompatibilitás 25 éves szoftverekkel.
Spoiler!
legutóbb a daytona usa volt, amivel játszani akartam. Külön szoftver kellett, amivel 9X környezetet lehetett emulálni
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Némi segítséget szeretnék kérni. Régen volt már asztali pc-m így úgy döntöttem összerakok egy konfigot. Amd Ryzen 7 2700,16gb ddr4, asrock h370 pro lap, 240ssd,1tb sata 3 Hdd, 550es corsair táp, zalman s3 ház. Arra lennék kíváncsi ha Windows 10 64bites operációs rendszert rakok rá támogatni fogja a játékokat?Nem csupán a legújjabbak érdeklnek... 4-5 évre visszamenőleg minden híresebb játékot végig szeretnék vinni 😃
0
0
0
0
💬 10
Wihay avatar
@Kalkputen: Minden probléma nélkül, eredeti játékok esetén nem lehet gond.
0
0
0
0
xCube avatar
@Kalkputen: Az utóbbi 4 - 5 évben készült játékok gond nélkül futni fognak rajta. Igazából szinte mindent el tudsz indítani, csak minél öregebb a játék annál többet kel trükközni.
0
0
0
0
cseszka avatar
@Kalkputen: Csak alaplapot nézz másikat mert ebbe a Ryzen 7 2700 nem megy bele,ez Inteles lap...😀
0
0
0
0
no avatar
@cseszka: Bocsi rosszat írtam. Öszesen 4 árajanlatom volt üzletekből külön papíron kinyomtatva és összekevertem. Ez a helyes konfig:gigabyte b450 aorus m lap, amd ryzen 7 2700, 2x8gb ddr4, asus geforce gtx oc rog strix 1660 Ti 6gb...az ssd, hdd táp ugyanaz az mint az előbb
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Kalkputen: Attól függ milyen az "550es corsair táp". Pontos neve, típusa? Azon nem szabad spórolni soha.
A többi egyébként jó.
0
0
0
0
no avatar
@PatkosXX: Bocsi de pontosan nem tudom 😃 80 +os bronze... Pontos típusát nem tudom
0
0
0
0
Bronson avatar
@Kalkputen: ha mondasz egy árkeretet, akkor összedobhatunk itt egy gépet! az a strix 1660ti annyiba fog kerülni, mint egy 2060, a boltok szeretnek elcsábítani drága cuccokkal, míg pl alaplapon meg tápon spórolni... 😊
0
0
0
0
no avatar
@Bronson: Köszi de már készülőben van. 340ezer volt. A fenti konfig a helyes egy zalman s3as házban lesz
0
0
0
0
no avatar
@Bronson: Maga a vga 99 950 ft volt asus gyartótól
0
0
0
0
Wihay avatar
Ha régi játékokkal akarsz játszani egyértelmű hogy Win7.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Win10 X64 Enterprise -t használom lassan fél éve, hibátlan, gyors, hatékony.
Win7 -ről váltottam nagy nehezen, de megérte. 😀
0
0
0
0
Korryenz avatar
Sokan írják win10/pro. Én maradok a 7-nél,ugyanis a laposom nem tudom hogy muzsikálna win10-alatt. Én így win7-t tudom javasolni. De kinek mi 😀 szerintem a topicot lehet zárni!
0
0
0
0
frikszogud avatar
Igaz már már 1,5 év telt el az utolsó hozzászólás óta, és én 2016 decemberéig még a régebbi gépemen használtam win7-et, és azokhoz az időkhöz mérten tudom azt mondani hogy a Win10 kenterbe veri a Win7-et szerintem. Win10 Pro-t használok, és minden tökéletesen működik amit használok (programok, játékok...), legalábbis eddig. Hatalmas gyorsulást vettem észre mind rendszer és játékok futtatásánál. 😀
0
0
0
0
💬 1
reszler112233 avatar
@frikszogud: Múlt hét péntekig én is így voltam vele, de azóta nálam már akadt egy program ami nem meg 10 alatt pedig ráadás Microsoft által kiadott program. (Vettünk egy területmérő GPS-t és annak csatlakoztatáshoz szükség van a Windows mobil eszközpont programra, de 10 alatt az istenért nem megy.) Emiatt a laptopon kénytelen voltam visszalépni 7-re, mert azon megy gond nélkül. Mondjuk emiatt az egy program miatt én sem váltok az asztali gépemen vissza 7-re.
0
0
0
0
alpyka2 avatar
Sziasztok. Nekem windows 10 Pro van most, de elegge meggyulik vele a bajom. A legtobb jateknal ( AC3, GTA4, Sonic lost World, Fifa 14 stb..) hibauzeneteket dob. ( ,,Tha application was unable to start correctly.."' "Xnet startup failed"..). Probaltam ezeket kijavitani..gugli, YT segitsegevel de shogy nem jon ossze s nem tudom az okat sem. Az a kerdesem lenne hogy megernre valatni Win 8.1 Prora esetleg WIn 7re? es ha esetleg tudtok valami megoldast a fenti problemakra akkor azt is nagyon megkoszonnem. 😃 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
FoLey: teljesen igazad van!
0
0
0
0
Krissz avatar
Reaper23
Hátsz tetudod, tedöntésed 😃 SP4 el viszont elvileg már fullos
0
0
0
0
FoLey avatar
Nem értem,hogy a windows 10 miért nem lehet ideális játékra. Nem egy 10 éves alkatrész alá kéne felrakni arra 7-et találták ki.
0
0
0
0
no avatar
Krissz, pedig nagyon jók, a Vista főleg, bár a 8 a start menü hiánya, és a förtelmes csempék miatt nehézkes. A 7 idejében is Vistát használtam, mert ahogy kijött az SP2, a Win7 szintjét hozta teljesítményben, és nekem stabilabbnak is tűnik. És még szebb is. 😀 Ha jól van bekonfigolva, elég durva rendszer, csak most nem tudom használni a GPT miatt. De gondolkozom, hogy harmadik rendszernek felrakom nosztalgiázni 😀 A 7-tel mindig tele volt a tököm, kezdve azzal, hogy idővel keservesen lomha lesz, a játékok is döcögősebbek lesznek. A 10-ben pedig nem találok már hibát, pedig nyúzom eléggé.
0
0
0
0
Krissz avatar
Én sztem a 8 meg a Vista, csak probálkozásnak jó, rendszernek nem.
Játékra legalkalmasabb a 7 meg a 8.1. A 10 még nagyon sok hibával rendelkezik, mert egy kiforratlan OS, de lehet belőle egyszer még valami.
Ezek közül a legjobb az Ubuntu. Igen kevés cucc van rá, de egyre több alkalmazás van már arra is, és ezerszer stabilabb mint a Windowsok, és vírus is kevesebb van rá.
Spoiler!

Nálam a TOP:
1. Win 7 - 8.1 - 10
2. Linux (Ubi és Mint)
3. MacOS X

Tehát játékra Win 7 és 8.1 nagyon ideális, ha pedig egy stabil OS kell, viszonylag jó kinézettel akkor pedig Linux.
0
0
0
0
no avatar
A Win 7 jó volt egész 2012-ig, a 8 megjelenéséig. A 8.1-el beért a történet, teljesítményben, kompatibilitásban körözi a 7-et. Kár, hogy ahogy haladunk az idővel, úgy lesz egyre csúnyább minden rendszerük. Nekem a top 5 a következő:
5. Ubuntu 14.04.3
4. Windows 7
3. Windows Vista sp2
2. Linux Mint 17.3 Cinammon
1. Windows 10 1511
0
0
0
0
Krissz avatar
Látom nemvágod mire akarok kilyukadni sebaj, vannak akik ezt a véleményt osszák, és nem MS nyalók (boccs a szóért, más szinonima nemjutott hirtelen eszembe)

Amúgy ez nemösszeesküvés elmélet, csak sok ember van akikknek bármit belehetne adni, és nemgondolkodnak bele kicsit hogy az adott félnek, MS nek miért is jó ez? Mert az usereket pont lexarják
0
0
0
0
no avatar
Én nem tudom hány összeesküvés-elmélet van a fejedben, de: általában ha valami nem elég megfizethető, az nem terjed el. Kettő: szánalmas közhely, de az új cuccok sosem voltak olcsóak. Ezt most vagy elfogadod vagy nem, de eléggé esélyes, hogy így van...
0
0
0
0
Krissz avatar
" Kezel érintőképernyőt és? "
Az nembaj hogy kezel azt is, hanem az hogy ez már teljesen arra fog átmenni, és nempedig a hagyományos kattintgatóson marad. Oké most még egérrel is lehet használni, de meddig? Eggyre jobban érintésre fogják optimalizálni, aztán helloszia csoro felhasználo akinek egy egere van csak, lassan nemtudja majd használni.

Ennek csak pénz szerzés a célja megint, meg hogy kopjanak ki a hagyományos PC-k, és az emberek térjenek át a "hú de menő minden áérintős cuccra" ami mind szép és jó, de ha tönkre ment besz..tad, mer nagyon drágák és javítani érintőkijelzőt nemlehet, ha mégis van rá szemernyi esély akkor meg olyan ára van hogy abból már nem érintőkijelzőt hanem kompakt eszközt veszel ...


Nálunk az új HP gépeken eredetileg 8 as lett volna, de 7 Enterpriset pakoltak fel (x64 et 2GB RAM ra ..... oké) viszont a régi gépekre is ami ugyan ilyen teljesítménnyel bír arra is ugyanezt a rendszert pakolták fel. Akkor arra a plussz 2 teremnyi gépre is mehetett volna ennyierővel mert azok is megfelelnek a minimális rendszerkövetelménynek.
(Az más más tészta, hogy minden második lépésben fagy a rendszer az új és a régi ujrarakott gépeken egyaránt a 7 es)
0
0
0
0
no avatar
Kényszerítik? Mivel? Kezel érintőképernyőt és? Ha van tudod használni, ha nem akkor aztán semmi nem változik. A Microsoftnak egyszer még nagyon bejöhetnek az univerzális alkalmazások, ott a Continuum is, amit nagyon dicsérnek (legalábbis most). A jövő az alkalmazkodó rendszerekben lesz, közben a hibridgépek is egyre népszerűbbek.

A sulidban azért van a gépek egy részén ez, mert az iskola fenntartójának annyira tellett (egyébként az én sulimban is XP fut a gépeken). Ettől még nem lesz jobb, szükségmegoldás, mert nem tudták még lecserélni, ami azért elég szomorú ha belegondolunk, de ne tegyük, mert nem a magyar oktatás helyzetének megvitatása nem igazán illik a témába.
0
0
0
0
Krissz avatar
Csak az a baj, hogy ez már nem 100%ig PC -s rendszer, hanem arra ösztönzik, kényszertik lassan az embereket, hogy érintésre alkalmas eszközöket használjanak, lassan a PC helyett is.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Sokan írjátok, hogy "a Win 10 még gyerekcipőben jár". Véleményem szerint igazatok van, de még gyerekcipőben is keresztbe töri a Win7-et 😃
0
0
0
0
Thespartan avatar
Nekem bevált a WIN10,ha nem is minden játéknál preferál több fps-t,de látható,hogy növekedett a 7 után 😀 Van játék ahol kb. 0% teljesítmény növekedés,de van amelyiknél akor 20-30% vagy több tapasztalható.Xp-re pedig rátérve ahogy mondják is előttem,annak leáldozott,semmire sem alkalmas már csak alapvető régi programokra.Nem vagyok benne nagy tudós/jártas annyit tudok biztosra,hogy azthiszem 4gb-nál több memóriát nem kezel,vagy 3,5gb.. viszont szerintem még a 8 magos processzorokat se használná ki max a 4 magosat,szóval korlátozva van az egész.A win7 meg úgy ahogy még okés,de az is lassan felejtős lesz.
0
0
0
0
Krissz avatar
" XP-t már leginkább semmire nem kellene használni. "

Azért van nálunk a suliban még mindig a gépek egyrészén ez 😆

Amúgy én sztem függ h milyen játékot/gépet használsz.
Ha nemtűl régi játékokkal tolja az ember akkor 7 a nyerő.

Azért egyszer eljátszanék Ubuntun is :3
0
0
0
0
no avatar
XP-t már leginkább semmire nem kellene használni. A kompatibilitás más kérdés, de fő rendszernek én aztán semmilyen gépre nem telepítenék XP-t.
0
0
0
0
winrar avatar
Windows-ra nagyobb a játékkínálat, régi játékok esetén is. Persze Steam-en van egy rakás Linux-os cím is, nem azt mondom, de ha játék (és nem ilyen böngészős Flash-re gondolok), akkor inkább Windows XP.
0
0
0
0
visor261 avatar
winrar arra a gépre nem inkább linuxot kéne tolni? (easypeasy,lubuntu,nrowserlinux...) legalábbis szerintem azt kéne...(nekem az van az ócskavason...:-)
0
0
0
0
winrar avatar
Ez géptől is függ. Nyilván egy 1 magos vagy gyenge 2 magos processzorral rendelkező, 1-2GB ramos gépre inkább Windows XP.
De ha már egy korrektebb 2 vagy több magos proci, 2+ GB RAM, akkor Windows 7, esetleg Windows 10, ha van driver.
0
0
0
0
visor261 avatar
andris attól függ melyikről van szó mert valamelyiknél win jobban teljesített pedig source volt alatta... azért az se volt kicsit ciki...

szerintem az orbis os elég jó játékra
unix->linux->debian->ubuntu,steam os
(a windows meg dos alapú oszt? O.o)
0
0
0
0
no avatar
windows 10-et használok, de egyből válltanék steam os-re ha tudnám, hogyan kell rá telepíteni a play on linuxot, ugyan egyik kedvencemről a league of legendsről nem vagyok hajlandó lemondani, de teszek alapják 30-40 fps boostot kapsz szinte minden játékban steamosen win10hez képest

ui: a steamos linux alapú
0
0
0
0
winrar avatar
A Vista SP2-vel teljesen jó, de inkább Win7 Home Premium 64 bit vagy Windows 10.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Attól is függ milyen játék. Van amihez Windows 98 az ideális.
Vista meg pont az áthidalható rész. Bár az SP2es nem rossz abból sem.
0
0
0
0
horifield avatar
Nálam az eredeti Windows 7 Ultimate jött be . Folyamatos fejlesztés után majd lehet hogy váltok a 10 re , de még gyerekcipőben jár .
0
0
0
0
HUNRopi12 avatar
terepmintaHUN: A kérdésedre válaszolva ÉN! (Sajnos tegyük hozzá) Használok Vista-t ugyanis ez volt a számítógépre telepítve amikor megvettem és nincs kedvem újrarakni 😃
0
0
0
0
Attila57 avatar
hufr: Miért pont az enterprise?
0
0
0
0
no avatar
windows 10 enterprise
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Én is egyenlőre maradok a Win 7-nél. Amit olvastam pár negatív kommentet, eltántorítottak a frissítéstől :/ Majd ha a tapasztalatok 90%-a pozitív lesz, én is váltok Win 10-re 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Eddig én is Win7 párti voltam, de mióta felraktam a Win10-et, pár játék jobban fut, de legalább olyan jól fut a legtöbb game, mint Win7-en ment. Szóval ki merem jelenteni, ez az új legmegfelelőbb játékos rendszer: Windows 10 64 bit 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
deakzsolt2001: A legrégebbi, amivel kipróbáltam, az a Fallout3. Az megy rajta, csak külön le kellett szednem és telepítenem a dx9-et, mert alapból csak a dx10-11-12-t teszi fel. + Nem a program files alá telepítem, hanem a C meghajtó gyökerében létrehozott mappába, de ez már a win7-nél is így működött rendesen.

Amúgy nekem a win10 bejött, a GTA V is gyorsabb lett egy picit. Ugyan sokan panaszkodnak, de gyanúm szerint a telepítés sem sikerült mindenkinek rendesen.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Úgy hallottam, hogy pár régebbi játékot nem lehet futtatni Win10-en, inkább maradok a 7-nél. 😊
0
0
0
0
SP4C3 avatar
Minnél kevesebbet emészt fel a rendszeredből az operációs rendszer, annál több erőforrás marad játékra. 😀

😂
0
0
0
0
winrar avatar
Windows 7 Home Premium 64 bit
Már egy éve napi szinten használom, vírusirtó nélkül és tökéletes. Lehet, hogy nagyobb gépigényű, mint a Win8.1, de úgy érzem, bőven megvan alá a vas.
0
0
0
0
no avatar
Én Win7 fan voltam, amíg ki nem próbáltam a 8-at...Óriási teljesítménybeli különbséget nem tapasztaltam, de sokkal hatékonyabban használja a processzort és a rendszermemóriát is.
Főként nagy memória igényű játékoknál jön ki a különbség...Watch Dogs, Battlefield 4...ég és föld a különbség mind processzor teljesítmény és memória igény terén és mivel a bekapcsolástól számított 10mp belül már feláll a rendszerem nem vagyok hajlandó ezt lecserélni semmire.
Természetesen 8.1-ről frissíteni fogok 10-re, ahol persze megint nem számottevő a különbség, de kíváncsian várom az eredményt.
0
0
0
0
no avatar
Nekem most win 7 proffesional N van a gépemen és szerintetek megeri véltanom win 8.1 re ?? Játékokra kéne egyik haverom mondta hogy jobban kezeli a rammot stb ez igaz ?
0
0
0
0
soko avatar
Nálam win 8 a legjobb játékokba is több fps van mint 7 alatt a 8.1 nekem annyira nem jött be volt vele bár gubanc de a win 10-re kíváncsi leszek 😀 !
0
0
0
0
visor261 avatar
Szerintem csak játékra a legjobb a Win8,Orbis,Steam de csak szerintem... , másnak lehet más véleménye.
0
0
0
0
winrar avatar
Régebbi gépre Windows XP, amúgy Windows 7 Home Premium 64 bit. Windows8-tól hányok. Viszont a Win10-re és a DX12-re nagyon kíváncsi vagyok.
0
0
0
0
Richie1212 avatar
Én vissza raktam a windows 7 pro-t. Hát jobban fut a gépemen. Ram fogyasztás is jobb nálam. Csak egy példa. Youtube alatt:
Win 7: 1,1 GB
Win 8.1: 1,7 GB
Alapjárat:
Win 7: 780 MB
Win 8.1: 1,2 GB
De gondolom ez gép függő. A játékok is jobban mennek nekem.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció