Menu
Gépünkről kicsit másként :)
Sziasztok
Gondoltam lehetne egy ilyen topik is ahol le lehet írni a gépünk rövid történetét kicsit másként.
Nem csak a sablonos szöveg hogy: vettem egy gépet xy konigurácioval.
Ha nem jó az ötlet, akkor a moderátor nyugodt szívvel törölheti ;)


Sziasztok
Én Hyperst gépe vagyok.

Januárban kerültem hozzá azzal a céllal, hogy az acer laptopját leváltsam. Netről rendelt egy hirdetés útján. Utólag, már ahogy hallottam és éreztem a változásokat már tudom, hogy elhamarkodott döntés volt tőle.
Van egy játék amivel játszik és nem volt megelégedve a laptop nyújtotta teljesítménnyel. Ekkor döntött az asztali gép vásárlása mellet. Keresett kutatott mert ugye szűkös volt a keret. Aztán rám talált.

A konfigom kb ennyi lett volna:

Processzor AMD A8 5600 4x3600MHz, Memória 8GB DDR3, HDD1000GB sata, Alaplap gigabyte GA-F2A88XM-DS2.

Mikor megérkeztem, átvétel után izgatott kibontás, beüzemelés,op rendszer telepítés.
És végül az ami miatt vett engem, a wot :?
Első indítás után szomorúan jött rá hogy igen csak a laptop nyújtotta teljesítmény közelében hozom a grafikát, ekkor húzott a lelkemen egy picit. De a gyári hűtővel kicsit melegedett a kicsi lelkem. Így hát másnap kaptam egy CM 103 hyper hűtőt.
Ezzel már jól éreztem magam 4100mhz is.
Aztán jött a következő gondolat, hogy kapjak egy vga-t.
Igy hát egy hét múlva kaptam egy SAPPHIRE R7 250X 1GB GDDR
De a grafikai teljesítmény még így sem volt számottevő. „Másik vga kell” hallottam, ahogy mondja.
És elkezdett keresni a neten, egyszer csak megszólal „ez az ez kell” :?:D
Másnap már bontotta a házam oldalát, hogy belém tegyen egy nagy valamit, mikor berakta a helyére akkor ismertem csak meg, egy Msi R9 280X GAMING 3G volt az. De kaptam mellé egy THERMALTAKE BERLIN 630W tápot, ami táplálni is tud minket.
Kiderül hogy rosszul szellőző házam van,ekkor költöznöm kellet egy Zalman z3 +-ba, nekem tetszik az új ház, jó hűvös és szellős is a 4db gyári ventillátornak köszönhetően.
De valahogy még mindig nem volt megelégedve a játék nyújtotta grafikai beállításokkal. Ekkor kezdet utána olvasni a gépigénynek,és a játékkal kapcsolatos fórumok olvasgatásához.
És itt jön az én történetem fordulópontja. Rádöbbent, hogy érőseb gép kell neki,erőseb proci ami a vga-t rendesen kitolja. Ezért a platform csere mellett döntött.
Így hát vett is egy ASRock H97 FATAL1TY PERFORMANCE alaplapot, jövő hónapban pedig kapja az i5 4690k procit. Így belőlem már csak 8gb ram és egy hdd marad. De nem bánkódom, remélem sok öröme lesz benne. És persze abban is hogy én majd találok egy olyan felhasználót akinek ki tudom szolgálni az igényeit.

Köszönöm hogy elolvastátok a rövid kis történetemet.:);)
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 15
no avatar
1 éve | 2016. 07. 28. 18:11:42
#
2013-ban vásároltak meg, raktak össze, és raktak rendbe. Ezek után fel frissítettek egy Windows 7 nevű rendszerrel. Kaptam mindent, jót és rosszat. Vírust, és irtót. De mikor már nem kellett harcolni ellenük, amikor véget ért a háború, akkor pihentem meg. Utána raktak rám mindent, zenét, képeket, játékokat, filmeket, mindent ami csak rám fér. De azért tűnt el rólam dolgok is. A gazdám mindig ki tisztított és tisztít mai napig, mindig rendben tart, és vigyáz rám. Ha kell programokkal szerez nekem jó kedvet, vagy éppen egy kis pihenéssel.
assassinangel avatar
1 éve | 2016. 06. 03. 12:12:46
#
Apa Assassin fan így lett a nevem AssassinA .Volt egy tesóm !bírtátok volna !ez olyan volt mint a Baba várás csak fordítva !nem anya hanem apa mondta mikor haza vitt !,hoztam egy új család tagot...,De otthon senki...a nagyszobába lépve igen csak érdekes kép fogadott minket !
http://gepigeny.h…ad_id=2025
mondtam is "na gyorsan húzzunk innen !"
most csak apa meg én vagyunk ! egész nap együtt meg nyomjuk ezerrel !,ha beteg vagyok apa ideges !
volt ,hogy ettem rosszat /kurva win10 ( 2 x is cserben hagyott ) / na akkor kicsit megijedtem mert a gyomrom oda lett de kaptam új szívet is !van új moncsim meg bill + egér amit anya haza vágott !/ kicsit hiányzik :( / de ,ha mégis ...valami történne akkor nem adnám neki olcsón magamat ! Órditanék rá " eriggy a géptűl " !!! az tuti ,hogy a win helyett csak szép kék eget látna a monitoron. / de tudom apa néha szomorú!de meg vigasztalom szép lányokkal !néha engedem hogy fel ugorjanak a nénis hirdetések !/ apa huncut ! nem mindegyiket blokkolja egyből.viszont lesz meglepim !!! :) apa napok óta keres 16gb RAM-ot . Remélem nekem veszi ! ...,ha nem akkor megveszem én magamnak !:) akkor apának lesz meglepi !:o

-=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=-

Masterthief ! nem adnád apának a kompresszorod !,mert múltkor beállított egy kicsi dobozzal !azt hittem kaptam valami ujj drivert...:(erre elővett a dobozból igen aprócska ufót a kábel vagy három méter :? masina meg mint egy mikróban felejtett kancsó ,"pfuuu ! olyan randa hangja van ! támad !" és apa megjegyezte "mi ez a szar "/ most már azt is tudom mi a szar !:) / zümmög és hosszú kábelja van !
úgyhogy maradt a törlő rongy !:( míg nem küldöd a kompresszort XD

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Megjöttek a RAM-ok !. . .a sebesség ? :o a különbség ?...eddig se volt gondom vele !!! De most süvítek mint a szél !
Masterthief avatar
2 éve | 2015. 10. 11. 11:02:05
#
2013 decemberében láttam meg a napvilágot. Addig a testrészeim valamelyik európai országban hevertek darabokban, amiket összeszedtek, és elhoztak Magyarországra B-A-Z megye, Kazincbarcika városába a gazdám kérésére. Ott raktak össze egy hardverekkel telezsúfolt üzlethelyiségben. Büszkén és jókedvűen ébredtem ott fel, teljesen egyben és egészségesen. Valahogy kiemelkedtem a társaim közül, mert sokan csodáltak. Felnéztek rám. Talán azért mert én voltam köztük a legnagyobb és legszilajabb azokban a napokban amit ott töltöttem. Aztán eljött értem a gazdám, aki a munkahelyéről jött el hogy új otthonomba vigyen. Már nagyon vágyott rám. 2 évig spórolt kemény munkával hogy össze tudjon engem szedni és szolgáljam őt. Nagyon jó barátok vagyunk. Én szorgosan végzem a dolgom, ő pedig hálás érte. Készen állok 0-24 óráig a számára, épen és egészségesen. Kiegyensúlyozott életem van, még sosem voltam beteg. Alaposan meg szokott takarítani 3 hetente. Nagyon élvezem mikor fülön csípve átvisz a szomszédba, és egy kompresszorral átfúj mindenhol. Csak úgy süvít a szél minden porcikámon át, ezzel ledobva a rám tapadt port amit összeszedek 3 hét alatt.
Jól kijövünk egymással és elégedetten pihenünk meg egy fárasztó munkanap után.

Remélem jól sikerült. :)
Danys avatar
2 éve | 2015. 10. 11. 07:30:39
#
Nem is oly rég szétszórva hevertem a raktárban, néztem a barátaim, ahogy örömködnek mikor elviszik őket.
Énmeg csak pislogtam, hogy hátha most én következem, és így is lett.
Jött egy fiu megmarkolt, és egy nagy dobozba hajított, és nem voltam egyedűl, mert még sok barátom is csatlakozott hozzám,
gondoltam ez nagy bulilesz!
Némi zötykölődés után, megpillantottam új otthonom, egy takaros kis házikó, és egy rendes gazdi.
Kis idő elteltével elkezdett feléleszteni.
Kaptam, intel szívet, kingston memóriát, hogy emlékezzek, sok, sok jegyzetet (nektek csak HDD), hogy lejegyezzem a dolgaimat,
Kaptam még erőt, hogy tudjak dolgozni (Táp), és egy remek barátot, Sapphire Radeon személyében.
Ő mutatja meg a gazdámnak, hogy miket gondolok. (én is megtudnám, de nem akarom :) )
Kaptam egy takaros nem kis kuckót, így ha sokat is dolgozok, akkor sem izzadok le :)
És végűl kaptam egy egy rendes törődő gazdit, aki jólbánik velem, bár néha azért lóg a belem, úgy meghajt, de azért kedvelem.
no avatar
2 éve | 2015. 10. 10. 23:32:48
#
Miután Zsolti koma sikeresen eladta régi gépét keresni kellett valamit helyette. Így jöttem én a képbe! Még hardveraprón találta rám, pénzhiány miatt vett meg.
Még aznap, mikor megérkeztem kicserélte a bennem lévő HD 4550-es kártyát egy HD 5670-re.
Illetve rövid időn belül a 4GB RAM-ot is bővítette 6GB-ra.
Zsolti koma boldog vót', hogy az újabb játékokkal is tud játszani. Aztán nagyjából 2 hónap után úgy gondolta, hogy a bennem lévő HD 5670-es kártyát cserélni kellene. Így jött a HD 5770. Rá 2 hétre viszont jó áron talált egy HD 6850-t, úgy gondolta ezt vétek lenne kihagyni, így megvette.
Ezek után már sokkal jobb volt ám rájött, hogy vannak játékok ahol a a processzor már kevés. Zsolti abban a tudatban élt, hogy ez az MSI lap bővíthető Athlon II és Phenom II processzorokkal is. Ki is nézett magának egy 3 magos Phenomot. Örült a fejének, aztán mielőtt az eladó postázta volna a procit előtte egy nappal rájött, hogy nem, a lap mégsem támogatja... Csórikámnak a bőr is lesült a pofájáról mikor ennek konkrétabban utána nézett. Le is mondta a rendelést. Úgy gondolta, hogy mindenképpen kell egy jobb proci, így elcserélte az alaplapot+processzort egy Inteles lap+processzorra. Ebben a lapban egy e5400-as processzort volt de úgy gondolta, hogy ez lényegtelen, úgy is vesz bele egy Quad-ot. Illetve csak 2 RAM slot volt rajta, így azt a 2GB RAM-ot eladta és maradt 4GB.
Pár nap múlva vett is egy Xeon processzort. Ezzel sokat szenvedett, túlmelegedett, nem működött BIOS frissítés után sem. Ezek után úgy gondolta, hogy ebből elege van és eladja. Már talált is rá vevőt., így ha minden jól megy vesz belém egy Q6600/Q8200-as processzort rövid időn belül. Gyári processzorhűtőmnek a felfogatása sajnos eléggé nehézkes, sokat is szívott vele ezért ez is cserére kerül, Deepcool Ice Edge Mini FS V2.0 kerül majd belém.
Zsolti reméli, hogy többet már nem fog ennyit szívózni a géppel...
Nexuska avatar
2 éve | 2015. 10. 10. 23:09:08
#
Köszönöm, örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket :3
BenjaminHun avatar
2 éve | 2015. 10. 10. 21:22:01
#
Nexuska Marha jót írtál! :D
HakuDragon avatar
2 éve | 2015. 10. 10. 21:08:23
#
Most a gép szemszögéből kellene megírni a történetét?

Szerintem nálam ez olyan lenne, mint a Passió
Zoli73 avatar
2 éve | 2015. 10. 10. 21:00:50
#
Ez nekem is nagyon tetszett! :D
CharlieDEVIL avatar
2 éve | 2015. 10. 10. 20:49:52
#
Nexuska !ez nagyon tetszett ! :)
Nexuska avatar
2 éve | 2015. 08. 24. 00:48:46
#
Úrnőm a konzolait szerette - simogatta és becézgette őket, de a kis házi kedvence, Tábornok (PS3) távozott az áramzabálók sorából, Szputnyik pedig, a laptop, rövidesen követte, miután játék igényeit ki kellett szolgálnia. (És nem bírta a kis szaros)
Eljött hát az én időm!
Hosszas tervezgetést követően darabokban, félkészen hozott el. Már az első pillanattól egyértelmű volt, ki a főnök, és elnevezett egy hősről Sir Alistair-nek, ezzel is megerősítve, magasak az elvárásai. Új helyemre beállítva csodált pár pillanatig, majd határozottan rám parancsolt, működjek, vagy a csukott ablakon át repülök ki a kertbe, és egyébként is, szigor van kérem szépen!
Ám csalódást okoztam neki az első nap.
A videókártya hibás volt, vihetett vissza tesztelni, majd a cserével hazaérve újabb küzdelmek, hiszen nem voltam még kész. Tettem a dolgom, igyekeztem megfelelni az elvárásainak.

Minden új darab után elégedetten csavarozott össze, és simogatta meg a bordáim.
Boldog együttélés ez, örömmel veti bele magát a játékokba, figyeli az egészségem, minden kis porcikámat ismeri. Néha látok nála másik gépet, de nem kell félnem, az én helyem biztos. A többiek csak vendégek, a régi konzolok pedig nem jelentenek konkurenciát.

Ez volna az én rövid történetem, hisz az én életem csak nemrég kezdődött. (Ajánlom, hogy hosszú kapcsolat legyen, mert még áll az ígéret arról a csukott ablakos témáról XD )


Nem szoktam ilyeneket írogatni, de most szakadok. :DD
FrostnovaZ avatar
2 éve | 2015. 07. 29. 10:49:26
#
Angolul tudóknak: itt vannak rohadt jó story-k... nem vagyok nagy szakértő informatika terén de pár történeten én is csak a fejemet fogtam XD
http://www.pcgame…r-stories/
no avatar
2 éve | 2015. 07. 29. 00:10:06
#
Még 2013 decemberében találtak rám a jófogáson. 50 ezer forintért vesztegettek. Zsolti koma izgatottan nézte, hogy 2GB-os VGA, 4GB RAM és egy e5400-as proci volt bennem. Nem bírt ezeknek ellenállni és meg is rendelt, bár főképp azért lettem én a kiválasztott mert akkoriban még halvány lila gőze sem volt a gépekről... XD 3 nap múlva meg is érkeztem. Az előző géphez képest sokkal jobb voltam így nagy volt az öröm amikor a Need for Speed Hot Pursuit 2010 már nem szaggatott. 1,5 évig gond nélkül üzemeltem. Aztán Zsolti rájött, hogy eléggé noname alkatrészekből állok. Rájött, hogy a bennem lévő táp sz*rt sem ér így nem tud új videokártyát venni. Mivel ez nem jött össze így vett belém egy új processzort. Most már e8400 üzemel bennem. Meglepően nézte a változást az előző, e5400-hoz képest. Aztán 1-2 hónapja úgy döntött, hogy megválik tőlem. Már meg is van az új gazdám, hamarosan már nem itt fogok szolgálni.

Na ez érdekes lett, kicsit hülyén éreztem magam miközben írtam... XD
winrar avatar
2 éve | 2015. 07. 28. 23:55:54
#
Na majd holnapra összeszedem az erőm és írok én is egy ilyen skizofrén gépunboxingot XD
kazsmerlevente avatar
2 éve | 2015. 07. 28. 23:28:55
#
jó ötlet XD