Játékteszt írás

Szerző: Sicu33, 2012. February 26., téma
Fórum » Az oldalról
Hozzászólások: 306
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
Valami gond van a képek megjelenítésével. Az utóbbi két tesztnél hiába tettem fel képeket, azok nem jelennek meg. Eddig nem volt gond, előtte minden alkalommal megjelent minden kép. Tud valaki segíteni?
0
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@csuz-li: Hibaüzenet volt? Én úgy jártam, hogy fel sem töltötte, csak hibaüzenet fogadott, végül kiderült, hogy nem volt cache hely a szerveren és a tulajnak le kellett ürítenie....írj a hibákkal kapcsolatos témakörbe, ott hamarabb észreveszik.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Andor1997: Nem volt hibaüzenet. láttam is a feltöltött képek listáját, csak mentés után nem jelennek meg a cikkben. Ha meg megnyitom szerkesztésre, ismét nincsenek ott, ahogy az előnézetben sem jelennek meg.
Ahogy elnézem a sok törölt hozzászólást, szerintem itt is észreveszik az adminok... 😀
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Elérkezettnek látom az időt, hogy bizonytalan időre felfüggesszem a rendszeres tesztírást az oldalon.
Ennek több oka is van. Egyrészt, a rendszeresség számomra túl sok stresszel járt, a hobbiból játszott játékok esetén is rontott az élményen, hogy azon stresszeltem, vajon be tudom-e fejezni elég hamar. Emellett a jövőben várhatóan jóval kevesebb szabadidőm lesz. Mindez még nem lett volna olyan nagy baj, de a motiváció is elfogyott: mivel mások csak szökőévente írnak, gyakorlatilag egyedül éreztem magam a platformon, miközben a tesztjeim nézettsége lassan, de biztosan romlott, a visszajelzések pedig hatványozottan csökkentek.
A főoldal legutóbbi átalakítása óta ez csak romlott: az új struktúrával gyakorlatilag ötször kevesebb ideig van főoldalon egy teszt, mint eddig.
Mindez nem jelenti azt, hogy nem lesznek ezentúl tesztjeim, csak ritkábban, és sanszosan nem csak nagyobb címekről (idővel mindenképpen szeretném elérni a 100 tesztet).
Nem tudom, érdekelt-e ez bárkit is, de mindenkinek köszönöm, aki végigolvasta.
0
0
0
0
💬 5
FaLchioN avatar
@Tyrion Lannister: Sajnálom, de egyben meg is értem. Szerintem sokan szerettük olvasni a tesztjeidet és várjuk is az elkövetkezőket. Addig is kitartást és sok sikert!
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
@FaLchioN: Köszönöm szépen!
0
0
0
0
no avatar
@Tyrion Lannister: Köszönöm az eddigi írásaidat. Nem ér annyit az egész, hogy kiégj emiatt. Majd ahogy kedved lesz. Hátha lesz még olyan játék ami billentyűzet ragadása ösztönöz.
0
0
0
0
susguy avatar
@Tyrion Lannister: Kíváncsiságból, mennyire próbálkoztál más platformon is kiadni az irományaidat, esetleg más nyelven is megírni őket? Esetleg direkt kerülted ezeket (ami érthető lenne)?
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
@susguy: Más nyelven még nem próbáltam, és nem is nagyon fogom. Bár viszonylag jól tudok angolul, nem tudnék megfelelően fogalmazni idegen nyelven. Másik platform kipróbálását nem tartom kizártnak, vannak terveim a jövőre, de semmi biztosat nem tudok. Egy biztos, idén már nem nagyon írok, kell egy kis szünet.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
https://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=853147518.jpg
Az érzés, amikor valaki kedves megint megkínálta pár tesztedet a legalacsonyabb értékeléssel. És az a baj, hogy elérik a céljukat, mert totál elment a kedvem bármilyen tartalmat gyártani a közeljövőben az oldalra. Ezt nevezem jó közösségnek.
És félreértés ne essék, én elfogadnám ezeket az értékeléseket, ha legalább minimálisan meg lennének indokolva. De nem, hát persze. Sokkal egyszerűbb bekattintani az pontot, és ezzel elszúrni a másik napját. Amúgy ez már kétszer el lett játszva, nem tudom miért vagyok ilyen marha kitartó.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát, ha az ember publikál valamit valahova, akkor azért készüljön fel rá, hogy szét fogják szedni. Ráadásul főleg olyanok, akiknek fogalma sincs arról, hogyan kéne egy két soros szövegnél hosszabbat jól megírni. Nem csak itt, hanem egyéb témával foglalkozó szaklapban is. Ezt már rég megtapasztaltam.
Van, amikor csak azért szedik szét, mert mondjuk a véleményed nem egyezik a többség véleményével. De ez vele jár.
Akik megdicsérik a tesztet, azok jórészt maguk is írnak és tudják értékelni a befektetett munkát, mert tudják, mennyi munka egy teszt megírása. Azt nem várhatjuk, hogy mindenki megdicsérje mondjuk az irodalmi mélységét, humorát, vagy ügyes szófordulatait. Pedig, akik írunk tudjuk, hogy néha egy-egy szófordulat kitalálása mennyi idő és próbálkozás.
Az emberek jórészt nem veszik a fáradtságot, hogy pozitív dolgok miatt billentyűt ragadjanak. Ha megnézel egy kommentszekciót, ott is mindig ez megy. pl.: egy win10-nél is jórészt a problémákat írják le az emberek, azt senki, hogy "nekem jól megy", legfeljebb válaszként. Egyszerűen ilyen az emberi természet. Nincs ezzel semmi gond, meg kell tanulni együtt élni vele.
Velem már előfordult, hogy egy amúgy nagyon színvonalas tesztnél lett volna észrevételem, hogy hogy lehetne jobban megírni, de inkább írtam a szerzőnek privátban, mert szegényt a kommenteknél minden marhasággal kezdték amúgy is szétszedni és nem akartam ötletet adni a népeknek, szóval a kommenthez csak annyit írtam, hogy jó lett, a javaslatomat meg megírtam privátban. Amúgy meg is köszönte a javaslatot, szóval volt is értelme a dolognak.
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
Én régebben írtam néhány tesztet, ha írsz egy jó tesztet az senkit sem érdekel, (kapsz néhány jó értékelést, hosszá szólást, akinek van csomó ismerőse nyilván többet) ha írsz egy rosszat, akkor meg már tucatjával jönnek a beképzelt nagyképű kommentek meg a leértékelések. Tehát sokan csak a rosszat tudják "értékelni" Ha te teljesen önkéntesen (mások szórakoztatására) írsz, egy jó tesztet, azért már érdekes mód senki sem fárasztja magát hogy nyomjon rá egy 8-ast vagy esetleg többet.

Senki ne vegye magára, tudom hogy sok normális ember is van itt! 😉

Igaz, játék függő is a dolog, hogy mennyi értékelést kapsz, de ott is vannak akik egy-két szóba kötnek bele a 20 ezer karakteres tesztben, meg mondjuk a többség akik nem értékelik a jót, azok a rosszat sem, tehát a többség igazából normális az oldalon, de vannak olyanok akik csak a rosszat veszik észre.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Valahogy sejtettem, de nem akartam gyanúsítgatni.
0
0
0
0
MoonW avatar
Rocky Balboa: Légyszi ne nézd hülyének itt az embereket, értelmes értékeléseket adj, ha nem tudsz akkor ne értékelj. Osztod itt a hülye bölcsességet, miközben te értékelted le domi2001 tesztjeit. Miután szólt átírtad az egyes értékeléseket ötösre? OMG Inkább töröld az értékeléseket! Te sem szeretnéd ha a tesztjeidet valaki szándékosan leértékelné. 😶

Egyébként a troll értékelők értékeléseit szoktuk egészében törölni.
0
0
0
0
Rocky Balboa avatar
Amúgy mióta számít annyira egy pont. maga a teszt a lényeg és azt nem pontok határozzák meg.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Nem nyavalygásból mondtam, csak kicsit furcsa a szituáció. Pont ezért jó lenne, ha lehetne látni, hogy ki milyen értékelést adott, így lehet, hogy meg is indokolnák a negatív kritikát az emberek.

Szerk.: Azért örülök, hogy azóta feljebb kerekedtek azok a pontok...
0
0
0
0
Rocky Balboa avatar
Domi:
A világ nem csak napfény és szivárvány. Ez egy kegyetlen, undok hely, és bármilyen tökös srác vagy, térdre kényszerítenek, ha hagyod, és soha nem engednek felállni.
Senki nem tud olyan nagyot ütni, mint az élet. De nem az számít, mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni. Bírni kell a pofont, és muszáj menni tovább. Csak így lehet győzni. Ha tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg azért, ami jár és közben viseld el a pofonokat.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
domi2001: Pár élettelen idióta miatt nehogy már felhúzd magad. Úgy gondolom sokan egyetértenek azzal, hogy színvonalas tesztjeid vannak s ez látszik is a kommentekből.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Amúgy örömmel vettem észre, hogy egyik napról a másikra az összes tesztem értékelése jelentősen összeesett, és úgy számolom, hogy átlag 2-3 pontokkal kínálta meg az összeset. Nem tudom ki volt, de nagyon köszönöm srácok. Ezért érdemes tesztet írni.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Akkor ez is csak szimpla elírás. Így viszont javítani kéne a Főoldalon a tesztek rész címét, hogy ne az legyen kint, hogy a Legfrissebb beküldött játéktesztek.
0
0
0
0
MoonW avatar
csuz-li: mindenképp kellene mentenie az oldalnak a képeket, akár piszkozat módban is. Javítottam pár dolgot, remélhetőleg már minden működik.

Teszt publikálása: ahogy domi2001 írta, régen mindent kiraktunk, ami még vállalható volt. Ma minden teszt a felhasználó profiljához kerül. Ha színvonalas a teszt, akkor az oldal más részein is elérhető lesz.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Lehet. A teszteket is 3 helyről lehetett beküldeni, amiből 2 nem is működött. Azóta persze ez javítva lett.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Arnybiro: Az is lehet, hogy csak bennmaradt a korábbi tesztbeküldő rendszerből, amikor még tényleg a legfrissebb tesztek voltak kint a főoldalon.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Viszont a főoldalon meg azt írja, hogy legfrissebb beküldött tesztek. Tehát akkor megint valahol elírás van. Mert mondjuk Arnonak voltak már gyengébb tesztjei is (nem rosszból mondom 😉 ) amik simán kikerültek. Meg persze Arnon kívül is többen küldtek már be olyan tesztet ami sokaknak nem tetszett mégis kint voltak. Itt gondolom megint össze lett kutyulva a leírás és itt azt írják ott meg mást.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Gondolom, mert nem automatikusan kerül ki a teszt a főoldalra. Ugye a szerkesztő felett ez olvasható:
"A színvonalas teszteket a főoldalon, a Tesztek menüpontban és a kapcsolódó játék adatlapján is közzétesszük."
amiből az következik, hogy előbb valakinek el kell olvasni, hogy el tudja dönteni, hogy kikerül-e a főoldalra, mivel nem automatikusan kerülnek ki a tesztek, hanem előzetes értékelés alapján. Bár a legutolsó tesztem másnap már kint volt, de az előzőeknél volt, hogy egy hét is eltelt a beküldés és a kikerülés között.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Arno Dorian ezt észrevettem én is. Először azt hittem törölted a tesztet.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Tegnap megcsináltam a Fallout 4 tesztet. Nagyon jó volt, hogy már lehet képeket feltölteni, de akár hányszor elmentettem piszkozatként, kezdhettem elölről feltölteni a képeket. Nem lehetne, hogy a képek már a piszkozathoz is elmentésre kerüljenek?
Jó ez az új felület az előnézettel, meg a szerkesztési lehetőséggel, szóval nem akarok hálátlannak tűnni, de a végén már azért aktiváltam a cikket, hogy ne kelljen újra feltölteni a képeket. Pedig még játszottam volna a képek elhelyezésével, vagy épp cserélgetésével, meg ugye maradt benne egy-két helyesírási hiba is...
Szóval jó ez így is, ahogy van, csak ha ez is meg lenne oldva, akkor tényleg kényelmesebb lenne, akár pár napon keresztül is lehetne finomíthatni a tesztet. Én ráadásul több gépen is csinálnám, szóval tényleg segítene.
0
0
0
0
MoonW avatar
csuz-li: Szívesen! 😀

chrono02: Javítva a link!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Ejj istenem, nem értem minek kell ezt ennyire megbonyolítani. Egyszer bent volt a Beküldés menünél (tök logikus pont hozzáteszem). Utána bekerült az Értékelésekhez is (még ez is logikusan hangzik). Most meg a Tesztek alatt van a működő (ez talán a leglogikusabb elhelyezés). Viszont akkor a másik 2 helyről ki lehetne venni (Értékelések alól ne küldjön tovább a Beküldés menühöz, mivel ott nem lehet tesztet beküldeni).
0
0
0
0
csuz-li avatar
A tesztek menüpont alatt.
Főmenü, reklám, alatt a "tesztek" felirat. Az alatt van egy rakat gomb. A jobb szélső ("Játékteszt írása"), amivel lehet tesztet beküldeni.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
És hova is került a játékteszt beküldése? Mert hogy eddig a Beküldés menü alatt volt, ahonnan eltűnt. Az értékelésnél be lehetne küldeni HA működne a link, de az is a Beküldés menüre dob vissza ahonnan csak gépigényt lehet beküldeni. Miért kellett ennyire megbonyolítani, miért nem volt jó a Beküldés menü alatt, nem értem o.O
0
0
0
0
csuz-li avatar
Miután MoonW felhívta figyelmemet arra, hogy változott a tesztíró felület, megnéztem.
Nagyon jó lett! Végre egyszerűbb lett a képek felvitele, kaptunk szerkesztési lehetőséget és ami nekem a legfontosabb, már lehet piszkozatként is menteni. Ez utóbbi nekem különösen jó, mert több napig és több gépen írom a teszteket. Mondjuk eddig képet sem raktam fel, mert körülményes volt, szóval ez is nagy segítség.
Már csak rajtunk múlik a teszt színvonala, mert a technikát "alánk rakta" az oldal fejlesztője.
Még egyszer: kösz!
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Én is írtam már egy pár tesztet, nemrég küldtem be a nyolcadikat. A legfontosabb egy teszt megírásában, hogy az ember szívből csinálja. Ha muszájból írsz, vagy pontokért, akkor nem fog olyan jól sikerülni.
0
0
0
0
MoonW avatar
Arno: Januárban várható
0
0
0
0
MoonW avatar
Sicu33: Úgy mint egy hozzászólást szerkesztenél, csak hosszabb és pár extra dolog is beleilleszthető.
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
Én már írtam néhány tesztet.
Amit elsiettem, az rövid lett és rossz. Amit meg türelmesen átgondoltam az meg hosszú lett és elég jó is! A minimum 2500 karakter amit tesztként be lehet küldeni, de egy kis átgondolással akármelyik játékról lehet írni 6-8-10 ezer karaktert úgyis hogy ne menjél át unalmasba. Képeket mindenképpen érdemes küldeni, mert színesebbé is teszi a tesztet meg hosszabbnak is tűnik azáltal! 😀 Nyissál meg egy szöveges dokumentumot és amikor kedvet tartja írjál és mentsd el. Közben akármikor tudod szerkeszteni is mind a helyesírást/fogalmazást mind azt hogy bizonyos dolgokat mégis inkább később írsz le a cikkben, valamit inkább meg előbb, meg egyéb dolgok. Amikor elég jónak találod az írásod hogy szerinted leírtad amit gondoltál játék közben meg úgy általában róla, akkor meg küldd el!

Próbálj sorjába menni! Mik voltak a gondolataid mielőtt egyáltalán elkezdtél volna játszani a játékkal. Amikor elkezdtél játszani a játékkal milyen benyomása volt rád. Aztán szép lassan a poénok lelövése nélkül! Leírod a történetet azt hogy, hol játszódik a játék, kik a szereplők, milyen jellemvonásai vannak. Aztán írhatsz a grafikáról zenéről, pályákról, magáról a játékmenetről. Miről és miért mit gondoltál, hogyan tudtad volna elképzelni hogy jobban tetsszen, miért tetszik az hogy az a "pálya" olyan amilyen, szóval elég sok mindent lehet írni mindenről.

Én pont ma kezdtem el írni egy tesztet, de már azt is elfelejtettem hogy, hogyan kell elküldeni! 😀
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Olvastam,hogy lehet majd szerkeszteni a tesztjeinket,mégis,hogy lehet ezt elképzelni? 😀
0
0
0
0
sunray20 avatar
chrono02:Amit én írtam tesztet azt aug 4.-én küldtem be. 28.-án került ki... Sajnos lehet, hogy te is hasonló módon jársz, viszont az idő alatt amíg az enyém kikerült már többet is kiraktak ( volt aki később írta meg mint én mégis hamarabb kirakták).
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Csak nem tart olyan soká 😀 Igaz nem lett olyan rövidke teszt, kb 26K karakter az oldal számlálója alapján 😃
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Lassan 1 hete, hogy beküldtem egy tesztet, de még nem került ki. Lehet tudni hogy nagyjából mikorra várható? Igaz, hogy én írtam, de kíváncsi vagyok hogy sikerült 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Felrakod az aktuális képeket egy képmegosztóra, majd a kapott linkeket berakod tetszőleges helyre a tesztben.
0
0
0
0
brtomee avatar
képet hogy kell berakni/beilleszteni? csak belinkelem?
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Beküldeni itt kell: https://gepigeny.hu/submit.php?stype=ut
Megírni meg ott írod ahol akarod, office, libre, notepad, etc.
0
0
0
0
no avatar
Hova kell a tesztet írni vagy beküldeni?
0
0
0
0
MoonW avatar
djwarp, TaylorXIII:
Ha az értékelés után nincs további szöveg (ez fontos!) akkor be tudjuk rakni ilyen szebb dobozos formában, azt mi megcsináljuk, nem kell semmi extrát dolgot használni hozzá.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gondolom a tesztnél utalni kell rá, hogy kérsz ilyen pro/kontra szekciót. Azt nem hiszem, hogy a tesztíró csinálta. Max annyit írt, hogy pozitívumok és negívumok és felsorolta.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
chrono02 :
Igen,lehet nyugodtan,saját gameplay videót tuti lehet,a játéknak a trailerért nem tudom 😀
De ha fel van töltve az adott játékról egy trailer videó,akkor feleslegesen rakod bele a tesztedbe 😀
Nekem az lenne a kérdésem,hogyan lehetne ezt belerakni a tesztekbe?
Spoiler!
https://kepfeltoltes.hu/140129/K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
Egy, már beküldött saját teszt törlésével kapcsolatban kihez lehet fordulni?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem kapsz róla értesítést.
0
0
0
0
Zizis avatar
Sziasztok! Ha nem jó teszt, mármint törlitek, akkor én arról kapok értesítést? Előre is köszönöm a választ
0
0
0
0
MoonW avatar
Ezért nem töröljük.
0
0
0
0
Kokoakos avatar
ja ,de ha mondjuk valaki entert ütött bele az törlésre kerül ,de nem minden sor után csak bekezdés után?:/
0
0
0
0
MoonW avatar
Max 2 héten belül kikerül, attól függ mennyi a már beküldött, várakozó tesztek száma. A beküldési szabályt sértő teszteket értesítés nélkül töröljük.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció