Havonta kb. mennyit költesz játékokra?

2016. April 11., téma
Fórum » Játékokról általában
Hozzászólások: 100
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Pitypangharcos avatar
Elég szomorú ezt az eredményt látni, főleg azért mert pont a torrentkedők sírnak a legjobban, ha egy játék nem jön pcre, bugos, esetleg nincs magyar nyelven... Én úgy vagyok vele, hogy ha van pénzem egy adott játékra, amit nagyon szeretnék (persze nyilván ezt a játékot gondosan kiválasztom, nem csak random rábökök) akkor megveszem, ha pedig nincs, vagy nagyon drága, akkor megvárok egy steam sale-t, vagy esetleg amég Bundle-ba nem kerül. Lehet, hogy így nem a megjelenés napján játszok a játékokkal, de szerintem a játék 3-4 hónap múlva is ugyanaz a játék lesz (sőt, hogyha a patchelésekre gondolunk, lehet még jobb is), és mégis jó érzéssel tölt el, hogy jól szórakoztam és mindezt úgy tettem, hogy a fejlesztőket is támogattam valamennyivel.
0
0
0
0
hashimoto avatar
FekaRap: +1 😃 , kb. Mennyi lesz a Horizon 3?
0
0
0
0
FekaRap avatar
én a battlefield-et várom és a horizon 3-at ! bár az utobbi eléggé zsebbe nyúlós lesz 😞
0
0
0
0
assassinangel avatar
Bomb ! NA FIGYU ! könnyű mondani amikor órákat,napokat ülök !hajtok ,hogy elérjek egy jobb szintet,hogy legyen egy számomra megfelelő bárka !de látom ilyen vip ...olyan mitudom mi...és tehetek bármit nem tudom legyőzni őket mert szarrá van bővítve meg tuningolva a karakterük 😞 BÁR olyan könnyű volna !!!ahogy írod ! ezerszer megbántam !és nagy nehezen de most már leálltam !,tudom ,hogy igazad van de csak ki csalják a zsebemből !😀 😞 volt,hogy £100-ba kerül havi vip .pénz zászlók meg...és 10perc után elment a kedvem 😞 na akkor meg fogadtam,hogy bakkeróljak meg !

most erre vágyom FarCry PRIMAL de CD-én !😀 nem letölteni steambol.
0
0
0
0
BOMB avatar
assassinangel ne haragudj, de szerintem hülyeség ingyenes játékba pénzt ölni 😀
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Teljesen változó. Van, hogy egy fillért sem, máskor meg akár több tízezer forintot. Mostanában igyekszem tudatosan visszafogni magam. Gyorsabban Eddig gyorsabban vettem a játékokat, mint ahogy végigjátszottam és inkább fogyasztanám őket kicsit.
0
0
0
0
assassinangel avatar
£50 ennyi a net 😀

meg amit a wows es a warface ki csalogat belőlem !😀
0
0
0
0
KopakY avatar
Én úgy vagyok a költekezéssel hogy ha van egy jó játék azt megveszem, de csak fél évvel a piacra dobása után, addigra a bugok többsége javításra kerül, sőt netán még néhány dlc is kijön hozzá, és így élvezhetem a játék minden pillanatát. 😀
0
0
0
0
zali2004 avatar
én minden honapba veszek játékokat most a GTA V-t vettem meg.
0
0
0
0
no avatar
Sajnos vagy nem sajnos de keveset költök játékra. Legutóbb a Battlefrontot vettem meg előtte a Modern Warfare 3-at. Mindkét játékot márciusban vettem de ezek előtt a FIFA 07-et vettem meg kb 4-5 éve. Tavaly novemberben vettem egy új gépet előtte nem láttam értelmét játékot venni. Most tervben van a Division megvásárlása (8000-ért ingyen van) és a Battlefiled 4 is mivel nemrég letöltöttem a próbaverziót és nagyon bejött 😀 Esetleg még FIFA 16-on gondolkodom de az már kicsit több pénz...😞
0
0
0
0
W4rrior93 avatar
Hát ha az állam bácsi nem venné el a fizetésem 85%-át és soha nem lennék éhes meg még +extra igények akkor menne ,de hát sajnos én csak egy átlagos ember vagyok átlagos fizuval és élettel ezért én is nagyon megválogatom ,hogy mit veszek meg és mit nem valamint mennyiért 😃. Én anno úgy vettem meg a skyrimet legendari-ba ,hogy előtte lekalózkodtam torrentről a teljes játékot és annyira megtetszett ,hogy egy kis idő múlva pénzt nem sajnálva rá megvettem. A legtöbb játék manapság csalódást okoz a rajongóiknak mivel a gyors és összecsapott munkától várnak magas profitot. A kalóz verziók lehetőséget nyújtanak az adott játék megismerésére mivel nem minden játéknak van letölthető demó verziója és ha van is nem ad elég tartalmat ahhoz ,hogy meggyőzzön. Személy szerint főleg a multy miatt veszem meg a játékokat vagy a történetük miatt ha persze jó 😀.
0
0
0
0
Gropy avatar
A kérdés jobb lenne ha éves szinten kérdezne rá.
0
0
0
0
enslaved avatar
Ghostshadow: Vannak itt emberek, akik nem értik, miért kell fizetni egy játékért 😊 Szerintem fénymásolva kellene a gyógyszereiket is kapniuk ingyen, azzal nem károsítanának meg legalább senkit😀
0
0
0
0
no avatar
Nem havonta költök játékra, hanem inkább három-öt havonta, és akkor lehet, hogy 1000 ft-nál jóval többet.
A kérdés így számomra csak egy átlagolás mentén értelmezhető.
0
0
0
0
BOMB avatar
Protein én megértettem elsőre is. csak leszögeztem hogy sokszor ilyenek és ne legyen valakinél félreértelmezés
lehet.. annyira nem mozgatnak az ilyen játékok csak párat ismerek ezekből amik ilyenek általában

igen, így van, de az indie címeket általában megveszik az emberek mert azokról tudni lehet hogy általában olcsók és jó minőségűek
de a nem veszem meg 10Ft-ért se emberekkel nem lehet mit kezdeni. az lenne a legjobb ha nem reagálna rá az ember mert azért csinálják hogy idegesítsék az embereket
ezt egyébként sose értettem mi a "menő" abban hogy nem vesz meg egy játékot
0
0
0
0
susguy avatar
BOMB:
Örülök, hogy csak a lényeg nem ment át. Egyébként bőven van elég f2p játék amiben egy centet nem kell fizetned ahhoz hogy teljesen tudj érvényesülni benne.
Nem kell feltétlenül csak az overrated AAA címeket nézni, tele van a piac olcsó de igen is jó minőségű játékokkal, a baj hogy sokan még egy fillért nem lennének hajlandóak kiadni játékra, függetlenül attól hogy az megéri-e az árát, vagy annak többszörösét.
Megismétlem mégegyszer:
Van különbség a "vannak játékok amiket nem veszek meg" és a "nem veszem meg 10Ft-ért se a játékot amivel legalább 100 órát fogok élvezkedni" között.
Remélem így már érthetőbb.
0
0
0
0
no avatar
amúgy már ki lett használva a denuvo tulajdonsága, amivel 1-3 dollár fejében kérheti ki a játékokat
linket nem osztok, akit érdekel privát üzenet
0
0
0
0
GaboC avatar
Nekem erről a témáról az alábbi közmondás jut eszembe: "Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér."
Sajnos a nyugati árak magasak a haza bérekhez képest, de amire nem telik azzal nem játszok. Kiskapuk mindig is voltak és lesznek. Az már csak az egyénen múlik, hogy él a lehetőséggel vagy sem. Ha mindenki úgy vélekedne, hogy megvárom a törést és leszedem, akkor a játékipar lehúzhatná a rolót. De erről felesleges is irkálni, mert nem a fejletlenebb országokon múlik a játékok jövője.
0
0
0
0
no avatar
arról nem is beszélve hogy 80 buggal és unbalance-val adják ki a játékokat
a dlc-kről szót sem ejtek
0
0
0
0
BOMB avatar
Protein még a f2p játékok is túl drágák nekem.. ez igaz mert ha az f2p játékokba, pénz nélkül akarsz érvényesülni, az bizony nem fog sikerülni, mert akármennyire is f2p még is hogy érvényesülsz olyan játékokba ahol a többiek előnyt élveznek mert pénzt öltek bele?
enslaved így van a a te munkád életet menthet szóval megérdemled a pénzt. tehát egy élet megmentését egy játékkal ne keverjük már össze
szerinted a mai AAA-s játékok nagy részébe éveket ölnek?
gondolkozz el ezen, szerinted miért csinálják ha nem a pénzért? mert hogy a vásárlók szórakozásáért biztos nem
csak hogy pár ilyen minőségű játékot említsek: nfs 2015 az nfs széria meggyalázása, sw battlefront a battlefront-ok meggyalázása, ac: syndicate bár ez a széria már halott volt.., a cod-okról ne is beszéljünk..
egyébként

másfelől magyarországtól mit vársz? ahol a fizetések keletiek de az árak nyugatiak 😃
0
0
0
0
tomi0830 avatar
Annyira bírom az olyan embereket akik odajönnek reklamálni hogy ''Miért letöltött játékkal játszok'', miközben a számítógépén található összes játékot letöltötte. De most gondolkozzunk logikusan. Hogyha az embernek az életében megadatik az a lehetőség, hogy letöltsön ingyen számítógépes játékokat minthogy pénzt dobjon ki értük, annak mi a franc értelme van? Attól nem leszel másnak a szemébe mert te megveszed őket, és nem letöltöd. Meg egyébként is kinek mi köze van hozzá? Szerintem finoman szólva semmi, na ennyi a részemről.
0
0
0
0
susguy avatar
Van különbség a "vannak játékok amiket nem veszek meg" és a "még a f2p játékok is túl drágák nekem, mindent letorrentezek és még büszke is vagyok rá" között. Az embereknek az utóbbival van baja, az ok egyértelmű.
0
0
0
0
xsebix avatar
Annyira nem értem ezt, ha nem veszel játékot akkor milyen ember vagy stb. hozzáállásokat...
Azért kíváncsi vagyok, hogy aki ezeket írja vajon minden játékot amivel játszott eddig megvette az eredeti verziót? Mert kötve hiszem... 😀 Én is vettem már pár játékot és a drága fajtából, de kb. a 95%-át letöltöttem, engem tök hidegen hagy ki mit tölt le vagy vesz meg, mindenki maga dönti el mit akar, de az, hogy inkább letölti a játékokat az még nem tükrözi a személyiséget.
0
0
0
0
BOMB avatar
Ghostshadow hidd el hogy felfogják törni
eddig hány védelemre mondták ezt? nincs feltörhetetlen rendszer
mindig lesz egy újabb védelem és egy újabb feltörés 😀
0
0
0
0
tomi0830 avatar
Megvárom míg feltöltik aztán letöltöm, nem kell ehhez egy atomfizikusnak lenni.
0
0
0
0
ShadowRain avatar
légy rá büszke haver... megnézem h a mostani gameket honnan fogod leszedni.
0
0
0
0
tomi0830 avatar
Ha már letudom torrenten keresztül tölteni egy csomó játékot, akkor minek költsek rá 1 forintot is? Maximum PS3 játékkonzolra szoktam venni játékokat, de azokat is 3.000 forint értékben.
0
0
0
0
ShadowRain avatar
Enslaved: én is metalos vagyok 😃 azt minket néznek le az átlag bunkó emberek 😃 aztán meg irigykednek hát beszarok 😃
0
0
0
0
KeXxX avatar
Konzolon drága minden új játék.. szóval. De ha van vmi akció akkor is szoktam venni 1-2 címet. Amíg dolgozok addig szerencsére nem akadály! Inkább támogatom a fejlesztőket minthogy "lopjak" tőlük".
0
0
0
0
hacker019 avatar
Nem veszek játékot... Letöltöm 😃
0
0
0
0
KrumpliMester avatar
Steam vásárok idején szoktam max. 5000 forintot költeni és amiket vettem, azokat megpróbálom mindig 100%-ra kijátszani. Persze ez nem mindig így van 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
Ghostshadow: Az én munkám is olyan, ha az adatlapomat nézted, hogy nem arra épül, hogy valaki lemásolja. Sok év kemény munka áll egy-egy fejlesztés mögött, ami ráadásul emberéleteket menthet meg. Az emberek zöme ezt nem nézi, mindent ingyen szeretnének, felőlük éhen is halhatna, akik miatt nekik jó. Egyébként az eredeti az értékesebb lényegesen (ki hallott már másolt bélyeg gyűjtőről?), nekem is van rengeteg játékom, no meg pár ezer CD lemezem, ami a másik szenvedélyem (metal forever). További jó gyűjtést, és sikerüljön megvenned az 1080 - at.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Én is változóan költök.
Inkább egy éves átlagot próbáltam megadni.
Pl. Ebben a hónapban a Bundle-nek hála vettem 50db játékot nagyon jó áron.
Ami tetszik játék de megjelenéskor drága és van tört belőle azt általában törtben próbálom meg kijátszani habár nem mindig jutok a végére. Viszont egy jó leárazáskor az ilyeneket megszoktam venni és végig tolom mivel szeretem nézni a kijátszás után a teljesítményeket, hogy mennyit játszottam vele,mennyit öltem,hs-ek ilyesmi.
4 napja vettem meg a Middle Earth Shadow of Mordor-t 1400Ft-ért és a Game of The Year kiadás volt ráadásul most ezt tolom. 😀 Amire szeretnék arra pénzt is áldozok amire nem arra nem fogok semmi pénzért sem.
0
0
0
0
ShadowRain avatar
ENSLAVED: az a kari nekem is kiszemeltem 😃 ugye milyen jó érzés eredetiben megvenni egy játékszoftvert? emberek évek munkáit teszik bele. mondjuk leszarom ki torrentezik nem írigylem tőle. azt tudom h nálam minden original 😃 15 éve gyűjtöm 😃 szal van pár 400 gamma 😃
0
0
0
0
magyaridanesz avatar
Tört játék a menő 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
Ghostshadow, felesleges szégyellni, ha az ember jól keres, netalán gazdag. Én sem szégyelltem soha, mert én és a környezetem is tudja, mi van mögötte, az irigykedő "annyitisér" emberekkel meg nem kell foglalkozni. Lassan megérkezik a GTX 1080 - am is végre, már alig várom.
0
0
0
0
ShadowRain avatar
aha jól megy. de ezt egyedül értük el párommal... úgy h míg borsodban laktunk anyáméknál munkanélkül még víz se volt a házukba! most meg olyan melót találtam protekció nélkül h 3 éve ott vagyok 😃 és összeraktam egy 330 ezres erőművet és ezerrel kockulunk rajta A SEMMIBŐL INDULVA!!! szal had örüljek már jó? nem gazdag zsur pubi vagyok...
0
0
0
0
BOMB avatar
de jól megy nektek...
0
0
0
0
no avatar
Egyébként kicsit nehéz így átlagolni, mert van hogy egy évben megveszek egy gyűjtőit, de aztán mondjuk két hónapig csak kisebb indie címeket zsákolok be.
0
0
0
0
no avatar
Ghostshadow nem dicsekszel csak jó munkahelyed van 😆
0
0
0
0
ShadowRain avatar
havi két 15 ezres belefér. 😃 és nem vagyok gazdag csak jó munkahelyem van 3 éve ennyi. albérletben lakva is meg tudom tenni. jóérzés megvenni
0
0
0
0
sean avatar
A GTA4-et megvettem, most mégis le kellett hogy töltsem mert az eredetivel nem tudok játszani mivel behalt a Live. Sokszor több szenvedés van egy eredeti játékkal mint a letöltöttel. Persze amik nagyon tetszenek azokat megveszem, hogy díszelegjenek a polcon, ezzel is támogatva a fejlesztőket. Már csak a SOMA-t és az Amnesia-t kéne beszereznem eredetibe.
0
0
0
0
enslaved avatar
Szomorú, amikor arra büszke valaki, hogy kizárólag letölti a játékokat. Én arra a 104 emberre vagyok büszke, akik 30 ezret, vagy még többet szánnak rá eredeti játékokra. Én is közéjük tartozom. Sajnos senki nem gondol abba bele, hogy milyen érzés is lehet annak, aki keményen megdolgozik azért, hogy mások ingyen szórakozgathassanak. Persze, ez minden téren így van, szerencsére vannak munkák, amelyek levédhetőek, még csak másolni sem lehet büntetlenül, legyen szó bármiről. Lopni a legkönnyebb, az eszünket használni már nehezebb.
0
0
0
0
lkymos avatar
Talán 10-20k között, de ez nem tendencia. Általában csak azokra megyek rá, amik kimondottan multiplayer-re vannak kiélezve (BF4, Evolve, etc. etc.) és folyamatos a foltozás/balance, máskülönben marad a torrent.
A legutóbbi zsákmány egy Overwatch volt 40€-ért. Ha a standard kiadásban elérhető minden funkció, akkor kizárólag azt, de ilyen Collectors Edition/Origins Edition meg hasonló marhaságok, amikhez adnak pár darab skin-t meg digitális gumicsontot +20 meg 40€-ért kizárt.
0
0
0
0
GamerFater82 avatar
Szinte semennyit sajnos. A havi számlák meg két gyerek mellett nem igazán jut ilyesmire 😞
De azért nagy ritkán egy-egy budget címet megveszek nosztalgiából, játszani és mert jól mutat a polcon kitéve 😃
0
0
0
0
Edem avatar
Nem szoktam olyan gyakran játékokat venni, ami kell azt inkább letöltöm ingyen minthogy kidobjak az ablakon 3-4 ezer forintot.
0
0
0
0
ZrogDavar avatar
Az a rohadt nagy probléma hogy magyarisztánban sajnos még azoknak a nagy része se veszi meg akiknek pedig a világon semmi anyagi terhet nem jelent 10-15 pénzt kicsengetni. Nekem is van nem egy ilyen ismerősöm, munkatársam. Max. akkor veszik meg ha multizni akarnak és nincs törtszerver. Azt még valahol megértem ha valakinek nincs még önálló keresete. De másrészről meg nem muszáj mindent rögtön a megjelenéskor megvenni. Én is csak egy kettőt vettem meg már akkor.
0
0
0
0
GaboC avatar
Pitypangharcos: Osztom a véleményed.
0
0
0
0
Pitypangharcos avatar
Eléggé szomorú ez, hogy mindenki rinyál azért, hogy saját nyelvén, meg bugmentesen jelenjenek meg a játékot, de az árát már b*sznak kifizetni. Mióta pénzt keresek, azóta fizetek a játékaimért. Nem töltök le (maximum, ha nincs demó és nem vagyok biztos benne, hogy elfut a gépemen, akkoris csak próbára), jól megválogatom azokat a játékokat, amikre pénzt szeretnék kiadni, mert nem keresem halálra magam. Azonban azokat a játékokat végig is viszem és nem csak 2-3 órákat ölök beléjük, hogy aztán csak simán letöröljem őket...
Szerintem a torrentezés gáz és lehet takarózni azzal, hogy jajj, mert mindenki torrentezik, meg, hogy nincs pénzem, stb. Ha van pénzed arra, hogy új géped legyen, vagy hogy beülj moziba, cigizz (megjegyezném én is dohányzok), vagy akármi, akkor nehogy már azt az 5-10 ezer forintot ne tudd félrerakni egy új játékra... Szerintem.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció