Bizonyos programoknál megáll/lefagy a gép

Szerző: adamka0423, 2017. March 30., téma
Fórum » Asztali PC
Bizonyos programoknál megáll/lefagy a gép és fogalmam sincs mitől . Most lett egy (nem túl erős) új konfig összerakva : FX-6300,GTX 1050 2GB , 8 GB DDR3 RAM . Mindezek mellet van egy 750-es táp meg egy M5A78L-M LX-as alaplap (Asus) . Ezt a bizonyos problémát csinálja pl.: World of Tanks és Youtube közben de a Dark Souls 3 tökéletesen fut csakúgy mint a DOOM . Nem tudom mi lehet a baj ha valaki tud akkor legyen szíves és segítsen . Előre is köszi :)
Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
Ezzel az alaplappal az a baj, hogy ugyan belemegy fizikailag a 6300, meg alapértelmezetten le is kezeli, de ahhoz, hogy egy fx normálisan működjön 970-es, vagy 990-es chipset kellene.
A táp sem mindegy, mennyire stabil. Pont a youtube és a WoT kifejezetten CPU intenzív dolog, ahol a CPU teljesítménye hol nagyon felmegy, hol csökken, azaz nagy az ingadozás. Az említett játékok viszont folyamtosan kérik a nagy teljesítméynt, kevesebb ott az ingadozás. A táp is elég sok.Ha a táp nem elég stabil, akkor ez okozhat fagyást.A túl nagy táp sem mindig előny, mert ha nem a legjobb minőségű, akkor a túlméretezés miatt teljesítményproblémákat tud okozni, bár ez elég ritkán fordul elő, inkább csak elméleti lehetőség.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Úgy emlékszem volt itt egy tag, akinek ilyen alaplappal volt hasonló konfigurációja és hasonló tüneteket produkált a szerkezet. Ott alaplapcsere lett a dologból.
0
0
0
0
GaboC avatar
Eseménynapló/Windows-Naplók/Rendszer. Itt talán találsz valami információt a problémádról.
0
0
0
0
MoonW avatar
Kikapcsol vagy lefagy, vagy néha ez is az is?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció