Szerinted melyek voltak a legjobb játék befejezések?

Szerző: Blaise1999, 2015. September 23., téma
Fórum » Játékokról általában
Melyek voltak a számodra legjobban tetsző játék befejezések? Milyen érzést váltott ki belőletek?

FIGYELEM!
A témában előfordulhatnak spoilerek egyes játékokból!


Ide leírhatjátok, hogy az általatok játszott játékok közül melyeknek voltak a számotokra legmeghatározóbb befejezései, illetve hogy milyen érzést váltott ki belőletek.

Kezdeném is egyel:
Maffia 2:
Spoiler!
Számomra a Mafia II-nek a vége az egy elég erős depresszív, szomorú érzést váltott ki belőlem. Nagyon rossz érzés volt, amikor Joe-t a végén elvitték a másik autóban. Főleg, hogy az utolsó percig kitartott mellettük, a játék végén vakon bízott bennünk, és ellenszegült a nagy túlerőnek miattunk. Fordítva is igaz, rá számíthattunk, amikor csak kellett. Szinte már testvérek voltak Vito-val, és nagyon megkedveltem Joe karakterét a játék legelejétől fogva szép fokozatosan. Főleg, ahogy közölték, hogy ő nem volt az egyezség része, és a borús, esős időben lekanyarodott az ő kocsija. Nagyon-nagyon jól meglett csinálva a játék vége, igazán nagy érzelmi bomba – szerintem.


Kíváncsi vagyok a ti élményeitekre is játék befejezésekkel kapcsolatban!
Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YourMomIsNotMale avatar
Valiant Hearts: The Great War. első osztályú.
0
0
0
0
Yoni avatar
A Mafia 2-vel én is így voltam, kb 5-10 percig ültem, és elmélkedtem utána 😲
0
0
0
0
no avatar
- Far Cry 3

- GTA: SA

- Outlast
0
0
0
0
Skiter0524 avatar
Egyértelmű Tomb Raider 2013-FarCry 3 nekem nagyon be jött 😆
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Nálam egyértelműen Bioshock: Infinite viszi a pálmát. Mikor először végigjátszottam, az államat a földön kellett megkeressem. Nagyon ütős volt.
0
0
0
0
Matt99 avatar
Itt egy 10-es lista:

10. Outlast:Érdekes történetű játék még érdekesebb lezárása, amire senki sem számított. Well played.

9. Alan Wake:Spoiler!
Persze semmit sem értettem belőle, mondjuk nem tudom hányan voltak azok akik első végigjátszás után mindent megértettek. Ami miatt imádtam, az talán az utolsó mondat volt ami elhangzott benne, ráadásul Alan szájából:
"It's not a lake. It's an ocean."


8. CoJ:BiB: Egy nagyon korrekt történettel rendelkező játék, de mégis a befejezés sokkal erősebbre sikeredett mint maga a játék. Bár már ellőtték az első részben, még így is nagyot ütött.

7. Far Cry 3: Bár Véleményem szerint az FC3 története egy hatalmas kapufa amiből sokkal többet ki lehetett volna hozni, a befejezés tökéletes. Az egyik legalábbis, mert a másiknak az égvilágon semmi értelme.

6. GTA IV: Nem arról van szó hogy a GTA IV-nek jó a története és hogy korrekt a befejezése. Arról van szó, hogy a GTA IV-nek zseniálisan mély története van egy elmondhatatlanul sötét, burkoltan drámai befejezéssel. Azelőtt senki nem hitte volna hogy egy GTA működik komoly történettel, hát itt a bizonyíték, hogy mégis.

5. Mass Effect 2: Epic, itt van a legnagyobb súlya a döntéseinknek. A játék utolsó másfél órája egy csúcskategóriás sci-fi mozifilm.

4. The Walking Dead Season 1: Drámai, megható, ízig-vérig Walking Dead. Erre nem nagyon lehet mást mondani, egyszerűen tökéletes.

3. SW:KotOR II TSL: Kicsit a GTA IV-hez tudom hasonlítani, drámai, tragikus és nagyon mély. A záró képsor után valamiért mindig elkap a lelkiismeret-furdalás.

2. Mafia: Tökéletes és tanulságos. Akkoriban még nem nagyon voltak hasonlóan komoly történettel rendelkező játékok, így mindenki eldobta az agyát a játék vége után.

1. The Walking Dead Seaaon 2: Na ez már művészi. Még filmben sem láttam hasonlóan hibátlan befejezést. A történetírás legfelsőbb foka. Nincsenek rá szavak. Spoiler!
Mivel a játéknak rengeteg befejezése van, én a saját verziómról beszélek, Kenny meghal, Clem pedig Jane-nel tart.
0
0
0
0
Blaise1999 avatar
Life is Strange 3. epizód vége
Spoiler!
Amikor a Max és Chloe fotójára fókuszálva megváltoztattam egy csomó dolgot a körülöttem lévő emberek életében, mint pl. viszonyok emberek között (teljesen más voltam én is az emberek szemében, sokkal jobban beilleszkedtem közéjük, a stílusokhoz, egyszóval egy közkedvelt karakter voltam), vagy Chloe-t szabályosan mozgássérültté tettem. Az a jelenet az epizód végén konkrétan lesokkolt. Nem viccelek, a lélegzetvételem is elakadt, annyira nem tudtam mit kezdeni a szituációval. Az epizód 4-et még nem vittem a végére, de biztosan annak a vége is zseniális lesz.
0
0
0
0
susguy avatar
Mafia
Spoiler!
Azok után, hogy mennyire megszereti az ember a főszereplőt, sokkolva látja, végül hogyan végzi. Nem is azért, mert megölik, hanem mert mennyire logikus, realisztikus, hogy végül ez történik vele, amit egy nagyon velős, életet meghatározó idézet is megerősít a főhősünktől. Zseniális lezárás egy zseniális történetnek.


The Talos Principle
Spoiler!
Ezt az egyet nehéz körülírni. Ha az ember ki tudja húzni a seggéből a karót (elnézést a kifejezésért, de ez sokaknak nehéz ennél a játéknál), és felnő ahhoz, hogy komolyan tudja venni a játékot, rájön, hogy milyen elvont témákat feszeget, elég okosan, nagyon meg tudja mozgatni az ember agyát, sőt, érzéseit is. Nehéz behatárolnom, mit lehet még a "végébe" számítani; a játék az elejétől a végéig szünet nélkül növeli a feszültséget, aminek talán a legsúlyosabb része nem az Outroban éri el csúcspontját, ami egyébként, ha nem is annyira, de elég komoly hatást kelt. Mind az audiologok, mind a háttértörténet összerakása, mind a karakter története (torony esetében) külön befejezést tudnak képviselni egy történeten belül, és mindegyik nagyon jó befejezéssel rendelkezik.


Mass Effect 2
Spoiler!
Akárhányszor viszem végig, minden alkalommal a körmömet rágva izgulok, hogy a kedvenc karaktereim túlélik-e vagy sem a végső csata különböző szakaszait, még akkor is, ha a játék programozása miatt 100%-ra tudom, hogy túl fogják élni. Rengeteget javultak a karakterek az első részhez képest, nem lehet nem hozzájuk nőni. Bár még mindig nem értük el azt a szintet, amiket csak könyvekben sikerült eddig, remélhetőleg a jövőben sikerül olyan RPG forgatókönyveket írni, amiben annyira közel tudom magam érezni a karakterkhez, mint egy Stephen King regényben.


Half-Life 2
Spoiler!
Régen volt már, nehéz vissza emlékezni, csak annyit írhatok, amit az előzőknél is megemlítettem már: zseniális történet, zseniális karakterek, zseniális befejezés. Nagyon okos húzásokat tudott előhozni a játék, az elejétől a végéig fönt tudta tartani a játékos figyelmét.
0
0
0
0
Matt99 avatar
Egyértelműen a Mafia, KotOR II és TWD S2, nem sokkal mögöttük ME3, Mafia 2, TWD S1 és ME2, később majd kifejtem mik tetszettek ezekben annyira.
0
0
0
0
winrar avatar
Far Cry 3 és San Andreas 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció