Testépítés, bodybuilding, gyúrás

Szerző: patrikk911, 2012. June 11., téma
Fórum » Sport
Hozzászólások: 1 018
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
shubi1597 avatar
Valaki street workout-ot nem csinál?😀
0
0
0
0
no avatar
Köszi szépen, a fekvő az jól hangzik! 😃
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Szarka Bence: Én kombináltam súlyzós edzéssel,lényeg h a lehető legnagyobb súlyokkal amiket még bírsz és abból keveset pl. bicepszre,kétkezessel 20kg 3x10-t....ja és fekvőtámaszokból nézzél körül mert van sok fajta.A szériákat én úgy csináltam belőle h 3x+6x+9x+9x+6x+3x aztán amennyire bírod bővíted,bemelegednek az izmok,amikor a "9x" csinálod akkor kéne legjobban érezni magad 😃 ja és lassan csináld,úgy nehezebb 😃 bírom azokat akik pattognak a földön aztán 5mp alatt lenyomnak 20fekvőt 😃
0
0
0
0
no avatar
És miket csináltál abban az 1 órában? Mert én most kezdésnek nem tudom mit kéne csinálnom.Ez beválhat ?
[LINK]
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Szarka Bence: hali...én is 184cm és 60kg voltam....kiszedtem 2x 4,4kg zöld jumbot (nekem ez vált be,előtte volumass volt de az vhogy nem jött be ) Most 70kg vagyok (voltam 75kg is de az gondolom többnyire víz volt),1év alatt (ez lenne az átlag súly a magassághoz +5kg).Jumbo-ból nekem a vaníliás nem jött be,sztem nagyon mű íze van,rossz meginni.Mellette persze edzettem heti 3x bő 1órát.Ja és sárga jumbot ne vegyél ha hízni akarsz,úgy olvastam h abban a fehérje több mint a szénhidrát és neked most szénhidrát kell jobban de majd a szakértők megmondják.A turmixot kaja után ittam meg (reggeli,ebéd,vacsora után),legtöbbször késő délután 4-5-kor edzettem,utánna kaja/turmix kombó.Bocs h így szétírtam de fáradt vagyok :S lehet értelmetlen lesz,egy-két helyen.
0
0
0
0
no avatar
Az annyira nem sok, többnek hittem
0
0
0
0
no avatar
3hónap a minimum amíg a tested változásnak indul, lehet hogy elötte is már fogod látszani de ez a hivatalos.
0
0
0
0
no avatar
Hát nem is akarok egy ki gyúrt bulldozer lenne csak jó erőben lenni 😃
De azért jó lenne ha látszódna is valami😃
és köszi
0
0
0
0
sachme avatar
Hát zabálni is kéne oda rendesen 😃 És ne csak fegyenceddzést csinálj,mert attól csak jó kondiba leszel.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Én is neki szeretnék állni a gyúrásnak, és már rendeltem egy húzódzkodót amit lehet használni felülésekhez is(szóval nem muszáj fúrni az ajtóba). Nem vagyok egy nagy darab ember, mert a kb 180 cm magasságomhoz kb. 56- 60 kg vagyok így tömegnövelőt is rendeltem mellé.
A kérdésem az lenne hogy a tömegnövelő mellett érdemes lenne edzeni vagy inkább enni?
Kb mennyi idő múlva látszódna meg az eredmény ha egyszerre szedem és edzek is(úgy terveztem hogy heti 3x 1órát)?
0
0
0
0
bukta2 avatar
norbertsolider" azt eltaláltad hogy ezen az oldalon is van ilyen "Topic" de én a helyedbe nem itt kérdezősködnék 😃 ha komolyan érdekel a dolog,akkor ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt 😀

[LINK]

itt kérdés kapsz minden válaszodra, gyakorlatokat nézhetsz magadnak,étrendeket állíthatsz össze,tapasztalatokat szerezhetsz,stb.stb.stb.

lehet hogy itt is van 1-2 olyan ember aki "Ért a dologhoz" de akit komolyabban érdekel a dolog az nem itt teszi fel a kérdését sztem 😀
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Sziasztok. Régebben atlétikáztam intenzíven , most 5 hónapja rögbizek heti 4x + kicsit sulis atlétikát csinálom , mert a tanárom elküld versenyekre. A gyorsaságom megvan , de a rögbihez még úgy érzem , hogy a felsőtestemre építeni kellene valamennyit , hogy erősebb legyek. 14 éves vagyok , 174cm és 62 kg. Segítségeteket szeretném kérni , hogy milyen gyakorlatokat kellene csinálnom hasra , vállra és karra?
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Üdv.

Kedden kipróbáltam, hogy mi fán teremnek a dolgok gyúrás terén. Életemben először voltam, csütörtök-péntek majd meghaltam olyan izomlázam volt, de eddig tetszik a dolog, aztán majd meglátom milyen lesz később.
0
0
0
0
no avatar
Néző pont kérdése de én óvok mindenkit a táp kiegek-től.

Alapvetően abból építkezz amid van mert az jó hogy bevesszük a tömegnövelőt de mi van amikor abbahagyod? leépülsz mert ki került az a kalória mennyiség az étrendedből, így vissza esel.

kondizni ha nem is életed végig de azért folyamatosan kell mozognod ugyanis a tested célja minden napot a legkisebb energia befektetéssel megúszni ha nem mozogsz leépíti a a fölös izmot mert az neki teher, szint ugy ha nem eszel mert akkor fönn tartani nem bírja.

Szerintem menny le kondiba, csináld rendesen, és mivel a kolis kajával sajnos bajban vagy ezért max fehérje utána, bár szerintem azt sem kéne.

Amit még jó ha tudsz, fehérje feltölti a glikogén raktáraid(ebből lesz erő energia izom mozgáshoz) ez által majd érzed az erő növekedést ami elöszőr nagy lesz mivel a meglévő izom tömeged sem edzet + még ez is rájön, másodszor mint minden koncentrátum a vesét májat megterheli.

és az átlagosan elmondható hogy annyi idő alatt épül le valaki amennyi ideig tartott neki fölszedni azt a fizikumot.
0
0
0
0
dotta98 avatar
jokerke96:Szerintem ha ilyen magas vagy és vékony egy hónap után se kell leállni tömegnövelővel ,de,ha aktívan csinálod és betartod az étrendet plusz a tömegnövelő szedését,jó pár kilót felszedhetsz.Majd írd meg légyszíves,hogy hány kiló voltál és hány kiló jött fel,úgy könnyebb lesz megmondani,a továbbiakat. Jó kondizást! 😀
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Sziasztok! 193 cm magas vagyok és hát elég vékony. Eldöntöttem hogy ezen jó lenne változtatni így lenne pár kérdésem. Ha 1 hónapra elegendő tömegnövelőt fehérjével együtt szednék , híznék körülbelül annyit hogy már lenne mire építeni? 1 hónapig szedném a tömegnövelőt utána már csak fehérjét szedném. Étrendem kolikaja , ha tehetem mindig rizst eszek csirkével. Sok kenyeret eszek még. Heti 4x tudok kondiba járni , alkalomonként 40-50 percet. Tömegnövelőt egy hónapnál nem nagyon szeretnék tovább szedni. Nem akarok életem végéig kondizni , csak hogy nézzek ki valahogy! 😀
0
0
0
0
sean avatar
Nem kell bibliaként követni a fegyencet, pl a fekvőtámasz falnál csak annak jó aki tényleg 0-ról indul. 3 év kondizás után én rohadtul untam mert semmit nem éreztem 😃 a street workout is a fegyencet veszi alapul, és úgy kombinálod ahogy csak akarod. Nagy erőt és állóképességet hoz és külsőre is sokat lehet fejlődni az sw-től és a fegyenctől is. Én nem akarok 2ajtós szekrény lenni mert szerintem egy 47-es bicepsz már rendellenes 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
molfer98" A fegyenc edzés sztem nincs szériaszámhoz kötve,de így is lehet csinálni.
ha már kevésnek érzed majd idővel ezeket,értelem szerűen csinálsz majd többet! Sok sikert! Jó lesz ez így, csinálhatod reggel és kora este "is"!
0
0
0
0
molfer98 avatar
Sziasztok! Én is nekiálltam a fegyencedzésnek. Szerintetek így jó? Minden nap 3x30 falitámasz 3x30 térdfelhúzás széken ülve 3x30 guggolás 3x30 felülés 3x30 törzsemelés.
0
0
0
0
ReSeth avatar
Fegyencedzést követem, heti kétszer futok, és általában bringával közlekedek 😃
0
0
0
0
sean avatar
Látom vannak rajtam kívül akik a saját testsúlyukkal edzenek 😃 Több mint fél éve street workout megy, a kondizással végleg leálltam. Szerintem sokkal jobbak a saját testsúlyos gyakorlatok (ez saját vélemény), én sokkal jobban fejlődök tőlük.
0
0
0
0
no avatar
Oké, köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Fekvőkből is vannak különböző típusok:széles,vállszéles,szűk,döntve a lényeg h ne tempóból meg lendülteből csináljad hanem izomból,és inkább kevesebbet de 100%-san ! a best ha 3mp le - 1mp lent tart - 3mp fel - 1mp fennt tart (én így szoktam és a 3x széria végén már alig tudom kinyomni magam 😆😉
0
0
0
0
no avatar
Ha esetleg annyit hozzátehetnék, hogy nem súlyos edzést csinálok. Hanem fekvő, húzódzkodás, lábemelés kombót. Szóval akkor úgy gondolod hogy egyik nap csak fekvő, aztán csak húzódzkodás, majd csak lábemelés egy nap ?
0
0
0
0
ximo avatar
Szerintem ne a pihenő időt növeld, mert ugye heti minimum 3 edzés meg kéne legyen, hogy legyen valami látszata is, hanem ne ugyan azokra az izom csoportokra gyúrjál minden alkalommal, hanem pl egyik nap mell-váll-tricepsz, alsó hátizmok következő alkalommal: bicepsz-hát-comb (tudom amit írtam hülyeség) Szóval keress egy edzéstervet amit követsz annyi van a neten mint a szemét.
Pl: http://body.builder.hu/edzesek_index.htm4
0
0
0
0
no avatar
Azt akarom kérdezni, hogy ha egy nap edzek akkor utána mennyi időt kell várjak, hogy újra edzhessek? Most úgy van hogy egy nap 6-kor edzek, utána egy nap pihi, és az azutáni napon újra délután edzés. Tehát edzés után kb 48 óra múlva edzek ismét. Ez elég, vagy inkább növeljem 72 órára ? Mert így néha érzem hogy nincs elég erő a karomba a köv. edzéshez. (persze lehet h tök mástól nincs). Na de akkor növeljem a pihi időt vagy ne ?
0
0
0
0
sachme avatar
Mindenki azt akarja,hogy gyorsan.Ha látványos eredményt akarsz elérni,akkor renszeres eddzés és egészséges táplálkozás az alap.Ha az megvan, akkor jöhet a tömegnővelő/protein/creatin
0
0
0
0
sachme avatar
Öcsém,nem bírod felfogni, hogy az kell proteint vegyen aki nem tud megenni elegendő proteint?Ez táplálákkiegészittő,olyan mintha megennél egy húst, csak ebbe mind a 9 fehérje megtalálható nagyobb mértékben.Ha betudod vinni te étkezéssel az elegendő proteint akkor hajrá...Elég nagy beled lehet akkor 😆
0
0
0
0
no avatar
Ha egybe csinálsz mindent lehetetlen jol megedzeni minden izom csoportot rendesen hiába van akár 5órád is rá,
1 nap 1,2 dolgot csinálj de azokat rendesen (1óra elég ha rendesen csinálod max 1,5ó)
1hét kell a testnek a regenerációhoz lehet 3-4nap múlva nincs izom lázad de az idegrendszert is megvisel egy edzés.
0
0
0
0
molfer98 avatar
Sziaztok. Van valami külömbség az olyan edzés között ahol 1 nap mindent erősítek és pl 2 naponta csinálom és ahol minden nap mást?
0
0
0
0
Miyako-san avatar
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy min lehet jól felülést csinálni? Mert most elutazom nagymuterékhoz 2 hétre és ott nincs fekve nyomó pad amin tudnám csinálni. Földön/szőnyegen nem szeretném mert az kemény lenne,talán még ágyon lenne de az meg már túl puha nem? Szóval ötletem sincs léci segítsétek!


Beszerezhetsz egy polifoam matracot is akár, nem drága, már 500 Ft-ért is láttam, hidd el, nem csak csajok használják. 😃 Én is felüléseket csinálok meg más gyakorlatokat könnyebb súllyal is. Egyszer beruházol rá aztán cask vidd magaddal ha kell bárhova. Én is ezr csináltam, nem foglal sok helyet.
Vagy tartasz egy szünetet addig, bár 2 hét talán kicsit meredek lehet.. Bár ez gyakorlat függő is.
0
0
0
0
Bicike avatar
Budi builder, WC építő, bocs, de nem hagyhattam ki 😆
Valaki fel tudna világosítani, hogy az ilyen kis müzli szeletek mire jók? A BioTech USA-ben láttam már, de mitől jobb egy átlagos müzlinél?
Nekem a hízlalás véleményem: Az nem hízlal, amit nem eszünk meg. Fura, de van benne valami 😆
0
0
0
0
Bukta avatar
Hát ja mondjuk olyat még nem próbáltam 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
BukoTt, nagyon egyszerű, leterítesz egy pokrócot a földre 😀 nehéz volt mi? 😃 aki akarja az a levegőbe is meg csinálja 😀 erre csak ezt tudom írni!
0
0
0
0
molfer98 avatar
https://kepfeltoltes.hu/130627/1011075_642994052397404_178869088_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerintetek ezt ihatom? vagyis jót tesz ?
0
0
0
0
Bukta avatar
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy min lehet jól felülést csinálni? Mert most elutazom nagymuterékhoz 2 hétre és ott nincs fekve nyomó pad amin tudnám csinálni. Földön/szőnyegen nem szeretném mert az kemény lenne,talán még ágyon lenne de az meg már túl puha nem? Szóval ötletem sincs léci segítsétek!
0
0
0
0
Adam996 avatar
Ez hülyeség hogy 6-óra után ne egyél nem az a lényeg hogy mikor hanem az hogy mit eszel szendvicet pedig ne egyél mert a kenyér na az hizlal. Legyen helyette puf***tott rizs este meg lefekvés előtt lehet az éjjel is lehet enni túrót
0
0
0
0
Davezorrr avatar
6-7 óra után próbálj meg már nem enni vagy ha eszel is akkor max 1 szalámis sandwichet.Gyakorlatból még van lábfelhúzás.Kiülsz ágyszéléhez,lábaidat kinyujtod,olyan 10-15 fokkal hátradőlsz és felhúzod a lábad amíg nem érzed h húzodik a hasfalad és próbálod egyenesen tartani a hátad.Gugolások is jók csak itt is odakell figyelni a helyes testtartásra alias egyenes hát és úgy csinálni h a sarkad ne emelkedjen fel,ha meg már jobban megy akkor egyik láb kinyújt és egylábon gugolás.Ja és gyúrás közben igyál 1-2 pohár vizet és utánna egyél !!! Gyúrás előtt fél/1 órával ne egyél mert különben csak felkavarod a gyomrod.
0
0
0
0
molfer98 avatar
És még milyen gyakorlatokat csináljak? És azokból mennyit? És miket kéne elhagyni az étrendből? Csak vizet iszok. Meg szedjek valami vitamint vagy valamit? Meg ha heti 5-ször csinálnám az nem lenne jobb?
0
0
0
0
Davezorrr avatar
én fekvőből úgy szoktam h 3-al növelem mindig aztán vissza.Szal így 3 fekvő - pihenő - 6fekvő - pihenő - 9fekvő - pihenő - 12fekvő - pihenő - 9fekvő - pihenő - 6fekvő - pihenő - 3fekvő.Am. a heti 3 edzés (Hétfő - Szerda - Péntek) és legyen legalább 3/4 órás de intenzív.Szal max 1-2 perces pihenők (fekvők közben fél perc)
0
0
0
0
molfer98 avatar
És hogyan edzek? Miből hány sorozatban hányat? És heti hányszor? Szedjek valamit? És kb mennyi idő hogy meglátszódjon? Találtam itthon egy 3kg-os súlyzót is 😀
0
0
0
0
SYLER avatar
molfer98: vegyél egy trx-et azzal mindenre tudsz edzeni és már 16ezer körül már lehet kapni. 6útán ne egyél és folytasd tovább a futást.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
a futás jó,kevesebb zsírossat egyél,fekvőtámasz minden fajtája (vál,mell,tricepsz,bicepszet edzi),felülés kifordulva is jó....esetleg ha van egy húzódzkodó rudat akkor azon 3x amennyit bírsz felhúzást (én 3x5 szoktam belső-széles fogással) ja és nem lendületből hanem erőből csinálni 😀
0
0
0
0
molfer98 avatar
Sziasztok! Most nyáron elszántam magam hogy nekiállok gyúrni! A mellemen meg a hasamon van egy kis felesleg és azokkal szeretnék valamit csinálni. Sajna nincs lehetőségem kondiba menni , ezért csak itthon tudok dolgozni. Milyen edzést ajánlatok amihez nem kellenek külön eszközök? 2 naponta szoktam futni 5,4 km-t 45 perc alatt.
0
0
0
0
no avatar
MC MaRcI írta:
Reincarnation nem neked írtam hanem
nlacka13
kollegának mert amit ő írt az tényleg hülyeség

tudom mit ír a cikk de kinek hogy nekem bevált annak idején kezdőként természetesen már én sem azt iszom


Rendben örömmel hallom😃 tudom hogy egyeseknek beválik de én azért óvom tőle az embereket ha lehet.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Reincarnation nem neked írtam hanem
nlacka13
kollegának mert amit ő írt az tényleg hülyeség

tudom mit ír a cikk de kinek hogy nekem bevált annak idején kezdőként természetesen már én sem azt iszom
0
0
0
0
no avatar
Nyers tojás felszivodása nagyon rossz.

ettől függetlenül azt iszol amit akarsz ha ez neked be vált jól van, már edzel egy ideje, gondolom tudod mit csinálsz.

de itt egy cikk hátha ennek jobban hiszel mint nekem.

[LINK]

csak hogy kiemeljem a végszót: "a nyers tojást FELEJTSD EL ÖRÖKRE!"
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
le írtam már hogy kell a nyers tojást inni
0
0
0
0
no avatar
nlacka13 írta:
Nyers tojást egyél!!!! Sok fehérje van benne!
+ Ajánlom Napi 4-5 km futást + fekvőtámasz meg felülés 😀


De miért kell olyan témához írni amihez nem értesz? nyers tojás. persze hagyjál már nincs olyan ember aki ilyet ma meg iszik max 1-2 hardcore állat na de egy kezdő. Főt tojást egyél ha tojást akarsz enni.


napi 4-5km futás tömegnöveléshez😃 olyan szálkás lesz mint állat és még fogy 6kg hozzá😃

lefogadom életetben nem futottál még fele ennyit sem nem hogy naponta.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció