AMD Driverek

Szerző: PC GAMER, 2014. November 27., téma
Fórum » Szoftver
Ide kérném a problémákat és tapasztalatokat a drivrrekkel kapcsolatban!Kinek megy hibátlanul az uj driverek és kinek vannak gondjai vele?.
Hozzászólások: 603
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Kint az új Driver és vele együtt megjött az RSR. ;)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hátha más is küzd ezzel a gonddal:
Pár hete küzdöttem azzal, hogy nem indul a radeon software a gépen. Hiába telepítettem újra többféle módszerrel, nem oldódott meg a probléma.
A megoldás:
Az eszközkezelőben a rejtett eszközök között volt egy grafikus kártya Intel HD Graphics 4600 néven. (Meg ne kérdezzétek, hogy miként került oda, mert elképzelésem sincs róla a Ryzen5 + RX 580-as gépemen) Azt eltávolítottam és a probléma megoldódott.
1
0
0
0
💬 3
bukta2 avatar
@csuz-li: Ilyenem még az rx580 ammal volt anno párszor... igazából 1x újra is tettem a gépem ez miatt ... :D de jó tudni hogy akkor mi a gond... ;)
0
0
0
0
FoLey avatar
@csuz-li: Mivel használtál intel processzort is és gondolom nem raktad újra a rendszert vagy nem DDU-val gyalultad le ne is csodálkozzál,hogy miért is maradt fent.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@FoLey: Az egyik a "többféle módszer közül" a DDU volt. (minden VGA csere alkalmával amúgy is be szoktam vetni). A probléma ráadásul nem csak engem érint. Láthatóan elég sokaknak gond ez; ahogy a különböző fórumokon keresgéltem, nem kevés ilyen esetet találtam, csak megoldást nem nagyon. Ezért írtam le, hogy másnak ne kelljen átrágnia magát az olyan ötleteken, mint "biztos használtál Intelt/Nvidia-t/csillámpónit is valamikor, azért nem működik" :) Komolyra fordítva a szót: van egy csomó hülyeség a különböző random fájlok törlésétől elkezdve a registriben turkálásig. Én csak leírtam a működő megoldást.
Az Intel óta ráadásul már minden driver törölve is lett és minden újra lett rakva párszor, beleértve az oprendszert is, mivel jelenleg már más az alaplapom, processzorom, RAM-om, szóval újra lett húzva a rendszer. (Többször is, mert a CPU melegedésre is próbáltam megoldást találni és az egyik próbálkozás ez volt.)
0
0
0
0
no avatar
szevasztok nektek melyik driver van fent.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, valaki tudja-e, hogy az AMD Adrenalin driver telepítőjében található, előző driverek teljes törlése funkció, betölti-e a DDU program feladatait teljes mértékben, vagy még mindig inkább a DDU-t kellene használni új driver telepítése előtt?

Köszönöm.
0
0
0
0
💬 2
Scorn Face avatar
@spleenszuru: Ha teljes VGA driver lepucolás a cél, akkor mindenképpen DDU-t javaslom.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
@Scorn Face: Ha már itt tartunk... A DDU-n belül, azokat a termékeket töröljem-e, amikhez jelzi a program, hogy nem ajánlott? Pl., shader mappa tartalma, stb.
0
0
0
0
KENI07 avatar
Sziasztok Tudom nem ide tartozik de kellene egy kis help!!!
Valamiért nem menti el a grafikai beállitásokat a Battlefied 5.Ugye ha bekapcsolom a DXR T MEG A DX 12 ÖT AKKOR UJRA KELL INDITANI A JÁTÉKOT.Ha ujrsinditottam akkor visszaáll alaphelyzetűbe.Miért lehet?Valaki valami ötlet?
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@KENI07: Elképzelhető, hogy a vírusirtó korlátozza a mappahozzáférést amibe mentené a beállításokat.
0
0
0
0
KENI07 avatar
@LordSzalko: MCafe van fenn de le is szedem Köszi azért
0
0
0
0
no avatar
@KENI07: Az alapértelmezett vírusirtó is tartalmazza ezt a funkciót, ha aktív lenne akkor nézz be oda is. Utóbbi MW-nél produkálta azt, hogy a játék számára nem engedte elmenteni a beállításokat.
0
0
0
0
KENI07 avatar
@LordSzalko: Segitenél abban hogy pontosan mit kell csinálnom?Hálás lennék 😀
0
0
0
0
no avatar
@KENI07: Alapértelmezett Windows-os vírusirtót megnyitod, ott a vírusok és veszélyforrások elleni védelem menüpontban megkeresed a "Beállítások kezelése" lehetőséget. Azon belül pedig legörgetsz egészen a "Mappákhoz való hozzáférés szabályozása" menüpontig és kikapcsolod.

Nem biztos, hogy ez megoldás a problémára, de MW-nél nekem ez gátolta a beállítások mentését.
0
0
0
0
KENI07 avatar
@LordSzalko: kösz szépen.Megnéztem de ki volt kapcsolva.De hátha jo lessz már
0
0
0
0
no avatar
@KENI07: Ha nem működne, akkor próbáld meg ezt:
[LINK]
Beleolvasva hasonló a probléma.
0
0
0
0
KENI07 avatar
@LordSzalko: Hát ha most se lessz jo akkor mindenképp kiprobálom.Nagyon szépen köszönöm
0
0
0
0
Masterthief avatar
Váratlan rendszerhiba miatt az alapértelmezett Radeon WattMan beállítások visszaálltak. Ez mi? Épp tegnap frissítettem a legújabb driverre. Az AMD Bug Report Tool hibaüzenet is jelentkezett utána. Igaz, régen frissítettem driver-t, de ilyen még nem volt. Az AMD Radeon Setting meg sem nyílik, csak karikázik néhány másodpercig, de sehol semmi. Gondoltam, próbálok játszani. Azzal semmi gond nem volt, viszont miután kiléptem a játékból, egy olyan értesítés érkezett a Műveleti központban hogy a processzoom 76 fokra felmelegedett. Mi a megoldás? Eddig driver frissítésnél sosem volt probléma. Uninstalálljam az összes AMD Radeon összetevőt és tegyem fel újra az új drivert?
0
0
0
0
💬 11
bukta2 avatar
@Masterthief: Igen, például. De ha úgy sem lesz jó akkor tedd fel az 1 el régebbit vagy amelyikkel még nem állt fent ez a hiba.
0
0
0
0
Masterthief avatar
@bukta2: Köszi! Megpróbálkozok vele, hátha segít.
0
0
0
0
no avatar
@Masterthief: Csa, RP is azt mondta hogy az ilyen Wattman meg ilyenek total folosleges egy atlag gamer pc-be.. Tedd fel feladatkzelobol a drivert es jo lesz.. Minden masra ott az MSI..
0
0
0
0
szhusi avatar
@ELERY: Wattman be van építve AMD driverbe, zagyvaságot ne írj ide is.
0
0
0
0
no avatar
@szhusi: Jao, ha feladatkezelobol teszed fel akkor nem.. Latszik hogy ide kommenteltel valami hulyeseget, amirol te magad sem tudod igaz-e vagy hamis.. Kicsit illet volna azert informalodni, ne haragudj de ez az igazsag..

Ki is van hangsulyozva feladatkezelobol, vagy olyan a te op.rendszerben nincs?? 😊 😂
0
0
0
0
szhusi avatar
@ELERY: Miért kommenteltem volna hülyeséget? Mikor AMD GPU-m van és tudom, hogy a Wattman be van építve, tény. Az, hogy a Win 10 fel tud telepíteni drivert hallottam róla, tapasztaltam is, de mindig saját magam rakom fel, olyan verziót amit én akarom, nem pedig 2-3 éves drivert, amit op rendszer tesz fel. Abba lehet, hogy még nincs Wattman és vannak játékok, amik nem is mennek vele, pl. RDR2. Masterthief panaszára, te ide írod, hogy a Wattman fölösleges, pedig nem azzal van baj, driver összeomlott valamiért, ilyenkor a wattman beállításokat visszaállítja. Nem értsz hozzá, ne okoskodj. Van nálam is Task Manager, de nem driver telepítésre használom, szerintem Microsoft se arra találhatta ki 😊
0
0
0
0
no avatar
@szhusi: Jao, mar hogy ne hasznalnam?? Ha ott akarod alulfeszelni a GPU-t eleve instabill lesz, tudom tapasztalat.. Far Cry 4-ben a havas kuldetesnel mindig kifagyott a WattMan es vissza alitotta a bealitasokat gyarira..

Azota is feladatkezelobol tettem fel a drivert, es lass van kep 😊

Meg milyen 2-3 eves driverrol beszelsz? Latszik hogy hot fogalmad sincs a dologrol, es nem bantasbol irom ezeket.. Jao, errol beszelek..



2:39 ... Epp az a lenyege a Task Manager-nek hogy a nem hasznalt programok onnan torold ki es letilsd.. Azt hivjak Windows optimalizalasnak.. Ezert nem kene gyarikent hasznali a windows... 😜
0
0
0
0
szhusi avatar
@ELERY: 1. Az nem feladatkezelő, hanem eszközkezelő 2. Ugyanúgy feltelepíti a drivert, csak a AMD Radeon Software alkalmazást nem telepíti így fel. Ez a program tartalmazza a Wattman-t, RadeonLive rögzíti alkalmazást és sok hasznos funkciót lehet kezelni pl. Radeon Image Sharpening, Enhanced Sync, Freesync beállítás, Virtual Super Resolution. Szóval egyáltalán nem vacak, nem értem ennek a megkerülésnek az okát. Összeomlásoknak 99%-ért úgyis a driver felelős, nem pedig a Radeon Software. Én használom a Wattman is, nem volt vele problémám.
0
0
0
0
szhusi avatar
@Masterthief: Túl erős undervolt miatt csinált nekem ilyent, másképp nem, összeomlik, Wattman beállításokat visszaállítja. Szerintem fórumokon, redditen esetleg nézz utána melyik driver verziót ajánlják a te kártyádra. Én most 21.3.1 használom, elég jó szerintem, 2021-ből legjobb eddig szerintem, legalábbis Polaris kártyán. Tavalyiakból 20.11.2, 20.8.3, 20.4.2 voltak a legjobbak.
0
0
0
0
no avatar
Hali. Nektek is van hasonló észrevételetek hogy ha felrakom az új vga drivereket 2021 es kb akármeiket nagyon durva fps esést észlelek játékokban?
VGA: RX 570
0
0
0
0
💬 1
EchoMMM avatar
@Scoutmap300: Ajánlóm a Novemberi drivert [Adrenalin 2020 20.11.2 ] . Én azt használom . Mostani driverre nem írnak jót . Én meg nem próbáltam így nem tudok tapasztalatot írni :/ .
0
0
0
0
bukta2 avatar
Hali! jelentkezett valakinél az a probléma hogy Radeonnak a beépített felvevőjével, felvétel indítás után micro laggjai lettek? mert nálam ezt most fennáll 😞 az előző driverrel szépen ment minden. valószínűleg így driver hiba lesz, csak gondoltam megkérdezem hogy csak nálam, vagy másnál is jelentkezik ez (Csak WoW- al néztem)
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@bukta2: Próbáltál DDU utáni újra telepítést?
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: Halandó nyelven? 😃 nekem ez a DDU nem mond semmit bocsesz 😜
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@bukta2: Display Driver Uninstaller
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Scorn Face: Jaaa okkkkkkey, kösz, majd ha hazaértem utánanézek mert csinálnám már a videókat ezerrel 😃
Neked is kösz szalki!
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Ja csak már megszoktam 😆 De már leírták előttem, azzal szoktak drivert törölni a gépről mert az nem hagy maga után semmit.
0
0
0
0
EchoMMM avatar
Szóval vettem használtan egy RX 480 kártyát . És villog a kép játék alatt vagy elmegy . Ha elmegy a kép akkor csak úgy tudom vissza hozni a képet ha újra indítottam a gépet egész addig semmire se reagál a gép . Az imént megint villogót játék alatt le tettem asztalra a képet és a Radeon szoftver hibát észlelt mármint valami driverét . Hiba jelentést akart küldeni persze annak semmi értelme .. Kérdésem hogy maga a kártya kezd meghalni vagy tényleg valami driver hiba van ? display driver uninstaller programot használtam az előző videokártya driver törléséhez .
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Pár napja nem indul el az AMD szoftver a gépemen.. ha jobb egérrel kattintok akkor ott ki írja, de nem indítja el csak tölt. és lent sem jelzi ki a tálcán, a rejtett ikonoknál.. 1 - 2 hete frissítettem a drivert egyébként. most ez letöröltöm, és leszedtem a legfrissebbet, fel is tette elvileg, megvolt a resi is, de ugyanúgy semmi. és a ram használatom is 24% a 27 helyett.. tipp? Az eszköz kezelőben töröltem le egyébként, és be pipáltam a kis ikont is. Utána leszedtem a leg frissebbet, telepítés előtt is volt resi és utána is. játékok ugyanúgy mennek most is, de a programot nem tudom megjeleníteni. Windows 10 64 RX 460
0
0
0
0
EchoMMM avatar
Melyik Driver verzió most a legstabilabb ?
0
0
0
0
Superman79 avatar
Hali!
Az baj, ha nem nyílik meg magától a gpu driver? Nem a legujabb van fent. Esetleg tegyem fel az újat? Az mivel különbözik, mint az 1 gyel rágebbi?
0
0
0
0
💬 4
csuz-li avatar
@Superman79: Mit jelent az, hogy "nem nyílik meg magától"?
Amúgy nem feltétlenül kell mindig a legújabbnak fent lenni. Az csak akkor fontos, ha volt olyan win10 frissítés, aminek utána kellett mennie a gyártóknak, ami elég ritka, illetve akkor, mikor kijön egy új játék, amivel játszol, mert általában ilyenkor kiadnak egy hozzá illő drivert is. Amúgy ezer éves driverekkel is lehet a gépet használni, még játszani is. Láttam már nem egy ilyet.
HA viszont gond van a driverrel, akkor el kell távolítani és újra felrakni. Létezik a Display Driver Uninstaller nevű program, ami tökéletesen leszedi a régi drivert, de ezt csak akkor használd,aha sima uninstall nem elegendő. Ez után feltelepíted az újat és kész. Itt can hozzá leírás is: [LINK]
0
0
0
0
Superman79 avatar
@csuz-li: Kosz szépen. Ugy gondoltam, hogy a steam is amikor bekapcsolom a gépet megnyilik magatol, de a driver nem.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Superman79: Mármint a vezérlőpultja a kártyának? Sose nyílik meg!
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Andor1997: Jaaaaa, akkor jó. Kössz😃
0
0
0
0
ppista avatar
Mióta felraktam a legújabb drivert azóta megnyitom az Afterburnert és minden beállítás elveszik.
Meg az új driver óta megint van fekete képernyő játék közben.
Mit tegyek,hogy meg maradjon a beállítás és ne vesszen el?
0
0
0
0
💬 3
Andor1997 avatar
@ppista: Egészen egyszerű....tedd vissza a régit.
0
0
0
0
ppista avatar
@Andor1997: Köszönöm a választ!!
0
0
0
0
EchoMMM avatar
@ppista: Nálam is ez van . Játék közben villog a kép hol elmegy hol vissza jön . De valamikor úgy megy el hogy csak a gép újra indítása tudja rendbe hozni .
0
0
0
0
no avatar
Vettem egy 240 hz monitort észrevettem hogy a vga memoria nem megy le alapra win asztalon se miert
0
0
0
0
💬 5
Andor1997 avatar
@rakgab83: Kifejtenéd bővebben? Tudnál képet küldeni?
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Majd holnap mert munka van
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: [img][/img][LINK]
144hz jó
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: [img][/img][LINK]
240hz
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@rakgab83: Hűha ,ez eléggé érdekes.
0
0
0
0
zsolo avatar
Katasztrófa az új driver, BF5-el 10 percet tudok játszani és kifagy a picsába az egész, és a régit már nem tudom vissza tenni!! Köszi AMD!
0
0
0
0
💬 13
Techthomas avatar
@zsolo: Adrenalin 2020-at mondod? Mert 1.5 év után ma szántam rá magam hogy újra telepítek és akkor ezt dobom fel mivel BFV-nél is vmi 5% felett írta a javulást. Biztos hogy a driver? Vagy ha igen azt jó volna tudni mert nincs kedvem aztán evvel ....ni 😃
0
0
0
0
zsolo avatar
@Techthomas: igen az, most játszottam épp egy kört kb 15 perc és kifagyott megint! más játékkal nem csinálja ezt!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
@zsolo: Szia!

A havernak az Rx 580-al fagy a Battle de csak ha megy az MSI afterburner.
Ja és eddig neki sem fagyott csak ezzel az uj driverrel.
Esetleg te nem használod ?
0
0
0
0
zsolo avatar
@Manyik75: Hali! de használom én is, akkor lehet az nem ízlik neki...! megnézem! köszi az infót!
0
0
0
0
Techthomas avatar
@Manyik75: Kezd érdekessé válni ez a beszélgetés. Mert nekem game,win alatt semmi problémám nincs csak nem olyan régibben frissíttettem a MSI afterburnert aztán hogy előtte is volt vagy sem ilyen porbléma nem tudom már.. Na a lényeg nekem meg az MSI afterburner mikor kapcsolnám ki a gépet meg akadályozza a leállítást részbe ezért "is" akarok újra telepíteni. Lehet az afterburner volna gond nem is a driverral?!
Amúgy én még a 19.5.2 használom.

ui: mert erre a jelenségre sehol nem találtam semmi infót.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
@Techthomas: Lehet az Afterbourner is de volt már hogy a riva tuner volt a ludas.
Ezért is frissül az after és a riva is egy egy nagyobb driverfrissités után.
0
0
0
0
zsolo avatar
@Manyik75: Nekem MSI-vel is kifagy, aztán kidob a windowsba! Nem tudok játszani egy 150k-s VGA-val, szuper, remek!!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
@zsolo: Akkor sajna nincs tippem.
A haver amint kikapcsolta az MSI-t jó lett.

Esetleg egy ddus driver reinstal
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@zsolo: Cseréld le nvidia-ra. Lehet buksz rajta pár ezrest. Viszont ha leülsz a gép elé, szórakozással töltheted nem agy***t kapsz.
Egy hónapos a kommented, de még mindig semmi változás. Ugyanolyan szarok a driverek. Lecseréltem két hete az 1060-am egy 5700-ra. Nem a teljesítménnyel volt bajom, nem a hőtermeléssel, vagy a zajjal, hanem a tetves szoftveres támogatottsággal.
Eladtam a picsába, vettem egy 1070 ti-t, pénzem is maradt és nem kerülget az agyérgörcs sem. Részemről soha többé nem kerül AMD videókártya a házban található gépekbe, az teljesen biztos...
0
0
0
0
zsolo avatar
@Memento Mori: Régebbi driverekkel nálam elég jól működik, de az újjal nem! Nem akarom eladni mert free synces monitorom van!
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@zsolo: Nekem is FS monitorom van. Kiválóan működik nvidia kártyákkal is. Igaz csak displayporton HDMI-n nem. 😀
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@zsolo: Nézd meg, hogy driveresen nincs e kényszerítve MSAA vagy FXAA a játékhoz. Azzal nagyon gyorsan meg szokott fagyni, nálam így a Vega56 még az AC IV-nél is kifagyott, amint képet kellett volna adnia a menün kívül.
Továbbá nézd meg, ha ingame leveszed ezeket, főleg MSAA-t, vagy ha netán be lenne kapcsolva, mert 5700XT is támogatja, az EQAA-simítást vedd le.
0
0
0
0
zsolo avatar
@AMDMonsteR: Az új driverban nem láttam ilyen opciót, de majd még megnezem azért, köszi! Amúgy is majd újra kell telepíteni a gépet, mert már meg rendeltem az új lapot meg procit, remélem utána már jó lesz! Régi driverrel nem volt ilyen gond!

szerk: Úgy néz ki, hogy a bios volt a ludas, vissza tettem az F40-est, azóta jó!
0
0
0
0
no avatar
AMD Adrenalin 2020 Driver
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
Puffin avatar
Hogyne lennének.... Nem kell folyamatosan frissíteni.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Legújabb szériával nem probléma mindig a legfrissebb driver-t használni, régebbi szériánál mondjuk kapásból a 10xx szériát meg butítják driver-el érdekből, mondjuk ez az NV oldal, AMD-nél pont, hogy évek alatt forr ki a kártya drivere 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
2-vel ezelőtti driver nekem se jött be NV-nél, random lagg játékokban meg a gsync-et is elrontotta, photoshopban olyan érzésem volt mintha 30fps-el menne az egész mikor belezoomolok egy képbe vagy mozgatom az egeret, de fixálva lett végül is mert napokba felraktam a legújabbat és minden oké
előtte meg a 430 valahányast visszaraktam és azzal elvoltam ezidáig

szóval NV-nél se kolbiból van a kerítés 😆
0
0
0
0
bukta2 avatar
Én nemtom mit fostok itt a driverektől, oké lehet anno ***tak egy kettőt és rosszabb lett mint volt de én mindig amikor kidobja a gép h új driver érhető el már töltöm is lefele 😃 és soha semmi gond nincs
0
0
0
0
💬 4
kmetovics avatar
@bukta2: Kérdezni azért csak szabad.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@kmetovics: jah persze, nem úgy értettem 😃 bocs ha félreérthetően fogalmaztam.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@bukta2: néha vannak érdekes bugok azért.. pl tavaly volt egy nvidia driver ami elb*szta rengeteg embernél a monitorok színbeállítását ha hdmivel használtad és visszakelett menni előző driverre hogy ne legyen minden bazi kontrasztos és mosott 😆 mire kidobták a driver fixet amit csak amúgyis külön tudsz leszedni eltelt kb 1 hét

szóval ilyenek előfordulnak, jobb ha vársz kb 1-2 napot és megnézed egy-egy fórumon hogy kinek mi a tapasztalata egy új driverral, benchmarkok stb, ha minden ok akkor hajrá leszedni
0
0
0
0
kmetovics avatar
Miért van az, h mostanában csak opcionális verziókat kapunk? Nekem még mindig a májusi verzió van fent, mert nem merek feltenni opcionálisat, mert egy csomóan írták, h szétkutyult valamit a gépükben. Szóval mennyire kockázatos ilyenekre frissíteni? Van valakinek valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban? Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
💬 5
AMDMonsteR avatar
@kmetovics: Ami opcionális, azt kifejezetten a legújabb kártykhoz tolják ki, és amikor kijöne egy új, ami nem opcionális, akkor ott már mindent is rendbehoznak.
És javaslom, hogy a 19.8-as opcionálisat rakd fel, akármilyen kártyád is van, mert az egy nagyon jó frissítés lett. A 19.9-es egyenlőre a Navi és Vega kártyáknál működik igazán, valamint az RX szériából a 480, 570, 580 és 590-es kártyákkal. A többi kicsit lutri, hogy mit csinál igazán a rendszerben.
Összekutyulni nem tud nagyon semmit, maximum annyit tesz, hogy egy R9-es kártya, mivel nem úgy kezeli az árnyékokat, esetleg egy maximális árnyékbeállítás mellett képi hibát idézhet elő. Ilyenek tudnak történni, nagy rendszerhibát viszont nem tud előidézni.
0
0
0
0
kmetovics avatar
@AMDMonsteR: A 19.8.1 és a 19.8.2 közül az utóbbit tegyem fel?
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@kmetovics: 2es tartalmaz pár apró javítást
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@kmetovics: Általában mielőtt frissítek egy újabb verzióra mindig rákeresek ha volt-e probléma az adott driverrel az én videókártyámmal, majd ha egyáltalán volt-e vele probléma. Így elég safe és nem lesznek gondok a driverrel 😀
0
0
0
0
kmetovics avatar
@TheMenkuPocok: Mostantól én is így fogok tenni 😀
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az AMD adrenalin wattman résznél, én miért nem tudok egyedi venti szabályozást beállítani, látni a hőmérsékletet, stb.. ?
A fan beállításoknál annyi van, hogy automatikus, vagy kézi... a kézin belül is csak egy csúszka, amit fel vagy le nyomhatok, és akkor annyin fog pörögni. Ráadásul, a kártya a saját driverével sem kommunikál jól, mivel ír egy 1100 RPM fordulatot jelenlegi fordulatnak, a kártyám valójában pedig világít, hogy STOP-SILENT, tehát nem pörögnek a ventik ...

Mint itt:
[LINK]

Azt látom, hogy egyes opciók csak RX kártyákon elérhetőek, de egy szimpla egyedi venti beállításhoz is új kártya kell?
Az msi afterburner engedi, hogy állítsak egyedit, viszont állandóan ütközik az amd driverrel, tehát ment vagy 1 hetet, aztán ma összecsuklott a kép pár másodpercre, és onnantól ennyi, nem ment tovább se az afterburner,se a rivatuner kimutató része..töröltem is mindkettőt.
Nálam elég sok opció nem érhető el, mint amik szerepelnek a weboldalon..
Ez lenne a marketing, hogy "vegyél új kártyát, ha akarod azokat az opciókat?" mert ha igen, ez nagyon gáz..
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Sziasztok!

Az AMD Adrenaline driver funkciójáról kérdeznék, neten nem találom a kérdéseimre a választ. 18.9.3 verzió.
Ezek az opciók kérdésesek:
- Teljesítmény hatékonyság (valahol azt olvastam jobb bekapcsolva, máshol meg, hogy jobb kikapcsolva
- GPU terhelés:grafikus rendszer, vagy kiszámítás. Ez mi ??
- A Chillről találtam leírásokat

Valamint, a wattman beállítások közül az áramfelvételi korlát, szerintetek csökkenti a vga élettartamát? Gondolok arra, hogy nagyobb teljesítményfelvétel esetében, többet is ad le, ezáltal jobban melegszik a nagyobb terhelés hatására?
Van értelme felnyomni 20%-ra?

Köszönöm.
0
0
0
0
💬 5
19ati93 avatar
@spleenszuru: Nem lesz konkrétan semmi baja a kártyának ha nem melegszik túl. 85-90+ C Esetleg ha melegedne akkor meg a ventilátort fentebb húzod és voálá.

Egyébként az a +20% kb pár fpst jelenthet de tényleg csak párat. 2-3 max a stockal szemben, órajel és memória oc nélkül utóbiakkal 5+ fps általában lazán elérhető. Persze kártya válogatja.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
@19ati93: Értem,köszönöm.
Soha nem OC-ztam még a kártyám, nem volt szükséges még nekem.

Jelenleg max terheléssel 62 fok felé nem megy, az adrenalin beépített mérője szerint. Jó ez az új játék közbeni megjelenített hőfök felügyelet.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@spleenszuru: Az a hőfok tökéletes.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
@19ati93: Tudnál javasolni egy vga benchmark programot, ami kellően teszteli és terheli, de nem öli meg a kártyát? Olvastam még régebben, hogy egyes benchmarkok inkább megölik a kártyákat a tényleges terhelés teszt helyett.
Volt régebben nekem MSI kombustor, OCCT. Ezek pl. még most is megfelelőek?
0
0
0
0
19ati93 avatar
@spleenszuru: Furmark, Unigine heaven pl vagy 3dmark.
0
0
0
0
Floriian avatar
Hali.
Win10-et használok, de amint elindítom a Windowst akkor nem jelenik meg a tálcán az AMD Radeon Settings. Hogy lehet ezt beállítani, hogy folytonosan ottlegyen? Az asztalon való jobbklikk esetén ottvan, de valahogy nekem ott nagyon fura, hogy nincs ott. Egyébként megy meg minden, de eddig mindig ottvolt a régi gépemen, és könnyebben elérhető volt.
Illetve, elakarom indítani az Asus GPU Tweak II-őt, de az is csak reinstall után hajlandó elindulni.
0
0
0
0
no avatar
Hello Nekem egy Radeon RX 550 Series-em van és megpróbálnám nyitni a speciális beállításokat de nem engedi azt írja ki hogy A Readeon speciális beállítások nem indítható el.
Valaki tudna esetleg erre megoldást?
Előre is köszönöm.
-NeXoNkaa
0
0
0
0
💬 2
Kemy avatar
@NeXoNkaa: Nekem is ez volt a problémám. Sajnos újra kellett raknom a W10-et, újratelepítés előtt minden frankón működött. Nos, megtörtént az ominózus újratelepítés, és ekkor jött a gebac. Ezzel együtt más progiknál is volt nyűg. Ezen felbuzdulva, ismét újrahúztam a winfost. és láss csodát, indul rendesen a Catalyst..
0
0
0
0
Puffin avatar
@NeXoNkaa: Ne foglalkozz vele. Semmi értelmes nincs ott.
0
0
0
0
BudayT avatar
Sziasztok.
Vettem egy új videókártyát. Hozzá felraktam az új radeon drivert és programot. Régebben a catalyst control centert használtam ez most teljesen más. Első problémám, hogy a radeon speciális beállításokat nem lehet elindítani, miért van ez? A régi programban lehetett a cpu-t tuningolni itt most ilyen opciót nem látok. Ez már nincs is benne? Köszi előre is.
0
0
0
0
💬 8
hashimoto avatar
@BudayT: Az AMD OverDrive-ra gondolsz, ami a Catalystban volt? Le tudod tölteni külön.
Nekem megy a speciális beállítások, 17.5.1-et használok.
0
0
0
0
BudayT avatar
@hashimoto: nekem azt írja a radeon speciális beállítások nem indítható el. nem értem miért. mik vannak ott amúgy? 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
@BudayT: A kijelzőről információk.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@Puffin: A kártyámat látjátok ötletek? Én arra gondolok hogy csak az újabb kártyáknál lehet elindítani csak azt támogatja.
https://p.coldline.hu/2017/05/09/2539514-20170509-DLtO5A.jpg
0
0
0
0
BudayT avatar
@Zoli869: rx570-em van, szerintem csak szar ez a progi 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
@BudayT: Sokra amúgy se mész vele, annyit tudsz kb. csinálni, mint amennyit látsz. 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
@BudayT: Nekem megy rendesen.
https://image.prntscr.com/image/6eb7567e6cde4190afdaf3db87bfe95a.png
0
0
0
0
DDarkness avatar
@BudayT: Ohh, én még csak most néztem, rámentem, úgyan úgy nekem se indítható 😆😃
0
0
0
0
Gergely1999 avatar
Ma kora délután újratelepítettem a win7-em és minden drivert felraktam lemezről, amit kellett frissítettem. Ebben az esetben a gtx950-es videókártyám driverét kellett frissítenem a legújabb verzióra a GeForce Game Ready Driver381.65 - WHQL-re. Szaggat,mosódik az egész win 7 vele olyan szinten, mintha driver se lenne rajta, de aida, ccleaner kijelzi, hogy GTX950 es videókártya van a gépben. Far Cry primallel kipróbáltam, átvezetőkben mintha tenger lenne úgy hullámzik minden, egyébként ultrán tartja a szokásos 40-55 fpst. Tanácstalan vagyok egy két régebbi verziójú drivert is kipróbáltam, de mindegyikkel ugyanez a helyzet, mosódik az egész kép a windowson belül, mintha driver se lenne fent. Ha tudnátok segíteni nagyon hálás lennék!Egyébként arra értettem a mosódást,szaggatást, hogy például ha egy mappát a másikon húzgálok szinte rajzolni lehet vele...:/ (Bocsi hogy amd driverekhez írtam, de hátha tudok segíteni.)
0
0
0
0
💬 2
NSD4rKn3SS avatar
@Gergely1999: Szerintem próbáld meg tisztán telepíteni a legfrissebb drivert mert van hogy bezavarnak a régiek az újabbaknak.
Használd a DDU-t hogy legyaluld a fennt lévő(ke)t.
Itt a link hozzá: [LINK]

Amúgy ajánlott sose a CD-n kapott drivereket feltenni az eszközökhöz hanem egyből a gyártó/kiadó oldaláról leszedni a legfrissebbeket.
0
0
0
0
Gergely1999 avatar
@NSD4rKn3SS: Nem oldódott meg, szerintem felrakok egy mások op-rendszert.:/ Azért köszi a segítséget. (Felraktam a win10 et és megoldódott a probléma.😃😉
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
bszilvagyi: Teljesen normális. Bár én egyedi profilt használok, idle-ben is 30%-on mennek a ventik.

Szerk:

Andris18: Igen, automata vezérlésen van.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Erre én is kíváncsi lennék most nem nagyon tudom hogy működik az egész de 37-41 foknál nem megy a venti (nem megy játék). Most automata módban van? a két nyíllal amit megjelöltem lehet állítani, de én nagyon nem értek hozzá.

[LINK]
0
0
0
0
hashimoto avatar
Hát igen, ez a Wattman is, egy rakás sz.r. 😃

+ Amúgy, nálam a Wattmanban, ha frekvenciát 11%, vagy afölé állítom kicrashel minden.

Egy kis off: Amúgy, az normális, hogy idle módban egyáltaláb nem mennek a ventik? Játék közben is csak néha pörög fel, ha eléri az 55-60 fokot, bekapcsol.

40fok idle módban, úgy, hogy viszonylag meleg van a szobában.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nálam azzal nincs gond.
A grafikus felület szép, csak kb haszontalan a program.
0
0
0
0
hashimoto avatar
HakuDragon: Nekem is 😃D

Amúgy, bűn lassú az egész program, lassan nyílik meg, ha bejön, bármire megyek lefagy stb..
Ismét visszaesett az AMD a szar driverek részhez. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nekem a "beállításokv" menüpont a kedvencem
0
0
0
0
visor261 avatar
A Frame Rate Target Control nekem sose működött, rtssben belőttem 60-ra frtc-ben meg 55-re és egyszer nem dobta alá... Spoiler!
meg itt ott azt beszélik hogy még a teljesítményen is ront bizonyos esetekben...
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
vladtepes2
Ígymár értem a BIOS kókányolás miértjét. 😃
Ahhoz nem kell AB, elég a RivaTuner Statistics Server (RTSS). Én mondjuk a HwInfo-val küldetem neki az adatokat, így a proci, ram és egyéb terhelésekről is meg a gpu-ról is bővebb infót kapok. Bónuszként nem kell aggódnom hogy az AB gondot okozna TriXX-nek vagy fordítva.

Az FPS fixálást én a Radeon globális profilban kikötöttem hogy Vsync-et használjon, általába jobb a driveres mint a játékok beli megoldások, ha van aminél nem működik ott meg a "Frame Rate Target Control"-t Spoiler!
(ha jól emlékszem magyarul "Megcélzott képkocka sebesség" a neve)
állítom 59 vagy 60 FPS-re, mindig bevállt eddig.
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
NSD4rKn3SS: Én is Trixx-et használok a venti profil miatt. Oc-t még nem próbáltam vele. Az ugráló freki nálam is kettővel ezelötti driverekkel volt. És jelentkezett a minden előzmény nélküli hirtelen 100%-os ventipörgés. Amúgy egyre kiforrottabb a driver. Oc-t most hanyagolom egy időre, hiszen egyelőre minden megy ahogy szeretném. A bios szintű oc-t a határok feszegetése végett csináltam, de igazából nem volt rá szükségem. Azért folyamodtam a bios szintű oc-hoz, mert az akkori driverek wattmanja teljesen megakasztotta a kártyát. Viszont mikor biosban bütyköltem, gond nélkül benyalt mindent, és dolgozott mint a kis angyal. Amúgy az AB-t monitorozásra használom, nameg fps fixáláshoz. Sok játéknál előfordul, hogy a vsync bekapcsolás után input lagom van. Ilyenkor jön jól az AB. Mivel a monitorom 60 hertzes, így az fps-t is 60-ra lövöm. Kevésbé melegszik a kártya.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
roba1996
Igazán nincs mit 😀

vladtepes2
Biztos van oka hogy csekkolják. Nem néztem utána vagy foglalkoztam BIOS manipulálással ennél a kártyánál, nekem a Sapphire TriXX tökéletesen elég volt mindenre amit akartam, és bőven helyettesíti az MSI AB-t problémák nélkül. 😃

Ugrált a freki? Nem tapasztaltam eddig, az egyetlen anomália ami fényévente egyszer előfordult a kettővel ez előtti driverrel hogy felpörögtek a ventik 100%-ra aztán újra rákellett nyomnom a manuális konfigomra hogy vissza álljon. De egy ideje ezt se csinálta.
0
0
0
0
roba1996 avatar
NSD4rKn3SS: Köszi a tippeket.
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Én remélem, az AMD kilövi végre a bios csekkolást. Jelenleg hanyagolom bios piszkát emiatt, mert használhatatlan. (Pedig nagyon frankón sikerült belőnöm mindent, oc-t, ventit, frekit stb...). Van megoldás ennek kiküszöbölésére, de nyűglödjön vele a tököm. Egyszer próbáltam wattmannal oc-zni, valamiért nem tolerálta a kártyám. (Igaz az új driverrel nem próbáltam). Viszont az új driver használatával végre megszűnt az a bosszantó jelenség, hogy játék közben ugrált a gpu freki. Alig alig ment teljes kapacitással. Olyan volt, mintha a chill-t használnám. Csak, hogy nem ugrott fel az órajel akció közben, sőt, meg sem közelítette a maximumot, emiatt természetesen droppok voltak. Kénytelen voltam a powerlimitet +30%-ra tolni, úgy már okés volt minden. De az új driverrel már ez sem kell. Megy minden rendesen.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Gyári CD-set sose raknám fel, az első dolgom ha VGA-t cserélek hogy felmegyek az AMD/Nvidia oldalára és a legfrissebbet amit találok telepítem fel. DisplayDriverUninstaller (DDU) használatakor meg teljesen mindegy mit raksz fel / rak fel a windows, legyalul mindent hogy ne legyen ütközés a driverek között és az fog élni amit te telepítesz.

Ha van már fent és megjelenik új, akkor is DDU aztán mehet fel a frissebb, 0 problémám szokott lenni ha jó a driver. Ha rossz akkor meg úgyis tudom hogy csak azzal lehet a bibi és ismét DDU majd az előző driver vissza.
0
0
0
0
roba1996 avatar
NSD4rKn3SS: Most raktam újra a windows-t és ugy csináltam ,hogy először a gyári cd-s verziót telepítettem fel utána akarom majd le tölteni a legújabbat.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Ez így elsőre egy elég fincsi memória hibának tűnik... valószínüleg megadta magát az egyik modul, vagy melegedéstől elengedett a forrsztás valahol.
Teszem hozzá a 200-as szériás Radeon se egy mai kutya és elég soknak volt ez a hibája. Nálam is csücsül egy javított R9 270 a polcon tartaléknak.

Minden esetre ha félsz frissíteni, várd meg a WHQL kiadást. Vagy frissítés előtt gyaluld le DDU-val a meglévő drivert és telepítsd úgy fel az újat. Nálam nem okozott semmi gondot az RX 480-nál.
0
0
0
0
roba1996 avatar
NSD4rKn3SS

Félek hogy le frissítem és nekem is ez lesz a gond!
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Nem tudom, én mindig tiszta telepítést csinálok... simán felment és gond se volt vele.
De fejtsd ki bővebben mi "romlott" el aztán lehet tudok segíteni. 😃
0
0
0
0
roba1996 avatar
Mert csonti le frissítette és el "romlott" tőle a videókártyája!
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Igen, tökéletesen működik nálam. Bár az Andromeda-t még nem tudtam kipróbálni vele.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Valaki próbálta már a legujabb drivert?
0
0
0
0
spleenszuru avatar
én most minden csúszkát, ami a wattman-ban be volt "kapcsolva", kilőttem, jelenleg működöm.

ha megint fellépnek a gondok, kipróbálom a te módszered,
köszönöm 😉

szerk.: továbbra is kidobálja némi fagyás és egy pillanatnyi black screen után a default wattman settings restored üzit ....
ami érdekes, nem játék közben csinálja, hanem random, pl. böngészés közben ...
ötletek?
0
0
0
0
Puffin avatar
Én töröltem az MSI Afterburnert, majd újra felraktam. Azóta az AB beállításait használja!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció