Linux Telepítés

Szerző: Fasyleroen, 2018. March 04., téma
Fórum » Szoftver
Sziasztok!

Mivel meguntam a Win10 folyamatos update hullámait, ezért elhatároztam, hogy egy szimpla Ubuntu-t szeretnék rakni a mászkálós laptopomra. (Lenovo IdeaPad 100s-11IBY)

Sehogysem jutok be a bios-ba, csak valami annak látszó "menü"-be ami 1-2 információt tartalmaz aztán csók. SecureBoot-ot lehet kb kikapcsolni egyedül. Ezután sem jutok hozzá semmiféle beállítási lehetőséghez, hogy mégis honnan szeretnék boot-olni. Vagyis írja, de mindig csak az átkozott "Windows boot manager"-t. Hogy tudnám ezt a hőn áhított linuxot felvarázsolni a gépre?

A Válaszokat előre is köszönöm.
Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Írd be a laptopod nevét és hogy "boot key" google-ba és olvasgasd el amit kiad. Valszeg F2 vagy F12 vagy Del-lel lehet megnyitni a boot menüt.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@slickveil: Esetleg még ha van funkciógomb a gépeden (Fn), akkor lehet, hogy Fn + F2 lesz a helyes megfejtés, nemrég egy hasonló Ideapad modellel volt dolgom, ott is ez volt.

A telepítőt hogyan készítetted el? Ha Windows alatt próbálod létrehozni, akkor ajánlom a Rufus nevű kis programot, a gyorsformázás kikapcsolását, a secure boot kikapcsolása utáni újraindítást.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció