Autós játékok,akár árkád ,akár szimulátor!

Szerző: Andor1997, 2018. July 18., téma
Fórum » Játékokról általában
Legyen bármilyen játék az árkádtól a szimulátorig ,ide leírhatod a kedvenceid. ;)
Hozzászólások: 53
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Andor1997 avatar
1 órától érdemes hallgatni, néhány szó esik a jelenlegi F1-es játék gyártójáról, amit szembe állítanak az AC-vel, mint ellentmondás: Ugyanis a Codmasters tavaly is lenyilatkozta, hogy új pályákat fél évnél is több idő volna megcsinálni, míg az Assetto Corsa-ra a jelenleg még nem létező Miami pályát nem hogy megcsinálták 1-2 hét alatt pusztán digitális képek alapján, de működik is modderek által persze.
0
0
0
0
💬 2
AMDMonsteR avatar
@Andor1997: Más a lézeres leképezés, anyag szimuláció stb, mint az, hogy képek alapján belövik, hogy kb hogyan működik.

Assetto Corsa palyai alapból ugyan így készültek. Továbbá más a motor alatta, más a látvány a hang... az F1 egy consumer játék, szimulátor potenciállal, az Assetto Corsa pedig egy direkt hajtású, vagy legalább felső kategóriás kormányokra tervezett szimulátor.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@AMDMonsteR: Nyilván nem az a lényeg, hogy AC lézeres, meg hogy komolyabb, csak szimplán a Codmasters-el kapcsolatos reflektálás. Mert sajnos ők hiszik el magukról, hogy mekkora ászok, aztán néhány újdonságért heteket kell várni, míg egy csapat megcsinálja a skineket, vagy pályamodokat néhány nap leforgása alatt is akár és mivel az F1 is képek alapján dolgozik, így, főleg official játék lévén azért illene megcsinálniuk. Persze, álmodik a nyomor, hisz a közösség kemény magja évek óta minden évben várja a csodát, ami eddig annyira nagy átütéssel még nem jött meg, mondhatni nem csak a közösség, de a gyártó is consumer, a szó legnegatívabb értelmében. Tavalyi, vagyis a 20-as játék fejlődött kicsit, de sok helyen kilóg a lóláb. Ezen felül tényleg nagy dolog, ha úgy nézzük, hogy egy modderek által felépített modcsomag a hivatalos F1 csatornán bemutató szerepet kap.
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
Mit gondoltok a Forza Horizon 4-ről? Láttam belőle videókat, az alapján nagyon tetszik. Majd XBOXON szeretném kipróbálni.
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Zsoltiv0: Attól függ mit keresel benne.

Szimulátorosabb az irányítása, mint a The Crew 2-nek, a világ csodásan van felépítve még ha töredéke is a mérete a The Crew 2 openworldjének.
Nagyon részletes és szépen kidolgozott a világ, pár feladat nagyon hangulatos (Halo exp.) még akkor is ha csak 1-2 alkalommal fogod lenyomni őket.

A versenytípusok száma eléggé kevés (utcai, éjszakai utcai, terep, rally) a sorozatok végén lévő finálék viszont jól sikerültek.
Ezen felül van napi-heti-havi feladatsor, 5+ vállalkozás (10db spéci verseny / vállalkozás), kb óránként random 3 versenyes farmolnivaló, kismillió trafipax/speedzone/driftzone/ugratás amiket lehet maxosra csinálni, 3 féle csapatos event, 700+ db beszerezhető autó...
Változó napszakok és a hetente változó évszakok is megbolondítják a játékot (télen értelemszerűen kell a téligumi vagy szívni fogsz).

Lehet készíteni saját versenyeket is (bár a készítő baromi fapados és rosszul felépített) ezzel is növelve az amúgy sem kevés játékidőt.

Ami ellene szól, az az ára és a horror összegbe kerülő kiegészítők hozzá, amik egy része kihagyható (autók havi bérletei, különféle autópakkok), valamint a szakadozó online rész ami a coopot/multit majdhogynem használhatatlanná teszi.
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@Palanova: Köszönöm ezt az igen terjedelmes választ. 😆
Multizni, nem hiszem hogy fogok.
0
0
0
0
no avatar
@Zsoltiv0: Itt meg a The Crew 2-ről kis olvasnivaló, ha nem ismernéd a játékot:
https://gepigeny.hu/jatek/the-crew-2#c3818052
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Zsoltiv0: Személy szerint én azt mondom, ha full új a téma neked, akkor a 3. résszel kezd, esetleg ha meg tudod szeretni akkor korábbival is....hogy miért? Mert a korábbi részeket most még talán meg tudod venni, a 2-at talán a 3.-at biztos, utóbbi pedig hozza a 4 szintjét, sőt hangokban talán jobb is, szóval ha azokat kijátszod akkor még marad további játék ami előtted van és így úgymond folyamatosan előrefelé haladva fogod látni mi javult, vagy mi romlott. Más esetben viszont ha a 4. résszel kezdenél lehet a régebbi, amúgy teljesen jó részekre már nem lennél annyira kíváncsi! 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Zsoltiv0: Sok autó, szép táj.
Amúgy meg baromi unalmas és motiválatlan "cselekmény". Akár kapásból az elején lehet komoly versenyautókat kipörgetni. Az online része sem valami bizalomgerjesztő.
0
0
0
0
no avatar
Project cars 4 jó lehet majd.
0
0
0
0
💬 29
Scorn Face avatar
@Kings Bounty fan: Én az első és második részével játszottam sokat, utána a harmadikat elnézve szakítottam a szériával.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@Scorn Face: Dettó, viszont a 2. részét mai napig toljuk multiban. Esőben minden assist nélkül azért lehet küzdeni a gépekkel. :"D
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@bassus16: Igen úgy az igazi. 😆
A Le Mans-i pályán szeretem menni, sőt imádtam azon gurulni.
Ja és a "zöld pokolban" természetesen.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: És próbaképpen a 24 órás távot is? 😆😆
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: A küldetésekbe volt a le mans-on 2 órás verseny, én megcsináltam 😀 Hosszú volt és borzalmas szóval többet soha. 😃
ui: Első próbálkozásnál 1,5 óra után kicrasolt a játék mert leraktam tálcára hogy zenét váltsak 😀
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Na az gyönyörű lehetett.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: Utánna 2 napig pihentettem a játékot 😉
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Nem is csodálom.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Kings Bounty fan: Azt az első részben megcsináltam kedvenc Audi P1-es autókkal (2011 és 2014-es Audi R18 meg a legendás 2002-es Audi R8).
És nem csak egyszer...
0
0
0
0
bassus16 avatar
@Scorn Face: Ha van kedvetek valamelyik nap egy kicsit multizhatunk. Pár karika Nordschleife esőben. :"D
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Kings Bounty fan: Ha teheted nézd meg ezt a filmet egyszer legalább:
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Magyar címe mi?
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Scorn Face: Akkor meg már az Aszfalt királyai is elég tetszetős film. Nekem nagyon bejött.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Kings Bounty fan: Nos amit magukról és a terveikről állítottak a legnagyobb nevetség tárgya volt az utóbbi hónapok során azok utána, amit az eddig jelenlévő játékaikkal leműveltek fizika szinten. Kisebb csoda lenne, amit szeretnének és ha még egy-két dolog valós is lesz (csúszik a levélen az autó) ez senkit sem fog érdekelni sem, az összkép egy iRacing/Assetto Corsa Competizione/rFactor 2 szintet nem hinném én sem, hogy felérne.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Az automobilista 1-et is iderakhatjuk a rengeteg tartalommal az is jó.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Kings Bounty fan: Igazából az Automobilista 1 az az rFactor 1 átdolgozott verziója, jó cucc nagyon az is való igaz, de az egy előző generációs játék inkább a 2000-es évekből, ez jó pár helyen észre is vehető....persze egyáltalán nem rossz! Inkább akkor már AC, ha valami könnyedebb kell a fentebb említettektől, mondjuk AC-nál is inkább már a jármű határozza meg, hogy mit mennyire kézzelfogható irányítani és nem is a játék feltétlen!
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Na jah csak a második meg project cars kopi.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Kings Bounty fan: Teljes egészében átvették a Project Cars csapattól, szóval igazából azon kívül hogy ők dolgoznak az AMS2-őn amúgy az egy Project Cars játék.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: De így ennyi idő után nem lett rossz azért, csak tartalom kéne bele.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Kings Bounty fan: Nem rossz, de a játékmotor alap butasága azért annak aki egy élethű játékot vezetett már nagyon idegesítő....sőt annak aki egyáltalán vezet, mert elég furcsán kezeli a kocsi mozgást a játék, gyakorlatilag a kocsi egésze fordul, mintha a kocsi középvonalától mozgatnád a kocsit egy középre beszúrt fogpiszkálóval, viszont ugye egy kvázi "normális játék" mindenképp az első kerékre ható erőkből számoltatja a kanyarodást és ez végtelen szembetűnő, kormány nélkül meg pláne. Anno amikor még az NFS Shift alatt ment a motor emlékszem vért izzadva sem tudtam megcsinálni a driftelést, mert egyszerűen nem tudta a fizika megoldani, sokan erre azt hitték amúgy, hogy tényleg sim, mert nehéz, sőt van aki máig azt hiszi! 😆
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Úristen, nekem is voltak vele élményeim a drifteléssel sok pontot kellett elérni.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Kín szenvedés volt elhiheted.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Kings Bounty fan: Nekem nem kell mondani....nekem már az kín szenvedés, hogy már 12-13 év óta 3 játék is kijött ugyan azzal a játékmotorral és mindnél a fizika a baj. 😂 Érthetetlen, hogy mért jó ez annak aki csinálja. Értem én, hogy az AMS 2 csapatának például ez egy fejlődési lépcső volt, na de ezért.....kár volt. Igaz a sok casualabb játékos bőven elhiszi hogy jót vett, mert nincs tisztában, hogy mi mitől nehéz, vagy könnyű!
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Remélem ez a forma 1 is fejlődik valamit, ott a piros zászlót sajnálom.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Kings Bounty fan: Idén még nem, jövőre talán....de ahogy az EA-t ismerjük ha hagyja őket sz*r marad, ha belenyúl akkor meg szintén nem mondható el, hogy 100% jó lesz! De talán jobb! Lehet ebből is lesz majd egy FIFA 21 2.0...remélem nem!
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Na igen, meg belekéne rakni ha jövőre bevezetik a szombati versenyt is.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Kings Bounty fan: Sajnálnám ha olyan lenne a valóságban....elég baj, hogy ennyi áldozatot kell hozni, csak hogy az autókkal való idiótáskodást végre tudják hajtani. Egyre kevesebb lesz az F1-es életérzés már.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Normális játék nem tudom mikor lesz, de ideje lenne.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Próbáljátok ki a Ridge Racer Unbounded -et. Nagyon jó játék! 😉
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Csakis a GRID 2 ami élvezhető és hasonlít az autóversenyzéshez , a többi az mintha lassított felvétellel szimulálna.
0
0
0
0
💬 3
Andor1997 avatar
@Dpoci: Ajánlom akkor neked a Forza Horizont,akár a legújabb 4. részét.Pont neked való árkád game volna szerintem. 😎
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Dpoci: Te se játszottál akkor még semmi szimulátorral. 😆 Gondolom hátsó nézetből toltad hogy minél élethübb legyen.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@19ati93: A mondata utolsó részénél én sem tudtam eligazodni,hogy most a sebesség érzet miatt szereti,mert talán gyorsabbnak érződik,vagy úgy szimulációnak,mint játék.Mert ha ez utóbbi alapján ítéli meg,akkor igazából ő az Árkádot szereti,mert hát elég árkád a grid 2.
0
0
0
0
Wihay avatar
Az utóbbi pár napban nagyon megszerettem a Flatout sorozatot, tehát csak ajánlani tudom aki még nem játszott velük..
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@Wihay: Újabb része a Wreckfest,bár még talán lehet nem annyira tökéletes,de ugyan azok a dolgok megtalálhatóak benne ,elég szórakoztató.😉
0
0
0
0
SuperPuma avatar
V-Rally lesz most érdekes. Kicsit unom ezeket az újabb szimulátor izéket. Nem akarom elhinni, hogy egy SimBin-es szimulátor könnyebb, de még is jobban tudok egy GTR2-ben vagy GT Legendsben érvényesülni a gagyi kormányommal, mint ezekben az új játékokban.
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@SuperPuma: rFactor 2,iRacing és Assetto Corsa-tól könnyebb egyébként a GTR 2 és a GT Legends is.rFactor 2 és iRacingnél sokat hozzátesz a gumi fizika ,AC-ben bár ez nincs,ettől függetlenül az összkép az autó a beállítások és a pálya közt a meghatározó.Minden esetre ,ha ezen újabb szimulátorok közül valamelyikben tudsz jól menni,akkor nincs ott semmi gond.Gyakorolni biztos sokat kell a régiek után,ezt tapasztaltam,régen ugyanis én is SimBin játékokkal játszottam sokat,minden esetre a kocsiktól is sok függ,hogy melyik irányítása áll kezedre,mert lehet van olyan,ami sosem fog.Egyébként ha már SimBin(Most Sector3) és te azt szereted ,akkor a Raceroom Experience az ő legutóbbi játékuk,az talán hasonlít a régiekre,bár azért azoktól is másabb és nehezebb,de van Free to Play része,szóval leszedni megéri,illetve az összes kocsit kipróbálhatod mielőtt megvennéd bele. 😃 De ha jó ár/érték arányú programot akarsz,akkor Assetto Corsa-t ajánlom és az ízlésednek megfelelő DLC-k beszerzését,bár van Ultimate verziója ,amiben mind benne van és jó kis leárazások szoktak lenni,vagy amit még ajánlok az a lentebb lévő videóban látható Assetto Corsa Competizione.A Blancpain GT3 kategória hivatalos játéka lesz,minden részlet számítani fog a pályán,egy víztócsa és ha nem figyelsz akkor neked annyi,egyszóval nagyon jó lesz.Találsz róla pár infót az oldalon a játék gépigény részénél. 😃 Amúgy tényleg pofás a V-rally.Van amúgy egy Grally nevű játék is az elvileg szimulátoros,ha érdekel,kicsit csúnya ,de még fejlesztik és a vezetés a lényeg.
0
0
0
0
no avatar
Mostanában Assetto Corsa, Dirt Rally, Automobilista, meg persze a Dirtök és a Gridek mennek. Régebben persze ment a GT Legends, GTR 2, rFactor, Colin Mcrae Rally 4-5, Toca Race Driver 3, Race 07 és minden kiegészítője.
0
0
0
0
19ati93 avatar
rFactor 1-2, Assetto, Project Cars 2, Grid Autosport, F1 2013
na meg persze NFS MW (2005)
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
NFS részek, Dirt , Driver, Forza Horizon 3, Beamng, ETS 2, OMSI 2... Nekem ezek jutottak eszembe.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Remélem jó páran ide találnak és írnak érdekességeket bármiről,ami autós.
Jelenleg Assetto Corsa-val játszom ez jelenleg a legjobb ár/érték arányú szimulátor.A készítők régebben hivatalos Ferrari játékkal kezdték (olaszok) ,majd egy "garázsprojekt" alkalmával létrehoztak egy egyedi játékmotort,és így megszületett az Assetto Corsa.A játékban egyaránt van személyautók és versenyautók is rengeteg kategóriában és sok időszakból.Bárki készíthet saját szervert ,bár körülményes ,de professzionális.A program nagyon jól optimalizált ,gyengébb géppel is jól futtatható,de aki felcsavarja a grafikát az sem csalódik,ráadásul kap hozzá egy kiváló autófizikát.Manapság már rengeteg ,ellenőrzött bajnokság indul a játékkal,temérdek autó és pálya mod,nyilván mint minden más játéknál itt is változó minőségben,de kiválóak vannak ingyen is.Megéri a pénzét a játék minden tekintetben.Egyébként anno első játékom a GTR 1 volt,majd a GT Legends.A legjobban a SimBines játékokból a GTR 2 és a GT Legends fogott meg,több ezer köröm van bennük.De volt pályafutásom során F1CH és modjai,rFactor, Project Cars is.Egyébként sosem értettem,hogy mért nem a GTR 2 terjedt el jobban multizásra,miért az rFactor.Talán macerásabb a GTR2-vel a multi? Mert egyébként a változó idő nagyon király volt benne.Egyébként persze szeretem az árkádabb vonalat is.Modernebb árkád játékokkal (FH3,FM7,The Crew 2) még nem játszottam,de tudom értékelni azért amit nyújt,igazi autópornó.Régen NFS U2-őt és a Carbont játszottam ki végig,valamint még egy kicsi MW is volt,talán azok voltak a legjobbak.

Mit várok idén és a közeljövőre?
Remélem ,hogy egyszer az NFS széria is magára talál,valamint a hivatalos F1-es játékot készítő Codmasters is valami csoda folytán észhez tér,vagy leváltják őket,mert szégyen ,amiket műveltek egy hivatalos játékhoz képest,esetleg lenne egy másodlagos külön gyártó,aki szimulátorosra csinálná,így mindenki eldönthetné ki mit szeret.Remélem,hogy a FH4 jó játék lesz,beváltja az ígéreteit.Reménykedem,hogy lesz valaha GTR 3 esetleg GTR 2 és GT Legends Remastered is és várom az idei év nagy durranását az Assetto Corsa Competizionét,mert rég nem volt már különlegesen szép,és jó szimulátor egyben. (Bár az első rész sem csúnya). Zseniális fizikát és egyéb effekteket raknak a játékba ,akár kinézetben,akár animációban is a legjobbat szeretnék.Idén nyáron kerül Early Accesbe,nagyon várom 😃
2018.07.18 18:52 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció