Forma 1

Szerző: PrekopDavid1993, 2009. May 29., téma
Fórum » Sport
Minden, ami az F1-el kapcsolatos!
Esély latolgatások, tippek, kedvenc pilóták, videók, szabályok stb...
Hozzászólások: 1 519
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Ez az új időmérő amúgy egy vicc
0
0
0
0
Titan Killer avatar
DoggyDog:Nyugodt lehetsz a Ferari-nál nem fognak jönni az eredmények Vettel 3-4 év múlva elfogja hagyni a Ferarit.Es ha Vettel nem csinál bajnokcsapatot a Feraribol akkor már nem tudom ki.Majd jon a kis Verstappen 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
Tetszik ez a gif de nagyon 😆 https://i.imgur.com/L7fsqDM.gif

Vettelnek amúgy lehet pont ez lesz a végzete.
Én Buttont pl mindig sokra tartottam,anno meg volt egy Hamilton Alonso páros is,bár kár hogy csak egy évig,na meg régen Prost + Senna 😉
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Ja értem 😀 Azért a Ferari is ilyen volt régen és mostanában is.Azért Button nem Alonso szintű azt tegyük hozzá.
0
0
0
0
DoggyDog avatar
De azért Roseberg-nek kicsit fura lehet a száj íze amúgy hisz félig német és egy brit srácot előbbre tart a csapat, mint őt, ami tele van osztrákokkal meg német vonatkozással 😃. Vettel kellene Hami mellé, na azt megnézném azonos kocsiban mi lenne ott (De Vettel már nem hinném, hogy elhagyná a Ferrarit, meg akarja csinálni, amit anno Schumi).
0
0
0
0
19ati93 avatar
Na nem mondod 😆 "McLaren nem ilyen nyuszi ilyen téren" ezt arra írtam válaszként amit te írtál hogy a mercedes nem mer erős pilótát rakni Hamilton mellé.. McLarennél nem szaroztak se régen, se most nézd meg a múltbéli és jelenlegi pilóta felállásaikat
0
0
0
0
Titan Killer avatar
19ati93:McLaren?Hamilton Már Mercedesben ül 😃
Alonsot nem rakják mellé az biztos.Csapat se engedné se Hamilton.Ha raknának valakit az Wehrlein lenne.Vagy még Bottast tudom elképzelni estleg Pérezt.HAmiltonal egyszintű vagy jobb versenyzőt nem fognak od rakni.Nagy lenne a csapaton belüli viszály és nagy lenne annak az esélye hogy egy párszor ki ütnék egymást.
0
0
0
0
19ati93 avatar
McLaren nem ilyen nyuszi ilyen téren,de szerintem Wehrleint tennék Hamilton mellé ha más ember kellene,bár kitudja mit hoz a jövő . Hülkenberget megnézném ott ha már német. 😊
0
0
0
0
Funes avatar
Ha van vér bennük, akkor mellé rakják Alonsót ! 😆
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Mercedes megmeri lépni hogy valaki nagy versenyzot oda tesz hamilton mellé?Mert szerintem nem.
0
0
0
0
Funes avatar
Rosbergnek ez a most vagy soha éve, mert ezután nem lesz világbajnoki autó alatta max egy williams amiben elvegetál visszavonulásáig.
Tavaly óta nekem nagyon szimpatikus csapat a Toro Rosso, Sainz és Verstappen egyértelműen a jövő bajnokai.
Nagyon nem tenne jót az F1-nek ha már rögtön az elején megint lealázna mindenkit Hamilton, nekem is elmegy tőle a kedvem Schumi érát sem szerettem meg Vettel Red Bullos korszakát sem, szeretnék már egy kiélezett utolsó versenyekig tartó bajnokságot látni és nem csak egycsapatos bajnokságot, ahol az alul maradt megkapja vigasz díjul az utolsó pár futamgyőzelmet...
0
0
0
0
19ati93 avatar
Nekem ha jól rémlik,idén kitölti Rosberg szerződését,úgyhogy ha nem villant valami nagyot én azt mondom tuti hogy Hamiltonnak jövőre új társa lesz.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
En is úgy érzem hogy ő egy aszisztens.csak azért van ott mert valaki kell abba az autóba.Sok jóra neem számítok.Nagyon sima fölényes Merci győzelemre.Azon belül is Hamilton győzelemre.Hamilton világbajnoki győzelmében 100 százalékig biztos vagyok.Rosberg nem világbajnoki szintű versenyző:jónak jó versenyző de nem Hamilto és nem Merci szintű.
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Holnap meglátjuk mi fog történni. Az Ausztrál nagydíj az egyik kedvencem (Kanada, Monaco után) Biztonsági kocsi 100%, hogy lesz ez is megkavarhatja, majd a paklit egy kicsit. Aztán meglátjuk mekkora nyomást tud gyakorolni Roseberg Hamira, de valószínű 5 kör alatt meglép Hami (ha nem egyből rajt baleset lesz). Igazából az lenne, jó ha megszorongatná hátulról a Toro Rosso a Ferkákat. Ez így nagyon Merci 1-2-nek tűnik megint.

Ha megint az lesz, mint tavaly akkor jövőre Roseberg helyett kell egy top pilóta Hami mellé, hogy legalább igazi csatákat lássunk. Én elhiszem, hogy Roseberg elszánt, csak kb. ő Webber és Barrichello szint, akik a bajnokok mellett csak asszisztálni tudtak többet nem.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Azt még nem értem meg mi akadályozza meg a Ferarit hogy bajnoks autó építsen?Azt még értem hogy mikor bejött a szabad teszt megszuntetése és az uj szabályok 2009 mindjárt nem ment.De mostanra legjobb szimulátor nekik van.Legkorszerűbb létesítmények nekik vannak.tlán 2 éve épült meg az Aerodinamikai létesítmény ami olyan hogy huuuu.Egyetlen egy csapatnak olyan nincs.Pénz van dögivel egyik legnagyobb pénzforás nekik van a csapatok között.Mostanra számos elismert szakembert leigazoltak.Ott van James Allison aki szakmájában az egyik legelismertebb.Az elmúlt években számos szakembert igazoltak le a Red Bulltól,Mclarentől,Mercedestől,Lotustól.Csapatfőnöki váltás is volt.Szoftverileg azt mondják nagyon jó Ferari.Akkor mégis mi az amiért nem megy????Mi lehet a megoldás?(Christian Horner,Adrian Neway páros szerintem 😃 )
Es még a pilótákra sem lehet fogni.Alonso a világ egyik legjobbja.Vettel is és Vettel hozzáteszem nagyon ambiciózus.Szeretné végig vinni azt amit Schumi.Csak szerintem nem fog sikerülni.Legnagyobb értetlenségem az már lasssan 10 éve eltelt a utolsó bajnoki címünktől és mért nem sikerül újra Bajnoki autót éppíteni.Szerintem ez egy örök rejtély.
Szerintetek ennek mi az oka?
0
0
0
0
19ati93 avatar
erősorrendben nincs semmi meglepő szerintem, STR elég erős azért Ferrari motorral, maga a Ferrari messze van még mindig a Mercitől fél mp+, viszont az új időmérős formáció,enyhén szólva gyatra, ha legalább azt engedték volna hogy aki megkezdi az utolsó mért körét a 90 mp-n belül az be is fejezhetné..jó lenne.. de mindegy is borzasztó ahogy jelenleg van,valószínűleg bahrain-re valamit változatni fognak,de a legjobb lenne ha a szokásos évek óta beváltat használnák még mindig,nem kell itt a műbalhé.. csak az agyf*szt kapom korán reggel 😆 bő 10 éve követem az F1-et de engem is megtudnak lepni szinte minden új évben újabbnál újabb baromságokkal 😕
0
0
0
0
cseszka avatar
Titan Killer: A Merci ellen azért nem tudnak tenni,mert a motorjuk a "bika",amit minden gyártó (Merci,Ferrari,Renault,a Honda csak egy évvel késöbb lépett be,igy érthetö valamilyen szinten a lemaradása) egyszerre kezdhették fejleszteni a motort,de a Mercié sikerült a legjobban...szerintem még mindig van 30-40 lóerö elönyük a Ferrarihoz képest,a Reanultnak meg 80 környékére tenném a lemaradást.És itt egy körön már meg is van a bö fél másodperc elönyük...A redbull anno aerodinamikában volt erös,ott lehetett szabályt változtatni,de itt nem mondhatják hogy butitsd a motort,ill kapcsolj ki egy hengert....A Torro Rosso kasztnija bitang jó,ezért lehet a Ferrarik mögött,ha megkapták volna az idei motort,tényleg beérhették volna a gyári Ferrari csapatot,és ez tényleg nem vetne jó szemet a gyári csapatra nézve.
0
0
0
0
Funes avatar
Az lesz a szégyen, ha ki is kapnak egy úgy mond tejfeles szájútól a gyengébbik motorral ! 😆
Arrivabene nem véletlenül tárta szét a karját, mert többre számítottak, hogy közelebb lesznek a Mercihez 1 körön, lehet hogy a versenytempójuk jó, de annyival nem, hogy tisztán elverjék őket.
Én nem is csodálkozok azon, hogy Alonsónak elege lett ebből !
Vettel sem tud csodát művelni, ha a Ferrari nem tud fejleszteni és csak egy helyben toporognak, mert 1 lépéssel mindig előttük jár valaki.
Meglehet nézni, hogy az autójuk mit tud valójában, Raikkonen több mint 1 másodpercet kapott.. És vettel azt a pluszt tudja hozzáadni, ami kettejük között van 4-5 tizedet...
Kimerem mondani, hogy ez a Ferrari még mindig "hót" gyenge és idén is csak 2-3 versenyt, ha tudnak nyerni !
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Ismétlem magam.Rosberg nem Mercedes szintű versenyző.rosberg egy felső közép osztályú versenyző.Míg hamilton egy TOP TOP kategória olyan mint Alonso,Vettel vagy Verstapen.A mercedesnek csak jó hogy egy Top szintű versenyzője van mert így akkora élre menő csatát nem vívnak.Mert ha Alonso lenne csapattársa akkor akkkora csata lenne köztük hogy benne volna az hogy kilökik egymást minden futamon.A ferarinál is épp így van.Vettel top kategória Raikonen pedig inkáb egy magas kategóriájú.MEg azért van a jelenlegi forma 1-ben akit szívesen látnék Merciben Hulkenberget.Kíváncsi vagyok mit alkotna.
Verstapenak reális esélye lehet elkapni a Ferarit.Ja és azt nézük a Toro Rossonak csak tavalyi Ferari motor van.Ha megkapnák az ideit ott lennének ahol a Ferari.Na ez a Ferarira nézve szégyen.
0
0
0
0
Funes avatar
Én már csak azon tudnék röhögni, ha a kis Verstappen elkapná az egyik Ferrarit, ami nem is lehetetlen, mert 4 tizedre volt Raikkonentől ! 😀
Megvárom még a holnapi napot, hogy mit alkot Rózi, de meglehetősen nyugodtnak tűnt, ahhoz képest, hogy eléggé el lett picsázva...
De, ha sima Hamilton győzelem lesz, akkor teljesen lemondok róla, mert akkor nem érdemli meg, hogy a Merciben üljön !
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
az első etapban menjen mindenki amennyit akar,

Nem mennének mivel nem lenne ép gumi a versenyre. 😃
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Ez az időmérő egy nulla... Én tudnák egy jobb módszert, az első etapban menjen mindenki amennyit akar, ezzel felgumizzák a pályát stb. Kiesne a legrosszabb 6. Maradnak 16-an itt lenne mindenkinek 2 mért körre esélye , ebből csinálja meg, amikor akarja és ahogy tudja az adott versenyző, viszont számítana a sorrend nagyon is ebben a 2. etapban azáltal menne tovább az első 10 és az itt elért eredmény alapján mennének sorba 1 darab mért körre , a 10. kezdené és így sorban, hogy ezáltal a legjobb körülmény maradhasson a 2. etapban az élen végzett versenyzőé. Kicsit jobb lenne a rendszer.

Az idei szezon megint Hami-ról fog szólni, szinte már odaadhatjátok neki a vb címet, Roseberg nem fog vele bírni nincs olyan szintű versenyző és, ha a Ferrari nem szorongatja meg őket, akkor behúzhatunk egy újabb unalmas évet. Még szerencse, amilyen vén f.sz vagyok bőven jutott nekem Senna-ból is és élőben is láthattam anno a Hungaroring-en 😀
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Ferari Remélem versenytempíoban 1-2 tizedel közelebb lehet.Es még nem tudni melyik autó mennyire eszi a gumit.
0
0
0
0
Funes avatar
Egyénként pedig az idő eredmények: https://kepkezelo.com/images/u0uxbbcbf4ffhovfof4b.jpg
A Ferraritól lefele a Mclarennel bezárólag nagyon sűrű a mezőny, bármi lehet a versenyen !
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Alonso is gyors de amit Verstappen ilyen fiatalon művel az valami hihetetlen.A jövő nagy reménysége.De inkább már a jelené.
0
0
0
0
Funes avatar
Én Alonsot nézném meg, hogy mire képes a Mercivel, de tény hogy a kis Verstappen is gyors ! 😀
0
0
0
0
Titan Killer avatar
En csak annyit mondok semmi érdekes nincs ebben a jelenkori forma 1-ben.Mert számomra tény hogy Hamilton lesz a világbajnok.Fényévekkel jobb versenyző mint Rosberg.Rosberg nem tudja felvenni vele a versenyt.Rosberg nem ebben az autóban lenne a helye hanem egy williams-ben.Ez az én véleményem.Szerintem ha Verstappent beültetnék Hamilton mellé akkor nagy gondban lenne a Brit.Szerintem Verstappen agyon verné.Verstappen a ott van a legnagyobb tehetségek közt akiket valaha láttam.Belőle egy nap egy hatalmas világbajnok lesz.Szerintem ha idén ő ülne Hamilton mellett a Merciben akkor már idén Világbajnok lenne.Megvan benne ami kell.Fiatal,sikeréhes,megvan benne a gyilkos ösztön,és gyors.Azért nagyon szívesen látnám egy Ferariban Raikoinen helyén majd jövőre.
0
0
0
0
Funes avatar
Bizony, sajnos úgy ahogy volt egy nagy rakás sz@r !!!
A fél időmérőt kiülték a Boxban, akik meg tudtak volna egy kis izgalmat csinálni azok kiestek, mert nem fértek bele a 90 másodperces idő keretbe.. Gratula ezeknek a dilettáns barmoknak !

Magáról az időkről annyit, hogy a merci 1 körön még mindig félelmetes, amit Hamilton ment arra nincsenek szavak, a Ferrari, ha ki ment volna még mért körre akkor is kb 5 tizedre lett volna ettől az időtől, szóval ennyivel jobb 1 körön a merci, ami nem baj mert ezt versenytempóban és jó taktikával kilehet egyenlíteni !
Toro Rosso is hozta azt amit várni lehetett és a Mclarenbe is látok még potenciált vasárnapra jó lesz ez, én bizakodok ! 😀
0
0
0
0
Titan Killer avatar
En már most töröltetném el.Azt akarták ezzel hogy tele legyen autóval a pálya.Csak visszafelé sült el mert azt érték el vele hogy konkrétan 15 percet jó ha voltak a pályán.A vége előtt 7-8 percel nem is volt senki a pályán max a kacsák.
Es ami végképp elszomorít hogy idén megint egy unalmas szezont láthattunk Mercedes dominanciával 😞
Kérdem én hogy amikor a red bull nagy fölényben volt sorra vetetek be elenük szabálymódosítást hogy a többi csapat érje őket utol.Akkkor most mér hadják a mercedest már 3 éve hogy nyerjen.Mért nem vetnek be ellenuk irányuló szabálymodosítást?Ezzel a egész sportnak ártanak és ha így folytassák tovább fog csökenni a nézettség.Velem együtt.Mert én így nem fogok megnézni 1 futamnál több az biztos.Es hiába vagyok nagy ferari fan.Ha Ferari verné ennyire agyon a többi csapatot akkor is tiltakoznák és akkor is azt mondanám árt a sportnak.Es akkor se néznék 1 futamnál többet.Nem tudom hogy ezen valamit segítene e a 2 futamos rendszer de kicsit talán érdekesseb lenne.
0
0
0
0
zsolo avatar
csodálatos lett az új időmérő!!! 😶 szánalmas!!!
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Na ez a új időmérő egy nagy kalap ..... sem ér.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
En Vettelt míg a Red Bullnál volt utáltam.Mióta a Ferarinál van imádom 😃 Azért ehhez hozzá tartozik örök életemben feraris voltam és az is leszek.Azért számomra az a legszomorúb hogy 2007-ben nyyertünk utoljára bajnokságot.Most már itt lenne az ideje.Es ha vettel nem tudja győzelemre vezetni a ferarit akkor senki.Benne látom azt az elszántságot mint Schumi-ba.
0
0
0
0
Funes avatar
A Red Bull azt nyilatkozta elképzelhető, hogy kikapnak a Toro Rossotól az első pár versenyen. 😀
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Red bull előrébb lehet mint az említet csapatok.
0
0
0
0
no avatar
Ki nyeri az első futamot szerintetek?
0
0
0
0
Funes avatar
Én szívesebben néznék legalább a Merci és Ferrari között jó kis adok-kapokat !
Viszont 2 említett csapat mögött elég sűrűnek tűnik a mezőny ott lehetnek majd jó párharcok Williams,Red Bull, Toro Rosso, Force India és még talán valami csoda folytán felérhet ezekre a csapatokra a Mclaren is. 😀
Szóval, ha elöl nem lesz semmi izgalmas, majd nézzük a középmezőnyt ! ( Olcsó vígasz 😆 )
0
0
0
0
cseszka avatar
Tudom h felszokták rakni,meg le is szoktam tölteni...csak hát,nembiztos h fentlessz már délben mikor hazaérek a melóból,és a fiam 3mp alatt elmondja a rajtsort,nem igazánn érdekes már...😆. Emigy meg nálunk a kretén katv szolgáltató nem adja ingyen az M4Sport tv-t,én meg pluszban csak ezért nemakarok fizetni,mert végül is csak F1 amit nézek...Szerb tv sport müsorok meg csak éjfélkor ismétlik.Arrol ne is beszéljek h kommentelni nem tudnak...mindenki szidta a Palikot,de ö legalább beleélte magát,lehetett röhögni az örjöngésénn....(a Szerbek meg elmondják amit látsz,keverik a versenyzöket....)Vissza a lényegre,szerintem a Mercinek maradt az elönye,az autó és a motor mostmár szinte tökélyre forrt megbizhatóság szempontból,az erüt meg még fejleszthetik a megmaradt zsetonokból.A Honda a Manort verheti,talán beérik a Saubert esetleg a Haas-t,bár ök még ujak,meg a Ferrari sokat segit nekik,simánn hozhatják a Forceindia szintjét...Torro Rosso a Ferrari mocival biztos sokat lép elöre,tavalya a kasztni se volt rossz,lehet ott lesznek a Villiams körül,mig a Red Bull a Renault motor végett biztos hátrányban lesznek,bár lehet nekik van a legjobb kasztnijuk aerodinamikájuk...Érdekes lehet még....
0
0
0
0
Titan Killer avatar
gmen:En meg a remélem Vettelke és Raikonenke kennyi el a mercise száját.Jobbat tenne az egész sportnak.Vissza jönne a nézetség 😃
0
0
0
0
no avatar
Remélem idén is elkenik a kis Vettelke és a Ferrari száját a Mercisek. 😀
0
0
0
0
Funes avatar
10 évvel ezelőtt mennyivel másabb volt...
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Kár hogy ma esett az eső az edzéseken mert azért ma már valamit tudtunk volna az erőviszonyokről ha nem is teljes egészében de viszonyítás képpen legalbáb.Azért én arra számítok hogy Mercedes elől sajnos aztán olyan 4-5 tized távolságban lehet a ferari de remélem még kisebb lesz majd a különbség ha jonnek a fejlesztések.Aztán a red bull.Jelenleg nem tudom őket hova tenni.Ha red bull hoza amit a teszteken akkor ott lehetnek a ferari nyakán.Csak ki tudja mit adott ki magából a ferari és a red bull a teszteken.A william-nek szerintem ez az év egy visszaesés lesz de ki tudja.akikre nagyon kíváncsi leszek az a toro rosso hogy hol vannak az erő sorrendben.
0
0
0
0
Funes avatar
Hűha, most mi lesz, egyébként az új idénykezdet miatt csináltam, hátha valaki nem találja a "régit" mert fél éve oda se szagolt senki... 😊
0
0
0
0
Funes avatar
Hát az ismétlést vissza tudod nézni... Vagy letudod tölteni ncore-ról mindig felszokták rakni. 😀

Egyébként pedig, eddig semmi extra nem történt sajna az eső nem segítette elő, hogy nagyjából mik az erőviszonyok, de majd holnap hajnalban a 3. szabadedzés és az időmérő után okosabbak leszünk, akkorra már jó lesz az időjárás is ! 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Hát sajna én az idöméröt meló végett nemtudom megnézni,de ha valki tudná rögziteni,azt megköszönném...😃
0
0
0
0
Funes avatar
Én személy szerint nagyon várom már mi sül ki belőle, mert a teszteken a merci ellenállhatatlan volt megbízhatóságban és a megtett körök tekintetében is.
Remélem valamennyire tudott közeledni a Ferrari, mert ha nem akkor ez az év is kuka... Ha viszont megint merci belharc lesz, akkor talán láthatunk közöttük nagyobb csatákat, mert azt nyilatkozta Wolf, hogy szabad a verseny kettejük között és nem fognak beleszólni, persze kitudja meddig..

A másik nagy talány számomra a Mclaren, nagyot kellene előrelépniük, mert a tavalyi szereplésük egyenlő volt a nullával, szóval őket legalább a 7-8. helyre várom folyamatos pontszerzőnek ! 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Hát szerintem talán a Ferrari egy kicsit tud zárkózni a Mercihez, de nem innák rá mérget. Aztán meg ki tudja hogy melyik csapat éppen mit talált ki, vagy éppen mit tudott összehozni.
0
0
0
0
Funes avatar
Ki mit vár az idénykezdettől lesznek meglepetések ?

Szabadedzés M4 2:30-kor élőben !!! 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció