Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólások: 6 161
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tomi961 avatar
Sziasztok, adott egy FX-8350, gyári hűtéssel, az a kérdésem hogy gyári pásztázás ér e valamit? Érdemes e rá venni egy másik hűtőt vagy elég lenne egy erősebb venti? Nyilván nem szeretnék annyit rászánni mint a processzor ára, ezért is kérdezem.
0
0
0
0
💬 2
Bronson avatar
@tomi961: érdemes beruháznod egy jobb hűtőre, pl egy hyper 212 evo. bestseller, nem is olyan vészes az ára.
0
0
0
0
tomi961 avatar
@Bronson: Köszönöm ismét a segítséget 😀
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Hello. Tudnátok nekem ajánlani valami jó kis hűtőt a procimhoz? Úgy nézem a jelenlegi elég gyengécske hozzá és félek hogy baja lesz a procinak. Vagy esetleg tegyem vissza a gyári hűtőt? Azzal nem is próbáltam. Most igy játék közben 70-75 fok közt mozog :\
0
0
0
0
💬 15
reszler112233 avatar
@Galex1995: Milyen hűtő van most rajta? Illetve mennyi a keret rá?
0
0
0
0
Galex1995 avatar
@reszler112233: Bocsi, igen elfelejtettem hogy az adatlapon nincs rajta 😆 Cooler Master MasterLiquid ML120L a jelenlegi hűtőm
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Galex1995: Annak pedig bírnia kéne. Paszta milyen van alatta? Lentebb ajánlották a Thermal Grizzly Kryonaut pasztát, így az biztos jó, de jónak számít szerintem az Arctic MX4 is.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
@reszler112233: Hát most a paszta jelenleg passz hogy milyen rajta ismerősömmel pasztáztattam újra. De kb egy hónapja lett újra pasztázva. De mondjuk nem tudom normális e hogy a vizpumba 2260 RPM-el pörög
0
0
0
0
xCube avatar
@Galex1995:
Hát most a paszta jelenleg passz hogy milyen rajta ismerősömmel pasztáztattam újra. De kb egy hónapja lett újra pasztázva. De mondjuk nem tudom normális e hogy a vizpumba 2260 RPM-el pörög


A vízpumpánál ez teljesen normális, emiatt nem kell aggódnod. Van a házadban felül is ventilátor, ami kiszívja a meleget? A CPU hűtőd radiátora direktben kapja a VGA -ról érkező forró levegőt, az pedig nem segít sokat ilyen helyzetben. Főleg ha a szoba is meleg. Hová van egyáltalán beépítve a radiátor a gépházban?

De egyébként max hőfoknak 70 - 75°C még nem vészes A radiátoron lévő ventit mi szabályozza?
0
0
0
0
Kelori avatar
@Galex1995: A 70-75 fok nem annyira vészes, de annak a hűtőnek tényleg hűvősebben kéne tartania azt a CPU-t. Mikor vetted? Lehet hogy gyári hibás és valahol van rajta egy nagyon apró leak ahol párolog belőle a folyadék. A másik probléma az szokott lenni amikor szennyeződés tömi el a az apró kis lamellákat a pumpában. Esetleg megnézhetnéd a ventillátor profilt, ha silenten van akkor feljebb tekerheted.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
@Kelori: Am nem is tudom minek higgyek a hőfok mérésben. Játék közben az Afterburner mutatta 70-75 fokot 30-40 százalékos CPU használattal. De viszont ha AIDA-ban stressztesztelem a CPU-t akkor az AIDA 60 fokot mér plafonnak
0
0
0
0
Kelori avatar
@Galex1995: A legpontosabb értéket a ryzen master nevű progival tudod kiolvasni, nézd meg azzal. Az AMD hivatalos oldaláról tudod leszedni, direkt a ryzenekhez készítették.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
@Kelori: A Ryzen Master pedig ugráló értéket mutat egyfolytában tehát pl. Nem csinálok semmit csak alaphelyzet, akkor irja hogy 44 fok akkor szépen csökken 40 35 33 és egyszercsak felugrik 53-ra
Négy perces stresszteszt után pedig 64 fokra ment fel. Mint Ryzen Masterbe mint pedig AIDA-ban
0
0
0
0
Bronson avatar
@Galex1995: aida és ryzen master pontos. azért ugrál, mert ahogy van egy kis cpu használat, úgy változik a hőfok... olcsó vízhűtőnek híg a leve... de még a 70-75 is teljesen ok... ha stressz teszt alatt 60 plafon, akkor meg nincs miért aggódni, az aida tapasztalatom szerint elég pontos. főleg ha friss verzió.
0
0
0
0
Kelori avatar
@Bronson: Egyrészt a coolermaster hűtők nem rosszak. De még az én 14 ezer forintos ID cooling frostflow hűtőm is 45 fok körül tartja a procimat egy sima 120 mm-es radiátorral. Igaz nekem csak egy 1600X-em van, de nem hinném hogy a 2700X annyival jobban melegedne.

Sokat számít amúgy a szoba hőmérséklete is. Van aki télen képes befűteni 26 fokra, azzal nyílván jobban forrósodik minden. Nálam csak 19-20 fok van, ez is közrejátszik. Meg a gépház szellőzése sem mindegy.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
@Bronson: Hello. Szóval olyannal találkoztam hogy Division közbe bizony bizony megütötte azt a fránya 85 fokot a proci, Far Cry New Dawnba 75 körül volt. Besokalltam, kipróbáltam visszaraktam a gyárit (vagyis felraktam mert már mikor vettem rendeltem a vizhűtést is mellé) és nem igazán sok különbség van. Division 80 fok, Far Cry 70. És zúg is mint egy helikopter. Vajon milyen hűtő érné meg legjobban?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Galex1995: Valami ott nem stimmel akkor sem. Annak a hűtőnek, mint már írtuk is bírnia kellene hűteni a procit.
A házban hány ventilátor van és milyen elrendezésben? Ha jól néztem elől lehet 2 darab 120-as hátul egy 120-as és felül szintén 2 darab 120-as. Ha így van akkor elől befelé szívasd hátul és felül pedig kifelé. ha pedig valahol hiányzik ventilátor akkor oda érdemes tenni mert könnyen lehet, hogy a házadban megreked a levegő.
Na meg a CPU hűtő hűtőbordája hova van feltéve, és azon hogyan van a ventilátor feltéve?
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@Galex1995: Én megbántam,hogy vettem "olcsó" vízhűtést ,inkább olyan árban egy torony hűtőt. Abban legalább nem kell félni az elromló vízpumpától.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Viktorinho: Semmi baja annak a hűtésnek! Nekem a nagytesója van azt a procit még a 120as radiátorral is 50-60 fok alatt kéne tartania. Az én procesesszorom híresen forrófejű a gagyi kupak alatti pasztázás miatt, a gyári hűtővel volt 90 fok is. Most víz alatt 60 körül mozog, de akkor 12 szálon teker mint a félőrültek. battlefield 1 forza alatt nincs 50 fok sem. Az a hűtés rosszul van felszerelve és/vagy másfél centi hőpaszta van alatta. Ennél akkor is jobban produkálna az a vízhűtés ha paszta sem lenne alatta. Vagy a beszerelés nem klappol, vagy falsot hőmérsékletet mér. Van itt kolléga ugyanilyen kis 120 hűtővel, 50-60 fokos neki a ryzen. Itt valami angyon nem kerek.
0
0
0
0
sokeszter avatar
Hali,most vettem egy ilyen gépházat, [img]https://www.lc-power.com/en/product/pc-cases/atx-gaming-cases/gaming-997b-hypnos-x/[/img] nagyon jól néz ki, van benne két rgb venti, de a bekötésükkel gondom van,ilyen alaplapom van: MSI H81-M -E33 . Valaki tudna segíteni?
0
0
0
0
💬 2
H-ECTOR avatar
@sokeszter: kellene hogy legyen egy sysfan nevezetű 4tűs csatlakozó valahol az alaplapon, mivel csak egy van, vagy elosztóval dugod rá, vagy a másikat a 3tűs sysfanra tudod kötni
nem írja a honlapon, hogy a lapod a mystic lightot támogatja-e, szóval gondolom nem, de azért megpróbálhatod
0
0
0
0
sokeszter avatar
@H-ECTOR: Szia, köszi a segítséget ,de sikerült megoldanom,ezzel a módszerrel,remélem nem lesz semmi gond a müködéssel.[img]//gepigeny.hu/user/sokeszter/eszkozok/285822[/img]
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!
Kéne valami jó hővezető paszta procihoz tudna ajánlani valaki valami jó fajtát?
0
0
0
0
💬 8
Hunork avatar
@xsebix: Lásd feljebb.
Plusz, kerettől függően:
Cooler Master E2 IC Essential - de csak ezt a CM-től, a többi kuka
Noctua NTH1
Thermal Grizzly Hydronaut
Thermal Grizzly Kryonaut
0
0
0
0
Bronson avatar
@xsebix: Thermal Grizzly! Nekem a következő pasztám az lesz, jelenleg Cooler Master MasterGel Maker-t használok, az sem rossz... Hunork kukájából vettem ki, láss csodát, bevált... 😜
0
0
0
0
Hunork avatar
@Bronson: Értsd jól: alatta árban. 😉 azaz Essential E1. Ez kb olyan, mint a noname paszták.
0
0
0
0
Bronson avatar
@Hunork: Mivel ezt konkrétan nem írtad, nem érthettem másképp... 😊 amúgy használtam E2-t, nem rossz, (bár jobban hajlamos a kiszáradásra), de azért az árért van jobb is...
0
0
0
0
xsebix avatar
@Bronson: Köszönöm a válaszokat!
Azért még utána néztem és rendeltem egy ilyet :
Thermal Grizzly Kryonaut , remélem jó lesz bár a mostanival se hiszem, hogy gond lenne talán még a be quiet DR3 hűtőhöz kaptam vagy még az előző coolermaster 212 evo-hoz csak abból már nincs. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
@xsebix: Nem lesz vele gond, a TG az egyik legjobb paszta! 😉
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@xsebix: Thermal Grizzly Kryonaut mindenképpen !

Nekem a CPU -n, a 1080Ti GPU -ján és a PS4 Pro APU -ján is az van. 😀
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Sziasztok!

Szeretnék tenni a gépházamba még egy rendszerhűtő ventit, az utolsó helyre, ahova lehet.
Jelenlegi állás: a gépházamban elől van egy, viszi befelé a levegőt. A gépház oldalán van egy, ami befelé fúj, kap belőle a vga környéke, és a processzor hűtője is. Ide, ez alá tenném be az utolsót, és befelé fújónak gondolnám azt is. Jobban kapna levegőt a vga kártya, ill. az alaplap chipje is. Jó ötlet?
Továbbá, a gépházam hátsóján van a vízhűtő ventije nyilván, felül pedig 2 db egymás mellett, amik kifelé nyomják a meleget.
Ami a gépházam elején van, már molexba van dugva, mert nincs több csati az alaplapon.
Amit még beletennék, szintén molexesbe kellene tehát dugnom.
PCX-en nézegetem a molexeseket, elég nevenincs tételeknek tűnnek, a Trust márkáról pedig nem hallottam, milyenek.

Ötletek?
Köszönöm.
0
0
0
0
💬 8
Puffin avatar
@spleenszuru: PWM elosztó kábel, ha a lapod aljzatai PWM-esek. Csak akkor egyforma ventik kellenek hogy ugyanúgy forogjanak.
Spoiler!
Van eladó... 😃
0
0
0
0
spleenszuru avatar
@Puffin: Szia!

A processzor hűtő ajlzatán kívül, 4 másik aljzat van még a lapban, de sajnos meg nem mondom most fejből, míg nem szedem szét, hogy van-e ezekből 4 pines. A vízhűtő keringetője tuti, hogy 3 pinesben van, és nagyon úgy rémlik, a többi is csak 3 pines venti aljzat, talán 1 nem.
Szóval, csak egy ventit tudnék szabályozni a rendszerhűtőkből.. :/
A rendszerhűtők egyike, már így is molexban van, de egyébként annak a ventinek van 3 pin csatija is.
0
0
0
0
xCube avatar
@spleenszuru: Szervusz!

Teljesen felesleges az oldallapra még egy ventilátort raknod, semmin nem fog változtatni csak lesz még egy fogyasztó és zajkeltő a házban.

Ha mégis ezt akarod, akkor nikább vegyél egy rendes 3 - 4 pines ventilátort és egy 4pin Molex átalakítót.
A legtöbb venti, amin még van gyárilag 4 pin molex elég gyenge minőségű.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
@xCube: Szia!

Hmm, pedig azt gondoltam segít az extra beáramló levegő.
Miért nem lenne jó? Turbulencia?
Egyébként, ha már úgyis fent van az oldalán a venti, szerintetek az úgy jó, ahogy nekem van, tehát a házba befelé fúj, vagy kifelé kellene hoznia a levegőt a szabadba?
0
0
0
0
xCube avatar
@spleenszuru: Ha jól látom két hely van az oldallapon, egy fent, egy lent. Ha a lenti kifelé szív, akkor az pont a VGA elől szívja el a levegőt, tehát inkább fújnia kell. A fenti lehetne szívó, mert az akkor a VGA (és a proci ha léghűtés lenne) felszálló melegét szívná el, viszont egymás mellett nincs értelme szívó és fújó ventilátorokat alkalmazni, azok csak cirkulálják a levegőt és nincs cserélődés.

Hogy miért nem javaslom? Mert nem lesz tőle javulás. Több ventilátor nem jelent automatikusan alacsonyabb hőmérsékletet. A turbulencia is egy faktor, ami miatt eleve nem szoktam ajánlani ventilátort az oldallapra. Akkor már inkább először a meglévő ventivel játszanék a helyedben, megnézném melyik pozícióban és milyen irányú légáramlással változik pozitívan a hőmérséklet. Alapvetően az a legpraktikusabb, ha a légáram elölről hátulra halad. A pozitív vagy negatív nyomású rendszereken lehet vitatkozni, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
@xCube: Úgy van, a felső helyen van a jelenlegi venti, és befelé fúj. Nincs amúgy gondom a hőmérsékletekkel most sem, egy plusz OP óvintézkedés lenne az utolsó venti hellyel a cél. Ill., kicsit OC-t tennék a vga kártyámra, aztán ha jobban melegedne, a plusz levegő befújása/kiszívása lenne a feladata, ha szükséges. A kártyám hőmérséklete még nem ment 62 C fok felé, mióta megvan. 5-6 éve kb. Játék alatt 100 %-on használatban van, benchmarkot még csak az MSI kombustort, és az unigine heavent próbáltam, extreme beállításon.

Jelenlegi ventijeim így vannak beépítve:
- gépház elején kintről befelé fúj levegőt (1 db)
- gépház tetején 2 db venti szívja a házból kifelé a levegőt
- gép hátulján pedig a processzor vízhűtőjének van a ventije
- gép oldallapján 2 venti hely van, egyik a másik felett, és a felsőn van 1 db, kintről befelé fújó venti (tehát, akkor ennek az oldal-fenti egyedüli ventinek, kifelé kéne hoznia a levegőt, még így is, hogy magában van?)
0
0
0
0
xCube avatar
@spleenszuru: Jelenleg az oldallapra szerelt venti által befújt levegő nagy részét kapásból kiszívják felülre szerelt darabok, illetve a procihűtő radiátorára szerelt venti. Ilyen szempontból ez nem is rossz, mert a radi több friss levegőt kap és nem csak a VGA meleg levegőjével próbálja lehűteni a keringő folyadékot. A jelenlegi házadban talán még optimálisnak is mondanám, főleg hogy saját elmondásod alapján nem szenvedsz hűtési gondokkal.

Ha olyan házad lenne, ahol az első traktus szabadon átszellőzik (nincs keresztbe fordított HDD keret meg hasolnó blokkoló), akkor javasolnám, hogy szereld a radiátort előre (ott friss levegőt kap) és hagyd el az oldallapi ventit, vagy ha mindenképpen szükségét érzed, akkor felül kiszívásra vagy alul befújásra lehetne beállítani, a hátulsót és a felsőket pedig mint most is kiszívásra.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
@xCube: értem, köszönöm a tippeket. 😀
a HDD és egyebek valóban nem hagyják teljesen átáramlani az első venti levegőjét, de legalább kapnak a tárolók is némi szellőzést.
gondolkodom egy ház váltáson is majd, de jelenlegi helyén, ahol van a gép, még ez is túl nagy.. 😃
hosszban értem a nagyot. az asztalom elől, oldalt, felül, alul szét van vágva, hogy a levegő be és ki is tudjon áramlani, ha már ventik vannak benne.. hátul természetesen ott vannak a kábelek, szóval addig van betolva a ház a falig, ameddig a kábelek engedik.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Vettem egy Ryzen 2600X-et, és a stock Wraith Spire hűtője egyik napról a másikra el kezdett kattogni, elég idegesítő tud lenni. Valami a ventillátorral lehet, mert ha lenyomom akkor elhallgat. Olyan mintha valami be rezonálna. Valakinek volt még ilyen gondja?
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!

Problémám a következő lenne. A proci hűtő üzemel egészen addig, amig a rendszer nem lesz aktiv... utána magától kikapcsol. Néha, mikor olyanja van, akkor 2-300 rpm-en pötyörög.

- BIOS-ban a cpu fan control bevan kapcsolva. Ez befolyálohatja? Probálkoztam stabilitás tesztel, hátha nagyobb terhelés alatt befog kapcsolni, de semmi.

Ha kikapcsolom ezt a funkciót, akkor meg maxon pörög szinte mindig.

Ötletek?
0
0
0
0
Athis18 avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
Bronson avatar
@Athis18: Ha kihúzod a plusz ventit, akkor működik rendesen...? szerintem csak kihúztad véletlenül... olyan nincs hogy terhelésre indul csak el, ez csak videókártyáknál meg tápegységeknél van... a 13fok meg szintén nem lehetséges, hacsak nem 13fok körüli a szobád... rossz a szenzor, vagy a program amivel nézed
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
Üdv a népnek.

Mért van az, hogy a VGAm (HD6870) melegszik, mint állat? Alapjáraton 50 fok körül mozog, ha videót nézek akkor 60, ha játszok, akkor 90 és kikapcsolás között.
Érdekes, mert a procim (FX6300) játék közben 50 fok körül beáll, és nem megy feljebb, pedig ugye ez a fajta szeret melegedni.
Megpróbáltam leszedni a műanyag borítást a hűtésről, és elölről megtolni 2 JetFlo-val, de brutális hangja van (szélzaj), és így sem megy 70 alá terhelve, gyakran üti a 80at.
Jelenleg egy Thermaltake Pure 20 van elől, 4 Cooler Master JetFlo 120 oldalt, és egy Arctic F12 hátul, hogy kivigye a meleget, mindez egy Thermaltake Core V31 hátban, horizontális elrendezésben.
Tegnap pasztáztam újra, illetve takarítottam ki az egészet, ami kis por bejutott, azt is kifújtam, 100%ban pormentes az egész, egy fokkal sem javult a helyzet.

Valakinek valami ötlet?
Ha házunkban a termosztát 15 fokon van, ha játszok, akkor a fűtésszámlával spórolunk kicsit, mert a szobámban 5 perc után 25-27fok körülire melegedik a helyzet.. 😀
0
0
0
0
💬 10
FoLey avatar
@NeTuddMeg: Hát az sok még az én R9 290-em is sokkal hűvősebb!
Attól függ több pontból is lehet hiba oka.

-Milyen pasztát raktál rá?
-Jól rögzítetted a hűtőt?
-Rendesen letakarítottad pl.körömlakk lemosóval?
-Lehet a hűtés csővel van baja már és nemtudja leadni rendesen.

Más ötletem nincsen.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@NeTuddMeg: Eladtad volna azt a kártyát egy tizesért és hozzáraktad volna a pénzt amit plusz hűtésre elköltöttél, vehettél volna egy erősebb és hűvösebb videókártyát..
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Moon_Breaker: R9 380X a terv, addig kell kihúznia. Az az érdekes, hogy sokáig nem volt bajom vele, szinte alig ment 60 fölé.. nyáron produkált ilyen hőmérsékletet, mint most télen.
Letakarítottam, "Cooler Master: MasterGel" a paszta neve, amit használtam. Nem új, de szerintem ez nem befolyásolja.

EDIT: nézegettem, most 51 fokon áll, és a fölső 3 hűtéscső szinte hideg. :/ ezekszerint ennyit bírt
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@NeTuddMeg: Hát elég öreg már az a kártya, nyilván kezdi megadni magát azért melegszik ennyire.

Ha jót akarsz minél előbb lecseréled valami fiatalabbra.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Moon_Breaker: ha megadja magát csere előtt, porosodik még a szekrényben egy GTX280 😃 azt még nem tudtam kinyírni.
0
0
0
0
soulknight avatar
@NeTuddMeg: rx 470, az 570 és még a 4 gigás 580 is röhögve veri az r9 380-at, ha teleheted ne vegyél 380-at mert mire megveszed kijön még 2 kártya(nekem mind a 4 volt)
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@soulknight: nem elitgamer cucc kell, nem nagyon akarok játszani, illetve az FX6300 se lenne valami erőbajnok egyik kártya mellé sem.
0
0
0
0
carl18x avatar
@NeTuddMeg: WTF? 5 perc alatt 25-27 fok-ra fűti fel a géped a szobát? 😃 Meg van a jövő fűtése, haldokló HD 6870 😆
Amúgy ha mindent jól csináltál, szerintem a kártya élete végső szakaszába lépett. Tudtommal akkor melegedik ok nélkül egy kártya ha már látja a fehér fényt az alagút végén.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@carl18x: Csinálta egy ideig, hogy csak második vagy harmadik nekifutásra adott képet, ezt most abbahagyta.. 😀 remélem minél tovább bírja, de addigis kihasználom amennyire lehet.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@NeTuddMeg: Amúgy ha már nagyon döglődik vagy végképp megadta magát próbáld meg a "sütős" módszert.

Én is visszahoztam a halálból a bányász GTX 1070 FE -emet. (utána használtam kb. 1 hónapot amíg nem vettem a 1080 Ti -t, tartaléknak megtartom mert nagyon jó kártya még mindig)

0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,

kérlek segítsetek abban, hogy a Thermaltake Versa H25 (CA-1C2-00M1NN-00) ház előlapját hogy lehet leszedni?

Mindkét oldalt 3-3 összenyomható???? patent tartja, de nem tudom mivel lehetne összenyomni. Ez alá kellene betenni a ventiket és ki is tudnám tisztítani.

Köszönöm a tanácsokat.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok!
Ryzen 5 2600x-re milyen toronyhűtőt ajánlanátok ami ár értékben a legcsendesebb(bár gondolom ez beállítás kérdése is)?
OC nem megy elvileg (tervben sincs)
Ez az alap AMD Wraith spire van rajta jelenleg.
0
0
0
0
💬 8
Hunork avatar
@Andris18: Nem írtál árat. Amúgy annyira nem jó a Wraith?
BE QUIET! Dark Rock 4 21k, és maszív, csendes, kiváló. Olcsóbban az elődje, BE QUIET! Dark Rock 3 , 17k körül.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Hunork: Igen azt kihagytam, mert még képlékeny, nyilván annyi hogy minél olcsóbb ugyanaz a hangszint és teljesítmény annál jobb. Azon is gondolkoztam, hogy meghatározó különbség e hogy az egyiken monjuk 4 a másikon meg 6 heatpipe van?
Most mondjuk pont be quiet pwm ventik vannak a házban.
A hűtése elég jó csak néha "cicereg". Meg felzúg néhol aztán halkabb.
0
0
0
0
Hunork avatar
@Andris18: Minél több a hőcső, annál hatékonyabb a hűtés, kevésbé melegszik, illetve lassabban a cpu...stb.
Nálam évek óta BQ hűtő van, és nem cicereg. Biztos, hogy azok? Nem a VGA vagy a tápod ventije? Az sem mindegy, hány évesek. Örökké egyik venti sem halk.
Még olcsóbban a BQ Pure Rock még jó választás, de lejjebb nem mennék.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Hunork: Ez a gép az adatlapomon lévő VPC(nem az enyém) és szeptember elején lett osszerakva új bolti alkatrészekből. Sajnos kifogtunk egy hibás fsp gold tápot de hamarosan cserélik.

Köszönöm a segítséget! 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
@Andris18: Esetleg Alpenföhn hűtések után is nézelődhetsz. Minőségi hűtések nekem is olyan van szépen és csendesen teszi a dolgát.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@FoLey: Azt is megnézem. Köszönöm az ajánlást!
0
0
0
0
cseszka avatar
@Andris18: Tudom torony hütöt irtál,nekem egy Cooler master masterliquid 120 lite van,és iszonyat jól teszi a dolgát.Arrol nem is beszélve hogy csendes,és az ára is baráti,valamint az AM4 tokozást is támogatja.Bátran ajánlom....
[LINK]
0
0
0
0
Andris18 avatar
@cseszka: Nem bízok a folyadékos dolgokban, egyszer lesz valami és elázik minden. Arról nem is beszélve ha jól tudom annyi a különbség hogy gyorsabban hűti le de terhelés alatt ugyanolyan effektív az olcsó vizes mint egy jó léghűtéses.
Azért megnézem a linket és köszönöm, hogy írtál! 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Nemrég Ryzen hűtést adott ki csak is TR4 foglalatra kár érte ha lenne am4 foglalatra is akkor vevő lennék erre.
https://merlinhardver.hu/img/products/20180913203815-1867813-n0.jpg
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Sziasztok.Kéne nekem valami szép fehér torony hűtő,esetleg lehet rgb ledes is,nem feltétel. Szeretnék építeni egy fehér konfigot,gépháznak már EVGA DG-77 van kinézve.
0
0
0
0
💬 1
Hunork avatar
@Viktorinho: Ez a Te barátod, remek, halk, jó teljesítmény: ALPENFÖHN Matterhorn Rev. C – White Edition
A ház weboldalán nem találtam pontos méretet a CPU hűtőre, így ennek kérlek, nézz utána. Íme egy magyar teszt: [url]https://***/alpenfohn-matterhorn-white-edition-processzorhuto-teszt/2015/08/02[/url]
Viszont Intel mellé remek, ha jól tudom, nem AM4 kompatibilis.
0
0
0
0
Techthomas avatar
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék mert most már fojtogat az ideg!!!Pár napja elkezdtem nézelődni telepítgetni alaplapnak procinak a progjamjait mondom megnézzem már őket de sztem hiba volt ez mert azóta kva sok furcsaság történnik!!!
AMD Ryzen Master
HW monitor
AlSuite3
Aura
Assziszem legfőként ezek lehetnek.
Most olyat csínál a gép hogy ha Hwmonitort meg nyitom és csak "nézelődök" pafff fogja magát és kifagy a ....ba tápon on/off és ha mi sem történt volna program indításig ***a és ha meg nyitom paff...... Unistall!
Ezután mondom kvra nem volt ilyen hangos a ventik mert alaplapra voltak dugva de eddig semmi gond nem volt most meg maxon pörgeti 1-2 sec-re el halkul aztán megint durja... Meg nézzem mondom Al Suite3-ba mi lehet a gond.. Igen ott is jelen van a jelenség "nézelődök" állítgatom hogy silent vagy vmi ha el jutok odáig persze és pafff már fagy is ki a picsába PSU on/off minden ***a az ismételt program újra índításig! Mi a ..... lehet a gond? 😲
Most úgy van hogy van egy BITFENIX BFA-RCN-KS-RP ventilátor "szabályozó készülékem" 😃 és ő rá dugtam 3 ventit és az alaplapon csak a PCU-é van mondom lehet sok vagy vmi... Annyit értem el vele hogy AL Suite3 természetesen kifagy de most olyan rendes hogy ad egy kék képernyőt és megjegyzi hogy újraindíthatom a gépem mert konkrét hibát úgymond nem írt csak hogy...
Lényegében tömören ez a helyzet és tanácstalan vagyok teljesen. Auto tunningal el mókolt volna vmit?? vagy fogalmam sincs

És hab a tortán szintén pár napja jelentkezett hogy játék közbe vagy windows alatt mind1 van egy sötét rész pl vmi sarokba nézek játékba fogja magát azt kikapcsol a monitor úgy hogy vílágít közbe a led, de ha el húzzom az egeret már jó is. WTF
Kérem vki segítsen mi a jó isten csinálhattam vagy most ezek a jelenségek mire vezethetők vissza, vagy találkozott valaki ilyen gondokal? PLS HELP
0
0
0
0
💬 4
Bronson avatar
@Techthomas: Minden felesleges szoftvert tüntess el, kivéve hw monitort. a ventiket dugd az alaplapra és hagyd hogy automatikusan szabályozza a bios.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Bronson: Hát pont hw monitort töröltem le először, egyedül már a Alsuite3 van fent meg az Aura,de ennek épp nem hiszem hogy köze volna a dologhoz. AlSuitot is törlöm csak valahogy nem értem mi baja lehet mert így hogy nincsenek megnyitva vígan el vagyok. Hát most meg várom a vízhűtőmet 6.án jön addig nem merem már vissza dugni a lapra bár így is csinálta szóval oly mind1 igazából. De nekem ez magas hogy miért csinálhatja...
0
0
0
0
Bronson avatar
@Techthomas: Az asus szoftverei nem épp a megbízhatóságukról híresek... szerintem úgy jártál mintha több vírusírtót tettél volna fel, összegabalyodtak a szoftverek, kicsit ez, kicsit az próbált ventit vezérelni 😊
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Bronson: Hát erre gyanakszom én is hogy ütötte az egyik a másikat. De azért köszi a meg erősítést, majd következő hónapban újra rakom a Wint az új hardverek véget és csak a hw teszem fel majd akkor leszek kíváncsi hogy csinálja e majd de gyanítom hogy csak ha az lesz már nem fogja. Bízok benne..
0
0
0
0
Tejbepapy avatar
Sziasztok!

4 napja építettem meg az első komolyabb számítógépemet, amelyet a profilomon az eszközöknél is láthattok.
Link: https://gepigeny.hu/user/tejbepapy/eszkozok/272564

Jelenleg a házban a hűtőkön kívül egy ventilátor van, amely a házzal járt, ezzel a felállással kb 60°C körül mozog a gép játék közben, meglepően csöndesen. Azt még megjegyezném, hogy a procihűtő vízszintesen van a processzoron, mivel sajnos ezt csak így lehet biztonságosan rögzíteni. A kérdés annyi lenne, hogy milyen módon érdemes a közeljövőben ventilátorokat elhelyezni? Egyelőre elméletben úgy terveltem ki, hogy a ház aljába a táp elé, illetve az előlap felső felére helyezek egy-egy ventit. Ezzel elméletileg egész jól meg tudnám forgatni a levegőt a házban és elvileg pozitív légnyomást érnék el, amivel állítólag a porosodás mértékét lehet csökkenteni.

Előre is köszönöm a válaszokat! 😀
0
0
0
0
💬 8
Bronson avatar
@Tejbepapy: Az aljára nincs sok értelme tenned... előre kettő, hátra egy elég. inkább felülre tegyél, mint alulra
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Bronson: Azzal azért vitába szállnék hogy alul nincs értelme a ventilátornak. Ugyan a mostani gépembe a tápom miatt alulra nem tettem mert a csatlakozók miatt a normál méretű nem fér be vastagságra. Már kinéztem hogy a Noctua-nak van 15 mm-es vastagságú ventije amire valószínű be fogok ruházni én is. Ennek oka az, hogy előd gépemnek ugyan ebben a házban de más táppal szerelve volt egy 120-as ventilátor alul, ami GTX660-nak kb 6-8 fokot segített. Ezáltal a processzor is is kevesebb hőfokon ment kb 2-4 fokkal.(Teszteltem anélkül is, így ez személyes tapasztalat.) Amúgy a többi úgy volt akkor hogy elől volt a 200-as gyári és mögötte a középső HDD rekesz kivéve, ahogy most is van. Felül 2 db 120-as ventilátor, és hátul egy 120-as ventilátor.

Bár nekem is max 65 fok amit elér a VGA, és az legmelegebb része, mert a proci még 50-et is ritkán éri el.
0
0
0
0
Bronson avatar
@reszler112233: Én nem általában mondtam hogy nincs értelme, hanem az ő konfigjára és házára céloztam. nem mindegy milyen ház, milyen vga/cpu hűtő. Van olyan ház amibe nincs értelme plusz ventiket pakolni, mert segíteni nem sokat fog.
0
0
0
0
Tejbepapy avatar
@Bronson: Az alsó elhelyezés azért fordult meg a fejemben, mivel ha előre helyeznék két ventit, az alsónak kb. a fele a tápba "ütközne", viszont ha az alsót inkább a ház aljába helyezném, a videokártya tudna annyi levegőt szívni amennyi neki szükséges, majd a "maradék" levegő a felső ventilátor társaságában a processzor felé irányulna, ami akár lehetővé tenné, hogy levegyem a hűtőbordáról a ventit (amit a vízszintes elhelyezés és a méret miatt kétlem).
0
0
0
0
cszolee79 avatar
@Tejbepapy: "kb 60°C körül mozog a gép játék közben"
Akkor mi a túrónak akarsz több ventilátort? 😀 Csak hogy legyen? Teljesen felesleges.
Itt van példának az enyém: jelentősen magasabb fogyasztás (GTX 970, tuningolt 3770K) a táp (500-600rpm) és egy 600-900 között forgó házventi elég. A procin nincs is ventilátor. A GPU-n meg egy, az sem forog többet 700-nál.
http://gepigeny.hu/user/cszolee79/eszkozok/201634
0
0
0
0
Tejbepapy avatar
@cszolee79: Jól mondod, a 60°C egész jó, ezért nem mondtam, hogy sürgősen kell ventilátort szereznem.
Hogy miért vennék extra ventit a gépre, azt elsősorban a pozitív légnyomásos téma miatt fordult meg a fejemben, illetve a nyári hőségben (tudom, itt az ősz, erről már lekéstem) való használat miatt. Nem mellesleg viccből a gépház elé helyeztem egy asztali ventilátort, hogy lássam kb. mit érnék el, ha szereznék pár extrát, ezen a módon kb. -5°C-ot sikerült hűtenem a rendszeren, ami ha netán egyszer elkezdeném húzni a rendszert, megtoldaná a teljesítményt pár Hertzcel.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Tejbepapy: én támogatom, inkább az ezer forintos házventik izzadjanak mint a vga vagy a proci hűtése 😆
Én Arctic F-ekkel pakoltam tele a házat, gyári ventiket is kiszedtem, mert ezek sokkal halkabbak, és úgy átfújják a házat, hogy öröm nézni 😀

Elölre betolnék 2*140-est, felülre 2*120-at, hátra még egy 120ast és kész.
0
0
0
0
Tejbepapy avatar
@H-ECTOR: Mióta feltettem a kérdést, nem hagyott nyugodni a téma, úgyhogy hétfőn rendeltem az új egér mellé (ha lúd, legyen kövér alapon) két 140 és egy 120mm-es BeQuiet! Pure Wings ventit. Ezek tűntek a legjobbnak ár-érték arányban, így őket választottam (Biztos jobb a fullextrás Noctua, de abból 1 annyiba kerül mint ez a 3) . Felülre nem teszek, esetleg majd a gyárit feldobom a hátsó felére, az első félre nem látom hűtés rögzítésének az értelmét, hiszen az lényegében az a felső 140-esnek a "friss" levegőjét szívná ki, legjobb esetben az SSD-t hűtené, ami jelenleg is megfelelő hőmérsékleten működik.
0
0
0
0
heizerd avatar
Sziasztok 😀

Szeretnék egy kis segítséget kérni, processzor hűtő témakörben
A jelenleg használatban lévő Cooler Master Seidon 120V univerzális vízhűtés nem teljesít az elvárásaim szerint..
Sajnos 82 fokokat is mér az MSI afterburner játék közben, miközben az i5-4690-es procinak 72 a gyári határa..
Szerintem most visszatérnék a léghűtésre, milyen hűtőt tudtok ajánlani?
Sajnos az Elite Knight házam csak 148,5 mm-ig támogatja a magasságot, de ha picit nagyobb lenne az se baj, befér 😃
Árba 15-20 között gondolkozok

Köszi a válaszokat előre is
Üdv
0
0
0
0
💬 11
reszler112233 avatar
@heizerd: Abban a méretben nehéz lesz jobban hűtő léghűtőt venni ami jobb mint a mostani kompakt vízhűtőd. Mondanám a CM 212-es szériát mert azok igen jól sikerült darabok, és árban is beleférnek bőven, de azok 160 mm magasság körül mozognak.
Viszont a BIOS-ban nem tudsz belepiszkálni a vízhűtő ventilátorának fordulatába? Nekem a Gigabyte lapban bele lehet nyúlni. Értelemszerűen minél magasabb hőmérséklet mellett milyen fordulaton pörgesse a ventilátort.
0
0
0
0
heizerd avatar
@reszler112233: Néztem a BIOS-t, ott a smart fan mód van beállítva, ha azt kiveszem akkor maximális fordulattal pörgeti, erre gondoltál?
[LINK]
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@heizerd: Igen erre gondoltam. Így beállítva is nem kéne annyi hőfoknak lennie főleg nem a BIOS-ban. Ott max 30-35-ig mehetne csak el. Próbálhatsz meredekebb szöget adni neki a pontok segítségével, de szerintem az nem fog segíteni. Hűtő felület a helyén van és meg van húzva rendesen? Illetve paszta mennyi és milyen van alatta? Érdemes kipróbálni egy újrapasztázás után javul-e, mert nálad valami nem oké, ugyanis azért alapjáraton annak is le kéne vinnie a hőfokot 30 körülre, de nálad 56 fok sok, így lehet hogy nem érintkezik rendesen a hűtő felület.
0
0
0
0
heizerd avatar
@reszler112233: Most beállítottam meredekebb görbét, illetve újra is pasztáztam ( Artic MX4 pasztám van- elvileg az elég jó), szerintem a meghúzással sincs baj
Olvastam olyat ami másnál előfordult hogy maga a processzor belső pasztázása nem jó, és így a kupaknak nem adja át jól a hőt, így az érintkező hűtő felület se tudja elvezetni
Lassan már csak erre tudok gondolni..
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@heizerd: Paszta tökéletes. Nekem MX2 van, de az is megteszi nálam.
Utóbbi amit írtál meg lehet hiba oka, viszont ebben az esetben nem fog segíteni a léghűtő sem.
0
0
0
0
heizerd avatar
@reszler112233: Kipróbáltam hogy mi változott a meredekebb görbével illetve az újrapasztázással
Jobb lett határozottan, mert játék közben épphogycsak közelíti a gyári határt, jó 10 fokkal csökkent így, talán állítok még egy kicsit a görbén
Igen tudom hogy ha a kupak alatti paszta a gond akkor azon semmilyen hűtő nem segít..
Köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@heizerd: Örülök hogy valamit segíthettem.
Amúgy ha jól emlékeszem egyszer hardveraprón hirdetett valaki, hogy vállal ilyen dolgot, hogy javítja a kupak alatti pasztázást.
0
0
0
0
Puffin avatar
@heizerd: Az AB 10-el többet mutat mindig.
0
0
0
0
heizerd avatar
@Puffin: Igen? Ennyire nem megbízható az infó amit kiír? Úgy tudom az értékeket BIOS-ból veszi nem?
Vagy hogy van ez? Köszi
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Puffin: Én eddig ezt nem vettem észre. Laptopon és asztali gépen is általában max 1-2 fokkal mutat többet vagy kevesebbet, mint az AIDA vagy a HWinfo.
0
0
0
0
Bronson avatar
@Puffin: ezzel a hibával még nem találkoztam, mindig megbízható adatokat mutatott nekem...
0
0
0
0
Andris18 avatar
Ti milyen ventilátort ajánlanátok 120mm és 140mm méretben?
Lehetőleg minél olcsóbbat és hangtalanabbat. Egyik ismerősöm Arctic F12 PWM Rev2-et javasolt, de nem tudom, hogy mennyire bonyolult a pwm ventillátorok kezelése illetve mire kell dugni hogy pwm-ként szabályozható legyen(alaplap,táp?).
Csináltam egy listát és a bequiet pure wings 2 jött ki győztesnek, de az adatok a gyártótól vannak és kíváncsi vagyok a véleményetekre is biztos nem mindenki gyári ventilátort használ.
[LINK]
0
0
0
0
💬 3
Bronson avatar
@Andris18: Nekem Be Quiet! ventik vannak a gépben, megérik a pénzüket, ajánlom! a pwm meg egyszerű mint a pofon, csak rádugod az alaplapra és szabályozza magát a venti. ha nem vagy elégedett a biosban tudod szabályozni.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Bronson: Köszönöm a személyes tapasztalatot és a pwm-es választ is! 😀
0
0
0
0
no avatar
@Andris18: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Andris18 avatar
@HunSanyiX: Megnézem, köszönöm!
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok lenne egy kérdésem mégpedig

van egy asrock fatal1ty 990fx professional lapom és a VRM ha nincs rajta hűtés akkor felmegy 150fokra aida64 mutatja a proci az 48fok max

a VRM re tegyek hűtést? vagy hagyam igy?
pl 2db 8cm es venti az jo ha rateszem?
0
0
0
0
💬 9
Moon_Breaker avatar
@Van Helsing 25: Az a 150 fok szerintem inkább fahrenheit..

[LINK]

150 fahrenheit kb. 65 fok ami átlagos hőmérséklet alaplapon. (főleg vrm -nél)
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Moon_Breaker: nem mert Celsius ra van állítva a program akkor a proci meg a vga is Fahrenheit lenne rs nem 48fok meg 60fok
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Van Helsing 25: 150 foknál már szinte olvadna rajta a cucc, biztos hogy valami bug van a progidban.

Az a biztos ha infrahőmérővel rámérsz és hozzáadsz kb. 5 fokot, az a tuti.

én is ilyet vettem, nem nagy összeg : [LINK]
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Moon_Breaker: oksa megnézem

de amugy baromi forró a vrm oda se tudok nyúlni ha játszok
0
0
0
0
FoLey avatar
@Van Helsing 25: Hasonló probléma volt a kollégánál is igaz az Killer verziós volt.
[LINK]

Esetleg barkácsolj oda egy kis 8cm-es ventilátort pl. AMD gyári hűtése a passzív vrm fölé.

Szerk.: Gépednél levő képek alapján voltak rajta 12cm-es ventik azok miért lettek leszedve? 😲
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@FoLey: igen volt rajta de a vízhűtés beadta a kulcsot így szét lett szedve a gép és amíg garin volt a cucc addig öcsém gépébe tette ma 2 ventit úgy hogy most 2db 8-as ventit vettem rá tegnap igy most 89 fok ha játszok

alapon 64 fok
0
0
0
0
FoLey avatar
@Van Helsing 25: Lehetséges az alaplapi szenzora hülyült be. Próbáld meg HWinfo64-el is megnézni vagy amit Moon_Breaker által javasolt megoldást.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@FoLey: na megnéztem és kiderült hogy az aida nemvolt lefrissitve most az uj verzióval a rise of tomb raider alatt a proci 60 fok a lap 47 és a VRM1-2 ami nem a vga mert megnéztem az 100 és 30 fok a vga maga 56 fok

szerk: division alatt másfél óra játék útán cpu 65, VRM 110, gpu 60,
0
0
0
0
FoLey avatar
@Van Helsing 25: Lehet az alaplapi szenzor beszart szokott ilyen előfordulni. Vegyél műszert és úgy mérd meg a hőmérsékletét.
0
0
0
0
zsolo avatar
Sziasztok! Biosban lehet állítani a ventilátor szabályzáson (rendszerhűtő) ? egyik 100%-on pörög, speedfannal amikor bekapcsolom a gépet lejjebb veszem, de ezt minden ilyen alkalomnál meg kell tennem, mert hangosan pörög! van rá megoldás?
0
0
0
0
💬 1
NeTuddMeg avatar
@zsolo: BIOSban Chassis Fan vagy Power Fan alatt be tudod állítani hogy automatán szabályozza (vagyis *** rá, és 100%on pörög), vagy manuálisan. Manuálisnál vannak szintek (level1, level2, stb), azok állítják a fordulatszámot. értelemszerűen level1 - 10%, level2 - 20%, és így tovább.. ASRock alaplapnál sima, és UEFI BIOSnál is így kell. többinél nem tudom
0
0
0
0
showtekk avatar
Sziasztok!

Adott egy NZXT S340 Elite ház amihez gyárilag járt két db NZXT 120as ventillátor, fentre és hátulra, viszont előre fér még 2db 120 vagy 140es. Mit ajánlotok? Nézegettem a "jobb fajtákat" mind ilyen 4-5ezer Ft volt, őszintén szólva annyit már nem szánnék rá ha nem muszáj pláne 2db 10ért, tudtok valami olcsóbb megoldást? Néztem az ilyen 1500-2000eseket is de nem tudom, hogy működésben mennyivel rosszabb az (már persze ha egyáltalán rosszabb.) Illetve funkcionálisan az is érdekelne, hogy nem e elég 1 ventillátor, jelenleg IDLE-ben jobbak a hőfokok mint az előző gépházamnál de azért terhelés alatt érezhetően feljebb megy (bár még határérteken belül van, de nyugodtabb lennék ha jobban meg lenne oldva a dolog)

CPU: i7 4770 coolermaster hyper evo 212vel

A Ház elülső részén van 2db szabad hely, az egyik a fenti az pont egyvonalban van a processzorhűtővel, a másik pedig egyel alatta van. Feltételezem, hogy a CPUval egyvonalba lehet elég 1db ventillátor is nem kell alá még1. (Adatlapomon amúgy fentvannak képek, lehet ott jobban látszik mint így leírva)

Köszi előre is ha valaki tud ajánlani valami jót! 😀
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@showtekk: Pedig általában nem véletlen kerül annyiba egy ventilátor. Viszont ha már olcsóbb kategória akkor Arctic.
Na meg elől lehet hogy a felső tényleg a CPU hűtést segíti, de az alsónak is szerepe lehet nem kis mértékben. Az a VGA-nak adhat plusz friss levegőt. Érdemes előre is annyit betenni amennyit csak lehet a minél jobb szellőzés érdekében. Na meg ha támogatott akkor egyértelműen 140-est. Alacsonyabb fordulaton is tud annyi levegőt szállítani, mint egy 120-as nagyobb fordulatnál. És gondolom ha azt mondom minél lassabb fordulat, akkor leesik hogy ez kihat a hangjára is.
0
0
0
0
showtekk avatar
@reszler112233: Ha nem véletlenül drágább akkor veszem azt, csak érdekelt a különbség mivel ehhez a hűtés részéhez nem értek annyira. 2 fér el elől 140es igen, bár a videókártya hűtéssel nincs gond, inkább a proci az ami több. (Előzőleg max 55 fok volt magas terhelés közben, most akár 70re is feltud szökni) És mit ajánlanál 140esből? Érdemes NZXT-t venni ha már ilyen a ház is vagy ebben a kb 5ezres kategóriában mindegy melyiket választom?

Fractal Design Dynamic GP-14 140

Erről mi a véleményed?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@showtekk: Nem rossz amit írtál, mondjuk azzal a márkával nincs tapasztalatom.
Amúgy nekem egy ilyenem már van a házamban felül, de tervezem kicserélni mellette a 120-as Arctic F12 TC-t. Az sem rossz, nem is hangos, de azért ennek jobb a légszállítása.:[LINK]
Ez picivel több mint 5k de szerintem ezt az árat megéri.
0
0
0
0
Puffin avatar
@showtekk: Mivel tudod szabályozni? Alaplap venti aljzat kiosztás kellene.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Sziasztok, Adott egy CM hyper 212X hűtő, amire ugye 2 ventilátort is fel lehet rakni. Kérdésem az lenne, ha nem akarom mindkettőt cserélni csak +1 db ot venni akkor mire kell figyelnem, azon kívül hogy hasonló méretű legyen?
Mert azt nem akarom, hogy az első ventilátor tolja befele a hűs levegőt de a hátsó nem képes olyan ütembe kihúzni. Vagy ez már túl van komplikálva?
Vagy eleve felesleges is vergödnöm vele, mert a ház hátulján amugy is van 1 ventilátor. Azaz evvel az 1el nem nyernék semmit.

Még egy kérdés, a ventilátor csatlakozóival kapcsolatban, van ugye 2-3-4Pines, mi a különbség ezek között?
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@Schwin94: Én nem tennék rá még egy ventilátort. Elég arra az az egy amit kapsz is hozzá. Én az EVO változatát kipróbáltam két ventilátorral.(A Második is PWM venti volt és egy csatlakozóról kapta az áramot, tehát egy volt a fordulat is.) 1-2 fokot javított, így le is vettem róla, mert ennyi hőmérséklet csökkenésért nem érdemes rajta hagyni. Így mivel a Noctua maradt rajta, van egy gyári szinte új (2 hónapos.) ventilátorom tartalékba.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
@reszler112233: Azért az 1-2 fokért tényleg felesleges vele vergődni.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Schwin94: Utólag én is rájöttem. Mivel mint említettem volt lehetőségem rá hogy kipróbáljam. Egy haverom mondta hogy próbáljuk ki mennyit javít, mert ő is venni akar egy 212EVO-t, és ha sokat javít a második ventilátor akkor nyitásnak veszi hozzá a második ventilátort.Az eredmény végén ő is belátta, hogy elég 1 ventilátor is rá. Amúgy tovább tartott a gépet kikapcsolni majd bekapcsolni mint a ventilátort feltenni és levenni, és bekötni majd kikötni.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
@reszler112233: Remélem az enyém se fog tovább tartani, de majd csak holnap kerül beépítésre. Remélem nyerek vele a mostanihoz képest.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
Találtam egy ilyen valamit.. Google keresések alapján nem találtam meg..
A ventilátoron annyi áll, hogy "TT-9025A".
Az oldalán látszik a Thermaltake felirat..
Valaki tud róla pontosabb infót adni? 😀

https://oi66.tinypic.com/2dboyec.jpghttps://oi63.tinypic.com/e665oo.jpg
0
0
0
0
💬 2
hashimoto avatar
@NeTuddMeg: Talán egy Opteron hűtője lehet. Socket G34-re.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@hashimoto: 775ön volt.. de sehol nem találom mi lehet a tipusa.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Sziasztok!

Szeretnék a [LINK]rakni még hűtőt.
Előre 120 cm-s fér hátra 10 cm-s. Az [LINK]
van egy Chassis Fan, és egy Power Fan csatlakozó. Milyet ajánlanátok, hogy oldjam meg?
A procin [LINK]hűtő van.
A gyártó szerint erre is lehet szerelni még egyet, erre milyen volna jó?
0
0
0
0
💬 10
reszler112233 avatar
@gyulazsolti: Mennyit szánnál a ventilátorokra? Fontos szempont szerintem.

Másrészt, én anno a Cooler Master TX3-ason is próbáltam ugyan olyan gyári rá való ventivel, hogy feltettem rá két ventilátort, de 1-2 fokot javított csak, sőt terhelésnél volt hogy ugyan azon a hőfokon ment mint 1 ventilátorral. A 212 EVO-ra is tettem még egy ventilátort még a Q9550-es processzornál, de ott is ugyan úgy 1-2 fok javulás volt csak, így levettem róla, mert így nem volt nagy értelme.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
@reszler112233: 1500/db kb. A funkció a lényeg nem a design.😀

Sejtettem, hogy nem sokat jelent, mert gondolom a gyártó árulná olyan variációban is.

Itt, hogy lejjebb olvastam talán [LINK] a Chassis Fan-ra.

A Power Fan is 4 pin-es, de az gondolom magát szabályozza, mert az OC Tunerben nem ad rá lehetőséget.
Spoiler!
https://p1.picsto.re/ziwMR.png
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@gyulazsolti: Abban az árban az jó választás az a ventilátor.

A Power Fan csatlakozásnál meg szerintem maga az alaplap vezérli a fordulatot.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
@reszler112233: A Power Fan-ra meg [LINK]néztem hátra, mivel 10 cm-est nem találtam.

Vagy, ha minden igaz sorba lehet kötni őket.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@gyulazsolti: Minden ventilátort lehet sorba kötni csak elosztó kell, de az már más, hogy a fő csatlakozó ezt hogy díjazza.
De ha jól néztem a 12 cm-esen olyan csatlakozó van ami egyben elosztó is. Tehát ugyan elfoglal egy csatlakozást, de mellett ad egy új csatlakozási lehetőséget.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
@reszler112233: Egyébként, hogy érdemesebb bekötni?

Sorba, vagy a hátsó 10 cm-est a Power Fan-ra, az elsőt 12 cm-est Chassis Fan-ra, vagy fordítva?
0
0
0
0
Hunork avatar
@gyulazsolti: 1. Nagyon jók az AC ventik, igen halkan üzemelnek (mondjuk 2-3 évig, utána csere, de ez benne van)
2. Chassis fan legyen Y kábellel. Nem tudom, hány CH fan aljzat van. Ha kettő, akkor négy venti az Y kábellel simán rámegy. Molex esetében az a lényeg, hogy mindegyik vagy 5 / 7 / 12V-on megy, így ennek függvényében lesz az rpm.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
@Hunork: 1 Chassis fan aljzat van csak, és csak ez a fentebb linkelt 2 ventilátor megy bele.
0
0
0
0
Hunork avatar
@gyulazsolti: Simán egy Y kábelre kötném a kettőt, nálam is így mentek, megy némelyik. Igaz, nálam két CF aljzat van, így megy róla négy.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
@Hunork: Oké, úgy teszek én is. 😀

Köszönöm a segítségeteket.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne hozzátok ,hogy van egy asus h-170 pro gaming alaplapom és azon van három cha1-2-3 fan 4tűs csatlakozó. (gondolom ide kell kötni a gépház hűtésére szolgáló ventiket) A biosban viszont a ventilátor szabályzónál még ext1-2-3 fan is található. Ezek nem tudom mik lehetnek mert a lapon semmi hasonlót nem találtam. Szóval a problémám az lenne, hogy a jövőhét elején jön meg a gépház (nzxt phantom 630) amiben már három venti helyet kapott, nekem pedig még itthon van egy bontatlan PWM -es amit szeretnék beszerelni negyediknek. Remélem tud valaki segíteni mert nemigazán vagyok ebben szaki. Létezik ,hogy ehhez a laphoz csak három pwm-es ventit lehet rákötni. Segítségeteket előre is köszönöm.
0
0
0
0
💬 1
KRZT963 avatar
@Boldor81:
EXT_FAN
Support Fan extension card

https://dlcdnimgs.asus.com/websites/global/products/wFdi7xiEAx231MnI/images/pic_control_s.jpg
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

A napokban vettem észre,hogy a videokártyám hűtése nem igazán forog,ha csak a windows fut,meg pár alap program.Játék alatt pörög a ventillátor.Ez normális dolog?Asus rx480 dual van a gépemben,elől 2 rendszer hűtővel,a proci hűtő mögött pedig van még egy.Elképzelhető,hogy alapjáraton ennyire felesleges a videokártyának a hűtése?Az msi afterburner azt írja,hogy 45 fok körül van a gpu hőmérséklet.
0
0
0
0
💬 5
reszler112233 avatar
@Adamsfamily: Szerintem abban a kártyában is már FanStop rendszer. Az az 60 fokig nem megy rajta a ventilátor, a fölött viszont igen.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Adamsfamily: Valószínű úgy van mint ahogy Reszler már említette. Nekem is rx 480-asom van és szintén nem megy a venti ,ha nem játszom. Először én is megijedtem, de itt a fórumon mondták hogy azért van , mert így kevesebb áramot fogyaszt és nem hangos (mivel nem forog).
0
0
0
0
Hunork avatar
@Adamsfamily: Teljesen normális, szinte mindegyik AMD és NV kártya tudja ezt. Csak bizonyos hőmérséklet felett, jellemzően 50-55 Celsius fok, kapcsol be a ventilátor.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Adamsfamily: Ahogy az előttem szólók is írták ez teljesen normális,nekem is 50 fok fölött kapcsolnak be a ventik,de állítható ha ez neked nem megfelelő.
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Köszönöm szépen a válaszokat.
Az az igazság,hogy nem rég költöztünk és az előző lakásban mindig a földön volt a gép és ez fel se tűnt.Most,hogy felraktam az asztalra egy hét után vettem észre és kicsit frászt kaptam,hogy nem-e kontakt hibás,de így akkor nem aggódom tovább.
0
0
0
0
visor261 avatar
Hogyan lehet megnézni hogy terhelés alatt mennyire megy fel a proci maximálisan?
0
0
0
0
💬 5
Puffin avatar
@visor261: Aida64-el monitorozod mondjuk.
0
0
0
0
visor261 avatar
@Puffin: És mondjuk mivel érem el hogy felmenjen a hőmérséklet?
0
0
0
0
Puffin avatar
@visor261: Van benne beépített teszt.
0
0
0
0
visor261 avatar
@Puffin: És jobban leterheli a Prime 95-höz képest?
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy a Coolink ventik mennyire megbízhatóak, illetve mennyire hangosak?
Kérdés alanya: Coolink SWIF2 120P
0
0
0
0
💬 1
Hunork avatar
@AMDMonsteR: Én nem ismerem, de pár tesztet elolvastam angolul. Többnyire dicsérik, de két helyen is azt írták, hogy magas fordulaton észrevehetően zajosan üzemel. De maga a technika jó.
Mondjuk én Akasa Viper, BQ Silent / Shadow Wings hívő vagyok. Meg Noctua redux, de az már borsos árban van...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok egy olyan kerdesem lenne hogy a vízhűtést szerintetek hova szereljem? Mert a géphazban hátul 1 elől 2 és felül is 2 ventillátor van. Tehát a vízhűtőmnek 2 ventillátorja van így vagy előre vagy fentre tudom szerelni. Ti melyiket ajánlanátok?? Hogy lesz szellősebb a gépházam?
0
0
0
0
💬 3
Andris18 avatar
@INF1N1TE: Én felülre ajánlanám. Bár nekem nincs, de gondolj bele hogy elöl befújja 2 venti hátul meg ki az az egy. Más gépeknél is azt látom, hogy felülre rakják, mert sokkal jobb ha valahol "beszívódik" a levegő és ki, mint hogy csak ki. Akinél olyat láttam hogy elöl volt és felül is az a processzorát és videókártyáját és vízhűtötte Spoiler!
MOndjuk nem tudom hogy a merevlemeznek,ramnak nem kell-e úgy valamennyi légáramlás :|
.
0
0
0
0
TarantulaGuy1989 avatar
@INF1N1TE: Mindenképp felülre!
0
0
0
0
no avatar
@INF1N1TE: Legtöbb esetben bentről szivatják kifele a levegőt a gépházból, a vízhűtésnek ez is teljesen megfelel és kevesebb por is jut a gépházba.

Én szemly szerint a gépház elejébe raktam (H105) és kintről szivatom befele, mert elől egyébként is befelé akarnám juttatni a levegőt, minden más venti nálam kifele viszi a levegőt. A radira raktam 2-2 ventit, hogy szépen át vigye rajta a levegőt alacsony rpm-en is.

Szóval, ha hátulra rakod akkor minenképpen kifelé szívja, ha felülre szeretnéd akkor opcionális, ha pedig előlre szerenéd, akkor mindenképpen belefé kell, hogy szívja.
0
0
0
0
ppista avatar
Tudnátok ajánlani valami jó rendszer hűtőt a gépembe, ami elfér benne?
Szerintetek ezek milyenek?

Ezeket néztem ki:-
Thermaltake Pure S 12 CL-F006-PL12BL-A Pure kék LED
Cooler Master R4-L2R-20AC-GP kék LED ventilátor
Aerocool EN51394 Lightning LED kék 12cm ventilátor

gépem tulajdonságai:

-Intel Core I7 6700
-DeepCool GAMMAXX 300 processzor hűtő
-2db Crucial 8GB DDR4 2133MHz CL15 CT8G4DFD8213
-MSI B150M GAMING PRO
-Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD
-Goodram CX200 240GB SSDPR-CX200-240 SSD , Seagate 2TB 64MB SATA3 ST2000DM001
-FSP 500W Hydro Bronze HD500
-Deepcool TESSERACT SW FEHÉR számítógép ház
0
0
0
0
💬 10
xxxpepe avatar
@ppista: Hello!Kérdésem az volna hogy 3pin-est keresel vagy 4pin-es kellene (PWM)??
Ezt jó volna tudni!😀
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@xxxpepe: 3pin is szabályzós..
0
0
0
0
xxxpepe avatar
@BenjaminHun: Igen de csak feszültség alapú szabályzásra képes!😀
De neki lehet hogy csak 3pines az alaplapi csatlakozója!
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@xxxpepe: Általában csak a CPU fan 4pin.. többi csati 3pin
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@BenjaminHun: Nem feltétlen. Az én lapomon van 4 tűs SYS fan csatlakozó is.
0
0
0
0
xxxpepe avatar
@reszler112233: Az enyémen is de nem fogok itt vitatkozni senkivel mivel segítséget kértek én ppista kollégának szeretnék segíteni!
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@xxxpepe: Én sem vitatkozásnak szántam 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@xxxpepe: Én sem vitatkozni akarok, csak szimplán leírtam, hogy nekem van 4 tűs csatlakozóm is a lapon, de ahogy nézegetem ez már a mai újonnan kapható 20k fölötti értékű lapoknál is igaz.
0
0
0
0
Puffin avatar
@reszler112233: Attól hogy 4 pines nem biztos hogy PWM-es. Venti vásárlás előtt érdemes megnézni az alaplap kézikönyvében a kiosztásokat.
0
0
0
0
Hunork avatar
@ppista: Szia!

A lényeg, a 12 cm. A 3 vagy 4 pin csak kiderül.
A listából az Aerocool-t ismerem, nem rossz szerkezet.
Esetleg még ezek:
BITFENIX Spectre 12cm Led
THERMALTAKE CL-F012-PL12BU-A Pure 12 LED Blue
DEEPCOOL Wind Blade 120 kék

És jó kis gép, lassan majd jöhet egy GTX1080 az i7 mellé, hogy ne unatkozzon. 😉
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Tegnap Witcher 3-mal játszottam nem volt semmi gond, aztán kikapcsoltam a gépet.
Ma bekapcsolom és a cpu hűtő hangosan megy. Megnézem a hőmérsékleteket azt látom hogy alapból 70 fok egy idő után meg már 100. Először azt hittem hogy bányász vírus és hogy a gpu ilyen hangos. Gyorsan kikapcsoltam és azóta be se mertem kapcsolni. Mi lehet a baja?

Szerk.: azóta bekapcsoltam és rendesen működik. Akkor már bekapcsoláskor is furcsa hangja volt.
0
0
0
0
💬 1
xxxpepe avatar
@Tuhajohn: Legközelebb ha ilyen van akkor nézd meg a Feladatkezelőben hogy milyen program tekerte meg ennyire a procidat!
Valószínűleg egy vagy több progi csinálta ezt a jelenséget,proci hűtő ventilátorod pedig próbálta lehűteni de kevés volt hozzá!😀
0
0
0
0
xxxpepe avatar
Sziasztok segítségre volna szükségem!
Vettem egy új számítógép házat Phanteks Enthoo Pro.A ház maga nagyon tetszik Csak a gyári ventik nem a legjobbak.Elől egy 20cm phanteks van és hátul meg egy 14cm-es agyún ilyen!Na az elsőt mindenképpen cserélni szeretném 2db 14cm-esre kérdés hogy milyenekre?Ha lehet akkor ledes kellene legalábbis csak előre!Hátsót is cseréljem??Meg még úgye felülre is lehet tenni 3db na milyeneket kellene vennem??Lényeg hogy léghűtésses mindenem így a szellőzés a fő szempont nálam!Milyen ventiket vegyek?Van egy ilyen ventilátor szabályzom ez tekerné majd őket Zalman ZM-MFC1 !És tényleg 3pines ventik kellenek mert csak azok jók!Előre is nagyon szépen köszönöm!
0
0
0
0
💬 3
Puffin avatar
@xxxpepe: Mennyit szánsz a ventikre?
0
0
0
0
xxxpepe avatar
@Puffin: Hát ez jó kérdés nem tudom attól függ mi a felhozatal!😀
Olyan 2500-3500ft körül maximum darabjáért többet nem szeretnék érte adni!
0
0
0
0
Puffin avatar
@xxxpepe: Hát 14-es csendes LED-es venti annyiból nem lesz előre! 😃
Led nélküli: Nanoxia Deep Silence 140mm vagy Be Quiet Pure Wings 2 140
0
0
0
0
knorbert94 avatar
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.
Ehhez a konfighoz elég a Cooler Master Hyper 103 as táp vagy elkelne egy másik?
Ugyanis pár napja vettem bele a vidikarit és egy kis játék után már elég forró lett a gépem és fel fel ugrott a processzorom 70 fokra.
A választ előre is Köszönöm!

Alaplap: ASUS B85M-G
Proci: i7 4790K 4.0GHz
Ram: 32Gb Hyper X Fury
Vidikari: Gigabyte GeForce GTX 1080 G1 Gaming 8GB
Táp: Chieftec ECO 600W GPE-600S
0
0
0
0
💬 7
Bronson avatar
@knorbert94: Mindenképp kéne egy komolyabb hűtő, a hyper 103 nagyon alap...
0
0
0
0
knorbert94 avatar
@Bronson: Köszönöm Szépen!
0
0
0
0
Hunork avatar
@knorbert94: Szia!

Minimum egy Be quiet Pure Rock, ez 11k körül van, de ha van keret, akkor 20 ezerig ezek ajánlottak:

SCYTHE Mugen 5 Rev. B
ARCTIC COOLING Freezer 33 eSports Edition
BE QUIET! Dark Rock Advanced
X2 Eclipse Advanced
ALPENFÖHN Olymp
BE QUIET! Dark Rock 3
0
0
0
0
knorbert94 avatar
@Hunork: Köszönöm Szépen!
0
0
0
0
Bronson avatar
@Hunork: És a shadow rock 2 hol marad...? 😊
0
0
0
0
Hunork avatar
@Bronson: Ha lúd, legyen kövér 😀 😀
De igen, az is tökéletes. Bár az ár-értéket nézve én vagy Pure, vagy Dark Rock Advanced mellett szavaznék.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Bronson: És a Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken Eco
Alpenföhn Matterhorn Pure
Thermalright Macho 120? 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Töröltem,mert új kérdésem van.

Mivel Alpenföhn Wing Boost 2 Pure Plus 12cm Black nem ajánlott lett PH! által meg pwm-es így maradt a BE QUIET! Pure Wings 2 120mm nem pwm-es változat. Szerintetek hozza azt a teljesítményt mint a CoolerMaster Case Fan 12cm R4 Series Blue LED R4-L2R-20AC-GP?
0
0
0
0
💬 22
cszolee79 avatar
@FoLey: Rifle bearing, pff 😀 sikló és golyós ugye elvből kizárva mert mind szar éspervagy hangos.
Én valami Arctic F12 félét vennék, az mind folyadékcsapágyas és néma, és 5 év múlva is ugyanilyen néma lesz.
Ha biztos nem jó a PWM-es (miért nem? sokkal pontosabban szabályozható és a legtöbb BIOS ezt szereti) akkor vagy a sima (max 1350rpm), a Silent (max 800rpm) vagy a TC (hőszenzoros, max 1350rpm).
Innen lehet válogatni.
https://ipon.hu/search/shop/arctic%20f12

Nem kell túlzásokba esni a hűtésnél, nekem a fő gépemben 1-1 800-1200 között (ház) és 600-800 között (táp) forgó folyadékcsapágyas 12cm venti hűti a rendszert (vga-n meg egy harmadik, az is olyan 6-800rpm lehet) teljes csendben, évek óta, és a tuningolt 3770K / GTX970 nem kifejezetten hűvös, ezek ketten simán eldisszipálnak 200-250 Wattot + a többi ezmegaz (lemezek, alaplap).
0
0
0
0
Hunork avatar
@cszolee79: A puska-csapágy teljesen más, de inkább ne menjünk bele, hadd örüljön mindenki...
Azt azért hadd ne képzeljem el, mint BQ főbb alkatrész használó, tesztelő, hogy xart csinálnak... ez az egyetlen cég, mely nem reklámozza agyon magát, a termékeik reklámozzák magát a céget. AC nagyon jó, de 1 év után majd hallgasd meg, milyen hangos. Nyilván nem napi 1 óra használat után.
0
0
0
0
cszolee79 avatar
@Hunork: "AC nagyon jó, de 1 év után majd hallgasd meg, milyen hangos. Nyilván nem napi 1 óra használat után."
Érdekes, eddig nem találkoztam még olyan FDB-s ventivel ami hangossá vált, pedig van pár amik 4-6 éve 24/7-ben mennek, vegyesen ilyen-olyan dzsunka és nem-dzsunka (Panaflo) gyártóktól.
Elismerem, az Arctic (az egyik) csak egy éves és teljesen néma.
Biztos ugyanarról beszélünk? Folyadékcsapágyakról amik gyakorlatilag nem kopnak?
0
0
0
0
Hunork avatar
@cszolee79: Nyilván kérdés, kinek milyen a hallás érzékelése. Amúgy én a rifle-bearing-re utaltam inkább, sokan nem is ismerik, fogalmuk sincs a működéséről, és egybe veszik a golyóssal. Erre reagáltam. Nálam AC is volt, de másfél év után kezdett hangos lenni, de lehet, hogy az én fülem érzékeny.

Az FDB esetében a gyenge gyártási minőség miatt szokott előfordulni, hogy igenis hangos, ami annak köszönhető, hogy hiba csúszik az olaj mennyiségébe, vagy a szimering nem jól zár, és szivárog, mely egy idő után vezet oda, hogy lesz súrlódás.
0
0
0
0
FoLey avatar
@cszolee79: Azért nem vehetek PWM-es ventilátort,mert alaplapom CPU_FAN kívűl mást nemtudja vezérelni. Van SYS_FAN meg PWR_FAN csatlakozók,de azok nem tudják vezérelni.
Mellesleg CM is gondolom 2000 rpm fordulaton jár engem nem zavar.
Nekem ezt a ventilátort ajánlották a PH!-n!
0
0
0
0
Hunork avatar
@FoLey: A BQ ventik nagyon jók!
Ha jobbat akarsz, akkor a kicsit drágább Silent Wings 2 / 3 széria érdekes, folyadékcsapágyas megoldással.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Hunork: Már megrendeltem a Be Quiet! Pure Wings 2-öt nem pwm-es változatban. Egyelőre 1db-ot ha bejön akkor a többit is lecserélem a gyári Zalman hűtőket.
Az a kérdés,hogy egyelőre előre rakjam vagy hátra?
0
0
0
0
Hunork avatar
@FoLey: Egy jó házhűtés alapelve, hogy elől legyen egy befelé fújó, hátul fent egy kifelé fújó, és ha van hely és persze még keret rá, akkor fent egy kifelé fújó. Így az elől belépő hideg levegő a turbulencia segedelmével a meleg levegőt szépen kitolja a másik egy vagy két ventivel.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Hunork: Elöl 2,hátúl 1,felöl 2 12cm-es ventilátorok ez elég? 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
@FoLey: Hát az már sok is. 😀
Egyszer kipróbáltam én is 5 ventivel, és méregettem hőmérsékleteket. Aztán hárommal is, és ugyanazt kaptam. Persze attól is függ, hogy hány centis, és milyen fordulaton pörögnek, milyen profil van megadva nekik.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Hunork: Zalman Z3 Plus házam van gyári 12cm-es Zalman ventikkel azt nem tudom,hogy melyik fajtából. 5-ből 4 gyári zalman van benne.
0
0
0
0
Hunork avatar
@FoLey: Olyan házban teszteltem én is. 😀 Az R9 390 mellett jól jött a sok venti, de különben csak zajforrásnak tartottam. Én végül hárommal üzemeltem, de persze mindegyiket kicseréltem.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Hunork: Hát nekem ami most megy 5db+1 8cm-es venti nem zavar. 😆
Csak ez zavar számomra megérkezhetne már a boltba. 😃
0
0
0
0
Andris18 avatar
@FoLey: Milyen a hőmérséklet? Megegyezik a szobaival 😃
Mondjuk van olyan ház amibe 15 is lehet Spoiler!
nem viccelek Corsair Obsidian 900D
de az már repül, vagy legalább lebeg. 😂
0
0
0
0
FoLey avatar
@Andris18: Ennyi a hőmérséklete kb. lassan 8 órája megy a gépem. Idáig csak youtube videót néztem meg neteztem. 😃
https://kephost.com/images/2017/10/21/hofok.jpg
0
0
0
0
Andris18 avatar
@FoLey: Nem rossz 😃 köszi a képet!
0
0
0
0
FoLey avatar
@Andris18: Szivesen! 😃

Még nem érkezett meg a boltba amit megrendeltem majd hétfőre megfog már. 😆
0
0
0
0
KRZT963 avatar
@FoLey: Kérlek írd le majd a tapasztalataidat, mert nekem is kezd már sok lenni ez a zúgás.😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@KRZT963: Bronson és Hunork tudna erről mesélni nekik van ilyenjük. 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
@FoLey: Nekem Pure Wings 2 van a gépemben és teljesen rendben van, halk és teszi a dolgát... e helyett Arcticot ajánlani... finoman szólva is baromság...😊
0
0
0
0
Hunork avatar
@Bronson: Úgy van. 😂
0
0
0
0
FoLey avatar
@Bronson: Akkor jó már megrendeltem alig várom,hogy kicseréljem a cm-et,mert már idegesít a hangja.
0
0
0
0
mateahegyrol123 avatar
Hali

Ryzen 5 1500xre, milyen levegőhűtést tudnátok ajánlani ?
Vízhűtést nem akarok venni... volt már vele bajom !
0
0
0
0
💬 2
bukta2 avatar
@mateahegyrol123: Helo, milyen gondod volt már vizhűtéssel, mert anno én is gondolkodtam hogy vizzel hűtök, de végül én is a léghűtés mellett döntöttem.
0
0
0
0
Hunork avatar
@mateahegyrol123: Szia!

Ami biztos kompatibilis és nagyon jó, és nagyon halk: Be Quiet Pure Rock!
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok egyenlowcsak érdeklődnék hogy ez megéri?

VÍZHŰTÉS Enermax Liqmax II 240 AMD-AM4 Edition
0
0
0
0
💬 1
Hunork avatar
@Van Helsing 25: Nálam még nem volt (Az Arctic hasonló méretű megoldása igen), de a tesztek alapján nagyon jó, minőség, ajánlott!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

A gépemben most átmenetileg egy elég gagyi proci hűtő van és le szeretném cserélni,mert ezt megkapná a régi gépem.
Amikor vettem a gépházamat gondoltam,hogy elég lesz egy olyan ház,amiben 150 mm hely van a hűtőnek,de az új kiszemeltemhez viszont 160 mm kell.Ezek a gépház illetve cpu méretek mennyire vehetőek szentírásnak?
0
0
0
0
💬 3
Hunork avatar
@Adamsfamily: Nagyon.
Ha a ház azt írja, hogy 160mm, akkor max 16cm magas hűtő fér bele. Bár ekkor sem vennék 15 cm-nél magasabbat. Ha 150mm-t ír, akkor meg az a szentírás, különben levetett oldallappal tudod csak használni a gépet, ami nem biztos, hogy esztétikus.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Hunork: Meg a por is beszáll akkor...
0
0
0
0
no avatar
@Adamsfamily: Szia! Ajánlom a gyártók weboldalát, mégiscsak ők gyártották. Én is jártam úgy, hogy ugyan annál a procihűtőnél a fehér szinű 20mm-rel magasabb volt a feketénél a webshopban.
0
0
0
0
Zeroxx avatar
Sziasztok.

[LINK]

Alapjáraton a Cpu eléri a 70-80 fokot is. A huto egy Arctic Freezer 7 pro. A proci i7 2600k

Valaki tudja mi lehet a baja?
0
0
0
0
💬 22
Puffin avatar
@Zeroxx: Rendesen rajta van a hűtő?
0
0
0
0
Zeroxx avatar
@Puffin: le csereltem a gyari hutore most. Ezzel alapjarat 40-50. Viszont kis terhelesnel egybol ugrik 70-80fokra.

Pl: 1080p Videó nézése közben: [LINK]

Valami otlet mi lehet a baja?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
@Zeroxx: Reseteld a biost szerintem el van állítva a ventilátorprofil a biosban.

Arctic Freezer 7 pro nem egy "tuning" hűtő,de jobb a gyárinál sokkal.
0
0
0
0
Zeroxx avatar
@Manyik75: Most a gyari van rajta. De mindkettovel ugyan azt csinalja.
Biosban 87 fokig megy fel aztan megall.

Azert megprobalom resizni a biost.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Zeroxx: Valami a hütövel lehet,mert nállam alapon 30c a 2600-as!
Xigmatek hdt s1284 a hütöm.

Szerintem nem jól fogadtad le a hütöt vagy nem tettél uj pasztát? 90c lekapcsol.
0
0
0
0
Zeroxx avatar
@PC GAMER: Nincs rajta paszta az teny. De 2 hutovel is a biosban 87fok. Hd video nezesekor is 75-80fok.

Ui bios resi sem segitett
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Zeroxx: Hát akkor meg ne csodálkozz..
0
0
0
0
Zeroxx avatar
@Yezi_: Miért a paszta ilyen sokat segítene? 😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Zeroxx: Kb. olyan mintha autóba nem lenne hűtővíz...
0
0
0
0
Zeroxx avatar
@Moon_Breaker: Az Arctic Freezer 7 hűtőn van paszta de 2 éves.
Csak a gyárin nincs.
Na mind1, veszek új pasztát és megpróbálom azzal.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Zeroxx: Senki sem csak poénból használja, pasztára egyszerűen szükség van.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Yezi_: Nincs rajta paszta az teny
Jesszus ez fájt... 😆
0
0
0
0
Zeroxx avatar
@FoLey: A gyarin nincs 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@Zeroxx: Attól még pasztának kell rajta lenni az vezeti a hőt.
0
0
0
0
Zeroxx avatar
@FoLey: Az arctic freezeren van. De ugyan annyi a fok
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Zeroxx: 2 éves a hűtő akkor azon hiába van már paszta, főleg ha már leszedted többször a hűtőt, mert abban az estben ha visszateszed mintha semmi nem lenne már közte, mert meg keményszik. Minden hűtő levételnél érdemes újrapasztázni. Ajánlom pasztának az Arctic MX4-et. Én MX2-t vettem már régebben, de ha most kéne vennem MX4-et vennék. (Jó az MX2 is, de az MX4 picivel jobb.)
Pasztának a nevében benne is van hogy Hővezető paszta. Nem véletlen az a neve, mivel az viszi át a hőt a prociról a hűtőre ami le hűti magát a processzort. Magyarán mondva közvetítő anyag.
0
0
0
0
no avatar
@Zeroxx: Akkor ne csodálkozz ha nincs paszta.. 😃
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Zeroxx: Arctic mx-4 re még egy szavazat (ha vennél új pasztát). 😀
0
0
0
0
cszolee79 avatar
@Andris18: Szintén. Fogkrémhez képest (nem volt más itthon 😀 ) -20fok. Fogkrémmel 80-85 volt, most 60-65 maximum (3770K).
Fogkrém nélkül nem próbáltam 😃

Bezzeg a régi szép időkben, egy ilyen muri után erős szellőztetés + új processzor beszerzése volt a menetrend.
Tegye fel a kezét aki sütött már meg AMD Athlont. (csendben felteszi a kezét 😀 )
0
0
0
0
no avatar
@cszolee79: Akinek nincs pénze 2-3 ezer forintos pasztára félévente/évente ne használjon számítógépet
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@KriszVideo: Én inkább 1-2 évet mondanék. Jó, igaz nem árt az ha fél évente újrapasztázza az ember a gépet, de azért 1 évet is simán ki kell bírjon egy pasztázással, ha az a paszta jó minőségű persze. Én már 2 éve vettem az MX2-est de még mindig van benne. Igaz évente kenem a processzort. Videokártyát is kentem vele, de összesen kétszer. Nem ezt, ami kost van, hanem az előzőeket. Mondjuk egyiknél sem lett hűvösebb a kártya, így szerintem nem is lett volna fontos újra kenni.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Sziasztok! 2 dolog van amivel nem szabad spórolni a build-nél. Ez a táp és a paszta 😃 évente bőven elég átpasztázni a cuccot meg kitakarítani (amd-nél ez fél év ^.^)
0
0
0
0
FoLey avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 5
Hunork avatar
@FoLey: Nem vagyok jártas AMD prociknál, de ez AM3+, és a CM csak az elődjét támogatja (AM2), legjobb tudomásom szerint. Nem tudom, hogy ez szerelésileg mit takar, ettől még párosíthatóak-e...
A Sella AM3-hoz jó, de szintén nincs fogalmam, hogy AM3+ ezzel egyenértékű-e.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Hunork: Az AM3-as hűtők szerintem jók AM3+-ra is.
0
0
0
0
FoLey avatar
@hashimoto: CM-et FM2-re is feltudtam rakni szóval nincs para. 😆
A sella 130W-os CPU-g bír lehűteni a Cooler Masternek meg nem tudom,hogy mennyit bír.
Szerk.: CM 95w-ig bír akkor Sella lesz a befutó.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
@FoLey: Nekem az FX8350-en egy Sella volt. Semmi problémát nem tapasztaltam. Még mindig a Sella-t használom, de most már i7 4770-en...
0
0
0
0
FoLey avatar
@djsiegfried: Szerintem is nem rossz hűtő a Sella szépen tartja a hőfokot.
0
0
0
0
no avatar
Helló!
A régi AMD Phenom II X2 procim hűtése alkalmas e a Phenom II X4 re is vagy inkább szerezzek be egy direkt erre való hűtést?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@JohnyB: Hello! Jó lesz az
0
0
0
0
Floriian avatar
Hali.
Akarok venni még 2 ventillátort az NZXT S340-es házamba. Jelenleg 2 házventillátorom van, ami kifelé fújja a levegőt. Előre szeretnék venni, milyeneket ajánlatok?
0
0
0
0
💬 4
Hunork avatar
@Floriian: Nos kérlek, mekkora a keret? Itt fontos, hogy minőség legyen.

3-4ezer között:

ALPENFÖHN Wing Boost 2 Pure Plus 12cm
BE QUIET! Pure Wings 2 120/140mm PWM
NANOXIA CoolForce 140 mm
NANOXIA Deep Silence 120mm és 140mm
PHANTEKS PH-F120SP 120mm
BLACKNOISE BlackSilentFan XL1 120mm

Ha gyárit akarsz, akkor NZXT FZ-140 140mm, de ez is 3k körül van.
0
0
0
0
Floriian avatar
@Hunork: Maximum 6k, de előny ha 2-őt kapok egy dobozban. De amin nagyon gondolkoztam, az a Corsair Air Series SP120 High Perfomance
0
0
0
0
Hunork avatar
@Floriian: Azt pont nem ismerem. Meg nem tudom, hogy a LED kell-e vagy sem, nem írtad.

THERMALTAKE Riing 14
AKASA 14cm Viper R
BE QUIET! Shadow Wings 140mm
ALPENFÖHN Wing Boost 2 Plus
ENERMAX Lepa BOL.Quiet
NOCTUA NF-A15
ENERMAX T.B.Vegas
0
0
0
0
Floriian avatar
@Hunork: Led nem kell, de szerintem marad az amit kinéztem. Azért köszi.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
https://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=12521267456_1100597930645.jpghttps://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=99921269792_1101932663845.jpg

Megcsináltam a hűtését.... mert elég meleg a nyár !
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Alaplapomon 2 db 4 pines CHA jelzésű ventilátor csati és egy 1 db 3 pines PWR jelzésű venti csati van. Melyik kivezetésen fog változni a venti sebessége és melyiken lesz fix? Illetve ha be akarok építeni egy venti vezérlőt akkor azt melyik kivezetésre kell kötni? Ilyen kütyüre amúgy érdemes költeni vagy egyszerübb a Biosban megadni venti profilokat?
0
0
0
0
💬 8
Hunork avatar
@zsolty87: A PWR gondolom a CPU csatija. Ez vezérli a hűtőt. A CHA pedig a házventiké. Ha a ventilátorok olyanok, akkor vezérli őket, te állítasz be nekik profilt a BOS-ban, vagy egyéb alaplapi segédprogrammal.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@Hunork: A felsoroltakon kívűl van egy 4 tűs CPU fan jelzésű csati. Ez egyértelmű volt, ezt azért nem is említettem.
0
0
0
0
Puffin avatar
@zsolty87: Az alaplap kézikönyvében benn van hogy a csatlakozók pontosan milyenek is. A 4pines nem biztos hogy PWM-es.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@Puffin: Már nincs meg az alaplap könyve, majd kitapasztalom. Másik kérdés, csak kíváncsiságból, szerintetek egy BeQuiet hàzba felülre 140 mm-es méretéből 1000 vagy 1600 RPM-t és egyet vagy kettőt érdemes tenni? Nem hiszem hogy szükség lesz rá, de ha mégis akkor melyiket ajánlanátok?
0
0
0
0
Hunork avatar
@zsolty87: Elég a kevesebb fordulatszámú. A meleg felfelé száll alapból, és mivel van kereszt áramlás, így tök felesleges egy esetleg hangosabb, magasabb fordulatszámú ventit belerakni. Ha már BQ ház, ugye... 😉
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@Hunork: Értem. De ha mondjuk előre és hátra raknék nagyobb RPM-es ventiket, fentre pedig a lassabbakat?
0
0
0
0
Hunork avatar
@zsolty87: Hát azt hiszem ezt megbeszéltük. A BQ házban van 3 db minőségi venti. Ha ezeket lecseréled, legyen, te tudod, tök marhaság. Max felülre egy 1000rpm-es kiszívó, oszt jó napot. A CPU és VGA legyen rendesen pucolva, pasztázva. Az a ház tökéletes, de persze át lehet szerelni, csak akkor tök felesleges pénzkidobás volt.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@Hunork: Akkor csak egy kiszìvót kap felülre a többit hagyom úgy ahogy van. Köszönöm szépen a segítséget. Mostmár csak ki kell várnom amíg megérkezik a csomagom.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Jelentem, megrendeltem 2 ventilátort. Végül csak Noctua lett mindkettő, azok amiket linkeltem is PCX-ről. Igaz a tervezett két 140-es helyett csak egyet rendelek aztán ha beválik később lehet veszek mellé még egyet. A 120-as bruttó 4190 és a 140-es bruttó 4790-be kerül, az Alza.hu-n. Annyiért szerintem jó vétel.
0
0
0
0
💬 2
Hunork avatar
@reszler112233: Gratula! Majd tegyél jelentést beüzemelés után is! Ami engem érdekel, az a légszállítás milyen, és mekkora fordulaton, és persze a hangja. 😀 Sajnos, Noctua téren nem vagyok elhalmozva tapasztalatokkal.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Hunork: Köszönöm! Elvileg jövő hét kedd amikor érkezik. Amint lesz rá időm beüzemelni előtte alaposan ki is takarítom egy úttal a gépet, úgyis ráfér aztán teszt. Egy biztos, 1200-as fordulaton fog menni mindkettő,(3 tűs csatlakozójút választottam direkt, nem pedig PWM-est.) de így is 20 decibel hangszínt alatt vannak papír szerint.
0
0
0
0
xsebix avatar
Az èn fajta ventimet is bátran ajánlom halk és nagyon jól nyomja a levegőt... Aerocool Dead Silence
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdv!

Elkezdett kerregni a házam gyári hátsó 120-as ventilátora így elkezdtem kutakodni. Halkság számomra fontos egy picit, de a jó légszállítás se lenne utolsó. Így ha már veszek akkor az legyen minőség is és ne pusztuljon el 2 év után. Na meg akkor már a két felső Arctic F12 TC-ket is leváltanám 2 db 14-esre.
Egy gyártótól néztem ki magamnak mind kettőt, de nem tudom ez a széria megéri-e az árát:
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
💬 5
Moon_Breaker avatar
@reszler112233: Noctuában nem fogsz csalódni, azok a legjobbak. 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Moon_Breaker: Egy már van egy NF-F12 PWM személyében a CM 212 EVO hűtő gyári ventilátora helyett, és tudom hogy jó, csak hát az ára. Na meg az, hogy gyártói oldal szerint 6 év garancia jár rá, de magyarba csak 3-at adnak rá. Mondjuk így is jobb mint 1 év garancia. Én manapság azért hajtok arra hogy legalább 2, de inkább 3 év legyen a garancia.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@reszler112233: A minőséget meg kell fizetni.
Én mindíg inkább a drágábbat veszem (ha van rá lehetőségem), mint hogy később ráfázzak az olcsóságra.
0
0
0
0
Hunork avatar
@reszler112233: Szia!

Azért nem csak Noctua van a világon 😀

ALPENFÖHN Wing Boost 2 Plus 14cm PWM
NANOXIA Deep Silence 140 mm
CORSAIR Air Series SP140 LED High Static Pressure 140mm
végül az annyira nem reklámozott, de nagyon csendes BLACKNOISE BlackSilentFan XK2

Mindegyik 5 ezer magyar forint alatt van!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Hunork: Köszönöm a tippeket! Utánanézek ezeknek is részletesebben.
0
0
0
0
gaborw avatar
Sziasztok! Vélemény? R7 1800X-re gondolkozok vízhűtést. Pontos paraméterek az adatlapomon! 30 ezerig bezárólag! Mire érdemes odafigyelni, milyen ajánlott? Vízhűtésben sajnos nem vagyok otthon! Köszi előre is!
0
0
0
0
💬 2
Hunork avatar
@gaborw: Szia!

Itt egy PH adatlap, tudnivalók, sok mindent megtudhatsz, és tájékozódhatsz: [LINK]
Ami viszont egyértelmű, hogy ez a három a te eseted, árban 30k alatt vannak:
Arctic Cooling Liquid Freezer 240
Enermax Liqmax II 240
LEPA AquaChanger 240
Vagy a kisebb radiátoros LEPA AquaChanger 120.

A házadat néztem, sajnos, nem találtam részletes leírást, hogy mekkora telepíthető. Ennek utána kell járnod.
Amit tudni érdemes: a kompakt víz a fentiek esetében csendes, de nem hangtalan! Hiszen ventilátorok itt is üzemelnek, plusz a pumpa is ad ki hangot valamelyest. A teljesítmény meg kb akkora, mint egy hasonló árú torony léghűtés esetén. Lehetnek persze eltérések oda-vissza idle és terhelt állapotban. Ami előnye a kompakt víznek, hogy nagyobb belső tér lesz, így a VGA által termelt hő hamarabb eltávozhat, és persze a dizájn, mert nagyon fel tudja dobni a ház küllemét.
A mellékelt linken érdemes elolvasni, hogy akár fel lehet készülni valóban halk ventilátor cserére, ha esetleg hangosnak véled. Én úgy tapasztaltam, hogy a fentiek nagyon jók, nem hangosak, de terhelés alatt egy szinten vannak mondjuk egy Noctua / BQ léghűtéssel.
Remélem, tudtam segíteni, de érdemes olvasni erről mélyebben, illetve szakmai topikban rákérdezni a konkrét típusra, ha eldöntötted a vásárlást.
0
0
0
0
gaborw avatar
@Hunork: Köszi a segítséget! 😉
0
0
0
0
GodSie avatar
https://kephost.com/images/2017/08/13/DSC_0051.jpg
Na elég jól hűti az i7 4790-et eddig 32 fokon van alapból 😀
0
0
0
0
💬 1
Hunork avatar
@GodSie: Szép! Gratula!
0
0
0
0
zsivko avatar
Na erre kíváncsi leszek.
https://i.imgur.com/aNrr6fS.jpg
0
0
0
0
💬 2
Kemy avatar
Sziasztok! Pár napja cseréltem a procimat, egy Q9400 váltott egy E4500-at. A Quadhoz kaptam egy Zalman CNPS8000-es 3Pines hűtőt. Aida szerint a proci átlagban 55-58 fokon ketyeg úgy, hogy effektív nincs terhelve. Szerintetek ez normális? Vagy szerezzek egy jobb hűtőt ? Eddig a Metro 2033-al játszottam, azzal átlagban 60 fok körül pörgött.
0
0
0
0
💬 5
frikszogud avatar
@Kemy: Játék közben a 60C az nem sok, viszont alapjáraton terhelés nélkül 55C az sztem sok.
0
0
0
0
Hunork avatar
@Kemy: Nem sok az a hőfok, de lehetne kevesebb is egy jobb hűtővel. Az a Zalman amúgy sem combos 😀 Már csak mert nem torony.
Itt van pár lehetőség, és nem túl drágák.
RAIJINTEK Aidos / ALPENFÖHN Sella - 6k
ARCTIC COOLING Freezer 12 - 7k
SCYTHE Byakko - 8k
0
0
0
0
Kemy avatar
@Hunork: Köszi a válaszokat srácok! Hosszútávon Én is toronyhűtőben gondolkozom, már csak a PWM-re váltás miatt is.

Hunork: Köszi a tippeket , tényleg jó áron vannak.

Viszont az alap 55 fokkal tévedtem, nem vettem észre, hogy a háttérben a Win ribizlizik a frissítéssel 😃 Így csak 45 fokon megy a kicsike.
0
0
0
0
Hunork avatar
@Kemy: Az meg idle állapotban teljesen elfogadható a processzorodnál!

Ha esetleg gépfejlesztés is lesz, akkor érdemes megnézned a BQ Pure Rock Slim, és sima változatát (Pure Rock). Nagyon jó, halk, és BQ. 😀
0
0
0
0
Kemy avatar
@Hunork: Valóban nem drága, a Slim meg szinte ajándék 😀
0
0
0
0
frikszogud avatar
Sziasztok, itt is felteszem a kérdést hátha jön rá válasz.

Olyan kérdésem lenne, hogy rendszerhűtőt keresek és ki is néztem 2 félét:
1.a [LINK]
1.b [LINK]
2. [LINK]

Fontos szempont hogy halk legyen, de azért aránylag nagy(obb) legyen az airflow, ja és kettő darabot vennék pluszban a gépbe 😀
A kérdés az hogy szerintetek melyik lenne a jobb választás? vagy hasonló árkategóriában ha tudtok esetleg jobbat akkor kérlek kommentben ajánljatok valamit.
köszi 😀
0
0
0
0
💬 5
reszler112233 avatar
@frikszogud: Ha belefér a keretbe akkor ajánlom még a Noctua ventilátorokat.Drágább, de minőségi darabok az fix.

Szerk: Már másik topikban láttam a kérdést így itt módosítottam. Kérdésedre válaszolva a harmadik majdnem eléri a Noctua árát. Az első kettőből én a 14 cm-est venném ha azok közül kéne választani. (Persze ha befér a házba.)
0
0
0
0
frikszogud avatar
@reszler112233: Köszi, javítottam a linkeket. Néztem a Noctua-kat én is, de azoknak jól meg is kérik az árát bár tényleg prémium minőség.
0
0
0
0
Hunork avatar
@frikszogud: Jók az AC ventik, olcsók, halkak, de azért egy idő után morognak.
Amit én ajánlok, az a BQ Silent Wings széria. Középkategória árban, viszont minőség, csendes.
0
0
0
0
Puffin avatar
@frikszogud: A Wing Boost 2 a legjobb venti abban az árban
0
0
0
0
Hunork avatar
@Puffin: Vagyis igen! 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció