Neked mi volt a legelső játékod?

Szerző: Torolve, 2012. February 20., téma
Fórum » Játékokról általában
ezt azért nyitottam mert csak kíváncsi vagyok kinek mi volt a legelső játéka pc téren én kezdem;) Mace griffin bounty hunter:2003 as de akkoriban az olyan grafika tarolt mint most a skyrim. íme
ha 720pont hd nézitek akkor az eredeti grafika
Hozzászólások: 325
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Thomaz avatar
GTA2 még mikor hét éves lehettem 😆
0
0
0
0
gyuri191 avatar
ps1-en a syphon filter és medal of honor underground 1 és 2
0
0
0
0
MrSzakember01 avatar
PC téren nekem a legelső gépem egy P3-as Compaq Deskpro volt, ha jól emlékszem, 384 MB DDR RAM-mal és talán 30 GB HDD-vel (eléggé homályosak róla az emlékeim már) és egy ATi videókártyával (nem tudok róla egyebet).
Eleinte sokáig Windows ME volt rajta, majd áttértem XP-re.

Aztán tárgyra térve: legelső játékom a Robin Hood - The Legend of Sherwood demó verziója, majd a Heroes of Might and Magic 3-é volt.
Később pedig jött a Chicken Invaders.
Megvan a régi "Mit tud a számítógépem?" CD sorozat összes része nekem és sok játékot úgy volt alkalmam megismerni.
Később jött a StarCraft...
De legközelebb a szívemhez a Heroes of Might and Magic III állt.
Akkoriban még internetem sem volt, minden játékot CD-kről pakoltam fel a jó öreg Compaq-ra.

Néhány játék azonban, mint pl. a James Bond 007: NightFire, nem futott a régi masinériával.
Így hát napra pontosan 2011. augusztus 10-én használtan vettem egy Lenovo ThinkCentre M52-t, amit állandóan hétköznapi munkára is igénybe veszek.
Ez a gép már magát a szabadságot jelenti számomra...
Támadjatok meg nyugodtan, de nekem az a véleményem, hogy minek ide Cségó, Gétéjjanégy, Fortnájt meg Pábdzsí, ha itt vannak a jó öreg stratégiai játékok, amik az FPS mellett még jobban le tudnak kötni.
Egyik jó haverom ajánlotta a Stronghold Crusadert, aminek azóta is a függője vagyok.
Szóval igen, a régi - egyesek szerint ódivatú - játékok közül is lehet válogatni, túlságosan is nagy a választék.
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
Nekem a legelső talán a tetrix, úgy a 90-es évek elején/közepén, egy kézi konzol szerűséget kell elképzelni.

Picivel később a Commodore 64-en a Burago Rally, nagyon sokat játszottam vele. Volt olyan hogy a két fokozattal gyorsabb autót megelőztem turbóval (pályánként volt 2-3 általában) és addig tartott amíg nem ütköztél neki valaminek. A végén már olyan gyors autóm volt hogy turbó nélkül is elég nehéz volt követni a játékot. Ráadásul ha egyszer vesztettél, az ellenféllel szemben (akik szintén egyre gyorsabbak voltak) akkor már gameover volt és elejétől kellett kezdeni az egészet (HA JÓL EMLÉKSZEM) Szóval nem nagyon volt lehetőség a gyakorlásra, de annyiszor újrakezdtem hogy talán a legjobb autó is meg volt már.
0
0
0
0
ppista avatar
96/97-ben az első gépemen amint anyumtól kaptam azon volt a Doom 1,2 ,Jazz Jackrabbit ,Golden Axe ,Tank Wars ,Cycles (the),
World Class Leader Board ,RAPTOR: CALL OF THE SHADOWS ,Interplay Titus the Fox ,Dominó és a stunts meg még sok más aminek nem jut eszembe a neve,de ezekkel játszottam a legtöbbet.
Ezek voltak az első pc játékaim.
0
0
0
0
Masterthief avatar
Ha azt én meg tudnám mondani.! 😃 Még a 80-as évek végén volt valami videójáték konzolom, amibe beépített játékok voltak. Pac Man, Karateka, stb. Később lett ilyen Terminátor2 nevű piaci konzolom, amihez sárga színű kazettákat lehetett kapni. Super Mario, Mortal Combat, Spiderman és fene tudja hogy mik. Később lett egy Commodore 64-em. Azon Forma 1 és még vagy 50 db játék, kazettára másolva. Kb. abban az időben (90-es évek eleje) havernak volt egy komolyabb Pc-je. (DOS rendszer volt ralta.) Azon nyomtuk a Prince Of Persia-t, a Doom-pt és a Wolfenstein 3D-t. 2000-ben lett nekem is egy komolyabb gépen. A Driver volt rajta a legelső játék. Öcsémmel rongyosra játszottuk. 2007-ben vettem egy új gépet, már saját fizetésből. A Thief Deadly Shadows-t pörgettem rajta. (Direkt emiatt vettem új gépet. Kedvenc játéksorozatom.) A jelenlegi gépet 2015-ben rakattam össze. A Thief (2014) volt rajta az első játék.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
medal of honor underground ps1 😃
0
0
0
0
Superman79 avatar
Nintendo wii ha éri, akkor Mario. Nem tudom hogy melyik rész, de fun volt.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Saját gépen Cross racing championship 2005, haverén Bulanci. 😃
0
0
0
0
xymano avatar
C64 en anno a Newcommer
Gálya
0
0
0
0
no avatar
Medal of Honor: Allied Assault
Nem jatszottam vegig.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Az Earthworm Jim is nagy játék.
0
0
0
0
xCube avatar
Wizard of Wor és Commando C64 -en.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@xCube: Na valahol nekem is ott kezdődött, de előtte még kb. 1982 és 1986 között volt egy pár quartz játékom.Chuckie egg, Krakout, Raid over Moscow, Last Ninja már kb.1988-ban .Druid , Arkanoid,Impossible mission, test drive 1-2, Street Road, stb. stb. .
0
0
0
0
no avatar
C&C 1 demo ami gyakorlatilag három pálya volt, a teljes verzió 1 (partaszállás és kis bázis építés), 6 (kommandóssal kellett a NOD főépületet felrobbantani), 10-es (közel teljes értékű bázisépítés, NOD bázis egy Obeliszkt őrizte és körbe 4 légvédelmi siló) pályája. A végső verzióban kicsit változtak a pályák, de a lényeg nem változott.
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@Palanova:
10-es (közel teljes értékű bázisépítés, NOD bázis egy Obeliszkt őrizte és körbe 4 légvédelmi siló) pályája


Egész pontosan a 10A pálya, Szlovénia. Az a kedvenc pályám a játékban és egyben az első találkozásom a C&C univerzummal. Sosem fogom elfelejteni.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Ez így van.
https://gamerwalkthroughs.com/wp-content/uploads/2017/01/Command-and-Conquer-GDI-Mission10-Slovenia-Map.jpg

És már csak érdekesség volt ezelőtt belefutni a magyarországi pályába ahol a Dunán pár Gunboat próbált végigmenni, de a NOD Obeliszk lerendezte őket...
0
0
0
0
xCube avatar
@Palanova: Igen igen, ez így volt. Amikor végre a teljes játékkal játszottam már dörzsöltem a tenyerem Magyarországra. Kis hülyegyerekként azt hittem, hogy Budapesten keresztül kell majd érvényesülni epikus küzdelmek árán... .

Amit viszont mindenképpen meg kell említenem az a sok élmény és "tanítás", amit a játék annak idején adott. Mire elsőre végigvittem a 10A -t legalább harmincszor buktam el. De mivel ez volt az első RTS -em nem adtam fel... . Az Obelisk of Light első csapása még mindig bennem él. És minden, amit az ilyen jellegű RTS -ektől kaptam. A playthrough nagyon jó példa arra, hogy hogyan lehet kihasználni a pályaismeretet. Egy ismeretlen beleszalad minden csapdába és elvérzik. Annak idején még sokkal több ideje volt mindenkinek, így ez nem zavarta az új játékos közönséget sem. De ugye maga az RTS is akkoriban keletkezett, így a fogékonyak ráharaptak a stílusra, a többiek pedig játszottak mással.

Te egyébként foglalkoztál a C&C lore megismerésével? Én számtalan írást és videót megnéztem és eléggé ellentmondásos az egész.

Btw kicsit visszatérve az alap témához, én például hihetetlen mennyiségű demót toltam agyvérzésig, mert nem volt forrás az eredeti játékokhoz. A legviccesebb az benne, hogy ez nem is zavart akkoriban, mert minden játékban volt egy amolyan player skill potenciál, amit egy demón keresztül is lehetett fejleszteni. Akkoriban a legtöbb játék player skill alapon működött (ebből is (és sok másból is) gyökerezik a Mátrix, ahol a saját maga által felvilágosult játékos ki tudja használni a játékvilág gyengéit). A mai világban már jóval kisebb ez a faktor, sokkal inkább elment az egész a teljes lefedettség melletti teljes testreszabhatóságra.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Nekem a demo okozott fejtörést sokáig:
- honnan lesz pénz?
- embereim miért halnak meg a zöld aknamezőn?
- a légicsapás hogyan működik?

Nem sokkal később rájöttem, hogy a homokzsák falat nem töri át az ellen és a zsákok mellé lehet bármit építeni. Onnantól nem volt megállás: ellenfélig elépítkezés befalazás, kivéreztetés, beépítkezés hozzá őrtornyokkal és foglalás mindent...

Éles játékból a német cenzúrázott verzióval játszottam először és meglepő volt utána hogy az angol windows 95-ös 800x600 as verzió mennyivel másabb volt: átvezetők nem voltak megvágva, emberek voltak a katonáim, nem androidok, stb...

Mondjuk pont a C&C 1-ből hiányzott a városi harc, de a Red Alert 2-től kezdve megkaptuk. C&C Generals, amikkal helikopterről kötélen leereszkedés és épület kitakarítás még mindig ott van a felejthetetlen játékmechanikák között.

Akkoriban szerintem inkább nem jött annyi újdonság egy nap mint ma. Akkor, ha megvolt egy C&C, egy starcraft, egy red alert, akkor az hónapokig lekötötte az embert, plusz a pályaszerkesztő, egységtervező is ott volt (pl.: rules.ini) de még az olyan hulladék is, mint a 7th legion, vagy az olyan hardcore mint a kknd vagy dark reign vagy total annihilation. Ez utóbbi modjai meg végképp hónapokra lekötötték a játékost ha jó pakkot talált ami vitte tovább a tech szintet és nem OP egységeket adott...

C&C lore érdekelt, de a C&c 3 után nem követtem, a scionok már nekem túl erőltetettek voltak és hogy Kane kb minden részben meghal egyszer + a red alert 1-ben is benne volt szal totál káosz. C&C4 meg igazi wtf volt, az elb*szás mintapéldája, nulla magyarázattal.

Petroglyph néven az új stúdiójuk azért minőségibb termékeket gyártott, pl Grey Goo, de elb*szottat is sajnos, mint a Forged Battalion.

Na ja de akkoriban a demo mellett ott volt a shareware is mint lehetőség: pálya vagy időlimites volt de az a forma is sok játékot eladott: Solar Winds
Míg demoban a Carmageddon 1, C&C 1...de sokszor a demokat csak érdekesség képpen pakoltam fel, mert éppen újdonság volt: pl tigershark:

vagy stratosphere


Ma nem nagyon van "idő" egy egy gamebe sok energiát fektetni, hacsak nem ragadott meg nagyon vagy ha akkora hype körülötte hogy nem nyírják ki 6 hónapon belül.
Komoly elvárást sem lehet támasztani a játékos felé, mert ha kudarc éri, otthagyja a játékot és megy másikra, ami egy mikrotranzakciós game esetén egyenes út a halálba...testre szabhatóságot nem tapasztalom ilyen téren, sőt, inkább a dobozolt, kész termék a jellemző: ne legyél kreatív, mi tudjuk mi kell neked, ne is gondolkozz semmin csak fizess, időt se fordíts rá, csak fizess...mintapélda a World of Warcraft (shadowland előtt ez volt az állapot):
alapjáték és eggyel korábbi kieg: x €
aktuális kieg: y €
Ahhoz hogy újoncként az aktuálisba be tudj csatlakozni vagy végigjátszod az egészet ami 60-80 óra ha tudod mi hol van és nem ingame boostoltatod magad hanem végigtolod, vagy fizetsz hivatalos boostért z € , hogy az aktuális kiegben kezdhess: tehát megveszed az alapot minden kieggel majd még pluszba fizetsz hogy az aktuális -1 és alatta lévő kiegekkel ne kelljen játszanod, total mind***.
0
0
0
0
carl18x avatar
Lett egy Pentium III-as gépem és rajta volt az Age of empires II és a Revolt. Micsoda újdonság volt a PlayStation 1 után 😃
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@carl18x: Régi jó öreg Revolt. Mi P200-as gépeken toltuk IPX-en. Érdekes volt, hogy az egyik P166os gépen ha single nyomta, szaggatott mint a fene, "hálózaton" többiekkel együtt futott simán. Igaz, az is külön fél órás műsor volt, mire a hálózatot összehoztuk de hát az is a "lanparty" része volt. Egyik kezünkben a kábel vége, másikkal hozzáértünk a következő gép hálókártya koax kimeneteléhez és ha rázott, ott lesz üzemképes hálózat. Ha nem akkor kábel csere 😃
0
0
0
0
no avatar
Még annak idején egy 386-oson toltam a Wolf3D-t. Talán az volt az első, de Comodore 64-re is emlékszem, nem tudom hogy az előtte vagy utána volt, olyan rég volt már, nagyjából 5 éves lehettem.
0
0
0
0
no avatar
Star wars jedi knight 1,age of empires 2,need for speed 3.
A legelső játék amivel játszottam a heart of darkness volt még nagybátyám gépén.Emlékszem,hogy bitang nehéz volt.Egy kissráccal kellett harcolni az árnyékokkal és a legelején még fegyver se volt.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Duke Nukem 3D, Unreal Tournament 99
0
0
0
0
Ayistion avatar
Re-Volt.
Húúú, hát azért az nem mostanában volt. 😃 Imádtam azt a játékot.
0
0
0
0
Puffin avatar
LHX... 😆 Nagyon menő. 😃
0
0
0
0
no avatar
Starcraft,Delta Force-Land Warrior.
0
0
0
0
Korryenz avatar
Jazz Jackrabbit 2. Emlekszem....de jokat jatszottam!
0
0
0
0
KalmarErik avatar
Prince of Persia: The Sands of Time
Resident Evil 2
Star Wars: Jedi outcast
Heroes 3

Őszintén szólva fogalmam sincs melyik lehet a négy közül, de legesélyesebb a PoP. 😃
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Első játékaim: 😃


0
0
0
0
💬 1
Andris18 avatar
@Gyrger72: Virtual cop 😲 de rég is volt
0
0
0
0
thunder777 avatar
Crazy Taxi 2, Beetle Crazy Cup 😃
0
0
0
0
frikszogud avatar
Doom I - '96-ban már toltam! 😃
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Call of Duty 2. innen ered egy kérdésem is. csak a multi szenved win10-en vagy a single is? /DEViANCE/ XP-n és 7-en ment. 8-on nem próbáltam.
0
0
0
0
Sztrelok avatar
Nem emlékszem...........
0
0
0
0
FoxX avatar
Valaki nem emlekszik veletlen, hogy melyik game volt az, 1000 eves mar, de ilyen oldalnezettel lattuk a karaktereket, volt benne baltas torpe, meg ilyen fekete lovakra lehetett felulni, ami tuzgolyokat okadott😃 tobben is lehetett jatszani😃 homalyosan emlekszem mar ra, de rohadtul imadtam azt a jatekot...😃
0
0
0
0
💬 2
oroszlajos avatar
@FoxX: Szerintem a Golden Axe-ra gondolsz 😜
0
0
0
0
FoxX avatar
@oroszlajos: Uram...egy Isten vagy..Ezer hala!!!
0
0
0
0
InfernoDante avatar
Atomic Bomberman/Resident Evil 2. Valamelyik a 2 közül. 😆
0
0
0
0
reszler112233 avatar
SWINE, Roller Coaster Tycoon
0
0
0
0
Floriian avatar
Valami fekete macskákat kellet leszedni a kukákról 😃 Anynit vágok, hogy rózsaszín volt a háttér.
0
0
0
0
💬 3
hashimoto avatar
@Floriian: Alley Cat?
Lehet nem az, de nekem pl. az volt az első játékom. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@hashimoto: CGA 😆
4 színű megjelenítés. Nem ám 32bites színmélység, mint manapság megszokott 😆
0
0
0
0
hashimoto avatar
@SuperPuma: És bőven elég is volt 😃
0
0
0
0
azbizony avatar
Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue
0
0
0
0
harcoshun14 avatar
Return to castle wolfenstein kb. 4 évesen édesapámmal nyomtuk, mikor még féltem a mutánsoktól benne 😃 régi szép idők de jó volt és még a mai napig is megállja a helyét szerintem 😃
0
0
0
0
ppista avatar
DOS😃oom1-2,Jazz Jackrabbit,Stunts,Cycles (the)...stb
Pc:Colin Mcrae Rally 2.0,Grand theft auto Vice city
PS2:Fifa Street 2,Nascar 09
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció