AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólások: 11 471
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
@Andor1997: szeretem RP videóit de azt leszámítva hogy igaza lehet az oldalt illetően ez a videója most valahogy nem jött be 😃
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Engem speciel irritál az ember, de a UserBenchmark valóban egy erősen félrevezető oldal kb. ilyen gépigény összehasonlító feeling.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Szerintem o jelenleg az egyik leghitelesebb YouTube tech csatorna, akik ilyennekkel foglalkoznak.. Nyilvan ott van a Tech2 Laszlo is, de az mar teljesen mas tema..

Ezt nem ertem, ha tudtatok hogy felrevezeto oldal akkor mert nem hivtatok fel a figyelmet ra??
0
0
0
0
no avatar
@ELERY: Aki ilyennel példálózott itt korábban annak rendre el lett mondva, hogy a UserBenchmark egy fals oldal és semmi köze a valósághoz. Szerencsére elvétve volt ilyen ember aki erre alapozott.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Akkor rendben, csak nekem is feltunk hogy barmilyen osszehasonlitast nez az ember folyamat UserBenchet dobja ki..
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@LordSzalko: Na igen, van egy saját stílusa, ami mindig tetten érhető, olyan vagány, vagy nem is tudom mi, de egyébként barátságos, remélhetőleg sikerül fejlődnie és ilyen marad mindig!
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Stílusával nincs különösebb bajom, csak időnként olyan jelzőket használ és később építi rá a mondandóját ami valójában nem is létezik, legutóbb talán amit errefelé linkelt videóban hallottam az a "gamer ház" és hasonlók voltak. Persze ettől még informatív videókat gyárt általánosságban.
Magyar tartalmat meg önmagában is elég ritkán fogyasztok mert külföldi forrásokból hamarabb tájékozódok az adott dolgokról utána pedig értelem szerűen a magyart már nem keresem a témával kapcsolatosan.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@LordSzalko: Próbál szakkifejezést használni, bár nem tudom vajon miről lehetett szó az adott videóban, de ha azt nézzük Gamer házak, amik ma vannak többségében, hiszen irodában nem ilyen van. Lehet talán egyik nem régi videójában volt, amikor mesélte, hogy előre összerakott gépek házai közül mind zárt volt és megjegyezte, hogy mégis ez hogy lehet.
Bár gyanítom nem erre gondoltál! 😃
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Nem nem ez volt, de igazából mindegy is ez egy másik topik helye lenne 😃 Ha keresed akkor gépház topikban megtalálod linkelve más által.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@bukta2: Pedig hasznos, ha azt nézzük! 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Andor1997: Hasznosnak hasznos csak nem azt szoktam meg tőle hogy 15 percen keresztül kb ugyan azt mondja (hogy szar egy oldal) hanem álltalában a videóiban pl 15 percben full tömör info van részletesen elmagyarázva minden dolog, ebben pedig ugyan azt mondja 15 percen keresztül kb hogy hülyék akik csinálják az oldalt (ami igaz lehet ha ő mondja) de kicsit ezt most túl tolta szerintem 😃 persze ez nem változtat a tényen jogy jó videós! 😃
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@bukta2: Mondhatni tényfeltáró "nyomozás" történik és bár valóban az jön le, hogy rossz az oldal, azért azt is megtudtuk, hogy mit tud a proci!
De persze kinek mi! 😀
0
0
0
0
carl18x avatar
@Andor1997: Kezdetek kezdetén se használtam azt a weboldalt, már 6 éve is bulshit volt amit kidobott! 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
Szakadt Rocket Lake-S! 😃 Intel fejlesztés ipc emelkedés szép marketing! 😃 Aztán gyakorlatban semmit se ér, se előre se hátra.Sőt még bizonyos játékokban lassabb is mint egy 9900KS. Így kell bizalmat adni az intelnek, igérik a fejlődést de gyakorlatban helyben toporoknak. Az évi 100-200 mhz nem forradalmi fejlődés, jó volna össze szednia magát. A Zen 3-at talán beéri az Alder Lake-S vagy felülmúlja kicsit, de annak már a Zen 4 lesz az ellenfele.

Így hogy láttom az új Cypress magok erejét, hát komolyan minden bizalmam elszált az intelel kapcsolatban....
Tragikómédiába megy ez lassan át.
0
0
0
0
💬 4
Quadgame94 avatar
@carl18x: Első mohikán az új architektúrát nézve. IPC emelkedés van, de ugye az órajelek nem tudnak annyira magasan járni illetve a késleltetés is gyengébb. Lassan 6 év Skylake után nem rossz ez, persze ha a nagyobb képet nézzük akkor semmi értelme váltani vagy be nevezni erre a szériára. Főleg, hogy a 11700K árazásai is enyhén szólva kiábrándító.

Alder Lake-S: Nem is tudom egyenlőre hova tenni. Egyáltalán jön e idén, mert az Intelnél a csúszás mindig benne van. Gondolkodom erősen, kinek kellene az az széria. Mármint mit érne a kis magokkal, illetve mit tudna nyújtani amit az AMD nem nyújt már évek óta - illetve a 9th van a 10th genhez képest hozni fog e valamit.

Zen ?: Nem hinném, hogy az AMD-nek rohannia kell a Zen 4-el. Teljesen felesleges idén megjelentetniük. Piacra dobják nyár környékén az 5600-at meg egy 5300X-et, továbbá kap a 3000-res széria egy kis akciót és megint dominálják majd a piacot.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Quadgame94: Zen 3000 akció 😃 találtak rá vevőt a személyembe!

Igazság én sokkal többet vártam a (25%-os) IPC emelkedést igérő Willow Cove magoktól, ez kb a nesze semmi fogd meg jól kategória. Ha 25% ipc emelkedés intel háza táján gyakorlatban ennyit jelent?
Nagyon csalodott vagyok, hogy ilyen semmit mondo volt ez a fejlődés.

Intelnek 3 nagy dobása van, az első most kerül piacra a Willoc magokkal, a következő a Golden Cove (50% IPC emelkedést hozza) A Harmadik a 80% Ipc-s Ocean cove, de a tesztet elnézve én nem igazán tudok nekik így bizalmat szavazni.

Remélem nem lesz igazam, de reméljük az Alder Lake-S startja nem lesz ennyire vérszegény. 😞
Ha ez nem tud a Zen 3 ellen versenyképes lenni, akkor nem sok esélyt látok hogy az intel valóban visszatérjen.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Az IPC az nem TDP akart lenni egész véletlenül? Jó na, ez annyira nem volt vicces
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Ki tudja a következő generociónál meglátjuk 😃
Bár lehet a 10 nanéméter + se lesz megváltás. Alder Lake-S TDP-je is nyújható lesz 300 wattig 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Szarnak egy pofon.
[LINK]
0
0
0
0
💬 19
zelcsi avatar
@Puffin: kb. visszafejlődés... az a fogyasztás azért nem gyenge!
0
0
0
0
Puffin avatar
@zelcsi: Abban nagyon jók mostanában! 😆
Asszem beruházok egy 9900-ra valamikor mostanában, (egész jó áron kezd lenni) ezzel kimaxolom a konfigom aztán pár évig elleszek.
0
0
0
0
zelcsi avatar
@Puffin: Azzal nagyon jól jársz szerintem is és van benne még pár jó év szerintem!
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Puffin:
Asszem beruházok egy 9900-ra valamikor mostanában

Előző hónapban sikerült eladnom a 9900K-t és sok mást, végre...
Nagyon jó az a CPU, nem fogod megbánni ha egyre lecsapsz. 😃
0
0
0
0
no avatar
@zelcsi: Őszintén szólva nem túl meglepőek ezek a számok, eddigi hírek alapján ilyesmi visszafejlődésre lehetett számítani 😃 Fogyasztást látva meg érezhetően gyúrnak rá, hogy legalább abban elrugaszkodjanak a riválistól 😜
0
0
0
0
zelcsi avatar
@LordSzalko: Jól gyúrták rá mert összejött nekik! 😃
0
0
0
0
no avatar
@zelcsi: Majd bevédik ezt is a hívők valami kamu szöveggel, nem kell félteni 😃
0
0
0
0
zelcsi avatar
@LordSzalko: hát sajnos mindig úgy szokták! nehéz elismerniük a konkurenciát! 😉 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@LordSzalko: Csöpög a zsepi?
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Szerintem nagyon kevés, én többet vártam volna! Rosszabb mint volt 😃 ez lehet egyáltalán fejlődésnek nevezni? Az új magok se tettek csodát, ipc emelkedés ellenére sincs sehol az intel.
Úgy látszik az intel tehetetlen! 😃 valóban az AMD marad az egyeduralkodó 😃
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Ez igazából egy 10700K Remaster, csak a rosszabb féle 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: 😆 😃 Se baj évek kérdése és piacon az intel nagy fejlesztése! 😃
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Jó lenne ha gurítanának valami értelmes szériát, nem fog jót tenni az sem a piacnak ha ilyen szinten elhúz a konkurencia. Bár akkora erőforrásból mint amennyi az Intel-nek van az AMD-hez képest ezek a lépések elég szánalmasak akárhonnan is nézzük.
Úgy érzem még egy pár évig biztosan nem fogok vissza váltani Intel-re 😶
0
0
0
0
zelcsi avatar
@LordSzalko: Szerintem én sem! Igaz én hova váltanék még, csak pár napja vettem a procit! 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Én inkább csak azt tartom szánalmasnak hogy évek óta megy a igérgetés hogy na majd a következő évben jön az AMD pusztító cpu. Telnek az évek, de valahogy a nagy mindent alázó processzor nem akar piacra kerülni.

Nekem az Am4 foglalat miatt még tudok a jövőben fejleszteni.
Szóval az intelnek elég nagyon kéne fejleszteni hogy újra őket válasszam.

Az biztos az 5900X/5950X ellen nem fognak piacra dobni semmit.
Az Alder Lake-S lesz állitólag jó, de a Rocket Lake tesztejit elnézve az se lesz világ megváltó. Legjobb esetben is egy kicsivel lesz gyorsabb mint a Zen 3.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Puffin: Megnéztem a teszteket, hát ez borzalmasan sikerült. Sok helyen egy 9900K is megveri játékokban, de úgy komolyan ilyen gyenge az új Rocket Lake-S amit annyi évig fejlesztettek 😃
Hát ebből ki indulva én úgy láttom arra sincs garancia az Alder Lake-S nagy dur lesz.
😃 AKkor az AMD-nek nincs mitől tartania, úgy a Zen 3 még jó darabig egyeduralkodó lesz! 😃
0
0
0
0
zelcsi avatar
@carl18x: Lehet! Én legalábbis nagyon el vagyok vele, pedig ez "legkisebb" ! 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@zelcsi: Hát nincs is okod panaszra, atom processzor! 😀 Nem igazán fog rajta ki semmi se.
0
0
0
0
zelcsi avatar
@carl18x: Amire én használom arra tökéletesen elég! 😀
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
V1VOnX avatar
Az Intel és az AMD szót a pártok nevére cserélve simán két politikai rétegződés közti vitahelyzet valóságos képét kapjuk vissza az interneten történő szócsatákról 😃 .
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@V1VOnX: Az eredeti videó erről szól.
0
0
0
0
no avatar
Ryzen 7000 rumors start flying as "Phoenix" is revealed as AMD's likely Zen 4 successor to Rembrandt
[LINK]
0
0
0
0
carl18x avatar
Most szó szerint az intel ár-érték arányban vissza nyerte a versenyt! 😃 Az i5-10400F 48-50E körül megvehető 3 év garanciával. Mig egy Rizsa 3600 68-70E forintba is benne van, az 5600X is 120-125E forint 😀
Szóval tény feljött az AMD de úgy látszk az árazás jelenleg valóban el van szállva.

Még egy darabig el vagyok a Rizsámmal de nyára akarok új cput-t... Mit gondoltak mikor jön a 220 dolláros Ryzen 5600? Eredetileg az lett volna tervbe hogy nyáron arra cserélek. De beérem más esetben egy Ryzen 3600-al is, de ha lúd legyen kövér 😃
Erős IPC-t a Starcraft 2 miatt akarok, azzal már igen szép fps számokat érnék el.
0
0
0
0
💬 38
Quadgame94 avatar
@carl18x: Ha annyira jó ajánlat es erős IPC-s proci kell miért nem veszel egy 10400F-et? Jobh ajánlat, vagy akár hasonloán jó nem lesz nyárig. Majd a 3600 talán 55 körül lesz nyáron. 5600 sosem lesz 70 alatt itthon. 220x300 = 66 000 + nyereség és 75 000, miközben a 10400F nem sokkal gyengébb nála. Vagy ez megint csak "ki írok valamit de ugysem veszek semmit" dolog? Proci kell? 10400F. Vagy várj vele mint VGA-val és ez is drága lesz, aztán meg marad az 1600 évekig.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Quadgame94: Hát igen néztem a 10400F már elég jó árban megy, de most nem túl sok kedvem megint platformot váltani.
Az Am4 jövő biztosabb dízájn, és ez miatt akartam meg hát van is egy jó lapom alá.

Rossz napod volt? Mi ez a támadás? Nincs mindig időm gépezni, de erős ipc miatt akarok a jövőben másik procit.
Az hogy mikor állnak be az árak az nem rajtam múlik.... Ez már korábban is írtam egy Sima 5600 a cél.
Milyen beszólás az hogy nem veszek semmit csak kérdezek, a régebbi kérdésemben is leírtam a vásárlás talán majd nyára esik. (Vagy mikor lesz elfogadható árak)
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@carl18x: Nem feltétlenül rád értettem. Sokan tesznek fel teoretikus kerdeseket itt hogy maaaajd egyszeeeer veszek valamit stb. Ársávot írhattal vna am. Az a 220 dolcsis 5600 sek lesz 75 alatt. Ha annyit szánsz ra akkor várd meg. Ha annyit nem.akarsz költeni, akkor 3600, mivel az 5600 talán évvégén beesik 70 alá majd.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Quadgame94: Hát ársáv 60 esetleg 80E között. 6 mag 12 szál fölé meg nem látom értelmét lépni, mert jelenleg a játékok nem igazán profilálnak a sok magból. Az erős IPC/magasabb órajelet jobban kedvelik.

Majd akkor ha nyára beesik 70E-re akkor talán rástartolok. Aztán a következő platform cseréig ki fog tartani. Az Am4 a sok mag miatt időtállóság miatt biztosan kitart.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@carl18x: Jó lenne ha a 3600 beesne 55 ezer alá, mert akkor en is vennék. Bár nekem wnnyira nem fontos, mrrt nem CPU heavy gamekkel jatszok 1440p-ben. Igen azt megertem h AM4 miatt nem akarsz valtalni platformot valtani, de ahogy irtad is 6 mag es erős IPC bőven elég meg nagyon sokáig. Ha meg veszel majd 1440p monitort egyszer akkor meg meg kisebb teher megy a CPU-ra, így sztem a 3600 meg mindig a legjobb vétel.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Quadgame94: Igen a 3600 is megfelelne, bár utána még igaz tudok Ryzen 5600-ra váltani ha véletlen jó árban mozogna. Hát igazság szerint 1 éve vettem alaplapot, most nem akarok évente lapot/foglalatot váltani.
Ebbe a lapban még sok proci belemegy, és idáig nem volt vele semmi gondom. A VRM se melegszik stb, szóval egy 6 magos procival gond nélkül elbír.
Majd eldől, reménykedjünk a jövőben jön új készlet.
Jó volna 55E alatt 3600 😃 én se gondolkoznák a vételen😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Quadgame94: Azért össznépileg lehetne hatni a piacra. Ha a kutya sem vinné ezt a sok túlárazott vackot, hirtelen lemenne az áruk, kapacitáshiány ide-oda. (Mondjuk az optimalizáció, mint olyan sem lenne rossz a mai bugfestekben)
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: Igen az átlag ember tudna hatni a piacra, de azért rengeteg olyan ember van most a világon akik anyagilag úgy állnak hogy nem számít az ár. A jelenlegi túlárazás mellett is van ezekre kereslet, és ameddig veszik az ár nem csökken. Kereslet-Kinálat találkozása.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@SuperPuma: Nem túlárazott egyik sem. 5600X 300 dollár, az 90 ezer ft nyereség/ÁFA nélkül. 110 lenne alapból, de mivel alig van készlet és a kereslet meg van rá így 130 az ára. Igy is sokan 3600-at meg 10400F/10600K vettek már szóval hudd el csökkent az a kereslet nem keveset.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Quadgame94: Tehát túlárazott
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@SuperPuma: Attól függ kinek. Mi véleményünk nem sokat számít, hiszen 90-ért sem lennénk celközönség. De még 75 ezerért sem. 10600K sokkal jobb vétel amúgy is.
0
0
0
0
zelcsi avatar
@carl18x: Ha lehet hinni a pletykáknak még az első negyedévben jönnek! 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@zelcsi: Talán nyára ideérnek! 😀 Majd meglátjuk, de ha nem bírok várni akkor lehet rendelek egy Rizsa 3600-at.
0
0
0
0
zelcsi avatar
@carl18x: Azzal sem jársz rosszul szerintem! 😉
0
0
0
0
carl18x avatar
@zelcsi: Hát nem csak a Ryzen 3600 mellé már kéne új kártya is, és itt a fő gond hogy videókártya sincs készleten.
0
0
0
0
zelcsi avatar
@carl18x: hát igen, meg ha találsz is az horror áron van!
0
0
0
0
bukta2 avatar
@zelcsi: amilyen árak uralkodnak most használt piacon, el kell adni a régi VGA-t és belefektetni az újba, és így már nem is annyira drága
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: 220$-os 5600 az még nagyon messze van szerintem, legalábbis nyárra semmiképp sem számolnék vele 😜 Jó áron ment mindig is a 10400F, csak ha 3600 szintje fölé akartad minimálisan rángatni akkor Z-s lapba kellett rakni ami bőven drágább mint amilyen lap kellene a 3600 alá, szóval oké hogy 20-30k-val olcsóbb de azt alaplapnál el is veszíti. Persze ha az ember nem akar mindenáron fölé kerekedni akkor teljesen jó vételnek számít egy gyengébb deszkával.

Jó kis SC2 😶
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: 220 dollár az amúgy is 66 ezer... profittal/ÁFÁval 80 alatt nem tudom meg állna e. Elegendő készlet esetén is 75. Nem hinném hogy neki ez az ár sáv megfelelne. Ha igen a 10600K most is ennyi 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Hát a 10400F jó kis cpu lenne, de hát az LGA 1200 lapok valóban drágábbak. Más felől nem igazán akarok platformot váltani évente, azért a B450 deszkám van bőven fejleszhetőség. Igen ahogy elnéztem tesztek alapján is Z-s lapban jön meg a valódi ereje az i5-nek. De az meg sokkal több mint amennyit megérne az egész, Még alszók rá párat.

Ha véletlen elfogy a türelmem veszek egy Ryzen 3600-at 😃 Ryzen masterban szerintem az is elgurul 4200 mhz-t all core.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Hát platformot váltani sosem jó móka, bár nekem a következő generációnál kb. mindegy lenne mert úgy is jön az AM5 (elvileg), aztán hogy majd váltok e rá az majd kiderül 😃 A DDR5 nem hoz lázba túlzottan, pláne amilyen ócska időzítésekkel fognak rajtolni, kell annak is egy év legalább mire megjelennek a minőségibb modulok.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Azért a Slot1-ről LGA775-re váltást csipáztam 11 éve 😊
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: Nekem Anno a sárga kazettás nintendoról Playstation 1-re váltani is nagy előrelépés volt. 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Hát AM5-DDR5-PCI-5. Szóval sok új dolog jelenik meg egyszerre, Zen 4 30-40% sebbeség ugrást hozhat. Szóval nem lesz semmi, az intel ezekből ki indulva felkötheti a gatyáját.
Hát mondjuk a DDR5 eleinte elég drága lesz, és az időzítések is pocsékok lesznek.
De 1-2 év után sokat javulhat az áruk stb.
Olvastam az AMD pont ezért tolja 2022-re az Am5 Startját, mert tudja a DDR5 elátása idén még bonyolultabb lesz.
Bár tény elsőnek gyártsanak eleget az 5000-es szériából 😃
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: PCIe 4 sincs kihasználva jelenleg, csak SSD-k terén, szóval az nem hoz lázba annyira 😃 Nálam csak a CPU szintű gyorsulás dönt majd, a többi körítés nem foglalkoztat mert tudom hogy gyengélkedni fog az elején, vagy egyáltalán nem lesz kihasználva (még ha akarnád se) 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Háprci! 😃 Mondjuk azért neked az 5900X még távol van a cseréből 😃
1. Legerősebb cpu a mainstream piacon! 😃
Igen a PCI-E 5.0 még nem igazán szükséges, mert nincs ami kihasználja. De jó ha van 😃
Az új platform egyetlen hátránya hogy eleinte elég drága lesz a ddr5.
Bár ezért az első generációs lapok biztos kapnak DDR4 támogatást.
Mint anno a Skylake esetében.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Biztos bírná egy jó darabig, de valószínűleg ugyan úgy cserélni fogom mint a 3900X-et, aztán némi ráfizetéssel ugrok a következő generációra 😀 Hát azért ebben a szegmensben még az 5950X felette van 😃 Szerintem az AM5-ös lapok is szép árazást fognak kapni, legalábbis a minőségibb X-es felhozatal biztosan, bár ha azt nézi az ember mennyi ideig lesz támogatva valszeg ugyan úgy megéri majd a dolog 😀
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Ja bocs félre írtam 2. legerősebbet akartam írni, csak siettem és nem jól írtam.
Igen ha az AMD is dob piacra jó procikat akkor nyilván ő is megkéri árát a prémiumnak 😃
Azért ha úgy nézzük egy 3900X is jövőtálló a 12-24 szál miatt! 😃
Csak jöjjön el az idő mikor a játékok kihasználjá 😃
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Igazából mindig annak szállnak el az árai aki éppen nyeregben van, persze ebben nincs semmi váratlan, senki sem kis angyalt meg jótékonysági szervezetet játszik a piacon 😀 A folyamatos oda-vissza pofon az egészséges, a hosszabb hullámvölgyek nem tesznek jót az árazásnak, bár az utóbbiba beleszólhat időnként más tényező is mint a készlethiány, bányászat stb.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Nos igen sokat közre játszik hogy van-e valamiből készleten! 😀
Az intel főként azért is tudja olcsón adni a 10400F-t mert van belőle készleten és hát ki akarja szórni mert úgy is jön a következő generácó.

Most például az AMD hóditása után kívételesen rossz időszak az számukra hogy nem tudnak eleget gyártani. És az áremelkedés miatt most azért többen vesznek intelt.

Hát azért hogy jöttek az új konzolok, és az új hardverek videókártya,processzor elégé megneheziti a helyzetet.
Pedig jó lett volna látni hogy a Ryzen 3600 a 2600-hoz hasonlóan super áron futna ki 😃

De az se volna rossz ha csak kapni a piac 12 nanométerre vissza portolt Zen 2-őt. Mert az is segítene nekik nyeregbe maradni, közben volna az olcsó I5 ellen is konkurencia.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Majd lehet ők is vissza hozzák az FX-et mint az NV a 1050 Ti-t 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Egy 7/14 nanométeres FX-t azért megnéznék hogy teljesítene 😃
0
0
0
0
botmunpls avatar
@carl18x: https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-5-1600-vs-Intel-i5-10400F-vs-AMD-Ryzen-5-3600/2984vs3767vs3481

CPU mark score alapján én se 10400-ra váltanék 1600as ryzenről.
0
0
0
0
carl18x avatar
@botmunpls: Hát ez az, hogy anyira nem rossz a 1600 overlock mellet. LGA 1200 amúgy is kilőve, mert év végén már jön a LGA 1700 és az Alder Lake-S.
Ha már intelt vennék inkább várnák fél évet 😃
Csak hát egy hátrány a DDR5 eleinte drága lesz....
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@botmunpls: Ki vesz procit valaki CPU mark score alapján? 😃 teljesen irreleváns ez ag oldal. Laikusoknak való.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Quadgame94: Nem ez alapján, de kezdésként irányadónak elmegy, ha valaki nem követi minden egyes modell megjelenését (pl. én).
5 évig rá se néztem milyen processzorok vannak, csak itt néztem meg hogy nagyságrendileg mi-hogy alakult a 3-4. gen intelekhez képest (az volt az utolsó amit követtem, utána a 9. genig semmit).
0
0
0
0
bukta2 avatar
@carl18x: Már nincs nagyon szükség ryzen masterre, vagyis b550 eknél már nem kell de ha jól emlékszem b450 nel sem mivel külön lehet a Biosban mar a ccx eket állítani nem úgy mint anno
0
0
0
0
carl18x avatar
@bukta2: Igen én is jártam a biosban, csak az én alaplapomban nincs olyan részletes finomhangolási lehetőség. Így a Ryzen mastert használtam, hogy teszteljem mire képes és ne kelljen minden apro beállítás után biosba járni 😀
3800 mhz 1.325 volt mellet teljesen stabian és jól müködik.
0
0
0
0
carl18x avatar
Update! 😃 Gondoltam irok ha valaki ide látogat legyen mit olvasni! 😃
Külföldi hireket böngésztem, úgy látszik az intel jövő év elején dönti el hogy a 7 nanométeres processzorokat A TSMC bérgyárton keresztül adja-e ki. A 7 nm elméletileg 2021-re kellet volna elkészüljön, de úgy látszik 2023 előtt nem tudják piacképes állapotban elkésziteni.
Főként azért is érdekesség mert jelenleg az AMD használja a TSMC-t, igy az intel keresztbe tudna tenni az AMD-nek ha elég nagy rendelést adna le. 😃

Főként azért vicces a helyzet mert 2015-2014 tájékán az intel 2016-ra tervezte a 10 nanométert, a 7 nanoométert meg eredetileg 2017-2018 tájékán akarta kiadni. Azért ez valóban elégé hihetetlen a legnagyobb processzoro gyártó ennyire megtorpant a fejlesztésben. Igy belegondolva 7 évet lesznek 14 nanométeren 2021-el bazároan, bár akkor lesz valóban tökön szurás ha jövőév közepén bejelentik hogy az Alder Lake-S is a 14 nanométer +++++++++-oon kerül piacra mert a 10 nanométer még most se piacképes. 😃 Akkor már valóban tragikómédia lesz amit müvelnek. Minden esetre már az is csoda lesz hogy 5 év mután elhadják a Skylake alapokat.
0
0
0
0
💬 25
Andor1997 avatar
@carl18x: Older Lake-S 😊😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@Andor1997: ŐSI I7 Lake! 😃 I9-19990K 14 nm++++++++++
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@carl18x: Most őszintén van bármi jelentősége játék alatt, hogy AMD, vagy Intel van rászitálva a proci hűtősapkájára? Értem én, hogy most több pontot kap Lara Bouncin' Boobs Benchmark alatt, de nem hinném, hogy ettől több fraget osztanál, vagy hamarabb érnéd be a "damn train"-t
Nekünk, proliknak úgy is az ár a döntő.
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: Hát de most 6 éven át ugyan azt veszed annak mi értelme?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@carl18x: Elég egyszer megvenni, aztán bírja sokáig.
Konkurencia nem volt, a nép meg vette így is a cuccost.
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: 5-6 éves Core i7 6700K pont most lép bele a limitbe, elérte a határát.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@carl18x: Azért még mindig nem az megy, mint az ezredforduló környékén. Akkor fél évente lehetett eldobálni a hardvereket.
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: Az kétségtelen hogy most valóban mázli hogy tartosabbak a hardverek, azért egy 10 éves I7-860 és társai se használhatatlanok ma. 😀
Azért egy 2000-ben megjelent processzor 2010-ban már nem sok vizet zavart 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@carl18x: i7 960-al Cyberpunkozunk. Amihez nem kell AVX, az mind jól fut.
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: Hát mondjuk úgy egész jól teljesit az a processzort az áráért, inkább az alaplap mellé macerás!
Mondjuk pont azt vettem észre a sok régi I7 tulaj most kezdett el új platfomra váltani.
Hát legalább most van választék a piacon 😀
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Gyakorlatilag az AMD a legnagyobb vásárlója a TSMC-nek, szóval bármilyen helyzetben előnyt élveznek rendelések/gyártások/node dizájnok szempontjából. Hatalmas összeget kellene felajánlania az Intel-nek, hogy a TSMC-nél érdemben tudjon gyártatni, mert már így is csordultig vannak rendelésekkel 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Hát nyilván most a TSMC Apple/AMD szólgálja ki elsőként. Az intel még más bérgyártót is számitásba vehet, de jöhetnek még 14 nanométeres proocik. egy i3-nak elég volna 14 nanométer is 😃
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Számításba vehet, de nem feltétlen fogják őket elvállalni mert vagy el vannak havazva, vagy szimplán a gyártósorok nem tudják teljesíteni a megrendelésben lefektetett mennyiséget kellő idő alatt, hiába akarja majd megkenni az Intel őket jó vastagon dodóval.
Aztán még az is felléphet, hogy akikkel gyártatni szeretne túlvállalja magát mint a Samsung. Nehéz idők mennek most gyártás szempontjából a mély zseb itt már nem feltétlen segít rajtuk, az igények persze mindig magasak 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Majd Lölő bevásárolja magát egy ilyen businessbe és mehet a Made in Hungary az inteles dobozokra 😊
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Akkor már tényleg nagy lenne a baj 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Micsoda reklám menne a TV-ben atya ég 😊
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: Hát volna akkor magyar gyártású processzor a piacoon! 😃 Mondjuk nem volna hülyeség.
Össze szedjük az összes magyar Droidot, aztán kitalálunk egy jól csengő nevet és tervezük a cpu-t 😃
(CSUVAIRKOLÁJT RX 7). 8 mag 8 szál, 5 ghz boost 80 watt TDP LGA 1333 Kargoku Dizájn! 😃
Kidobnánk a piacra, vinnék mint a cukrot. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@carl18x: Neumann Művek Zrt. FeldolgozóMester 7 5200+ @ 5.2Ghz. 3:2 arányú Cache-el. 3 Magra jut 2 Cache egység 😊
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Mi van veletek így este 9 felé? 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Beütöt az almalé 😃 Sok volt a rostos. Tömlöcbe zár, mindet meg kell inni! 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: Ez se rossz, amúgy gondoltam irni kéne AMD_nek hogy nekik volt a régi polaris, na azt kéne 7 nanométeren legyártani költséghatékoonyan.
4000 Stream processzoros RX 570 kereken a duplája 256 biten és DDR6-os ramokkal talán tudná azt mint egy 5700XT csak hát olcsóbban.
Egy Brigádot össze szednénk Faxául, kinai és indiai barátokat akik fillérekért dolgoznak. Aztán ilyen budget GPU-kat tervezni 😃
És nem volna gond mert olcsó hardverek nincsenek a piacoon, egy komoly minimalista cég.

És akkoor az ár-érték arány ismét visszatérne a piacra. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@carl18x: A programozása meg Basic_RUS lenne? Ugyanaz, mint a rendes Basic, csak ciril betűkkel
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: Turbó Technős! 😃 Mindegy az, csak a GPU-t kell tervezni. Driverek lesznek hozzá!😃
6 mag 12 szállas CPU.
0
0
0
0
carl18x avatar
@rambustibi78: Azaz még az ürbe is ki megy a Grafikon, az ufok igy tudják hogy létezünk. Zen 3 haza telefonnál 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Huh azannyát, elég bika lett ez a kis rizsa... 😃 Már csak valami komolyabb hűtő kell hozzá, akármennyire is tetszik a Wraith Prism sajnos PBO-val durván megfekszik, Cinebench alatt is 82 foknál tetőzött a hőmérséklet. 😶
https://i.imgur.com/ETy8U57.jpg
0
0
0
0
💬 11
Viktorinho avatar
@Yezi_: B450-es lappal is stabilan működik?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Viktorinho: Idáig nincs rá panasz, pedig az egyik legolcsóbb belépőkategóriás B450-es deszka van még egyelőre alatta.
PBO-val all-core 4.55-4.6GHz közötti órajelen ketyeg, single-core fix 4.65GHz, VRM hőmérséklet is totál rendben van.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@Yezi_: na az úgy nem rossz,lehet nem árt elkezdeni spórolni a procira,aztán veszek alá valami msi b450-et.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Yezi_: Ejjha 😃 Majd nem annyit gurit mint egy 8 magos 3700X/9900K. Nem semmi erő egy 6 magos processzortol 😃 Jövőre talán jöhet a 220 dolcsis Ryzen 5600 is, nyára talán beáll az ára.
Talán akkor én is váltok, és az én B450 deszkám is elzenélne vele .D

(CPU cooolert eladót? ) 😃 Nekem érdekelne a gyári hütöm kezd kevés lenni hozzá 😃
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@Yezi_: 82 fok az totál elfogadható attól a hűtőtől, sőt..kifejezetten kiváló 😃 .
Nekem a Arctic Cooling 34 Esport Duo-val tetőzött 78-80 fokon cinebench alatt 4.7 ghz-es all-core oc-val az 5800x.
Játékok alatt úgysem fogsz a közelébe menni annak a hőmérsékletnek szóval ha spórolni akarsz lazán elég az is.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@V1VOnX: Hőmérsékletek még igazából hagyján is, legnagyobb probléma inkább a hangjával van, brutálisan hangos, konkrétan 100%-on kell pörgetni a ventilátort ahhoz, hogy ilyen hőmérsékletet kapjak. 😶
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@Yezi_: Úgy azért valóban más a szitu. Nálam max 75%-n pörög 😃 . Curve-t állítottam, hogy effektív is legyen, de közben ne legyen hangos.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Yezi_: Az a Ryzen 4000Mhz órajelű ramot érdemelné,mert enyémnél így nem annyival erősebb.
Ha megtámogatod azzal akkor érezni fogod a +lóerőt. 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Yezi_: Nálam is katasztrófa volt beüzemelni a 3600-at... gyári hűtővel gyári voltage el, 85-90 fok körül állt meg warzone alatt 😂😂

Aztán vettem +3 ventit a házba +1 34 eSport Duo-t , belőttem a Voltage Controlt BIOS-ba és most 46-50 fok 5 óra játék után is. Sajna AMD nél elengedhetetlen a BIOS ba belőni a dolgokat a jobb hőfokok elérése érdeké-ért.
0
0
0
0
no avatar
@Yezi_: Lehetőség szerint a RAM-okat is cseréld mert csak 4000MHz-en igazi az 5000-es széria. Hőfokok elég magasak, bár olvasom hogy stock cooler, biztos nagyon halk lehet 😜
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@LordSzalko: Az a vicces, hogy nem is a gyári cooler van rajta. Alapból a legkisebb, a Wraith Stealth jár hozzá, ez pedig a Prism, ami a Ryzen 7-es CPU-khoz jár. 😂 PBO nélkül mondjuk megmarad értelmes hőmérsékleteken, de úgy all core nem is kapok csak max ~4,1GHz-et.
Memóriacsere majd legfeljebb a lapcserével együtt lesz beiktatva, egyelőre nagyobb prioritást élvez az új kártya beszerzése. Plusz igazából még így is hatalmas előrelépés a 2600-hoz képest, ég és föld. 😃
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
Üdv. Nem birom eldönteni hogy intel vagy rysen procit vegyek a gtx 1070 ti mellé. Melyikprocesszort ajánlanátok? Én néztem a i5 9600k, i7 9700k,rysen 5 3600, 3600x, rysen 7 3700x. Csak olyat szeretnék hogy ne legyen nagy szűk keresztmetszet, azaz jól hajtja ki a vgát!
0
0
0
0
💬 2
carl18x avatar
@KrisztianRikardo: Hát jelenleg igen nehéz a választás, mert minden hardver ára elszált az egekben .
Talán az I5-10400 éri meg a legjoobban 50E forintért, a Ryzen 3600 most 70E fölött van igy azzal is jól járhatsz ha a költségvetés nincs limitálva.
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@carl18x: Hát nem tom azt mondják most a 3600 az egyik legjobb proci.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
Valaki tudna segíteni. Gigabyte B450 aorous pro alaplapom van de CPU piros ledet mutat az alaplap az mitől van ryzen 2700x van benne? Cseszka 1 generációval is volt avval sem megy piros led cpu van új a proci alaplap is
0
0
0
0
💬 13
cseszka avatar
@Rolis199888: Uj lap,vagy uj a proci?Ha most raktad bele elöször,lehet egy bios frissités kellene neki.Ahhoz meg egy elsö genes ryzen.Ezt szervizben lenne legegyszerübb,hacsak nincs valameik havernak elsö genes ryzen procija.Esetleg egy bios reset,vagy proci ki,proci be.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@cseszka: Az Aorus pro ryzen 3000 ready alapból ha emlékem nem csal így tuti nem az a baj. Lehet a procija halott, bár Ryzeneknél ez az arány nagyon alacsony.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@V1VOnX: Új a proci is ryzen 1400 al se jó úgyanúgy piros led cpu hiba van ryzen 2700x-el semm jó
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Rolis199888: Bocs, nem pontosan értem, amit írsz, de úgy tűnik, hogy az alaplap ment tönkre és kinyírja a processzorokat, amiket beraksz. Én egyszer már futottam bele ilyen hibába még a régi FM2-es AMD-k idejében
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@csuz-li: Ryzen 2700x proci új most vettem hozzá új alaplapot gigabyte b450 aorous pro alaplapot de van az alaplapod cpu dram gpu meg system led és a cpu ledje pirosan ég és nem jön be a gép volt egy asus b350m-a alaplapom de oda adtam öcsémnek avval a lappal minden müködött
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Rolis199888: Akkor szervízbe kell küldeni az alaplapot. Lehet, hogy hibás, vagy tényleg csak BIOS frissítés kell neki. Utóbbihoz viszont kell egy olyan processzor, amivel el is indul.
De várj még, hátha egy nálam okosabbnak jobb ötlete van.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@csuz-li: Hát az, hogy egy teljesen másik procival is ugyanazokat a tüneteket produkálja az kipurcant lapot jelent. Belefutott egy gyári hibásba vagy szereléskor valami történt.. Nem tudni.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@V1VOnX: Szakember rakta össze
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@Rolis199888: Az nem szakember volt akkor 😃.. Magyarországon nagyon sok a magát szakembernek kikiálító, kókány okostojás, aki gépet nem tud rendesen összerakni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@V1VOnX: Hát papírom nekem is van arról, hogy szakember vagyok, de szerintem én vagyok az országban az egyetlen, aki olyanokat is képes mondani, vagy írni, hogy "De várj még, hátha egy nálam okosabbnak jobb ötlete van." 😀
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@csuz-li: Ez viszont egy igazán jó erény a te javadra 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Rolis199888: Láma kérdés: A CPU tápcsati be van dugva? Csak mert állandóan elfeljtem a fő tápcsatik közül bedugni legalább az egyiket (pl legutóbb a VGA tápot, de volt, hogy a 24 ereset és csodálkozom, hogy nem jó a gép)
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@SuperPuma: Igen be volt dugva már elküldtem vissza a boltba hogy nézzék meg nem-e hibás az alaplap .
0
0
0
0
carl18x avatar
Kiszivárgott a Rocket-Lake_S spec.
Core i9-11900K 8 / 16 3.50 GHz 5.30 GHz 4.8 GHz 16 MB 125W
Core i7-11700K 8 / 16 TBC 5.00 GHz 4.6 GHz 16 MB 125W
Core i5-11600K 6 /12 TBC 4.90 GHz 4.7 GHz 12 MB 125W
Core i5-11400 6 /12 2.6 GHz 4.40 GHz 4.2 GHz 12 MB 65W

Úgy látszik már 200 mhz különbség is elég hogy az I7-ből I9 legyen. Nesze semmi fogd meg jól 😃
0
0
0
0
💬 8
bukta2 avatar
@carl18x: Szép eredmény amúgy ez csak egyrészt combos a TDP másrést ezzel jár hogy combos hűtő is kell majd ezek alá, dehát aki ilyen procikat vesz annak valószínűleg meg se kottyan egy izmosabb hűtő.
Jaaa és majd el felejtettem az árazás... na arra is kíváncsi leszek.
0
0
0
0
carl18x avatar
@bukta2: Ezek csak órajelek, majd meglátjuk mit tud valójában 😃 Nincs itt semmi szép, az igazi érdekesség úggy is a LGA 1700 lesz.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Andor1997: 😆 Hát na most már nem lesz 10 mag . A kérdés ki fog I7 helyet I9-et venni 200 mhz differenciál végett 😃
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@carl18x: Csoda fazonok.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Andor1997: Király Dance! 😃
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@carl18x: 😲
Ez lesz akkor, amikor jön majd az 5.3GHZ i11 10/20
0
0
0
0
carl18x avatar
@Andor1997: Nem hiszem LGA 1200-ban jön majd I11 vagy valami extre dolog 😃
Ez a platform úgy is kukázva lesz, a LGA 1700 és az Alder Lake-S lesz majd a fő atrakció. Főként azért mert végre az intel nagy nehezen maga mögött tudja hagyni a 14 nanométeres gyártást.
Sajnos nem lesz már 10 magos processzor, mert 8+8 magos fellálás lesz big.little elrendezésben.
Azaz lesz 8 erős és 8 gyenge mag egy tokozásban, ezek alapján az intel közeljövőben magszámban nem igazán fogja beérni az AMD-t.
Mert egy 5900/5950X 12-16 erős magnak felel meg, igy hiába a sok gyenge maga ha nem teljes értékü teljesitményt.

De majd meglátjuk pár éven belül mikor érik be a gyümölcs, amit évek óta igér az intel. Mert régmúltról, a Sapphire Rapidsal verték a melyüket az milyen kemény lesz.
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
a rysen 2700x jó fajta proci erős melyik procival lehet forma forma? gtx 1070 ti-hez szeretném. gondolom erősebb a i7 4770-nél
0
0
0
0
💬 8
Quadgame94 avatar
@KrisztianRikardo: Inkább ryzen 5 3600. 1080p-re az jobb lenne, ha csak nem akarod munkára használni, mert oda a 16 szál kell.
0
0
0
0
no avatar
@KrisztianRikardo: Gondolom játékra lenne a gép, szóval a 3600-al jobban járnál.
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@LordSzalko: Nem lenne bottleneck? Az nagy proci?
0
0
0
0
csuz-li avatar
@KrisztianRikardo: Nincs olyan, hogy túl nagy porci. Túl kicsi van, de túl nagy nincs.
0
0
0
0
no avatar
@KrisztianRikardo: Nem. Mit értesz nagy alatt?
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@LordSzalko: az a lényeg hogy a gtx 1070 ti mellé szeretnék egy olyan procit ami pont jó hozzá!!!!!!!!
0
0
0
0
no avatar
@KrisztianRikardo: Hát ez a proci bőven jobb kártyákat is ki fog majd hajtani, szóval veheted nyugodtan.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@KrisztianRikardo: Ryzen 5 3600 tökéletes lenne és később még egy kártya váltást is bőven elbír.
0
0
0
0
carl18x avatar
Na úgy látszik jövőre én is váltok, januártól jönnek az új biosok a B450 deszkákhoz. És jön a 220 dolcsis Ryzen 5 5600 is, igy tavasz-nyár körül én is cserélhetek processzort. 6 magostól jelenleg nem is látom értelmét erősebbet venni, mert nem igazán látom hogy 12 száltól többet használnának a játékok.
Szóval jövőre jön a Zen 5600/ De lehet csak 3600 lesz. De már az is szépen felül múlja Zen 1600-at, igy nem lesz probléma.
0
0
0
0
💬 18
no avatar
@carl18x: 5600 azért adná az ívet 1600 után 😃 Ugyan abba a lapba akarod rakni vagy azért raksz alá egy combosabb B450-et?
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Hát igazat megvallva teszteltem a jelenlegi B450 deszkámat. Egy 6 magos 12 szálas processzort ez is elhajt gond nélkül. Szóval alaplap csere egyenlőre nem hiszem hogy lesz, még garancia is van bőven erre az alaplapra.
De majd meglátjuk, milyen kedvem lesz! 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
@carl18x: 1600 után egy 5600 az kemény lenne tényleg 😃 de igaz ami igaz a 3600 al is több mint 15% IPC növekedés lenne dehát egy 5600-al meg 25%,és afelett! 😃
Szalki : hát a Tomahawk max pl 32k most,ami elég jó ár szerintem. De a B550-ek ára is lentebb ment picivel. (de az már más kategória.)
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Jaja, B450 Toma Max bőven jó vétel manapság aki olcsóbban akar korrekt lapot akár még 5000-es szériához is, persze az csak jövőre.
0
0
0
0
carl18x avatar
@bukta2: Igazság szerint a MSI B550 Tomahawk valóban király, de a jelenlegi procim nem menne bele! 😃
Egyenlőre még van a Gigabyte lapomon 2 év garancia, majd akkor váltok mikor ez fél év alá csökken talán!: D
i5-3470 után is elég kemény volt a Zen 1600! 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
@carl18x: Addigra már más lesz a helyzet...ddr5 ramok b650 b750 kitudja mi lesz itt 2 év múlva lehet az autók is már repülnek majd
0
0
0
0
carl18x avatar
@bukta2: Hát majd eldől, rugalmasnak kell lenni! 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@carl18x: Off kérdés, de miért beszéltek állandóan az árakról USD valutában, mikor pár ember kivételével itt mindenki magyarországi viszonteladótól vásárol? Itt meg azért elég szép haszonkulcs van egyik-másik népszerű terméken.
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: Jó ígaz még nálunk magyarba rámegy a vastag 27% áfa is. Ezért írtam hogy jó kérdés melyik lesz, ha véletlen túlárazottan fog menne a Zen 5600 akkor marad a 3600.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@carl18x: Na meg ugye az árfolyam ingadozások
0
0
0
0
19ati93 avatar
@carl18x: ha nem is lenne egy 5600 belőle azért egy 3700x azért legyen! 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@19ati93: Semmi nem használja ki a 8 mag 16 szálat, szóval a kérdés minek? 😃 Azért hogy noname Anoname emberek vilogjak nincs értelme.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Elég fals, hogy semmi sem használja ki, munka szempontjából meg pláne.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Oké De az enyém nem munkagép. 😃
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Már gaming alatt is ugyan úgy képes kamatozni a játék 8 magból, habár még nem mindegyik de ez a jelenlegi konzolok mellett egyre inkább igaz lesz.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Jelenleg Afterburner szerint a 6 mag 12 száll is bőven elég mindenre! 😀
Mire kell a 8 mag meg megint fenáll majd a platformváltás lehetősége.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Nem is azt állítottam, hogy kell, csak azt hogy már manapság is kamatoznak belőle a játékok. Szóval van érdemi eltérés 6 és 8 magos CPU között xy játékban.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Hát RX 570 mellé sok értelme lenne, mint vakló a Gödörbe! 😃
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
Üdv: Valaki tudna segíteni? Ryzen 2700x hőfóka 66 fok szokott lenni játék közben az normális hőfók? Egy Be Quiet Pure Rock Slim BK008 hüti?
0
0
0
0
💬 40
_AsheXp avatar
@Rolis199888: Szerintem teljesen jó.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Rolis199888: Nem olyan vészes. Gyári feszültségen megy a processzor?
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@Matthew1994: Igen. De olvastam hogy az AMD a Ryzen 1700x -és 2700x -nek nagyobb hőfokot álittotak rajta ez igaz?
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Rolis199888: Próbáld meg alulfeszelni, sokat tud segíteni
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@Matthew1994: Azt hogy kellene? nem nagyon vagyok benne jártas CPU Vcore-on kell állitani gondolom -ba?
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Rolis199888: [LINK] Itt szerintem kb mindent megtalálsz ami kellhet egy Ryzenes pc optimalizálásához
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Rolis199888: Az X570-es lapod megvan már?
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@Matthew1994: Még nincs használtan 47 ért adnák
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Rolis199888: Csak mert a VRM hűtés ennek sem az erőssége, lehet jobban járnál egy új B550-es lappal, kb egy tízessel többért.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@Matthew1994: De semelyik b550 lap nem támógatja a procit csak az x 570-esek
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Rolis199888: Amúgy nagyjából ennyi igen
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@Matthew1994: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Rolis199888: Ha stabil, akkor az elég jó.
De semelyik b550 lap nem támógatja a procit csak az x 570-esek
És tényleg... 😲 Redditen mondjuk írják meg képet is küldenek, hogy nincs rajta a hivatalos listán, de rendesen megy még az első generáció is B550-en
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@Matthew1994: Sajnos igen csak az x570-esek támogatják a régebbi procit mert a bios chip nagyobb benne
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Rolis199888: Egy kis odafigyeléssel, mondjuk a Giga lap is élhető, de a tuningot nem erőltetném benne majd
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@Matthew1994: akkor melyik alaplap lenne jó választás ? De jó lenne nekem b550 is csak igy az egész érthetelen hogy b550plus asus alaplapban müködik a ryzen 2700x
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Rolis199888: Teljesen érthetetlen, ha egyszer rád szakadna a bank akkor biztos király lenne egy 5000-es proci meg egy 6000-es kártya mellé S.A.M.-val, de masképp én egy X470-F Gaming-et vennék vagy ASRock X470 Taichit. Úgyhogy ha nem tervezel annyira előre, akkor X470, ha pedig több teret akarsz fejlesztésre a későbbiekben, akkor X570
0
0
0
0
no avatar
@Rolis199888: Szimplán gaming-re ezért is lett volna jobb választás a 3600. Miért nem veszel hozzá egy B450-et pl.?
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@LordSzalko: Mert ha fejlesztenék az 5000-ezres procikra akkor a lap nem támógatja majd
0
0
0
0
no avatar
@Rolis199888: Januárban kapja a BIOS-t hozzá az X470 és B450.
https://i.imgur.com/bs9YRXq.png

Szerk.: Csatoltam hivatalos képet.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@LordSzalko: +1 Ott is nagyon jó a választék, és lehet még jobb az ár/érték aránya
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@LordSzalko: ASRock X470 Master SLI ez jó alaplap?
0
0
0
0
no avatar
@Rolis199888: MSI B450 TOMAHAWK MAX-et ajánlom ilyen kategóriában, az X470 Master SLI nem sikerült túl jóra VRM ügyileg. Előbbi sok elismerést kapott és árban is kedvezőbb újonnan ~35k környékén már meg is kaphatod.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@LordSzalko: x470- szériából melyik a jóbb?
0
0
0
0
no avatar
@Rolis199888: ASUS ROG CROSSHAIR VII HERO az egyik, ha nem a legjobb X470-es lap de én már nem költenék rá annyit annyiból már inkább egy komolyabb X570, meg szerinte újonnan már nem is kapható. Az említett TOMAHAWK bőven megfelelő lenne 2700X-hez és jövőbeli 5600X/800X-hez pl.

Ha mindenképpen mondani kellene egyet akkor MSI X470 Gaming Pro Carbon AC, de szerintem erre ugyan az igaz mint a korábban említett Hero-ra, nem kapod újonnan.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@LordSzalko: MSI X470 GAMING PRO MAX ez a lapról mi a véleményed? ASRock X470 Taichi Ultimate lenne 1 használtan gondolom ez csúcs?
0
0
0
0
no avatar
@Rolis199888: ASRock-nál a Taichi a csúcs lap. X470 Gaming Pro Max gyengébb mint a Carbon VRM ügyileg. De miért akarsz X470-et a 2700X alá, ha nem gondolkodsz komoly OC-ban akkor fölösleges kiadni rá a + pénzt, támogatottság ügyileg meg ugyan ott van a kettő.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@LordSzalko: Mert ami van most asus prime b350-ma az gyenge alaplap
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Rolis199888: B450 Tomahawk Max, Ryzen 3600 (Ha játszol) ha videózol stb akkor talán jobb választás lehet egy 2700X, és a jövőben ott a lehetőség 5600-ra is váltani amit Szalko kolega is említett. igazából nincs miről beszélgetni.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@bukta2: Rendben köszönöm a segítséget
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Rolis199888: Nem, kaka a feszültségszabályzó, és még kamuztak is róla.😜
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Rolis199888: Picit sok. Nálam az 1700 gyári hűtővel 60 fok alatt marad játékokban, sőt, egészen 55 fok alatt.
Bár a 2700x nagyobb TDP-vel rendelkezik, nagyobb órajelen, de egy ilyen hűtővel alacsonyabban kellene lennie... Szerintem.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@AMDMonsteR: Még álittotam a mag feszültségen 0,95625 voltot kap 46 fok volt mind a 8 mag az még jóbb lett
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Rolis199888: pasztázd újra
azt is el lehet cseszni
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@MC MaRcI: Rendben kőszi újrapaszázom MX2-vel
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Rolis199888: nálam is haver lepasztázta én sose csináltam előtte
70-80fok a proci
jó szétszedtem megpróbáltam én is és lás csodát 40-50 fok
rengeteget számít
0
0
0
0
carl18x avatar
@Rolis199888: Szerintem még elmegy, attól függ mit játszol. Esetleg Biosban alul tudod feszelni, amivel nyerhetsz jó pár fokot.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@carl18x: Amd Ryzen Masterel alulfeszeltem de állandóan be kell állitani a profilt
0
0
0
0
carl18x avatar
@Rolis199888: AKkor a biosban offset voltage-val tudod alulfeszelni. És akkor állandoan megy majd.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@carl18x: De egyszerűen nem jegyzi meg a voltot be állitok -ba de nem jó
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Az igazi nagy gond hogy itt 1080p gaming-ről beszélünk 😃 1440p-ben egál, vagy 2-3% a differencia ide/oda. 4K-ban meg 0%. V1VONx is írja "ennyit az Intelről". Mennyit? Semmivel sem jobb az 5600X abban a felbontásban amin játszik egy 10600K-tól.
0
0
0
0
💬 49
vyne avatar
@Quadgame94: Legalabb valaki vegre megemliti ezt is.
Mindjart jonnek majd, hogy de a nagy resze a steames adatoknak 1080p. Engem speciel nem erint az 1080p mar egy ideje, nem is tervezek procit valtani meg egy jo 5 evig szerintem.
0
0
0
0
FoLey avatar
@vyne: Jól van,de előtte meg fordítva toltátok a kretént nem mindegy?
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Quadgame94: Az ugye megvan, hogy minél följebb viszed a felbontást, annál jobban veszed le a terhelést a CPU-ról és helyezed át GPU-ra? Egészen egyszerűen azért kerülnek közel egymáshoz, mert ennyit mennek alattuk a kártyák, teljesítő képességük maximumán.
Egy érdekesség lehet majd, hogy Ryzen+Radeon hoz-e valami féle többletet ilyen téren...
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: Hagyd rá, szegény Sherlock lehet most jön csak rá erre.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Szegeny Sherlock pontosan tudja ezt. Ugyanis 5x leirtam masoknak is. Tenyeket irtam ley hogy itt mindenku a 1080p-re veri a nyálát és szar Intel, miközben senki nem abban a felbontásban játszik, de fejlebb ugye ott 0% a differencia és nem lehetne itt akkor nagyokat mondani. Szerkesztettem a hsz-em hogy neked is egyértelmű legyen miért ellentmondásos egyes emberek véleménye.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@Quadgame94: Nem zavar, hogy a játékos réteg több,mint 90%-a FHD-ban játszik még mindig vagy alacsonyabb felbontásban? Merész kijelentés volt úgy, hogy kb fogalmad sincs a valós helyzetről 😂 Sokaknak hidd el számít, mert vannak olyanok, akik inkább alacsonyabb felbontásban tolják az fps miatt.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@V1VOnX: 90%? Azért ezt te se gondoltad komolyan. De még ha igaz is ilyen felbontásra sem a legjobb procikat találod (9700K, 9900K, 8700K, 10600K stb), vagy szted annak a 90%-nak ilyen procijai vannak? Nem hinném, hogy akár a felük is megengedheti magának a Ryzen 3600-at, nem hogy a 9900K-t. A másik meg az, hogy hiába jobb, vagy olyan jó az AMD 1080p-ben eddig a jó árazás miatt vették őket az emberek 70%-a. Miért lenne jobb egy 5600X mint egy 10600K? Ugyan annyiba kerülnek és ugyan olyan gyorsak is. Annyi igaz, hogy az Intelnek kb. ennyi előnye volt csak. De láthatod annyira nem fontos ez, mert nem vette Őket senki, hiába jobbak voltak 1080p-ben. Jövőre a Rocket Lake-S visszajön majd és csak az árazás dönt majd megint. De ez a 1080p méregetés már nagyon gyenge, mint érv. Aki ilyen procikat, meg 5700 feletti kártyákat vesz az nem FHD-ban játszik már hidd el. 90% inkább 60%, de persze cáfolj meg valami statisztikával.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@Quadgame94: AMD = alacsonyabb fogyasztás, ugyanazon vagy picivel jobb teljesítmény + fejlettebb architektúra ezáltal jobban kezeli a RAM-ot illetve a VGA-t is majd 😀.. Nem m1.

Az Intelnek kanyó hiszen nem tudnak előrelépni a 14nm-ről. Megy az ijesztgetés holott képtelenek felmutatni azt, amit az AMD tudott 😃 ..
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@V1VOnX: persze igazad van. Csupán azzal hogy árat emeltek nem annyira egyértelmű miért is vedd őket - és itt most 1080p gamingről van szó. Felette meg teljeden mindegy. Nyílván productivity már más tészta. Az AMD persze végleg át vette a vezetést. Az Intelnek évekbe telik vissza szerezni az emberek bizalmát.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Quadgame94: Amúgy most ezt a CPU farokméregetéses vitát miért hardveresen 3D gyorsított programokkal próbáljátok meg vitatni? Még ha valami szoftveres renderrel versenyeznétek, vagy valami brutális folyamattal, ami teljesen leterheli a processzorokat.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@SuperPuma: Mert itt mindenki most a 1080p teljesitmeny miatt magasztalja az AMD-t. Pedig ahogy te is írod nem itt kellene keresni az igazi erteket az új processzoraiknak.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Quadgame94: Amúgy professzionális területeken is nagyon a toppon van az AMD. Igen behúzták az egészet ezzel a Ryzennel. Athlon XP/64 korszakban volt talán ilyen.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@SuperPuma: Nagyon. Főleg szerver fronton. Bár hallgattam most egy podcastet egy server mérnökkel. Szerinte még 3 év mire igazán elkezd veszítenibaz Intel itt részesedést, mert mindenki a megszokott és bevált hardvert kedveli. Mondanám, hogy mi is nyerünk ezzel a csatározással, de az ár emelés után már annyira nem vagyok benne biztos.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Quadgame94: Steam statisztika:
FHD: 65,67%
QHD: 6,75%
4K (ez már az egyéb aktegória): 2,11%

Szóval a 90% FHD-n játszik erős, de ha nem matematikailag kezeljük, hanem nagyságrendi kifejezésnek tekintjük a 90%-ot (értsd: a játékosok túlnyomó többsége), akkor helyes megállapítás.
CPU magok (nem szálak, magok) száma
4: 45,08%
6: 25,7%

Szóval ilyen pocikkal játszanak FHD-ban.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@csuz-li:
Szóval ilyen pocikkal játszanak FHD-ban.


Vagyis nem olyanokkal amelyen most megjelentek. Nyilván vesznek majd 5000 szeriás procit akik 1080p-ben játszanak, de valljuk be ez nem számottevő. A lényeg: Akinek eddig kellett a 1080p nagyon magas FPS az már eleve vett egy 9700K/9900K/10600K/10700K/10900K procit, ergo ezek az emberek nem fognak váltani csak ez miatt. Aki nem vett az most sem fog, mert árban nem.jobb egy Ryzen sem a fenti Inteleknél. Ha már bejön a productivity is akkor az már más kérdés, de itt most csak 1080p gamingeől van szó. Örvendetes ez az előrelépés de sok embernek ez csak egy újabb érv hogy fanboykodjon, miközben számára nem is releváns az előrelépés, mert eleve nem 1080p-ben gamel, vagy pénze/szándéka sincs 5800X vásárlására. Steam meg nem reprezentatív. 60% alatt lehet a 1080p használók tábora, 30% 1440p és a többi meg 4K, 900p stb. Nekem sincs steamem... pedig sokat gamelek.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Quadgame94: A steamen egyidejűleg ~20 millió játékos van. Szóval nyugodtan nevezhetjük relevánsnak a statisztikákat a játékosokra nézve.
Abban igazad van, hogy ez a "magverseny" nem érint minket. Én is egy ezer éves 8 magos processzorral játszom 1080p-ben.
DE!
Annak idején ezt a gépet az előző konzolgeneráció megjelenésekor raktam össze. Akkoriban mindenki azt magyarázta, hogy a 4 magos i5 jobb játékra és ki kell majd cserélnem az enyémet hamarosan. Az idő engem igazolt: én kényelmesen játszottam végig az előző konzolgenerációt, az i5-ök meg már sehol sincsenek.
Ne felejtsük el, hogy az új konzolokban, mindegyikben, egy 8 mag 16 szálas processzor van. Minden fejlesztés ebbe az irányba fog haladni. Szerencsére a fejlesztők lusták, szóval még évekig jó lesz a 8 szál, de a konzolgeneráció közepétől 2-3 év múlva már bizony várható a több szál igénye. És nem azért, mert kellene 1080p-hez a 16 szál, hanem azért, mert kell majd a játékmotornak, mivel van, ezért használni fogják, számoltatnak vele ezt-azt. És ezen az sem változtat, hogy a konzolok 4k-ra vannak kitalálva. Ez utóbbi csak nagy VRAM méreteket (minimum 8 GB) fog követelni 1080p-s játék esetén.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@csuz-li: Nem is vitatkozom azzal amit leirtál. Csupán nem értek egyet azzal, hogy az 5000 szériát most mindenki a keblén hordozza, miközben:
1. Meg sem fogják venni.
2. Ha meg is veszik nem 1080p-ben játszanak.
3. Nem is fontos nekik a 1080p 200+ Hz (és eddig sem volt az).

Én csak felhívtam a figyelmet arra, hogy 1080p gamingre semmivel sem jobb alternatíva az Ryzen 5600X, mint egy 10600K, ami a piacon van már 5 hónapja. 10700K sem rosszabb az 5800X-nél. Persze itt most kötelező támadni az Intelt. De én maradok mindig objektív. Ha X dolog miatt lehet szinri az Intelt, akkor ugyan azért miért nem lehet az AMD-t? Persze az AM4 még mindig jobb platform, de csak annak akinek eleve rendelkezik eggyel.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@csuz-li: Arra még emlékszem kb 6-7 éve téma volt, hogy a játékok még akkor nem igazán használták ki a több szálas procikat. Talán még 4 szálat is csak a legkorszerűbb játékok használtak. Mondjuk van egy kis hibalehetőség is a steames felmérésben. Anno pl én is úgy mérettem fel a gépet, hogy rendes 1080p-s monitort használtam, 1080p volt a rendszer felbontása is, viszont a vas alatta egy Celeron D330 volt talán 1GB rammal és Windows XP-vel. Videokártya azt hiszem Geforce 6200 volt éppen. Nem tudom volt-e olyan játék, amit nem 640x480ban nyomtam lowon 25-35fps között. Spoiler!
Far Cry 2 13-18FPS; Crysis meg a "legendás" 9-15fps-el lett ezen végig diavetítőzve...Egy lövés, egy halál. Hibázol, esélytelen jól kijönni a meleg helyzetből 😊
0
0
0
0
bassus16 avatar
@csuz-li: Sokan használnak a tiedével egy idős i5/i7-et. Ha te tudsz elfogadható minőségben játszani egy rx580-al mellette akkor ők is ez biztos. Nekem 1080p-re bf1-ben már kevés volt a gtx 980 mellett az fx8320 hiába húztam 4.4-ig. :/
0
0
0
0
csuz-li avatar
@bassus16: Az i7-ekkel lehet ugyan úgy játszani ma is, mint az enyémmel. Mond egy példát az i5-re...
BF1-et nem játszottam, nincs tapasztalatom. Az RDR2 alatt nem éri el a processzorterhelés a 80%-ot, szóval még nincs gond. Ugyan ez az AC Odyssey-ben is. Mással nem nagyon próbáltam eddig, mert nem rég tettem bele a gépbe az 580-at.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@csuz-li: Egy i5 4690 tökéletesen elég az rx580-hoz is.

Haveromnak raktam össze egy gépet mert gyenge volt a régi. Volt neki egy AMD A10 6800k + gtx 1050ti. Lecseréltünk mindent egy Ryzen 5 3600-ra a kártya viszont maradt és alig volt több fps mint előtte. Sajnos az a régi proci is bőven elég volt a gyengécske 1050-hez :"D

Nekem az fx-el az volt a gond, hogy annyira instabil volt az fps a bf-nél, hogy meguntam és lecseréltem inkább. Volt ahol ment 90-100fps-el de sokszor beugrott 40 környékére.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: Teljesen egyértelmű ez nekem hidd el. Arra utaltam, hogy mindenki veri a nyálát hogy 1080p-ben most végre erősebb (vagy egál) az AMD, de Ők nem abban nyomják pl: V1VOnX.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Quadgame94: Veri hát, mivel ha processzort tesztelnek, egészen 720p-ig mennek le.
Ha ott jobban teljesít a processzor, akkor sokkal nagyobb munkafolyamatokat bír, Sokkal nagyobbat megy nyers erőből.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: Az nyílvan nekem is világos, de érdekes nem ezt írta senki, amit most te. Nem kell mások helyett magyarazkodnod. 1080p játékról volt szó nem blenderről, pont azok akik nem is 1080p-ben nyomják.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Quadgame94: Szerintem az sokkal viccesebb, hogy mindenki a CS:GO-nál akadt meg leginkább, hogy fú de jó, hogy 6-700 fps... Most kérdezem én, mint laikus, hogy ki a büdös István faxát érdekli ez a gyakorlatban? Félre értés ne essék, nagyon örülök az AMD-nek és biz' Isten, hogy a következő gép is AMD lesz, mert csodák nincsenek, de amennyi debilség veszi körbe ezt az egész jelenlegi helyzetet, az egészen elszomorító. 😶
0
0
0
0
vyne avatar
@Matthew1994: Pontosan. Ugy csinal egy ket ember itt mintha 600hz en porogne a monitorjuk. 😃 Alapbol nem ertem ki jatszik meg cs-vel foleg itt az oldalon verseny szeruen, ahhol szamitana is ez az egesz dolog.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@vyne: Ugyanakkor @FoLeynak tulajdonképpen igaza van, hogy pár évvel ezelőtt még az Inteles arcok nyomták ugyan ezt a gyökérséget. Gondolhatod én is miket kaptam, főleg ugye FX-szel. 😊 Ment akkor a kárörvendés, hogy "HaHa SzAr AmD cSőDbE mEgY 😎"
0
0
0
0
vyne avatar
@Matthew1994: Nemtudom, en sosem nyomtam ilyeneket. Intelt preferalom de nem vagyok fanboy. 😃
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@vyne: Nem is rád gondolok, csak úgy általánosságban mondom 😀
0
0
0
0
vyne avatar
@Matthew1994: Jah, hat facen a pc master race csoportban nagyon durva a helyzet ilyen teren de azert itt is van egy ketto, mint lathatod. Ott napi 30 ilyen poszt van, nagyon irritalo. 😃
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@vyne: Az elején még szórakoztatott, látni az "óriást" bukni meg ilyenek, de phű bakker... Nem baj lassan csak normalizálódik már a helyzet, mert ez így 0 IQ
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Matthew1994: Igen. De akinek AMD-je van annak mist kötelező leszólni az Intelt és minden nyereséget kiemelni, még akkor is, ha nem is 1080p-ben játszik, meg nem is CS:GO-val. És igen, tavaly még az Intelesek is ezt csinálták. Kérdem én, mitől is különböznek ezek az emberek? 😃 fanboyoskodni, meg érzelmeket belevinni termékekbe alapból nagyon cinkes. Az ár emeléssel az AMD is bebizonyította hogy Őket is csak a profit érdekli, és ezzel nincs is gond.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Quadgame94: Nyilván fanboykodni hülyeség, és nyilván az AMD is a profitra megy, mert hát a cégek már csak ilyenek. Ugyan akkor, azért az érzelmeket nem zárnám ki teljesen, én sokkal előbb szimpatizálok az AMD-vel mint az Intellel vagy az nVidiaval. Ez kb annyit jelent, hogy ha éppen vásárolok, akkor először a ő termékeiket nézem meg.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Matthew1994: Apple és Nv a két cég amelyekkel nagyon nem tudok azonosulni.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@Quadgame94: 2 olyan cég ami csak marketingesekből áll...
0
0
0
0
no avatar
@Matthew1994: Előszeretettel, használom az Apple termékeit és messze földön gördülékenyebb a rendszerük + fényéveket vernek bárki másra ökoszisztéma szempontjából 😃 Lehetne még azzal is jönni, hogy a leggyorsabb mobil soc is az övék de ezen a fórumon mindig is nagy volt az elvakultság PC és droid témában.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@LordSzalko: A telefonos dologhoz azt hozzátenném, hogy kb minden másik gyártóval egyetemben tartom foshalmaznak. Pont 4-5x kerülnek annyiba az Apple, a Samsung és hasonlók telefonjai mint amennyit szánok rá. És a világon nem használnék semmivel többre egy közel fél millió forintos telefont, mint egy százezreset. Úgyhogy nem csak az Apple-lel van gondom.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Teljesen más ha nem itt laksz, mert a sima 11 is 80 ezerrel drágább volt eddig mint egy OnePlus 7T (igen tudom hogy most a 12 jelent meg), ami OLED és 90 Hz nem LCD és 720p. Külföldön más tészta, ott nincs ekkora áfa és nem csak premium resellerek vannak. Az SoC-ról meg annyit, hogy csak villogás, hogy geekbenchben x ponttal többet gurít. Őszinten ki használja azt a teljesítményt ki, mikor az ekberek 95%-a face, insta, yt, podcast, spotyra meg kamerazasra használja a telóját? Egy szoftver sem szinte, főleg iOS-en, talán iPad OS-en van pár, de az is a felhasználók 2%-nak számít max. Anno még a i5-nél (volt olyanom jó sokáig) nagyon érezhető volt mekkora a differencia, manapság semmi, sőt a 120 Hz miatt android sokkal fluidabb. Szivesen használnám az iOS-t, de azok a telefonok amelyek megjelennek évente, sosem érik el nálam az instant get érzést, amíg egy Galaxy S8 elérte. Plussz iOS 14-ig nekem annyira zárt es megfojtott is volt, hogynem véletlen hogy cseréltem. Mondj már pár példát, ahol "messze földön gördülékenyebb" az androidhoz képest az ökoszisztéma? Nem kötekedés csak kivancsi vagyok.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Nekem 11 Pro van az is OLED volt már vagy a korábbi X is. Hz telefonnál engem annyira nem izgat mert ahol érdemileg ki lehetne használni ott pont nem jön ki az fps korlát miatt, gondolok itt gaming-re. Táblagépnél már más a téma mert ott a 18-as iPad Pro-m ahol egyértelműen érezhető a 120Hz, viszont ott lényegesen többet mozgok a rendszerben és egyéb kreatív programokban.
Soc-ot szimplán csak azért említettem meg mert többek között ebben is élen járnak Táblagépek piacán sincs igazán ellenfelük, ide sorolnám az órákat is mert a WatchOS messze kiforrottabb mint más órák rendszere. De igazából, ha minőségi lapost akarsz akkor is csak a Mac opció nálam, pláne munkára. Szóval, hogy csak a marketingosztály működne náluk az túlzás.
Sosem éreztem, hogy a rendszer zártsága miatt korlátokba ütköznék. Nagyjából bármit meg tudok oldani az eszközeim között vagy éppenséggel folytatni az adott tevékenységet, nincs olyan hogy ha netán valamelyik lemerülne akkor oda az egész be nem fejezett cuccom. A Házban lévő eszközöket, világítást, fűtést, kondit egyebeket telefonnal vezérlek (ha éppen nem hordom az órát). Az Apple-nek akkor jön ki az előnye, ha több eszközt használsz tőlük egyidőben csak odáig kevesen jutnak el és egy eszközzel fikázzák a céget hogy a droid sokkal jobb és még lehetne sorolni. Én pl. sosem térnék vissza rá mert csak belerondítana/megnehezítené a kiépített ökomat.
Persze vannak droidos telefonok amikkel el tudnék lenni, a OnePlus kifejezetten tetszik, de rendszer ügyileg messze nem nyújt annyit számomra mint egy iOS.

Az Apple-nél véleményem szerint a rendszerüket meg úgy összességében az ökoszisztémájukat fizeted meg inkább mint sem a bennük lévő hardvert (habár anyaghasználatban is patentek az eszközeik). Nyilván szép profitot raknak a dolgaikra, de csak azért mert így is megveszik, hülyék lennének árakat csökkenteni.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Szerintem azért nyomatták emmyire azt, hogy a legerősebb soc-juk legyen, mert titkon készültek már rég az ARM váltásra. Final Cut alá meg azért kell a kakaó. Persze azt tudom h 11 Pro OLED volt, meg az X is és aki azokat veszi/vette simán értem. De aki XR, vagy 11-et 300-ért már annyira nem. 12 viszont nagy ugrás. Laptopok terén azért van konkurencia, de ott is siman értem a vásárlókat. Az új Mac Pro viszont nagyon szanalmas. Annyi pénzért egy RX 580 😃 😆R display viszont kéne.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Az ARM-ra váltás miatt esélyes, hogy jobban tolták ezt a vonalat. De igazából ez nem hátrány szerintem, kíváncsi vagyok mit fognak tudni vele gurítani. Persze túl nagy csodákra nem számítok, Intel-nek sajna az utóbbi is szép pofont jelent egyébként. A jövőben meg esélyes, hogy a Mac vonal az ARM-on kívül Ryzen-re fog átállni legalábbis korábban szólt erről leak. Utóbbin egyébként nem lennék meglepve, pláne a Pro gépek esetén ahol munka szempontjából különösképpen lemaradásban van az Intel.

Mac Pro valóban nem előnyös, viszont azok a stúdiók akik korábban is a Pro gépeket használták na meg az Apple szoftvereit ők nagy eséllyel erre is ugyan úgy beruháztak tekintve, hogy nekik ez nem pénz. Szerintem nem is céloz más réteget ezzel az Apple, csak nyilván ugyan úgy árulja mint a többi termékét, hogy aki mindenképpen meg szeretné vásárolni a sajtreszelőt otthonra az megtehesse hagyományos úton. Amúgy maga a dizájn szerintem szép, pláne az Display-el együtt elég patent képet alkot egy minimalista környezetben, persze magánembernek ettől függetlenül nem éri meg feltétlen, csak akinek a beleölt összeg két-háromszorosa megtérül egy évben a gép által.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
@Quadgame94: Az is elég nagy gond, hogy az intelhez már nem lesz elég Paks2 olyan fogyasztása van és külön klíma kell a szobába, hogy ne legyen +35°C mikor bekapcsolsz egy intel processzoros gépet.A túlárazás és az egyéb alaplap memória támogatás botrány sem feledhető gond. (Nem Z-s lapban max 2666mhz a memória 😃 )
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@rambustibi78: Azért valld be, kicsit most dagad a máj, hogy ilyen szinten vergődik a Zintel 😊
Spoiler!
Mondjuk szó se róla, megérdemlik
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@rambustibi78: Mindenki cseréli le az FX-et, én meg most építek 😊 Legalább fillérekből tudok kockulni
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@rambustibi78: 10600K azért 20 ezerrel olcsóbb most mint az 5600X 😃 Tulzas az a +35 fok. Meglehet magyarázni amúgy mindent, de a 10600K = 5600X (1080p gamingben), és az Intel megoldása már 5 hónapja piacon van. Láton te sem értetted meg amit írtam amúgy. Lényeg: Ne 1080p gaminget emeljük ki, vagy csak az akinek az fontos. Ha meg ennyire kiemeljük akkor miért is jobb az AMD? ugyan annyiba kerül mint az Intel megoldása. Alaplap terén egy B550 Tomahawk semmivel sem dragabb mint egy jó Z490 lap. A 10600K olcsóbb is most szóval abból jó cooler is kijön. Nekem csak rz a gondom. Nem, nem mindenben jobb és nem éri meg mindenesetben jobban az AMD.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
Ennyit az Intelről véglegesen, ez úgy érzem megadta az utolsó kegyelemdöfést az Intelnek 😃 😂

0
0
0
0
💬 23
vyne avatar
@V1VOnX: Jahj remeltem, hogy itt nem kell ezt olvasnom. Mar unalmas nagyon az egesz napi facebookozas utan...😶😶
Szerk: es itt most nem arrol van szo, hogy intel fanboy vagyok es zavar a dolog. Volt jatek amiben megverte es volt amiben nem es ugy beszel minden amd fanboy mintha 60 fps-t rahuzott volna minden jatekban az amd az intelre. Kegyelemdofes... bitch please...😂
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@vyne: Senki sem beszélt arról, de mikor a legolcsóbb fogyasztói processzoruk elveri az Intel legerősebb fogyasztói processzorát játékokban, ami eddig kifejezetten az Intel erőssége volt, akkor a tény megkérdőjelezhetetlen, hogy vége az Intelnek. Ha végignéznéd a bench eredményeket rájönnél, hogy miért írtam amit. CS:GO-ban szarr*veri az Intelt a szó szoros értelmében. Ha nem hiszed el nézd csak meg. Sajnos a tényekkel szemben nem lehet harcolni. Mielőtt jössz a fanboyos címkével volt 2 high-end Intel procim egykorról (6700k, 7700k), teljesen semleges vagyok. Azt veszem, ami a legjobb ár-érték arányban. Jelenleg ezt a címet az AMD tartja, és ezúttal játékokban is átvette a vezetést.. 😀.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@V1VOnX: hmm,, ezzel rosszat nem írtál, és butaságot sem. Adom!
0
0
0
0
vyne avatar
@V1VOnX: "Vege az intelnek" nalam csak ez veri ki a biztit. Engem nem zavar ha nyernek vegre jatekban de azt allitani, hogy ettol vege az intelnek annyira gyerekes es eretlen dolog. Toled nem ezt varnam, szimplan ennyi.
Ha vege az intelnek akkor az mert lesz jo neked? Az amd ugyan ugy fog banni a vevokkel ahogy minden masik vezeto ceg akik elol vannak a versenyben. Le lassul a fejlesztes, nonek az arak. Kell a konkurencia mert ettol haladunk elore.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@vyne: A trónt megérdemli 1-2 évre, ideje volt a trónfosztásnak a kapzsi, zs*dó cégnek 😀..
Nyilván mi akkor járunk jól ha van verseny, de amíg nem húz el annyir az AMD, mint anno az Intel húzott el az fx szériától, addig nem kell aggódni durván felvert árak, monopol helyzet miatt, mert nem lesz.
Szimplán jól esik látni, hogy a kapzsi cég óriást megdöntötte a másik oldal. Ennyi.
0
0
0
0
FoLey avatar
@V1VOnX: Nem vártam mást csak kazán intel hullócsillagát. Aki nem ismeri be az nem látja a valóságot.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@vyne: Az hogy vége az intelnek azt én sem mondanám... sőőt van még játék amiben még mindig jobbak 😀 én abban egyetértek hogy azt kell venni ami a legkevesebbért a legtöbbet/jobbat adja, és mivel ez jópár éve az AMD (procinál) és ha minden jól megy mostmár VGA ban sincsenek nagy lemaradásba! sőt ha igazak a hírek,akkor akár még jobb is lehet a jövőben! de azárt ezzel még várjunk.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@bukta2: Fejleszteni kényszerültek. Ez jó.
0
0
0
0
carl18x avatar
@vyne: Hogy a témához hozzá füzzek, az intelnek ilyen könnyen azért nem lesz vége! 😀 A Piac nagy részében még mindig ők vannak jelen.+hozzá tehetjük az is az intel mögött azért sokkal jelentősebb pénzügyi tőke van. Még a gépek nagy részében 75% minimum intel processzor dübörög. Szóval azért nem úgy van hogy egyik napról a másikra megy tönkre, ahhoz sok sok év töketlenség kell hogy valóban csődbe menjen.
Meg hát azért az intel nem bérgyártóval gyárt, hanem magának gyártja a processzort.
(Azért jön a LGA 1700 és elsőként Golden Cove magokkal, ami akár komolyabb problémát is okozhat az AMD-nek 50% IPC, a Ocean Cove magokat meg 80% IPC-t hozhatnak.)
Minden esetre nekem jó látni hogy az AMD ennyire feljött, ez legalább inspirálja majd az intelt is hogy komolyabban fejleszen.
Bár minden igaz az intel 8 magban fogja maximalizálni a platformjuk tetejét, az Alder Lake-S is 8 erős és 8 gyenge maggal fog piacra kerülni. Igy mondhatjuk nekik is lesz 16 magos processzoruk! 😀 De majd meglátjuk mit hozz a jövő.
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: Úgy is jön majd aki megmagyarázza, hogy mégsem úgy van az. Egyébként meg oly mindegy mert ez egy macska-egér játék jövőre az Intel megint növel annyit, hogy pár fps-el elmondhassa ő a legjobb gaming-ben, az AMD meg ugyan úgy rákontráz és így tovább. Aztán majd valamikor jön egy nagyobb változás Intel oldalról.

Az már más kérdés, hogy gamingen kívül erősen hátul kullog az Intel már pár gen. óta, csak itt nyilván az utóbbi nem sokakat érdekel, itt elvétve van szakmabeli aki ezt is nézi. 5900X-et sikerült behúznom 542€-ért CU-ról azóta már nincs is készlet és az ára is fel fog menni valszeg, bőven megéri a váltás még 3000-ről is.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: ,, bőven megéri a váltás még 3000-ről is "

Ezaz! húzd az agyam! 😆
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@LordSzalko: CU? Pontosan melyik oldalra gondolsz? Magyarba enyhén túlárazott lesz az 5950x, néztem is, hogy alzán 370k-s listaárral van kiírva 😂
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: Computer Universe, németből. Magyar árakat nem is nézem jó pár éve, nevetségesek 😃 Csak kisebb cuccokat veszek itthon mint pl. RAM, SSD egyebek de azt is csak Ramiris-nál.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@LordSzalko: Okés, kösz, ránézek 😃 . Ha tényleg olyan jó, akkor többé nem veszek magyarba max háttértárakat 😃.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: 542 Euroért valóban jó vásárt csináltál! 😀 Van üzlet érzéked úgy látom! 😃
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Tegnap ébresztőt állítottam, hogy jusson nekem is. Semmi kedvem nem volt még egyszer annyit vadászni mint 3080-nál, az botrányos volt 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@vyne: Egésznap facebook? hogy birod? ÉN bele is örülnék komolyan! 😃 Mondjuk tény igy hogy lassan minden karanténban lesz valóban nem lehet túl sok mindent csinálni. Már a kocsmákba is hordják a maszkot! 😃
Amúgy jól fejött a piros oldal a semmiből, kell a verseny és most hiába a Zen 3 biztos hogy elfogják gyorsan kapkodni.
0
0
0
0
vyne avatar
@carl18x: Hat ugy, hogy bent lakom az oregnel mar egy hete es it masra nincs lehetoseg csak facebook meg forumozas. Amugy nehezen birom, mert egesz nap ezt olvastam. Intel is dead now es tarsai holott korant sem igaz. 😃
En orulok neki, hogy vegre elore leptek gaming teren is csak az ilyen gyermeteg intel is dead kommenteket nem tudom elviselni. 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@vyne: Hát én is felnéztem facebookra, de sehol se találkoztam az általad leirt Intel Deadnow-al! 😃 Viszont dekorativ hölgyekből egyre többet dob ki az oldal 😃
0
0
0
0
vyne avatar
@carl18x: Benne vagyok egy csomo pcmr es hasonlo csoportban, ott lehet ezzel boven talalkozni.. 😃
Nokre ott az insta. 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@vyne: Jaja Instagram! 😃 Ott vannak a fullos Ázsiai lányok! 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@V1VOnX: Mondjuk a Sandy óta nagyon érdemlegesen nem fejlesztettek. Most megtörtént megint az a Ryzennel, mint anno az Athlon XP-vel.
0
0
0
0
no avatar
AMD Ryzen 9 5900X and 5950X ZEN3 processors review
[url]https://www.guru3d.com/articles-pages/amd-ryzen-9-5900x-and-5950x-review,1.html[/url]

Ryzen 5 5600X
[url]https://www.guru3d.com/articles-pages/amd-ryzen-5-5600x-review,1.html[/url]
0
0
0
0
💬 9
bukta2 avatar
@LordSzalko: AMD egy szar.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Azaz nagyon rossz, meghuztam a hátam és mozogni alig tudok 😃 Legyen már más is ne csak szar 😆
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Az szopó 😃 Úgy is hétvége jön, pihenhetsz 😜
0
0
0
0
vyne avatar
@carl18x: Te is? En mondjuk nem meghuztam csak szar az agy az oregnel es szetkurta a derekamat. Bal oldalam szarra ment es alig tudok jarni mert a fajdalom lesugarzik a labamba. Lehetek akarmennyire fitt egy szar agyat nem gyozhetek le. Erzem, hogy oregszem sajnos. 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@vyne: Én csak a reggeli müveleteket végeztem, lehajoltam egy poháért és a két lapozta között a gerincem valahogy rosszul mozdult. Azóta javult mondjuk egy kicsit, de nem még neki pár nap hogy helyrejöjjön! 😃
Jobbulást akkor neked is, bár ha a lábadra kisugárzik az rossz jel. Mert az akkár sérv is lehet, én már csak tudom mert pár éve én is alig tudtam járni és reumatologián egy 3 hetes kezeléssel hoztak helyre. Előtte szó szerint borzalmasan voltam, comboba a fájdalom kisugárzott járás közbe éreztem hogy hasit és nyilal a gerincem.
Nekem van itthon egy denevérpad is amit alkalmanként használok, az is sokat segitett hogy legyőzzem ezt a sérvesedést na meg a gyógytorna amit tudok ajánlani.
0
0
0
0
vyne avatar
@carl18x: Ah, nem hiszem, hogy serv. Miota itt vagyok nem edzettem meg nem csinaltam semmi olyat ami miatt az lenne. Szimplan csak szar a matrac, lehet ma inkabb a foldon alszom. 😃
Jobbulast neked is.
0
0
0
0
carl18x avatar
@vyne: Köszönöm! Viszont! 😀
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
Üdv. Valaki tudna segíteni GIGABYTE B550 AORUS Elite alaplapban müködne a ryzen 2700x processzor? LordSzalko: Köszi a segítséget
GIGABYTE X570 GAMING X Alaplap Ez már elvileg támogatja
0
0
0
0
💬 20
no avatar
@Rolis199888: Gyártói oldal szerint nem.
Lista: [LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
@Rolis199888: Nem akarod megvarni az uj szeriat...?
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@Bronson: Az a baj hogy már rendeltem ryzen 2700x-et
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Rolis199888: 14 napos elállásod van rá, ha online tetted
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@MentaStrike: Hardveraprón rendeltem meg a sráctól bontatlan 3 év garos
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Rolis199888: Akkor viszont esélytelen
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@MentaStrike: hát csak a posta dijat útaltam el
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Rolis199888: küldd el kérlek azt a hirdetést
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@MentaStrike: https://hardverapro.hu/apro/ryzen_7_2700x_amd_uj_3_ev_bolti_gari_bontatlan_dob/hsz_1-50.html
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Rolis199888: Csak a posta díjat? Akkor még nem vagy bajba, nem tudom mennyi volt a postadíj, de akkor még visszamondthatod, mert nem is látom jegelve a hirdetését. Főleg érdekes mód, hogy 2 órája UP-olta (előrébb tolta a hirdetését)
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@MentaStrike: Már feladta a futár viszi a postára ott kell érte fizetni. De nem olyan rossz a ryzen 2700x nem?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Rolis199888: Teljesen jó. Mindenre elég lesz, amire használni akarod.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Rolis199888: Biztos, hogy tőle rendelted? Mert a hirdetése még most is aktív
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@MentaStrike: Igen 3 év garos bontatlan
0
0
0
0
no avatar
@Rolis199888: Jónak jó, de ezt inkább azok veszik akik játék helyett inkább többet renderelnek és egyéb feladatokat végeznek a gépen de nem akarnak több százezres tételt a gépbe ölni mert csak hobbi szinten csinálják. Akik inkább játékra építenek gépet azoknak a 3600 jobban megéri.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@LordSzalko: Hát én inkább játékra használom de most arra is jó nem?
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@LordSzalko: És milyen alaplapot ajánlassz hozzá? Mert Asus b350-ma van de szerintem gyenge a vrm-je
0
0
0
0
no avatar
@Rolis199888: Hát már kinézted hozzá a X570 GAMING X-et nem? 😃
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
@LordSzalko: De azt tervezek csak egy kicsit drága 😃 B550 széria lett volna de valamiért nem támogatja a régebbi procikat
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Ez a kedvenc most ezek közül 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
Off topik! 😃 Epic videó, minden szava megér egy misét! 😃
0
0
0
0
no avatar
AMD Ryzen Chipset Driver 2.10.13.408
[LINK]
0
0
0
0
Booker avatar
sziasztok!
Egy I5 9600K cpu-t le tud hűteni egy Be quiet Dark Rock 4-es hűtő?
0
0
0
0
💬 2
carl18x avatar
Steam felmérése szerint már a felhasználok 25,75% használ amd processzort. Nagyon durván emelkedik ez a szám! 😃
Nem rég még csak 20% volt, arra mindenkép jó lesz hogy az intel ne legyen egyeduralkodó a piacon.
Év Végére, januára talán ez meg lehet 30% is.
[LINK]
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@carl18x: Pláne, ha mindenki igent mondana a felmérésre, de a legtöbbet nem foglalkoztatja szóval a felmérés elég semmitmondó volt mindig is.
0
0
0
0
FoLey avatar
@carl18x: Én toltam fel ennyire,mert nemrég igent nyomtam a mérésre. 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: 220 dollárért mindjárt barátságosabb! 😃 Szerintem gond nélkül tudja majd a 5600X órajeleit.
De ki tudja mi lesz az órajel vége, lehet 4600 all core is kihozható belőle! 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@vyne: Mi ez Vitamin 😆?
0
0
0
0
vyne avatar
@carl18x: Jo nagy darab vitamin, ja.. 😃
0
0
0
0
no avatar
AMD Motherboard Firmwares X570, B550, and A520 motherboards for Ryzen 5000 compatibility
[LINK]
0
0
0
0
💬 6
Bronson avatar
@LordSzalko: Eleg szivas hogy csak januarban jon a 400as lapokra a bios frissites. Nem ertem miert ez a nagy szunet. Nyilvan aki nagyon akar uj szeriat annak marad a 500-as szeria. En is gondoltam venni egy B550es lapot aztan majd november egy uj cpu, de a B550 valami csoda folytan nem tamogatja a 2000-es cpu-kat csak az x570.. Azert ez kicsit kamu szagu, de ha azt nezzuk meg mindig jobb a tamogatottsag, mint intel oldalrol. Szoval novemberig nem veszek semmit egyelore 😊
0
0
0
0
no avatar
@Bronson: Hát ja, az úgy rip. Majd novemberben veszel egy CPU+MOBO kombót aztán meg van oldva, gondolom lazán kibírod 2600-al azt a rövid időt ami még hátra van release-ig 😶
0
0
0
0
Bronson avatar
@LordSzalko: Lazán kibirom,nem sürget semmi, csak gondoltam apránként megveszek mindent. Aztán meglátjuk mit gurít az AMD gpu fronton, a 1070ti-t is cserélni akarom.
0
0
0
0
no avatar
@Bronson: Egyébként valóban érdekes a támogatottság, jelenleg az ASUS azt állítja, hogy nem tervezi támogatni az X470-et, viszont AMD oldalon hirdetve van az 5000-es support. Elég katyvasz egyenlőre.
0
0
0
0
Bronson avatar
@LordSzalko: A katyvasz kicsit tulzas, amit az AMD igert, azt betartotta, a 400-as lapok meg szerintem majd szep sorban beallnak, olyat nem hiszem hogy huzna az asus hogy csak azert is nem fogjak kiadni a bios frissitest... 😊
0
0
0
0
no avatar
@Bronson: Hogy az AMD mit ígért az csak egy dolog, maga a gyártók egyénileg döntik el, hogy a régebbi lapok megkapják ez az optimalizált BIOS-t, mivel a jelenlegivel is képes bootolni az 5000-es széria mert az I/O die egyáltalán nem változott. Szóval itt az új BIOS már nem kompatibilitási szerepet tölt be, csak finomhangolást.
0
0
0
0
carl18x avatar
@rambustibi78: Ez jobb! 😃
https://forum.level1techs.com/uploads/default/original/4X/0/7/6/07627914c59611ece3c2103c613d564d0cf766bd.gif
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Nem alaptalanul félek megnyitni az ilyen topikokat azt hiszem... 😆
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Matthew1994: Nem értem miről beszélsz 😆
https://i.imgur.com/sMiNr7Q.png
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@LordSzalko: Azért vicces, hogy bármelyik oldal villant valami érdekeset, akkor egyből temetni kell a másikat, meg kárörvendeni... Esküszöm, most hogy ekkorát megy az AMD inkább váltok Intelre, vagy legalább is ha egyszer bevételben is megelőzi az Intelt. #supporttheunderdog
0
0
0
0
no avatar
@Matthew1994: Ez macska-egér játék, nem hiszem hogy kellene ragoznom. Aktuálisan meg mindig azt kell venni amelyik számodra a legjobb.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@LordSzalko: Ez a kép mindent elmond. 😀
0
0
0
0
carl18x avatar
@FoLey: Azt hittem már naruto! 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@carl18x: Én Haruno Sakura vagyok aki sosem adja fel. 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@FoLey: Az Modern Warfareben az ukrán katonák vannak ilyen ruciban amúgy
0
0
0
0
FoLey avatar
@SuperPuma: Ezt Narutoban a harmadik ninja háborúban hordták. Mint védő mellényként. 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@FoLey: Úgy látszik bármit irok, minden törölnek valaki rám szált! 😃 Csinálok gyors Screenshotot.
0
0
0
0
FoLey avatar
@carl18x: Hát rájuk úszítod az amaretsut 😆
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@carl18x: Rád már külön figyelnek,mert ismernek mekkora jampi vagy!
0
0
0
0
Pinceboy13 avatar
Fúj fúj Intel.
Drága vagy és őskövület.
Folyamatosan gáncsolod magadat.
Annyit sem érsz hogy a WC-be dobjalak... 😃
0
0
0
0
💬 27
PC GAMER avatar
@Pinceboy13: Carl itt a klónod! 😆
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@PC GAMER: Vajon melyik tag kamu profilja lehet? 😃 jó sok ideje van egyeseknek 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Quadgame94: Szegény új srác, hogy mibe csöppent ezzel a kemény kommentjével...
0
0
0
0
Pinceboy13 avatar
@Scorn Face: Nem kell félteni engem, nem most jöttem a világra.
0
0
0
0
Pinceboy13 avatar
@Quadgame94: És, te valódi vagy, ha már itt tartunk?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Pinceboy13: Nem. Én valótlan vagyok.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@PC GAMER: Szinte biztos vagyok benne, hogy ez ő...
Sajnos nem 100-as a srác. :/
0
0
0
0
botmunpls avatar
@bassus16: Becsípte a kedvenc ingujját egy inteles venti vagy nem tudom milyen trauma érhette.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@botmunpls: Annyit emlegeti az i7-et, hogy karácsonyra szerintem küldök neki egyet. 😀
0
0
0
0
Pinceboy13 avatar
@bassus16: Köszi de nem élek a lehetőséggel, itt kint Hollandiában is meg tudom venni az a sörnyitó CPU-t.
És kérlek ne azonosítsál carl18x-hez!
Ennyi erővel én meg hasonlíthatlak téged simán, látatlanba a szembe szomszédomhoz.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Pinceboy13: +1 Szerintem se kell xart kavarni. Két külön tag vagyunk, én nem szólok bele más személyes véleményébe. 😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
@Pinceboy13: Elfelejtettél kijelentkezni a profilból?
Carl-nak ment de ezek szerint ugyan úgy elért hozzá.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Pinceboy13: Honnan vetted h carl18x-ről volt szó? Csak carl volt írva, de te mar egyből tudtad ki az.
0
0
0
0
Pinceboy13 avatar
@Quadgame94: PC Gamer írta: Carl itt a klónod!

Visszanézve az ebben a topikban lévő párbeszédeket, beírtam az első tippemet.
És furcsa módon bejött, amin én is meglepődtem.
Még egy dolog, írd be a keresőbe azt hogy carl, nézd meg a profilok aktivitását, és vedd hozzá az első mondatom és kijön az eredmény.
0
0
0
0
Pinceboy13 avatar
@PC GAMER: Belőlem csak egy van, látom lentebb a tagot azt a carl18x-et de nem ő vagyok.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Pinceboy13: A T-800-101 modelt sorozatban gyártotta a Skynet.
0
0
0
0
carl18x avatar
@PC GAMER: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
bassus16 avatar
@carl18x: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
carl18x avatar
@PC GAMER: Next Gen? Nem Comodore 64-ről kéne irkálni 😃
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@carl18x: Ösi i7-röl irok! 😲😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@PC GAMER: Bocsánat! 😀 Akkor jár a respect! 😃 Legendák használják.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@carl18x: Volt már ryza is elég volt.
0
0
0
0
carl18x avatar
@PC GAMER: Egy idő után természetesen megunja az ember a rizsát! 😀 Felháboritó a piros logó a gép elején.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Pinceboy13: Csak az AMD!!! 😆
0
0
0
0
Pinceboy13 avatar
@FoLey: Ami jó az jó, nincs mit szépíteni ezen.
0
0
0
0
carl18x avatar
@FoLey: Azaz! 😃 És tudja😃 Vigyáz a droidok a fejedet veszik ezért. (Csak a hülyébb fajtája) Az okosabb élvezi a hardver nyujtotta előnyöket! 😃
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@carl18x: És te élvezed is elég komolyan! 😆
0
0
0
0
botmunpls avatar
@PC GAMER: tldr következik
Ez lenne a lényeg. De nem értem tényleg a kialakult helyzetet.
Van egy szabadpiac, bárki bármit gyárthat és kereskedhet adott szabályokon belül.
Van egy fogyasztói réteg, akik szabadon vehetnek bármit, a saját igényeik szerint. Abba is bele lehet menni, hogy ki mennyire van képben mivel, főleg az idősebb rétegek, vagy hogy lehet lehúzni a másikat/őket.
És adott személy vesz egy terméket, amivel meg van elégedve. Szép és jó, mindenki jól járt. Aztán elkezdi becsmérelni a konkurens terméket, és szurkolni annak a profitorientált cégnek, ami a konkurens nélkül nem is létezne abban a formában, és nem járt volna jól az adott vásárlásnál sem, ha ez így lenne.
És mellesleg adott személy ezt teljesen ingyen csinálja, csak azért mert volt egy vagy két sikeres vásárlása, mások akik ezt teszik, azok legalább fizetést kapnak érte.
Van egy másik személy, akinek mások az igényei, mások az ismeretei, mások az anyagi keretei, és nem azt veszi, amit az előző személy. És ennek ellenére ő is egy elégedett vásárló volt, pedig a konkurenciától vásárolt.
Majd a 2 közül valamelyik (vagy mindkét) fél egymásnak esik hogy a másik csicska mert nem azt vette amit ő. De nem, a másik a csicska mert nem azt vette amit én. Nem, ő a csicska mert én vettem a jót. De nem. De igen.

Hogy hozzak fel egy személyes példát: volt egy keretem gépre, nézegettem, volt egy régebbi inteles lapom, ahhoz vettem egy i7-et, amivel elégedett voltam, mert olcsóbban is kijöttem. Majd egy év múlva, mikor elfüstölt az alaplap (hálózatkialakítási hiba miatt), akkor újra szemezgettem amd/intel közül. Hajlottam az amd-re, de az intel pár fps-sel többet hozott adott játékban (amiket preferálok), mint az amd, és még akkor kb 5 ezerrel is olcsóbb volt (hűha, olcsóbb volt az intel, el se hiszik). Szempont volt az is, hogy az alaplapban legyen bluetooth és wlan képes legyen, legalább egy Z vagy X chipset.. Na itt legalább egy 10-essel olcsóbb volt az intel 😃 A ramokkal is pár ezret megúsztam, így intel lett.

Haverom megkeresett hogy kéne neki egy gép, mondjak már valamit, mondtam neki mit hogy, aztán közölte hogy neki grafikai/térképész programokhoz is kell munkára. Mondtam neki hogy akkor ryzen. Ő is elégedett, meg én is. Ennyire egyszerű, fel kéne nőni erre a szintre mindenkinek aki elvégezte a középsulit.
0
0
0
0
FoLey avatar
Amikor sarokba van az intel. 😂
https://kepkuldes.com/images/34513637299d6fee93a93b694bdd3ddc.jpg
0
0
0
0
💬 1
carl18x avatar
@FoLey: Alien, kedvenc filmem volt régen! 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Na meg is volt a bejelentés, elég szép nagyot léptek előre! 😀
Bár mindegyik processzor 50 dolcsival lesz drágább mint elődje, de igy sincs ok agodalomra. 50 Dollár nem is a világ vége.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Nekem bőven megéri a váltás 😀 Azt a 30k-t örömmel fizetem rá majd az 5900X-re. Persze majd a valós tesztekre is kíváncsi vagyok, mert ezeknek a preziknek nagyon óvatosan szabad hinni legyen az bármelyik cég 😃 NV-ből sokan okulhattak 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Szerintem hatalmas lesz rá a kereslet, azért is jöttek most kizárolag a drágább modellek! 😀
Jövőre biztos jön a X-mentes Ryzen 5 5600. És azokkal sokkal barátságosabb árakat fogni szerintem kapni.
A Másik érdekesség 3 hét múlva jönnek a videókártyák is, RDNA 2 is úgy lesz mint a Zen 3 esetében megint rengeteg embert fognak elcsábitani.

Azért egyszálas cinebench teljesitményben milyen insane a pontszám. 600 pont fölött vannak lazán az intelt ezzel totálisan lekörözve. Most már nem mondhatja senki azért vesz intelt mert játékban jobb! 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Durva cucc. RX 6000-res kártyáról vélemény? A három benchmark alapján 3080 alatt lesz nem sokkal, de sztem ennél lesz gyorsabb kártyájuk. Direkt mondta Lisa, hogy ez a leggyorsabb, hogy az NV örüljön, aztán majd néznek egy nagyot.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Quadgame94: talán 1-2 driver és már jobb is lesz, de ugyan ez elmondható Nvidia oldalon is, azok is idővel gyorsulhatnak (vagy nem) 😀
De ha az 5700Xt ből indulunk ki, hogy abból mit összehoztak mára akkor még lehet is belőle valami!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@bukta2: Igen. Tavaly nyáron az 5700 XT még jónehány százalekkal lassabb volt mint a 2070S, most meg egáll a két kártya. Amúgy öszevetetted?
RX 6000 kártya 71 fpst hozott (nem mondta Lisa melyik kártya pontosan) a Gears 5-ben, az 5700 XT pedig 40 alatt hoz 4K-ban. Ez 1.86x ugrás. A borderlands 3-ban meg van a 2x ugrás
Navi 2X = 5700 XT x2. Csak az ár legyen jó 😆
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Meglepődtem azon a 3 eredményem, vissza is néztem a 3080-as teszteket azokban a játékokban hát gyakorlatilag hibahatáron belüli különbségek szóval elég korrekt szerintem, persze majd valós tesztek nyilván pontosítanak ezen, driveresen valszeg úgy is gyorsítanak rajta idővel ahogyan szokott lenni AMD-nél. + ja nem lehet tudni melyik kártya hozta ezeket az értékeket.

Elégedett vagyok összességében, várom a kövit 28-án 😃 Kezdem úgy érezni, hogy nem lesz nálam hosszú életű a 3080, de persze majd meglátjuk ha majd jönnek a rendes tesztek az új RX karikkal 😜 Végül is itthon jóval drágábban eladhatom, ami egyáltalán nem esik rosszul 😆
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@carl18x: Na mi a fene? Eddig az AMD volt aki nagyon jó árakkal jött ki,erre meg már ök is kapzsik lettek.
0
0
0
0
Pinceboy13 avatar
@carl18x: Hello, magyarázd el kérlek a rajongóidnak (bassus16 és botmunpls) hogy semmi közöm nincs hozzád, köszi.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Pinceboy13: Hát én nem tudok mit csinálni velük, hiába irnám nem sokat segitene. Már rajongoim is vannak? Jó tudni roluk. Moderátornak tudod jelenteni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Még olcsóbb lesz legalább az az FX nekem 😊
Most már tényleg kell mindent vennem gépházon kívül. (Mondjuk FX és RX alá HKC-t tenni majdhogynem öngyilkosság)
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@SuperPuma: Fx procit ne vegyél már,inkább egy olcsóbb i5
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: +1 Az I5-nek! 😃 Szerintem se jó az FX platform. Core I5-2400-3470 olcsón beszerezhető és remek ár-érték aránnyal bir. Olcsó FPS Tápot ha már tápot is venni akarsz, de egy Chieftec CTG is elérhető áron megbizható.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Na ja örülhetsz 😃 Igen az valóban öngyilkosság lenne, kíméld meg magad tőle szerintem, veszel egy korrektebb tápot (ami mondjuk nem nehéz lássuk be 😆😉 biztos ami biztos.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Hát lehet még én is jobbat kloffolok össze pár hibás Sokol rádióból és egy kenyérpirítóból.
0
0
0
0
carl18x avatar
Na van még itt valakinek ősi i7? Tárkonyos babgulyás, füle becsinált. Ki jön a Zen 3 és minden inteles pislog majd mint hal a szatyorba. Intel esetleg nem gondolkozott el hogy inkább téren át élelmiszer gyártásra? ha már a processzor nem megy nekik. Szakadt Intel 6 éve ontja magából a 14 nanométeres procikat, hát ez mi? 6 év eltelt és j9vőre is 14 nanométer++++++++++++++.
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@carl18x: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
carl18x avatar
Nekem is volt pár éve I7-2600 maga idejében nagyon jó cucc volt! 😀 Crysis 3 nagyon megörült a 8 szállnak 😃
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@carl18x: Te mit szivsz ember? 😆
0
0
0
0
bassus16 avatar
@PC GAMER: Sok RP's Lair videót nézett.
0
0
0
0
carl18x avatar
@bassus16: Mi a bajod RP_s Lair videóival? legalább mi egy közösség vagyunk akik ár-érték alapján választanak hardvert. És nem egy elavult technologiát vásárlunk újra prémium áron.
0
0
0
0
FoLey avatar
Nem hivatalos infó,de Ryzen 5800X.
https://prohardver.hu/dl/upc/2020-09/33013_2xrml9ukh1q51.png

[LINK]
0
0
0
0
💬 7
carl18x avatar
@FoLey: Elég brutális! 😃 Intel killer lesz az fix! 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@carl18x: Az tuti,de várjunk még az intel válaszára is. 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@FoLey: Intel válasz? 14 nm++++++/ Plusz minusz egy + De nem oszt szoroz! 😃
A Rocket Lake lesz jövőre 😃
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Közben végre jött valami leak az 5900X-ről is 653-as Single Core-al (CPU-Z) CB20-ban meg 606, combos lesz ez a széria is. Állítólag 20-án lehet őket megvenni majd, a héten valszeg rendelek is egy csonka Ryzen-t a mostani helyére amíg nem lesz 5900X 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@LordSzalko: Az 5xxx széria rendesen oda fog verni. Ha jóárban lesz a 5600X akkor megfontolom a cserét. Bár ahhoz lapot is kéne cserélnem.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Ma olvastam leak-et 5600-ról ami 220$-ról szól jövő év Q1-ben érkezik, persze majd kiderül mennyi volt valós belőle.
0
0
0
0
FoLey avatar
@LordSzalko: Ha nem is jönne össze ott lesz még használtan számomra jóárban 3700/3800X is.
0
0
0
0
no avatar
ClockTuner for Ryzen Released
[LINK]
https://i.imgur.com/nmUsVQ2.png
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Nos a tegnapi eset után (ami inkább ördögűzésnek tűnt), tuti ha a mostani használatban lévő gépem kiöregedik, akkor AMD alapokra fogok építkezni.
Kedves Intel, miért nem tudsz normális bioszt írni, miért kell bűvészkedni azon, (BOOT) ami már egyszer jól és sokáig működött?
Az a nagy szerencséd kedves Intel, hogy az aktuális biosz helyretette úgy ahogy a rendszert, és úgy megy a BOOT, ahogy az be lett állítva.
Máskülönben, ha minden próbálkozás kudarcot hozott volna, akkor legborúsabb terv valósult volna meg: alaplap + cpu + hűtés elad és irány amd.
De MaximumGame barátom segített és így ismét ketyeg a gép.
0
0
0
0
💬 6
Andor1997 avatar
@Scorn Face: Ahogy Kimbo Slice írta az ASUS is ludas, de manapság nem ez az egyetlen furcsa húzásuk. Spoiler!
Ez is újabb bizonyítéka annak, hogy nem szabad egy oldalon állni mindig, mert ha nem néz utána az ember, akkor saját magát szívathatja meg.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Ettől függetlenül szerintem még mindig az ASUS adja a legértelmesebb BIOS-t, mondjuk önmagában is elismert. A többinek mindig van valami nyűgje ami kényelmetlenné teszi a komolyabb felhasználás például OC-nál.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: Igen az Asus-é a jó BIOS de már az MSI BIOS is egyre jobb, nembazért írom mert nekem is msi van hanem me tényleg átlátható, csak szokni kell (mint mindeggyiket) de pl ccx-enként állítható órajelek nem voltak msi-nél, ezért kellett ilyen hogy AMD mastery stb... de így hogy lehet külön ccx-enként állítani így nincs ilyenekre szükség! Mondjuk a gigabyte nak régebben borzalmas volt a BIOS uk (állítólag) mára lehet sokat fejlődtek azok is nemtudom.
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Igen, kezdenek felzárkózni végre. Mondjuk nekem amilyen megbízható lapjaim voltak ASUS-tól, valószínűleg a következő is az lesz.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Andor1997: Hát jó..... de valaki hatalmas, tróger szagú munkát végez, az biztos.

Spoiler!
Ez is újabb bizonyítéka annak, hogy nem szabad egy oldalon állni mindig
Nehogy már oldal függő legyen az, hogy az alap dolgok megbízhatóan működjenek (Bios). Ha mégis oldal függő, akkor már a kezdetektől romlott az egész PC ipar úgy ahogy van.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Scorn Face: Ez esetben talán kicsit rosszul fogalmazta, nem Intel vs AMD-re gondoltam:Úgy általánosságban , hogy sosem szabad egy márkához odahúzni, semmilyen területén az életnek, mindig meg kell nézni, hátha jobb, vagy szebb van.
0
0
0
0
carl18x avatar
Üdv! Szerintetek mi az oka hogy a Ryzenek ára ennyire felment? Konkrétan a használt piacon harderapro is pang.
Ryzen 2600 is majd 50E forint, Ryzen 3600 is ugrott 15E forintot. Talán készlethiány? Kifutó széria mindegy talán a piacoN?
3 hét is itt a Zen 3, minden esetre most az ember már nem igazán tudna jó áron Ryzent venni mint néhány hónapja 😞
0
0
0
0
💬 13
Viktorinho avatar
@carl18x: Gondolom a használtpiacosok minnél drágábban akarják eladni,hogy a következő szériára ne kelljen annyit hozzádobni. Bár újonnan is felszaladt az r5 3600-ak ára.
0
0
0
0
zelcsi avatar
@carl18x: Mert a jó magyar forint egyenlő egy kalap szarral! 😉
0
0
0
0
carl18x avatar
@zelcsi: Forint árfolyam nem lehet az oka 304 ft egy dollár, márciusban volt 338ft/dollár árfolyam is.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@carl18x: Ne dollart szamolj. Mi euroba szamolunk. 185 euro 3600 nemet amazonon. 185x 360 = 66 600 Ft. Csakis itthon drágább. A forint egy minosithetetlenul rossz fizeto eszkoz, plusz meg ha 290 is lenne, AFA is nagy a fizetesek meg alacsonyak relative. Hasznaltan azert draga mert van ra kereslet. Kereslet-kinalat hatarozza meg a piac nagy reszet.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@zelcsi: Az intelek ára leesett, pl
i5 9400f 53>43k
9500f 63>55k

Úgyhogy nem a valuta az oka
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@botmunpls: Német amazonon 128 euro, ami kb. 46k. Szerintem a valuta és kereslet állhat itt. Látják a boltok, hogy a ryzenekre mekkora kereslet van. Mindfactory adata szerint Aprilisban 45 ezer AMD CPU ment el, míg 2400 Intel. Na ez már durva.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Quadgame94: Valsz a kereskedők látták hogy az intel leviszi az árakat aztán így akarnak még extra bevételt
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Quadgame94: az kemény, én is Mindfactory-n veszem a cuccaim
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@carl18x: Szerintem készlethiány is valamilyen szinten, de lehet valami más sunyiság is.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@carl18x: Valószínűleg kifutó.
Már a 3. Széria érkezett amikor anno az 1700 ára is megindult és ismét 100 fölé ment...
De lehet, hogy csak azért is, mert 360 fölé ment az euró
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
carl18x avatar
Hát akkor úgy látszik minden ára emelkedett, csak erősen feltünt hogy ezek ára nem ennyi volt.
Ilyenkor nem volna rossz ha magyarba is forint volna, mert a forint sajnos gyenge mint a harmat.
+ Nálunk van még a világrekord áfa is, ami megint csak ront a helyzeten.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x:
Ilyenkor nem volna rossz ha magyarba is forint volna

What? 😃 Amúgy igen a magyar árazások sajnos híresen rosszak.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Ha magyarba is euro volna 😃 Gyorsan irtam és máson járt a eszem 😃
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Sziasztok, milyen processzora érdemes cserélni az eszkozeimnél lévő pchez max 40e ftert ? Köszi
0
0
0
0
💬 5
FoLey avatar
@Legendrush27: 1600 AF-ra
0
0
0
0
S4mple avatar
@Legendrush27: ryzen 5 1600
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@S4mple: Köszi a válaszokat FoLey és S4mple !

Ez megfelelő ?
https://m.alza.hu/amd-ryzen-5-1600-12nm-d5677267.htm?kampan=arukereso_hu_komponenty_procesory_amd_bd740g11&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_komponenty_procesory_amd_bd740g11

Szerintetek ezzel már nem szaggatna a Cyberpunk vagy azt mindenképp konzolra vegyem meg mert a VGA is kevés ? Köszi
0
0
0
0
S4mple avatar
@Legendrush27: Ez jó proci. VGA nemtom most olvasom a cyberpunk gépigényt
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Legendrush27: Várd meg a megjelenést és nézzél teszteket, hogy mit bírna a kártyád.
Ha nem akarsz várni, akkor inkább konzol.
0
0
0
0
no avatar
AMD Agesa Combo V2 1.0.8.1 update potentially improves latencies between CPU cores
[LINK]
0
0
0
0
💬 7
FoLey avatar
@LordSzalko: Kár hogy 3000-es szériát érinti.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: A napokban lehet ráengedem a Hero-ra, talán ki tudok még csavarni 0.5GHz-et 1.5V mellett.
0
0
0
0
FoLey avatar
@LordSzalko: Az sem kis feszültég már,de majd megírod a tapasztalatot. 😃
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Hát, nincs elkényeztetve 😆 Ja majd mindenképp 😶
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: tyűű 1,5V hoz már kell hűtő, rendes! Dehát neked van is 😃
majd ha lesz egy 3600 hoz passzoló VGA-m (ha jók lesznek az új AMD-vga-k beruházok egyre, RTX 3070 is tetszik de kevés a Vram-ja nekem,a kártya persze gyors lesz biztos de nem valami jövő biztos nekem már ez a 8gb Vram a mai világban)...akkor elkezdem feszegetni majd én is egy picikét a procim határait... mivel 1.150-en szépen gond nélkül muzsikál, kíváncsi leszek meddig fog elmenni,mit fog bírni... 4.4Ghz-nél nem saccolok többre, aztán majd meglátjuk...bár amit linkeltél Lord hogy gyorsabb lesz a kommunikáció a magok közt, ezzel lehet javítanak még rajtuk valamit... mindenesetre én most még nem csesztetem a BIOS-t,mivel bőven sok még így is a proci a VGA-hoz 😃
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Egész könnyen lehűti amúgy, fix 800rpm-en mennek a ventik 76fok felett még nem járt, átlagban meg 53 a jellemző, bőven jó iylen tuning mellett 😃

3070-nél biztosan lesz jobb ajánlat AMD oldalon VRAM-ot tekintve, arra érdemes lesz várni.
0
0
0
0
carl18x avatar
@bukta2: +1 Szerintem is jó kártya volna a RTX 3070,de az a 8 giga vram nem túl sok egy olyan erejü kártyához. Jövőre majd biztos jön egy update verzió 16 gigával, csak még tartogatják későbbre.
Esetleg a Navira válaszolnak majd vele.
0
0
0
0
FoLey avatar


Amúgy utolsó pcx videóban a kommenteket olvasva van ez a random nevű felhasználó. Na azt írja,hogy melora az intel jobb. 😂
0
0
0
0
💬 2
bukta2 avatar
@FoLey: Van akinek a játék a melója 😃
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: A GPU-s résszel nem tudok egyetérteni, de amúgy pacek 😆 Melóra rátérve meg nyilván, ha a projektjeivel szeret hosszabb időket eltölteni 😶
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Erről eszembe jutott, hogy én pont így hoztam haza az enyémet is Prágából 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
@LordSzalko: Hehe ennyi. 😆
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@LordSzalko: Bentley-vel? 😃
0
0
0
0
no avatar
@ben_aloha: Nem, Mazda-val 😶
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@LordSzalko: Pedig úgy lett volna az igazi 😃
0
0
0
0
no avatar
@ben_aloha: Majd legközelebb 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@FoLey:

Mikor még szabadott ilyen reklámokat is csinálni
0
0
0
0
FoLey avatar
@SuperPuma: Ezt a reklámot miért nem láttam még? 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@FoLey: Nem tudom, pedig 3 havonta linkelem a videót valamelyik témához általában
0
0
0
0
FoLey avatar
@SuperPuma: Pedig van olyan hogy felnézzek és nem látom akkor elkerülte a figyelmemet.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Arról tud valaki valamit hogy az AMD beakar szálni a mobil piacra egy mobilokba szánt grafikus chippel?
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@bukta2: Ryzen C7 SoC-ról volt pletyka, de így ennyi. Gyakorlatilag mikor leakelve lett, akkor még a partnerek sem tudtak róla semmit 😆
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: remélem azért a közeljövőben hallunk efelöl :/ kösz az infót azért!
0
0
0
0
carl18x avatar
Na még idén jön a Zen 3, kis új információk. Lesz 10 magos hardver is 5+5 CCX felállásban, minden esetre nagyon érdekes. 😃 Egy CCX-en belül a Zen 3-tól már 8 mag foglal helyet, ami azt jelenti nem lesz gond a magok közti kommunikáció. A Zen 2-es 3300X már megmutatta milyen hatással van egy processzorra ha minden mag egy CCX-en belül van.
Ha a jövőben jön egy Ryzen 4600/4700 6-8 maggal és ilyen 8+0 Fellálásban fognak jönni a processzorok az már alapból is hatalmas teljesitmény ugrást jelentene. De a Zen 3 még hozhat 15% IPC emelkedést is, szóval játékok alatt szerintem most már valóban beérik az intelt.

Az én Tippem jön a 4800X 10 maggal talán 400 dollárért? 10900K ellen fogják nyilván bevetni.
A 4700X meg marad 8 magos 329 dolcsiért, a többi árazás marad.
Egy biztos az intelnek fel lesz adva a lecke, mert erre nem is tudnak majd mivel válaszolni.
0
0
0
0
💬 5
rambustibi78 avatar
@carl18x: A lecke fel van adva több éve, de az Intel több éve nem tudja megoldani a leckét, elég sok osztályban/osztályt visszabuktak ez miatt 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@rambustibi78: Hát ez az hogy jó pár évig nem is tudnak semmivel se válaszolni. Idén jön a Zen 3, és az number 1 processzor lesz. Az intel válaszol jövőre a Rocket-Lake-S családdal, de nem sok vizet fog zavarni 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@rambustibi78: A Bulldozer után illő volt végre valami értelmeset lerakni ismét. Most kicsit olyan a feeling, mint 15-20 éve az Athlon XP-vel.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@carl18x: Játékokra nagyon hasít a 3300X!! először azt akartam venni a 3600 helyett de mivel 20€ van a 2 proci között ( vagyis nemrég még annyi volt,nemtudom lehet azóta csökkent az ára) mondom akkor mégis csak 6/12 3600-as
0
0
0
0
carl18x avatar
@bukta2: Igen, az biztos 3300X nagyon szépen teljesit gaming alatt. És gondolj bele ha lesz egy ugyan ilyen 6-8 magosba az majd mire lesz képes? Vinni fogják mint a cukrot.
Igaz szerintem is a 6/12 szálas proceszorokat éri meg manapság legjobban venni.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Uhh ki látta az Intel Tiger Lake bejelentest? 😃 annyira szanalmas volt 😆 Pedig jó procikrol van szo de az Intel "marketing" reszlege megint ki tett magáért 😃 A legviccesebb az volt amikor a prezentalo siman kimondja h ryzen 7 4800U againts Intel 11th gen.............. platform 😆 meg Ő sem tudja megjegyezni ezeket a neveket. Persze az egesz bemutató alatt 40x mondtak ki h AMD vagy competition es 1x sem mondta ki senki a sajat procijuk bevek ointisan pl: i7-1185G7). Gamers Nexus videója rola vicces. Es azok a "real world" benchmarkok.... Szedd mar össze magad Intel.
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Quadgame94: Tipikus Intel marketing. Nekem a kedvencem mikor egy desktop slide-on képesek leírni ezt a kisbetűs részhez:
Source: Intel Product Improvement Program Q3 2019: 10,874,856 systems (all notebook/2-in-1)
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Lol. Meg az is hogy a Principled Technology vegezte a "benchmarkokat". Az az oldal, amely 1 éve le volt fizetve az Intel által 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@Quadgame94: Volt bejelentés? nem is tudtam róla 😆
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@carl18x: Mobil procik... de maga a reveal volt nevetseges.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Quadgame94: Na ezért nem tudtam róla, Mobil procik a kutyát nem érdeklik 😃
Főleg hogy manapság is árulnak Notebookot 3-4 éves hardverrel újanta 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
CPU War! 😃 Nagy Vihar jön, Érezd a hatalmat! 😆
0
0
0
0
💬 12
no avatar
@carl18x: Ez még mindig üt 😆
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
carl18x avatar
Csak nem Vass Gábor tért vissza ? 😆 Látok rá némi esélyt. A Stylus és az IQ paszol 😆
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
carl18x avatar
Miért lennék AMD Fan? Mert belinkeltem egy paródiát? 😃 Te beteg vagy 😆DDD
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
carl18x avatar
A Stylus alapján elsőnek rá gondoltam 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
@carl18x: Jézus isten... 😆 ez nagyon beteg 😃DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
0
0
0
0
carl18x avatar
@bukta2: Tudom hogy beteg, azért raktam ide hogy más is érezze már jól magát ettől! 😃
Azért legyen már célja is ennek a forumnak 😃
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@carl18x: Hagyd a fenébe, szerintem ez már a sokadik profilja, talán a harmadik ha jól gondolom.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Scorn Face: Nem os foglalkozok én vele, azt hittem pedig most van iskola! 😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@carl18x: Már törölve lett a profilja.
Lehet saját maga.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: RIP. Majd holnap előszedi a másikat 😆

Amúgy az emoji spam annyira egyedi nála, 1000 user közül is felismerném 😂
0
0
0
0
no avatar
1usmus' ClockTuner for Ryzen várhatóan kövi hónapban debütál.
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Időzítés is adta 30-27-27-58 😆
0
0
0
0
S4mple avatar
@LordSzalko: Csak ezért megéri megvenni! 😆dd
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@LordSzalko: Már kínjukban nem tudnak mit csinálni a szerencsétlenek...
0
0
0
0
19ati93 avatar
@LordSzalko: 😆 Lehet legalább választani hogy Thor vagy Ironman-es dobozt akarok? 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
@19ati93: Nekem Hulk-os kell!
Nagy fogyasztással. (ja mindegyik olyan... 😆😉
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: Nem valószínű 😢😢😢
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@LordSzalko: Vajon melyik karakter melyik proci lenne? 😂
Spoiler!
Sose gondoltam volna, hogy egy ilyen nap is eljön egyszer és megélem ezt! 😃
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Én is valami kevésbé useless-re gondoltam KA kapcsán 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció